![]() |
#4951 |
Rozeznanie
|
Dot.: Ślubujące w 2012 - część II
Do mnie na razie to nie dociera. Nie próbuje sobie nawet wyobrazić co czuje jej najbliższa rodzina. Najgorsze jeśli pogrzeb wypadnie w weekend. Mam akurat wtedy zjazd z kursu za który zapłaciłam prawie 10 tyś a jednym z warunków zaliczenia jest obecność na wszystkich zajęciach.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4952 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() pokażesz salon? ![]() ![]() monia to złe samopoczucie to bardzo możliwe, że od długotrwałego stresu ![]() Cytat:
![]()
Edytowane przez jojla Czas edycji: 2013-01-09 o 08:53 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4953 |
Zakorzenienie
|
jojla - brązowy i beżowy to bardzo fajne połączenie i do tego białe dodatki
![]() ![]() Tu znajdziesz dużo inspiracji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4955 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja podczas remontu postawiłam na biel, zaszaleliśmy z podłogą bo zrobiliśmy z białej żywicy epoksydowej na wysoki połysk, efekt lodowiska. Bardzo miło się mieszka w białych wnętrzach. Tak jak by zawsze był poranek . |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4956 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4957 |
Rozeznanie
|
jestem w pracy ale mam na kompie zdjęcie z łazienki na której widać tę podłogę
|
![]() ![]() |
![]() |
#4958 |
Zakorzenienie
|
Piękna
![]() A po za tym masz w moich ulubionych kolorach łazienkę ![]() ![]() Podłoga jest za☠☠☠i....! |
![]() ![]() |
![]() |
#4959 |
Rozeznanie
|
no efekt końcowy jest zadawalający , ale co przeszliśmy najpierw z architektem a później z ekipą to jakiś koszmar . No ale po roku od zakupu już prawie "jesteśmy w domu". Ale remontowanie i wykańczanie to studnia bez dna. Ciągle jest jeszcze coś do zrobienia a mieszkamy w nim od września.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4960 |
Raczkowanie
|
nie męczy cię ciągłe mycie tej podłogi? mamy taką w showroomie i teraz w zimie to jest koszmar utrzymać tą podłogę w czystości zwłaszcza jak jest dużo osób...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4961 |
Rozeznanie
|
męczące było w niej to że bardzo widoczna była na niej sierść psów (3 sztuki) ale szybko temu zaradziłam i kupiłam irobota roombę i teraz on za mnie codziennie o 15 odkurza tak że po przyjsciu z pracy mamy czyściutko. A jeśli chodzi o zmywanie to podstawa to porządny mop
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4962 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4963 |
Zakorzenienie
|
Gawa - współczuję ci straty przyjaciółki, wiem co przechodzisz, bo też to przeżyłam i choć wiedzieliśmy, że jego koniec wkrótce nadejdzie, widzieliśmy jak pogarsza się jego stan to i tak nie mogliśmy sobie z tym poradzić przez bardzo długi czas. Trzymaj się kochana.
Super ta łazienka - bardzo podobają mi się takie wnętrza. Monika - uważaj na siebie i może zrób sobie podstawową morfologię, choć jak dla mnie to weź ze dwa dni urlopu TYLKO DLA SIEBIE. Może to być z powodu długotrwałego stresu. Blue - ja to ci tyle mogę podpowiedzieć, że w meblowym hahahah wiesz, zupełnie się nie orientuję Jojla - ja właśnie czytałam wczoraj artykuł, że jak się kobieta dobrze postara to może mieć nawet do 4 lat wolnego (to troszkę długo jak cie niema w pracy) bo te wszystkie urlopy itd. Ja myślę, że to powinno być rozwiązane inaczej, żeby nie blokować etatu, a więc i żeby był wilk syty i owca cała ![]() ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- ja dopiero wróciłam do żywych, już po raz drugi migrena nie przeszła mi przez noc.... a jeszcze do lekarza byłam umówiona i ledwo co się dowlekłam. |
![]() ![]() |
![]() |
#4964 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30176309/ http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10139959/ bardzo je sobie chwalimy, jest super wygodne. Materac lateksowy pozwolił nam pogodzić potrzebę tż dla twardego materaca i moją dla miękkiego ![]() Malgos - moja mama, miała u siebie w szkole kobietę, która była non-stop na urlopie przez 18 lat! Miała 6-ro dzieci. Jesli chodzi o politykę prorodzinną, zgadzam się z jojlą, w naszym kraju brakuje motywacji dla pracodawców by zatrudniali młode matki i ogólnie młode kobiety. np. szefowa w tej firmie gdzie jestem na urlopie innej dziewczynie która wróciła z macierzyńskiego tylko na 50% etatu robiła takie piekło, że dziewczyna po pół roku sama odeszła. od tamtej pory szefowa zatrudnia na etat wyłącznie mężczyzn (którzy dostają lepsze pensje od kobiet na tych samych stanowiskach), a kobiety wyłącznie na działalność... robi to z tego powodu, że jest bardzo niechętna pracy z domu, lub pracy na część etatu. i to jest moim zdaniem również duży problem jeśli chodzi o pracę w Polsce - brak elastycznych godzin pracy (oczywiście nie mówię o każdym możliwym zawodzie, tylko o tych w których tak się da) |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4965 |
Zakorzenienie
|
Neave - oczywiście zgodzę się, że w PL nie ma dogodnych warunków na rodzenie i dzieci i powrót do pracy. Na szczęście tutaj jest troszkę nieciekawie z macierzyńskim (tzn wysokością płac), ale często pracodawca potem idzie na rękę jeśli chodzi o godziny pracy itd o ile oczywiście może
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4966 |
Zakorzenienie
|
Neave, dzięki za linki! Bardzo fajne to łóżko, jeszcze jakby było z ciemnego drewna to już w ogóle
![]() Gosia, strasznie mi pomogłaś ![]() Gawa, bardzo ładna łazienka! Też podobają mi się białe płytki, ale właśnie obawiam się, że co chwilę trzeba by było z odkurzaczem latać, bo to jednak każdy kurz, włos, wszystko widać jak na dłoni. I to mnie zniechęca... |
![]() ![]() |
![]() |
#4967 |
Zakorzenienie
|
Blue - tak właśnie myślałam, że bardzo ci pomogę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4969 |
Zakorzenienie
|
Siostra tżta kupiła bardzo ładne meble, właśnie z ciemnego drewna plus do tego szafy za całkiem niezłą cenę... ale to już było troszkę temu i muszę ją zapytać gdzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4970 |
Zakorzenienie
|
No to popytaj
![]() To mi jeszcze wpadło w oko http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S99889570/ My chcemy na razie tylko łóżko kupić i może jakąś komodę, bo chcemy w sypialni zrobić sobie zabudowę na szafę, ale to po remoncie. A tak jak przyjeżdżamy do Pl, to mamy takie mniejsze łóżko, na którym się nie możemy wyspać we dwoje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4971 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4972 |
Zakorzenienie
|
Blue - Ja teraz mam coś takiego w mieszkaniu
![]() a wy macie swoje mieszkanie w PL czy urządzacie pokój u rodziców? Gawa - kto ma zrozumieć to zrozumie, ale niektórzy pewnie nie... ale twoje życie toczy się dalej. Zawsze będziesz mogła potem podejść na cmentarz i zapalić znicz. Edytowane przez Malgos_12 Czas edycji: 2013-01-09 o 15:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#4973 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4974 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
taka żywica jest super- kolega ma w jeden z łazienek właśnie taką podłogę a pod żywicą ma piasek, muszle itp. Jak się wchodzi to jakby się po plaży chodziło ![]()
![]() |
#4975 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i właśnie...Ty wzięłaś te 5 mcy...a i tak by Cię zwolnili...więc czy tu jest jakaś różnica? Jak pracodawca chce zwolnić to zwolni...nie patyczkuje się.....
![]() |
#4976 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj tak, tak- zawsze się coś znajdzie na co trzeba kasę wyłożyć. Najwięcej kosztują takie duperele, takie drobiazgi, niby pojedyńczo za małe pieniądze ale jak się podliczy to konkretna sumka wychodzi ---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4977 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do lekarza.....wczoraj chciałam sie zarejestrować ale było za duzo ludzi...dzisiaj tak samo....masakra jakaś.....a jutro nie mogę, w pt. tez mi nie bardzo pasuje..... nawet zrobiłam sobie test ciążowy bo mi dziewczyny z pracy, teściowa i szwagierka nagadały, że jak mam mdłości to przecież ciąża.....no ale nic....w ciąży nie jestem....kurcze...nawet szkoda ![]()
![]() |
#4979 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4980 |
Zakorzenienie
|
Blue - wy myślicie zjechać kiedyś do PL prawda?
Monika - nadal masz te bóle? weź sobie magnez i bierz przez jakiś czas. Na pewno ci nie zaszkodzi... oczywiście do lekarza to swoją drogą Edytowane przez Malgos_12 Czas edycji: 2013-01-09 o 16:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:01.