Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2 - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-09, 21:47   #2971
Neni1984
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
śliczne zdjęcie, u mnie fotograf i kamerzysta spartolili sprawę jak dla mnie-mamy takie zwykłe, że nie ma się czym zachwycać
No co Ty
A mi z kolei obojętne były zdjęcia i film, bo bardzo nie lubię być fotografowana ani kamerowana, TŻ zresztą to samo, więc wzieliśmy pierwszego lepszego kamerzystę i fotografa, bo to znajomi mojego taty i superniskie ceny dla nas oferowali, a efektami jesteśmy zaskoczeni
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 21:49   #2972
kasiamniam
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość

Strasznie mi się podoba Super spinki miał Twój mąż No i muszę Ci powiedzieć, że masz baaardzo przystojnego męża Nie bij
wiem wiem ze przystojny wkooncu moj
hehe dziekuje

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Neni, Małaczarnakejt, Kasiamniam: bardzo ładne zdjęcia))

No i ten kolaż to też fajny pomysł ja to ostatnio odwaliłam... kupiłam groupon na fotoalbum w firmie w której wcześniej zrobiliśmy fotoalbumy dla rodziców... i..... przegapiłam termin ważności!!! wrrrr.... gapa ze mnie..

a tez się pochwalę to moze nie z sesji.. bo z bramy) dość oryginalnej, ale bardzo lubię te fotkę.. my po ślubie już ponad rok 1.10.2011., dzidzię poczęliśmy w podróży poślubnej rok później - stawiam, że albo jeszcze w rejonie Białegostoku albo już w Wilnie... bo z usg wychodzi że jak dojechaliśmy do finalnego kraju (Gruzja) to już coś się we mnie w środku działo
fajna fota

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38553346]Ale świetny pomysł z tym teledyskiem
W ogóle fajne zdjęcia wszystkie

Mam pytanie do dziewczyn, które miały sesje "w wodzie" - nie było Wam szkoda sukienek? Tak z ciekawości pytam [/QUOTE]
mi nie bylo szkoda wiem ze to pamiatka na cale zycie! ale w sumie wyczyscilam ja i jest jak nowa

Edytowane przez kasiamniam
Czas edycji: 2013-01-09 o 23:15
kasiamniam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 21:49   #2973
malinka0525
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Tak naprawdę, to najważniejsza jest sprzężna zewnętrzna czyli odległość pmiędzy środkiem górnego brzegu spojenia łonowego a zagłębieniem pomiędzy 3 i 4 kręgiem lędźwiowym.
W biodrach mam 88 cm, ale to też nie musi świadczyć o tym, że miednica jest nieprawidłowego rozmiaru. Bo przecież mierząc biodra łapiemy też pośladki
Też mam tyle w biodrach ale tak jak mówisz zobaczymy za jakiś czas jak to będzie jak mi wszystko pomierzą. Może niepotrzebnie się martwię.

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Witam Was!
Od dzis dołączam do jakże szanownego grona ciezarówek rodzacych w lipcu
Jestem w 14 tygodniu (od jutra rozpoczynam 15). Termin na 4 lipca.
Kolejne badanie mam 18 stycznia (bedzie to 16 tydzien i 1 dzień). Moze juz poznam płeć dziecka.
Nie mogę sie doczekać maleństwa, chociaż mysli bywają rózne czy sobie poradzimy.
Najchetniej bym przespała ten czas do porodu
Super termin!!! Bo to moje imieniny Też mam wizyte 18.01 więc wizytujemy razem Mi w 16tc ginka już płeć podała więc i Ty możesz się spodziewać

Cytat:
Wrzucam Wam moje ulubione zdjęcie z pleneru
Romantycznie

Cytat:
Urocze!!

To i ja wrzucę swoje ulubione z pleneru
Śliczne Bardzo ładna sukienka

Cytat:
Napisane przez kasiamniam Pokaż wiadomość
hihi to tak jak ja a najbardziej podjarana jestem naszym teledyskiem

fajne wasze fotki ja chyba nie mam ulubionej bo jest tyle pieknych ze trudno mi by bylo wybrac jedna.. no ale tez sie chwale mielismy tez sesje w wodzie.. ale to watek mamusiowy a nie zonkowy haha
Ale się rozszalałyście z tymi zdjęciami ślubnymi Aż sama mam ochotę coś wrzucić. Lubię zdjęcia na sianie

Osobiście też uwielbiam oglądać album ślubny i film też. Mogłabym non stop oglądać i chyba nie znudziło by mi się I śmiem twierdzić, że to był najpiękniejszy dzień w moim życiu. Wszystko się tak ładnie w tym dniu układało. A w kościele na uroczystości to aż wzruszona byłam bo nie wiedziałam nawet, że organista nam na gitarze zagra (bo nie ustalaliśmy tego z nim, a marzyło się to nam) no i zagrał, tak pięknie było, że myślałam że się popłaczę ze szczęścia

Milenka
malinka0525 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 21:50   #2974
kasiamniam
Wtajemniczenie

Cytat:
eej Kasiamniam nie mów że juz wkleiłaś i wycięłaś....((
wkleilam jeszcze raz na chwileczke
Stary 2013-01-09, 21:51   #2975
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Oczywiście, że nie
ale do brzucha mówimy Filip :P oby był chłopak
Ostatnio oglądałam listę imion żeńskich nadanych w 2012 roku w Warszawie.
Obczajcie- Mrówka, Calineczka, Niunia... albo najlepsze- Amnezja (chyba po pigułce gwałtu)

Wrzucam Wam moje ulubione zdjęcie z pleneru
śliczne zdjęcie krajobraz przepiękny

Cytat:
Urocze!!

To i ja wrzucę swoje ulubione z pleneru
Twoje też śliczne

Cytat:
hihi to tak jak ja a najbardziej podjarana jestem naszym teledyskiem

fajne wasze fotki ja chyba nie mam ulubionej bo jest tyle pieknych ze trudno mi by bylo wybrac jedna.. no ale tez sie chwale mielismy tez sesje w wodzie.. ale to watek mamusiowy a nie zonkowy haha
fajnie byliście ubrani
Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
ja mam navingtona cadeta - ale poczekam na opinie innych mam
o prosze tak wyglada moja panna w nim
śliczna córeczka

Cytat:
Witam Was!
Kolejne badanie mam 18 stycznia (bedzie to 16 tydzien i 1 dzień). Moze juz poznam płeć dziecka.
Nie mogę sie doczekać maleństwa, chociaż mysli bywają rózne czy sobie poradzimy.
witaj z nami

Cytat:
Napisane przez tysia222 Pokaż wiadomość
U mnie to było tak, ze byłam na kibelku. I jak się podcirałam to zobaczyłam na papierze plamkę świeżej czerwonej krwi. Beż żadnego śluzu czy skrzepów.
A ja mam pytanie co do Luteiny. Bo po czasie trochę z tej tabletki wypływa na zewnątrz i się zastanawiam, czy nie wkładam jej za płytko? Jak u Ciebie?
ja biorę luteinę i zawsze tak wypływa. To co ma się wchłonąć to się wchłania a resztki tabletki wylatują na zewnątrz
dobrze, że już jesteś po szpitalu i wszystko jest dobrze ja też w szpitalu miałam badanie na crp
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38551591]Dziewczyny ja obstawiam, że w przyszłym tygodniu będzie nowy wątek [/QUOTE]
w takim tempie to na pewno

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 21:52   #2976
malaczarnakejt
Zakorzenienie

ja mojej sukienki jeszcze nie oddałam do czyszczenia ;p Plener mieliśmy nad Morskim Okiem, wychechłała się w wodzie, później ją przeciągnęłam trochę po szlaku i spadła mi z wieszaka w worek jak wracaliśmy, błotko się poodciskało na górze.. Prałam ją 2 razy w wannie, ale efekt marny ;p Muszę się zmotywować

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 21:53   #2977
Niunia20
Rozeznanie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38553346]Ale świetny pomysł z tym teledyskiem
W ogóle fajne zdjęcia wszystkie

Mam pytanie do dziewczyn, które miały sesje "w wodzie" - nie było Wam szkoda sukienek? Tak z ciekawości pytam [/QUOTE]

ja miałam w wodzie i nie szkoda było mi sukienki wiedziałam że już nigdy taka szczupła nie będę i się w nią nie zmieszczę i że nikomu jej nie dam bo była szyta idealnie na mnie i nie chciałam żeby ktoś inny ją nosił szkoda było mi ją wyrzucić więc wymyśliłam sesję w wodzie potem wsadziłam suknię do wanny wypłukałam powiesiłam na dworze do wieczora wyschła ale była już ecri zamiast białej no i powiesiłam w szafie i pojechałam w nocy z TŻ nad morze... teraz jest w worku próżniowym na dnie szafy i zakładam ją na rocznicę ślubu ale już się nie dopinam a TŻ ją ze mnie ściąga i mamy powtórkę z nocy poślubnej
moja jest już zniszczona w sumie miałam 3 sesje jedną przed ślubem a dwie po także nawet nie opłaca mi się jej zanosić do pralni..

Edytowane przez Niunia20
Czas edycji: 2013-01-09 o 21:56
Niunia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 21:55   #2978
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
baardzo dziękuję aż się zarumieniłam, ale nie przesadzajmy z tą ślicznością:P koleżanką b dobry makijaż zrobiła, fryzjerka też się spisała to i człowiek po ludzku wyglądał)) a radość oj tak.. i póki co tak mi zostało..

oj tam oj tam... zwykłe, niezwykłe - najważniejsze że jest pamiątka.. Musisz koniecznie nam się pokazać w sukni
No właśnie - dla mnie najważniejsze było żeby była pamiątka
Elaine-blath komplement jak najbardziej zasłużony jest
A ja do ślubu malowałam się sama I to nie jest tak, że potrafię się sama fajnie pomalować - mam jeden standardowy makijaż codzienny i taki sam miałam na ślubie Byłam u kilku makijażystek, bo bardzo chciałam, by ktoś zrobił ze mnie "coś" i chciałam też wyglądać wyjątkowo, zwłaszcza, że zdjęcia, kamera itd, ale za każdym razem makijaż mnie nie zadowalał, bo czułam się wymalowana
Stary 2013-01-09, 21:57   #2979
EVAgwiazdka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Dla mnie najgorszy jest wlasnie ten moment jak lekarz jeździ w tą i tamtą stronę i nic nie mówi......I ja nie wytrzymuje i pytam jak tam serducho I wtedy mowie mu ze jak serducho w porzadku to teraz na spokojnie moze sobie reszte badac
Moj gin jest bardzo spokojny i sympatyczny,ma do mnie super podejscie.Dobrze wie ile mnie kosztuje kazde usg....
też tak miałam ostatnio ze nie widziałam serca a lekarz jeździł w ta i tamtą stronę jakis czas a nic nie było widać bijącego serca dopiero jak zobaczyłam zachwile w głębi to się ucieszyłam
EVAgwiazdka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 21:58   #2980
Neni1984
Zakorzenienie

A właśnie - macie zamiar sprzedawać sukienki? Jeśli tak to gdzie można ją wystawić? Allegro? Komis sukien?
Stary 2013-01-09, 22:03   #2981
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
on taki wariat jak i ja

teledysk bym wkleila ale sie wstydze
śliczny teledysk
Cytat:
Neni, Małaczarnakejt, Kasiamniam: bardzo ładne zdjęcia))

No i ten kolaż to też fajny pomysł ja to ostatnio odwaliłam... kupiłam groupon na fotoalbum w firmie w której wcześniej zrobiliśmy fotoalbumy dla rodziców... i..... przegapiłam termin ważności!!! wrrrr.... gapa ze mnie..

a tez się pochwalę to moze nie z sesji.. bo z bramy) dość oryginalnej, ale bardzo lubię te fotkę.. my po ślubie już ponad rok 1.10.2011., dzidzię poczęliśmy w podróży poślubnej rok później - stawiam, że albo jeszcze w rejonie Białegostoku albo już w Wilnie... bo z usg wychodzi że jak dojechaliśmy do finalnego kraju (Gruzja) to już coś się we mnie w środku działo
bardzo ładne zdjęcie, śliczną miałaś sukienkę
Cytat:
A właśnie - macie zamiar sprzedawać sukienki? Jeśli tak to gdzie można ją wystawić? Allegro? Komis sukien?
ja już 3 lata p oślubie i sukienka wyprana sobie wisi. Raz wystawiłam na allegro ale potem już mi się nie chciało. Może znów wystawię, bo wisi u teściów w szafie i trochę im przeszkadza

Łukaszek
Stary 2013-01-09, 22:03   #2982
fiazo
Zakorzenienie

dostaliśmy 1,5tys zdjęć

Synek

Edytowane przez fiazo
Czas edycji: 2013-01-15 o 09:10
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 22:06   #2983
malinka0525
Zadomowienie

Cytat:
Ja nie sprzedaję swojej. Za bardzo ją kocham by tak po prostu ją oddać komuś innemu Za parę lat pokaże mojej córce w jakiej sukni mamusia brała ślub Zostawiam ją na pamiątkę

Milenka
malinka0525 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 22:07   #2984
fiazo
Zakorzenienie

ja chcę swoją sprzedać, wystawiałam na jakimś regionalnym portalu, ale na razie bez odzewu no i chce na allegro dać

Synek
Stary 2013-01-09, 22:08   #2985
kasiamniam
Wtajemniczenie

Edytowane przez kasiamniam
Czas edycji: 2013-01-09 o 22:16
Stary 2013-01-09, 22:11   #2986
EVAgwiazdka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
A co do naciecia krocza - kazda ma inaczej. JA mialam naciete krocze i owszem moze pierwsza doba byla wielkim dyskomfortem, ale ogolem na nastepny dzien funkcjonowalam i szybko mi sie zagoilo. Wiec moze nie straszmy sie nie potrzebnie, jesli bedzie wymagane naciecie to chyba lepiej, niz mialabym peknac samoistnie az po sam odbyt.
a czujesz jeszcze bliznę bo słyszałam ze bliznę po nacięciu ktoś czuł jeszcze po kilkudziesięciu latach a jeśli samo popęka to rana jest nierówna i lepiej się zrasta
EVAgwiazdka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 22:13   #2987
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez Myszkaaaa83 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, podczytuję Was od samego początku, niestety z powodu pracy mam bardzo mało czasu i najczęściej nadrabiam Was na weekendzie (tak się rozpędzacie że mam do przeglądnięcia po 60 stron ) Gratuluję wszystkim udanych wizyt i bijących serduszek Chciałabym do Was dołączyć ale nie miejcie mi za złe jeśli nie będę odpisywać lub się nie odzywać za często. Mam 30 lat i mieszkam z mężem w UK. Termin mam na 8 lipca. Mam pytanie do Was, szczególnie dziewczyn z UK czy szczepiły się przeciwko grypie? Wiem że jedna z Was pisała że zamierza się zaszczepić, bo ja się właśnie zastanawiam cały czas i mimo zapewnień że szczepionka jest bezpieczna (nie zawiera żywych wirusów) nie wiem czego mam obawy :/
hej hej.
ja jestem z UK
nie szczepilam sie pzreciw grypie i nie mam zamiaru.
ale lekarz ani polozna niczego takiego nie proponowali nawet.

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 22:15   #2988
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
to macie jeszcze bonus
super wszystko tak idealnie dobrane a taniec ze świeczkami robi efekt, fajny pomysł

Łukaszek
Stary 2013-01-09, 22:15   #2989
Niunia20
Rozeznanie

dobranoc dziewczynki moja fasolka już chce spać a jeszcze kąpiel duphaston i smarowanie brzucha oliwką

zaczynam 4 miesiąc jakoś dziś albo jutro i bardzo mnie plecy w krzyżu już bolą i biodra... chyba zaczynam się rozszerzać...
na dodatek ok kilku dni drętwieją mi ręce podczas snu czasem to aż bolą i się budzę a zapomniałam o tym powiedzieć gin...
Stary 2013-01-09, 22:17   #2990
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Cytat:
ja mojej sukienki jeszcze nie oddałam do czyszczenia ;p Plener mieliśmy nad Morskim Okiem, wychechłała się w wodzie, później ją przeciągnęłam trochę po szlaku i spadła mi z wieszaka w worek jak wracaliśmy, błotko się poodciskało na górze.. Prałam ją 2 razy w wannie, ale efekt marny ;p Muszę się zmotywować
to tak jak ja... szzafy nie mamy, więc w worku ochronnym lezy pod łożkiem i czeka aż się zmotywuje do oddania do czyszczenia...

Cytat:
No właśnie - dla mnie najważniejsze było żeby była pamiątka
Elaine-blath komplement jak najbardziej zasłużony jest
A ja do ślubu malowałam się sama I to nie jest tak, że potrafię się sama fajnie pomalować - mam jeden standardowy makijaż codzienny i taki sam miałam na ślubie Byłam u kilku makijażystek, bo bardzo chciałam, by ktoś zrobił ze mnie "coś" i chciałam też wyglądać wyjątkowo, zwłaszcza, że zdjęcia, kamera itd, ale za każdym razem makijaż mnie nie zadowalał, bo czułam się wymalowana
ja poszłam na żywioł.. trochę... jedna z najlepszych koleżanek jest wizażystką.. ja się normalnie nie maluje za bardzo... a pierwszy makijaż miałam od razu w dniu ślubu.. stwierdziłam że jej zaufam itd.. oczywiście jej pierwszy komentarz zanim spojrzałam w lustro było - nie marudź że za mocny, bo Ty się w ogóle nie malujesz to kazdy będzie za mocny... i faktycznie to była pierwsza myśl.. ale makijaż zrobiła tak, że naprawdę warto było zaufac mam kilka fotek w albumie w profilu, jakby co zapraszam

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość

bardzo ładne zdjęcie, śliczną miałaś sukienkę

ja już 3 lata p oślubie i sukienka wyprana sobie wisi. Raz wystawiłam na allegro ale potem już mi się nie chciało. Może znów wystawię, bo wisi u teściów w szafie i trochę im przeszkadza
dziękuję) tez sie nie mogę zmotywować do wystawienia...

Cytat:
no dobra , wrzucę i ja coś-dostaliśmy 1,5tys zdjęć

no!!! fajne... i bardzo ładna sukienka...

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692

Edytowane przez elaine-blath
Czas edycji: 2013-01-09 o 22:26
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 22:26   #2991
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

Niunia20 mi tez jakos dziwnie rece przeszkadzaja ;/ no w ogole nie moge spac ;/ ;/ juz mnie to przerasta, caly czas czuje jakis niepokoj

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 22:26   #2992
magdalennne
Wtajemniczenie

Czytałam was przynajmniej 3 godziny! Zajęcia mam na jutro nie przygotowane, ale co tam

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Co dziś planujecie na obiad? U mnie chyba zagoszczą kopytka i smażona kapustka z jakąś kiełbaskę wewnątrz i bez dodatkowego mięsa na talerzu. Będą faceci marudzić, że bez kawała mięcha, ale lenia mam.
Dziś czeka mnie ciężkie comiesięczne zadanie- Ułożenie planu wydatków na 10.01 2013- 10.02.2013. Prowadzimy już od roku (jeszcze przed ślubem zaczęliśmy) zeszyt, w którym notujemy wydatki na dany miesiąc i przeliczamy na co możemy sobie pozwolić na co nie, ile można odłożyć itd. Zazwyczaj dobrze wszystko upinałam, ale teraz odeszło moje wynagrodzenie, a zebrało się troszkę więcej wydatków na styczeń i drżę na samą myśl jak to wszystko zgrać.
Ja też rozplanowuję wydatki na każdy miesiąc. Nie zapisuję tego nigdzie, tylko dodaję nasze wypłaty, odejmuję rachunki i na paliwo. Zostawiam coś ekstra na zachcianki i resztę przelewam na oszczędnościowe. Potem musimy się zmieścić w tym, co zostaje. Nauczyłam się, że z moim TŻ nie da się zostawić kasy na koncie, jeśli tam jest. Więc znika zaraz po wypłacie Na początku się buntował, ale się nie poddałam i teraz już nic nie mówi A jego wypłata 3x taka jak moja

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
W becikowym też zostały wprowadzone zmiany od tego roku. Dochód na osobę nie może przekraczać coś ok 2000 zł żeby je otrzymać, ale głowy nie dam sobie obciąć. Ja dostanę dodatkowy 1000 zł bo opłacam dodatkowe ubezpieczenie ze składką 60 zł miesięcznie i z tego ubezpieczenia właśnie otrzymam takie dodatkowe "becikowe" .
Ja mam bardzo dobre ubezpieczenie. Składka 50zł, a na urodzenie dziecka - 10tys. TŻ ma grupowe w pracy chyba 1500. Na becikowe też się raczej załapiemy, więc początki nie powinny być ciężkie.

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
4 miesiac zaczyna sie od 14 tygodnia, czyli 13 tydzien i iles tam dni
Czyli, jeśli mam dzisiaj równo 14tydzień, to od jutra zaczynam 15? Matko, jak ten czas leci! Zaraz będzie połowa :mdeje:

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Czasem na stronie www albo w szpitalnej gablocie wisi taka lista.
W moim szpitalu kwarantanna - ognisko świńskiej grypy, więc prędko się tam nie wybieram... Aż się boję o tym myśleć.

Cytat:
Napisane przez EVAgwiazdka Pokaż wiadomość
Witam moge do was dołaczyć? też mam termin na ok 10-20 lipca nie wiem dokładnie okres mialam 4 pazdziernika ale lekarz powiedzial ze dziecko jest mniejsze niz to wychodzi z okresu 2 tyg jutro moze sie dowiem mam badanie plenatarne nie moge sie doczekac 7 stycznia na usg biało 5,3 cm pozdrawiam Ewa
Witaj Każda mamusia jest mile widziana

Cytat:
Napisane przez tysia222 Pokaż wiadomość
Witam Was po dłuuugiej przerwie. Nie odwiedzałam Was os soboty bo też tego dnia zauważyłam u siebie małe plamienie i pognałam na izbę przyjeć. Zatrzymano mnie w szpitalu i dopiero wczoraj wyszłam. Okzało sie ze miałam jakiś tan zapalny w orazniźmie (podwyższone crp). Dostałam antybiotyk i luteinę. Plamienie było małe i jednorazowe, a z maluchem wszystko ok. Najadłam sie jednak strachu!!! teraz mam 2 tygodnie l4. I nie wiem czy nie bede wymuszać na moim lekarzu l4 do konca ciaży jezeli sam nie bedzie chciał dać. W szpitalu mi lekarz powiedział, ze przyczyną stanu zapalnego mógł byc kontakt z kimś chorym a ja w pracy mam na codzień kontakt z chorymi ludźmi.
Poczytałam troszkę co u Was, ale nie nadrobie wszystkiego
Pewnie, że się upominaj. Jeśli są do tego wskazania, to nie masz się nad czym zastanawiać. Dobrze, że z dzidzią wszystko dobrze.

Cytat:
Napisane przez Myszkaaaa83 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, podczytuję Was od samego początku, niestety z powodu pracy mam bardzo mało czasu i najczęściej nadrabiam Was na weekendzie (tak się rozpędzacie że mam do przeglądnięcia po 60 stron ) Gratuluję wszystkim udanych wizyt i bijących serduszek Chciałabym do Was dołączyć ale nie miejcie mi za złe jeśli nie będę odpisywać lub się nie odzywać za często. Mam 30 lat i mieszkam z mężem w UK. Termin mam na 8 lipca. Mam pytanie do Was, szczególnie dziewczyn z UK czy szczepiły się przeciwko grypie? Wiem że jedna z Was pisała że zamierza się zaszczepić, bo ja się właśnie zastanawiam cały czas i mimo zapewnień że szczepionka jest bezpieczna (nie zawiera żywych wirusów) nie wiem czego mam obawy :/
Witaj

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Nacięcia się nie bój bo jak zespół jest fajny to robią ci akurat w momencie skurczu i nic nie boli. Wszystko da się przeżyć.

Zuzie i Natalki to urwisy. Ja się nastawiam na chłopaka i skłaniam się ku Frankowi. Tak miało być poprzednim razem, ale wybraliśmy wkońcu Małgosia bo głupio żeby dziewczynka miała Franek na imię
Zawsze mogła być Frania

Cytat:
Witam Was!
Witaj
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 22:29   #2993
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
Niunia20 mi tez jakos dziwnie rece przeszkadzaja ;/ no w ogole nie moge spac ;/ ;/ juz mnie to przerasta, caly czas czuje jakis niepokoj
to niedobrze... a jakaś meliska,... spacerki przed snem... ?

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-01-09, 22:30   #2994
magdalennne
Wtajemniczenie

A co do zdjęć ślubnych - są piękne Aż mi żal jeszcze bardziej, bo my naszych ciągle nie mamy. A minęło 4,5 miesiąca od ślubu. Z naszym foto rozwiązaliśmy umowę, po tym, jak po 3 miesiącach obrobił jedno zdjęcie na swoją stronę. Mamy już inną ekipę i zdjęcia miały być przed Świętami i znowu jakieś opóźnienia Już mam tego dość
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 22:30   #2995
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

no a ja dopiero z pracy przylazłam, godzinę nadrabiała, a jak już nadrobiłam to wszystkie poszły spać) haha

a ja nie mam zdjęć ślubnych, bo nie miałam ślubu

Stary 2013-01-09, 22:39   #2996
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
no dobra , wrzucę i ja coś-dostaliśmy 1,5tys zdjęć
Bardzo fajne!
Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
super wszystko tak idealnie dobrane a taniec ze świeczkami robi efekt, fajny pomysł
Coś mnie ominęło? Poszłam tylko pod prysznic, a tu jakieś atrakcje były
Cytat:
Napisane przez Niunia20 Pokaż wiadomość
dobranoc dziewczynki moja fasolka już chce spać a jeszcze kąpiel duphaston i smarowanie brzucha oliwką

zaczynam 4 miesiąc jakoś dziś albo jutro i bardzo mnie plecy w krzyżu już bolą i biodra... chyba zaczynam się rozszerzać...
na dodatek ok kilku dni drętwieją mi ręce podczas snu czasem to aż bolą i się budzę a zapomniałam o tym powiedzieć gin...
Mi też ręce drętwieją! Skąd to? Wie któraś?
Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
no a ja dopiero z pracy przylazłam, godzinę nadrabiała, a jak już nadrobiłam to wszystkie poszły spać) haha

a ja nie mam zdjęć ślubnych, bo nie miałam ślubu
Powiem Ci, że gdybym wiedziała ile to zachodu dla jednego dnia to chyba nie zdecydowałabym się... A co najgorsze ze stresu nie pamiętałam prawie wcale wesela... jakbym się nachlała porządnie

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2013-01-09 o 22:41
Stary 2013-01-09, 22:39   #2997
fiazo
Zakorzenienie

ja idę spać, ale jutro bunt robię w pracy i nigdzie nie jadę bo zabrali mi moje autko, a w zamian dali grata jakiegoś, jak się dziś nim przejechałam to powiedziałam, że odstawiam go jutro i nigdzie się nie wybieram !!!

dobranoc

Synek
Stary 2013-01-09, 22:40   #2998
Neni1984
Zakorzenienie

Magdalenne dobrze doczytałam, ile dostaniesz za urodzenie dziecka? Podzielisz się?
Stary 2013-01-09, 22:42   #2999
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

magdalenne: my na nasze też trochę czekaliśmy.. cierpliwości

domciatko: długo pracujesz... a z tym nadrabianiem to tak jest.. jak usiade do kompa, nadrobie, to potem juz siły nie mam żeby pisać... chociaz dzisiaj sie zasiedziałam...

co do ślubu - stres przed jest, ale impreza też fajna

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-01-09, 22:43   #3000
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Magdalenne dobrze doczytałam, ile dostaniesz za urodzenie dziecka? Podzielisz się?
oh ja nie doczytałam, ile ile??
i kto płąci??

juz doczytalam
---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ----------

Cytat:
domciatko: długo pracujesz... a z tym nadrabianiem to tak jest.. jak usiade do kompa, nadrobie, to potem juz siły nie mam żeby pisać... chociaz dzisiaj sie zasiedziałam...
no właśnie nie za dużo)

pracuję tylko 6 godzin dziennie)
od 8-14, albo 0d 14-20 )

i trzeba dodac godzine przesuniecia czasowego polska- anglia)
takze moze sie wydawac ze pozno pisze, ale u mnie godzina wczesniej jest

Edytowane przez domciatko
Czas edycji: 2013-01-09 o 22:45
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości