Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2 - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-10, 11:06   #3061
kooocur
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38560020]No ja już lada chwila zaczynam II trymestr, a poza tym Folik mi się kończy, to już mi się nie opłaca kupować, tylko od razu kupię witaminki.

A co do Acardu... Ja się boję cokolwiek brać na własną rękę.
Póki ciśnienie jest dobre, to wolę nie ryzykować. Ale spytam ją, bo wiele osób mi o tym mówiło i teraz dodatkowo na USG prenatalnym lekarka wpisała w zaleceniach do ewentualnego rozważenia Acard. Przy badaniu przepływów wyszło bowiem coś, co może - ale nie musi - wskazywać na późniejsze problemy z nadciśnieniem, wcięcie wczesnoskurczowe, które powinno zaniknąć do 24 tc. Gdy nie zaniknie, obawiam się powtórki z rozrywki. No ale na razie o tym nie myślę, liczę na lepszy rozwój wypadków [/QUOTE]

Perse nie masz co sie obawiac acardu. Ja go biore juz od 3 miechów przed zajsciem i poki co wszystko ok. Lekarz mi go zaleca i w szpitalu po rozmowie tez mi go podawali.
U mnie sie agreguja płytki krwi co sprzyja mikrozakrzepom własnie. Gdybym wiedziala wcześniej...

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 11:09   #3062
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Będzie dobrze teraz już wiesz na co musisz zwracać większą uwagę, a to już dużo.
Ja często zastanawiam się, czy dobrze robię biorąc ten acard, dlatego nie biorę go już codziennie. Znów z drugiej strony boję się go całkowicie odstawić. Na kolejnej wizycie na bank ją o to zapytam. Na razie wszystko jest ok. Dziś będę dzwonić umawiać sie na badania prenatalne, będe miała też dokładne usg wtedy więc zobaczymy.

Tak, tylko że gestoza jest podstępna i nie ma na nią lekarstwa ani sposobu. Jak się zaczną problemy, to mi żadne leki nie pomogą. Owszem, teraz będę bardziej monitorowana, ale jeśli sytuacja się powtórzy, to mam dużą szansę na dziecko sprzed 30 tygodnia... Nie zakładam takiego scenariusza na razie, ale bacznie obserwuję siebie (masa ciała i obrzęki) i swoje ciśnienie.
Wiesz co, znam sporo dziewczyn, które donosiły ciąże i na Acardzie i na Heparynie, więc jeśli nie masz jakichś przeciwwskazań, to myślę, że nie zaszkodzi. Ale oczywiście lepiej skonsultować.
Ew. jakbyś miała jakieś krwawienia, to wtedy trzeba będzie odstawić. Ale nie zdarzy się nic takiego

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Cytat:
Napisane przez yevele Pokaż wiadomość
Perse, a do kiedy chcesz brać dupka? I jak moge dopytać na jakie witaminy się decydujesz?
Najlepiej do końca Albo może poproszę, żeby mi zamieniła na luteinę, może jest tańsza. A luteina jest dobra w razie jakichś bólów czy skurczów, bo zmniejsza napięcie mięśnia macicy.

Jak znajdę w dobrej cenie, to Pharmaton Matruelle. Brałam je w poprzedniej ciąży i uważam je za bardzo dobre.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 11:16   #3063
dzoan
Zakorzenienie

Rany, współczuję Wam strasznie tych wrednych teściowych.. Moi teściowie szybko mnie polubili..na początku teściowa mierzyła mnie wzrokiem, jakby się zastanawiała czego się po mnie spodziewać..ale szybko uległo to zmianie.. teściu wręcz jeszcze przed ślubem chciał, żebym mówiła im mamo/tato. Dlatego myslałam, że po ślubie łatwo na to przejdę, ale jednak dziwnie mi trochę i często zwracam się bezosobowo.. za to mój mąż zupełnie nie ma problemu by mówić do moich rodziców mamo/tato..już w dniu ślubu zaczął i teraz też często tych zwrotów używa

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 11:20   #3064
d0tkaaa
Zakorzenienie

hej fajnie ze wizyty sie udaly i dzieciaczki zdrowe..

Widze ze temat tesciowych mozna ciagnac i ciagnac eh .. ja ze swoja sie bardzo lubimy ale pewnie i tak byly by jakies zgrzyty jakbysmy mieszkaly razem ale mysle ze nie duze.
Jade dzis sie przejechac do pracy pogadac z moimi dziewczynkami he)chcialam skoczyc do smyka zobaczyc na wozki navingtona ale na stronie ich nie ma... trudno podejde zobacze hehe

wczoraj musialam mojemu TZ tlumaczyc po co jest gondola dla dziecka w wozku bo ... Jego siostra ma spacerowke i tyle.. ( od urodzenia dzidziusia) i tyle wystarcza.Ale i tak jestem taka ze postawie na swoiim:P

wogole w nocy mam tak ze musze isc siku.. wroce do lozka pokrece sie chwile bo usnac nie moge bo... znowu mi sie chce siku i musze isc i sie wysiusiac jeszcze raz .. ehniewiem czemu tak:P

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Wogole ja tez biore dupka i czuje sie tak troche "pewniej" przez niego...niewiem czy nie bala bym sie go odlozyc...

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 11:24   #3065
yevele
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Perse nie masz co sie obawiac acardu. Ja go biore juz od 3 miechów przed zajsciem i poki co wszystko ok. Lekarz mi go zaleca i w szpitalu po rozmowie tez mi go podawali.
U mnie sie agreguja płytki krwi co sprzyja mikrozakrzepom własnie. Gdybym wiedziala wcześniej...
trzymam kciuki za wizytę jutro, ja idę jakieś 2h po Tobie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38560659]

Najlepiej do końca Albo może poproszę, żeby mi zamieniła na luteinę, może jest tańsza. A luteina jest dobra w razie jakichś bólów czy skurczów, bo zmniejsza napięcie mięśnia macicy.

Jak znajdę w dobrej cenie, to Pharmaton Matruelle. Brałam je w poprzedniej ciąży i uważam je za bardzo dobre.[/QUOTE]

zaraz zerknę na skład dzięki
Stary 2013-01-10, 11:24   #3066
mela1234
Zakorzenienie

Ja do swojej teściowej mówiłam na pani, ale, pewnego razu przyjechał szwagier z żoną i ona do niej mamo,mamo i mi głupio było. A teraz żałuję. No ale jak będzie okazja to będę na pani już waliła. Moja mama była ciepłą kobietą, która się nie wtrącała, radziła jak ktoś pytał, a nie sama z siebie, a ta jest kompletnym przeciwieństwem więc nie wiem jak mogłam ją mamą nazywać!

Ale mnie telepało coś w środku. Normalnie aż mi się ręce trzęsły. Pierwszy raz od niepamiętnych czasów.

Dziewczyny ja biorę dupka, ale jakbym mogła to nie brałabym nic bo to chemia jak by nie patrzeć!
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 11:34   #3067
Konto usunięte

Dlatego ja bym chciała luteinę.
Zaaplikuję, progesteron się wchłonie omijając żołądek, a reszta sobie wypłynie

Aha, ja też na "pani" :P
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 11:35   #3068
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yevele Pokaż wiadomość
trzymam kciuki za wizytę jutro, ja idę jakieś 2h po Tobie

zaraz zerknę na skład dzięki

OO widzisz to ja juz bede mam nadzieje po stresie,. kciuczki za Was będę trzymac!

Który masz tydzien?

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 11:41   #3069
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
oj to ja na ty do teściowej nie mogę powiedzieć jak do mojej mamy zaraz by była awantura, zawsze mi powtarza że do starszych trzeba mieć szacunek ja jestem pyskol straszny i ona to wie nieraz to powtarza że jestem pyskata, chociaż że niby teraz mniej....ja po prostu mam swoje zdanie i nie pozwalam żeby ktoś narzucał mi swoje...
do swoich rodziców mówiła mamusia tatuś, raz powiedziała na ty to opowiadała ze z miotły dostała i więcej tak nie mówiła
ja do swojej mówię mamusia, matka, mamo, malutka czasami jak chce ją poddenerwować mówię Luśka, a tak to normalnie.
a teściową to trochę do pionu ustawić na początku musiałam, teraz już spoko z nią mam.

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 11:42   #3070
malinka0525
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alonek Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny, macie zastraszające tempo ^^ proszę o przygarnięcie do grona mam ^^

Dominika 26 l,
ciąża I
om 29.10.12
tp 5.08.13 - wg usg tp: 10.08.13

więcej: jutro dobranoc
Witaj! Z miłą chęcią Cię przygarniemy

Cytat:
no więc tak kochane za wiele to mi nie powiedział tak jak wam ile ma cm i w ogóle... tak jak wspominałam to nie mój lekarz miałam iść tylko że by sprawdził czy wszystko ok co do tych plamień co miałam.
ALE WSZYSTKO OK PŁÓD ŻYWY SERSUSZKO BIJE i to najważniejsze. to chciałam usłyszeć...a plamienie to było po stosunku jednak...
Taką normalną wizyte u mojego gin mam 14.01 i tam już będą wyniki badań. Ponieważ zrobiłam wyniki ale one od razu trafiają do lekarza w przychodni i tam się dowiem wszystkiego u niego
Super, że wszystko dobrze z dzidziusiem. To najważniejsze

Niunia skoro Wy się do remontu dokładacie to ja bym się zbuntowała, a jeśli nic to nie da to powiedziałabym, że w takim razie pieniędzy na remont nie dam. My mieszkamy z moimi rodzicami i jeśli chcemy jakiś remont zrobić i za to płacimy to rodzice się do tego nie wtrącają. Ewentualnie czasami poprosimy o pomoc w wyborze bo my bardzo niezdecydowani jesteśmy ale ostateczna decyzja należy do nas. Dzięki temu od ślubu już sporo zrobiliśmy i mamy tak jak chcieliśmy. Rodzice wiedzą, że to my w tym domu zostaniemy, więc możemy sobie w nim robić co chcemy. Mam jeszcze marzenie żeby poddasze wyremontować bo tam jest dość duża wolna przestrzeń i taras z pięknym widokiem, ale to się wiąże z dość dużymi kosztami więc póki nie urodzę i nie znajdę pracy to jedynie mogę sobie pomarzyć, ale mam nadzieję że kiedyś to marzenie spełnię

A jeśli chodzi o teściowe to ja nie narzekam. Teściowa traktuje mnie od samego początku jak swoją córkę. Rodzice tż mają tylko jego więc jego mama mnie bardzo lubi. Z tym, że u mnie to jest zupełnie inna sytuacja bo rodzice tż są głuchoniemi i ciężko się z nimi dogadać, zwłaszcza z mamą. Ale staram się i na szczęście już potrafię się z nimi porozumieć. Wiadomo, jeszcze czasami mi się zdarza, że nie wiem co mama tż-ta do mnie mówi, ale wtedy proszę męża żeby mi przetłumaczył. Choć w większości przypadków rozumiem co mówi. Muszę się pouczyć trochę migowego, a przynajmniej alfabetu. Kiedyś mnie tż uczył ale mi się zapomniało
Współczuję Wam, że te Wasze teściowe takie okropne czasami, ale ja też czasami sobie myślę, że fajnie byłoby z mamą tż normalnie porozmawiać, a nie martwić się czy mnie dobrze zrozumie i czy się z nią dogadam.

Milenka
malinka0525 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 11:44   #3071
Ewusia709
Zadomowienie

Co do witamin - ja od 5 tc biorę cały czas Pharmaton Matruelle wg zalecenia lekarza.

Tutaj ulotka:
http://www.☠☠☠☠☠☠☠/leki/p7172-Pharmaton_Matruelle

Kupuje opakowania po 60 sztuk.
Niestety tabletki są dość duże, takie brązowe w żelowej otoczce, więc jak ktoś ma problemy z przełykaniem to może nie polubić tych witamin. Skład i przyswajalność wydaje mi się bardzo dobra. Wyniki morfologi mam lepsze niż przed ciążą mimo, iż miałam awersje do jedzenia i częste wymioty.

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 11:44   #3072
yevele
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
OO widzisz to ja juz bede mam nadzieje po stresie,. kciuczki za Was będę trzymac!

Który masz tydzien?
W teorii jestem 1 dzień przed Wami, ale jak pamiętam to II kreski widziałaś szybciej więc wyjdzie w praniu
Stary 2013-01-10, 11:49   #3073
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
wogole w nocy mam tak ze musze isc siku.. wroce do lozka pokrece sie chwile bo usnac nie moge bo... znowu mi sie chce siku i musze isc i sie wysiusiac jeszcze raz .. ehniewiem czemu tak:P
dziś oglądałam filmiki na mamazone i tam o tym było, że się zrobi a zaraz znowu, cytuje

Do ciążowych dolegliwości może dojść jeszcze jedna - notoryczne parcie na pęcherz - od razu po jego opróżnieniu czujesz, ze musisz znowu iść do toalety. Ma to związek z powiększaniem się trzonu macicy, który zaczyna uciskać na pęcherz.

Synek
Stary 2013-01-10, 11:53   #3074
magolina
Wtajemniczenie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38560659]Tak, tylko że gestoza jest podstępna i nie ma na nią lekarstwa ani sposobu. Jak się zaczną problemy, to mi żadne leki nie pomogą. Owszem, teraz będę bardziej monitorowana, ale jeśli sytuacja się powtórzy, to mam dużą szansę na dziecko sprzed 30 tygodnia... Nie zakładam takiego scenariusza na razie, ale bacznie obserwuję siebie (masa ciała i obrzęki) i swoje ciśnienie.
Wiesz co, znam sporo dziewczyn, które donosiły ciąże i na Acardzie i na Heparynie, więc jeśli nie masz jakichś przeciwwskazań, to myślę, że nie zaszkodzi. Ale oczywiście lepiej skonsultować.
Ew. jakbyś miała jakieś krwawienia, to wtedy trzeba będzie odstawić. Ale nie zdarzy się nic takiego
[/QUOTE]

Powiem Ci, że właśnie w tej ciąży (odpukać) jak na razie żadnych plamień ani nic niepokojącego się nie dzieje. W ciąży z Leną zaczęłam plamić w 6tc, wylądowałam w szpitalu, i dopiero wtedy dostałam duphaston. Mimo brania plamiłam coś koło 8 dni, potem jeszcze miałam jednorazowe plamienie w 13 tc. W tej ciąży od początku jestem na duphastonie i na acardzie, i jakoś pewniej się dzięki temu czuje. Jak na razie nie mam żadnych niepokojących krwawień z żadnej części ciała więc biorę ten acard. To oczywiście nie gwarantuje sukcesu, ale mam nadzieję, że pomoże

Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
Niunia skoro Wy się do remontu dokładacie to ja bym się zbuntowała, a jeśli nic to nie da to powiedziałabym, że w takim razie pieniędzy na remont nie dam. My mieszkamy z moimi rodzicami i jeśli chcemy jakiś remont zrobić i za to płacimy to rodzice się do tego nie wtrącają. Ewentualnie czasami poprosimy o pomoc w wyborze bo my bardzo niezdecydowani jesteśmy ale ostateczna decyzja należy do nas. Dzięki temu od ślubu już sporo zrobiliśmy i mamy tak jak chcieliśmy. Rodzice wiedzą, że to my w tym domu zostaniemy, więc możemy sobie w nim robić co chcemy. Mam jeszcze marzenie żeby poddasze wyremontować bo tam jest dość duża wolna przestrzeń i taras z pięknym widokiem, ale to się wiąże z dość dużymi kosztami więc póki nie urodzę i nie znajdę pracy to jedynie mogę sobie pomarzyć, ale mam nadzieję że kiedyś to marzenie spełnię

A jeśli chodzi o teściowe to ja nie narzekam. Teściowa traktuje mnie od samego początku jak swoją córkę. Rodzice tż mają tylko jego więc jego mama mnie bardzo lubi. Z tym, że u mnie to jest zupełnie inna sytuacja bo rodzice tż są głuchoniemi i ciężko się z nimi dogadać, zwłaszcza z mamą. Ale staram się i na szczęście już potrafię się z nimi porozumieć. Wiadomo, jeszcze czasami mi się zdarza, że nie wiem co mama tż-ta do mnie mówi, ale wtedy proszę męża żeby mi przetłumaczył. Choć w większości przypadków rozumiem co mówi. Muszę się pouczyć trochę migowego, a przynajmniej alfabetu. Kiedyś mnie tż uczył ale mi się zapomniało
Współczuję Wam, że te Wasze teściowe takie okropne czasami, ale ja też czasami sobie myślę, że fajnie byłoby z mamą tż normalnie porozmawiać, a nie martwić się czy mnie dobrze zrozumie i czy się z nią dogadam.
U mnie jest identycznie, z tym, że Tż ma jeszcze siostrę, ale i tak teściowa często mówi do mnie ,,córko". Nie przeszkadza mi to w ogóle, ja generalnie bardzo lubię do swoich teściów mówić - mamo, tato.
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 12:04   #3075
fiazo
Zakorzenienie

nie wiem jak u was pogoda, ale u mnie non stop śnieg od rana pada i paraliż na drogach

Synek
Stary 2013-01-10, 12:16   #3076
Konto usunięte

Dziewczyny a ja zostałam bez lekarza....
Moja lekarka minimum miesiąc nie będzie przyjmować, bo jest chora i czeka na operację.
Jestem ZAŁAMANA.
Życzę jej oczywiście zdrowia, ale ile ja się naszukałam lekarza i teraz od nowa....
Stary 2013-01-10, 12:24   #3077
fiazo
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38562214]Dziewczyny a ja zostałam bez lekarza....
Moja lekarka minimum miesiąc nie będzie przyjmować, bo jest chora i czeka na operację.
Jestem ZAŁAMANA.
Życzę jej oczywiście zdrowia, ale ile ja się naszukałam lekarza i teraz od nowa....[/QUOTE]

współczuję

Synek
Stary 2013-01-10, 12:32   #3078
mela1234
Zakorzenienie

U mnie pada deszcz. Mam nadzieję, że wieczorem nie przyjdzie mróz bo nie lubię po szklance jeździć a jakoś na te badania trzeba dojechać!
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 12:37   #3079
malinka0525
Zadomowienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38562214]Dziewczyny a ja zostałam bez lekarza....
Jestem ZAŁAMANA.
Życzę jej oczywiście zdrowia, ale ile ja się naszukałam lekarza i teraz od nowa....[/QUOTE]

Nie załamuj się Na pewno uda Ci się znaleźć jakiegoś dobrego lekarza, czego oczywiście Ci życzę
Może Twoja pani doktor szybko dojdzie do siebie i to będzie zmiana gina tylko na jakiś czas, a później znów do niej będziesz mogła chodzić.

Ostatnio strasznie niespokojnie śpię. Dzisiaj kilka razy się w nocy nagle budziłam (zawsze wtedy leżałam na plecach, a zasypiam na boku) i czułam, że muszę się przekręcić na bok, taki jakiś odruch miałam. Z zasypianiem też mam problem. Wcześniej bez problemu zasypiałam na lewym boku, a teraz nawet nie mogę się na lewym boku położyć bo mi jest tak strasznie ciężko. Czuję jakby mi coś na żołądek uciskało i w ogóle ciężko mi się wtedy oddycha i za nic nie mogę zasnąć. Ale za to jak się na prawy bok przekręcę to mi od razu lepiej i szybko zasypiam. Na lewym boku podobno lepiej spać, ale mam nadzieję, że i na prawym bez problemu można bo w przeciwnym razie to ja spać chyba nie będę

Milenka
Stary 2013-01-10, 12:44   #3080
Konto usunięte

Dziewczyny, ile płacicie za wizyty??
Stary 2013-01-10, 12:50   #3081
malinka0525
Zadomowienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38562838]Dziewczyny, ile płacicie za wizyty??[/QUOTE]

U mnie zawsze 100zł

Milenka
Stary 2013-01-10, 12:56   #3082
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

no ja tez mam problemy z spaniem, co chwile sie budze itp ;/ w ogole dzisiaj chyba zasnelam ok 2 w nocy ;/ do wc dzisiaj niem usialam isc wiec nie wiem dlaczego tak

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

ja place 110

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 12:56   #3083
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
no więc tak kochane za wiele to mi nie powiedział tak jak wam ile ma cm i w ogóle... tak jak wspominałam to nie mój lekarz miałam iść tylko że by sprawdził czy wszystko ok co do tych plamień co miałam.
ALE WSZYSTKO OK PŁÓD ŻYWY SERSUSZKO BIJE i to najważniejsze. to chciałam usłyszeć...a plamienie to było po stosunku jednak...
Taką normalną wizyte u mojego gin mam 14.01 i tam już będą wyniki badań. Ponieważ zrobiłam wyniki ale one od razu trafiają do lekarza w przychodni i tam się dowiem wszystkiego u niego
Mi też gin dopiero w 12t na prenatalnych powiedział ile cm ma Młoda wcześniej tylko czy serduszko bije
Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Wczoraj czytałam o masowaniu krocza instrukcja dość fachowa, ale jakoś nie umiem sobie tego wyobrazić, choć chciałabym od polowy ciąży spróbować myślała któraś z Was o tym??
Mam zamiar masować, ale nie od połowy a od 34 tc bo jestem leniwa

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
O rany... 'pani'?
Nie rozumiem zdziwienia
Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość

My dzisiaj rozpoczynamy 16tc.

Więc głowa do góry dla tych, których mdłości jeszcze męczą, jednak nadchodzi ten czas kiedy wreszcie przechodzą i można normalnie jeść.
za sędziwy wiek
Co do wymiotów to zawsze przechodzą- choć czasami dopiero po porodzie... co nie zmienia faktu, że jednak przechodzą

Cytat:
Ja na początku też nie mówiłam nie mogłam jakos nie potrafiłam, aż wkońcu wyszła awantur ze mówię do niej bez osobowo chcesz kawe chcesz coś tam, wiecie do mamy też nie mówię MAMO CHCESZ pić tylko chcesz pić wiadomo co do kogo się mówi, a nie zawsze mamo to mamo tamto.
teraz już mówię i mam spokój. A moja siostra nie mówi mamo tato tylko babcia dziadek, bo dzieci zawsze babcia czy dziadek no i ona zaczęła i się przyjeło
Moja teściowa miała waty, że jak ją rano widzę to nie mówię jej "Dzień dobry" a dla mnie to też było o tyle dziwne, że jak jestem u siebie w domu to po wstaniu rodzicom też nie mówię dzień dobry, jak mieszkałam na stancjach czy gdzieś to też nie witaliśmy się tak codziennie
Ale od kiedy z Nią nie mieszkam (wytrzymałam tylko 3 miesiące), to już się nie kłócimy
Może troszkę przeszkadza mi jej nadopiekuńczość, ale Tż się stara znaleźć równowagę i zawsze mnie pyta czy do Niej pojedziemy czy nie chcę także nie mogę narzekać

Cytat:
Napisane przez senna87 Pokaż wiadomość

Ja zaczęłam 8tc, w następny czwartek mam wizytę na którą mam się stawić z wynikami badań z krwi, planowałam je zrobić w sobotę ale przyplątało mi sie jakieś mini przeziębienie i chyba jeszcze przez weekend się podleczę i zrobię je w poniedziałek (niby badał mnie lekarz i osłuchowo wszystko ok dostałam rutinoscorbin i tabletki na gardło). A poza tym to mój 4 dniowy epizod mdłościowo-wymiotowy minął ale niestety nie minęło ciągle zmęczenie i senność, masakra, o 12 już padam z nóg.
Ja miałam w morfologi lekko podwyższony jeden czynnik i gin też pytała, czy jak robiłam badania to byłam przeziębiona bo to mogło na niego wpłynąć
Cytat:
Uczyłąm się migowego- ale też już niewiele z niego pamiętam
Jednak na codzień nie używam

Jestem ZAŁAMANA.
Mam nadzieję, ze szybko uda znaleźć Ci kogoś, kto w równym (a może nawet i wyższym) stopniu będzie Ci odpowiadać

Cytat:

Ostatnio strasznie niespokojnie śpię. Dzisiaj kilka razy się w nocy nagle budziłam (zawsze wtedy leżałam na plecach, a zasypiam na boku) i czułam, że muszę się przekręcić na bok, taki jakiś odruch miałam. Z zasypianiem też mam problem. Wcześniej bez problemu zasypiałam na lewym boku, a teraz nawet nie mogę się na lewym boku położyć bo mi jest tak strasznie ciężko. Czuję jakby mi coś na żołądek uciskało i w ogóle ciężko mi się wtedy oddycha i za nic nie mogę zasnąć. Ale za to jak się na prawy bok przekręcę to mi od razu lepiej i szybko zasypiam. Na lewym boku podobno lepiej spać, ale mam nadzieję, że i na prawym bez problemu można bo w przeciwnym razie to ja spać chyba nie będę
Na prawym też można
I tym, że budzisz się na plecach się nie załamuj 1) brzuszek i Dzidzia jeszcze nie są na tyle duże, żeby zagrozić tej nieszczęsnej żyle
2) chyba surka pisała z jakiejś mądrej ciążowej książki, że jak sama we śnie się przekręcasz to nie jest groźne bo organizm wie co robi i nie da sobie zrobić krzywdy

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 12:56   #3084
magolina
Wtajemniczenie

Perse mam nadzieję, że uda Ci się znaleźć godnego zaufania lekarza. I trzymam kciuki, żeby Twoja pani doktor szybko wróciła do pracy.

Ja ostatnio za wizytę zapłaciłam ze zwolnieniem lekarskim 120 zł.
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 12:58   #3085
Margosia__
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38562838]Dziewczyny, ile płacicie za wizyty??[/QUOTE]
Za wizytę płacę 80 zł mojej lekarce, i 80 zł za szczegółowe USG (12t, połówkowe, itp.) bo to wykonuje inny lekarz

Mały
Stary 2013-01-10, 12:59   #3086
fiazo
Zakorzenienie

ja źle sypiam od niedzieli, zrywam się wcześniej, mniej śpię, nie dam rady zasnąć i w nocy to niby śpię, ale jakbym nie spała.

Synek
Stary 2013-01-10, 13:05   #3087
Konto usunięte

Ja właśnie też płaciłam zawsze 80 zł.

Szukam innych lekarzy, ale wszyscy życzą sobie 150 zł. Zważywszy, że ja muszę mieć wizyty co 2-2,5 tygodnia, to koszt wizyt+badań+tych USG dokładnych mnie po prostu przewyższają

Na razie zapisałam się do przychodni, ale szukam wciąż kogoś...
Stary 2013-01-10, 13:12   #3088
Anulka_p
Zakorzenienie

Nic
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 13:13   #3089
Margosia__
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38563287]Ja właśnie też płaciłam zawsze 80 zł.

Szukam innych lekarzy, ale wszyscy życzą sobie 150 zł. Zważywszy, że ja muszę mieć wizyty co 2-2,5 tygodnia, to koszt wizyt+badań+tych USG dokładnych mnie po prostu przewyższają

Na razie zapisałam się do przychodni, ale szukam wciąż kogoś...[/QUOTE]

Mam nadzieję, że uda się znaleźć jakiegoś wartościowego lekarza w rozsądnej cenie...

Patrzcie ile oni zarabiają na godzinę, jak mają wtedy minimum 2 pacjentki^^

Śmiałam się rano jak czytałam, że prawie 200 lekarzom postawiono zarzut korupcji i brania łapówek- jak tak dalej pójdzie to żaden lekarz nie zostanie

Mały
Stary 2013-01-10, 13:16   #3090
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że uda się znaleźć jakiegoś wartościowego lekarza w rozsądnej cenie...

Patrzcie ile oni zarabiają na godzinę, jak mają wtedy minimum 2 pacjentki^^

Śmiałam się rano jak czytałam, że prawie 200 lekarzom postawiono zarzut korupcji i brania łapówek- jak tak dalej pójdzie to żaden lekarz nie zostanie
Jakie 2....
Lekarze przeważnie zapisują pacjentki co 15, max. co 20 minut. Chyba nigdy nie spotkałam się z zapisywaniem co pół godziny. Jeśli macie inne doświadczenia, to macie się super
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości