Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012 - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-09, 23:24   #1321
gda
Zakorzenienie

Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość

Osobiście dla mnie wchodzenie z psem do sklepu jest nie do pomyślenia .
Wybaczcie, ale co jeżeli jakiś sprzedawca ma alergie na zwierzęcą sierść? To tak jakbyście Wy miały, a ktoś, by Wam psa przyprowadzał do domu .
Nie wszystkie psy uczulają (yorki mają włosy nie sierść) i od 5-10 minut psa w sklepie nic się sprzedawcy nie stanie... Ja miałam mega uczulenie na kota i miałam go w domu przez 4 miesiące.
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 01:14   #1322
Asiuulka89
Zakorzenienie

Tez nigdy nie zostawilabym dziecka przed sklepem ale mojego psiaka tak ale to sekunda dosłownie. Natomiast nie rozumiem zostawiania psów np przed galeria...

Ja daje sloiczki i tez gotuje Jasiowi. Jak juz bedzie mógł jeść wiecej produktów to bede raczej gotować jabłka banany swieze czekam na inne świeże owoce

Dzisiaj dowiedzieliśmy sie ze tzeta siostra jest w ciazy blizniaczej i termin na sierpień wrzesień. Dzieciaczki sa dwujajowe i teraz trzymamy kciuki by rosły zdrowo i jak najdłużej w brzuszku posiedzialy.
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 06:58   #1323
Konczita
Zakorzenienie

hej mamcie
ale mnie boli głowa masakra jakaś ... nic nie pomaga ehhhh więc nie nadrobię z cytowaniem itp - wybaczcie ....

ale poruszając temat to ... nie zostawiłabym Duski nawet na sekundę przed sklepem - wykluczone i pewnie też podobnie bym zareagowała jak owa pani z zapytaniem o dzieciątko... a jakby ktoś zostawił maleństwo i odszedł a maluszek sam na mrozie ehhh no tu inna historia ale pani pewnie pod tym katem tyle się teraz o porzuceniach słyszy ....

Asiu ale super nowina .. więc mocno trzymam by dzidziulki siedziały co najmniej do 38t wspaniale, gratuluję

i mam pytanko.. my po usg bioderek wsio pięknie było i byliśmy 2 razy więcej przychodzić nie kazali czy to standardowo ???

jejku a ja kupiłam słoiczki z cielęcinom i królikiem wrrrr no jak to podać Niuni??? zacznę jej gotować sama jak słyszę co w tych niby dla dzieciaczków jedzeniu brrryyyy a owoce jak mieszać to np jabłko i brzoskwinia to na surowo???
pierwsze zupki na cielęcinie gotować ?
co myślicie o POMPSie tym niemieckim dla dzieciaczków? podaje ktoś do zupek ??? bądź podawał starszym dzieciaczkom? mamy mamcie z niemiec tu jakąś? chyba axxxa ale wieki jej nie było

_________________________ _______
edit
i doczytałam właśnie że ten pomps ma gluten czyli póki co odpada...
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...

Edytowane przez Konczita
Czas edycji: 2013-01-10 o 07:00
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 07:28   #1324
lourose
Wtajemniczenie

dzień dobry
trzymajcie kciuki żeby Zośka dziś normalnie jadła... koło południa przychodzi do mnie koleżanka z dzieckiem, idziemy na spacer mam nadzieję że obędzie się bez niespodzianek
Ale śnieg za oknem, pewnie zaraz zniknie

Co do zostawiania dzieci - Katee, nie rób sobie wyrzutów. Myślę że historia o szczurze jest mało prawdopodobna ale ludzie są nienormalni... już kilka razy kusiło mnie żeby wejść do budki z warzywami tak żeby zerkać na wózek ale za bardzo się bałam. Wszystko zależy gdzie i czy masz kogoś znajomego np. w sklepie. Moja koleżanka mieszka na wsi takiej większej i zna się ze wszystkimi paniami, jak robi zakupy to któraś ze sprzedawczyń wychodzi na papierosa przed sklep ;-)
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 08:18   #1325
Pstynia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Słodziak.
PS. W podpisie literki Ci się przestawiły.
Dziękuje

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
kochane chce mała przelonac do smoka w domu zamiast cyca przed snem:/ na spacerze tylko ssie i zasypia w domu już jej sie noe podoba :/ zastanawiam sie do smoka nuby, tylko nie wiem czy wisienke czy symetryczny?i 0+ czy 6+czym to sie rozni? może jakis inny polecacie dla mamusiowych cycusiow?

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

dobra idę spac, bo kutro mamy szczepienie na 9. trzymac kciuki! ale będzie krzyk jutro, jak zawsze na cała przychodnie...dobrze, ze maz idzie z nami, bo ma na popoludniu.
trzymamy! My mamy butelki Tommee tippee 0+ ze smoczkiem do naprzemiennego karmienia piersią i butlą. U nas sprawdza się rewelacyjnie i moge ją szczerze polecić, mały bardzo ładnie z niej je

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość

u nas nauki prześlubne to 5 spotkań , od niedzieli do czwartku ale jest jeszcze jakaś poradnia rodzinna w którym nawiedzona babka każe wykresy robić i mierzyć temperaturę i obserwować śluz dacie wiarę?
Jutro właśnie idziemy na pierwsze nauki i aż sie boję co tam wymyślą

dobra ściągnęłam mleczko, Tż już chrapie, więc i ja się kłade
dobranoc
Hahaha, ja tez sie obawiałam tych spotkań w poradni. Całe szczeście obyło sie bez a temat kalendarzyka i ogólnie "jak sie dzieci robi" prowadził ksiądz Było dość zabawnie.

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
dzień dobry
trzymajcie kciuki żeby Zośka dziś normalnie jadła... koło południa przychodzi do mnie koleżanka z dzieckiem, idziemy na spacer mam nadzieję że obędzie się bez niespodzianek
Ale śnieg za oknem, pewnie zaraz zniknie

Witajcie
U nas był ciężki wieczór, mały nie chciał spac, wymachiwał rączkami i szarpał cyca do północy. no i 2 pobudki do 6 miałam. Nie ma tragedii, odeśpimy może dziś
Widzę że dużo mam decyduje się na własne warzywka, mięsko itp. wedle możliwości oczywiście.
Dziś musimy obciąć pazurki Szymonowi, mam nadzieję ze się uda bo ostatnio bardzo się wiercił mimo tego ze robiłam to na spiocha
Pstynia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 08:46   #1326
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Zostawiacie dzieci przed sklepem?
Nie zostawiłabym maluszka przed sklepem,bałabym sie poprostu,że ktoś go skrzywdzi czy ukradnie.

Dzień dobry! U Nas całą noc lało i leje dalej więc nici ze spaceru.
Z teściową wczoraj nie było tak źlepobawiła sie z chłopcami. Jak nosiła Fabianka to sie straszliwie rozpłakał,ale bez problemów podeszłam i go wzięłam od niej. Później już się cieszył.
Nie było uwag na temat dzieci,żadnych złotych rad.
Powiedziałam,żeby przyjeżdzała częściej.

Kupiłam małemu żel na dziąsełka i jest o wiele spokojniejszymęczą go te jedynki

co do słoiczków to ja ufam hipp i te będę kupowała.
Ale Gracjankowi sama gotowałam zupki więc nie wiem jak będzie teraz
Fabianek ma 3 miesiące więc za wcześnie chyba dla niego na cokolwiek

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

aaa i dostałam produkt reklamowy hipp i tam w książeczce pisze,że są słoiczki z jabłkiem i marchewką,które mają działanie zestalające kupki.

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 08:58   #1327
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
hej mamcie
ale mnie boli głowa masakra jakaś ... nic nie pomaga ehhhh więc nie nadrobię z cytowaniem itp - wybaczcie ....

ale poruszając temat to ... nie zostawiłabym Duski nawet na sekundę przed sklepem - wykluczone i pewnie też podobnie bym zareagowała jak owa pani z zapytaniem o dzieciątko... a jakby ktoś zostawił maleństwo i odszedł a maluszek sam na mrozie ehhh no tu inna historia ale pani pewnie pod tym katem tyle się teraz o porzuceniach słyszy ....

Asiu ale super nowina .. więc mocno trzymam by dzidziulki siedziały co najmniej do 38t wspaniale, gratuluję

i mam pytanko.. my po usg bioderek wsio pięknie było i byliśmy 2 razy więcej przychodzić nie kazali czy to standardowo ???

jejku a ja kupiłam słoiczki z cielęcinom i królikiem wrrrr no jak to podać Niuni??? zacznę jej gotować sama jak słyszę co w tych niby dla dzieciaczków jedzeniu brrryyyy a owoce jak mieszać to np jabłko i brzoskwinia to na surowo???
pierwsze zupki na cielęcinie gotować ?
co myślicie o POMPSie tym niemieckim dla dzieciaczków? podaje ktoś do zupek ??? bądź podawał starszym dzieciaczkom? mamy mamcie z niemiec tu jakąś? chyba axxxa ale wieki jej nie było

_________________________ _______
edit
i doczytałam właśnie że ten pomps ma gluten czyli póki co odpada...
Konczi, ale gluten w 5 miesiącu już się powinno wprowadzać
Stary 2013-01-10, 09:12   #1328
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez afternoon Pokaż wiadomość
Pochwalę się, że Filipek już ładnie trzyma główkę leżąc na brzuszku i zaczął pewnie chwytać zabawki, które ostatecznie lądują w jego buźce zastępując piąstkę
Brawo!

Cytat:
Napisane przez afternoon Pokaż wiadomość
Wrzuciłam na maila fotki Filipka
Cudny!

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość

dziewczyny kleik podajecie normalnym smoczkiem tym co mleko? czy ten Y? na razie bede robic takie z lyzeczki ale jak pozniej zwieksze to bedzie gescejszy i tym rozmiarem 2 nie poleci a mize dac po prostu rozmiar wiekszy?
Przez ten od mleka nie leciało. Nawet jak zrobiłam tylko z pół łyżeczki. Kupiłam taki trójprzepływowy, ale tez się Ala męczyła, więc odrobinę go powiększyłam. A wczoraj kupiłam "krzyżyk" będziemy od dziś testować.

Cytat:
u nas nauki prześlubne to 5 spotkań , od niedzieli do czwartku ale jest jeszcze jakaś poradnia rodzinna w którym nawiedzona babka każe wykresy robić i mierzyć temperaturę i obserwować śluz dacie wiarę?
Wiesz co, my przed ślubem tez mieliśmy kilka spotkań w takiej poradni i na poczatku byłam identycznie nastawiona jak Ty. Po co, na co, kościelne wymysły, nie mamy zamiaru niewiadomo ile dzieci produkować, to jest bez sensu itd. Po trzech spotkaniach wszystko się zmieniło, okazało się że NPR i obserwacje naprawdę nie są głupie, i z powodzeniem stosowaliśmy je przez 1,5 roku. A ciąża była chciana i zaplanowana. Jak mi się cykl ureguluje (bo narazie @ani widu ani słychu) to zamierzamy wrócić do tych metod Tylko że u nas spotkania prowadzili nie księża ani "nawiedzona babka", a małżeństwa doświadczone w tym temacie i chyba najbardziej przekonały nas argumenty i postawa Krzysia i Ani, którzy byli mniej więcej w naszym wieku i u których się to pięknie sprawdzało. Tak że dużo zależy od tego na kogo się trafi

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Tez polecam

kraven - My dostaliśmy coś takiego
http://allegro.pl/grzechotka-z-gryza...912516939.html
i to pierwsza, oraz ulubiona , grzechotka, ktora chwycila w raczke
Ja w ogóle uważam że grzechotki z canpola są fajne

Cytat:
Napisane przez Konczita;38557729[COLOR=DarkSlateGray
]

[/COLOR]
U nas jest kontrola w okolicach 8-10 m-ca jak dziecko zaczyna wstawać w łóżeczku. Tak że może się jeszcze dopytaj co i jak.

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Konczi, ale gluten w 5 miesiącu już się powinno wprowadzać
U dzieci karmionych mm w 6.

Mamusie, wiem że temat był już wałkowany, ale wtedy nie byłam zainteresowana... Potrzebuję nawilżacza powietrza, do małej sypialni, tak do 150 zł najlepiej. Bo Ala ma tak wysuszoną sluzówkę że masakra :/ Ma któraś coś takiego sprawdzonego i może polecić?

Edytowane przez Iwa844
Czas edycji: 2013-01-10 o 09:15
Iwa844 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 09:15   #1329
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość

U dzieci karmionych mm w 6.
Aaaa to przepraszam
Stary 2013-01-10, 09:18   #1330
Lewek
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
no ja wierze, gdyz u mnie w rodzinie kurczak choduja i jedza ziarno i nawet im dziadek trawke kosi i daje, pokrzywy itd.
No może przesadziłam, bo ludzie starej daty karmią po staremu. Ale wiem, że nie raz taki chłop co ma małą fermę świń będzie karmił byle czym, np mączkami mięsnymi które są zakazane a duża ferma kupi gotową paszę w której np tej mączki nie będzie.

Ja mam właśnie świnki z fermy szwagra, natomiast kuraki i inne to już ze sklepu. Warzywka to moi rodzice uprawiają, więc też będzie eko.

Także nie mówię, że ze słoiczków nie skorzystam, bo to faktycznie wygodne. Nie dajmy się zresztą zwariować, po prostu trzeba czytać skład na opakowaniach. Ja zawsze czytam, nawet na śmietanie do której notabene dodawane są różne dziwne składniki..

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Dzień dobry! U Nas całą noc lało i leje dalej więc nici ze spaceru.
Z teściową wczoraj nie było tak źlepobawiła sie z chłopcami. Jak nosiła Fabianka to sie straszliwie rozpłakał,ale bez problemów podeszłam i go wzięłam od niej. Później już się cieszył.
Nie było uwag na temat dzieci,żadnych złotych rad.
Powiedziałam,żeby przyjeżdzała częściej.
No to złoto nie teściowa

Moje dziecko dziś wstawało: 3,4,5,6,7 i koniec spania, a jak ja się wybudziłam i zjadłam śniadanko to on teraz sobie poszedł na drzemkę. Też bym pospała ale już mi się nie chce o tej porze i jak już się rozruszałam.
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 09:18   #1331
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość

Załamka! Z 59 kg znowu mam 61 kg... Buuuu! Żrę znowu na potęgę
Nawet nie mów,mi nic z wagi nie ubywa a ograniczam się bardzo,jak to zrzucić

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość

Dzisiaj dowiedzieliśmy sie ze tzeta siostra jest w ciazy blizniaczej i termin na sierpień wrzesień. Dzieciaczki sa dwujajowe i teraz trzymamy kciuki by rosły zdrowo i jak najdłużej w brzuszku posiedzialy.

i niech dzieciaczki zdrowo rosną.

Dzień Doberek

My dopiero przed chwilą wstałyśmy
Teraz idę przebrać malutką,ogarnąć siebie.

Bika idziemy dzisiaj?
O której?

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 09:19   #1332
kraven
Zakorzenienie

Cześć. Jasiu rozmawia ze ślimaczkiem a ja pije poranną kawe.
Na 10.30 jadę na dworzec po przyjaciółke - przyjeżdża do nas na pare dni

A grzechotki z Canpolu są super Ta pluszowa mi się podoba http://allegro.pl/grzechotka-pluszow...914097970.html

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 09:19   #1333
sandra23s
Zadomowienie

hej mamuski

nie bylo mnie pare dni bo mamusia moja kochana u mnie byla,ale niestety dzis w nocy juz pojechala....ehhh,plakac mi sie chce bo znowu jej pare miesiecy nie zobacze

noc do tyłka,Mała nie chciala spac.

Tż od wczoraj w pracy po świątecznym urlopie,Młody w przedszkolu.
jutro mam z nim do dentysty,a w poniedziałek szczepienie Z OBOJGIEM.nie wiem jak ja to zniose

Ja tez bym dziecka przed sklepem nie zostawila

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 09:25   #1334
zielona1911
Zakorzenienie

dzisiaj wielki dzien mojego palucha trzymajcie kciuki zeby tak nie bolało,bo same zastrzyki bolą jak skurczybyk-ból jakby mi palec rozrywało wiec jak bedziecie gdzies slyszec jakies kwiki to znaczy ze to ja

Ja gerbera nigdy O. nie podawalam,zawsze Bobovita. Ale gerber z tego co czytałam mial w opisie na etkiecie MOM. Tak jak pisala Tamlin jezeli jest MOM to powinno byc to umieszczone na słoiczku,a skoro niema to znaczy ze miesko jest dobre gatunkowo,w ąladowych ilosciach,ale jest

Angel
Czytalam gdzies ze dzieci na piersi czesto nie lubia smoczkow. Tak jest w moim przypadku bo ani Avent,ani Lovi ani nawet Nuk co ma inny kształt troszke nie odpowiadaja malemu. Wiec za smoczek robi cycyus,dzis np w nocy budzil sie co godzine z rykiem strasznym tylko po to zeby cycka potrzymac.

I nauczył sie jęczęc jak duch caly czas robi tylko "Uuuuuu" musze to w koncu nagrac

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

no mi tesciowa nie daje zadnych rad jak opiekowac sie malym,zreszta my nie mamy kontaktu,rzadko sie widzimy. Ostatnio bylam zmuszona tam isc po szczepieniu bo nie mialam gdzie nakarmic malego i ona ponosila go,posmiała do niego i nic mi nie mowila.AAa,nie mowila ze ma ładny sweterek,czy piore jeszcze w proszku dla dzieci i czy caly czas karmie cycem.
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 09:33   #1335
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
dzisiaj wielki dzien mojego palucha trzymajcie kciuki zeby tak nie bolało,bo same zastrzyki bolą jak skurczybyk-ból jakby mi palec rozrywało wiec jak bedziecie gdzies slyszec jakies kwiki to znaczy ze to ja

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

.

trzymam kciuki by nie bolało

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2013-01-10, 09:39   #1336
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
trzymam kciuki by nie bolało

Znalazlam na tablicy.pl nosidelka po 20zl womar itd,chyba kupie bo to taniocha straszna a maly nauczyl sie nosic i nie moge nic zrobic bo za Chiny ludowe niechce lezec ani siedziec w bujaczku-tylko jak ma dobry dzien wiec mysle ze do odkurzania czy mycia podlogi z malym starczy

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Aaa i mam problem z dopraniem plam cholera jasna dałam malemu kapkę soczku marchewkowego i oczywiscie go wypluł na body i pieluche i wypralam i plamy nie zeszly! Pralam na 40stopni 66min na programie Daily,dalam szklanke proszku E do bialego i lipa. Niewiem moze kupic mam Vanish? chociaz tz ma dres brudny bo kapnął mu sos z kebaba i kupilam saszetek vanishu i dodalam do proszku i plama jak byla tak jest ;( a szkoda bo ten dres ma z Anglii taki wymarzony
Stary 2013-01-10, 09:40   #1337
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Marta ok 12 pod Biedronka?
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Bika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 09:43   #1338
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:

Znalazlam na tablicy.pl nosidelka po 20zl womar itd,chyba kupie bo to taniocha straszna a maly nauczyl sie nosic i nie moge nic zrobic bo za Chiny ludowe niechce lezec ani siedziec w bujaczku-tylko jak ma dobry dzien wiec mysle ze do odkurzania czy mycia podlogi z malym starczy

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Aaa i mam problem z dopraniem plam cholera jasna dałam malemu kapkę soczku marchewkowego i oczywiscie go wypluł na body i pieluche i wypralam i plamy nie zeszly! Pralam na 40stopni 66min na programie Daily,dalam szklanke proszku E do bialego i lipa. Niewiem moze kupic mam Vanish? chociaz tz ma dres brudny bo kapnął mu sos z kebaba i kupilam saszetek vanishu i dodalam do proszku i plama jak byla tak jest ;( a szkoda bo ten dres ma z Anglii taki wymarzony
vanish to lepiej bezpośrednio na plamę i zaprać w łapkach a dopiero potem do pralki... ale jak plama jest stara to już niewiele poradzisz. Ewentualnie płynem do naczyń możesz próbować.

Ale sypie! I wieje... nici ze spaceru

Edytowane przez Iwa844
Czas edycji: 2013-01-10 o 09:46
Iwa844 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 09:46   #1339
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
Marta ok 12 pod Biedronka?

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2013-01-10, 09:48   #1340
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
vanish to lepiej bezpośrednio na plamę i zaprać w łapkach a dopiero potem do pralki... ale jak plama jest stara to już niewiele poradzisz. Ewentualnie płynem do naczyń możesz próbować.

Ale sypie! I wieje... nici ze spaceru
ale lepiej vanish w plynie czy w proszku? kupie i sprobuje,vanish teraz zawsze sie przyda jak maly zacznie jesc słoiki.
A takie podroby np z Biedronki OXY czy cos to raczej lipa bedzie?
Stary 2013-01-10, 09:54   #1341
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
KASIAM Ty tu mówisz że królika byś nie tkneła żeby coś z niego roić, mam to samo:P już 1,5miesiąca leży taki biedak (w całości!!) zamrożony, ale ja nie mam sumienia.. no za bardzo mi a takie kochane puchate zwierzątko wygląda.. jak go tżet przywiózł od teścia to się mało nie popłakałam i wydarłam na niego że jak on mógł! :P
Ale że z flakami i śierścią?

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Cytat:
aaa dziś po 16 tygodniach dostałam @
zapomniałam już co to jest

też właśnie o tym myślałam, na komuni jak byliśmy to takie fajne krzesełka były a w środku rafaello
ale dużo fajnych znalazłam na allegro, więc jest w czym wybierać

dobranoc
Damy wiaręU nas też była taka nawiedzona, a najśmieszniejsze było to że na 3 pary chodzące na te spotkania 2 były zaciążone(w tym ja).To u mnie jeszcze nie było widac aleta 2 laska była w 8 miesiącu ciązy

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Tez nigdy nie zostawilabym dziecka przed sklepem ale mojego psiaka tak ale to sekunda dosłownie. Natomiast nie rozumiem zostawiania psów np przed galeria...

Ja daje sloiczki i tez gotuje Jasiowi. Jak juz bedzie mógł jeść wiecej produktów to bede raczej gotować jabłka banany swieze czekam na inne świeże owoce

To super!Gratulacje dla szwagierki!
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 09:54   #1342
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Dzień dobry kochane,

Dzisiaj jestem w domku, wczoraj odwiedziłam moją pracę i swoich pracowników , złożyłam wniosek o ten dodatkowy 4 tygodniowy macierzyński i od razu wniosek urlopowy tak więc sielanka ma trwa do 1 marca. 4 marca powrót - oj czuję że ciężko będzie . Byłam tam z Sonią, która była niebywale grzeczna, gugała, śmiała się i śliniła na maksa. Ale płaczu zero po prostu aniołek takie mam dobrze wychowane maleństwo

CO do zostawiania dzieciaczka przed sklepem dla mnie to jest nie do pomyślenia, dlatego zawsze wożę mała w foteliku samochodowym, wkładanym w wózek i wózek owszem zostaje przed sklepem ale mała w foteliku idzie ze mną robić zakupy.
Nie potrafię jej samej zostawić.

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
hej mamcie

Konczi standardowo jeśli jest wszystko w porządku i nie mają żadnych uwag to już starczy.

Sonia pierwsze USG miała w szpitalu zaraz po porodzie i drugie po 6 tygodniach i już po tym drugim usg ortopeda powiedział, że wszystko jest pięknie i kolejny raz przychodzić nie musimy

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 10:00   #1343
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
ale lepiej vanish w plynie czy w proszku? kupie i sprobuje,vanish teraz zawsze sie przyda jak maly zacznie jesc słoiki.
Używam w płynie, proszku nie próbowałam. Co do tych biedronkowych to niestety nie wiem...
Stary 2013-01-10, 10:03   #1344
sandra23s
Zadomowienie

Pola juz by siedziec chcialajak ją położe do łóżeczka to główke cały czas w górze trzyma,w bujaczku tak samo a nawet w wózku na spacerze

Stary 2013-01-10, 10:03   #1345
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
aaa dziś po 16 tygodniach dostałam @
zapomniałam już co to jest

też właśnie o tym myślałam, na komuni jak byliśmy to takie fajne krzesełka były a w środku rafaello
ale dużo fajnych znalazłam na allegro, więc jest w czym wybierać

dobranoc

he he damy wiarę u nas poradnią rodziną zajmowała się jakaś 70cio letnia babcia w okularach z denkami po jabolach -> pyskata jak sto pięćdziesiąt, pamiętam jak jedna laska skoczyła do niej, że on tam sobie żadnego termometru wkładać nie będzie i żadnej książeczki jej nie odda, (którą trzeba było kupić) to babsko do niej że jej nie zaliczy nauk. Ja wykresami się nie przejmowałam, bo się po prostu zżynało z książki tylko wstawiało inna datę, rysowało kropeczki, udawane tempki oraz zaznaczało się, że tu piękna owulacja itp itd babsko było zadowolone

Ksiądz nawijkę strzelał, ale akurat mądrze gadał bo mówił, że większości panom wydaje się że jak poślubiają swoje żony to mają na myśli "sprzątaczkę, praczkę, kucharkę etc." wzorując się na swoich mamach, ale że to nie tędy droga, że związek to jest się byciem partnerem i dzieleniem się obowiązkami po równo więc nie powiem, głupie to nie było.

ks. Jan Twardowski
Stary 2013-01-10, 10:05   #1346
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:

Trzymam kciuki żeby nie bolało!
A co do plam to mi kiedyś szwagierka od ruskich przywiozła takie mydełko na plamy i marchewka po nim pięknie schodziła.
Coś podobnego http://allegro.pl/dalli-mydlo-na-pla...903269041.html
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 10:05   #1347
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Ja z vanishem mam kiepskie doświadczenia (można rzec, kupe kasy z mizernym efektem) bo plam mi nie sprał, świetnie za to sobie poradził dużo tańszy srodek z lidla W5, a ostattnio zafajdane bodziaki i piżamkę po mega kupce pięknie mi sprało szare mydło do prania, również kupione w tymże dyskoncie, które starłam na tarle i wrzuciłam do pralki, ubrania czyste pachnące i bez plam

ks. Jan Twardowski

Edytowane przez Bafi@Home
Czas edycji: 2013-01-10 o 10:07
Stary 2013-01-10, 10:07   #1348
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:

ja na plamy używam mydełko odplamiające,w wiekszosci plam skuteczne ale marchew ciezko czymkolwiek doprac

Stary 2013-01-10, 10:10   #1349
Iwa844
Zakorzenienie

jest jeszcze coś takiego, znajoma mówiła mi że bardzo skuteczne http://www.bangla.babyonline.pl/opin...o-odplamiajace
Stary 2013-01-10, 10:11   #1350
Lewek
Zakorzenienie

Pochwalę się jeszcze jak misiek zaczął nagle ładnie podnosić główkę i chwytać zabawkę na macie.
Fryzurkę mamy na włocha (jak to mówi TŻ) bo wciąż walczymy z ciemieniuchą...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_5744.jpg (70,8 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_5752.jpg (64,8 KB, 35 załadowań)
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości