Ślubujące w 2012 - część II - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-09, 08:40   #4951
gawa
Rozeznanie

Dot.: Ślubujące w 2012 - część II

Do mnie na razie to nie dociera. Nie próbuje sobie nawet wyobrazić co czuje jej najbliższa rodzina. Najgorsze jeśli pogrzeb wypadnie w weekend. Mam akurat wtedy zjazd z kursu za który zapłaciłam prawie 10 tyś a jednym z warunków zaliczenia jest obecność na wszystkich zajęciach.
gawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 08:44   #4952
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neave Pokaż wiadomość
btw, dziewczyny nie wiecie jak to jest ze zgłoszeniem męża do ubezpieczenia? czy jak mam zgłoszone dziecko to mogę męża też czy jest jakieś ograniczenie na 1 członka rodziny?
nie znam się ale wydaje mi się, że nie ma ograniczenia do 1 członka rodziny, bo przecież na przykład mogłabyś mieć więcej dzieci

Cytat:
Napisane przez wloszka8 Pokaż wiadomość
jojla brąz z beżem fajna sprawa, bo można poszaleć kolorystycznie z dodatkami w mocnej tonacji my tak zrobiliśmy ze swoim salonem
na razie mam problem z meblami, bo mam ciemną podłogę i chciałabym też ciemne meble ale nie jestem pewna czy nie będzie za ciężko

pokażesz salon? szukam inspiracji

monia to złe samopoczucie to bardzo możliwe, że od długotrwałego stresu zadbaj o siebie, bo nie wolno takich objawów bagatelizować, może dobrze by było odwiedzić lekarza.

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
masz rację też gwarancji nie ma ale pół roku to nie rok niestety takie są realia że im dłużej pracownika nie ma tym bardziej okazuje się, że nie jest niezbędny. W tym kraju z jednej strony mówi się, że rodzina, że dzieci, że ulgi i inne duperele ale nikt nie myśli jak to jest naprawdę i jak to wygląda z punktu zwykłego szarego pracownika. Do tego na rynku pracy ciężko, zatrudniać nie chcą a jak już to na śmieciowe umowy za gówniane pieniądze- i miej tu rodzinę i zapewnij dzieciom byt i wykształcenie... eh...
ehh bo my w ogóle żyjemy w chorym kraju... polityka prorodzinna nie istnieje - to tylko puste hasło, które służy politykom gdy spada poparcie... System jest zły, powinno się w jakiś sposób pracodawców zachęcać do ochrony kobiet w ciąży i w okresie po niej, ale w jakiś realnie dla pracodawcy atrakcyjny sposób, jakimiś dużymi ulgami albo czymś podobnym... bo tak to nigdy się nic nie zmieni a wręcz będzie coraz gorzej...

Edytowane przez jojla
Czas edycji: 2013-01-09 o 08:53
jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 11:49   #4953
justiii87
Zakorzenienie

jojla - brązowy i beżowy to bardzo fajne połączenie i do tego białe dodatki . My mamy beżowy salon z brązowo-beżowo-siwymi cegłami , jasna podłoga i do tego brązowe meble. Lubię takie połączenia kolorów Chociaż ostatnio podobają mi się całe białe pomieszczenia.

Tu znajdziesz dużo inspiracji http://waszewnetrza.leroymerlin.pl/p...enny,2,29.html
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 11:57   #4954
bluesky89
Zakorzenienie

Dziewczyny, szukam fajnego i nie strasznie drogiego łóżka małżeńskiego, widziałyście gdzieś jakieś?
Stary 2013-01-09, 12:01   #4955
gawa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez justiii87 Pokaż wiadomość
jojla - brązowy i beżowy to bardzo fajne połączenie i do tego białe dodatki . My mamy beżowy salon z brązowo-beżowo-siwymi cegłami , jasna podłoga i do tego brązowe meble. Lubię takie połączenia kolorów Chociaż ostatnio podobają mi się całe białe pomieszczenia.

Tu znajdziesz dużo inspiracji http://waszewnetrza.leroymerlin.pl/p...enny,2,29.html

Ja podczas remontu postawiłam na biel, zaszaleliśmy z podłogą bo zrobiliśmy z białej żywicy epoksydowej na wysoki połysk, efekt lodowiska. Bardzo miło się mieszka w białych wnętrzach. Tak jak by zawsze był poranek .
Stary 2013-01-09, 12:17   #4956
justiii87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gawa Pokaż wiadomość
Ja podczas remontu postawiłam na biel, zaszaleliśmy z podłogą bo zrobiliśmy z białej żywicy epoksydowej na wysoki połysk, efekt lodowiska. Bardzo miło się mieszka w białych wnętrzach. Tak jak by zawsze był poranek .
Proszę, zrób zdjęcie i wstaw na forum ! Bardzo interesująco to brzmi
Stary 2013-01-09, 12:39   #4957
gawa
Rozeznanie

jestem w pracy ale mam na kompie zdjęcie z łazienki na której widać tę podłogę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PA013858.jpg (56,6 KB, 38 załadowań)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-09, 12:50   #4958
justiii87
Zakorzenienie

Piękna
A po za tym masz w moich ulubionych kolorach łazienkę też mam biało-czarną

Podłoga jest za☠☠☠i....!
Stary 2013-01-09, 12:59   #4959
gawa
Rozeznanie

no efekt końcowy jest zadawalający , ale co przeszliśmy najpierw z architektem a później z ekipą to jakiś koszmar . No ale po roku od zakupu już prawie "jesteśmy w domu". Ale remontowanie i wykańczanie to studnia bez dna. Ciągle jest jeszcze coś do zrobienia a mieszkamy w nim od września.
Stary 2013-01-09, 13:00   #4960
Neave
Raczkowanie

Cytat:
nie męczy cię ciągłe mycie tej podłogi? mamy taką w showroomie i teraz w zimie to jest koszmar utrzymać tą podłogę w czystości zwłaszcza jak jest dużo osób...
Neave jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 13:04   #4961
gawa
Rozeznanie

męczące było w niej to że bardzo widoczna była na niej sierść psów (3 sztuki) ale szybko temu zaradziłam i kupiłam irobota roombę i teraz on za mnie codziennie o 15 odkurza tak że po przyjsciu z pracy mamy czyściutko. A jeśli chodzi o zmywanie to podstawa to porządny mop Jednak zmywamy ją max 2 razy w tygodniu. Mieszkamy dość wysoko więc zanim wejdziemy do bloku, poźniej do windy aż w końcu do mieszkania to na butach nic już nie ma.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-09, 13:07   #4962
jojla
Zakorzenienie

Cytat:

dzięki

Cytat:
jestem w pracy ale mam na kompie zdjęcie z łazienki na której widać tę podłogę
super łazienka

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 13:53   #4963
Malgos_12
Zakorzenienie

Gawa - współczuję ci straty przyjaciółki, wiem co przechodzisz, bo też to przeżyłam i choć wiedzieliśmy, że jego koniec wkrótce nadejdzie, widzieliśmy jak pogarsza się jego stan to i tak nie mogliśmy sobie z tym poradzić przez bardzo długi czas. Trzymaj się kochana.

Super ta łazienka - bardzo podobają mi się takie wnętrza.

Monika - uważaj na siebie i może zrób sobie podstawową morfologię, choć jak dla mnie to weź ze dwa dni urlopu TYLKO DLA SIEBIE. Może to być z powodu długotrwałego stresu.

Blue - ja to ci tyle mogę podpowiedzieć, że w meblowym hahahah wiesz, zupełnie się nie orientuję

Jojla - ja właśnie czytałam wczoraj artykuł, że jak się kobieta dobrze postara to może mieć nawet do 4 lat wolnego (to troszkę długo jak cie niema w pracy) bo te wszystkie urlopy itd. Ja myślę, że to powinno być rozwiązane inaczej, żeby nie blokować etatu, a więc i żeby był wilk syty i owca cała

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

ja dopiero wróciłam do żywych, już po raz drugi migrena nie przeszła mi przez noc.... a jeszcze do lekarza byłam umówiona i ledwo co się dowlekłam.
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 14:42   #4964
Neave
Raczkowanie

Cytat:
męczące było w niej to że bardzo widoczna była na niej sierść psów (3 sztuki) ale szybko temu zaradziłam i kupiłam irobota roombę i teraz on za mnie codziennie o 15 odkurza tak że po przyjsciu z pracy mamy czyściutko. A jeśli chodzi o zmywanie to podstawa to porządny mop Jednak zmywamy ją max 2 razy w tygodniu. Mieszkamy dość wysoko więc zanim wejdziemy do bloku, poźniej do windy aż w końcu do mieszkania to na butach nic już nie ma.
fajna sprawa, tylko kurcze trochę drogie to urządzenie, a już chciałam je do nas do domu kupić....

Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, szukam fajnego i nie strasznie drogiego łóżka małżeńskiego, widziałyście gdzieś jakieś?
my mamy takie z materacem lateksowym Sultan 18cm (pokrowiec pierze sie normalnie w pralce, choć na 2 raty):
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30176309/
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10139959/
bardzo je sobie chwalimy, jest super wygodne. Materac lateksowy pozwolił nam pogodzić potrzebę tż dla twardego materaca i moją dla miękkiego

Malgos - moja mama, miała u siebie w szkole kobietę, która była non-stop na urlopie przez 18 lat! Miała 6-ro dzieci. Jesli chodzi o politykę prorodzinną, zgadzam się z jojlą, w naszym kraju brakuje motywacji dla pracodawców by zatrudniali młode matki i ogólnie młode kobiety. np. szefowa w tej firmie gdzie jestem na urlopie innej dziewczynie która wróciła z macierzyńskiego tylko na 50% etatu robiła takie piekło, że dziewczyna po pół roku sama odeszła. od tamtej pory szefowa zatrudnia na etat wyłącznie mężczyzn (którzy dostają lepsze pensje od kobiet na tych samych stanowiskach), a kobiety wyłącznie na działalność... robi to z tego powodu, że jest bardzo niechętna pracy z domu, lub pracy na część etatu. i to jest moim zdaniem również duży problem jeśli chodzi o pracę w Polsce - brak elastycznych godzin pracy (oczywiście nie mówię o każdym możliwym zawodzie, tylko o tych w których tak się da)
Neave jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 15:02   #4965
Malgos_12
Zakorzenienie

Neave - oczywiście zgodzę się, że w PL nie ma dogodnych warunków na rodzenie i dzieci i powrót do pracy. Na szczęście tutaj jest troszkę nieciekawie z macierzyńskim (tzn wysokością płac), ale często pracodawca potem idzie na rękę jeśli chodzi o godziny pracy itd o ile oczywiście może
Stary 2013-01-09, 15:23   #4966
bluesky89
Zakorzenienie

Neave, dzięki za linki! Bardzo fajne to łóżko, jeszcze jakby było z ciemnego drewna to już w ogóle
Gosia, strasznie mi pomogłaś haha
Gawa, bardzo ładna łazienka! Też podobają mi się białe płytki, ale właśnie obawiam się, że co chwilę trzeba by było z odkurzaczem latać, bo to jednak każdy kurz, włos, wszystko widać jak na dłoni. I to mnie zniechęca...
Stary 2013-01-09, 15:28   #4967
Malgos_12
Zakorzenienie

Blue - tak właśnie myślałam, że bardzo ci pomogę
Stary 2013-01-09, 15:31   #4968
bluesky89
Zakorzenienie

Co ja bym zrobiła Gosia bez tej Twojej porady
Stary 2013-01-09, 15:34   #4969
Malgos_12
Zakorzenienie

Siostra tżta kupiła bardzo ładne meble, właśnie z ciemnego drewna plus do tego szafy za całkiem niezłą cenę... ale to już było troszkę temu i muszę ją zapytać gdzie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-09, 15:36   #4970
bluesky89
Zakorzenienie

No to popytaj
To mi jeszcze wpadło w oko
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S99889570/

My chcemy na razie tylko łóżko kupić i może jakąś komodę, bo chcemy w sypialni zrobić sobie zabudowę na szafę, ale to po remoncie. A tak jak przyjeżdżamy do Pl, to mamy takie mniejsze łóżko, na którym się nie możemy wyspać we dwoje
Stary 2013-01-09, 15:51   #4971
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Do mnie na razie to nie dociera. Nie próbuje sobie nawet wyobrazić co czuje jej najbliższa rodzina. Najgorsze jeśli pogrzeb wypadnie w weekend. Mam akurat wtedy zjazd z kursu za który zapłaciłam prawie 10 tyś a jednym z warunków zaliczenia jest obecność na wszystkich zajęciach.
jeśli pogrzeb wypadnie w weekend no to chyba zrozumieją że to jest sytuacja nadzwyczajna....
Stary 2013-01-09, 15:51   #4972
Malgos_12
Zakorzenienie

Blue - Ja teraz mam coś takiego w mieszkaniu
a wy macie swoje mieszkanie w PL czy urządzacie pokój u rodziców?

Gawa - kto ma zrozumieć to zrozumie, ale niektórzy pewnie nie... ale twoje życie toczy się dalej. Zawsze będziesz mogła potem podejść na cmentarz i zapalić znicz.

Edytowane przez Malgos_12
Czas edycji: 2013-01-09 o 15:53
Stary 2013-01-09, 15:52   #4973
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
masz rację też gwarancji nie ma ale pół roku to nie rok niestety takie są realia że im dłużej pracownika nie ma tym bardziej okazuje się, że nie jest niezbędny. W tym kraju z jednej strony mówi się, że rodzina, że dzieci, że ulgi i inne duperele ale nikt nie myśli jak to jest naprawdę i jak to wygląda z punktu zwykłego szarego pracownika. Do tego na rynku pracy ciężko, zatrudniać nie chcą a jak już to na śmieciowe umowy za gówniane pieniądze- i miej tu rodzinę i zapewnij dzieciom byt i wykształcenie... eh...
no też racja z tym, że im dłużej nie ma pracownika to jest zbędny....tym bardziej, że będac na chorobowym i macieżyńskim, mogą zatrudnić inną osobę, na zastępstwo, a jeśli okaże się "lepsza" to pozamiatane.....ale mimo wszystko ja bym chyba zaryzykowała......i wzięła cały roczny urlop macieżyński....co innego gdybym była w pełni usatysfakcjonowana co do sfery finansowej, stac by mnie było na opiekunkę, a tak...co z tego że posżłabym do pracy "bo przeicież mnie wywalą" jak po odliczeniu opiekunki (ile teraz trzeba liczyć??) , paliwa, utrzymania samochodu zostałoby mi kilka stów.....więc już lepiej siedzieć w domu z dzieckiem......i szukać innej pracy

[img]//www.suwaczki.com/tickers/p19uyx8d6i1d1j97.png[/img]
monika860902 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 15:55   #4974
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

taka żywica jest super- kolega ma w jeden z łazienek właśnie taką podłogę a pod żywicą ma piasek, muszle itp. Jak się wchodzi to jakby się po plaży chodziło
Stary 2013-01-09, 15:55   #4975
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
dlatego wziełam te 1,5 roku wychowawczego i mam ich w nosie

btw, dziewczyny nie wiecie jak to jest ze zgłoszeniem męża do ubezpieczenia? czy jak mam zgłoszone dziecko to mogę męża też czy jest jakieś ograniczenie na 1 członka rodziny?
i bardzo dobrze zrobiłaś!! no ale co za chamstwo......i czemu sie dziwić, że młodzi nie chcą mieć dzieci....albo chcą ale nie mogą...ehhh.....
no i właśnie...Ty wzięłaś te 5 mcy...a i tak by Cię zwolnili...więc czy tu jest jakaś różnica? Jak pracodawca chce zwolnić to zwolni...nie patyczkuje się.....

Stary 2013-01-09, 16:00   #4976
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
no efekt końcowy jest zadawalający , ale co przeszliśmy najpierw z architektem a później z ekipą to jakiś koszmar . No ale po roku od zakupu już prawie "jesteśmy w domu". Ale remontowanie i wykańczanie to studnia bez dna. Ciągle jest jeszcze coś do zrobienia a mieszkamy w nim od września.

oj tak, tak- zawsze się coś znajdzie na co trzeba kasę wyłożyć. Najwięcej kosztują takie duperele, takie drobiazgi, niby pojedyńczo za małe pieniądze ale jak się podliczy to konkretna sumka wychodzi

---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

Cytat:

Malgos - moja mama, miała u siebie w szkole kobietę, która była non-stop na urlopie przez 18 lat! Miała 6-ro dzieci.

Stary 2013-01-09, 16:08   #4977
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość
pokażesz salon? szukam inspiracji

monia to złe samopoczucie to bardzo możliwe, że od długotrwałego stresu zadbaj o siebie, bo nie wolno takich objawów bagatelizować, może dobrze by było odwiedzić lekarza.

ehh bo my w ogóle żyjemy w chorym kraju... polityka prorodzinna nie istnieje - to tylko puste hasło, które służy politykom gdy spada poparcie... System jest zły, powinno się w jakiś sposób pracodawców zachęcać do ochrony kobiet w ciąży i w okresie po niej, ale w jakiś realnie dla pracodawcy atrakcyjny sposób, jakimiś dużymi ulgami albo czymś podobnym... bo tak to nigdy się nic nie zmieni a wręcz będzie coraz gorzej...
jesli szukasz inspiracji na salon...to ja mam czerwono-szary
co do lekarza.....wczoraj chciałam sie zarejestrować ale było za duzo ludzi...dzisiaj tak samo....masakra jakaś.....a jutro nie mogę, w pt. tez mi nie bardzo pasuje.....
nawet zrobiłam sobie test ciążowy bo mi dziewczyny z pracy, teściowa i szwagierka nagadały, że jak mam mdłości to przecież ciąża.....no ale nic....w ciąży nie jestem....kurcze...nawet szkoda

Stary 2013-01-09, 16:09   #4978
bluesky89
Zakorzenienie

Gosia, mamy całe piętro w moim rodzinnym domu
Stary 2013-01-09, 16:11   #4979
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:

też szukałam inspiracji z tej stronki!!

Stary 2013-01-09, 16:29   #4980
Malgos_12
Zakorzenienie

Blue - wy myślicie zjechać kiedyś do PL prawda?

Monika - nadal masz te bóle? weź sobie magnez i bierz przez jakiś czas. Na pewno ci nie zaszkodzi... oczywiście do lekarza to swoją drogą

Edytowane przez Malgos_12
Czas edycji: 2013-01-09 o 16:50
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości