Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010 - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-09, 23:41   #1591
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Dot.: Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010

Wiem, powinnam juz spac ale... Nie moge! Moja mama obok tak chrapie, ze nie daje rady z lokcia jej dac, czy nie wypada? do tego mam mega katar ktory mnie na zmiane zalewa i zatyka. Poza tym juz u mnie lepiej. Jutro was nadrobie. Teraz ide po wate do uszu mrowka- pozycz zatyczki

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 23:43   #1592
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
Lind a robiliscie posiew moczu?
a moze misiek nie radzi sobie jeszcze z termolegulacja i dlatego taka temperatura?
a uszy miał sprawdzane?
Nie robiliśmy posiewu anie uszu nie miał badanych.

Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
Wiesz co tak sobie czytam o tej temperaturze.

O ktorej mu mierzylas ?
Bo wyczytalam, ze temperatura najnizsza jest ok 4 rano a najwyzsza ok 16 lub 18 tej - dwie wersje.

Wyczytalam tez i tutaj sama nie wiem, ze norma to 36,4 do 37 a inne zas mowily o 36.5 do 37,5 a wyzej to stan podgoraczkowy .

" Przy przewlekłym występowaniu stanów gorączkowych należy przez kilka dni zwracać uwagę na tzw. tor gorączkowy, tj. kształtowanie się krzywej pomiarów temperatury ciała rano i wieczorem oraz informować o wynikach lekarza. "

Moze zrob taki test i przejdz sie potem do lekarza ,podpytaj .
Ta... Michał nie lubi mierzenia temp. Czasem jest masakra...

Póki co nic mu nie jest i tego sie trzymam

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 00:01   #1593
monka23
Zakorzenienie

Libra nie masz sumienia

Lind to najwazniejsze i oby tak zostalo
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg jajo.jpg (18,5 KB, 33 załadowań)
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 00:31   #1594
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
bulgur jak najbardziej, niski indeks glikemiczny (46) nie powoduje gwaltownych skokow poziomu cukru , ma wiecej biaka, blonnika od ryzu , u nas w domu musi byc - jedz bez problemu .

Nie znam tego , musze zlukac

Gryczana lubie, a jaglana nie wiem , jadlam ? nie jadlam ? sama nigdy do domu nie kupilam . Moze kupie jutro i cos pomysle, zeby chlopakom zrobic, maly gryczana zje, mlody nie. Zobaczymy z ta .
Dzis rozmawialismy z kuzynka tz-ta i mi znowu nasiona czarnuski wysle

Edzia nie otwiera sie .
bulgur mi też bardziej smakuje od ryżu i strukturalnie jets fajniejszy
kasza jaglana to też jak bulgur jedna z najzdrowszych kasz ,pasuje na słono i na słodko ,wyglądem przypomina kuskus, jak będziesz gotowac to dajesz 3 objętości wody na 1 objętość kaszy
Cytat:
Libra nie masz sumienia
ale co
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 00:45   #1595
P0P70
Zakorzenienie

Nie to zdjęcie wkleiłam co chciałam. To takie strasznie niewyraźne .
Miałam lepsze ujęcia. tak na szybko telefonem robiłam.

Jasta - Oliwka wcześniej jej ten sznurek w koło szyi oplotła i ciągnęła. No i też ją już podnosi i przenosi w inne miejce. Raz fajnie ją z nogę przeciągnęła po całym salonie.

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
P0P - to bardzo dobrze świadczy o rozwoju Oliwki - to się nazywa zabawa tematyczna, prawidłowo podejmowana z innymi dziećmi około 36 miesiąca życia
Jakim Ty tu językiem piszesz. Niedługo doktorat zrobisz.

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Monka mojemu malemu dzisiaj drzemki nie zrobilam. No masakra z nimi.Na koniec Erwi mi lazienke piana ochlapal,co oczywiscie starszy teatralnie skarzyl,to jak malego po kapaniu obrabialam to starszy dla zabawy mi drzwi lazienkowe piana ozdobil,pozniej maly dostal tablet ze sluchawkami cos mu sie znudzilo i rzucil tym o grzejnik. Ja normalnie wyjde z siebie. Juz nawet nie pisze co bylo wczesniej bo bylo tez gorzej. W takich momentach wolalabym byc stara panna z kotem na kolanach :P. Ide pic piwo...
Ja jeszcze nie tak dawno byłam taką starą panną z kotem. Piękne czasy to były.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 00:55   #1596
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
bulgur mi też bardziej smakuje od ryżu i strukturalnie jets fajniejszy
kasza jaglana to też jak bulgur jedna z najzdrowszych kasz ,pasuje na słono i na słodko ,wyglądem przypomina kuskus, jak będziesz gotowac to dajesz 3 objętości wody na 1 objętość kaszy

ale co
oka 3 do 1 , zapamietam dzieki

no pisalas, ze jesz jajecznice z chlebem , kij ze na zdjeciu sadzone , ale zobacz ta rozpacz
Stary 2013-01-10, 01:00   #1597
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Cytat:
o mamo to rzeczywiscie rekord pobiłas , a ja mysle ze to antybiotyki cie tak osłabiły mam nadzieje ze probiotyki łykasz ? i nie wolno ci jesc teraz witamin ani pic soków
oooo a dlaczego??? a ja własnie wypiłam dzis cały litr soku jabłkowego... ;/
o witaminach nic nie wiedziałam tez pije magnez;/
juz nie bede

helikopter chyba wyleczony mam nadzieje..

a jesli chodzi o zarażenia to.. ehhh przyprowadzaja dzieci z zielonym katarem.. mówisz rodzicom że to bakteryjne i mało sie przejmują.. jeden ze złoba ode mnie okropnie ma zatokowy ropny katar dzis powiedziałam żeby poszli do lekarza i aby lekarz dał zaswiadczenie jesli moze uczeszczac do złobka.

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 01:17   #1598
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:

ale co , ze po antybiotykach nie wolno ? jak dlugo ? cos mi swita, ze cos takiego bylo, ale napisz cos wiecej , dokladniej
Rozwin sie, odswiez mi kaczana

ejj no , ale dzieci tyz bierzesz , samego nie oddam hehe on to gratis od firmy
Kurka , przepisy w kibelku ??????????? ladnie
w czasie brania antybiotyków nie wolno jesc witamin ani pic soków poniewaz witaminy podawane w trakcie terapii oprócz wsparcia organizmu, pomogą też bakteriom, które wywołują chorobę.przez to antybiotyk nie bedzie wcale działał badz bedzie słabszy to samo tyczy sie soków ... organizm osłaniamy probiotykiem nawet 2 razy dziennie
trzeba brac o tych samych godz i ta sama dawke inaczej lek nie zniszczy bakterii tylko ją osłabi i po tyg chorujemy na nowo bądz wcale nie zdrowiejemy
po skonczonej antybioterapii jemy witaminy i jemy przynajmniej 1 jogurt naturalny dziennie przez 2 tyg a jak nie lubiy to do herbaty sypać probiotyk

dawaj wszystkich wezme a co mi tam ... no biore" przepis na " siadam na wc i czytam nikt mi wtedy nad głowa nie truje

---------- Dopisano o 01:17 ---------- Poprzedni post napisano o 01:11 ----------

Cytat:
Libra nie masz sumienia

Lind to najwazniejsze i oby tak zostalo

monka wpisz w adresie tipykropkapl (kropka. znów mi czaszkuje) wyskoczy strona na jej srodku masz ramke i wyszukaj wpisujesz :kostiumy dla dzieci"
i klikasz w jakis ze zdieciem ... wyskoczy cała lista

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014

Edytowane przez Edzia400
Czas edycji: 2013-01-10 o 01:24
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 01:53   #1599
monka23
Zakorzenienie

Edzia no światło światło dzięki za przypomnienie . Jak napisze kiedyś ze moje chore i maja antybiotyk to przypomnij o ile nie zapomnisz hehe Witaminy probiotyk zawsze daje po kuracji , ale soki pili , owoce tyz jedli , zapomniałam o tym . Mały ostatnio miał na ta rękę .
Czyli z owoców tez trzeba zrezygnować a ja moim dawalam .

Madzi ale ty jesteś w trakcie czy juz po . Bo ja myślałam ze juz po . Ja pisałam ostatnio ze mojej kuzynki mała w ciagu 2 miesięcy miała 3 albo 4 antybiotyki i przy kolejnej wizycie , lekarz juz nie dał .
Oni maja juz tak osłabiony organizm ze szkoda gadać , moje w ciagu życia obydwoje nie mieli tylu antybiotyków co jej w rok.
Stary 2013-01-10, 07:34   #1600
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
oka 3 do 1 , zapamietam dzieki

no pisalas, ze jesz jajecznice z chlebem , kij ze na zdjeciu sadzone , ale zobacz ta rozpacz
ja to mam zaskok ,jak woźny w sądzie ,dopiero zajarzyłam

Edzia ma sens to co piszesz ,czemu żaden lekarz tego nie powie
Bao a Ty co zaspałaś?zawsze Tówj post był rano
Madziwnia no chyba niestety tak będziesz miała cały czas ,bo zawsze będą jakieś chore dzieciaki

Ale paskudnie u nas dzisiaj ,wieje ,pada ,taki słotny listopad ,już mam dosyć takiej pogody
Zamówiłam sobie wczoraj nowe buciki i chyba do lata poczekają bo nie będę miała sumienia ich w to błoto brać
Widziałyście te pożary na Tasmanii? masakra jakaś
A u nas chyba zaraz powodzie będą chyba przez te deszcze
Stary 2013-01-10, 08:09   #1601
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Libra piwko było, bo chmiel uspokajaWiem nie powinnam, ale inaczej bym chyba się poryczała.
Jak już mi przy własnych dzieciach witki opadają
Kocham ich, ale właśnie jest to ale. Kubeł szmata te sposoby wychowawcze ala super niania się ich nie imają. Teraz od rana gnojki siedzą i mają rury takie po ręczniku i bekanie przez nie ćwicząObudził mnie młody leżąc pod drzwiami od sypialni i wyjąc, ale sam nie wiedział czego chce.
Naszczał do nocnika, potem to rozlał, i humor sobie poprawiał taplaniem w skarpetach w tych sikach,że jazde na szmacie już zaliczyłam.
Ja nie wiem, ale ktoś jakby ich zaczarował, takie dwie wredoty się zrobiły.

Lind do szybkiego mierzenia temperatury ja używam takiego paska jakby z kliszy. O dziwo dokładnie mierzy, bo na sobie sprawdzaliśmy, ma pomyłki około 0,5 stopnia, więc tyle można przełknąć. Mały lubi nim mierzyć, a koszt niewielki http://allegro.pl/termometr-na-czolo...922676107.htmlDopiero jak wyjdzie na nim temperatura to biorę inny dla skontrolowania.

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
a jesli chodzi o zarażenia to.. ehhh przyprowadzaja dzieci z zielonym katarem.. mówisz rodzicom że to bakteryjne i mało sie przejmują.. jeden ze złoba ode mnie okropnie ma zatokowy ropny katar dzis powiedziałam żeby poszli do lekarza i aby lekarz dał zaswiadczenie jesli moze uczeszczac do złobka.
Dzieci do 5 roku życia nie mają zatokowego kataru. Ale wiem o co Tobie chodzi, bo mój taki od września z katarem takim jak w zatokach, taki ropny. Tylko prucz tego nic mu nie dolega. Podobno jakaś bakteria może i już 2 lata temu załapana, bardzo popularna w przedszkolach. Więc pewnie u was to samo się mnoży. Mój do przedszkola nie chodzi, ale do szkoły po brata i koleżeństwo ma przedszkolne.

Jak Ty masz chore zatoki to ja dopiero od wczoraj z moimi odzyłam, a tak tylko antybiotyki pomagały.Tabletki rewelacyjne ziołowe http://www.strefalekow.pl/product/de...nie-zatok.html cena spora, ale ja kupiłam jeden pasek 15 tabletek, bo ich się bierze jedną tabletkę na dzień. Dodatkowo mam lampę na podczerwień z lidla za 45zł takie cudne słońce na twarzy w te pochmurne dni
Ale jak ktoś ma problem z zatokami to te tabsy to istny cud.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 08:56   #1602
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Megi chyba mam dla Ciebie dobre wieści , nie wiem czy masz gdzieś u siebie taką drogerię hebe . BYłam tam dziś a tam tych Twoich kosmetyków do włosów do wyboru do kolory - odżywki , szampony , jakieś serum do włosów i jakieś do stylizacji chyba
Tam ogólnie mają produkty takie co norlanie sa w salonach kosmetycznych , czy fryzjerskich . a tam normalnie sobie na półkach stoją .
tu masz adresy
http://www.drogeriahebe.pl/sklepy
W Blue City widziałam, ale nie wchodziłam. Super!
Bo jak nie pokupuje teraz trochę na zapas, to później już nie będę miała czasu.

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Cytat:
hehehe megi zaraz poznać ze po mądrych ksiażkach jestes :P
masz jakas godna polecenia ale zeby np była na necie (e-book)
No właśnie nie mam - wszystkie muszę kupować - szit. Do tego wszystko w innej księgarni.

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Jakim Ty tu językiem piszesz. Niedługo doktorat zrobisz.

Ja jeszcze nie tak dawno byłam taką starą panną z kotem. Piękne czasy to były.
Haha - piękne czasy... jak ja Cię rozumiem.

Co do tego, co piszę, to już świruję lekko. Jak na Matrixie - nie widzę cyferek, a blondynki, psy. Tak ja już nie widzę zabaw i dzieci, a prawidłowe zachowania i zaburzenia rozwoju

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

Madzia - to nieźle zaczął Ci się dzień. Dobrze, że mój zanim coś durnego zrobi, to rano wskakuje mi do łóżka, tuli się, całuje. Później mam więcej siły na paplanie w sikach (też lubi, jak są na podłodze, bo mu siusiak z nocnika ucieknie).
Ogólnie są dni, kiedy myślę, że jestem poddawana jakiemuś testowi na cierpliwość. Raz wymiękłam i z płaczem zamknęłam się w sypialni, bo już miałam dosłownie dość całości. Ale optymistycznie... jeszcze 3 lata, no może 5 i będzie pod pewnymi względami lepiej... Rok nie wyrok
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 09:11   #1603
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
WIeczorem juz nie miał, nie wiem co to było...
ciekawe co to było ?

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

Cytat:
jest ktos lub cos co wyjatkowo sie maciusiowi podoba ? bajka jakas jakies zwierzatko ?

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

http://www.t.i.py.pl/tag54560,stroje-dla-dzieci-na-bal-przebierancow.html
.tipy. tak ma byc inaczej mam czaszki

super stronka tenks , wiesz co maciej w sumie najbardziej lubi tomka i klub przyjaciół myszki miki (teraz jakby mniej) on nie ma raczej ulubionej postaci

NATASZKA Gratulacje (sory wczoraj wyleciało mi z głowy)

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

Cytat:

Ja mam sprężywnowe z ikea dla dzieciaków i sa super
sama nie raz spałam u Szymka i bardzo mi wygodnie na nim było . Dałam chyba 279 za sztukę .
dla nas też mamy lateks i rewelacja , tym bardziej że mój TZ grubas i jak się wierci to ja nie czuje . A na sprężynowym to bym skakała .
dokładnie
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 09:17   #1604
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:

Megi chyba mam dla Ciebie dobre wieści , nie wiem czy masz gdzieś u siebie taką drogerię hebe . BYłam tam dziś a tam tych Twoich kosmetyków do włosów do wyboru do kolory - odżywki , szampony , jakieś serum do włosów i jakieś do stylizacji chyba
Tam ogólnie mają produkty takie co norlanie sa w salonach kosmetycznych , czy fryzjerskich . a tam normalnie sobie na półkach stoją .
tu masz adresy
http://www.drogeriahebe.pl/sklepy
u nas w hebe kupuję te szampony maski i balsamy z linii pro silk czy jakoś tak w wielkich opakowaniach, właśnie profesjonalne są no i wybór ogromny

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
ja to mam zaskok ,jak woźny w sądzie ,dopiero zajarzyłam

Edzia ma sens to co piszesz ,czemu żaden lekarz tego nie powie
Bao a Ty co zaspałaś?zawsze Tówj post był rano
Madziwnia no chyba niestety tak będziesz miała cały czas ,bo zawsze będą jakieś chore dzieciaki

Ale paskudnie u nas dzisiaj ,wieje ,pada ,taki słotny listopad ,już mam dosyć takiej pogody
Zamówiłam sobie wczoraj nowe buciki i chyba do lata poczekają bo nie będę miała sumienia ich w to błoto brać
Widziałyście te pożary na Tasmanii? masakra jakaś
A u nas chyba zaraz powodzie będą chyba przez te deszcze
jestem na posterunku od 5ej jakoś tak nie napisałam nic

Cytat:
Libra piwko było, bo chmiel uspokajaWiem nie powinnam, ale inaczej bym chyba się poryczała.
Kocham ich, ale właśnie jest to ale. Kubeł szmata te sposoby wychowawcze ala super niania się ich nie imają. Teraz od rana gnojki siedzą i mają rury takie po ręczniku i bekanie przez nie ćwicząObudził mnie młody leżąc pod drzwiami od sypialni i wyjąc, ale sam nie wiedział czego chce.
Naszczał do nocnika, potem to rozlał, i humor sobie poprawiał taplaniem w skarpetach w tych sikach,że jazde na szmacie już zaliczyłam.

Lind do szybkiego mierzenia temperatury ja używam takiego paska jakby z kliszy. O dziwo dokładnie mierzy, bo na sobie sprawdzaliśmy, ma pomyłki około 0,5 stopnia, więc tyle można przełknąć. Mały lubi nim mierzyć, a koszt niewielki http://allegro.pl/termometr-na-czolo...922676107.htmlDopiero jak wyjdzie na nim temperatura to biorę inny dla skontrolowania.

Dzieci do 5 roku życia nie mają zatokowego kataru. Ale wiem o co Tobie chodzi, bo mój taki od września z katarem takim jak w zatokach, taki ropny. Tylko prucz tego nic mu nie dolega. Podobno jakaś bakteria może i już 2 lata temu załapana, bardzo popularna w przedszkolach. Więc pewnie u was to samo się mnoży. Mój do przedszkola nie chodzi, ale do szkoły po brata i koleżeństwo ma przedszkolne.

Jak Ty masz chore zatoki to ja dopiero od wczoraj z moimi odzyłam, a tak tylko antybiotyki pomagały.Tabletki rewelacyjne ziołowe http://www.strefalekow.pl/product/de...nie-zatok.html cena spora, ale ja kupiłam jeden pasek 15 tabletek, bo ich się bierze jedną tabletkę na dzień. Dodatkowo mam lampę na podczerwień z lidla za 45zł takie cudne słońce na twarzy w te pochmurne dni
Ale jak ktoś ma problem z zatokami to te tabsy to istny cud.
min. dla takich zachowań nie chciałam chłopaków mieć jeden na szczęscie mi na takie pomysły nie wpada
U nas zasypane, ale jest +1 więc ten śnieg taki mało miły

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 09:21   #1605
aneczkkaa
Zakorzenienie

lind ja bym mu zrobiła komplet podstawowych badań + crp , coś za często ma goraczkę i infekcje
20-12-14 10 tc
Stary 2013-01-10, 09:23   #1606
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Ale optymistycznie... jeszcze 3 lata, no może 5 i będzie pod pewnymi względami lepiej... Rok nie wyrok
eee czy ja wiem?Pózniej to chyba jeszcze gorzej będzie,jak pójdzie mały człowiek do szkoły,jak trza będzie wbijać tabliczkę mnożenia,jak będzie wyło,bo czegoś nie potrafi.Pózniej to nie będzie tak prosto jak teraz,chociaż teraz niby też prosto nie jest.

leje u mnie od wczoraj,już śnieg z deszczem się zmieszał.Do tego głowa mi pęka i coś czuję,że dobry dzień to to nie będzie

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 09:25   #1607
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Ania zdaję sobie sprawę że niestety będzie ciężko. W pobliżu bida że hej a ceny są bardzo różne. Właśnie sobie przeglądam i np. komplet niektórzy dają za 100 a są i takie za 400.
Zobaczymy
ja myśle że możesz startować od 300 zł,wystaw na gumtre i na tablicy ktoś się znajdzie

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Nie robiliśmy posiewu anie uszu nie miał badanych.

Ta... Michał nie lubi mierzenia temp. Czasem jest masakra...

Póki co nic mu nie jest i tego sie trzymam
nasza lekarka przy każdym badaniu sprawdza uszy
20-12-14 10 tc
Stary 2013-01-10, 09:26   #1608
anakazar
Zakorzenienie

Iza ja właśnie pomogłam sprzedać koleżance łóżeczko bez szuflady+materac+2 x pościel+wypełnienie+balda chim i stelaż do niego za 300zł.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2013-01-10, 09:28   #1609
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
no właśnie miałam ci pisac żeby zaświadczenie przynieśli od lekarza.
20-12-14 10 tc
Stary 2013-01-10, 09:46   #1610
nataszka25
Zakorzenienie

Monka jak licytacje się zakończyły?
ty to jesteś boska

Miłego dnia dziewczynki, ja dziś jestem dla córci
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 09:46   #1611
libra777
Zakorzenienie

Cytat:

.
Z chmielu to Ty sobie poduszkę do spania zrób to Cię uspokoi
Mój też wczoraj sobie ubzdurał sikanie do nocnika na siedząco ,całe spodnie od piżamy oszczał i podłogę przy okazji,a wcześniej w kiblu szczotką szurał że wepchał te kulki zapachowe z brefa co się wiesza do muszli tak że musiałam łapę wsadzić i ledwo to wydarłam z stamtąd także doskonale Cię rozumiem
Stary 2013-01-10, 10:07   #1612
monka23
Zakorzenienie

Madzia bo oni obydwoje sie nakręcaja , to samo u mnie . Jestem w trakcie czytania jak mówić zeby dzieci nas słuchaly , jak słuchać zeby dzieci do nas mówiły. Narazie ogarniam co i jak i widzę ze popelniam te same błędy , które są podane i wiekszosc rodzicow popelnia .
Musze jakos sobie to uporządkować , nauczyć sie od nowa mówienia i słuchania przedewszystkim, wczuwania sie w odczucia , myśli gowniarzy, bez gledzenia , szantazowania , wymadrzannia sie bo to nie skutkuje a jedynie pogarsza sytuacje i tworzy sie zamknięte koło.

Bao jak sie ma dziewczynkę to nie ma gwarancji ze unikniesz tego typu zachowań . Różnie bywa . Znam przypadki gdzie to właśnie zachowanie dziewczynek jest gorsze od chłopaków .

Libra lepiej późno niż wcale hehe

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
Monka jak licytacje się zakończyły?
ty to jesteś boska

Miłego dnia dziewczynki, ja dziś jestem dla córci
A co tez chcesz ich

Złóż malej życzonka , ucaluj utulaj i miłego dzionka . Ale masz juz stare dziecko , bawcie sie dobrze i torta daj kawałek

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2013-01-10 o 10:08
Stary 2013-01-10, 10:21   #1613
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Witajcie

Topi się ten piękny śnieg i breja jest okropna.

Dzięki za uwagi i porady łóżeczkowe

Madziwinia nie zawsze zielony katar to zaraźliwe świństwo, choć w większości. Obie dziewczyny koleżanki mają właśnie taki w swojej alergii głównie zimą. Nie raz już się tłumaczyła na zebraniach w przedszkolu i co chwila nosi zaświadczenia od lekarki że to nie chorobowy katar. Ona sama jest pigułą i przewrażliwioną mamą i przenigdy nie puści do przedszkola choć lekko podziębionego dziecka.
Niestety przedszkola i żłobki to wyjątkowe skupiska bakterii i wirusów i jak to się nagromadzi to i dorosłego powali. A Tobie nie powinni dawać kolejnego antybiotyku tylko zrobić wymaz żeby sprawdzić no co jesteś odporna a właściwie bakteria jaką masz

Edzia sensowne to co piszesz o antybiotykach i sokach.
Ze swoich dziecięcych czasów pamiętam że przy każdym antybiotyku zapisywali wit. c i b

Megi widziałam urywek o "Domu Narodzin" przy szpitalu św. Zofii w Warszawie.

Madzia "miły" wieczór i "miły" poranek

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
min. dla takich zachowań nie chciałam chłopaków mieć jeden na szczęscie mi na takie pomysły nie wpada
U nas zasypane, ale jest +1 więc ten śnieg taki mało miły
Na to bym nie liczyła. Mój Tż ma młodszą siostrę i nie chciałabyś wiedzieć na jakie pomysły wpadał Wystarczy że jedno do szkoły pójdzie.

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Nataszka zdrówka i radości dla Amelki

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Dla wszystkich zainteresowanych z chorującymi dzieciaczkami. Podobno działa, ja jeszcze nie sprawdzałam ale chyba spróbuję

http://www.herbapol.com.pl/pl/nasze-produkty/produkt/92
Stary 2013-01-10, 10:26   #1614
megi-megi
Zakorzenienie

Mnie czasem te akcje głupie bawią - wiem, że mam później w cholerę roboty przez to - np jak mi wszedł do środka muszli toaletowej albo jak jeździł ciuchcią po rozwałkowanym cieście albo jak obsypał się barwnikiem. Ale wiem, że takie chwile niedługo się skończą. Później będę miała coraz większego chłopca w domu. Różne psoty będą coraz cięższe psychicznie.
Cieszmy się, że nasze dzieci są dziećmi. Że dzielą się z nami swoim światem - to szybko mija.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 10:34   #1615
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Witajcie

Topi się ten piękny śnieg i breja jest okropna.

Dzięki za uwagi i porady łóżeczkowe

Madziwinia nie zawsze zielony katar to zaraźliwe świństwo, choć w większości. Obie dziewczyny koleżanki mają właśnie taki w swojej alergii głównie zimą. Nie raz już się tłumaczyła na zebraniach w przedszkolu i co chwila nosi zaświadczenia od lekarki że to nie chorobowy katar. Ona sama jest pigułą i przewrażliwioną mamą i przenigdy nie puści do przedszkola choć lekko podziębionego dziecka.
Niestety przedszkola i żłobki to wyjątkowe skupiska bakterii i wirusów i jak to się nagromadzi to i dorosłego powali. A Tobie nie powinni dawać kolejnego antybiotyku tylko zrobić wymaz żeby sprawdzić no co jesteś odporna a właściwie bakteria jaką masz

Edzia sensowne to co piszesz o antybiotykach i sokach.
Ze swoich dziecięcych czasów pamiętam że przy każdym antybiotyku zapisywali wit. c i b

Megi widziałam urywek o "Domu Narodzin" przy szpitalu św. Zofii w Warszawie.

Madzia "miły" wieczór i "miły" poranek

Na to bym nie liczyła. Mój Tż ma młodszą siostrę i nie chciałabyś wiedzieć na jakie pomysły wpadał Wystarczy że jedno do szkoły pójdzie.

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Nataszka zdrówka i radości dla Amelki

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Dla wszystkich zainteresowanych z chorującymi dzieciaczkami. Podobno działa, ja jeszcze nie sprawdzałam ale chyba spróbuję

http://www.herbapol.com.pl/pl/nasze-produkty/produkt/92
czy ty zawsze musisz mnie na ziemię sprowadzać??
pozwól mi żyć nadzieją...

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 10:44   #1616
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Mnie czasem te akcje głupie bawią - wiem, że mam później w cholerę roboty przez to - np jak mi wszedł do środka muszli toaletowej albo jak jeździł ciuchcią po rozwałkowanym cieście albo jak obsypał się barwnikiem. Ale wiem, że takie chwile niedługo się skończą. Później będę miała coraz większego chłopca w domu. Różne psoty będą coraz cięższe psychicznie.
Cieszmy się, że nasze dzieci są dziećmi. Że dzielą się z nami swoim światem - to szybko mija.
Oj tak. Pomysły będą coraz cięższe.

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
czy ty zawsze musisz mnie na ziemię sprowadzać??
pozwól mi żyć nadzieją...
Póki co do szkoły nie chodzi więc i mniej na pomysłowość narażony
Stary 2013-01-10, 10:44   #1617
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Za więcej niż jakieś 280 zł , to bym raczej nie wystawiała . Z tej prostej przyczyny , że nowe z szufladą ( wiadomo pewnie gorszej firmy i z gorszym materacem ) u nas w hurtowni można za ok 250 zł kupić .
I ludziska sobie myślą tak czasem , że wolą to ciut gorsze nowe niż używane lepsze . Miałam takie nie raz sytuacje u siebie w sklepie , jak miałyśmy droższe wyrka z wypaśnymi materacami

Teraz mamy nawet stooke w ofercie
https://www.google.pl/search?q=%C5%8...w=1280&bih=705
fajne to łóżeczko

Cytat:
pięknie to napisałaś

u nas pada śnieg z deszczem, straszna ciapa na dworze. Jeszcze samochód rano mi nie zapalił, dobrze że mamy był to miałam czym Zosie zawiezc do przedszkola.
Mama jedzie na 13 do pracy więc musze iśc na pieszo i pewnie będą ją całą drogę niosła bo mała jest wygodna i nie chce jej się chodzić. Chyba że ją czymś przekupie

Nataszka- wszystkiego najlepszego dla Amelki ucałuj ją

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 10:51   #1618
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
zazdroszczę Ci tego wyrozumiałego podejścia i tej ciepłej,cudownej cierpliwości,bardzo zazdroszczę

Stary 2013-01-10, 11:00   #1619
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Sara chyba nosić nie będziesz ? Chora nie jest ? Musisz przekupić i na nóżkach niech idzie. Kręgosłup masz tylko jeden
Stary 2013-01-10, 11:04   #1620
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Madzia - to nieźle zaczął Ci się dzień. Dobrze, że mój zanim coś durnego zrobi, to rano wskakuje mi do łóżka, tuli się, całuje. Później mam więcej siły na paplanie w sikach (też lubi, jak są na podłodze, bo mu siusiak z nocnika ucieknie).
Z tego względu nasz nocnik tylko awaryjnie wysoko na kabinie stoi... Nie używany juz z pół roku...

Nataszka sto lat dla Amelki!!!

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości