|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012
Cytat:
|
|
#1472 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jeszcze 2h temu chwalilam sie, ze moje dziecko śpi i co pies zavzal szczekac i ją obudził grrr spala pol godziny. walczę z nia ale przy kazdej próbie odlozenia do lozeczka sie budzi grrrr. Głową mi zaraz wybuchnie! chciałam już nia isc do lozka spac ale wtedy zadyme mi robi. także od szczepienia spala tylko pół godziny :/ grrr ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Cytat:
![]() my też yzywalisny oliwki i nawet masła na ta ciemieniuche i bez efektów. ten preparat to sebodermi czy jakoś tak bo zbyt sie nie mogę rozczytać z pisma lekarki to emisja jest jakąś. jutro pójdę do apteki to ci dokładną nazwe podam jak kupię
|
|
#1473 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
cześć lejdis
Cytat:
Cytat:
dla Filipka.Cytat:
Cytat:
Ojoj i jak taka ciężka jak u innych dziewczyn czy raczej bez sensacji? Cytat:
Wiesz co, my przed ślubem tez mieliśmy kilka spotkań w takiej poradni i na poczatku byłam identycznie nastawiona jak Ty. Po co, na co, kościelne wymysły, nie mamy zamiaru niewiadomo ile dzieci produkować, to jest bez sensu itd. Po trzech spotkaniach wszystko się zmieniło, okazało się że NPR i obserwacje naprawdę nie są głupie, i z powodzeniem stosowaliśmy je przez 1,5 roku. A ciąża była chciana i zaplanowana. Jak mi się cykl ureguluje (bo narazie @ani widu ani słychu) to zamierzamy wrócić do tych metod [/QUOTE] Też jestem tego zdania. U nas to chyba Śpioszka testowała i zaciążyła kiedy chciała. Cytat:
![]() Cytat:
Ja tam nie tęsknię. A mialaś jakieś objawy? Bo ja się boję, że gdzieś wyjdę i tu buch dostanę takiego mega okresa jak laski i się już martwię na zapas jak to będzie. Dziewczynki mam też pytanie czy smoczki do butelek tt można dokupić w jakimś sklepie czy tylko przez neta bo u nas nigdzie nie spotkałam
|
|
#1474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1475 |
|
Wtajemniczenie
|
o matulu....A wogóle to ja nigdy muffinek nie piekłam a chciałabym spróbować.Ale to trzeba mieć blachę do muffinek i te papierki? Lewek mój też wybredny i makaronów nie je.Maszynkę linkowałam kilka postów wyżej.Robot mam zwykły ale teraz jakbym kupowała to koniecznie z miską. |
|
|
|
#1476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1477 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę pozbyłam się tych nakładek a młody mnie za to pogryzł
Lewego suta mam tak pogryzionego, że już nie daję rady go karmić nim bo tak ściska tymi dziąsełkami skubaniec. Prawego nie, może dlatego że mniejszy.. Ech, jak nie urok to..
|
|
|
|
#1478 |
|
Wtajemniczenie
|
Na ciemieniuchę polecam bepanthen 2 razy posmarowałam i po sprawie
|
|
|
|
#1479 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam mamuśki w ten deszczowy dzień :/ u nas nom stop pada więc nici dziś ze spaceru .
ślicznotki dwie hehe też robiłam ![]() no duża pannica ![]() fajne ![]() oj kusisz ![]() Cytat:
robię tak jak polecił pediatra czyli godzinkę przed kąpielą smaruję główkę oliwką, przy kąpieli palcem zdrapuję no i fakt główka ładna ale nie na długo :/ Zauważyłam że Jaśko już od dłuższego czasu jak robi kupę to z początku jest zielona a potem już ładna ... czy to problem do obaw?
|
|
#1480 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
O tak, zgadzam się. Cytat:
Cytat:
|
|
#1481 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny!
Ja ostatnio tak cicho Was podczytuję, ale coś mi humor nie dopisuje. Dziewczyny, które walczycie z ciemieniuchą, czym myjecie dzieciom główki? Ja myję szamponem z Hipp i od początku nie mamy z ciemieniuchą problemów.
|
#1482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1483 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Twoje Dzieciaczki budzą się zawsze razem ?? Tzn o tej samej porze ? Pewnie jak jedno płacze to budzi drugie ? I jak to ogarniasz jak jesteś sama ?? Gdy np oboje są głodni na raz ? Przepraszam, że tak wypytuję, ale bardzo mnie to ciekawi )Cytat:
Nie wierzę, że ktoś zdrowy na umyśle mógłby zrobić coś takiego A jak pomyślę o tej kruszynce... ![]() Zazdroszczę Cytat:
Mmm kokosowe
|
||||
|
|
|
#1484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A przed ciążą, przed okresem bolały mnie cycki i okres zaczynał się bólem brzucha, takim konkretnym, a teraz kompletnie nic się nie działo. Jupi, żeby to tylko tak zostało.O super, spróbuję, dzięki. Ja szamponu nie używam, myję na razie główkę emulsją do kąpieli z emolientem. |
|
|
|
|
#1485 |
|
Zakorzenienie
|
O matulu...... lecę........
|
#1486 |
|
Wtajemniczenie
|
Sara bywa naprawdę bardzo różnie.Czasem śpią razem, czasem jedno śpi drugie aktywne.W nocy przeważnie jak jedno wstaje to drugie też się budzi.A radzę sobie doskonale bo bardzo często jestem sama.Dziś np. poskładałam pranie, upiekłam kurczaka, posprzątałam a zaraz się biorę za ciasto
|
|
|
|
#1487 |
|
Rozeznanie
|
maść czy krem?
|
#1488 | |||||
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
jak już wybierzesz tą jedyną to także poprosiłabym fotkę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za jutrzejszą wizytę u pediatry!Cytat:
![]() ale to jeszcze trochę ![]() jak już wspominałam wczoraj byliśmy na szczepieniu z Baśką i w związku z tym mam pytanie: Czy Wasze dzieciaki też się tak wiercą położone na wadze? ![]() moje słodkie ADHD chyba po rozebraniu nastawiła się na kąpiel i tak zaczęła nogami wierzgać i się ruszać że waga szalała hahahah! nie mogę przestać się śmiać!!! ![]() ale agentka! mnaim mniam! ja poproszę ![]() Cytat:
mój nawet w domu wie że kanapa jet dla LUDZI ![]() o na Puławskiej, tak? bardzo blisko mnie, ale nigdy jakoś tam nie byliśmy i już tak pozostanie w takim razie ![]() jaka straszna chlapa na dworze ![]() miałam dziś sesyjkę Basi strzelić, ale ta pogoda mnie jakoś nie nastraja ![]() mówiłam Wam że kocham moje dziecko? jest taka grzeczna i mało absorbująca
|
|||||
|
|
|
#1489 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1492 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1493 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.też nie tęsknilam ale juz zaczynalam świrowac pomalumartusia26 moja Pola tez jeszcze szelki nosi.do konca miesiąca i schluss.(mam nadzieje)
|
|
#1494 |
|
Zakorzenienie
|
ale bedzicie ze Was nadrobic nie moge a czytam cały czas i zakładki do cyt dodaje już mam ich 10 hehe
moj potwor zasypia na cycu w łóżku, leze razem z nia, was czytam i oglądam mustrzyni makijazu. jak zasnie to sie chyba zdrzemne o ile mi sie uda. ją na obiad pieklam.udka z kurczaka z warzywami w ziolach a teraz mam straszna ochote na cheetosy serowe ktore jadlam ostatnio w 1trymesyrze ciąży hehe
|
#1495 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. I jeszcze to ciasto, kurczak, pranie, normalnie jestem w szoku .
|
|
|
|
|
#1496 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- Cytat:
Cytat:
My mamy słonika takiego i pieska. Mała bardzo je lubi. I jeszcze młotek z canpola i biedronkę ![]() U nas też ciemieniucha była, a ja z początku myślałam, że naszemu dziecku rude włosy się robią. Ale na szczeście wyczesałam w jeden dzień. Ja tam nie tęsknię. A mialaś jakieś objawy? Bo ja się boję, że gdzieś wyjdę i tu buch dostanę takiego mega okresa jak laski i się już martwię na zapas jak to będzie. Dziewczynki mam też pytanie czy smoczki do butelek tt można dokupić w jakimś sklepie czy tylko przez neta bo u nas nigdzie nie spotkałam [/QUOTE]ją kupowalam w tesco ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Cytat:
|
|
#1497 |
|
Wtajemniczenie
|
Wydałam ponad stówę w aptece
a sobie kupiłam tylko melisęNadrobiłam, ale będę cytować jak położę wszystkich moich facetów spać. I jeszcze idę na zakupy....na allegro spodnie, bluzka itp.Widziałam, że suknie ślubne się przewijały. Jak znajdę moją w necie to Wam pokażę. Jeszcze ją mam bo jakoś nie potrafię się rozstać
|
|
|
|
#1498 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
po co dajesz Matiemu wieczorem mm skoro on i tak potem dłużej nie śpi tylko często do cycka chce? tak tylko z ciekawości pytam, nie że potępiam czy coś Cytat:
musi samo przejść to przez hormony tak jest Cytat:
buziaczki dla Jagódki Cytat:
eh ja też już tylko czekam końca zimy żeby te choróbska poszły w diabły Cytat:
a jak ty buta założyłaś z czymś takim na palcu? Cytat:
piękna Cytat:
Cytat:
trzymam kciuki żeby teraz już się tylko polepszało no śliczna jest i waga też fajna brawo |
||||||||
|
|
|
#1499 |
|
Zakorzenienie
|
ją w zabobony nie wierze ale perełki tez mialam i też zdarza mi sie często płakać przez mojego
|
#1500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:26.

On to w ogóle wybredny jak mało kto, woli zjeść czasem byle co nic jakieś konkretne danie które do niego nie przemawia.

ale postaram się być już na bieżąco. u nas ostatnio bieganina po lekarzach, bo tak wszystkie wizyty się ułożyły. I tak: szelki niestety nosimy nadal, co najmniej do połowy lutego, ale na szczęscie Pola ostatnio jakoś dzielnie to znosi 

dla Filipka.
jes tem naiwna,nie pomyślałam,co może się stać
mocno trzymam by dzidziulki siedziały co najmniej do 38t

o matulu....