Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2 - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-10, 16:54   #3121
kooocur
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Będzie dobrze A ja już tak dawno dzidziola nie widziałam, a mam wizytę dopiero 28 stycznia

To jeszcze troszke poczekasz....ja mam prenatalne....

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Następna jestem ja - dziś o 17:50

OOo to pardon

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 17:02   #3122
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Stawiam soczki kobietki!
Wczorajsze usg z przezirnośćią wypadło bardzo dobrze Wizytę u gin mam 14.01,ale na wczorajszym lekarz,który wykonywał badanie (dowcipne) mówił że nie ma powodów do zmartwień i że wszystko jest w jak najlepszym porządku, nasza dzidzia rozwija się prawidłowo, bardzo ale to bardzo się cieszymy i to wielka ulga po tych 2 plamieniach,że jednak nic złego się nie dzieje. Na prezierność na szczęście nie było za późno,bo okazało się że wg pomiarów jest 13 tydzień "z groszami" jak to okreśił lekarz. Dziś natomiast byłam u endokrynolog i też jest wszystko ok, oprócz insuliny po obciążeniu,ale kazała mniej cukru spożywać i dietę wg indeksu glikemicznego. Tsh mam super 1,5, a rok temu miałam 0,07, tuz rzed zajściem w ciążę natomiast 3,5. Ciąża jak narazie mi wynormowała hormony
klask i:
Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
To czekamy jeszcze na Kate..o którj ma wizyte? Ktoś wie?
18.30

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 17:20   #3123
stokrotka24
Zakorzenienie

Dzień dobry
Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Witajcie Po przytruciu wróciłam do siebie.
Dziś się zważyłam i zmierzyłam- 1 kg mniej ;/
W biuście +3cm, w talii +1 cm, a w biodrach -2 cm, czyli odwołuje moje 88 cm z wczoraj ;P
Ja mam prywatną opiekę, ale nie płacę ani za wizyty ani za badania Dobrego mam szefa! Ale ogólnie u nas wizyty ciążowe są po 140 zł, więc raczej nie pozwoliłabym sobie na taki wydatek.
ale fajnie masz, że nie płacisz za wizytę

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
a ja po przeszukaniu i przeczytaniu opinii stwierdzilam ze zostaje przy swojej lekarce....moze i tempo ma ekspresowe ale z koro jedna ciaze doprowadzila do konca to z druga tez da rade

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

a w cenach wizyty to mnie chyba nikt nie pobije

100-180 euro czyli bagatelka 400-720zl
o masakra ale ceny
Cytat:
Dzień dobry
Stawiam soczki kobietki!
Wczorajsze usg z przezirnośćią wypadło bardzo dobrze Wizytę u gin mam 14.01,ale na wczorajszym lekarz,który wykonywał badanie (dowcipne) mówił że nie ma powodów do zmartwień i że wszystko jest w jak najlepszym porządku, nasza dzidzia rozwija się prawidłowo, bardzo ale to bardzo się cieszymy i to wielka ulga po tych 2 plamieniach,że jednak nic złego się nie dzieje. Na prezierność na szczęście nie było za późno,bo okazało się że wg pomiarów jest 13 tydzień "z groszami" jak to okreśił lekarz. Dziś natomiast byłam u endokrynolog i też jest wszystko ok, oprócz insuliny po obciążeniu,ale kazała mniej cukru spożywać i dietę wg indeksu glikemicznego. Tsh mam super 1,5, a rok temu miałam 0,07, tuz rzed zajściem w ciążę natomiast 3,5. Ciąża jak narazie mi wynormowała hormony
super, że wszystko w porządku:jupi :

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38561277]Dlatego ja bym chciała luteinę.
Zaaplikuję, progesteron się wchłonie omijając żołądek, a reszta sobie wypłynie

Aha, ja też na "pani" :P[/QUOTE]
ja biorę i luteinę i duphaston
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38562838]Dziewczyny, ile płacicie za wizyty??[/QUOTE]
ja 100 zł, na każdej wizycie jest usg, cytologia też w cenie
Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
no ja tez mam problemy z spaniem, co chwile sie budze itp ;/ w ogole dzisiaj chyba zasnelam ok 2 w nocy ;/ do wc dzisiaj niem usialam isc wiec nie wiem dlaczego tak

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

ja place 110
powodzenia dzisiaj na wizycie
Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
no więc tak kochane za wiele to mi nie powiedział tak jak wam ile ma cm i w ogóle... tak jak wspominałam to nie mój lekarz miałam iść tylko że by sprawdził czy wszystko ok co do tych plamień co miałam.
ALE WSZYSTKO OK PŁÓD ŻYWY SERSUSZKO BIJE i to najważniejsze. to chciałam usłyszeć...a plamienie to było po stosunku jednak...
Taką normalną wizyte u mojego gin mam 14.01 i tam już będą wyniki badań. Ponieważ zrobiłam wyniki ale one od razu trafiają do lekarza w przychodni i tam się dowiem wszystkiego u niego
super, że serduszko bije, cudnie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38559530]Na razie na Duphastonie tylko, choć nie wiem, czy mi dzisiaj ginka wypisze receptę (ostatnie 2 razy już to robiła na moją wielką prośbę:P). Ale ja mam stresa, bo w poprzedniej ciąży przestałam brać Dupka i za 2 dni wylądowałam w szpitalu z plamieniem Więc chyba jeszcze poproszę.
Poza tym spytam o witaminy już zamiast Foliku.
No i o Acard. Czuję, że będzie to dość istotny temat dla mnie, Acard ponoć poprawia przepływy, co dla mnie jest bardzo bardzo ważne.[/QUOTE]
zawsze możesz bez recepty kupić, czasami w aptece Ci sprzedadzą, chociaż oczywiście najlepiej żeby lekarz wiedział, że bierzesz
Cytat:
Napisane przez Niunia20 Pokaż wiadomość
Ja też do swojej teściowej mówię Pani a ona do mnie po imieniu chociaż był taki okres jak się bardzo kłóciłyśmy że kazałam do siebie też na Pani mówić bo jej koleżanką nie jestem... ja gdybym miała tylko możliwość to jeszcze dziś wyprowadziłaby się z tego domu... najlepsze jest to że mieszkanie przepisane jest w testamencie jeszcze żyjącej babci TŻ na niego a jego matka niestety rządzi się jakby była u siebie... teraz chce remont robić a mamy wspólną łazienkę kuchnię i przedpokój... my pokrywamy ponad połowę kosztów remontu tych pomieszczeń i jeszcze remont będzie robił mój ojciec i tż a ja nawet nie mogę kolorów wybrać na ściany i pewnie znów łazienka będzie w zielonej tapecie jak zawsze a kuchnia w paskudnym odcieniu niebieskiego i z dywanem na podłodze na którym zarazki i brud zbierają się przez rok a potem na święta jest prany !!!!!!!
współczuję teściów i mieszkania z nimi

mela trzymam kciuki za wizytę

ja mam fajnych teściów, teściowa nigdy się nie wrąca, fajna babka, teściu czasami mnie denerwuje, ale da się przeżyć, po prostu mamy oboje zadziorne charaktery. Ale też nie mówię do nich mamo, tato, jakoś nie mogę a jestem już ponad 3 lata po ślubie. Mówię bezosobowo, chociaż wiem, że chcieli by abym mówiła mamo, tato.

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 17:33   #3124
d0tkaaa
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38562838]Dziewczyny, ile płacicie za wizyty??[/QUOTE]
ja place 100zl.
prenatalne niby kosztuje 200 z badaniem 3d itp.

ja tez nie moge spac to sikanie mnie budzi a po za tym tez sie przekrecam caly czas z boku na bok i nie moge spac a na brzuchu juz mi nie wygodnie troche ... zreszta boje sie troche juz na brzuchu spac..

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

Cytat:
Ja robiłam test w 23 d.c i szybciutko wyszły dwie krechy wiec sie nie sugeruj

Ja płace 100 zł za wizyte i 100 zła za USG..duzo ale co zrobić. Wszyscy tyle krzycza...
czyli jak masz wizyte z usg to placisz 200

e to ja 100 place z badaniem,receptami,zwolni eniem i usg ... to nie jest tak zle chyba..

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

bylam w smyku i ogladnelam wozki byly akurat te dwa co mi sie podobaja i co.. dalej mi sie podobaja :P popytalabym o nie troche sprobowala pojezdzic ale nikt laskawie do mnie nie podszedl z obslugi to sobie poszlam:P jest jeszcze czas:P

kolezanki mnie wymacaly po brzuszku mowia ze widac i wogole;P cieszy mnie to haha....

i pewnie narobie Wam smaka ( tak jak wy mi zazwyczaj ) pije sobie pyszny koktajl z truskawekk mmmmmmm

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 17:40   #3125
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiunia1230 Pokaż wiadomość
Pisałyście coś o drętwiejących rękach. Mi też drętwieją jak śpię i przeszkadzają. Jak wczoraj rano do mnie dzwonił telefon to nie mogłam odebrać bo nie miałam czucia w ręku, dopiero drugą mi się udało złapać, ale też jakoś ciężko!

Wstawiacie zdjęcia ze ślubu, piękne są! My z tż jeszcze nie braliśmy ślubu, ale mogę pokazać Wam moją wymarzoną sukienkę
Boje się tylko, że jak weźmiemy ślub wiosną to mogę w takiej nieatrakcyjnie wyglądać z brzuszkiem, bo to syrenka, a po porodzie nie będę już wyglądała tak jak przed.. Cóż rowerek i może będzie dobrze!
Jest piękna, mi się podobają takie skromne suknie.
Nawet fryzura tej modelki jest taka jak lubię, ale na weselu pewnie szybko by się rozpadła.

A propos wesela to mieliśmy robić wielkie na 200 osób, bo mamy duże rodziny, ale stwierdziliśmy, że to za duży wydatek i lepiej będzie jak wyremontujemy za te pieniądze dom. W ostateczności będzie maksymalnie 100 osób. Nawet lepiej, dla mnie może być nawet mniej!
Piękna sukienka i fryzura
Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość
Witam z rana

I witam nowe mamusie

A ja znów sama w domu... wolałabym chyba wrócić do pracy...
Też mi się nudzi w domu pomimo, że siedzę z TŻ. Byłam ostatnio w pracy i zatęskniło mi się za nią Ale wiem, że jakbym wróciła to szybko miałabym dość
Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
ja to wolałabym posiedzieć w domu, ostatnio cały czas łapie jakieś katary itp już się nawet zastanawiałam czy nie iść do przychodni, ale skoro we wtorek mam wizytę to się jeszcze wstrzymuje, no i jutro kolejny cykl szkolenia z UE w pracy
zamierzam poprosić gina o l4 na 2 tygodnie
Z UE? A co za tematykę macie na tych szkoleniach?
Cytat:
no więc tak kochane za wiele to mi nie powiedział tak jak wam ile ma cm i w ogóle... tak jak wspominałam to nie mój lekarz miałam iść tylko że by sprawdził czy wszystko ok co do tych plamień co miałam.
ALE WSZYSTKO OK PŁÓD ŻYWY SERSUSZKO BIJE i to najważniejsze. to chciałam usłyszeć...a plamienie to było po stosunku jednak...
Taką normalną wizyte u mojego gin mam 14.01 i tam już będą wyniki badań. Ponieważ zrobiłam wyniki ale one od razu trafiają do lekarza w przychodni i tam się dowiem wszystkiego u niego
Ale się cieszę!
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38562214]Dziewczyny a ja zostałam bez lekarza....
Moja lekarka minimum miesiąc nie będzie przyjmować, bo jest chora i czeka na operację.
Jestem ZAŁAMANA.
Życzę jej oczywiście zdrowia, ale ile ja się naszukałam lekarza i teraz od nowa....[/QUOTE]
No to lipa straszna ... To może jakieś zastępstwo, a później znów do niej. To chyba najlepsze wyjście
Płacę 100 zł. Wizyta trwa ok 20 min, w tym jest USG, zwolnienie, recepty oczywiście i cytologię ostatnio też w tym miałam. Ponadto już 2 razy mój lekarz przyjął mnie w szpitalu podczas dyżuru swojego i nie płaciłam za te wizyty nic. Jest też dostępny pod komórką i zawsze odbiera jak dzwonię.

Jak tak czytam to widzę, że dość dobrze z nim mam

A jeśli chodzi o teściów to są bardzo fajni, choć wiadomo, że mają swoje minusy jak każdy człowiek Od dnia ślubu staram się do nich mówić "mamo" "tato", bo czemu by nie skoro im zależy Zawsze się tak na żarty burzą jak się zapomnę i powiem "pani" "pan". Moi rodzice też uczą mówić mojego męża "mamo" "tato" i on też coraz śmielej to robi Mamy przy tym zawsze kupę śmiechu - kiedyś TŻ pyta moich rodziców "co tam u Państwa?" a oni na to "Ok, a u Państwa?"(czyli u nas)
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 17:46   #3126
surka
Zakorzenienie

Dzień dobry

Nadrobić was to jakaś masakra :mdeje:

Dzisiaj pierwszy dzień pracy już za mną, jakoś dałam radę. Ale noc miałam nieprzespaną

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Ja mam bardzo dobre ubezpieczenie. Składka 50zł, a na urodzenie dziecka - 10tys. TŻ ma grupowe w pracy chyba 1500. Na becikowe też się raczej załapiemy, więc początki nie powinny być ciężkie.
Z taką kwotą to już można zaszaleć

Cytat:
Napisane przez alonek Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny, macie zastraszające tempo ^^ proszę o przygarnięcie do grona mam ^^

Dominika 26 l,
ciąża I
om 29.10.12
tp 5.08.13 - wg usg tp: 10.08.13

więcej: jutro dobranoc
Witam kolejną mamuśkę

Cytat:
Napisane przez Asiunia1230 Pokaż wiadomość
Jest piękna, mi się podobają takie skromne suknie.
Ładna, ja też lubię skromne

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Jeszcze jak Cię strój obciśnie, to sexi mamuśka z Ciebie będzie A pływanie w basenie w okresie ciąży jest wszędzie polecane bardzo, więc korzystaj
Ja też zamierzam, choć jak wczoraj pytałam się lekarza na wizycie, to powiedział mi, że jeśli nie mam problemów z infekcjami pochwy to mogę chodzić. A jeśli coś podłapię, to przyjdę do niego, dostanę tabletki i skończę z basenem Wiec nie wiem teraz czy chodzić czy nie

sarna405 super, że serduszko bije

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Wczoraj czytałam o masowaniu krocza instrukcja dość fachowa, ale jakoś nie umiem sobie tego wyobrazić, choć chciałabym od polowy ciąży spróbować myślała któraś z Was o tym??
Zamierzam masować, choć wolałabym się rozłożyć niech tż masuje

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38560659]Najlepiej do końca Albo może poproszę, żeby mi zamieniła na luteinę, może jest tańsza. A luteina jest dobra w razie jakichś bólów czy skurczów, bo zmniejsza napięcie mięśnia macicy.
[/QUOTE]

Luteina jest tańsza, teraz już nie pamiętam ile kosztuje, ale cena na pewno jest niższa

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38562214]Dziewczyny a ja zostałam bez lekarza....
Moja lekarka minimum miesiąc nie będzie przyjmować, bo jest chora i czeka na operację.
Jestem ZAŁAMANA.
Życzę jej oczywiście zdrowia, ale ile ja się naszukałam lekarza i teraz od nowa....[/QUOTE]

Współczuję, wiem co znaczą poszukiwania lekarza. Po wczorajszej wizycie zmieniłam gina, choć sama nie wiem czy nowa mi podpasuje

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Co do wymiotów to zawsze przechodzą- choć czasami dopiero po porodzie... co nie zmienia faktu, że jednak przechodzą
To żeś mnie pocieszyła

Cytat:
Moja teściowa miała waty, że jak ją rano widzę to nie mówię jej "Dzień dobry" a dla mnie to też było o tyle dziwne, że jak jestem u siebie w domu to po wstaniu rodzicom też nie mówię dzień dobry, jak mieszkałam na stancjach czy gdzieś to też nie witaliśmy się tak codziennie
U mojego tż też tak jest, że jak się wstaje to każdy się ze sobą wita co dla mnie osobiście jest dziwne

Cytat:
Na prawym też można
I tym, że budzisz się na plecach się nie załamuj 1) brzuszek i Dzidzia jeszcze nie są na tyle duże, żeby zagrozić tej nieszczęsnej żyle
2) chyba surka pisała z jakiejś mądrej ciążowej książki, że jak sama we śnie się przekręcasz to nie jest groźne bo organizm wie co robi i nie da sobie zrobić krzywdy
Dokłądnie
To chodzi o bardzo późną ciążę już tak w 30 tygodniu lub późniejszą i jeśli będziesz naciskała na żyłę to organizm sam cię obudzi, nie pozwoli skrzywdzić maleństwa przez niedotlenie

Cytat:
Dzień dobry
Stawiam soczki kobietki!

I ładne zdjęcia ślubnektóre były zamieszone kilka stron przed
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 17:52   #3127
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
ja place 100zl.
prenatalne niby kosztuje 200 z badaniem 3d itp.

ja tez nie moge spac to sikanie mnie budzi a po za tym tez sie przekrecam caly czas z boku na bok i nie moge spac a na brzuchu juz mi nie wygodnie troche ... zreszta boje sie troche juz na brzuchu spac..

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

czyli jak masz wizyte z usg to placisz 200

e to ja 100 place z badaniem,receptami,zwolni eniem i usg ... to nie jest tak zle chyba..

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

i pewnie narobie Wam smaka ( tak jak wy mi zazwyczaj ) pije sobie pyszny koktajl z truskawekk mmmmmmm

No dużo płace....ale to mój wybór

Też mam truskawi i malini jeszcze zamrożone....hymmm:brzyda l:

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 17:53   #3128
shestiger
Rozeznanie

Cytat:
Dobrze że jest za tobą!!! Widzisz to może ona jest bardzo za nim i jest zazdrosna o ciebie, pewnie nie miała swoich dzieci tylko jego 1 i dlatego tak jest. 1 uchem wpuszczaj 2 wypuszczaj to co mówi. Wiem ze łatwo tak mówić. Ten kto ma cierpliwość tak zrobi inny raz czy dwa też póżniej wybuchnie
No chyba nie może mieć swoich dlatego jego wzięła do siebie bo on ma jeszcze kilkoro rodzeństwa i pewnie żeby im było łatwiej to go wzięła.
Dziś już prawię wybuchłam ale nie potrafię być aż taka wredna by jej coś powiedzieć, szczególnie że to ja mieszkam u niej a nie ona u mnie :/
Ale kobieta dogryza na każdym kroku bo mówię, że jeszcze 2 dni jak mój tż przyjedzie z pracy i że tęsknie a ta mi dosrała że niech robi bo pieniędzy trzeba a przed nim ciężkie życie...ale że co? wtf że ze mną czy jak?!Ale Dominisia znowu ugryzła się w języczek tylko łzy napłynęły do gardła bo ileż w jeden dzień można człowiekowi wysyczeć złego
Nie dość, że zżera ją że zabieram jej syna to przecież jestem w ciąży- coś czego Ona nie zaznała...w życiu odkąd tu jestem ani razu nie spytała jak się czuję i czy może się małą zająć żebym odpoczęła...

Oj dziewczyny trochę wam tu dziś najęczałam
Zazdroszczę wam tych wizyt u gina..ja totalnie nie wiem jak się ma maluch bo nie mam jeszcze lekarza do tego zołza powiedziała ze mnie nie zamelduje i nie wiem czy z adresem na Śląsk mnie tu przyjmą..ale to co pojadę co miesiąc 4 godziny w jedną stronę do lekarza?a jak rodzić będę to też?...ehh jak poskromić taką wiedźmę
shestiger jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 18:00   #3129
kopciuszek88
Przyczajenie

Cześć dziewczyny, jestem nowa, przyjmiecie????

Ilona

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

Witam Was wszystkie. Starałam się nadrobić jak najwięcej ale chyba potrzebuję duuuużo czasu na to

Obiecuje w weekend nadrobić jak najwięcej , poki co praca mnie pochłania całymi dniami.

Ale opowiem może nasza historie:
O ciąży dowiedziałam się w Wigilię po 3 cyklach starań wreszcie upragnione 2 kreski ;D
radość niesamowita.
Pierwszą wizyte mam 22 stycznia, więc póki co sama sobie policzyłam termin, co może ulec zmiane ale myśle, że to 7-8 tydzien
jesteśmy z tż mega szczęśliwi.

wam również gratuluje i jeśli moge chciałabym z Wami przeżywac te 8 miesięcy , które pozostały

http://www.suwaczki.com/tickers/2s6c43asii0f8cen.png

Nasza fasolka ->>> sierpień 2013 będzie z nami!!!<3

kopciuszek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 18:04   #3130
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość

bylam w smyku i ogladnelam wozki byly akurat te dwa co mi sie podobaja i co.. dalej mi sie podobaja :P popytalabym o nie troche sprobowala pojezdzic ale nikt laskawie do mnie nie podszedl z obslugi to sobie poszlam:P jest jeszcze czas:P

kolezanki mnie wymacaly po brzuszku mowia ze widac i wogole;P cieszy mnie to haha....

Nie wiem tylko dlaczego, skoro tak ładnie widać to my tu nie mamy zdjęcia?
Jutro zabieram Tż na zakupy i kupuje truskawki!!!!!

Cytat:
No dużo płace....ale to mój wybór

Też mam truskawi i malini jeszcze zamrożone....hymmm:brzyda l:
A ja będę mieć jutro o!!!

Mały
Stary 2013-01-10, 18:04   #3131
yevele
Zadomowienie

ja na szczęście też nie płacę, ale niegdyś 120 z usg więc teraz pewnie 200
Stary 2013-01-10, 18:08   #3132
surka
Zakorzenienie

shestiger współczuje ci tej pseud teściowej Nie musisz być zameldowana w danym mieście, żeby chodzić w nim do lekarza. Ja mieszkam też w całkiem innym mieście niż zameldowania, a w nim chodze do gina na nfz i już byłam przyjęta w tym szpitalu więc nie będziesz musiała na wizytę jeździć 4 godziny

Cytat:
Napisane przez kopciuszek88 Pokaż wiadomość
Witam

Ale się mnożymy
Stary 2013-01-10, 18:09   #3133
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem tylko dlaczego, skoro tak ładnie widać to my tu nie mamy zdjęcia?
Jutro zabieram Tż na zakupy i kupuje truskawki!!!!!

A ja będę mieć jutro o!!!
ojejee zrobie na dniach to wstawie:P

ale sa przeceny wszedzie ...nakupywalabym juz duzo dzidziusiowi...w mothercare takie przeceny ze glowa malabody po 14 zl.. h&m i reserved to samo.. ledwo sie powstrzymalam heeeee

Zuza

Razem
Stary 2013-01-10, 18:10   #3134
kopciuszek88
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
shestiger współczuje ci tej pseud teściowej Nie musisz być zameldowana w danym mieście, żeby chodzić w nim do lekarza. Ja mieszkam też w całkiem innym mieście niż zameldowania, a w nim chodze do gina na nfz i już byłam przyjęta w tym szpitalu więc nie będziesz musiała na wizytę jeździć 4 godziny

Witam

Ale się mnożymy
witam;*

Stary 2013-01-10, 18:11   #3135
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:

Ilona

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

Witam Was wszystkie. Starałam się nadrobić jak najwięcej ale chyba potrzebuję duuuużo czasu na to

Obiecuje w weekend nadrobić jak najwięcej , poki co praca mnie pochłania całymi dniami.

O ciąży dowiedziałam się w Wigilię po 3 cyklach starań wreszcie upragnione 2 kreski ;D
radość niesamowita.
Pierwszą wizyte mam 22 stycznia, więc póki co sama sobie policzyłam termin, co może ulec zmiane ale myśle, że to 7-8 tydzien

wam również gratuluje i jeśli moge chciałabym z Wami przeżywac te 8 miesięcy , które pozostały
Nie nadrabiaj za dużo
Większość to mój spam

Lepiej bądź teraz na bieżąco
A z lekarzem to pamiętaj, ze jeżeli chcesz dostać becikowe to musisz być u lekarza najpóźniej w 10 tygodniu

Mały
Stary 2013-01-10, 18:12   #3136
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:

Ilona

radość niesamowita.

czesc) witamyy z kad jestes??

Zuza

Razem
Stary 2013-01-10, 18:12   #3137
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shestiger Pokaż wiadomość
No chyba nie może mieć swoich dlatego jego wzięła do siebie bo on ma jeszcze kilkoro rodzeństwa i pewnie żeby im było łatwiej to go wzięła.
Dziś już prawię wybuchłam ale nie potrafię być aż taka wredna by jej coś powiedzieć, szczególnie że to ja mieszkam u niej a nie ona u mnie :/
Ale kobieta dogryza na każdym kroku bo mówię, że jeszcze 2 dni jak mój tż przyjedzie z pracy i że tęsknie a ta mi dosrała że niech robi bo pieniędzy trzeba a przed nim ciężkie życie...ale że co? wtf że ze mną czy jak?!Ale Dominisia znowu ugryzła się w języczek tylko łzy napłynęły do gardła bo ileż w jeden dzień można człowiekowi wysyczeć złego
Nie dość, że zżera ją że zabieram jej syna to przecież jestem w ciąży- coś czego Ona nie zaznała...w życiu odkąd tu jestem ani razu nie spytała jak się czuję i czy może się małą zająć żebym odpoczęła...

Oj dziewczyny trochę wam tu dziś najęczałam
Zazdroszczę wam tych wizyt u gina..ja totalnie nie wiem jak się ma maluch bo nie mam jeszcze lekarza do tego zołza powiedziała ze mnie nie zamelduje i nie wiem czy z adresem na Śląsk mnie tu przyjmą..ale to co pojadę co miesiąc 4 godziny w jedną stronę do lekarza?a jak rodzić będę to też?...ehh jak poskromić taką wiedźmę
Oj biedna Ty, biedna

U mnie w domu wita się rano i u TŻ też I my u siebie też jak się budzimy to jest "Dzień dobry żono" - "Dzień dobry mężu"

Dotka poka brzucha Ja dziś swój mierzyłam i mam 10 cm więcej, a nie 8 cm jak ostatnio tu się "chwaliłam" Tylko nie wiem, kiedy mi te 2 cm wskoczyły, chyba w tym tygodniu To by znaczyło, że dzidzil ma się dobrze
Stary 2013-01-10, 18:16   #3138
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

kopciuszku
witamy w gronie szczesliwych brzuchatek!!)

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 18:16   #3139
yevele
Zadomowienie

Cytat:
Nie nadrabiaj za dużo
Większość to mój spam

Lepiej bądź teraz na bieżąco
A z lekarzem to pamiętaj, ze jeżeli chcesz dostać becikowe to musisz być u lekarza najpóźniej w 10 tygodniu
eh a ja dalej nie ogarniam wyliczenia dochodu do becikowego jak ktoś jest na bieżąco to chętnie poczytam
Stary 2013-01-10, 18:19   #3140
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yevele Pokaż wiadomość
eh a ja dalej nie ogarniam wyliczenia dochodu do becikowego jak ktoś jest na bieżąco to chętnie poczytam
Znajoma księgowa stwierdziła, że na logikę dochód dzieli się razem z nowo narodzonym dzieckiem
Pytanie tylko czy rząd działa logicznie?

Mały
Stary 2013-01-10, 18:20   #3141
shestiger
Rozeznanie

I weź tu przechodź ciąże nie w stresie
A nie wiecie czy uda mi się złapać na becikowe jeśli ok 8 tygodnia ciąży byłam u gina i usg było i potwierdziła ciąże??Tylko teraz mam tą przerwę bez badań i niczego..ale niby do 10 tygodnia się pojawiłam..hmm

U mnie na kolacje chlebek z patelni maczany w jajeczku ^^
shestiger jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 18:21   #3142
kopciuszek88
Przyczajenie

dziękuje kobietki na cenną wskazówke, to pierwsze dziecko, szczeże jestem zielona w niektórych sprawach,:/

ciesze się , że będe mogła dzielić swoje troski i szcześcia z wami!

Stary 2013-01-10, 18:22   #3143
Neni1984
Zakorzenienie

Uwaga, będę się obnażać

1. 8 tydzień
2. 11 tydzień
3. 13 tydzień (dziś)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg porównanie.jpg (50,4 KB, 74 załadowań)
Stary 2013-01-10, 18:24   #3144
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:

Ilona

radość niesamowita.

Witamy
Stary 2013-01-10, 18:27   #3145
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuje kobietki na cenną wskazówke, to pierwsze dziecko, szczeże jestem zielona w niektórych sprawach,:/

ciesze się , że będe mogła dzielić swoje troski i szcześcia z wami!
My się też cieszymy

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Uwaga, będę się obnażać

1. 8 tydzień
2. 11 tydzień
3. 13 tydzień (dziś)
Powiem Ci, że ładnie widać różnicę!
Mi Tż też zrobił, ale brzuch od poprzedniej fotki się nie zmienił a jakość obrazu jest tak okropna, że odpuściłam sobie wklejanie
Jak zmienię fotografa to coś wykombinuje

Mały
Stary 2013-01-10, 18:28   #3146
Neni1984
Zakorzenienie

Tak patrzę na te zdjęcia i zastanawiam się, co ja Wam tam niby pokazywałam w tym 8 tygodniu Ale ja wtedy już bardzo dużo widziałam Tzn dalej widzę, że już brzuch nie był płaski, ale w prównaniu do dzisiejszego wystajucha to nic
Stary 2013-01-10, 18:29   #3147
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Neni no cos rosnie, rosnie!!

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 18:29   #3148
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

witam nowe mamusie
pije soczek za wszytskie udane wizyty

a ja dzis bylam na zakupach
no wiec kupilam sobie w H&M spodnie dzinsy ciazowe i bluzke ciazowe, za 60 zł w sumie. do tego maz kupil mi brazowe kozaczki na obcasie i torebke
W takim jednym outlecie upolowalam Marysi z H&M kombinezon jednoczesciowy zimowy za 95 zl (ceny w sklepach 135-200 zł). i w tym samy outlecie maz kupil sobie spodnie i butki na wiosne - takie elegantsze. Plus w galerii buty na zime, spodnie i swetry. Wiec zakupy mamy z glowy. Jeszcze w tym outlecie pracuje moja kolezanka, ma mi popatrzec za spodniami ciazowymi i dac znac.

Poszlam dzis do biblioteki - 4 ksiazki do poczytania przede mna takze ja uciekam a wy nie rozpisujcie sie za bardzo

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 18:29   #3149
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shestiger Pokaż wiadomość
I weź tu przechodź ciąże nie w stresie
A nie wiecie czy uda mi się złapać na becikowe jeśli ok 8 tygodnia ciąży byłam u gina i usg było i potwierdziła ciąże??Tylko teraz mam tą przerwę bez badań i niczego..ale niby do 10 tygodnia się pojawiłam..hmm

U mnie na kolacje chlebek z patelni maczany w jajeczku ^^
Jeżeli masz jakieś dokumenty potwierdzające, że trafiłaś to gina to raczej tak, ale jak dokłądnie to jest w praktyce to nie mam zielonego pojęcia

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Uwaga, będę się obnażać

1. 8 tydzień
2. 11 tydzień
3. 13 tydzień (dziś)
Ale fajny.

Ja mimo ciągłe spadku wagi w dół, widzę tylko tłuszczową opnkę, ciąży nie
Stary 2013-01-10, 18:30   #3150
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
My się też cieszymy

Powiem Ci, że ładnie widać różnicę!
Mi Tż też zrobił, ale brzuch od poprzedniej fotki się nie zmienił a jakość obrazu jest tak okropna, że odpuściłam sobie wklejanie
Jak zmienię fotografa to coś wykombinuje
Widać różnicę, bo między każdym zdjęciem jest 3 tygodnie różnicy. Zdjęcia robię co tydzień, ale właśnie co 3 tyg. byłoby najsensowniej z tego co przeanalzowałam.

Po co Ci fotograf, ja robię sama do lustra na szafie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości