|
|||||||
| Notka |
|
| Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#9601 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8
dzień dobry dziewczyny
![]() czytałam zaległości a i tak połowę zapomniałam jestem dziś nie przytomna od 17 do 19:40 karmiłam małego żeby zjadł obiad normalnie psychicznie wysiądę taki mam z nim problem poszłam późno spać i dziś są efekty ;/ ale mam dobrą wiadomość odzyskałam aparat jupiiii więc dziś wkleje foteczki mojej beznadziejnej klaty hehe buziaki ;* |
|
|
|
#9602 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8
witam się z rana. Ja dzisiaj na urlopie - dzieciaki chore poł nocy nie przespane. Pisze z tel. Moga byc błędy. Kaszla strasznie az odruch wymiotny mają. Ale to mi dobrze zrobi pobede troche z nimi. Olac robotę w takim momencie.
|
#9603 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A młody zje cały obiad tylko jak ma na to ochotę, tzn bardzo rzadko Zazwyczaj dziabnie parę razy i on pojedzony. Sama nie wiem, co robić a wiem też, że na siłę się nie da, bo jeszcze bardziej go zniechęcę, co też sam lekarz potwierdził.Siwa dużo zdrówka dla dzieciaczków bleeJa również witam się z rana
|
|
#9604 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Buziaki i miłego dzionka ,lecę do pracy ...,dzisiaj na szczęście troszkę pózniej .
|
|
#9605 |
|
Raczkowanie
|
kicia- ja wczoraj miałam godzinną rozmowę z logopedą bo przez to że mi nic nie je nie ma wyrobionych mieśni szczęki języka i dziecko mowi mi jak 2 latek a ma 4 poradziła mi żebym dała mu obiad i ma tak długo siedzieć aż zje prędzej czy później mu się znudzi siedzenie przed jedzeniem i zacznie jeść wczoraj tak zrobiłam... o 17 dałam mu obiad godzine ryczał zaczął się nudzić potem poprosił mym go karmiła no i oporem ale zaczął jeść jednął łyżeczke jadł pół godż idzie oszaleć i tylko no zuj musisz gyźć jak do ściany ręce opadaja ale muszę być konsekwentna na razie się przemęcze a potem już będzie lepiej i tak są minimalne efekty w przedszkolu bo coś tam wody z zupy wypije i ziemniaczki powybiera i zje ... musze przepękać tylko samemu jest ciężko ;/
|
|
|
|
#9606 |
|
Zadomowienie
|
Jusi hmm może faktycznie to jest sposób. Mi nawet lekarz mówił, że nie można dziecka zmuszać do jedzenia, bo może jedzenie uznać za karę i coś złego. Ja mojego chciałam przekonywać zawsze a żeby zjadł za mamusie, tatusia, że jak zje to włączymy mu bajkę (którą i tak mieliśmy włączyć). Wiem, że to też nie jest dobre, ale jeżeli ma mi coś zjeść i innego wyjścia nie widziałam to lepiej tak, niż miałby z pustym żołądkiem latać. Kurcze spróbowałabym Twojego sposobu, ale ja nie mogę tak się"szarpać" z moim małym, żeby niczego sobie nie uszkodzić
A on ma temperamencik po mamusi, jak się uprze to nie daje za wygraną Oj widzę, że mamy dzieciaczki w podobnym nawet wieku (mój w kwietniu 5 latek kończy). No cóż, trza będzie jakoś okiełznać te nasze bestyjki![]()
|
#9607 |
|
Raczkowanie
|
Kicia pochwal się zdjęciami, ja robię te same co ty, tylko 495 i nie wiem czy za duze nie bedą
|
|
#9608 |
|
Raczkowanie
|
kicia ja chodziłam po lekarzach i co wyniki ma dobre i ta sama gadka po mamusi tak ma ręce opadaja teraz logopedka mi powiedziała że dziecku się nic nie stanie jak będzie troche przygłodzone dziecko trzeba pobudzić brzuszek
powiem Ci, że pomału są efekty nie daję mu słodyczy chyba, że ładnie mi zje to w nagrode i to działa Twój już duży jest więc spropbój dać małemu obiad i żeby siedział tak długo aż zacznie jeść nie zwracaj na niego uwagi nie mówi nic do niego ignoruj jego zachowanie musisz być konsekwentna bo dziecko wie że i tak odpuścisz po jakimś czasie mój po godzinie wymuszania placzu w końcu uległ i to moja połowa sukcesu, że nie zmiękłam tak jak zawsze
|
|
|
|
#9609 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#9610 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
))u mnie napadalo sniegu a ja juz marze zeby ciepelko bylo ![]() milego dnia dziewczynki ![]()
|
#9611 |
|
Zadomowienie
|
Jusi tak, racja. Dla mnie to chore, bo jak byliśmy w Polsce dawaliśmy mu obiadek i zjadał cały, w dodatku sam, choć miał 1,5 roku. Jak przyjechaliśmy do Belgii i zamieszkaliśmy z rodzicami moja mama zaczęła go brać na kolana, karmić, słodycze dostawał kiedy chciał i teraz mam problem. Kłóciłam się z nią całe dwa lata jak z nimi mieszkaliśmy, żeby tak nie robiła i miała to gdzieś. I wiem, że to przez nią a jak jej to mówię to ona w ryk, a następnie, że jakbym umiała się dzieckiem zająć i mu jeść dawała normalnie to problemu by nie było
Chwilami miałam ochotę ją zabić, bo nie dość, że nam sporo kłopotów narobiła przez to (i nie chodzi tylko o jedzenie, bo go też rozpuściła porządnie) to teraz zrzuca wszystko na mnie![]() Idę się wyładować przy sprzątaniu (jakiś pożytek z moich nerwów będzie
07 grudzień 2012 Dr B. D'H (Belgia) ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/a9aa8927f3.png Edytowane przez kicia_nh Czas edycji: 2013-01-10 o 10:33 |
|
|
|
#9612 | |
|
Raczkowanie
|
Witam Kochane Babeczki!
Kiedyś lubiłam zimę, a teraz ja już chcę żeby było ciepło. Już nie mogę się doczekać jak wyjdę na spacer i odsłonię nogi To będą moje pierwsze wakacja gdzie z największą przyjemnością będę chodziła w krótkich sukienkach i w spodenkach. Ach marzenia marzenia. Dobrze, że są, a jeszcze lepiej, że się spełniają Lecę do codziennych obowiązków. Miłego dnia. ![]() ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Cytat:
|
|
|
#9613 |
|
Raczkowanie
|
Kicia, sa sliczne!!!!!
u kogo robiłas? o takich wlasnie marze
|
|
#9614 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki w temacie jedzenia powiem Wam jak to ze mna bylo.
Bylam takim niejadkiem jak Wasze dzieci, babcia jakies ziolka zbierala, parzyla i nic, majac 8 lat dawali mi na snie kaszke manne z butelki Moja 8 latka jak byla mala jadla bardzo malo ale rozne rzeczy jej smakowaly, cebula, smietana, maslo, warzywa ugotowane na salatke , surtowki, owoce, ZA to zero miesa i chleba, byla mala, slabo rosla, na 7mcy i na rok waga 7,5kg, na 2,5roczku 9,5kg. Bylam cierpliwa bo po sobie wiem jak dziala wmuszanie. Dziecko samo zaglodzic sie nie da. Slodycze zaczela jadac w przedszkolu majac 3,5latek. No i smaki sie pozmienialy. Teraz prwie wszystko jest niedobre ale wie, ze musi jesc tyle, ze znam jej mozliwosci i jestem zadowolona z minimum, raz wiecej raz mniej, rano zje 1jajko wypije kakao i potrafi w szkole siedziec do 15 I zjesc pol jablka albo kawalek ogorka w obiedzie podlubie, kolacji tez, slodycz to np 2kostki czekolady. Jest bardzo drobnej budowy, filigranowa ale zdrowa, jedynie to wlasnie problem z wymowa mamy bo szczeka nie tak rozwinieta i to, ze gryzie od dawna marchewki zeby choc cos mocniej pracowalo niewiele daje, juz teraz poszlam do ortodonty zeby zeby mialy miejsce bo niejadki wlasnie maja problem z krzywymi zabkami.No i oba spala mi bardzo duzo do 2lat Moja 16mc corcia za to porzera wszystko co jej nie ucieknie, sniadanie jajecznica 2jajka i kromka chlebka, pozniej ciasteczko, jablko, jogurt, obiad zupka obojetne jaka pelen talerzyk z mieskiem, drugie! Ryba, mieso, ziemniaczki czy ryz, kasza, makaron, burak ugotowany, pierogi z miesem, 2nalesniczki z twarogiem. Kolacja bylo 2parowki za to juz teraz mniej pol kromki chlebka z szyneczka albo troszke kaszki. I na te 16mcy wazy 10kg niecale a na moim tylko mleku byla strasznie gruba, za to sypia 2-3razy do pol godzinki i caly dzien wulkan energii. Niezadowolencja, Kicia wlasnie babcie jak sie wtracaja ze swoimi radami i jak to one karmily dzieci (moja tesciowa miegala za moim TZ z talerzem zupy a on gral w pilke, jego babcia raz go zlapala sila mu wepchnela a on ja oplul tyum jedzeniem i to on byl rozwydrzony a nie glupi rodzice i babka). Jaj teraz czasem moja tesciowa zostanie z dziecmi (bo tez miala ograniczony dostep z powodu wtracania sie) to da im wszystko...bo chcialy...a ja sie pytam jej kto tu jest dorosly to sie smieje
Edytowane przez Amorcio Czas edycji: 2013-01-10 o 10:55 |
|
|
|
#9615 |
|
Zadomowienie
|
Niezadowolencjo na szczęście od sierpnia zeszłego roku mieszkamy sami
![]() Ahh racja marzenia są piękne i się spełniają, ale musimy im w tym pomóc a nie czekać aż same się zrealizują, bo nic z tego nie wyjdzie. Ja powolutku małymi krokami też zaczynam swoje spełniać Niektóre już zrealizowane, niektóre w trakcie a są i takie, na które jeszcze długo poczekam, ale w końcu się doczekam![]() ![]() Emma dziękuję Zauważyłam w Twoim podpisoe mały dylemat, mam nadzieję, że juz dokonałaś wyboru. Jeśli nie ja bym Ci radziła te większe Wymiarkami niewiele się różnią, ale za to projekcję mają większą Nawet ten model 323 ma ładniejszy kształt od 313
07 grudzień 2012 Dr B. D'H (Belgia) ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/a9aa8927f3.png Edytowane przez kicia_nh Czas edycji: 2013-01-10 o 11:02 |
|
|
|
#9616 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moja mała wlaśnie na piersi jest tłuściutka
|
|
|
#9617 |
|
Wtajemniczenie
|
Horo dopóki bedzie distawala Twoje mleczko nie dawaj zupek i owocow, ona jest mala. Zrobilam tak ze starsza jak radzila Tobie pediatra, tez wtedy byla gruba i nic dobrego z tego nie wyszlo.
Teraz tez pediatra mi sugerowal dokarmianie po 4mcu ale mam madra polozna i posluchalam jej rad, zaczelam dawac zupki, drugie dania Gdy skonczyla pol roczku i obserwowalam, nie pojedyncze skladniki ktorymi zrazilam starsza i nie jadla wcale sloiczkow tylko moje gotowane jedzenie. Malej jak dawalam obiadek ze sloiczka to mialam go na 2 razy a moje obiadki zjada Na raz taka ilosc jak 2sloiczki. Uwazam, ze lekarze nie zawsze dobrze radza. Moja byla mega gruba, padla bys gdybys zobaczyla wtedy jej nogi, uda, kosci na usg nie bylo widac. Teraz je duzo, duzo sie rusza i na bilansie lekarka powiedziala, ze jest drobna i malutka na swoj wiek. Jest wczesniakiem, waga 1780 i jak widzialam jak przybiera to powiem, ze ze starsza szalalam, chuchalam a wciaz jakies katary byly. Mala od odebrania z kliniki, co dzien nawet w mrozy -14 miala spacery, co dzien kontakt z dziecmi w szkole a tam dzieci pchaja rece do wozkow zeby dotknac bez pytania, kazde chce podotykac brudnymi rekoma, kolka spacery, deszcze spacery, zima bylam sama z dziecmi, mieszkalam w Hh na 7 pietrze i musialam z piesem wychodzic wiec mala ze mna bo starsza spala jak kamien a mala zasypiala po 23, pies wychowany na ogrodku cierpial i musialam wszytko zgrywac. Efekt nie choruje, katar 2dni (w hh lekarz powiedzial ma katar, na dwor, peni mleko zakropic do nosa bo ma przdciwciala, woda z sola kuchenna do przeplukania ze strzykawki i to dzialalo). Mala otrzymala zimny, niemiecki |
|
|
|
#9618 |
|
Raczkowanie
|
Niezadowolencja,
zazdroszczę Ci :P ciekawe czy ja zdąrze do lata mieć czy znowu będę się użalać nad moim biustem ......... Dzwoniła do mnie dzisiaj ta pani dr. co byłam u niej w grudniu na konsultacji, pytała czy zrobiłam badania i czy termin aktualny, ale powiedziałam jej że niestety ale przez kwestię finansową na razie muszę ten termin odłożyć to powiedziała że jak coś to żeby się kontaktować z nią. Za 5 dni następna konsultacja , mam nadzieję że to już będzie TEN dr, od początku chciałam do niego iść, może to będzie dobry znak że pierwszy wybór najlepszy hehe
|
#9619 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#9620 |
|
Przyczajenie
|
Zgadzam się z Tobą w 100% Nie ma jednego wyjaśnienia, pewnie każda z przyczyn (upływ czasu, ciąża, karmienie) się w pewnym stopniu przyczyniła. Mam mocno wysportowana sylwetkę- a tym samym bardzo mało tkanki tłuszczowej, szczupłość wbrew pozorom w tej sytuacji nie sprzyja. Tydzień po porodzie ważyłam ok. 2 kg więcej niż przed ciążą- więc moje gabaryty nie zmieniły się zbytnio. Wydaje mi się, że po prostu trzeba się liczyć, że z czasem trzeba implanty wymienić, jeśli nie z powodu dużych zmian wagi np związanych z ciążą to z powodu upływającego czasu.
A interesuje mnie cięcie otoczki, bo takie miałam 10 lat temu i nie chcę mieć drugiej blizny. Co do rozmiaru i kształtu to wszystko zależy od zaleceń lekarza. |
|
|
|
#9621 |
|
Raczkowanie
|
Niezadowolencja,
masz rację. jak będę po konsultacji to oczywiście opiszę Wam jak było.
|
#9622 |
|
Raczkowanie
|
Lecę pooglądać z dzieckim bajkę. Potem jeszcze wpadnę.
Prosiłam o zdjęcia mojej wyjściówki, ale jeszcze ich nie dostałąm. Jak tylko będę miała wrzucę do albumu.
|
|
#9623 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#9624 |
|
Raczkowanie
|
dobry wieczór kobitki..ale deszcz pada ,nie wzielam parasoli i zmokłam,a teraz po dobrej kolacji już jestem tu..ciekawie jak tam nasza lubuss dzis szwy zdejmuje;]
|
|
#9625 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny jak powinna wyglądać blizna po miesiącu? Lewa jest równa, cieniutka i znacznie zjaśniała, ale prawa jest ciemnofioletowa czy granatowa i połowa tej blizny jest szersza:/ Kurde znacznie brzydsza i czuję ją pod palcami, lewej natomiast w ogóle. Później zrobię foto i wrzucę to ocenicie (teraz muszę wychodzić), bo jakby miało się coś dziać to wolę wiedzieć teraz niż dowiedzieć się za miesiąc u lekarza (dopiero w lutym mam kontrolę)
07 grudzień 2012 Dr B. D'H (Belgia) ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/a9aa8927f3.png Edytowane przez kicia_nh Czas edycji: 2013-01-10 o 18:47 |
|
|
|
#9626 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie,nie, codziennie wcale nie jest lepiej, ja codziennie prowadziłam fitness i zamiast mieć ładne mienie , miałam mięśnie obolałe, przykurczone i spuchnięte aż. musisz dać im czas na regeneracje, dlatego często faceci na siłowni robią w jeden dzień np górę, a na drugi nogi i tak na zmianę. ![]() Właśnie to jest ten problem ćwiczeń w domu z płyty, nie ma kto ocenić czy je poprawnie wykonujesz :/
|
|
#9627 |
|
Raczkowanie
|
Mały żarcik:
- Jak Ewa przekonała Adama, żeby zjadł jabłko? - Zjedz jabłko, a dam... Zakonnica jest chyba jedyną kobietą na świecie, która rano wie, co na siebie włoży.
Edytowane przez Niezadowolencja Czas edycji: 2013-01-10 o 18:55 |
|
|
|
#9628 |
|
Raczkowanie
|
;]ja jak z rana widzę zakonnice to cały dzień mam zepsuty,nie wiem cze3mu tak jest ale jest.
|
|
#9629 | |||
|
Zakorzenienie
|
Chciałam przywitać wszystkie NOWY OSOBY
.Dlatego zachęcam Nowe Osoby do pytania tu na wątku-tu można podyskutować i poznać opinie kilku osóbCytat:
Cytat:
widzę że konsultacja się udała. Zdjęcia pomogły- warto je zabierać na konsultację i nie mają powodu by wyjaśniać o co pacjentce tak na prawdę chodzi. Więc duże brawa że zaczęłaś konkretnie i rzeczowo Teraz co do samej konsultacji. Pan dr dopatrzył się nierówności i wypukłości klatki, do tego klatka jest wąska. Anatomkami można łatwiej zniwelować takie rzeczy, lekarz ma większe pole manewru. Nie upierałabym się przy okrągłych które wychodzą ślicznie- ale mogą też podkreślać wady. A anatomki mogą być przeróżne- dlatego musisz się dowiedzieć jakie masz mieć, który model Bo teraz nie wiesz czego nie chcesz Może zadzwoń do Pana dr i dopytaj o model. Sama pojemność przy anatomkach NIC nie mówi- może to być zdeptany placek a może być pękate jabłuszko. I w obu przypadkach anatomki będą tej samej pojemności. A za taki termin powinna być dopłata ![]() Spokojnie- ogarniesz wszystko na spokojnie. Dopytaj najpierw o ten model- potem w tabelkach pobuszujesz. I jak już coś będziesz wiedziała - co Ci się podoba a co mniej- wtedy znowu do Pana dr i uzgodnicie szczegóły. Masz jeszcze troszkę czasu, termin Cię nie goni a Pan dr nie staje okoniem- będzie dobrze Cytat:
Szczupłość faktycznie w tym przypadku nie sprzyja no ale grubi mają inne problemy I tak źle i tak niedobrze
like for like !!! Allergan 510FX dualgel 310cc-Sankowski/Lembas 19.12.2008-totalna porażka ..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia 15,12.09 mentorCPG333-485cc https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
|
|||
|
|
|
#9630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A zakonnice mają różne buty więc też może być problem
like for like !!! Allergan 510FX dualgel 310cc-Sankowski/Lembas 19.12.2008-totalna porażka ..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia 15,12.09 mentorCPG333-485cc https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:43.

A młody zje cały obiad tylko jak ma na to ochotę, tzn bardzo rzadko
Zazwyczaj dziabnie parę razy i on pojedzony. Sama nie wiem, co robić a wiem też, że na siłę się nie da, bo jeszcze bardziej go zniechęcę, co też sam lekarz potwierdził.
Oj widzę, że mamy dzieciaczki w podobnym nawet wieku (mój w kwietniu 5 latek kończy). No cóż, trza będzie jakoś okiełznać te nasze bestyjki