|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
|
|||
| Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. |
|
5 | 10,64% |
| Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. |
|
1 | 2,13% |
| Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. |
|
1 | 2,13% |
| Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam |
|
7 | 14,89% |
| Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. |
|
0 | 0% |
| My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. |
|
0 | 0% |
| Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" |
|
0 | 0% |
| Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy |
|
26 | 55,32% |
| Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one |
|
1 | 2,13% |
| Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
6 | 12,77% |
| Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Dzień dobry.
U Nas noc z dwiema pobudkami, spaliśmy do 8.20- nic nie wypiła. Pieleszko, nie mieliśmy aparatu, więc Gosia nie została uwieczniona. ![]() Widzę, że sanki mają magiczną moc i wszystkie dzieci zachwycone. U Nas dzisiaj +2 stopnie, więc nici z przejażdżki.![]() Teliczku, gąsienica wymyślona na potrzebę chwili. Hania nie miała cierpliwości na lepienie większych bałwankowych kulek, za to małe się podobały. Tak powstała "Gosia" z czułkami z patyków i oczkami narysowanymi szminką. Przechodnie dziwnie się patrzyli na zmutowanego bałwana.![]() Upolowaliście coś fajnego w Coccodrillo? ![]() Aga, ale nocne przygody, współczuje. Może Antek zjadł coś nowego?Patik, brawa za wytrwałość , najtrudniejsze już chyba za Wami. Oliweczko, cały czas jestem pod wielkim wrażeniem Twojej organizacji, super sobie radzicie. ![]() Od Nas dziadkowie i pradziadkowie dostaną kalendarze ścienne. W zeszłym roku były fotokubki- wszyscy byli zachwyceni i do tej pory ich używają. |
|
|
|
#1142 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Agu no tymi żonkilami i tulipanami też bym nie pogardziła gdyby temp. +10 była
![]() Aga oj to się coś Antkowi przyplątało. skoro nic podejrzanego nie jadł....oby się wytaraskał i nie zachorował! współczuję takiej nocki :/ Brumek u nas Hania resoraki uwielbia ![]() lalki omija szerokim łuzkiem ![]() baaa nawet jak się Ala urodziła to Hania dostała "od niej" duży garaż Wadera i byle kiedy go rozkładamy i jest super zabawa. skoro Hania się bawi autami to i Ala, ale ona to w sumie wszystkim się bawi ![]() Marzenko super Hania Was nazywa ![]() jakiś czas temu pytam Hani jak tata ma na imię to mi mówi Robert D....(i tu nazwisko) a jak się zapytałam jak ja mam na imię to mi powiedziała, że ja to jestem MAMA D.....(po co imię mamy znać) Patik tiramisu mniam ![]() ja popołudniu będę mieć blachę szarlotki w piekarniku właśnie skończyłam obieranie 3 kg jabłek ![]() ![]() jutro w przedszkolu Dzień Babci i Dziadka to się zaoferowałam upiec ciacho no a przecież nie zaniosę nie spróbowanego wcześniej
|
#1143 |
|
Zakorzenienie
|
Męża mam w domu On raczej nie jest fanem W ![]() Idziemy dziś na szczepienie. Wykupiłam Radkowi szczepionkę żeby miał tylko jedno wkłucie. Sami z mężem się na to zdecydowaliśmy po ostatniej histerii na szczepieniu. Radek im starszy tym gorzej to znosi ![]() Jak się przez telefon radziłam piguły o szczepionkę to od razu inna gadka, milusińska. Radek też po fryzjerze jest, ARMAGEDON jednym słowem. Za pierwszym razem było ok a teraz płakał. Nawet nie dał sobie do końca włosów obciąć i cała góra została ![]() Co nie zmienia faktu, że wygląda bosko Jeszcze @ mnie nawiedziła
|
|
|
|
#1144 |
|
Zadomowienie
|
AgaG znowu Was dopadło coś? Wspólczuję i dużo zdrowia życzę!
Brumek Patryk uwielbia samochody pod każdą postacią (że tak to nazwę ). Samych pojazdów w domu (różnej wielkości i rodzaju- kopary, dżwigi, wywrotki, betoniary, traktory itp.) naliczyłam coś ze 20 sztuk Poza tym masa różnych ksiązeczek z pojazdami, powroty z parku koło drogi (uwielbia śmieciary ). Samochodzikami potrafi się bawić najdłużejMarzena Hania też juz fajnie mówi ![]() Lili ja własnie wczoraj przerabiałam temat płatnej szczepionki ostatniej, na którą w rezultacie się nie zdecydowałam (pielęgniarka nazwała to szczepienie akupunkturą). Lekarka powiedziała, że w tym wieku dzieci zwykle płaczą u lekarza, więc nikt nie był płaczem Małego zaskoczony (nawet tym, że musiałam prawie krzyczeć do lekarki, gdy z nią rozmawiałam ). A tak ogólnie to z tego względu nie czuję się złą matką, choć wyraźnie próbowano mi to zasugerować. Z tego, co pamiętam, to większość rodziców szczepiących dzieci na NFZ, swego czasu miało podobne odczucia
|
|
|
|
#1145 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tylko ciekawe dlaczego zamiast przechodzic, to mi sie wszysto sie nasila Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1146 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
i zaczynam od środka bo dziasiaj jest premiera 3cz ![]() a u nas zima, na dworze już byłyśmy, wczoraj od rana żołądek mi sie nie dawał życ a dzi @ i teraz mnie podbrzusze boli... Lila guza nabiła... o futrynę. Agula zdrówka dla Lilki. i dla Tymusia i dla AgiG Lili ja od poczatku szczepiłam na NFZ i nigsy nie czułam sie jak zła matka, po prostu. Nikt tez nam w przychodni niczego takiego nie sugerował. i tak jak pisze Monia, dużo dzieci sie szczepi tymi na kase. I nie chodzi tu o kwestię pieniędze( chociaż dwa razy więcejbo sa dwie od razu) Marzenka a raczej Maniu oklaski dla Hanii
|
|
#1147 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Bry Kuneczki
Cytat:
ała biedna ty a w zasadzie biedny pęcherzyk Cytat:
![]() Cytat:
jakie pokaż mi może zgapię bo nie mam weny ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
o mniam................. czy Nerolka znowu zniknęła??? ![]() a co u Zmalowanej wie ktoś?
|
|
#1148 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze niedobrze się dzieje oby szybko przeszło Cytat:
przeraża mnie ilośc antybiotyków które zażywał w tak krótkim czasie ![]() Cytat:
oj zgrabny ![]() u nas od długiego czasu szał na autka, kocha je miłością ogromną ![]() Cytat:
uwielbiam tiramisu z paczki Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1149 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc
Nie mam weny ani humoru. Rano sąsiadka mi ciśnienie podniosła i trzyma mnie złość do teraz. %{^#%%|~>>< !!!!! Zdrowka tylko zycze wszystkim potrzebującym. |
|
|
|
#1150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widać książka ma tyle samo zwolenników co przeciwników. Bella a o czym było w 2 części? To u Was w bibliotece takie nowości są? aż zapytam pani u nas w bibliotece czym się kieruje wybierając książki, bo aż takich bestsellerów to nie zamawia... Może ma jakiś katalog i według własnego uznania? Stronczek to ta udana sąsiadka co dziecko w bodach na zimnice wyniosła? co zrobiła? Uprałam sary miśka. Chodzi i jojczy za nim, szuka go i usnąć nie umie bez niego. ![]() Dziubek tiramisu już się chłodzi, ale chyba nie wytrzymam te 6 godzin zanim spróbuję.
|
|
#1151 |
|
Zakorzenienie
|
Patik nasza bibliotekarka, jeśli jej fundusze pozwalają, często kupuje książki takie, o jakie wypożyczający pytają.
Shira Ciebie też ostatnio mało na W Dziubek mój tż nie z tych co im robić się nie chce ![]() Czekamy na telefon. Tż się już denerwuje. Ale ja lubie go mieć w domu
|
|
|
|
#1152 |
|
Wtajemniczenie
|
Patik nie ta. Ta mieszka obok. Chociaz z nimi tez ostatnio przeboje byly. To ta z gory wariatka. Pisałam Wam jak nas załatwili wyjeżdżając na SWIETA a do domu chyba jej siostra sie wprowadziła. No. Od jakiegoś czasu jej dzieci strasznie halasuja. Biegają, skaczą, rzucają czymś o podłogę. Stropy cienkie. Mam wrażenie czasami że mi sie sufit zarwie. I nie ważne jaka to pora dnia czy nocy. Wczoraj sie Wkurzylam wieczorem i poszłam do nich na górę. Otworzył sąsiad ( nawet nie tyleco otworzył ale uchylił drzwi i tylko jedno oko wysadzil na zewnątrz) od razuwiedzial o co chodzi. Gowno to pomogło i dzis od rana znów to samo. Zła juz na maksa walnelam im kijem kilka razy w sufit. To ta przyleciała na skargę ze jak to tak??? Ze to jest NIELEGALNE!!!!! Ze jej córeczka pytała sie co to??? Święty Mikołaj kur...na. I ze to są tylko dzieci i oni moga robic we własnym domu co chcą ( miedzy 7 rano a 19) No myslalam ze ja tam udusze
Ale ja znajdę inny sposob na nich. Jesli sie to nie uspokoi to mam zamiar iść do odpowiednich władz i to zgłosić. Znajomy tz miał taka sytuacje. Jego sąsiedzi sie poskarzyli i przyszli z miernikiem hałasu i mierzyli poziom. Groziła im nawet eksmisja. Sorki ze tak o mnie ale juz nie wyrabiam. |
|
|
|
#1153 |
|
Zakorzenienie
|
Stronczek opowiadaj co z sąsiadką
![]() Już doczytałam. Nieźle. Ale, że z miernikiem chodzą? ![]() Mamad ja w poprzedniej przychodni też kilka razy się nasłuchałam, że lepiej skojarzonymi szczepić, że mniej wkłuć etc. Jeżeli Radek byłby mniejszy to nawet bym się nad 3 igłami nie zastanawiała. On teraz jest bardziej kumaty, pamiętliwy. Po prostu nie chcę go stresować. Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2013-01-09 o 15:14 |
|
|
|
#1154 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam pewien problem, zastanawiam się jak go rozwiązać. Doradźcie ![]() Bartek chodzi do przedszkola, zawsze uczyłam go tak, ze ma sie z nikim nie bić nie zaczepiać. Teraz okazuje się że dzieci w przedszolu testują na nim swoje siły. Powiedziałam mu że ma sie bronić, jak uderzy to oddać, bo dopóki nie zacznie się bronić to zawsze będzie taka poniewierką. On na to że nie wolno się bić. Jak tu dziecko wychowywać? Na dobre i grzeczne czy na małego terroryste? Boże, gdzie ten swiat zmierza... No i teraz się zastanawiam jak to wszystko zrobic żeby mu pomóc, mówiłam już nauczycielce że mały mi zgłaszał taki problem, nie pomogło. Jednemu dziecku tez zwróciłam uwage, grzecznie ale postraszyłam że powiem rodzicom jezeli to się powtórzy. Nie chce jakoś mocno nastraszać żeby z tego tytułu miec nieprzyjemności. Chwila ciszy była i znów. Dziś upłakany w drzwiach już jak mnie tylko zobaczył. Powiedział że jeden go trzymał a jeden bił... no masakra
Edytowane przez Gomra Czas edycji: 2013-01-09 o 15:21 |
|
|
|
#1155 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1156 |
|
Wtajemniczenie
|
Lili tak z miernikiem. Mierza poziom decybeli. Nie wiem jak sie to fachowo nazywa.
Gomra Sprobuj jeszcze raz z nauczycielami porozmawiać i z rodzicami tych dzieci. Jesli to nie pomoże to bym skargę do dyrektora złożyła. Bicie nic tu nie pomoże. Bedzie jeszcze gorzej. |
|
|
|
#1157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1158 |
|
Zakorzenienie
|
Patik sexu nadal dużo,ale z kontekstu wiem że on ją tym czerwonym pokoju tak? A tu tak już w sumie normalnie,chce ją kontrolować i dla niego nie jest już "uległa" tylko kochanka,która kocha
ale i tak jestem ciekawa 3 części? A czytałycie "Nierzadnicę" Iny Lorenz? I pozostaje części? Też fajne dużo akcji o średniowiecznej europie
|
#1159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
walcz o spokój własnie to rózni pl od innych krajów ,że u nas wszyscy by to mieli gdzies Rodzice mają 2 p. niżej dwóch łebków którzy co wieczór/noc urządzają imprezy. Hałas, muza , wrzaski no szok. Zapłacili kolegium , skargi i policja non stop a oni nic a wiem ,że w Anglii masz własnie możliwość "uspokoić" sąsiadów Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2013-01-09 o 15:55 |
|
|
|
|
#1160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a gdzie w tym czasie była nauczycielka? jak nic nie pomaga to ja bym do kuratorium zadzwoniła i sprawę zgłosiła a z rodzicami dzieci rozmawiałaś? postawiłabym sprawę jasno: jeżeli jeszcze raz moje dziecko zostanie uderzone/ugryzione zgłaszam sprawę do kuratorium i niech oni działają bo albo nauczycielka sobie rady nie daje albo niektóre dzieci nie nadają się do obcowania z innymi. u nas była podobna sytuacja tylko jeden chłopczyk gryzł, był agresywny na Hani też się odbiło - całe uzębienie na ręce miała wiem, że chłopczykowi zmienili grupę a co dalej to szczerze mówiąc już mnie nie interesowało. odezwę się wieczorkiem bo wybywam z dziewczynami do rodziców.
|
|
#1161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1162 |
|
Zadomowienie
|
bo czytam, czytam, czytam....
ojjj Justynko zdrówka zdrówka
Edytowane przez Shira_83 Czas edycji: 2013-01-09 o 16:54 |
|
|
|
#1163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jutro zamierzam właśnie postawić sprawe jasno przed nauczycielką, ona w tym czasie chyba do wc wyszła, bo mały mówił ze jej wtedy nie było. Ach normalnie dziewczyny... dzisiejsze: |
|
|
|
|
#1164 |
|
Zakorzenienie
|
to z gellwe.
|
#1165 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zamówiłam te http://allegro.pl/fotokalendarz-a3-1...860487918.html i powiem Ci że bardzo zadowolona jestem. Niby mało szablonów do wyboru, jesli to komuś przeszkadza, ale poza tym super - kalendarze są śliczne, no i błyskawicznie je dostałam, mogę polecić ![]() Cytat:
kiepska sprawa Na pewno nie można tego zostawić, trzymam kciuki żeby jutrzejsza rozmowa coś dała.
|
|
|
#1166 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1167 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1168 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jaki śliczny zimowy chłopiec
Edytowane przez DDewik Czas edycji: 2013-01-09 o 17:40 |
|
|
|
|
#1169 |
|
Wtajemniczenie
|
A co tu taka cisza???
|
|
|
|
#1170 |
|
Zadomowienie
|
Stronczek nie dziwie sie Twojej reakcji. Na pietrze mieszka brat mojego TZta z rodzina. Zawsze jak usypiam Malwinke wieczorem dzieciaki sie bawia. Rzucaja czyms, krzycza...a mnie szlag trafia. Wyobrazam sobie jak to slychac u Was, w takim budownictwie. Dobrze, ze zareagowalas, nie mozna sobie pozwolic wejsc na glowe.
Aniu piekne kupiliscie lozeczko Gomra co to za dzieciaki, w tym wieku juz terroryzuja innych??? Musisz postraszyc nauczycielke, nie powinna zostawiac dzieci bez opieki. Gdy moj brat byl w zerowce nauczycielka opusila klase, a w tym czasie kolega z grupy zalozyl mu skakanke na szyje! To niedopuszczalne. Powiedz nauczycielce, ze pojdziesz z tym wyzej, jesli sytuacja sie nie zmieni. Eve mnie pasuje jak najbardziej w Galerii. Tak, studiuje na Swietokrzyskiej. Jesli chcesz, to moge Cie pozniej odwiezc, mam po drodze. My juz u moich rodzicow. Myslalam, ze nie doajade. Nie wypilam rano kawy i po drodze okropnie mnie glowa rozbolala. Po dwoch proszkach przeszlo na szczescie. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:35.

zapraszam

U Nas dzisiaj +2 stopnie, więc nici z przejażdżki.
Przechodnie dziwnie się patrzyli na zmutowanego bałwana.
Może Antek zjadł coś nowego?
, najtrudniejsze już chyba za Wami. 

On raczej nie jest fanem W 

ponadto wyliczyl mi termin porodu tez na 24 lipca. Ostatnia miesiaczke mialam 16 pazdziernika. Ale ja jak sobie liczylam na necie (kalkulatorem) towczoraj wskoczyl mi 12 tydzien i TP na 23 lipca.