|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 7 części naszego wątku ?? ![]() |
|||
Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
8 | 16,67% |
Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
0 | 0% |
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.7 |
4 | 8,33% |
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.7 |
3 | 6,25% |
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.7 |
2 | 4,17% |
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.7 |
2 | 4,17% |
Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.7 |
5 | 10,42% |
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
0 | 0% |
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.7 |
1 | 2,08% |
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.7 |
5 | 10,42% |
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.7 |
7 | 14,58% |
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.7 |
2 | 4,17% |
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
4 | 8,33% |
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
0 | 0% |
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.7 |
0 | 0% |
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.7 |
2 | 4,17% |
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
0 | 0% |
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
2 | 4,17% |
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
1 | 2,08% |
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3001 |
Zakorzenienie
|
Dot.: W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6
Ja tam do szpitala wolę mieć wszystko swoje...
Lepiej nosić niż się prosić ![]() Podkłady nie dość, że mam (zostałą nam cała paczka po psiaku jak był chory) to jeszcze później napewno się przydadzą jak synka będziemy oduczać pieluch ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3002 |
Zakorzenienie
|
Dot.: W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6
Wiecie, przemyślałam, pooglądałam na razie w necie, ale chyba się skuszę na x-landera z wyprzedaży. Wielkie to, ale mam opinię znajomej co była mega zadowolona, co prawda 3 kołowy, ale z firmą nic się nie działo.
Mój tata stwierdził od strony technicznej, że jak chcę iść na spacer przykładowo u nich nad rzekę to ten X-lander to spokojnie przetrwa, te inne są delikatniejsze.
#3003 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() planuje odwiedzic ciucholand i moze znajde jakis fajny plaszczyk grzybek. jeszcze troche i bedzie po zimie! kusi cos takiego, http://allegro.pl/pentelka-plaszcz-b...870432514.html albo taka do chustowania na przyszly rok ![]() http://allegro.pl/pentelka-kurtka-dl...870429030.html ogolnie "pentelka" ma fajne pomysly http://allegro.pl/pentelka-bluza-do-...870446460.html http://allegro.pl/pentelka-bluzka-do...870499390.html http://allegro.pl/pentelka-sukienka-...870522505.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3004 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja z czekoladą jestem generalnie na nie, no chyba, że batoniki ![]()
![]() |
#3005 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3006 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3007 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3008 |
Zakorzenienie
|
hello,ja na chwilę.. myślałam,że zamulę resztę dnia przy kompku a tu zonk i kumpel wpada
![]() a mój tż znów podziębiony i jadę mu jutro obiadziochów nagotować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3009 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ale jesli chce przeliczyc na miesiace to chyba latwiej tym moim sposobem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3010 |
Raczkowanie
|
Mam pytanko dziewczyny, czy to słynne usg połówkowe o którym tyle tu mowa to coś koniecznego? Ja jestem w 20t4d i byłam dziś na wizycie, gin pomierzył główkę, wagę itp kilka pomiarów, wszystko idealnie co do dnia tj. każdy pomiar wskazuje na poród 25.05 i taki dzień ciąży jaki mam ale nie wspominał nic o żadnym in nym usg przez najbliższy miesiąc bo wtedy będę miała wizytę. Więc myślę czy to jest konieczne
![]() Do tego ani razu jeszcze nie byłam badana na samolocie jak to nazywacie i normalnie bym się nie martwiła ale Wy piszecie że byłyście to już nie wiem. P.S. jestem szczęśliwcem na wątku, który pozna płeć dopiero jak urodzi ![]() ![]() A, i jeszcze jedno pytanko mam bo kto doradzi najlepiej jak nie Wy, znów dostałam zwolnienie choć w teorii mogłabym wrócić do pracy, oprócz rwy kulszowej, rozchodzącego się spojenia i bóli z tymi dwoma sprawami związanych nic się nie dzieje, jest wszystko ok i mam dylemat czy wracać czy nie a chodzi o to że już na zwolnieniu dostałam inne stanowisko bo moje było zlikwidowane i to stanowisko trochę było przez to, że jestem w ciąży bo inaczej by mnie zwolniono (redukcje i zmiany w firmie) no i myślałam że jak popracuję i nowy szef mnie pozna i uzna za wartościowego pracownika to mam wtedy większe szanse po macierzyńskim że wrócę i od razu mnie nie zwolnią, z drugiej strony nie wiem czy to mi daje jakąkolwiek gwarancję i tak mam dylemat czy nie cofnąć zwolnienia i wrócić albo wrócić w lutym, co myślicie? |
![]() ![]() |
![]() |
#3011 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3012 |
Zakorzenienie
|
Proszę mnie uspokoić.
Czy to normalne, że moje dziecię nie buszuje od wczoraj od 17? A jak już coś czuję to jest to tak słabe, że wydaje mi się urojone. Nawet czeko nie pomogła...
#3013 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież niektóre do nawet 21tygodnia nie czują nic a nic, więc tym bardziej przerwa nie jest czymś złym! ![]() nie ma się czym martwić ![]() a tym bardziej już w dzień ![]() najedz się na noc, połóż na boku i poczekaj..poczytaj..wyluz uj się. od razu ktoś się odezwie ![]() spadam ![]() Edytowane przez axella Czas edycji: 2013-01-09 o 15:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3014 |
Zakorzenienie
|
Moja mam tez się chwali, ze szybko zrezygnujemy z pampków
![]() Już ma zapoeiwedziane, że jak będzie jej się chciało bawić to prosze bardzo ![]() Motylek ja nie czuję codziennie.. wyraźniej w sylwestra i dopeiro wczoraj, więc nie przejmowałabym się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3015 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chodzilo mi o 3latka, ktory nie chce robic kupy, bo ma blokade psychiczna! |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3016 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja raczej nie decyduję się. Mój gin ma dobry aparat, sprawdza mi dziecko dość dokładnie i ufam mu. A co do płci to mały uparciuszek Wam rośnie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-01-09 o 15:55 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3017 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na boku u mnie to w ogóle nie czuć ![]() ![]() ![]() A Ty siedź w domu, a nie chorym obiadki gotować, bo się jeszcze lepiej załatwisz. potterka no moje też się odezwało w Sylwestra i do wczoraj rana codziennie dawało czadu, tak, że gołym okiem było widać, a dziś cisza, ale jak piszecie, że normalne to czekam sobie spokojnie ![]()
Nasza Miłość - Matylda ![]() 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was ![]() Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2013-01-09 o 15:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3018 |
Raczkowanie
|
My po szczepieniu.
Aż mnie głowa boli ze stresu, tak biedny płakał. A im starszy tym większa histeria. I pomyśleć, że za chwilę z drugim będę to samo przechodzić. |
![]() ![]() |
![]() |
#3019 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No coż za późno zajrzałam na forum.
![]() |
#3020 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
skoro w spzitalu tuz po porodzie polozne zakladaja dziecku pampersa, to dlaczego mam ich nie stosowac w domu? wszystkie dzieciaki w rodzinie tak funkcjonowaly, odparzen nie bylo. ---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3021 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biedny Smyk ![]() Może drugie nie będzie się bało i będzie "twarde" ![]()
![]() |
#3022 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3023 |
Zadomowienie
|
![]() Nie pisałam już kilka dni bo walczę z problemami żołądkowymi i całe dnie przesypiam- ![]() Byliśmy dzisiaj na usg i nic z tego nie wyszło. Młode stało na głowie, odwrócone buźką do nas, kopało jedną nóżką i za nic nie chciało się odwrócić ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3024 |
Zakorzenienie
|
znajoma rodzaca w Cieszynie mowila, zeby sobie zabrac golarke albo ogolic sie wczesniej w domu, bo szpitale nie maja (to nie sprzet medyczny) i polozne swoje maszynki pozyczaja, hehe.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3025 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja jestem w 25 tygodniu i czasem w dzień wogóle nie czuję, dopiero wieczorem jak się położę. W poprzedniej ciąży ruchy kazali mi liczyć od 26 tygodnia dopiero. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3026 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3027 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3028 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() oświeć matołka ![]() ja mam kupione podpaski poporodowe bella mama (3 opakowanie po 10 szt), jakieś podkłady (ale kupiłam dawno, przy okazji i są gdzieś na dnie szafy i nie pamiętam jakie) i jednorazowe majtki 6 szt. mam nadzieję, że starczy po porodzie ![]() Motylku, nie martw się. moje dziecię dopiero od jakichś dwóch tygodni codziennie się dobija. wcześniej różnie było, zdarzało się, że kopało kilka dni pod rząd, a potem kilka dni ciszy. teraz już nie ma takich dni, że się w ogóle nie czuję, ale dziś np. bardzo malutko. najgorsze, że synuś jest nisko ułożony najczęściej i kopie mi po szyjce strasznie ... czasem mam wrażenie jak dziś całe rano że zaraz wypadnie :/ w piątek się dowiem jaki mam stan szyjki, bo wizytę mam przełożoną ... Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-01-09 o 16:06 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3029 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3030 |
Zakorzenienie
|
mam priv od xal, justi i potterki.po kinie sie odezwe
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:06.