|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#421 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! STYCZEŃ 2012
dzoker007 dziękuję za uzupełnienie "danych" na liście
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#422 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() to po prostu ja jestem inna ![]() ![]()
Edytowane przez patrycjja Czas edycji: 2013-01-09 o 21:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#423 |
Wtajemniczenie
|
patrycjja widzę że my mamy podobne spojrzenie na życie, mnie nie fascynowały nigdy jakoś imprezy w klubach, w lutym będę mieć 22 lata, od 5 lat w związku, kilka miesięcy po ślubie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#424 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() co do dzieci - ja już sobie w wieku lat 19 wymyśliłam, że zajdę w ciążę ![]() ![]() ![]() no popatrzcie jak to młodzieży teraz szybko dojrzewa ![]()
![]() |
#425 |
Zadomowienie
|
Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
dziewczyny, nie żebym ja jakaś "szalejąca" była, nigdy specjalnie po klubach i knajpach nie biegałam, z mężem jesteśmy parą od 2 klasy LO, pod koniec 2013 roku minie 13 lat razem i 3 rok po ślubie, gdybyśmy tylko chcieli, to to wszystko co mamy teraz mogliśmy mieć już kilka lat wcześniej - wspólne mieszkanie, małżeństwo, stabilizację, plany... ale nie chcieliśmy
![]() coś jest w tym że na wszystko musi przyjść pora, i w życiu, i w głowie. dookoła mnie moje koleżanki ostatnio... hmm... że tak powiem... sporo rodzą ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#426 |
Zadomowienie
|
ja teraz mam pytanie z innej beczki : jakie macie zdanie o zwierzętach przy ciąży? bo przyznaję, że słyszałam, różne opinie, ale nie wyobrażam sobie życia bez mojego kociego wypłosza płci żeńskiej
![]() boicie się tokso i tego wszystkiego ? moja znajoma jak tylko zaszła oddała kota mamie. ja w ciąży nawet nie pomyślałam, że mogłabym rozstać się z moją kocicą ![]() ![]() Eleo - córka, syn ... aby tylko wszystko było dobrze i tego Ci / Wam życzę ![]() ![]()
Edytowane przez patrycjja Czas edycji: 2013-01-09 o 21:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#427 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moja bratowa jak była w ciąży to tak uważała że jak kocica wpadła do domu do ich pokoju to mój brat zrobił taka aferę jakby tamta już poronić miała ![]() ogólnie trochę bym się bała. a zapytam Cię tylko się nie obraź- nie zastanawiałaś się czy czasem Twoja utrata ciąży nie była z tym związana robiłaś sobie jakieś badania na przeciwciała toksoplazmozy?
![]() |
#428 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
kot na pewno nie. to nie toksoplazmoza. tym bardziej, ze jest udomowiona, a na dworze jest tylko jak jedziemy na szczepienia. surowego mięsa też nie jadam ( w ogóle fanką mięsiwa nie jestem ![]() ale wiem właśnie, że większość przyszłych mam "ucieka" od zwierząt. ja bym nie mogła. pamiętam nawet kiedy czekałam na kolejne usg które miało wszystko pokazać, pół nocy nie spałam i kręciłam się z boku na bok. w końcu przyszła kocica, poniuchała mnie po brzuchu, położyła się pyszczkiem i poszła spać. od tego wydarzenia bronie jej jak tylko mogę, kiedy właśnie ktoś mówi o oddaniu. ps. ja nie z tych co się obrażają ![]()
Edytowane przez patrycjja Czas edycji: 2013-01-09 o 22:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#429 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
kociaki są fajne i takie cieplutkie ![]()
![]() |
#430 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() dobra uciekam spać, bo rano nie wstanę ![]() dobrej nocy! ![]()
![]() |
#431 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
miłego dnia ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#432 |
Raczkowanie
|
Widzę, że o zwierzętach... nie wiem, jak z kotami, ale my mamy psa (shih tzu) i nie wyobrażam sobie domu bez niej, nawet jak się już dziecko urodzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#433 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry wszystkim
![]() Mimo wszystko miłego dnia dla was A jeżeli chodzi o zwierzęta to wydaje mi się że jeżeli jest to kot udomowiony to po prostu będziesz musiała być bardziej ostrożna, ale nie sądzę żebyś musiała się posunąć do tak drastycznego środka i pozbyć się ulubionej kici. Edytowane przez maomami Czas edycji: 2013-01-10 o 07:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#434 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() tylko nie pomyślcie, że jestem kociarą! nie jestem fanką, ale do mojego sierściuszka mam jakiś sentyment ![]() maomami- powodzenia w kolejnym cyklu ! teraz musi się udać! ![]() co do testów- jeszcze jeden cykl spontanicznie a później jak coś wypróbuję ![]() ![]()
![]() |
#435 |
Raczkowanie
|
Witam z kawa, cos mnie rozklada chyba bo gardło boli jak ch.....ra.
Postanowilismy,ze jeśli @ przyjdzie w niedziele to odpuszczamy narazie starania, szczerze mowiac nie mam juz sil do tych comiesięcznych nerwow. Moze samo wyjdzie.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#436 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#437 |
Raczkowanie
|
Kurde, jak Was czytam, to się zaczynam bać. Ja bym chciała już i od razu, a tu widzę, że można się sporo naczekać
![]() Cierpliwość nie jest moją mocną stroną niestety. |
![]() ![]() |
![]() |
#438 |
Zadomowienie
|
do mnie właśnie zawitała @. ledwo żyję.
![]() i też mam takie zdanie jak Wy - odpuszczam, przynajmniej ten miesiąc. trochę wytchnienia. niby to pierwszy cykl starań- ale w towarzystwie końcówki ubiegłego roku dał mi się we znaki. uda się super, nie uda - będzie czas na dalsze starania ![]() kwas foliowy biorę, inne witaminki też- nie zaszkodzą ana985 - nie zniechęcaj się! po prostu nie myśl o tym, że MUSISZ być w ciąży. teraz z całą odpowiedzialnością mogę powiedzieć- w staraniach najważniejsza jest głowa i podejście. pinsleepee nie nastawiaj się. jak pisałam wyżej to najgorszy wróg. czerp przyjemność ze starania nie myśląc o konsekwencjach. i nawet nie zauważysz jak Wam się uda ! ![]()
#439 |
Wtajemniczenie
|
Mam nadzieje że wątek nam nie upadnie, wszystkie tak zamierzają odpuścić.
Ja mimo tego że wiem że 3 cykle to nie tragedia to jestem jakaś zrezygnowana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#440 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() nie chcę się nakręcać i robić sobie nadziei w każdym cyklu, bo potem będzie meega rozczarowanie (zresztą wiesz po sobie ![]() ![]()
![]() |
#441 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Ja swoich kotek w życiu nie oddam! ;D Jak będę w ciąży to zrobie kociakom dokładne badania, sobie badania i nie bede sie bac o toksoplazmozę :d a dzisiaj mam niestety meeeeega złą wiadomość. Odwiedziła mnie ciotka z Ameryki .. znaczy @. Co prawda nie czułam nic, dosłownie. teraz boli mnie kręgosłup. Niby nie jest jakiś wielki czy coś.. taki skąpy dość, ale jednak jest.. Czyli będziemy zaczynać staranka na nowo ![]() może wtedy się uda ![]() Ale tak sobie myślę, i mam cichą nadzieję, ze to tylko takie małe krwawienie jak czasem na początku występują w ciąży ( kilka osób mi mowiło ze dopiero w 3 miesiącu nie mialy @ całkowicie, dlatego nikt z nich w 1 miesiącu nie wiedział o ciąży) oczywiście nieszkodliwe ! moja siostra nawet mi mówiła, że gin jej powiedział, że te krwawienia nie miały jakiegoś większego znaczenia, bo często wystęują.. ale nie wiem. Teraz szwagier naciska na chłopca i im nie wychodzi. A i jedną i drugą córkę udało się za pierwszym razem bez zabezpieczenia ( specjalnie to sie nie starali..a teraz tak i nic ie idzie..) No nic zobaczymy jak bedzie dalej ![]() ![]() Pozdrawiam ![]()
#442 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Widzę, że wątek powoli zamiera ![]() Ja w sobotę jadę do szkoły i przez to nie mam na nic czasu ![]() ![]() ![]() My za bardzo się nakręcamy i byśmy od razu chciały fasolki, ale niestety nie ma tak jak się chce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#443 |
Zakorzenienie
|
Jakaś epidemia zwątpienia nas dopadła
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#444 |
Zadomowienie
|
dziewczyny, przecież wątek nie umiera, tylko po prostu żadna jeszcze nie zaszła
![]() ![]() a co do zwierząt, ja właśnie przygarnęłam kotka, w domu rodzinnym też mieliśmy kotkę przez 17 lat, wychowałam się z nią, gdy ją uśpiliśmy 2 lata temu, rodzina była w prawdziwej żałobie, tak bardzo ją kochaliśmy - możecie się z tego śmiać. chcę aby moje dziecko też wychowywało się ze zwierzakiem, bo to jest naprawdę cudowna więź i nauka dla dziecka. kota wzięłam już teraz, żeby go ułożyć i nauczyć życia w domu. poza tym tyle zwierzaków potrzebuje domu... a że tematyka okołodziecięca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#445 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#446 |
Zakorzenienie
|
Justii nie nastawiam sie bo czuję że to jakaś podpucha ale dzięki za wsparcie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#447 |
Zadomowienie
|
a co do epidemii, po prostu jakies cholerstwo panuje, w calym kraju choruje mase ludzi, u mnie w pracy to idzie lancuszkiem od jakichs 2 miesiecy, jeden zdrowieje i przekazuje dalej :/ ja chorowalam na przelomie list/gru... musimy to przetrwac.
a o toksoplazmozie znalazlam fajny tekst tutaj i jeszcze jeden tutaj |
![]() ![]() |
![]() |
#448 |
Raczkowanie
|
cześć Dzieczynki! w miarę możliwości staram się na bieżąco aktualizować listę. Oczywiście podczytuję co ciekawego piszecie ale dziś zupełnie czasu nie miałam na dłuższe pposiedzenie przed kompem.( trzebabyło wyskoczyć na małe zakupy bo w lodówce tyko światło ...heh...
@ dalej nie mam, ale czuję że chyba przyjdzie. Chociaż juz sama nie wiem jak się czuję, W nocy się kręcę bo mój chrapie i nawet kuksańce nie pomagają ( nigdy nie chrapał albo może ja wcześniej nic nie słyszałam.. hmmmmm macie jakiś sposób na to:P?? u nas staranka jako tako... może za rzadko nie wiem... może dziś cos się wydarzy:P zaraz będę działać hehe z tym że już raczej dawno po owulacji u mnie... ale co tam może być całkiem całkiem ![]() ![]() rano do pracy, później wykładam nogi przed tv i chyba tak posiedzę. W sobotę rano robię test. pozdrawiam , kolorowych snów, upojnych nocy ! ![]() ![]() fajnie że jesteście ![]() ![]() ![]()
#449 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#450 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój M też czasami pochrapuje i kuśkańce nie pomagają, ale znajoma zdradziła mi świetny sposób ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Cytat:
Ja tam nie czytam tych wszystkich artykułów bo tylko w głowie różnych rzeczy sobie nawkładam i przejmuje się tym wszystkim. Kiedyś kobiety nie robiły tych wszystkich badań i było wszystko dobrze, a teraz każdy panikuje i zamiast przyjemności jest sterta badań wydanych pieniędzy i braku rezultatów. Ile osób zachodzi w ciążę nieplanowaną i przez pierwsze 2 miesiące nie mają pojęcia i dzieci rodzą się zdrowe. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:36.