|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#391 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI
kropelki sulfacetamidum
![]() Moj maly mial juz 2 te skoki rozwojowe .. i po kazdym zaskakuje nas coraz to nowymi umiejetnosciami .. ![]() ![]() ![]() Dzisiejsza noc do ![]() ![]() Chceeeeee mi sie spac . ![]() ![]() Kielce zasypalo . zima wrocila .. a ja chce juz wiosne .. ![]()
#392 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI
Dzięki za rady
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez Sola1 Czas edycji: 2013-01-09 o 11:08 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#393 | ||||
Zakorzenienie
|
Dawaj dawaj bo jestem też ciekawa.
Mój królik za to ma depresję, że jest niekochany. Przynajmniej na takiego wygląda, więc go przytulam częściej ostatnio. Biedak ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A Leoś jaki przystojniacha śniady ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Chyba się szarpniemy na wizytę księdza dopiero za rok, może wreszcie się ogarniemy ślubowo to będzie jakoś łatwiej ![]() Oficjalnie ogłaszam kapitulację. Moje dziecko spało dziś z nami w łóżku. Budziło się 2 (słownie dwa) razy na cycka i szło w kimono dalej. Teraz zresztą dalej dosypia z tatą. A ja chyba się wyspałam ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#394 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- To i tak mało ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Albo wystaw królika coby mu buty obsikał ![]() ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#395 | ||
Wtajemniczenie
|
Hej!
![]() Zaraz idziemy na dwór więc tak na szybko: coś się mojemu dziecku noce popsuły :/ Do tej pory tylko 2 razy budził się na cyca, a teraz do pierwszej pobudki śpi ładnie, a potem nie może twardo usnąć i co 1-1,5h się budzi :/ Mam nadzieję, że mu się niedługo odmieni ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#396 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wierzę w tolerancyjnych przedstawicieli świata kościelnego w zetknięciu z kilkudniowym dzieckiem z nieprawego łoża ![]() Hmm... muszę spróbować z tym pierwszym spankiem po kąpieli w łóżeczku. Bo póki co to jest cycek u nas na łóżku albo na kanapie przed tv i młoda tak już zostaje póki się nie obudzi na kolejne karmienie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#397 |
Raczkowanie
|
Dzika twoje teksty momentami mnie rozbrajają
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#398 |
Zakorzenienie
|
Śpimy se
![]() Edytowane przez dzika_kaka Czas edycji: 2013-01-09 o 11:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#399 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#400 | |
Zakorzenienie
|
Sęk ju
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#401 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Super fotka ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#402 |
Zakorzenienie
|
![]() ja posprzątałam, ugotowałam, zrobiłam ciasto, czekam jak się królewicz obudzi, mleko, w jedną rękę wózek w drugą sanki i na spacer ![]()
#403 |
Zadomowienie
|
Dzika, z tą króliczą depresją, to coś jest na rzeczy
![]() ![]() ![]()
#404 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#405 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() POMOCY Mamy problem. Jak nauczyć dziecko jeść z butelki??? Musiałam dzisiaj jechać 60km załatwić sprawę, a że sypie i pogoda nieciekawa to zostawiłam Maję z moja mama. Ściągnełam mleko wcozraj (ręką ![]() ![]() A druga sprawa - poradzcie co byście zrobily na moim miejscu. Z teściami nie gadamy już prawie 2 lata.. Przez ten czas się nie widzieliśmy, oni Marty nie widzieli, Marta na zdjęciach jak ich widzi nie wie kto to. Mai też nie widzieli. Kontakt po prostu żaden. Jak dla mnie to oni są już skreśleni, ale wiadomo to rodzicie tż. Ogólnie jest tak po wielkiej awanturze przy ktorej doszlo do rękoczynów. No ale teraz będą chrzciny. Powinnam ich zaprosić według Was? Bo jakos sobie tego nei wyobrażam, ale w końcu to dziadkowie... Siedzi mi to w głowie i nie wiem jak powinnam się zachować ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#406 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój synuś smacznie śpi, a ja sie lenie ![]() ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Cytat:
![]() a co do drugiej sprawy, to ja bym nie zapraszała ![]()
![]() |
#407 |
Zakorzenienie
|
no i śpi jeszcze
![]() to pochwalę sie jaka sobie uszyłam sukienkę na chrzciny do siostrzenicy tża, idziemy 10 lutego ![]() ![]()
poznaliśmy się 6.08.2005 ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez musso4 Czas edycji: 2013-01-09 o 12:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#408 |
Rozeznanie
|
i ja jestem
![]()
#409 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() musso, ponawiam: wielbię cie i czczę ![]() Moonia - ja bym chyba zaprosiła. Moze szukaja sposobu na kontakt, a glupio im wyjsc z inicjatywa? A chrzciny to nie byle co (raczej). A twoj tz co mysli na ten temat? to jego rodzice sa w koncu..
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#410 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ta sukienka, to z jakiejś sieciówki? Bo też szukam podobnej na chrzciny, wchodzę w rozmiar 36, ale jeszcze mi 8 kg zostało po ciąży, a taki fason by to ładnie zamaskował... ------------dopisane 13:34--------------poprzedni post 13:32---------------- Dobra, już doczytałam, że to Twoje dzieło. Tym bardziej brawo ![]() ![]()
Edytowane przez magdaef Czas edycji: 2013-01-09 o 12:34 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#411 | |||||||
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
![]() ja wczoraj po kąpieli zaoliwkowałam i wyczesałam i na czubku jakby lepiej, ale z przodu nie... mi nie pomogła sól fizjologiczna, nie pomógł rumianek, teraz dostałam receptę na biodacynę, mam nadzieję, że pomoże ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ja bym zaprosiła dla własnego spokoju i czystego sumienia, a czy przyjdą czy nie - to już ich sprawa Cytat:
piękna ![]() ![]() idziemy na spacerek ![]()
![]() |
#412 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#413 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#414 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
a co do tesciow... ja bym zaprosila... jezeli nie przyjada to ich sprawa, Ty bedziesz miala czyste sumienie... a moze akurat sie pogodzicie ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#415 |
Zakorzenienie
|
Mój opis porodu
(przepraszam że tak chaotycznie i w ogóle pewnie połowę zapomniałam) Więc jak teraz sobie pomyśle to coś zaczęło się dziać już w środę 19 grudnia miałam skurczyki co pół godziny nocka też nie należała do ciekawych ale ogólnie przespałam ja. W czwartek 20 grudnia jeszcze pisałam z wami na forum że chyba mam skurcze ale nie byłam pewna czy to to, bo przecież miało tak mocno boleć a tu nic. Od 12 w południe zaczęłam liczyć skurcze i tak do 16 aż TŻ wrócił z pracy, zapisywałam skurcze na kartce TŻ jak to zobaczył że są co 5 minut powiedział że jedziemy do szpitala. Ja już spanikowana że to może już... Zjedliśmy jeszcze obiad, wzięłam prysznic, dopakowałam torbę i pojechaliśmy. Torbę zostawiliśmy w samochodzie i poszliśmy na ip, podpieli mnie pod ktg a sami zajeli się papierkową robotą, TŻ byl cały czas ze mną. Oczywiście z tego stresu na ktg jakieś tam skurcze wyszły ale już nie tak regularne jak w domu, no ale ze względu iż GBS miałam dodatni powiedzieli że już mnie zatrzymają. TŻ poszedł po torbę do samochodu i pojechaliśmy windą na górę. Kazali mi się przebrać w koszulę i przyjść na badanie. Przyszedł taki młody lekarz i tak mnie zbadał że jak wyciągnął te swoje paluchy to pełno krwi było, po czym stwierdził że rozwarcie na "luźne" półtorej palca. Następnie położyli mnie na patologi i kazali się pożegnać z mężem. TŻ pojechał a ja pomimo wieczornej pory zaczełam sobie chodzić po korytarzu z myślą że może coś przyśpiesze. Skurcze były coraz mocniejsze, podpieli mnie znów pod KTG ale żadne skurcze nie wychodziły a ja już leżeć nie mogłam z tego bólu. Przyszła położna i mówi że jakie skurcze tu nic nie widać. Później kazała iść pod prysznic i polewać brzuch ciepłą wodą co najmniej przez pół godziny miałam tam siedzieć. Jak wyszłam poszłam do niej i mówie że mnie boli, ona mnie zbadała i dała jakieś 2 tabletki że to niby na szyjkę i przeciwbólowe. W między czasie kolejny prysznic. Później znów ktg podczas którego odeszły mi wody (tak tego nie da się z niczym innym pomylić) ze mnie chlusneło na łóżko jak leżałam a jak wstałam dalej leciało. A dodam jeszcze że w miedzy czasie gdzieś tam miałam jeszcze kroplówkę podaną. Wtedy już miałam wrażenie że umrę (a później było jeszcze gorzej) ja przy każdym skurczu klękałam na podłogę i krzyczałam. Przyszedł po mnie lekarz i zabrał na badanie, zbadała mnie tak ze myślałam że mu przy##### powiedział 3 cm rozwarcia i że można już na porodówkę. Ja zadowolona bo w końcu TŻ będzie mógł być ze mną. Położna pomogła mi się spakować bo ja zdążyłam się trochę rozpakować na tej patologi z myślą że nie wiem ile tam spędze. I poszliśmy na porodówkę. Zadzwoniłam do TŻ po czym zabrali mnie na lewatywę. Po lewatywie prysznic i miałam trochę poskakać na piłce pod prysznicem ale nic mi to nie pomagało. Wyszłam z pod tego prysznica, położna założyła mi szpitalną koszulę a ja znów skurcz i znów na czworaka. Otworzyły się drzwi i widzę TŻ miałam ochotę go wtedy zabić przysięgam. Poszliśmy na salę porodową, a położna do mnie że mam siadać i ktg będzie a ja krzyczę że nie dam rady siedzieć. TŻ przerażony ale spisał sie dzielnie. Jakoś dałam radę pod tym ktg. Później byłam w wannie jakieś pół godziny, później piłka, znów ktg znów piłka nic mi nie pomagało. Przy każdym skurczu padałam na czworaka i sie darłam, to oddychanie też za wiele nie dało a od tego gazu to mi tylko niedobrze było. Położna przyniosła materac, abym mogła na nim na czworakach sie wydzierać a nie na zimnej podłodze. Ledwo go położyła na ziemi ja na niego wskoczyłam na czworaka oczywiście i skurcz ale tak silny że szok. I znów kolejne ktg ja wstaje a ze mnie chlusneło krwią. Szybko na fotel i zaraz był koło mnie lekarz, TŻ wyprosił i zbadał mnie (ale bolało). Zaraz była koło mnie położna z papierami że będzie cesarka. Ja jak na chaju, coś tam podpisałam, TŻ wszedł a ja krzycze "daj buziaka będę mieć cesarkę". To wszystko później działo się tak szybko. Zaraz obok sala operacyjna, znieczulenie, sam moment jak wyciągali Adasia dość nieprzyjemny taki ucisk, duszność i cisza... A po chwili ten płacz jej jakie to cudowne, za chwilke pokazali mi Adasia moja pierwsza myśl dlaczego on taki siny dostał 9/10 pkt właśnie za to. Pierwsze co widziałam to pupę i jajka bo tak mi go pokazali, a później dali pocałować w pysiolka. No i go zabrali. A mnie szyli miałam wrażenie ze trwało to wieki. Skończyli przełożyli mnie na łózko i zabrali do pokoju rodzinnego taki z TŻ wykupiliśmy, TŻ już tam na mnie czekał. Pokazał zdjęcia Adasia a za chwilkę nam go przynieśli i położyli mi na brzuszku do cyca. Mały ssak od razu załapał o co chodzi. W szpitalu po cesarce spędziliśmy 4 doby TŻ był cały czas z nami w ogóle swietnie się spisał, od razu po porodzie zajął sie małym przebierał, nosił itd ja leżałąm przykuta do łóżka po znieczuleniu. Zdjęcia Adasia po porodzie.
#416 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do.kg i rozmiarów mi zostalo jeszcze 6 do zrzucenia ale ostatnio waga stoi w miejscu ![]() ![]() ![]() ![]() No i mam flaka w miejscu brzucha ![]() ![]() Jak tz wróci z pracy to Zrobie fotki mAlej Kozie i mordercy ;D Ogolnie jest grzeczna, na poczatku chciala mala caly czas lizac i trzymac nos w okolicy pamersa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#417 |
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny za odp. Jeszcze mamy z miesiac do namysłu z tymi chrcinami..
agasobo własnie dziś kupiłam lovi, bo pamiętam ze z Martą ją miałam, i wypróbujemy. A próbowaliśmy już 4 rózne butle ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#418 |
Zakorzenienie
|
co do spania - nasze łóżko ewentualnie ale to nad ranem na trochę koło 7-8
inaczej nie ma mowy ![]() wieczorem jest odkładany - czasem zaśnie w 15 min, czasem w godzinę ale w końcu zasypia sam po nocnym karmieniu tak samo odkładany jest do łóżeczka ![]() i nasze dziecko musi mieć całkowite ciemności (żadnej nawet lampki) w dzień spał w salonie w wózku, teraz na kanapie ja przestałam schizować, wywaliłam rożek i młody pod kocem śpi w łóżeczku - przeważnie na pleckach, a głowę ma na bok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#419 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak samo z mlekiem akceptuje . Ostatnio dalismy na probe bebiko bo dostalismy i tez mu pasuje,bo tak uzywamy Nan. Za niedlugo dzien babci i dzien dziadka i wymyslilam,że moim rodziom i mamie tż wywołam zdjecie, kupie biale ramki i sama je ozdobie. A moim babciom w zwiazku z tym iz mieszkaja daleko chce wywolac moje zdjecia z Erykiem i wyslac ![]() A poza tym,,, Eryk mi cos pokasluje i ... wlasnie sie obudzil wiec lece papa dziubaski ;*
![]() 30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#420 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:01.