|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#391 |
Raczkowanie
|
Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
No właśnie. My tak przekładaliśmy, bo fajnie we dwójkę, bo dom, bo mąż stracił stałą pracę i raz zarabia a raz nie, bo to, bo tamto... a teraz się martwię, czy wszystko będzie dobrze, bo 20 lat już nie mam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#392 |
Zakorzenienie
|
no w sumie racja, moja mama i teściowa też zapewne pomogą kiedy tylko będzie trzeba
![]() ___________ . jak ja nie lubię czekać.. na nie wiadomo co .. dziąsła mnie tak bolą, że zapisałam się na poniedziałek do stomatologa.. a nie wiem czy jest coś czy nie ma..mogłaby się sprawa wyjaśnić ![]()
#393 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#394 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#395 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() co do czekania do porównania dwa przykłady- 1. koleżanki które zaszły w liceum i są teraz szczęśliwymi mężatkami z pracą, mieszkankiem i cudownymi pociechami 2. znajoma która wyszła za mąż przed 30, zaszła w ciążę, zagrożenie życia jej i dziecka, poród w 5 miesiącu i teraz co miesięczne wizyty w Centrum Zdrowia Dziecka, a maluszek bez szans na to, że będzie widział ![]() wiem, że to nie od wieku zależy, ale gdzieś już mi się podświadomie zakodowało, że później nie znaczy lepiej. i naprawdę nie życzę tego NIKOMU! starsze koleżanki - proszę się nie obrażać ![]() ![]()
![]() |
#396 |
Raczkowanie
|
Jako "starsza koleżanka" wcale nie czuję się obrażona
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#397 |
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny,
przez male zawirowania w pracy (szefowie wylatują do Chin jutro ![]() ![]() Tz mi uciekł na grac w siatkówke a ja gotuje późny obiad i oczekuje na powrót żeby rozpocząć przytulanki heheh Jeżeli chodzi o ten wiek to ja też uważam że cos w tym jest.... moje kolezanki powpadaly i sa dzis mamuskami ale niekoniecznie z zyciem zawodowym - ja natomiast z życiem zawodowym ale za to z problemami żeby w koncu tez byc mamuską heh |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#398 |
Wtajemniczenie
|
Hej, witam się po całym dniu, dzisiaj czuję się jeszcze gorzej, mięśnie mnie wszystkie bolą, kaszel męczy coraz dalej a nie mam czasu chorować
![]() no ryba91 faktycznie chyba Ty będziesz znowu jako pierwsza testowała, ja mam mieć @ 11.01 ale czuje jakoś że przyjdzie, bo w sumie nie mam żadnych objawów żeby mogła być ciąża, nie żebym była jakoś pesymistycznie nastawiona. a co do wspomagaczy to ja póki co jeszcze zostawiam sprawy własnemu biegowi, wcinam kwas foliowy, a jeżeli nie uda nam się jeszcze kilka razy to wtedy zacznę się martwić. Znajoma w ostatnich dniach została szczęśliwą mamusią, a starała się z tż chyba 11 cykli. |
![]() ![]() |
![]() |
#399 |
Raczkowanie
|
Ja z powodu tylu miesięcy niepowodzen to teraz nawet nie biore kwasu foliowego - chociaz mysle żeby znowu zaczac
![]() A co do badań to ja poszłam po 4 nieudanych cyklach - dobrze że nie czekałam dlużej bo przynajmniej wiem co jest - tz ma badania dobre chociaz ruchliwosc mogłaby byc lepsza (daje mu witaminki heheh) ale za to ja wylądowalam na hsg i jeden jajowód mam niedrożny. Teraz gin mi kazal zapomniec o nim na trzy miesiące i jezeli nie zajde w tym czasie to znowu następne badania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#400 | |
Zadomowienie
|
Ja brałam kwas foliowy od lipca i teraz odstawiłam myślę że na jakiś miesiąc.
Ja mam cały tydzień samotne wieczory mój tz ma drugą zmianę, właśnie z nudów robie kruche cisteczka pierwszy raz w życiu ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Cytat:
![]() a masz jakieś okresowe objawy, ból piersi czy coś? wiecie co dziewczyny my od kiedy się staramy to nie wiem czy bardziej zwracam uwagę na moje ciało i sygnały jakie dale , ale już od dnia owu bola mnie piersi i tak prawie do końca@ czyli 3/4 cyklu ![]()
![]() |
#401 |
Raczkowanie
|
Z tą obserwacją jest tak niestety
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#402 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#403 |
Raczkowanie
|
Od maja więc dla mnie to długo, ale dla niektórych to bedzie nic...
Ja niestety jestem jak większość tutaj niecierpliwa hehe |
![]() ![]() |
![]() |
#404 |
Wtajemniczenie
|
czy mam jakieś objawy,w niedzielę zrobiło mi się nie dobrze jak smażyłam kotlety i później nie mogłam zjeść obiadu bo na sam zapach mi było nie dobrze, ale raz mi się zdarzyło że wymiotowałam podczas @ bo niestety mam strasznie silne bóle przy @ i umieram pierwszego dnia, i zrobiłam się strasznie czuła na zapachy, w nowy rok po przebudzeniu jak kuzyn przeszedł z kawą przez korytarz to myślałam że nie wytrzymam w łóżku i ogólnie jakoś taka się zrobiłam wrażliwa na wszelkiego rodzaju zapachy, ale nie wiem czy to moja podświadomość czy faktycznie.
Przed @ w sumie nigdy mnie nie bolą piersi, ostatnio, jakiś tydzień po przewidzianej owulacji miałam strasznie czułe sutki przez 2 dni tak chyba miałam, ale teraz jest ok. Zobaczymy jak będzie |
![]() ![]() |
![]() |
#405 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#406 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() niestety skończyło się już gorzej ... dlatego dziewczyny! korzystać ze wszystkich uroków staranek i nie zadręczać się tym czy uda się czy nie ![]() ![]()
![]() |
#407 |
Wtajemniczenie
|
Dla mnie ten 3 cykl starań to już jest męczarnia ( nie chodzi o fakt próbowania i starania się
![]() madziusia222 ja się podłączam i przyznaję że też byłam w tej grupie, która myślała że zajść w ciąże jest łatwo i szybko. |
![]() ![]() |
![]() |
#408 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dostałam jakiejś obsesji dosłownie , wiedziałam kiedy miałam owu i czytałam dzień dnia" jakie objawy mogą być 10 dni po owu 11,12,13,14,15,16 aż 17 @!!!!!! byłam tak wściekła teraz trochę wyluzowałam, cieszymy się sobą w starankach ![]() ![]() ![]()
![]() |
#409 |
Wtajemniczenie
|
Ja akurat tych objawów nie podpisuję pod ciążę, może trochę mnie zdziwiło to że mnie tak na zapach kawy odrzuciło, w końcu codziennie robię mężowi i nic, ale nie wiem jakoś nie czuję że miała by być to ciąża i szczerze jestem raczej nastawiona że teraz też będzie @ i kolejne starania i przyjemności z nimi związane
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#410 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ci życzę ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- A co myślicie o trzymaniu nóg w górze po?? czytałam o tym ostatnio i nie wiem co myśleć, że niby plemniczki dobiegną ![]()
![]() |
#411 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() i się nie nastawiać, bo to rozczarowanie jest straszne
![]() |
#412 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Cytat:
![]() ![]() doszlam do wniosku że troszke luzu nie zaszkodzi - jak mam zajść to musi dobiec tam jeden terminatorek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#413 |
Wtajemniczenie
|
Z tymi objawami to wszystko zależy jaki kto ma organizm, znam dziewczyny które od samego początku miały nudności, wogóle książkowe dolegliwości ciążowe, ale znam też takie, u których ciąża przebiegła prawie bezobjawowo, super się czuły.
Tak póki co to nasz 3 cykl starań ![]() Edytowane przez maomami Czas edycji: 2013-01-09 o 20:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#414 |
Raczkowanie
|
Aaaa i co najważniejsze odpusciłam to testowanie - teraz jak mi sie nie spóźni tydzień to testu nie zrobie - przynajmniej sie nie wkurzam na cały świat
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#415 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() a Ty kiedy teraz testujesz kiedy przewidywany @
![]() |
#416 | ||||||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#417 |
Raczkowanie
|
Termin @ - ok. 24.01 ale jak sie dlugo nie spóźni to nie testuje - cykle mam regularne 26-28 dni
teraz czas przytulanek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#418 |
Raczkowanie
|
kto testuje w tym tygodniu?? ja mam zamiar kolejny raz w piątek. Chyba że nie(spodziewana)@ przyjdzie. Nie łudzę się, bo u mnie tak długi cykl to standard. W styczniu mam 25 lat, a okres od 14 roku życia- także dość późno w porowaniu z koleżankami na tamten czas. I od zawsze mniej więcej cykle po ok 32-48 dni. Na chwilę po tabsach anty się uregulował ale potem to samo. Mama tak samo miała.
#419 |
Raczkowanie
|
![]()
Androvit -ginekolog mi polecił
http://porozmawiajmypomesku.pl/androvit-a-plodnosc ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- dobra spadam juz ![]() ![]() Edytowane przez Ania0783 Czas edycji: 2013-01-09 o 20:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#420 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! STYCZEŃ 2012
Cytat:
![]() ![]() łykam te casto...coś tam, te oleje, ale to zaledwie 2-3 dni (noi @) i jeszcze efektów nie widzę, zaczęłam rano mierzyć temperaturę i rysować wykres w ovufiriend... a co do wątku nr 1 to moja kolejna @ 3.02.2012 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:04.