Walka o zdrowe i piêkne w³osy czê¶æ XVI zimowo;) - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > Pielêgnacja w³osów

Notka

Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2013-01-10, 11:45   #4441
201607231719
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 2 492
Dot.: Walka o zdrowe i piêkne w³osy czê¶æ XVI zimowo;)

Wczoraj musia³am henne zamroziæ, bo siê nie wyrobi³am. Hennuje dzi¶ ;>

Mam blisk± znajom±, która walczy³a z anoreksj± i nastêpstwami choroby [hormony, niewydolno¶ci, itp.]. W liceum wybra³y¶my francuski. By³y¶my zadowolone... Do pierwszych zajêæ. Facet s³odki jak ¶liwka w miodzie, a cholernie wredny. Potrafi³ 30min. odpytywaæ jedn± osobê. Moja znajoma z powodów zdrowotnych czêsto by³a w szpitalach, a coraz rzadziej w szkole. No i zaczê³o siê. Facet potrafi³ na lekcji, kiedy jej nie by³o wysuwaæ z³o¶liwo¶ci pod jej adresem. I to przez 3 lata. Pod koniec liceum robi³ same problemy. Kiedy posz³a do niego, pogadaæ w 4oczy, umówiæ siê, ¿eby napisaæ zaleg³e sprawdziany i odpowiadaæ - nie ma problemu. Kiedy tylko wesz³a do klasy zwymy¶la³ j±. I nie pozwoli³ pisaæ. Zamiast tego mia³a w 3 dni opanowaæ ca³y materia³ pó³rocza [który mia³a ju¿ zaliczony]. Opanowa³a, przysz³a, odpowiedzia³a na 4. Wpisa³ 4 do zeszytu, nie bez komentarzy. Ale przed wpisaniem do dziennika spojrza³ na jej oceny. Gdyby wpisa³ 4 do dziennika, na koniec liceum musia³by jej daæ 3. Dlatego skre¶li³ 4, wpisa³ jej z odpowiedzi 3, co zaowocowa³o 2 na ¶wiadectwie maturalnym. Pal licho ¶wiadectwo - i tak pó¼niej mo¿na je powiesiæ w ³azience, ale ile stresu. Chory facet. Te¿ nie mia³am z nim przyjemnie. By³am zagro¿ona, choæ mi tego nie powiedzia³, przy klasie mówi³, ¿e mam spokojnie 3. Na tydzieñ przed matur± wo³a mnie wychowawczyni do podpisu zagro¿enia :/.
Klasa siê z niej otwarcie nabija³a, wychowawczyni nie reagowa³a. Klasa by³a ¶mieszna swoj± drog±, hipsterzy i czysty lans.
Dzieñ przed matur± mój brat trafi³ do szpitala. Zagro¿enie ¿ycia , 3 operacje, narady kominkowe. Po miesi±cu na szczê¶cie wyszed³.
Na lekarski siê nie dosta³am, choæ to by³o moje marzenie od dzieciñstwa. Pracowa³am ciê¿ko przez 3 lata. Ale nie wysz³o. Zawziê³am siê i poprawiam. Kole¿anka wyda³a ksi±¿kê, posz³a na polonistykê, niestety bli¿ej naszego miejsca zamieszkania, bo jej mama choruje i musi zajmowaæ siê m³odsz± siostr±. Ale dalej pisze. Jest w szczê¶liwym zwi±zku.
Nie mo¿na siê ³amaæ. Przeciwno¶ci kszta³tuj± charakter.

CrimsonGhost - dobrze, ¿e korzystasz z pomocy. Taki poziom stresu parali¿uje ¿ycie. Moja kole¿anka [inna jeszcze] nie zda³a ustnej, choæ by³a bardzo dobra z anglika. Przez stres. Pamiêtaj - oceny nie s± takie wa¿ne. Wa¿ny jest wynik matury i Twoje umiejêtno¶ci.
201607231719 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-01-10, 11:53   #4442
wiolka1115
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 748

Myslicie ze dobrym pomyslem bedzie nakladanie na noc tak od polowy dlugosci, olejku rycynowego zmieszanego z odzywka(myslalam o mlecznym kallosie), tak np pol na pol. Niecierpie samego olejku na wlosach bo mam przyklapniete wlosy pozniej co myslicie o takim pomysle?
wiolka1115 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-01-10, 11:54   #4443
JudytaKas
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 471

Cytat:
Napisane przez say-hello Poka¿ wiadomo¶æ
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...e-styling.html taki ¿el.
a jak uzyskujesz objêto¶æ dyfuzorem? jak ja przyk³adam go do g³owy, to robi± mi siê dziwne odgniecenia
ooo tego nie mia³am ... hmm
Kurcze ciê¿ko wyja¶niæ jak ja to robiê, lata praktyki ale siê postaram
Wygl±da to mniej wiêcej tak:
W umyte w³osy ¿el i ugniatam sobie loki i tak zostawiam na jaki¶ czas (mam chwilê na porann± toaletê) a¿ sobie dobrze przeschn± - a du¿o im nie trzeba bo krótkie s±.
I zaczynam zabawêpasmo w³osów ³apie dyfuzorem od do³u i delikatnie dociskam do g³owy i tak ca³y ³ebek
pó¼niej g³owa w dó³ i w sumie tak samo - od do³u ³apie dyfuzorem w³osy i delikatnie do g³owy - I tu w³a¶nie ³apie objêto¶æ
Je¿eli co¶ tam sztywnego jest to odgniatam w T-shirt ale w sumie rzadko bo ¿elu u¿ywam ma³o.

"Spraw, aby ka¿dy dzieñ mia³
szansê staæ siê najpiêkniejszym
dniem twojego ¿ycia."
JudytaKas jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-01-10, 12:09   #4444
say-hello
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 12 663

Cytat:
Napisane przez JudytaKas Poka¿ wiadomo¶æ
ooo tego nie mia³am ... hmm
Kurcze ciê¿ko wyja¶niæ jak ja to robiê, lata praktyki ale siê postaram
Wygl±da to mniej wiêcej tak:
W umyte w³osy ¿el i ugniatam sobie loki i tak zostawiam na jaki¶ czas (mam chwilê na porann± toaletê) a¿ sobie dobrze przeschn± - a du¿o im nie trzeba bo krótkie s±.
I zaczynam zabawêpasmo w³osów ³apie dyfuzorem od do³u i delikatnie dociskam do g³owy i tak ca³y ³ebek
pó¼niej g³owa w dó³ i w sumie tak samo - od do³u ³apie dyfuzorem w³osy i delikatnie do g³owy - I tu w³a¶nie ³apie objêto¶æ
Je¿eli co¶ tam sztywnego jest to odgniatam w T-shirt ale w sumie rzadko bo ¿elu u¿ywam ma³o.
ok, dziêkujê za wskazówki jutro spróbujê twoim sposobem ( ja nak³ada³am ¿el na prawie suche w³osy, mo¿e dlatego tak poskleja³).
a ten tshirt do odgniatania jest wilgotny czy suchy?
say-hello jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-01-10, 12:17   #4445
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
ok, dziêkujê za wskazówki jutro spróbujê twoim sposobem ( ja nak³ada³am ¿el na prawie suche w³osy, mo¿e dlatego tak poskleja³).
hmm ca³kiem mo¿liwe, wiem po sobie, ¿e pare prób uk³adania prawie suchych w³osów ¿elem koñczy³o siê nie fajnie, bleeee
Cytat:
¯el nak³adam na mokre i ugniatam loki t-shirtem, wiêc pó¼niej wilgotnym sobie odgniatam

ah powodzenia w przygodzie z dyfuzorem

dniem twojego ¿ycia."
Stary 2013-01-10, 12:23   #4446
visionAM
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 31 910

Na II etapie rozmowy kwalifikacyjnej mia³am za zadanie podaæ argumenty przemawiaj±ce za tym, ¿e trawa rosn±ca na g³owie by³aby lepszym rozwi±zaniem ni¿ w³osy
visionAM jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-01-10, 12:26   #4447
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez visionAM Poka¿ wiadomo¶æ
Na II etapie rozmowy kwalifikacyjnej mia³am za zadanie podaæ argumenty przemawiaj±ce za tym, ¿e trawa rosn±ca na g³owie by³aby lepszym rozwi±zaniem ni¿ w³osy
no co, trawe ³atwiej utrzymaæ - wystarczy tylko wod± podlewaæ
fajne pytanie

dniem twojego ¿ycia."
Stary 2013-01-10, 12:30   #4448
Hedonistka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 782

Cytat:
i co powiedzia³a¶?
Stary 2013-01-10, 12:30   #4449
justusia16
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 488

Cytat:
Moglas im walnac kilku godzinny wyklad jak sie pielegnuje wlosy jaki to trud a jak proste jest chodowanie trawy
justusia16 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-01-10, 12:31   #4450
soyk
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 207

Cytat:
Napisane przez Frappgold Poka¿ wiadomo¶æ
spo¿yæ\
my¶lê, ze ka¿dy wie o co mi chodzi³o
Cytat:
Napisane przez bulkabanan Poka¿ wiadomo¶æ
na pocz±tku chcia³abym podziêkowaæ Wam za s³owa otuchy a propos tego fryzjera (przepraszam, ¿e nie personalnie, ale piszecie tak du¿o i tak szybko, ¿e jak cz³owieka nie ma ca³y dzieñ w domu to nie nad±¿a )

obciê³am, pani fryzjerka odradzi³a mi ¶cinanie takiej d³ugo¶ci jak chcia³am, bo powiedzia³a, ¿e to szkoda (swoj± drog± to fenomen, fryzjerka obcinaj±ca mniej ni¿ siê o to prosi, a tyle, ile trzeba - SKARB!).

za³±czam zdjêcie przed i po (przed jest z grudnia ale ze wzglêdu na fataln± kondycjê koñcówek to co uros³o i tak siê wykrusza³o). aha, by³am te¿ w aptece po CP i zaczynam hardkorowe zapuszczanie
rewelacyjne

Wczoraj by³ rycynowy+lopianowy+lawend owy+rozmarynowy na 3h a potem na godzinkê maska z siemienia. Przed splukaniem w³osy by³y nieziemsko miêkkie i nawil¿one ale po juz takie jak zwykle. I tak pomy¶la³am, czy mo¿na by to siemie zostawiæ na w³osach do wyschniêcia? ¯el siê przecie¿ w takiej samej postaci nak³ada i jest ok

Zapuszczam:
36...-40-41-42-...-65
soyk jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-01-10, 12:31   #4451
Krrem
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 410

Cytat:
Napisane przez grudniowa Poka¿ wiadomo¶æ
Bardzo pomyslowe to schowane menu. Fajny, bo jak juz dziewczyny pisaly - przejrzysty.

Czekam na wyplate i bede zamawiac olejek migdalowy. Mozecie napisac jak wrazenia po nim?

Cytat:
Napisane przez bulkabanan Poka¿ wiadomo¶æ
na pocz±tku chcia³abym podziêkowaæ Wam za s³owa otuchy a propos tego fryzjera (przepraszam, ¿e nie personalnie, ale piszecie tak du¿o i tak szybko, ¿e jak cz³owieka nie ma ca³y dzieñ w domu to nie nad±¿a )

obciê³am, pani fryzjerka odradzi³a mi ¶cinanie takiej d³ugo¶ci jak chcia³am, bo powiedzia³a, ¿e to szkoda (swoj± drog± to fenomen, fryzjerka obcinaj±ca mniej ni¿ siê o to prosi, a tyle, ile trzeba - SKARB!).

za³±czam zdjêcie przed i po (przed jest z grudnia ale ze wzglêdu na fataln± kondycjê koñcówek to co uros³o i tak siê wykrusza³o). aha, by³am te¿ w aptece po CP i zaczynam hardkorowe zapuszczanie
Zawsze czytam Ciê jako Bulbakan
Id¼ mi z tymi piêknymi w³osami. W³asnie wpad³am w kompleksy.
Cytat:
o kurcze jakie piêkne blondaski

edit: w ogóle to ju¿ tymi kontami, lokatami, procentami itp. chyba jednak nie chcê pracowaæ w banku
A ja mam w³a¶nie faze na "chce pracowaæ w banku" albo na "chce byæ dietetykiem" Czekam na zmianê nastroju.
Cytat:
Napisane przez Kaveri Poka¿ wiadomo¶æ
Mo¿e pocieszy Ciê to, ¿e ja teraz mam bardzo z³e oceny, kilka nieklasyfikowañ, oceny niedostateczne... Na semestr! W mojej szkole nauczyciele nie radz± sobie ze mn±, jako os. niepe³nosprawn±, ci±gle robi± mi jakie¶ problemy, nie rozumiej±, ¿e czêsto chorujê, teraz mia³am dwa zabiegi w takim krótkim czasie, mimowolnie MUSZÊ siedzieæ w domu. Czêsto wypadaj± mi nieobecno¶ci, bo je¿d¿ê po lekarzach albo po prostu nie jestem w stanie wstaæ z ³ó¿ka... Bardzo mnie to dobija, bo w takiej doopie jeszcze nie by³am A na g³owie mam ju¿ inne zmartwienia, a wszyscy my¶l±, ¿e skoro jestem m³oda, to problemów ¿adnych, prócz nauki na g³owie...
NIE PISZCIE BIA£YM BO ZA CHIÑSKIEGO BOGA TEGO PRZECZYTAÆ NIE MO¯NA Dziêkujê.
A co do sprawy. Kaveri mo¿e nauczanie indywidualne? Bez sensu jest mêczyæ siê z klas±. A nauczanie indywidualne mo¿e byæ i w szkole i w domu. A szko³a ma obowi±zek je zapewniæ. Wydaje mi siê ¿e w twoim przypadku by³oby to dobrym wyj¶ciem. Sama takie co¶ mia³am. By³o dziwnie ale te¿ niestraci³am tego czasu.

Cytat:
A to musi byæ koszulka czy mo¿e byæ rêcznik z mikrofibry taki p³ywacki?

14.02.14

Blogowanko - Biochemia Urody, Serum - olejek z 10% witaminy C, DIY
Krrem jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-01-10, 12:35   #4452
visionAM
Zakorzenienie

¯eby przeczytaæ to co zaznaczone na bia³o wystarczy "zaznaczyæ" kursorem myszki i wtedy masz ciemne t³o i bia³e literki i mo¿esz czytaæ bez problemu
Stary 2013-01-10, 12:39   #4453
say-hello
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 12 663

Cytat:
haha, czyli po prostu sprawdzaj±, czy bêdziesz potrafi³a wciskaæ ludziom kit
Cytat:
hmm ca³kiem mo¿liwe, wiem po sobie, ¿e pare prób uk³adania prawie suchych w³osów ¿elem koñczy³o siê nie fajnie, bleeee

¯el nak³adam na mokre i ugniatam loki t-shirtem, wiêc pó¼niej wilgotnym sobie odgniatam

ah powodzenia w przygodzie z dyfuzorem
jeszcze raz dziêkujê )
Cytat:
Napisane przez Krrem Poka¿ wiadomo¶æ

A to musi byæ koszulka czy mo¿e byæ rêcznik z mikrofibry taki p³ywacki?
ja w³a¶nie mam zamiar u¿ywaæ rêcznika z mikrofibry.
say-hello jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-01-10, 13:00   #4454
Krrem
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 410

Cytat:
¯eby przeczytaæ to co zaznaczone na bia³o wystarczy "zaznaczyæ" kursorem myszki i wtedy masz ciemne t³o i bia³e literki i mo¿esz czytaæ bez problemu
Nie na tablecie
Wszystko oprócz bialego jestem w stanie przeczytaæ ale bia³ego niet
Cytat:
haha, czyli po prostu sprawdzaj±, czy bêdziesz potrafi³a wciskaæ ludziom kit

jeszcze raz dziêkujê )

ja w³a¶nie mam zamiar u¿ywaæ rêcznika z mikrofibry.

14.02.14

Blogowanko - Biochemia Urody, Serum - olejek z 10% witaminy C, DIY
Krrem jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-01-10, 13:01   #4455
visionAM
Zakorzenienie

Na tablecie nie da siê zaznaczyæ czê¶ci tekstu ze strony internetowej?
Nierealne mi siê to wydaje. Ja mam iPoda i wszystko zaznaczam bez problemu, w³a¶nie próbowa³am

Edytowane przez visionAM
Czas edycji: 2013-01-10 o 13:28
Stary 2013-01-10, 13:22   #4456
XminorXlosX
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 814

Cytat:
a jaka jest odpowied¼ na takie pytanie?

Cytat:
Napisane przez Krrem Poka¿ wiadomo¶æ
Nie na tablecie
Wszystko oprócz bialego jestem w stanie przeczytaæ ale bia³ego niet

Na telefonie umiem zaznaczyæ i T¯ na tablecie te¿ umia³, przytrzymywa³ palcem i potem jako¶ zaznacza³ tekst ewentualnie poszukaj w googlach

No to siedzê z koszulk± na g³owie na razie mogê powiedzieæ, ¿e jest mi cieplusio

XminorXlosX jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-01-10, 13:35   #4457
versatille
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 940

Cytat:
Na tablecie nie da siê zaznaczyæ czê¶ci tekstu ze strony internetowej?
Na moim siê da, zaznacza ca³o¶æ na pomarañczowo i literek wcale nie widaæ

Ale macie dzi¶ tematy powiem Wam jedno: jak cz³owieka co¶ boli to zapomina o innych problemach posz³am wczoraj chora do szko³y i zarobi³am kapsko z polskiego. My¶licie, ¿e siê tym przejê³am? Grunt, ¿e w koñcu w szkole by³am

Kusicie tym dyfuzorem. Poszukam go, bo mi siê kojarzy, ¿e co¶ takiego kiedy¶ widzia³am

Gdy schudniesz bêdziesz fajnie wygl±daæ w ubraniu,
gdy æwiczysz - ¶wietnie wygl±dasz we wszystkim, zw³aszcza nago!

Edytowane przez versatille
Czas edycji: 2013-01-10 o 13:39
versatille jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-01-10, 13:37   #4458
blondynaaa_91
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 939

Cytat:
Napisane przez XminorXlosX Poka¿ wiadomo¶æ
No to siedzê z koszulk± na g³owie na razie mogê powiedzieæ, ¿e jest mi cieplusio
Ja dzisiaj próbowa³am, fajnie mi siê to za³o¿y³o nawet ale efekty marne. Mo¿e dlatego ¿e mam ewidentnie dzisiaj badhair day. Wczoraj przed na³o¿eniem oleju spryska³am w³osy psikaczem z wody, soku z aloesu i chyba za du¿o do niego miodu da³am, bo takie sztywne s± dzisiaj i nieprzyjemne, mimo ¿e dok³adnie umy³am, na³o¿y³am Alterrê d/s i Joannê b/s
blondynaaa_91 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-01-10, 13:37   #4459
Hedonistka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 782

Cytat:
Napisane przez XminorXlosX Poka¿ wiadomo¶æ
a jaka jest odpowied¼ na takie pytanie?
no te¿ w³a¶nie jestem ciekawa
Stary 2013-01-10, 13:44   #4460
visionAM
Zakorzenienie

Nie ma jednej odpowiedzi, to jest pytanie na kreatywno¶æ odpowiadaj±cej osoby Trzeba podaæ logiczne argumenty, ale mog± one byæ jednocze¶nie abstrakcyjne.

To pytanie w stylu - sprzedaj Eskimosowi lodówkê

Edytowane przez visionAM
Czas edycji: 2013-01-10 o 13:45
Stary 2013-01-10, 14:03   #4461
justusia16
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 488

Ja juz po dawce skrzypu i drozdzy
justusia16 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-01-10, 14:09   #4462
XminorXlosX
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 814

Cytat:
Nie ma jednej odpowiedzi, to jest pytanie na kreatywno¶æ odpowiadaj±cej osoby Trzeba podaæ logiczne argumenty, ale mog± one byæ jednocze¶nie abstrakcyjne.

To pytanie w stylu - sprzedaj Eskimosowi lodówkê
No dobra, wiem ale czy mo¿na wiedzieæ co odpowiedzia³a¶?

XminorXlosX jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-01-10, 14:30   #4463
usmiechnieteoczy
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 956

na g³owie oliwka hipp, na skalpie wcierka

zabieram sie do nauki (zaliczonko jutro)
tylko mo¿e jeszcze jak±¶ notkê na blog zarzucê

Blog!
U¶miech nie boli!
usmiechnieteoczy jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-01-10, 14:48   #4464
Maqua
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 430

Cytat:
Napisane przez sungoesdown Poka¿ wiadomo¶æ
A co my¶licie o p³ukankach z rumianku ¿eby trochê rozja¶niæ w³osy?
Cytat:
Napisane przez blondynaaa_91 Poka¿ wiadomo¶æ
Ja te¿ o tym my¶la³am, ale bojê siê ¿e wyjdzie kolor "¿ó³tko". Tak w³a¶nie skoñczy³a moja kole¿anka po tych p³ukankach
Cytat:
Napisane przez CrimsonGhost Poka¿ wiadomo¶æ
Kascysko mnie u¶wiadomi³a, ¿e sam rumianek mo¿e niewiele daæ. Lepiej poszukaæ kosmetyków z jego ekstraktem.
Ja w wakacje bawi³am siê rumiankiem, robi³am napar rumiankowy, miesza³am z od¿ywkami lub samym psika³am w³osy 2-3 razy dziennie (zu¿ywa³am oko³o 100ml dziennie). Po kilku dniach ju¿ by³y efekty, po dwóch mia³am widocznie ja¶niejsze w³osy, niestety bardzo matowe Chocia¿ wcale nie wysuszone. Efekt by³ jednak bardzo naturalny, porobi³y siê nieregularne pasemka. U¿ywa³am na naturalne, br±zowe w³osy.
Maqua jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-01-10, 15:08   #4465
201607231719
Konto usuniête

Cytat:
Mam blisk± znajom±, która walczy³a z anoreksj± i nastêpstwami choroby [hormony, niewydolno¶ci, itp.]. W liceum wybra³y¶my francuski. By³y¶my zadowolone... Do pierwszych zajêæ. Facet s³odki jak ¶liwka w miodzie, a cholernie wredny. Potrafi³ 30min. odpytywaæ jedn± osobê. Moja znajoma z powodów zdrowotnych czêsto by³a w szpitalach, a coraz rzadziej w szkole. No i zaczê³o siê. Facet potrafi³ na lekcji, kiedy jej nie by³o wysuwaæ z³o¶liwo¶ci pod jej adresem. I to przez 3 lata. Pod koniec liceum robi³ same problemy. Kiedy posz³a do niego, pogadaæ w 4oczy, umówiæ siê, ¿eby napisaæ zaleg³e sprawdziany i odpowiadaæ - nie ma problemu. Kiedy tylko wesz³a do klasy zwymy¶la³ j±. I nie pozwoli³ pisaæ. Zamiast tego mia³a w 3 dni opanowaæ ca³y materia³ pó³rocza [który mia³a ju¿ zaliczony]. Opanowa³a, przysz³a, odpowiedzia³a na 4. Wpisa³ 4 do zeszytu, nie bez komentarzy. Ale przed wpisaniem do dziennika spojrza³ na jej oceny. Gdyby wpisa³ 4 do dziennika, na koniec liceum musia³by jej daæ 3. Dlatego skre¶li³ 4, wpisa³ jej z odpowiedzi 3, co zaowocowa³o 2 na ¶wiadectwie maturalnym. Pal licho ¶wiadectwo - i tak pó¼niej mo¿na je powiesiæ w ³azience, ale ile stresu. Chory facet. Te¿ nie mia³am z nim przyjemnie. By³am zagro¿ona, choæ mi tego nie powiedzia³, przy klasie mówi³, ¿e mam spokojnie 3. Na tydzieñ przed matur± wo³a mnie wychowawczyni do podpisu zagro¿enia :/.
Klasa siê z niej otwarcie nabija³a, wychowawczyni nie reagowa³a. Klasa by³a ¶mieszna swoj± drog±, hipsterzy i czysty lans.
Dzieñ przed matur± mój brat trafi³ do szpitala. Zagro¿enie ¿ycia , 3 operacje, narady kominkowe. Po miesi±cu na szczê¶cie wyszed³.
Na lekarski siê nie dosta³am, choæ to by³o moje marzenie od dzieciñstwa. Pracowa³am ciê¿ko przez 3 lata. Ale nie wysz³o. Zawziê³am siê i poprawiam. Kole¿anka wyda³a ksi±¿kê, posz³a na polonistykê, niestety bli¿ej naszego miejsca zamieszkania, bo jej mama choruje i musi zajmowaæ siê m³odsz± siostr±. Ale dalej pisze. Jest w szczê¶liwym zwi±zku.
Nie mo¿na siê ³amaæ. Przeciwno¶ci kszta³tuj± charakter.

CrimsonGhost - dobrze, ¿e korzystasz z pomocy. Taki poziom stresu parali¿uje ¿ycie. Moja kole¿anka [inna jeszcze] nie zda³a ustnej, choæ by³a bardzo dobra z anglika. Przez stres. Pamiêtaj - oceny nie s± takie wa¿ne. Wa¿ny jest wynik matury i Twoje umiejêtno¶ci.
specjalnie dla Krrem

Jestem teraz cz³owiek z henn± na g³owie :P
Stary 2013-01-10, 15:18   #4466
Kaveri
Spaceroholiczka

Wiadomo¶ci: 27 522

W³a¶nie wróci³am od dwóch lekarzy. Kupi³am sobie tylko na pocieszenie trzy lakiery

W sobotê idê do Rossa i zaopatrzê siê w co¶ w³osoqego.
Kaveri jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-01-10, 15:27   #4467
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tisiphone Poka¿ wiadomo¶æ
Jestem teraz cz³owiek z henn± na g³owie :P
Niech ³adnie ³apie ja mam jeszcze po³owe bezbarwnej ale nie mogê znale¼æ chwili ¿eby siê zabraæ za to
Cytat:
Napisane przez Kaveri Poka¿ wiadomo¶æ
W³a¶nie wróci³am od dwóch lekarzy. Kupi³am sobie tylko na pocieszenie trzy lakiery

W sobotê idê do Rossa i zaopatrzê siê w co¶ w³osoqego.
Te¿ planuje zakupy w³osowe i lista staje siê coraz d³u¿sza

dniem twojego ¿ycia."
Stary 2013-01-10, 15:32   #4468
201607231719
Konto usuniête

Cytat:
Niech ³adnie ³apie ja mam jeszcze po³owe bezbarwnej ale nie mogê znale¼æ chwili ¿eby siê zabraæ za to
Sk±d ja to znam
Mrozi³am j± wczoraj. Pierwszy raz. Niby mo¿na. Ale i tak jestem ciekawa jak z³apie. Zawsze nak³ada³a ¶wie¿±.
Stary 2013-01-10, 15:34   #4469
Fencze
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 529

Cytat:
Napisane przez kreconowlosa Poka¿ wiadomo¶æ
widzê, ¿e nie jestem sama. tylko u mnie to ju¿ stwierdzona choroba. mam zaburzenia lêku, fobiê spo³eczn± + agorafobiê. mêczê siê z tym od 4 lat.

na czym polega fobia spo³eczna? U mnie lekarz te¿ to stwierdzi³, jak zobaczy³, ¿e wesz³am do niego z czerwon± plam± na szyi i zapisa³ mi na to tabletki, aby plamy nie pojawia³y siê. Ale mnie ta czerwona plama na szyi potrafi wyj¶æ nawet kiedy nie stresuje siê i wiem, ¿e nie czeka mnie ¿aden stres. Ja mam nerwicê, czujê stres nawet, kiedy nie mam powodów do stresu.
Ca³y czas biorê tabletki nasenne i na stres. Mam straszn± nerwicê i bezsenno¶æ.
Stary 2013-01-10, 15:35   #4470
Kaveri
Spaceroholiczka

Wiadomo¶ci: 27 522

Cytat:
Te¿ planuje zakupy w³osowe i lista staje siê coraz d³u¿sza
Dok³adnie
Kaveri jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:51.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.