W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6 - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 7 części naszego wątku ??
Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7 8 16,67%
Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.7 4 8,33%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.7 3 6,25%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.7 2 4,17%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.7 2 4,17%
Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.7 5 10,42%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.7 1 2,08%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.7 5 10,42%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.7 7 14,58%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.7 2 4,17%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.7 4 8,33%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.7 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.7 2 4,17%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.7 2 4,17%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.7 1 2,08%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-10, 16:30   #3631
JennyAniolek
Zakorzenienie

Dot.: W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Właśnie zdałam sobie sprawę, że mam 7 bodziaków z długim rękawem i 5 z krotkim na rozmiar 56 zapomniałam, że przywiozłam kilka z RPA mam nadzieję, że nasze dziecko będzie małe, i przynajmniej część założę...
Ale teraz już wszystko mam na liście wiec mam nadzieję, już więcej takich błędów nie popęłniać
Jak córeczka nie skorzysta to zawsze będzie dla kolejnego dziecka (o ile planujecie)

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 16:32   #3632
xal
Zakorzenienie

Dot.: W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
no to ta Europa by Ci może pod pasowała?
Ta europa to taki ni to ciemny brąz, ciemny szary, ciemna śliwka ... chyba dla mnie najlepszy, no chyba, że będzie chłopak to jeszcze ta antarctica wchodzi w grę.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 16:32   #3633
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
własnie oglądałam
oglądałam też komplety na all - x-lander move z fotelikiem recaro, ale jest tylko jeden zestaw, z bazą isofix, i kosztuje 3 tyś :/
zobaczymy za miesiąc, bo się napaliliśmy na ten fotelik recaro, zobaczymy w jakich zestawach będzie i który x-lander nam podpasuje wtedy
no bo te foteliki drogie są... baza również... zawsze możecie osobno kupić

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 16:32   #3634
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Właśnie zdałam sobie sprawę, że mam 7 bodziaków z długim rękawem i 5 z krotkim na rozmiar 56 zapomniałam, że przywiozłam kilka z RPA mam nadzieję, że nasze dziecko będzie małe, i przynajmniej część założę...
Ale teraz już wszystko mam na liście wiec mam nadzieję, już więcej takich błędów nie popęłniać
ja takim sposobem mam multum bodziaków 62 z długim rękawem, bo myślałam że mam z krótkim, i kupiłam cały pakiet używanych do tego też już zapisuje

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 16:33   #3635
_pola
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
O kurcze, właśnie stwierdziłam że w równo tydzień z 411g zrobiło mu się 522g Jurek, nie leć tak z rośnięciem, bo Cię nie urodzę!
To moja maleńka ma jeszcze szansę nadrobić

Motylek dżinsowe spodnie i body wymiatają Faktycznie brzusio malutki - koleżanka miała rację

marchewka według mnie: Tantum verde do gardła, 3-4 razy dziennie po 3-4 wdechy ale głowy nie dam sobie uciąć

gold-fish o nieeeeeeeeee....kolka.... kurcze ale to tak boli bardziej u góry, tak jak zapięcie od stanika...

pawie_oczko beznadzieja z tymi laboratoriami....ale ja też tak miałam. I teraz wszystko robię w jednym, żeby nie było problemów.

Franek
5 sierpień 2014

I wyciągnęło do mnie malutką rączkę,
I siłę mi dało niespotykaną,
I miłość największą,
bezinteresowną...
Dziecko moje

23 maj 2012 11tc
_pola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 16:33   #3636
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
to zakupy dla siebie czy dziecka?
dla siebie 4 bluzeczki wszystkie takie na ciążę wieksze bo juz większośc za krótkich mam
dla dziecka nie robie na razie zakupów. Jestem trochę starodawna i będę kupowała cokolwiek dopiero w maju... Dużo dostanę ubranek od siostry bo ona ma rodzić za miesiąc więc jej dziecko prawie wyrośnie z niektórych ubranek to ja będę miała. Tylko że da mi je dopiero gdzieś w lipcu

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Witam w 20 tc
Za tydzień w czwartek połowa będzie za nami ale ten czas za... szybko leci
o to jak Ty już masz 20 tc to ja niedługo tez będę miała
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 16:33   #3637
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
8? to zdecydowanie za mało chyba że miałaś na poczatku nadwagę prawidłowo to powinno być minimum 10. Ja jestem w połowie 6 miesiąca i wczoraj waga pokazywała +8, a dziś rano +7 a nie widać tego podobno po mnie bo posżło w brzuszek

Wcale nie ostatnio jakiś lekarz się wypowiadał chyba w ddtvn czy pytaniu na śnadanie, że powinno się przytyć od 7 do 12 kg w całej ciazy. Ewentualnie jakies 2kg wiecej bo powyżej 15 to już nie jest normalne i trzeba szukać przyczyn bo może to być zatrzymanie wody w organiźmie albo coś innego.

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
A i jeszcze się zapytam o brafitterki- Ile taka usluga kosztuje? Gdzie to się robi? Ile kosztują staniki?
Ja byłam w krk ale nie pamiętam ile płaciłam bo było to jakieś 5 lat temu, a za stanik chyba coś koło 150zł dałam wtedy.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-10, 16:34   #3638
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Ta europa to taki ni to ciemny brąz, ciemny szary, ciemna śliwka ... chyba dla mnie najlepszy, no chyba, że będzie chłopak to jeszcze ta antarctica wchodzi w grę.
Ja nawet jak jeszcze nie znałam płci i zobaczyłam antarcticę to stwierdziłam, że nawet dla dziewczynki bym brała

Stary 2013-01-10, 16:34   #3639
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Skłaniam się na Europa lub Antarctica, a Ty?
Chciałam zielony, albo coś z beżami, ale nie aż tak wściekle zielony
Z kolorów x-landera podoba mi się: America, Australia albo Antarctica

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-01-10, 16:36   #3640
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Wiesz- my mieszkamy w tym samym kraju więc jak coś to wpadnij do nas w sobotę na rureczki
Mam nadzieję, że masz foremki do rurek?
Przepis jest stąd :klik: co raczej zdziwieniem np dla Justi nie będzie
Oooo to nie wiedzialam :szok: A gdzie dokladnie mieszkasz??
Eh ale poki co nie zapowiadam sie na kawke i rureczki,bo nie mam funta na chleb a co dopiero na bilet
Foremek tez nie mam i pewnie ciezko bedzie tu kupic wiec nici z obzarstwa ;( pozostaje obejsc sie smakiem poki co ;(
ale przepis sobie zachowam,napewno kiedys sie przyda
29/10/12 Pierwsze USG
3/12/12 Pierwsze kopniaczki
Nasze Maleństwo
Inna_Uk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 16:38   #3641
_pola
Rozeznanie

Cytat:
Witam w 20 tc
Jenny

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Pracuje w sklepie z odzieżą używaną. U Nas nie wszystkie dziewczyny mają umowy i tak je boli, że nie dość, że nie jestem tak sprawna jak one teraz to ja mam umowę a one nie. Stoję na kasie, a one sortują ciuchy no ale są i 2 kasjerki z umowami niewiele lepsze od tych bez umów. Ale pozostałe boli strasznie ta umowa i temu sie krzywa patrzą, bo one mają zapierdziel a ja sobie jak mi słabo na krześle usiądę i się nie męczę jak one.
Wczoraj przyszłam na przerwę, byłam po jedzenie, wiec one już wszystkie siedziały no i żadna nie raczyła miejsca ustąpić, tylko przykucłam i tak jadłam. Znieczulica, patologia i tyle. W lustro bym spojrzeć nie mogła gdybym zachowywała się tak jak one. Ja nawet jak w ciąży nie byłam, widziałam, że duża kolejka to wywoływałam ciężarne, żeby nie stały bo żal mi ich było. A tu żadna jeszcze dzieci nie ma, są w wieku od 21-25 lat. W oczy miłe a za plecami dobrze dupę obrabiają. Ale jestem zdania, że karma wraca Chciałabym jeszcze pochodzić do pracy, bo dobrze się czuje, w domu nudno ale nie wiem czy warto tam chodzić i się denerwować.
Nic tylko pałę i lać

Cytat:
my już prawie wszystko mamy, poza wózkiem, mebelkami, wanienką, ręczniczkami, rożkiem, laktatorem i fotelikiem do samochodu.
i nie wydaje mi się żeby to było za wcześnie - ja gromadzę już pierdółki od września, żeby koszta były mniejsze - a jeszcze po trzech pobytach w szpitalu ciągle się boję że trafię tam na dłużej, a wtedy nie chcę męża zostawiać ze wszystkim. poza tym np. ja mam termin na koniec kwietnia, a to 40 tydzień, więc różnie dobrze może się w marcu urodzić mąż też chce mieć już z głowy większość rzeczy i ostatnio wózki oglądaliśmy i mebelki - poczekamy jeszcze miesiąc z zakupami, ale wiemy dokładnie, co chcemy, więc sam przez neta też może w razie czego zamówić
Vil jestem pod wrażeniem Teraz pewnie przez Ciebie będzie mi śniło, że jeszcze prawie nic nie mam)) W sumie to tylko ubranka kupowałam - jak coś fajnego wpadło mi w oko.
[/QUOTE]

Franek
5 sierpień 2014

I miłość największą,
bezinteresowną...
Dziecko moje

23 maj 2012 11tc

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-10, 16:38   #3642
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Z kolorów x-landera podoba mi się: America, Australia albo Antarctica
Do america to czytałam opinie, ze muszki lecą

Stary 2013-01-10, 16:40   #3643
nuna2
Zakorzenienie

pawik najważniejsze , że gin cię uspokoił,

co do wagi: staram się nie żreć jak świnia mam czasem gorsze dni owszem ale nie mam wpływu na to jak moja waga idzie w góre... trudno-będzie 20 też przeżyje potem będę się odchudzać, ale nie będę się głodzić bo waga nie może przekroczyć tyle a tyle
Stary 2013-01-10, 16:43   #3644
potterka
Zakorzenienie

kurde my też jeszcze prawie nic nie mamy
troche ubranek... w sumie wieeelka kupa, a jak pospisywałam to okazuje się, ze jednak troche maławo
na jutro zrobię sobie listę co chcę w sklepach pooglądać
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 16:44   #3645
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też mam jutro wizytę i sporego stresa. Mam nadzieję, że wszystko z maleństwem i ze mną OK. Zastanawiam się czy nie poprosić go już o zwolnienie. Coraz ciężej mi w pracy, czuje się niby OK. Ale moje "koleżanki" z pracy nie są tak życzliwie do mojej ciąży nastawione jak szefostwo. Usiadziesz na chwile to juz się krzywo patrzą, nawet na przerwie czasem mi żadna miejsca nie ustąpi. Świnie.

A my wczoraj skończyliśmy 16 tygodni i zaczeliśmy 17 TC )
Może jutro dowiem się kto we mnie rośnie )
za 17t a koleżanki jakieś beznadziejne zazdroszczą czy co?

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Jeju, muszę chyba w te wózki się wczytać. Ja sobie weszłam dziś na allegro i widzę np. nowy wózek za 690 pln i za 6000 pln i szczerze to ja nie wiem w czym jeden od drugiego jest lepszy.
Na pewno są jakieś najważniejsze wytyczne co wózek mieć powinien a co nie i tym się chyba zamierzam kierować.
Dodatkowe bajery pewnie i tak mi się nie przydadzą, a nie chcę wydawać dużo tysięcy na coś co 2 lata poużywam
to tak jak ja i najlepiej żeby mi spodobał jakiś model który później znajdę używany w internecie za rozsądną cenę

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
jak mnie nie bedzie stać na wózek to wezmę taki i za 700
ja w pierwszej kolejności planuję szukać używanego. bo chce napalić się na jakąś porządniejszą markę

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie. Zostałam trochę uspokojona. Za 3 tyg. będzie coś więcej wiadomo. A więc okazało się, że pierwsze badanie było robione gdzie indziej niż drugie, i to też ma spory wpływ na wyniki . Niby nie powinno tak być, ale co laboratorium to inny sprzęt a nawet personel, dziwne ale ponoć tak jest. Dla mojego gin. podejrzane było to, że za pierwszym i drugim razem IgM wychodziło ujemne (to jest najważniejsze) a była ośmiokrotna różnica w IgG! z 37.7 na 297.9 !!!!! Mówił, że gdyby coś było nie tak to IgM byłoby także dodatnie. Więc dał mi skierowanie na ponowne wykonanie tej toxo w szpitalu tam gdzie on pracuje. Mam to zrobić dopiero za 3 tyg. żeby wynik był wiarygodny. Mam nadzieję, że to głupie IgG się nie pogorszy. W przeciwnym wypadku dostanę antybiotyk dla kobiet w ciąży Rowamycynę. Gin mówił,że miał wiele pacjentek z toxo z dużo gorszymi wynikami i jeszcze nie spotkał się z przypadkiem żeby zaszkodziło to dziecku, mam nadzieję, że wszystko co mówił się sprawdzi, a za 3 tyg. jak wyniki będą dobre odspanę z 100% ulgą
za wizytę no to juz się nie martw, za 3 tygodnie nowe badanie i nie sądzę by nagle IgG ci podskoczyło
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 16:45   #3646
nuna2
Zakorzenienie

A ja nie mam NIC zeroooo

trudno trza się zmobilizować
Stary 2013-01-10, 16:46   #3647
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Moje pytania są takie:
Była przyjęta pewnie bez problemu, ale w terminie, po, przed, z bólami, skierowaniem ... no i czy od ręki czy coś marudzili.
Czy szkoła rodzenia, o ile chodziła, pomogła jej coś przy porodzie?
Na który dzień wypisują?
Pytania wysłane

1. Z tego co wiem to była po terminie 5 dni i akcja zaczęła się w nocy, a rano/popołudniu miała się zgłosić do szpitala
3. Z jej opisu wynika, że jak się ma sn to wypuszczają po 2 dniach, jak cc to chyba po 3

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-01-10, 16:49   #3648
_pola
Rozeznanie

Cytat:
Do america to czytałam opinie, ze muszki lecą
To fakt - u nas w tym roku był wysyp tych wściekłych muszek i wyszłyśmy z kuzynką na spacer właśnie z takim jasno - zielonym wózkiem to wróciłyśmy całe czarne

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
pawik najważniejsze , że gin cię uspokoił,

co do wagi: staram się nie żreć jak świnia mam czasem gorsze dni owszem ale nie mam wpływu na to jak moja waga idzie w góre... trudno-będzie 20 też przeżyje potem będę się odchudzać, ale nie będę się głodzić bo waga nie może przekroczyć tyle a tyle
nuna zrzucisz wszystko nawet nie wiadomo kiedy - ja tam się trzymam tej wersji

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
kurde my też jeszcze prawie nic nie mamy
troche ubranek... w sumie wieeelka kupa, a jak pospisywałam to okazuje się, ze jednak troche maławo
na jutro zrobię sobie listę co chcę w sklepach pooglądać
Ja ostatnio robiłam listę co mam i czego mi brakuje i do dosyć sporej góry ubrań to tak naprawdę muszę dokupić jeszcze z 3 razy tyle
[/QUOTE]

Franek
5 sierpień 2014

I miłość największą,
bezinteresowną...
Dziecko moje

23 maj 2012 11tc
Stary 2013-01-10, 16:50   #3649
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Witam w 20 tc

Cytat:
Pracuje w sklepie z odzieżą używaną. U Nas nie wszystkie dziewczyny mają umowy i tak je boli, że nie dość, że nie jestem tak sprawna jak one teraz to ja mam umowę a one nie. Stoję na kasie, a one sortują ciuchy no ale są i 2 kasjerki z umowami niewiele lepsze od tych bez umów. Ale pozostałe boli strasznie ta umowa i temu sie krzywa patrzą, bo one mają zapierdziel a ja sobie jak mi słabo na krześle usiądę i się nie męczę jak one.
Wczoraj przyszłam na przerwę, byłam po jedzenie, wiec one już wszystkie siedziały no i żadna nie raczyła miejsca ustąpić, tylko przykucłam i tak jadłam. Znieczulica, patologia i tyle. W lustro bym spojrzeć nie mogła gdybym zachowywała się tak jak one. Ja nawet jak w ciąży nie byłam, widziałam, że duża kolejka to wywoływałam ciężarne, żeby nie stały bo żal mi ich było. A tu żadna jeszcze dzieci nie ma, są w wieku od 21-25 lat. W oczy miłe a za plecami dobrze dupę obrabiają. Ale jestem zdania, że karma wraca Chciałabym jeszcze pochodzić do pracy, bo dobrze się czuje, w domu nudno ale nie wiem czy warto tam chodzić i się denerwować.
spokojnie, będą kiedyś w ciąży to się przekonają jaka życzliwość panuje dokoła

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-10, 16:52   #3650
potterka
Zakorzenienie

co do ubranek (nie wime moze poruszałyscie temat, ale nie nadrabiałam pewnie wtedy )
to do jakiego rozmiaru kupujecie na razie? bo ja zastanawiam się żeby w pełni skompletowac do 68, bo nie wiadomo jaki sie Maluch urodzi i jak szybko będzie wyrastał z ciuszków

Co na to doświadczone mamy?
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 16:52   #3651
vil84
Wtajemniczenie

jak tak myślę sobie nad wyprawką, to mamy mało ciuszków - tzn takie podstawowe mamy, ale brakuje np. czegoś cieplejszego na chłodniejsze dni.
ale spoko, mamy czas

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 16:53   #3652
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
dla siebie 4 bluzeczki wszystkie takie na ciążę wieksze bo juz większośc za krótkich mam
dla dziecka nie robie na razie zakupów. Jestem trochę starodawna i będę kupowała cokolwiek dopiero w maju... Dużo dostanę ubranek od siostry bo ona ma rodzić za miesiąc więc jej dziecko prawie wyrośnie z niektórych ubranek to ja będę miała. Tylko że da mi je dopiero gdzieś w lipcu
ale macie super z siostrą że wasze dzieci będą rówieśnikami
Stary 2013-01-10, 16:57   #3653
xal
Zakorzenienie

Potterka za dużo małych nie ma co kupować, bo to różnie bywa. Większość dzieci na początku wygląda jak w ciuchach po starszym rodzeństwie

Stary 2013-01-10, 17:00   #3654
Veronic
Wtajemniczenie

Hej
co do wózków: Te x-landery fajne są, dużo osób sobie je chwali, sama już nie wiem co kupić
my z TŻ jednak myślimy nad czymś tańszym
ja już na dobry początek kupiłam chustę, w razie gdybyśmy nie zdążyli kupić wózka

co do wyprawki: to praktycznie już wszystko mam na start, jedynie co brakuje mi łóżeczka z materacem i przewijaka, no i wózka oraz fotelika do samochodu

Nie mogę się już doczekać kiedy przyjdzie maj
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 17:03   #3655
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
ja już na dobry początek kupiłam chustę, w razie gdybyśmy nie zdążyli kupić wózka
A na jakieś szkolenie we wiązaniu się zapisałaś? Pokazałm męzowi na youtube filmik i stwierdził, że fajne, ale bez szkolenia to jego dziecka tak się nosić nie będzie bo to jednak niebezpieczne.

Stary 2013-01-10, 17:03   #3656
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
co do ubranek (nie wime moze poruszałyscie temat, ale nie nadrabiałam pewnie wtedy )
to do jakiego rozmiaru kupujecie na razie? bo ja zastanawiam się żeby w pełni skompletowac do 68, bo nie wiadomo jaki sie Maluch urodzi i jak szybko będzie wyrastał z ciuszków

Co na to doświadczone mamy?
Ja jako niedoświadczona mama chcę 3 rozmiary skompletować i pewnie pojedyncze sztuki większych się zdarzą jak nas coś zauroczy

Stary 2013-01-10, 17:04   #3657
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
własnie oglądałam
oglądałam też komplety na all - x-lander move z fotelikiem recaro, ale jest tylko jeden zestaw, z bazą isofix, i kosztuje 3 tyś :/
zobaczymy za miesiąc, bo się napaliliśmy na ten fotelik recaro, zobaczymy w jakich zestawach będzie i który x-lander nam podpasuje wtedy

mąż mi własnie kazał oglądać mebelki na allegro i szukać okazji heh wczuwa się.
a wczoraj dowalił tekstem ... mówi do dziecka coś w stylu "jesteś wrednym ch..., wiesz? żebym przez ciebie miał celibat od września ty mały gnomie ... ale i tak cię kocham"

Cytat:
Napisane przez _pola Pokaż wiadomość
To moja maleńka ma jeszcze szansę nadrobić

Motylek dżinsowe spodnie i body wymiatają Faktycznie brzusio malutki - koleżanka miała rację

marchewka według mnie: Tantum verde do gardła, 3-4 razy dziennie po 3-4 wdechy ale głowy nie dam sobie uciąć

gold-fish o nieeeeeeeeee....kolka.... kurcze ale to tak boli bardziej u góry, tak jak zapięcie od stanika...

pawie_oczko beznadzieja z tymi laboratoriami....ale ja też tak miałam. I teraz wszystko robię w jednym, żeby nie było problemów.
Dziękuję

Cytat:
Potterka za dużo małych nie ma co kupować, bo to różnie bywa. Większość dzieci na początku wygląda jak w ciuchach po starszym rodzeństwie
Małe zawsze zdąży się kupić.
Ale jak czasami podczytuje sobie styczniówki, że im też wszyscy mówili, żeby nie kupować małych, a niektóre dzieci topiły się w większych.

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-10, 17:04   #3658
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
A na jakieś szkolenie we wiązaniu się zapisałaś? Pokazałm męzowi na youtube filmik i stwierdził, że fajne, ale bez szkolenia to jego dziecka tak się nosić nie będzie bo to jednak niebezpieczne.
Koleżanka nie była na szkoleniu z tego co wiem a świetnie sobie radziła z chustą

Stary 2013-01-10, 17:06   #3659
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii
Ja jako niedoświadczona mama chcę 3 rozmiary skompletować i pewnie pojedyncze sztuki większych się zdarzą jak nas coś zauroczy
ja też mam taki plan - bardzo mało 56, średnio 62, trochę 68 i jak się napatoczy coś ładnego to niezależnie od rozmiaru
Stary 2013-01-10, 17:07   #3660
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Nieee Myślę , że filmiki oraz zdjęcia wiązania chusty w zupełności mi wystarczą
Nie sądzę, żeby to było jakieś trudne , dociąganie to chyba najtrudniejsza czynność. Wiązanie typu "kieszonka" <przeznaczone dla noworodków> wydaje się bardzo proste.
Poćwiczę na razie "na sucho" a co będzie potem, wyjdzie "w praniu" jak urodzi się Maluch
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości