|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012
Krolik do mnie nie przemawia.sama bym go napewno nie zjadla i dziecku w sloiczku tez nie dala. A na etykietach pisze ze mom? Mam sloik z hippa i pisze mi osiem proc miesa z indyka wiec to moga byc kosci i kurze lapki? Blee
GdA u mnie oskar nie je parowek.tylko piers lub udko z kurczaka. Ja czasem zjem parowke ale te z szynki. Tam nie ma miesa mom bynajmniej nie jest napisane na etykiecie |
|
|
|
#1292 |
|
Zakorzenienie
|
Dobranoc,spokojnych nocek życzę
|
#1293 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Słodziak. PS. W podpisie literki Ci się przestawiły. Cytat:
Cytat:
Cytat:
U nas ponoć jeździ czarna wołga i porywa dzieci. Cytat:
Cytat:
No i też kojarzę że po aferze Gerber się zmienił. |
||||||
|
|
|
#1294 |
|
Zakorzenienie
|
kochane chce mała przelonac do smoka w domu zamiast cyca przed snem:/ na spacerze tylko ssie i zasypia w domu już jej sie noe podoba :/ zastanawiam sie do smoka nuby, tylko nie wiem czy wisienke czy symetryczny?i 0+ czy 6+czym to sie rozni? może jakis inny polecacie dla mamusiowych cycusiow?
---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- dobra idę spac, bo kutro mamy szczepienie na 9. trzymac kciuki! ale będzie krzyk jutro, jak zawsze na cała przychodnie...dobrze, ze maz idzie z nami, bo ma na popoludniu.
|
#1295 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja już mam zamrożonego króliczka, indyka i kurczaka, wszystko wyhodowane przez mojego tatę.
|
#1296 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
co do tych słoiczków to fakt slyszałam o tym MOM i aferze z Gerbera ale z tego co wiem juz zmienili to. ja dla pewnosci zamierzam dawac tylko hippa( jak bedzie smakował) wczesniej na sloiczkach gerbera pisalo mom teraz nie, mozecie sprawdzic na stronie gerbera sklad. prosze bardzo http://wyborcza.biz/biznes/1,101562,...recepture.html Edytowane przez kasiam187 Czas edycji: 2013-01-09 o 21:33 |
||||
|
|
|
#1297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1298 |
|
Wtajemniczenie
|
Katee dziękuję za hasło
chyba trzeba mi wytłumaczyć łopatologicznie jak to się robi![]() A wogóle to się wku.... Wylicytowałam u jednej kobietki na aukcjach WOŚP 10 przedmiotów po 1zł i teraz się okazało że za każdy muszę zapłacić oddzielnie czyli muszę zrobić 10 przelewów |
|
|
|
#1299 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie zamówiłam tę szczotkę
![]() Co do parówek to rzeczywiście większość ma mom, ja jeśli już kiedykolwiek jem, to kupuję Berlinki. Współczuję mamom, których maluchy aktualnie świrują - my też czasem mamy takie epizody. Wszystko mija Katee nie jesteś wyrodną matką z tego powodu, ze zostawiłaś dziecko pod sklepem na kilka minut oraz z tego powodu, że większość mam z forum nie zostawia. Nie nazywaj się tak proszę. Tamlin, córka Twoja jest przesłodka, od adoratorów się nie opędzi, oj nie Pochwalę się, że Filipek już ładnie trzyma główkę leżąc na brzuszku
|
|
|
|
#1300 |
|
Wtajemniczenie
|
Jadę jutro do tego internisty i zobaczymy co dalej. Zresztą jak się okazuje dzieciaczki często bada. Miałam jeszcze do wyboru laryngologa
, ale gardło sama obejrzałam. Na tatusia zawsze mogę liczyć.Katee daj spokój. po prostu już więcej tak nie rób i tyle Co do Momu to tylko na gerberze było tak napisane. Ja akurat nie kupuję gerbera, w ogóle nic firmy Nestle, ale to z osobistych przekonań. A parówki z mięsem ma Sokołów - 93%mięsa. A wszystkie dziecięce - jubilatki itp. mają MOM. I znowu mnie czekają zakupy przez internet. Tym razem spodnie. Chyba jestem jedyna, albo jedna z niewielu na wątku , która cieszy się, że nie wchodzi w spodnie sprzed ciąży. Mam nadzieję, ze już tak zostanie ![]() W związku z tym muszę zrobić zakupy. |
|
|
|
#1301 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też bym nigdy dziecka nie zostawiła pod sklepem
|
|
|
|
#1302 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj Cytat:
dla Filipka
|
|
#1303 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A jeśli chodzi o słoiczki to dla mnie najbardziej wiarygodny jest Hipp A poza tym mieszkamy na wsi, mamy swoje jabłuszka, ziemniaczki, marchewkę.Na wiosnę będziemy mieli kury(mój tż nie cierpi sklepowych jajek) i króliki na mięsko dla dzieci. |
|
|
|
|
#1304 |
|
Rozeznanie
|
Wrzuciłam na maila fotki Filipka
|
|
|
|
#1305 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja nie zostawiam wózka, jakoś się boję... nasłuchałam się różnych opowieści ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a babcia, jak to babcia Słodki Żuczek ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1306 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla FilipkaCytat:
i kciuki za szczepienie |
||
|
|
|
#1307 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Uwielbiam swojego dentystę odstresowałam się u niego i odpoczęłam od dziecka po całym tygodniu
|
||
|
|
|
#1308 |
|
Wtajemniczenie
|
Sara777 babcia wymiata
![]() Katee dzisiaj miał ostatnią inhalację z Ventolinu. Ale sobie myślę, że jak Paweł chory to mogę od czasu do czasu inhalować go solą. Bo Pawła teraz inhaluję
|
|
|
|
#1309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1310 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() dziewczyny kleik podajecie normalnym smoczkiem tym co mleko? czy ten Y? na razie bede robic takie z lyzeczki ale jak pozniej zwieksze to bedzie gescejszy i tym rozmiarem 2 nie poleci a mize dac po prostu rozmiar wiekszy?
Edytowane przez kasiam187 Czas edycji: 2013-01-09 o 22:16 |
|
|
|
|
#1311 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam dwie suczki miniaturki
sól-pieprz. Matka i córka, teraz są u moich rodziców ![]() Widziałam Twojego na którymś zdjęciu na meilu ![]()
|
|
|
|
#1312 |
|
Zadomowienie
|
KASIAM Ty tu mówisz że królika byś nie tkneła żeby coś z niego roić, mam to samo:P już 1,5miesiąca leży taki biedak (w całości!!) zamrożony, ale ja nie mam sumienia.. no za bardzo mi a takie kochane puchate zwierzątko wygląda.. jak go tżet przywiózł od teścia to się mało nie popłakałam i wydarłam na niego że jak on mógł! :P
|
#1313 |
|
Rozeznanie
|
Kładę się do łóżeczka poczytać jeszcze troszkę książkę. Dobranoc
|
|
|
|
#1314 |
|
Zakorzenienie
|
Zmykam spać, bo ledwo na oczy widze. Do jutra
|
#1315 |
|
potworkowa
|
u tżta też jest
9letni, ale sprzedał się Oliwce w całości
|
|
|
|
#1316 | ||||
|
Zadomowienie
|
Czuję się podle....jak Kubuńko wstał,bardzo,bardzo go wyprzepraszałam
jes tem naiwna,nie pomyślałam,co może się staćTak patrzyłam w te jego piękne,niebieskie oczka i jak pomyślałam,że ktoś mógłby mu zrobić krzywdę ![]() Cytat:
Brawo dla Filipka za nowe osiagnięcia ![]() Cytat:
jajeczn ice od razu wyczuje z jakich jajek robiona.Cytat:
Cytat:
ja też.Nawet jak mąż mi kiedyś przyniósł wypaproszoną rybe bez głowy,żeby ją tylko pociąć na dzwonki,brało mnie na Mam obrzydzenie nawet jak przy piersi z kurczaka jest krew.Na widok krwi słabo mi.Dziękuję za pochwały mojego 5-letniego smoka Dobrej nocy dziewczyny, niech maluchy dadzą nam pospać.Pa
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2013-01-09 o 22:51 |
||||
|
|
|
#1317 |
|
Zakorzenienie
|
Katee nie przejmuj się, mój mąż też zostawił Henia przed sklepem
Załamka! Z 59 kg znowu mam 61 kg... Buuuu! Żrę znowu na potęgę
|
|
|
|
#1318 | ||
|
Wtajemniczenie
|
aaa
![]() zapomniałam już co to jest ![]() Cytat:
ale dużo fajnych znalazłam na allegro, więc jest w czym wybierać Cytat:
Jutro właśnie idziemy na pierwsze nauki i aż sie boję co tam wymyślą ![]() dobra ściągnęłam mleczko, Tż już chrapie, więc i ja się kłade dobranoc |
||
|
|
|
#1319 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nigdy, może za dużo się filmów naoglądałam, ale boje się, ze mi je ukradną
za dużo się o nią starałam, żeby w taki głupi sposób ją stracić, eh, co ja wypisuję, nawet jakby była z wpadki..... i tak bym nigdy z oka nie spuściła...... nawet w szpitalu MUSIAŁAM ją mieć zawsze przy sobie ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Eh, ja też, ale jak na razie jeszcze nie tyję.... muszę się zacząć ograniczać, bo jestem na dobrej drodze eh.....
|
#1320 | |
|
Zakorzenienie
|
Tez polecam
![]() kraven - My dostaliśmy coś takiego http://allegro.pl/grzechotka-z-gryza...912516939.html i to pierwsza, oraz ulubiona , grzechotka, ktora chwycila w raczke ![]() Cytat:
Wybaczcie, ale co jeżeli jakiś sprzedawca ma alergie na zwierzęcą sierść? To tak jakbyście Wy miały, a ktoś, by Wam psa przyprowadzał do domu |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:09.

<3
.
)i Kuba spał,więc go zastawiłam przed sklepem,ciagle zerkając na wózek.Nic ciekawego nie było i miałam za chwilkę wychodzić.Nagle słyszę,wchodzi jakaś kobieta z dzieckiem,może rocznym na ręku i drugim gdzieś 7-8letnim i mówi na cały sklep:kto zostawił dziecko przed sklepem?
może ta kbieta też miała podobne przejścia u siebie czy w rodzinie?
No i wydaje mi się, że bez względu na to czy kupimy mięsko same i zrobimy jedzonko czy ze słoiczka to będzie dokładnie to samo mięsko. No chyba, że wyhodujemy kurkę, świnkę sami, bo od chłopa jak kupimy to żywiony zwierz będzie tym samym, pominiemy ewentualnie etap wstrzykiwania w mięso wypełniaczy, coby ważyło więcej.
Tam jest to samo...

dla Filipka

ja też.Nawet jak mąż mi kiedyś przyniósł wypaproszoną rybe bez głowy,żeby ją tylko pociąć na dzwonki,brało mnie na
Mam obrzydzenie nawet jak przy piersi z kurczaka jest krew.Na widok krwi słabo mi.
za dużo się o nią starałam, żeby w taki głupi sposób ją stracić, eh, co ja wypisuję, nawet jakby była z wpadki..... i tak bym nigdy z oka nie spuściła...... nawet w szpitalu MUSIAŁAM ją mieć zawsze przy sobie