|
|
#781 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V
lece do lozka herbata w termosie zrobiona, ja sie trzęsę z zimmmmmna
kaszel jest - i a siostra dopiero o 21 bedzie w domku wiec ide spac moze czas szybciej minie aaaa i bym zapomniała ![]() za wszystkie zaczęte dziś tygodnie |
|
|
|
|
#782 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Ja pierdziele dziewczyny! ale mnie pacioszka boli
Mała tak naciska, że ból niedoopisania czasami!Cytat:
![]() Cytat:
Brawo za tydzień ![]() A co do bólu to niewiem. Mnie boli pod zebrami po prawej ale to jak Mała się rozpycha i zawsze widzę i czuje wtedy wypukłość. Cytat:
mam nadzieję, że przejdzie!spoko wóz!!!!!!
|
|
|
|
#783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?
|
|
|
#784 |
|
Rozeznanie
|
dodaje fotki ciuszków jakie mam
1.skarpeteczki-Auchan nie całe 4zl za 2 pary 2.kpl z Kubusiem Puchatkiem-Tesco-24ZŁ 3. spodnie polarkowe-Tesco 13zł 4.Koszulka z Kubusiem Puchatkiem-Pepco 5zł 5.Body krótki rękaw(3xAuchan)- ok 5zł za szt 6.Body długi rękaw (Auchan;Pepco) - ok 5zł za szt 7. Pajacyk milusi taki w dotyku -Tesco-22zł
|
|
|
|
|
#785 | |||
|
Kniaginia
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wrzucam "hamburgera" mojej. I jeszcze jedną fotkę. Ciekawe jak teraz dziecię wygląda... Za kilka dni się dowiem
Edytowane przez maria28 Czas edycji: 2023-12-20 o 13:20 |
|||
|
|
|
|
#786 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#787 | |
|
Wtajemniczenie
|
hehe pipka kochana pipka!!
Cytat:
Jakie wyraźne!!! a to z kciukiem w buzi bezcenne! ja nie mam takich ładnych!
|
|
|
|
#788 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
O dodawaniu posiłków też nic nie wiem kurczaki.
|
|
|
|
|
|
#789 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() śliczne! Cytat:
---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Cytat:
Rano mam sprawdzać nimi cukier i acetony w moczu właśnie, które powiedzą czy nie głodzę dziecka. Więc na czczo badam cukier z krwi i z moczu - obowiązkowy wpis do książeczki. Te dodawanie (bądź dzielenie) posiłków jest uzależnione od wyników glutometrowych. Podstawowych posiłków mam 6. Jeśli będzie za mało, źle - się najpierw dzieli posiłki lub dodaje kolejne.
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2013-01-09 o 19:56 |
|||||
|
|
|
|
#790 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Hmm hmm skoro to takie ważne to ciekawe dlaczego nic mi o tym nie powiedziano. Następna wizyta w lutym więc wypytam się co i jak. Dzięki za info
|
|
|
|
|
|
#791 | |
|
Raczkowanie
|
Luna0 piękny pajączek
![]() Malpka za wizytęCytat:
Super zakupy, ładniuchny wózio ![]() Wstawiam Wam efekt mojej dzisiejszej walki z nudą. Będzie na pamiątke do albumu rodzinnego.
|
|
|
#792 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Uff. Spacerek długi i zimowy i ochłonęłam już po tych przeżyciach trochę
![]() Cytat:
![]() PONIŻEJ NUDNY FRAGMENT O CUKRZYCY ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Właśnie powiem Wam, że z tymi ketonami to mam zgryza... kupiłam te paski i sobie zmierzyłam kilka razy - na moje oko mam pomiędzy niewielkie a średnie ten kolor paska... niezależnie od pory dnia, glukozy brak w moczu, u Męża brak ketonów więc próba testowa wykonana. No i teraz, przegrzebałam internet, obdzwoniłam rodzinę i wcale mądrzejsza nie jestem. Bo ok o ile rano mogłabym przyjąć że kanapka o tej 23 była za mała - to jak to możliwe że po całym dniu jedzenia - a mam wrażenie że non stop jem mam je dalej we krwi? dodatkowo sporo piję z 4 wielkie kubki herbaty i wodę i w ogóle sporo bo non stop chce mi się pić. Na części for piszą, że w niektórych poradniach te ciała ketonowe lekarze ignorują bo na zachodzie zbadali już że te niby głodowe nic dziecku nie robią, w przeciwieństwie do ketonów pojawiających się w wynik za dużego cukru. W podobnym duchu są posty na forum mojacukrzyca. A pewną ilość tych ciał to po prostu stan naturalny dla ciąży ! Poza tym w samej ulotce tych pasków jest napisane, że wykrywalny poziom ciał ketonowych może pojawić się w wyniku stresu i ciąży ! Muszę to z kimś skonsultować, bo rady o jedzeniu bułki w nocy to ja mam w dupie KONIEC O CUKRZYCY twojedziecko24 http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=22799878 wszystko ok. za zakupy!---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- Cytat:
nie znałam tego, niezłe samego bólu współczuję oczywiście )
|
|
|
#793 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale masz fotek! ekstra!!!! kiedyś dzidzia zobaczy - rewelacja!
|
|
|
#794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i ponoć cukier dość rzadko wychodzi
|
|
|
|
#795 |
|
Wtajemniczenie
|
OC - a jak wygląda sprawa płatności za przesyłkę u tego sprzedawcy jak bierzesz kilka rzeczy??
|
|
|
#796 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za 29 tydz.a gaz rozweselający jest za darmo bardzo ładny wózek
|
|
|
#797 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja kupiłam w sumie dużo pieluch, majtek, tych podkładów jakiś innych pierdół i allegro wyliczyło na ponad 40 zł płatność - a Pan mi odpisał, że 12,90. Zamawialiśmy i płaciliśmy w poniedziałek wieczorem, dziś był kurier.
|
|
|
#798 |
|
Rozeznanie
|
1. moja piękna dziecina w 13 tygodniu<KOCHAM>
2. a to mój Synuś na połówkowym, lezy sobie boczkiem, widac główke , nosek i macha raczkami
|
|
|
|
|
#799 |
|
Zakorzenienie
|
LiwkaO ahaha Paciuszki nie znalam ale czloweik od razu sie skapnol o co kaman
u mnie mamcia zawsze wolala "cipuszke" wiec podobnie troszku za wszystkie "hamburger" piekneeee Coco widac ze ci sie chcialo. Pamiatka bezcenna ;-) Ja nadal w lozku ale zjadlaabym cos ale sek w tym ze wstawac mi sie nie chce ;-) haha npod kolderka tak cieplusio .... Yhmmm Mlody szaleje ale jakos tak inaczej niz dotychczas, zawsze czulam mopniaki smyranie a - teraz jakbym sobie rekami skore sciagala i rozciagala - i za cho...lercie nie wiem czy to dobrze czy zle ..!!? Prwnie zle odczucie i nie tak powinno byc ;-( |
|
|
|
|
#800 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
musze przejrzeć co ma.
|
|
|
|
#801 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#802 | ||
|
Kniaginia
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#803 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() hm... siusiaki jednak widoczniejsze ![]() uuu... ale kareta! Cytat:
![]() ![]() dres i koszulka kubusiowa pierwsza klasa ![]() Na szkole rodzenia mieliśmy oddychanie przeponą... nie wiem czy to dobrze robię... czy się orientujecie czy to chodzi o to, żeby po prostu mięśniami brzucha wypychać powietrze? bo tak mi się udaje
|
|
|
|
#804 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#805 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#806 |
|
Rozeznanie
|
główka boli
|
|
|
|
|
#807 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jak wyjdą jakieś to kombinować z kolacją - jeść białą bułę z tłuszczem (ser biały, ser żółty) + pić dużo wody w dzień (więcej niż dotąd) i sprawdzić na drugi dzień czy to ma wpływ na wyniki. Jeśli nadal będą - zjeść coś o 24:00. I dużo pić. Generalnie - jak z glukometrem, sprawdzać jak organizm reaguje na zmiany w menu. Dzień po dniu.
|
|
|
|
#808 |
|
Kniaginia
|
|
|
|
|
|
#809 |
|
Wtajemniczenie
|
Małpka i Achna, obiecane przepisy:
CHLEB ŻYTNI Niezbędne składniki: mąka żytnia razowa typ 2000 woda sól oliwa z oliwek Produkcja zakwasu: Za pierwszym razem do naczynia o pojemności około jednego litra (najlepiej szklanego) należy wsypać 50gram mąki, dodawać powoli ciepłej wody i mieszać do uzyskania konsystencji gęstej papki. Następnie naczynie należy przykryć ściereczką kuchenną i odstawić w ciepłe miejsce. Optymalny przedział temperatur oscyluje w okolicach 25-30 stopni. Za niska temperatura spowolni proces, a w za wysokiej fermentacja ustanie. Zakwas trzeba "karmić", tak więc 24h później należy dodać kolejną porcję: 50g mąki i odpowiednią ilość wody (do uzyskania gęstej papki). Procedurę powtarzać przez pięć dni. W międzyczasie zakwas zacznie powiększać swoją objętość, będą słyszalne trzaskające bąbelki uchodzącego gazu, a sam zaczyn będzie wydzielał lekko kwaśną (ale nie nieprzyjemną) woń. Aby na przyszłość skrócić tę część procesu do jednego-dwóch dni, warto zostawić sobie kilka łyżek gotowego zakwasu jako starter dla kolejnej porcji. Zakwas można z powodzeniem przechowywać w lodówce, lub w przypadku przewidywanej dłuższej przerwy w cyklach piekarniczych – w zamrażarce. Pieczenie: Przeznaczony do wypieku zakwas ważę i dosypuję świeżej mąki (proporcjonalnie 100-125% wagi zakwasu). Dodaję płaską łyżkę stołową soli na kilogram ciasta, opcjonalnie łyżkę oliwy z oliwek i mieszam powoli z ciepłą wodą. Ciasto żytnie nie wymaga wyrabiania, więc czynność tę można z powodzeniem wykonać za pomocą łyżki. Uzyskaną, gęstą i bardzo lepką papkę formuję w okrągły bochenek, oraz kładę na płaskiej blasze, na papierze do pieczenia oprószonego mąką. Górę bochenka smaruję ciepłą wodą i także oprószam mąką. Blachę z ciastem odstawiam na około dwie godziny w to samo miejsce w którym hodowałem zakwas. Chleb delikatnie rośnie. Piekarnik nagrzewam do 240 stopni. Przed włożeniem, powtórnie zwilżam górę bochenka i lekko nacinam powierzchnię. Po włożeniu odczekuję pięć minut i zmniejszam temperaturę do 200 stopni. W połowie czasu pieczenia jeszcze raz zwilżam górę bochenka za pocą spryskiwacza do roślin ![]() W sumie pieczenie trwa godzinę (chleb 1-1,4kg)... i gotowe! CHLEB PSZENNY Z MĄKI 1850 Do maszynki wsypujemy: 320 ml ciepłej wody 3 miarki soli łyżka oliwy z oliwek 580 g mąki 1850 razowej 18 g świeżych drożdży w takiej kolejność. Program albo standardowy albo chleb pełnoziarnisty.
|
|
#810 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale wtedy jak przywali w żebro to boli, jak czuje że gdzieś go gniotę to ewentualnie przewracam się na drugi bok, ale też tak na pół brzuchu śpię ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
z ciekawości oglądnę ale jak będzie już dostępny w sieci ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||||||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:39.

kaszel jest - i 

Mała tak naciska, że ból niedoopisania czasami!

tak więc tylko trzymać kciuki żeby wyniki były dobre i ją szybko wypuścili 

O dodawaniu posiłków też nic nie wiem kurczaki.

postaram się aktywniej udzielać