W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6 - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 7 części naszego wątku ??
Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7 8 16,67%
Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.7 4 8,33%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.7 3 6,25%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.7 2 4,17%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.7 2 4,17%
Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.7 5 10,42%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.7 1 2,08%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.7 5 10,42%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.7 7 14,58%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.7 2 4,17%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.7 4 8,33%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.7 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.7 2 4,17%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.7 2 4,17%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.7 1 2,08%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-10, 11:50   #3481
_pola
Rozeznanie

Dot.: W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6

Chciałam WSZYSTKO nadrobić...naprawdę chciałam...ale poległam - gaduły)))

Ale miałam dzisiaj sen....urodziłam bliźniaczki - przed terminem i mój M poubierał je w takie stare, sprane, za duże ciuchy...Matko jak te bidulki w nich wyglądały...
Ale za to były takie słodkie i tak cudownie było przytulać te malutkie ciałka

miłego dzionka Mamusie
p.s. nadrabiam od końca

Franek
5 sierpień 2014

I wyciągnęło do mnie malutką rączkę,
I siłę mi dało niespotykaną,
I miłość największą,
bezinteresowną...
Dziecko moje

23 maj 2012 11tc
_pola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 11:51   #3482
happy blue
Zadomowienie

Dot.: W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
śliczny maluszek

trzymam wszystko będzie dobrze

my się raczej zdecydujemy ... zastanawiam się tylko nad jednym - wagą - bo szukam czegoś w miarę lekkiego, mieszkamy na 2 piętrze - i niby że kamienica rodzinna, zamykana, to tacie kiedyś zginął rower z klatki więc nie będziemy wózka na dole zostawiać, chociaż na półpiętro będę musiała wnosić ...

Vvgh i Mysia- trzymam kciuki za bajkowe śluby

Ash piękne ciuszki

pół nocy nie spałam ... najpierw kot miał adhd, potem od 3.30 zaś - a potem zaś synuś zaczął mnie kopać tak na maksa mocno po szyjce ... to zaczyna być naprawdę bolesne już nie wiedziałam co robić, miałam wrażenie że zaraz się wykopie na zewnątrz, i z godzinę tak brykał ... wzięłam w końcu poduszkę drugą i dałam pod tyłek, z nadzieją że sturla się na brzuszek nie wiem czy to pomogło, czy zasnął, ale w końcu zasnęłam .... coraz bardziej martwi mnie, że jest tak nisko ciągle

moja też jest nisko i też czasem mi dokuczają jej kopniaki. a lekarz co mówił na to ułożenie?

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

[QUOTE=_pola;38562963]
Chciałam WSZYSTKO nadrobić...naprawdę chciałam...ale poległam - gaduły)))

Ale miałam dzisiaj sen....urodziłam bliźniaczki - przed terminem i mój M poubierał je w takie stare, sprane, za duże ciuchy...Matko jak te bidulki w nich wyglądały...
Ale za to były takie słodkie i tak cudownie było przytulać te malutkie ciałka

miłego dzionka Mamusie
p.s. nadrabiam od końca[/QUOT

ale sen
Stary 2013-01-10, 11:52   #3483
vvgh
Wtajemniczenie

Nie pamiętam która z Was wstawiała ostatnio tabelę z rozmiarami ubranek jakie ma i po ile sztuk. Wg tej tabeli, bo ją zapisałam na kompie zrobię teraz swoją Podliczam śpiochy itp
Stary 2013-01-10, 11:52   #3484
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
u nas dzisiaj to co wczoraj czyli daniejedno- dwu- patelniowe Ash- pytałaś co gotuję na zdjęciu - kawałki boczku i kiełbasy podsmażone z cebulą, na drugiej patelni duszona marchewka z kawałkiem włoskiej kapusty, a potem podsmażone te warzywa z krążkami ziemniaków (podgotowanych) na koniec ocet balsamiczny i pomieszanie zawartości obu patelń. Jako sałatka- jakby za mało było warzyw komuś- fasolka szparagowa z oliwą pieczywko i już
też mega zdrowo i nietłusto
o! to jest patent na szybki obiad kiedy koncepcji brak przyda się na przyszłosć, dzięki
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 11:53   #3485
vvgh
Wtajemniczenie

Coś czuję że mój Jurek-Ogórek będzie gigant i za dużo małych ciuchów już nie kupuję
Stary 2013-01-10, 11:55   #3486
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
o! to jest patent na szybki obiad kiedy koncepcji brak przyda się na przyszłosć, dzięki
czy ja gdzieś pisałam, że szybki? czy raczej w moim wykonaniu wszystko jest powoli można zrobić na jednej patelni (ja robiłam mega ilość), a oryginalnie to w piekarniku w naczyniu (mam za małe) układać warstwami, a najoryginalniej to jest to wariacja dania z ogniska (bądź grilla) zwanego kociołkiem
Stary 2013-01-10, 11:56   #3487
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Ja jak chodzę na badania to mąż jeździ ze mną i siada w kolejce do pobrania, a ja idę do rejestracji i jak prawie się zarejestruje to mam ze 2 osoby przed sobą. Ludzie krzywo patrzą. Ostatnio przyszła taka babulinka o lasce z córką i ta córka mówi jej usiądz sobie w kolejce do pobrania, a ja pójde do rejestracji i taka babka po 40 zwróciła jej uwagę, że nie wolno, że i tak w kolejności od rejestracji. No kurde babulinka ledwo dyszała. A ta baba była już po bo wchodziła po mnie ale mi nic nie powiedziała. Ludzie to są na prawdę. Ja np. nie dam rady dużo czau bez jedzenia od wstania z łożka bo zaraz mi się chce wymiotować i nie dam rady siedzieć tam pół godziny bo tak się babie zamarzyło.
o kurdę niekótrzy to naprawdę nie mają wyobraźni. Ciekawe co ta baba powie jak to ona bedzie stara i bedzie ledwo łaziła na nogach.
Ja mam tak samo musze rano coś zjeść bo jak nie to mi się wymiotowac chce
Cytat:
też tak miewałam, a wypróżnienia regularne? (zabrzmiało jak u lekarza)
yyy może nie tak bardzo regularne ale też nie jest tak źle. Myślisz że to od tego? tylko kurcze że to jest z jednej strony..
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-10, 11:59   #3488
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Hej! Nie wiem, czy Jenny wczoraj przekazywała Wam, ale byłam na usg prywatnie i już na 100 % CHŁOPIEC!!!!!!!!!!!!!

Potem Wam pokażę zdjęcia I dostaliśmy usg zgrane na dvd i jedno zdjęcie 3D buźki Malucha
Gratuluje

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Hej wszystkim

Proszę o magiczne kciukersy od 14:00 , mam nadzieję, że u mnie z tymi wynikami to nic poważnego bo już jajko od wczoraj znoszę
będzie dobrze

Cytat:
A ja błagam o kciuki jutro od 16.30, bo jutro......ŚLUB.....
Na pewno będę trzymała

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Uff nadrobiłam Was

a więc wczoraj napadłam znowu na mothercare:P wczoraj była nowa promocja -75% na wszystkie zabawki ELC

kupiłam dla koleżanki kilka rzeczy, dla was laktatory

a dla siebie, a raczej pączka upolowałam świetną matę edukacyjną za którą zapłaciłam 70 zł zamiast 280
http://www.mothercare.com/Blossom-Fa...html#q=playmat
upolowałam też za 9 zł poduszkę do kompletu z kubusiem i za 25 też do kompletu worek na brudne ciuszki
a tak to kupiłam jeszcze dzwoniącego kota, szeleszczącą książkę, jeszcze jeden krem do sutków

potem byliśmy na Hobbice - 3 h
TŻ zachwycony, jako, że nie moje klimaty i poszłam do towarzystwa to nawet spoko, po 2h już mi się trochę zaczęło nudzić, ale nie było źle

dzisiaj po pracy idę na jogę dla ciężarnych pierwszy raz

jutro rano badania, zdjęcia do dokumentów, notariusz, tort itp. a w sobotę wariatkowo
Mysia po pierwsze to w sobotę będę trzymała z całych sił.
Po drugie też chciałam na tą jogę chodzić, ale o ile w poniedziałek jest fajnie bo na 17:15 o tyle w czwartki na 11:00, a ja nie wiem czy mi się chce wstawać o 9:00 by na tą 11:00 się wyrobić

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Dziewczyny co dziś robicie na obiad ? ja nie mam jako,s weny i ochoty żeby kombinować czy iść na zakupy. Chyba pójdę na łatwiznę, odmrożę filet i zrobię gyrosa z frytkami
Achh.. ale my się odżywiamy dobrze, że moja mama tego nie widzi.. Przed wczoraj zrobiłam pizzę, wczoraj byliśmy tak zalatani (prawnicy i inne sprawy) że wcale obiadu nie było. A dziś gyros z frytkami
hmmm... chyba muszę złożyć mocne postanowieni poprawy
JA dziś robię Kurczak curry z bananami
Polubiliśmy takie mieszanki smakowe po wizycie w restauracji indonezyjskiej i od tego czasu czasami kombinuje coś w tym klimacie.

Moje koty od rana szaleją, biegają, gonią się, skaczą na siebie
A ja chyba dziś w końcu po raz pierwszy ruszę do jakiegoś second handu poszukać ciuszków

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 12:03   #3489
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
o kurdę niekótrzy to naprawdę nie mają wyobraźni. Ciekawe co ta baba powie jak to ona bedzie stara i bedzie ledwo łaziła na nogach.
Ja mam tak samo musze rano coś zjeść bo jak nie to mi się wymiotowac chce

yyy może nie tak bardzo regularne ale też nie jest tak źle. Myślisz że to od tego? tylko kurcze że to jest z jednej strony..

kurczę, u mnie to było związane i też miałam z jednej strony, zastosowałam dietę wysokobłonnikową i przeszło, a miałam tak kilka razy wcześniej.

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Cytat:
Coś czuję że mój Jurek-Ogórek będzie gigant i za dużo małych ciuchów już nie kupuję

jeszcze nie urodziła, a już przezywa

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Gratuluje

będzie dobrze

Na pewno będę trzymała

Mysia po pierwsze to w sobotę będę trzymała z całych sił.
Po drugie też chciałam na tą jogę chodzić, ale o ile w poniedziałek jest fajnie bo na 17:15 o tyle w czwartki na 11:00, a ja nie wiem czy mi się chce wstawać o 9:00 by na tą 11:00 się wyrobić

Polubiliśmy takie mieszanki smakowe po wizycie w restauracji indonezyjskiej i od tego czasu czasami kombinuje coś w tym klimacie.

Moje koty od rana szaleją, biegają, gonią się, skaczą na siebie
A ja chyba dziś w końcu po raz pierwszy ruszę do jakiegoś second handu poszukać ciuszków

osobiście polecam jogę właśnie z rana nic nie daje takiej energii na cały dzień!
Stary 2013-01-10, 12:03   #3490
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
ku

jeszcze nie urodziła, a już przezywa
Lekarz wczoraj mi mówił, że już jest większy niż przeciętnie, więc przypuszczam, że może być duży. U mnie w rodzinie są wysocy, mój brat też był gigant jak się rodził
Stary 2013-01-10, 12:03   #3491
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Inna_Uk Pokaż wiadomość
To fakt kosz jest suuper,mialam juz z nim stycznosc,chyba jedyny typ z ktorego nie smierdzi
Juz ogladalam takie u nas,ale kosztuja ok.25-50funtow,ale widzialam ne e-bay'u uzywane sa juz nawet od 5f.A mi nie przeszkadza to ze uzywany,wkoncu to tylko kosz na zuzyte pampersy
tez najpierw rozejrze sie za uzywanym

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
dlatego ja nie będę używac tych pieluch przy noworodkua później chce miec zestaw ok. 30 sztuk, żeby pranie robić co drugi, może trzeci dzień. Schnie to koło jednego dnia a na kaloryferze szybciejno i dlatego wkładów bambusowych nie chce dużo, bo one dłużej schną. A ogólnie pranie mi nie przeszkadza, bo u nas dzień bez suszarki to święto a przy dziecku i tak będzie więcej prania. No i jak się ta pralka zepsuje i kupię z suszarką to juz w ogóle będzie raj
i Twoje podejscie rozumiem, coraz bardziej mnie przekonujesz
jedyne moje "ale" to, to ze tak strasznie nie podobaja mi sie kaloryfery oblozone praniem...majtki, skarpety, pieluchy. bleee. po przeprowadzce nie bede miala suszarki nad wanna jak teraz, bo mama zdecydowala sie na kabine. zostaje nam wolnostojaca suszarka i swietny zamykany korytarz z jednym sasiadem planuje tam zrobic sobie suszarnie, a w mieszkaniu prania nie trzymac.

Cytat:
A ja błagam o kciuki jutro od 16.30, bo jutro......ŚLUB.....
wypije Wasze zdrowie jakims dobrym soczkiem
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-10, 12:04   #3492
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość

wypije Wasze zdrowie jakims dobrym soczkiem
Dobry pomysł Dziękuję!
Stary 2013-01-10, 12:04   #3493
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Lekarz wczoraj mi mówił, że już jest większy niż przeciętnie, więc przypuszczam, że może być duży. U mnie w rodzinie są wysocy, mój brat też był gigant jak się rodził

że duży to rozumiem, ale że ogórek
Stary 2013-01-10, 12:06   #3494
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:

osobiście polecam jogę właśnie z rana nic nie daje takiej energii na cały dzień!
Na pewno masz rację, tylko ja po prostu z lenistwa Jak sobie pomyślę, że mam wstawać o 9:00. Ja jestem ten typ tzw"sowy" tzn. do nocy późno może siedzieć, ale rano wstaje równie późno i zawsze jak tylko mam wolne to od razu mi organizm na ten tryb przeskakuje.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Stary 2013-01-10, 12:07   #3495
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to sobie wczoraj uświdomiłam, że nie wiem nic ile czego kupić. Np ile jakich butelek bo przecież nie wiem czy maleństwo będzie chciało z cyca jeść i czy będzie pokarm ile jakich ciuszków. Kurde nakupię ciuszkó np na 56, a jak maluch urodzi się duży to nawet ich nie założy.

Właśnie przyszły moje spodnie ciazowe. Są rewelacyjne, choć ten pas to na teraz nie wiem jak później bo na aż tak rozciągliwy nie wygląda, ale najwyżej mama mi wszyje jakąś gumkę. Najwazniejsze, że nowe spodnie, fajny jeans i kosztowały mnie 36zł.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-10, 12:09   #3496
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Na pewno masz rację, tylko ja po prostu z lenistwa Jak sobie pomyślę, że mam wstawać o 9:00. Ja jestem ten typ tzw"sowy" tzn. do nocy późno może siedzieć, ale rano wstaje równie późno i zawsze jak tylko mam wolne to od razu mi organizm na ten tryb przeskakuje.

też zawsze długo spałam, ale raz jak się zmusiłam i wstałam o 8 po to by zdążyć na jogę, tak potem chciałam tylko rano. ale rozumiem
Stary 2013-01-10, 12:09   #3497
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
że duży to rozumiem, ale że ogórek
Już na niego mój tata mówi Ogórek
Stary 2013-01-10, 12:09   #3498
candace1
Zakorzenienie

Odnośnie wczorajszych rozmów nt. piersi
breast-shapes-new.jpg
Ciekawe który typ będę mieć po 2 dziecku
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 12:10   #3499
JennyAniolek
Zakorzenienie

Opinia koleżanki o szpitalu Bonifratrów z Katowic

Mój poród odbierała położna Cecylia, a wcześniej chyba Marzena. Obie fajne i miłe, tak koło 35 lat. Szyła mnie młoda pani doktor, też bardzo miła.

Szpital jest naprawdę super (jeśli tak można powiedzieć o szpitalu). Wszyscy są uprzejmi, mili, nie usłyszałam ani jednego złego słowa.

Sale porodowe bardzo duże, można spokojnie sobie pospacerować w środku, dla tatusia jest kanapa, każda sala ma swoją łazienkę.

Jedzenie jak to jedzenie nie zachwyca ale można wyżyć... ja akurat nie miałam kompletnie apetytu i się zmuszałam do jedzenia.

Po porodzie jedzie się na sale poporodową, gdzie dwie godziny karmi się maluszka, jest z Wami tatuś. Pod koniec tego czasu zabierają dziecko do ważenia i mierzenia, razem z tata; a do Ciebie przychodzi położna i pomaga ci się ogarnąć i usiąść na wózek, a potem przewozi na sale. Dziecko przywozi tatuś.

Urodziłam o 11.15 i w ten dzień 2 razy były panie pytać czy małego przewinąć, na drugi dzień już nie. No i codziennie rano, po obchodzie jedzie się z maluszkiem na noworodki, tam go myją, przebierają i badają, a ty stoisz i się przyglądasz.

Na drugi dzień wieczorem dokarmiłam małego mm, bo wisiał na cycu kilka godzin, a dalej był głodny i też nie słyszałam złego słowa. Na noworodkach pani mi wytłumaczyła wszystko co i jak, sprawdziła czy faktycznie jest mleko; ale powiedziała że jak chce to dostanę, a potem przychodziła nas jeszcze oglądać i doradzała co robić.

Za poród rodzinny się nie płaci, tylko za ubranie ochronne 20 zł.
Za położna nic nie płaciłam.

---
Jak byście miały jeszcze jakieś pytania to piszcie i wyślę koleżance

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017

Edytowane przez JennyAniolek
Czas edycji: 2013-01-10 o 12:12
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-10, 12:10   #3500
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy blue
czy ja gdzieś pisałam, że szybki? czy raczej w moim wykonaniu wszystko jest powoli można zrobić na jednej patelni (ja robiłam mega ilość), a oryginalnie to w piekarniku w naczyniu (mam za małe) układać warstwami, a najoryginalniej to jest to wariacja dania z ogniska (bądź grilla) zwanego kociołkiem
no dla mnie brzmi szybko

Cytat:
Napisane przez Magiusa
ale połączenie. podzielisz się przepisem
Stary 2013-01-10, 12:12   #3501
happy blue
Zadomowienie

zbieram się do gina, pół miasta muszę przebyć, by mi poprawili L4 bo się kobieta w imieniu walnęła :/ tak mi się nie chce....potem na chwilę do domu i znowu zaraz wychodzić na to zimno i ciemno, bo na 19:30 ustawiłam oglądanie mieszkania, a teraz tak mi to nie pasuje, zwłaszcza, że TŻ będzie padnięty później a jutro cały dzie w ciapągu :/ chyba zrezygnuję z tego oglądania dziś, zobaczymy
Stary 2013-01-10, 12:16   #3502
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Załącznik 5057064
Ja na pewno ten ostatni.............. haha, masakra.

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Hmm, tak sobie myślę. Mam kilka śpioszków dla dziewczynki, sweterek, bluzeczki i może coś jeszcze. Nie chce się ktoś np. wymienić, jeśli ma jakieś bardziej chłopięce wdzianka? Bo mój tego nie ubierze. Nie widzę go w białym koronkowym sweterku albo w śpioszkach różowych z dużym różowym kociakiem
Stary 2013-01-10, 12:17   #3503
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy blue
potem na chwilę do domu i znowu zaraz wychodzić na to zimno i ciemno, bo na 19:30 ustawiłam oglądanie mieszkania, a teraz tak mi to nie pasuje, zwłaszcza, że TŻ będzie padnięty później a jutro cały dzie w ciapągu :/ chyba zrezygnuję z tego oglądania dziś, zobaczymy
a nie możecie przełożyć oglądania mieszkania? lepiej oglądać jak jest jeszcze jasno, więcej widać

Cytat:
Napisane przez candace1
Załącznik 5057064
byle nie ten ostatni
Stary 2013-01-10, 12:18   #3504
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Ja też w 5 jestem i od początku przytyłam około 3,5kg. Jestem zadowolona bo chciałabym max 8kg przytyć. Jak będzie wiecej to trudno. Nie żebym się odchudzała bo głupia nie jestem ale dużo rzeczy nie mogłam jeść bo po prostu było mi nie dobrze i miałam mdłości wiec przez długi czas jadłam tylko tosty z serkiem topionym na śniadanie.

A byłaś kiedyś u brafitierki?? Bo ja nie miałam jakiegoś wielkiego biustu, małego też nie ale po wizycie w salonie z bielizna pani mi dopadowała stanik 70F, a wcześniej też myślałam, że mam 75B. Teraz na ciąże nie będę kupować firmowych staników ale po na pewno wróce bo dużo lepiej się w nich czuję.

Ja od początku ciąży mam ochotę na szarlotkę na ciepło z lodami tylko czały czas męczy mnie jakiś kaszel albo ból gardła i nie chcę ryzykować.
Ja wkoncu doszlam do tego ze to 6 a nie 5,a tez gdzies czytalam ze na tym etapie na ktorym jestem powinnam przytyc od 5 do 7 kg na plusie wiec nie jest najgozej

Nie bylam nigdy u zadnej specjalistki,nie przytrafilo mi sie,a biust mialam taki sportowy,jak dla mnie byl w sam raz
A teraz nie powiem ze nie podoba mi sie to ze jest duzy,poza tymi zylami i mega brodawkami,ale to wkoncu ciaza i jej uroki
Przeraza mnie tylko ze jak juz beda takie "wyssane" to bede mogla je sobie na plecy zarzucic...ale cos za cos :/

Ooo szarlotka tez moze byc Lodami sie juz zajadalam :P
Jak zjesz ta szarlotke z lodami w domu,to nie powinno zaszkodzic,bo nigdzie Cie nie zawieje
29/10/12 Pierwsze USG
3/12/12 Pierwsze kopniaczki
Nasze Maleństwo

Edytowane przez Inna_Uk
Czas edycji: 2013-01-10 o 12:21
Inna_Uk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 12:19   #3505
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
Nie martw się, ja jestem w domu a mam smaki na same takie szybkie rzeczy. Ostatnio kupiłam 2,5 kg frytek karbowanych i najchętniej jadłabym je codziennie
A dzisiaj mam barszczyk z uszkami a potem rybkę z warzywkami żeby zabić wyrzuty sumienia
to dziś jeszcze pogrzeszę kulinarnie, a jutro może zrobię jakąś rybkę..
tylko nie wiem jeszcze jaką, może zaraz poszperam w necie

Cytat:
hmm... brzmi ekstrawagancko

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Załącznik 5057064

dobry stanik wszystkie piersi uratuje

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 12:19   #3506
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Ja na pewno ten ostatni.............. haha, masakra.

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Hmm, tak sobie myślę. Mam kilka śpioszków dla dziewczynki, sweterek, bluzeczki i może coś jeszcze. Nie chce się ktoś np. wymienić, jeśli ma jakieś bardziej chłopięce wdzianka? Bo mój tego nie ubierze. Nie widzę go w białym koronkowym sweterku albo w śpioszkach różowych z dużym różowym kociakiem

ten sweterek mi się chyba podobał....pokazywałaś go? wrzuć co tam masz na wymiankę ja co prawda chłopięcych nie mam, ale może coś neutralnego
Stary 2013-01-10, 12:21   #3507
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
no dla mnie brzmi szybko

ale połączenie. podzielisz się przepisem
Napisze ręcznie ten przepis, bo niestety nie mogę go znaleść w netcie, a z netu ściągałam kiedyś.

Skład:
3 banany
2 udka z kurczaka
2 pałki z kurczaka ( ja zamieniam i całość robię z 5 pałek bo je wolę)
1 łyżka curry
1 łyżeczka chilli
sól
pieprz
15 g świeżego korzenia z imbiru ( nie mam wagi kuchennej więc na oko sobie tego korzenia trochę kroję)
2 jabłka
1 papryka
1-2 cebuli
2 ząbki czosnku
100 g bulionu drobiowego
150 ml mleczka kokosowego ( jak się nie ma to można zamiennie ze zwykłym mlekiem, bo też tak robiłam, ale z kokosowym faktycznie smaczniejsze)

Mięso z kurczaka umyć, wytrzeć dobrawić curry, solą, pieprzem, chilli ( po prostu w takiej mieszance obtoczyć. My mamy smaka ostatnio na ostrzejsze rzeczy, więc dodajemy więcej chilli niż w przepisie) Jabłka umyć, pokroić w plastry, wyjąć pestki. Paprykę pokroić w 2 cm paski, Cebulę i banany pokroić w plastry. Czosnek drobno posiekać lub przecisnąć przez taką przeciskrnę.
I teraz układamy w naczyniu żaroodpornym lekko wysmarowanym masłem po kolei: plastry jabłek, paprykę, cebulę i banany,dorzucamy kawałki imbiru a na górze kurczaka. Wcisnąć w to czosnek. I włoży do piekarnka 200 stopni na 30-40 min. Po tym czasie wymieszać bulion drobiowy z mleczkiem kokosowym i zalać potrawę. Piec ją kolejne 30-40 minut

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Edytowane przez Magiusa
Czas edycji: 2013-01-10 o 14:23
Stary 2013-01-10, 12:21   #3508
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Dziewczyny co dziś robicie na obiad ? ja nie mam jako,s weny i ochoty żeby kombinować czy iść na zakupy. Chyba pójdę na łatwiznę, odmrożę filet i zrobię gyrosa z frytkami
Achh.. ale my się odżywiamy dobrze, że moja mama tego nie widzi.. Przed wczoraj zrobiłam pizzę, wczoraj byliśmy tak zalatani (prawnicy i inne sprawy) że wcale obiadu nie było. A dziś gyros z frytkami
hmmm... chyba muszę złożyć mocne postanowieni poprawy
Ja w drodze od lekarza kupiłam sobie kapustę kiszoną bo mi na straganie zapachniała. No i pytam męża co on by z tą kapusta zjadł i wyszło na to, że będą krokiety z barszczem Tez nie najzdrowsze, bo smarzone, ale jakie dobre

Cytat:
coraz bardziej wierzę w to, że jutro czeka mnie pobudka o 6 i osiem godzin (tam i z powrotem) w pociągu..
No coś Ty? Czyżby TŻ bał się stolycy?
Mój mimo, ze "obcy" sam mnie wszędzie prowadzi, bo bym się zgubiła

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
Nie martw się, ja jestem w domu a mam smaki na same takie szybkie rzeczy. Ostatnio kupiłam 2,5 kg frytek karbowanych i najchętniej jadłabym je codziennie
A dzisiaj mam barszczyk z uszkami a potem rybkę z warzywkami żeby zabić wyrzuty sumienia
O u mnie tez barszczyk

Cytat:
Jak ja lubię taki kociołek! Nigdy nie próbowałam robić domowej wersji. Na pewno się pokuszę.

Dobra, idę się brać za barszcz, bo to jednak trochę roboty.
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 12:21   #3509
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
a nie możecie przełożyć oglądania mieszkania? lepiej oglądać jak jest jeszcze jasno, więcej widać

byle nie ten ostatni

spróbuję, może na sobotę, bo tak to w dzień nam nie pasuje :/
miłego gaworzenia tam!
Stary 2013-01-10, 12:22   #3510
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
ten sweterek mi się chyba podobał....pokazywałaś go? wrzuć co tam masz na wymiankę ja co prawda chłopięcych nie mam, ale może coś neutralnego
Właśnie - neutralne. Bo chodzi mi o to że nie różowe np. Teraz spisuję wszystkie ciuszki, więc porobię zdjęcia i pokażę.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości