|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 | ||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Nasze blogi kosmetyczne - cz. XIV
Cytat:
![]() Wybieram się do Berlina pod koniec stycznia, chętnie zajrzę ![]() ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Cytat:
![]() nie podobają mi się ich opakowania ![]() swoją drogą śmieszne te ukrywanie marki, jak w 2sek można znaleźć wszystko w google Edytowane przez af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc Czas edycji: 2013-01-09 o 19:37 |
||
|
|
|
#4202 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Pamiętam, ze jak pierwszy raz weszłam do nowo otwartego Hebe, to nie wiedziałam na czym skoncentrować wzrok Tyle nowości![]() Cytat:
Mogę się wypowiedzieć jedynie nt. właściwości nawilżających, ale ja nie jestem wymagająca Też czasem stosuję kremy do cery suchej i z niektórych jestem bardzo zadowolona, ale trudno mi powiedzieć, czy komuś z przesuszoną skórą by pomogły.[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;3854987 2] ja dostałam ![]() nie podobają mi się ich opakowania ![]() swoją drogą śmieszne te ukrywanie marki, jak w 2sek można znaleźć wszystko w google[/QUOTE] Masz na myśli firmę, której nazwa zaczyna się na literę D? Bo ja mam jeszcze jednego kandydata
|
||
|
|
|
#4203 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Przez ten przeklęty katar mam tak suche usta, że szału można dostać Co do kremów do cery suchej, to ja czasami ich używałam i krzywdy nie robiły Swego czasu miałam hopla na punkcie kremów matujących, ale tego matu nie było, poszłam po rozum do głowy, poczytałam i się uświadomiłam, że mój świecący się ryjek potrzebuje tak, czy inaczej nawilżenia i dobrze na tym wychodzę
|
|
|
|
#4204 |
|
Zakorzenienie
|
To na pewno jest firma na D, tylko ona ma tyle kosmetyków :p
|
#4205 | |||
|
Moderator
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ooo a jaka firma sprzedaje w takich tubach? One są w ogóle średnio poręczne pod prysznicem mam pumeks do stóp w takiej formie, ciężko się to zakręca jak się ma mokre ręce.
|
|||
|
|
|
#4206 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4207 |
|
Zakorzenienie
|
Neyra
Chyba tak zrobię, ale to na noc dzięki |
|
|
|
#4208 |
|
Zakorzenienie
|
moge tez poprosić link do la colors?
|
|
|
|
#4209 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam dokładnie to samo.
Ale chodzę ciągle zaspana. Właśnie wróćiłam z basenu i ide zaraz w wyro. |
|
|
|
#4210 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;3854987 2]Podasz mi adres tego drugiego większego DM?
![]() Wybieram się do Berlina pod koniec stycznia, chętnie zajrzę [/QUOTE]To jest w sumie niedaleko Alexy, na Alexanderplatz przy Saturnie, tam w ciągu jest Esprit. Cytat:
ale zawsze cieszy oko coś nowego, gorzej z portfelem
|
|
|
|
|
#4211 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
AA wypuściło żel pod prysznic w takiej tubce. Niby jest zatrzask, ale zanim go użyję, to coś zawsze wycieknie. Poza tym jak ponoszę klapkę to lubi wylecieć więcej, niż potrzebuję. Wypracowałam system: dozuję na rękę, przekręcam tubkę do góry nogami (zatrzask ma być u góry), zamykam i odkładam. Za dużo ceregieli, ale nie chcę, żeby mi się wszystko wylało... Tak też myślałam, bo najczęściej mi wyskakiwała, ale pojawiła się też jedna na F;P ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- W takich sytuacjach przydałby się niespodziewany przypływ gotówki:P |
|
|
|
|
#4212 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jak się zdenerwuję (a to bywa często bo nerwus ze mnie) to się jeszcze bardziej nasila
|
||
|
|
|
#4213 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4214 |
|
Konto usunięte
|
Hehe
Pewnie masz trochę racji Chociaż akurat notatki miałam na komputerze ![]() No wczoraj trochę poświęciłam czasu w nocy na naukę, a dzisiaj czeka mnie upojna noc z ekonomią A jestem tak zmęczona od 3 dni że nie mam siły się skupić |
|
|
|
#4215 | |||
|
zawsze mam racje
|
Ale ze mnie ofiara losu...
Ściągałam pudełko z szafy, przedostaniej półki. Tylko zapomniałam, że przy sprzątaniu dałam na to pudełko ramkę. No i mi spadła, prosto na nos... Zabolało ładnie, ale chyba wszystko w całości. Zachciało mi się amli... Cytat:
A fajny waniliowy balsam kupiłam sobie z Manufaktury. Jeśli chodzi o waniliowe żele pod prysznic super pachnie Radox. Cytat:
Na co dzień lubię takie bardziej nawilżające jak np różany. Rumiankowy też mi odpowiadał, albo lawendowy ( z tym, że znowu ten lawendowy mniej nawilżający, ale ma inne plusy) Co lubię od nich najbardziej? (prawie same oleje jak widać:P) -potrójny kwas hialuronowy -żółtą glinkę -biała glinka(na początku nie do końca ją lubiłam, teraz lubię, z tym że z dodatkiem jakieś olejku-paru kropli) -olejek arganowy -olej z owoców róży (idealny na dzień, bo to olej schnący) -olej tamanu (tylko zapach nieładny) -olej z rokitnika -olej babassu -spirulina -olej z pestek arbuza -olej z pestek moreli (ale jak widzę aktualnie, go nie ma) -olejek eteryczny-lawendowy - dobry do wieczornej kąpieli, oczywiście dla fanów tego zapachu, bo nie każdy lubi -ogólnie mam sporo olejków od nich, ale stosuję głównie do kominka zapachowego, nie do pielęgnacji -keratyna, jedwab do tuningowania masek -aloes zatężony (chociaż teraz mam fajne żele aloesowe to trochę o nim zapomniałam) Warto też zwrócić uwagę na roślinne ekstrakty, tutaj się nie wypowiem, bo dopiero będę to i owo testować, głównie do robienia maseczek. co mi się nie spodobało: -korund -olejek myjący migdał+czarnuszka (miałam wrażenie, że nie domywa) -hydrolat kwiatu habra (niestety mnie uczulił, miałam po nim zaczerwienioną twarz, na szczęście nie na długo) Cytat:
Zresztą ten podział kremów to zwykle jest taki, żeby był. Po to, żeby ktoś zupełnie nieznający się mógł coś sobie wybrać. Ja dawno dawno temu używałam rzeczy matujących i dobrze na tym nie wyszłam. Moja skóra przestała być taka tłusta jak właśnie zaczęłam ją nawilżać i natłuszczać olejkami (co kiedyś było nie do pomyślenia w ogóle; oczywiście nie dawałam takich przytykających)
Janusze reklamy “You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf <3 <3 <3 Edytowane przez kobietasukcesu Czas edycji: 2013-01-09 o 21:50 |
|||
|
|
|
#4216 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja dotychczas zamawiałam tylko raz na BU i to dosłownie kilka rzeczy.
|
|
#4217 | |
|
zawsze mam racje
|
W sumie jak się za dużo na raz nakupi to potem człowiek oczopląsu dostaje i nie wiem czego tu w końcu używać.
W takim znanym sklepie jak Natura to się powstrzymam, ale niech będę gdzieś za granicą to... zapominam o mądrościach. I tylko pełno pudeł zapasów, sama sklep otworzę ![]() Cytat:
I zawsze mnie przekonują bardziej inne strony. Jeszcze z mazideł raz zamawiałam- glinkę fulerską, masło tucuma, hydrolaty- z neroli (ok, ale nie lubię tego zapachu), z róży białej (przyjemny, ale i tak wolę z innych róż) itd. Oni znowu wiele rzeczy dają w butelkach z ciemnego szkła, tak robią z hydrolatami, olejkami. Dobra sprawa, chociaż ja i tak trzymam wszystko w szufladach. A olejki lubię dlatego, że to mój ratunek. Sporo kremów u mnie odpada, a lubię urozmaicenie, więc daje jakiś krem i przed tym olejek. Ostatnio trochę to zaniedbałam, ale uzupełniam zapasy i wracam do tego. Na dzień stosuje te schnące jak właśnie różany, z pestek arbuza, a na noc nieschnące jak np arganowy. Lubię też olej migdałowy, ale jakoś zawsze biorę go na dozie. Dodaję go do masek proteinowych, bardzo dobrze z nimi współdziała. I podoba mi się, że mogę sobie zrobić maseczkę po swojemu- ulubiona glinak, ulubione dodatki ![]() A takie maseczki spirulinowe wychodzą tanio. Tylko znowu minusem jest zapach, śmierdzi jak zgniłe ryby w moim mniemaniu.
Janusze reklamy “You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf <3 <3 <3 Edytowane przez kobietasukcesu Czas edycji: 2013-01-09 o 21:59 |
|
|
|
|
#4218 |
|
Klientka w krawacie
|
Zamówiłam rosyjskie kosmetyki. Już przebieram nogami, nie mogę doczekać się, kiedy przyjdą.
Na półprodukty przyjdzie jeszcze czas
|
#4219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4220 |
|
Klientka w krawacie
|
|
#4221 |
|
Zakorzenienie
|
Oj czuje, że ktos sobie ładnie pogrywa ze mną
![]() zniknął mi wpis o tej firmie
|
|
|
|
#4222 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4223 |
|
Wtajemniczenie
|
A tak serio dużo miejsca zajmują Wam kosmetyki?
Wychodzą ze wszystkich szafek czy nie jest tak źle?
|
#4224 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4225 |
|
Zakorzenienie
|
neyra - na blogu ... a ja nie majstrowalam nic ;/
takajakaya - mi sie ledwo mieszczą, a teraz będzie jeszcze gorzej xD |
|
|
|
#4226 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4227 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4228 |
|
Zakorzenienie
|
neyra tak mam, ale na razie nie bede przywracac, cos mi sie wydaje, ze ta firma pisala do bloggera o usuniecie wpisu...bo przeciez chca mnie podac do sadu, za ten wpis na blogu, ujawnienie ich danych osobowych i pomowienie o oszustwie
|
|
|
|
#4229 |
|
Wtajemniczenie
|
neyra miałam ostatnio postanowienie, żeby robić zakupy ciuchowe a nie kosmetyczne, ale co ja poradzę, że z ciuchów nic mi się nie podoba...
aSHA85 blogowanie jednak daje się odczuwać No, ale mam nadzieję, że sama robię się coraz rozsądniejsza w tej kwestii.
|
#4230 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
Edytowane przez 0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0 Czas edycji: 2013-01-09 o 22:47 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:19.

11.10.2014
Lush & China Glaze lover!