|
|
#1681 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010
Libra mowisz o tej seri " Jako mowic.." ? , u ciebie o tyle jest mykens , bo masz male dziecko i nastolatka , a ze jest jeszcze osobno ta ksiazka jak mowic do nastolatkow to nie wiadomo teraz na ktora sie zdecydowac.
Tam w ksiazce "Jak mowic do dzieci ... " jest przyklad matki nastolatka i krotka rozmowka miedzy nimi , mama inaczej zaczela rozmawiac z nim niz zazwyczaj .On cos przyszedl z meczu niezadowolony nie mogl grac chyba . Tak potoczyla ta rozmowe bez wydziwiania, bez moralizowania, wymadrzania sie itd Powiedziala tylko TO MUSIALO BYC DLA CIEBIE PRZYKRE , on nie uslyszal jej , wiec ona powtorzyla , a on jej odpowiedzial tylko TATA TEZ POWINIEN CHODZIC NA TEN KURS . Zmierzam do tego, ze zasady jakimi kieruje sie ksiazka sa przystosowane do dzieci w roznym wieku. Ciekawa jestem co nowego jest w tej dla nastolatkow .Tak bede wracac do nich nie ma wyjscia, cyba dobrym sposobem tez jest robienie sobie notatek na kartce i wywieszanie , zeby mimowolnie zerkac , az wsiaknie. Bo jak to rodzice opisuja, czuja sie na poczatku jakby odgrywali nowe role, uczyli sie siebie , czuja sie sztucznie. Zara ksiazke opisze , to samo z innymi i tak leza ![]() a wlasnie u nas 19 lutego ma byc Dora w tym parku rozrywki , akurat mlody ma wolne to pojedziemy , bo maly bardzo lubi . Ciekaw czy sie wystraszy, ale moze uda nam sie fotke strzelic. Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2013-01-10 o 22:00 |
|
|
|
#1682 |
|
Zakorzenienie
|
Już wcześniej o niej słyszałam ale jakoś nie mówiła do mnie
|
|
|
|
#1683 |
|
Zakorzenienie
|
to tak jak ja , ale zaryzykowalam , bo o ile malego udaje mi sie opanowac to jego juz nie i koniec koncow drzemy japy na siebie
![]() ja stosuje teraz ten schemat , gdzie nie odpowiadam odrazu moralizatorsko mlodemu, ale tylko wydaje ten dzwiek "och, rozumiem, albo mmmm" itd. Smiac mi sie chce bo nie wymadrzam sie jak mlody cos powie tylko mmmm , ochh, a jego chuj strzela Jeszcze jej nie skonczylam . |
|
|
|
#1684 |
|
Zakorzenienie
|
Już kupiłam jak mówić żeby dzieci nas słuchały i jeszcze ciasta siostry Anastazji sobie wzięłam a co
|
|
|
|
#1685 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Olka też swoje potrafi , a czasem jest nawet bardziej wkurzająca niż Szymek . I taka z niej czasem wyjąca mamzela , SZymek przynajmniej jest konkretny . Cytat:
Megi oj mądrze gadasz Gdyby tak się jeszcze dało to łatwo w życie wcielić . ![]() Człowiek przyłazi do domu , a tu jakieś sprzątanie , prasowanie i kit wie co przed nim . Czasem mam wyrzuty sumienia że nie mam kiedy się z dzieciakami bawić . Dobrze że oni we dwoje są , to sobie dobrze radzą . Pomysły mają różne nie przy wszystkich chce mi się śmiać Madziwnia - jak się okazuje nie każdy żółty i zielony katar jest bakteryjny Jutro jadę z TZ na pożegnanie z ludźmi ze starej firmy , także wieczorkiem raczej mnie nie będzie . W sobotę rano do Uk lecę , więc pewnie w niedzielę dopiero się jakoś odezwę . Tz z dzieciakami całą sobotę zostaje . pewnie w domu jak po przejściu tornada będzie , bo on jakoś mało ich pilnuje żeby sprzątali . Co do chlapania się w siuśkach , to Olka ma zwyczaj noszenia nocnika po całym domu , więc nie dawno zostawiła pełny przed TV . Szymek w to wlazł . Ale był na nią wściekły , że wdepnął w jej siuśki ![]() ![]() W kiblu to on jej zapala światło , bo już sięga , ale ona za to na kibel sama nie usiądzie , bo z niej krasnal . ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Cytat:
|
|
#1686 |
|
Zakorzenienie
|
Ania on się wściekł nie że wdepnął w siuchy ale dlatego że to Olki
![]() Szerokości na wysokości życzę ![]() I miłej zabawy jutro |
|
|
|
#1687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. A co to za książka , pingwina ? Święte przepisy na ciasta? Rozgrzeszajace hehe Ania a to weekendzik grubo sie zapowiada , zleci szybko bo atrakcje , po szmaty wpadasz? Wyprzedaze ? Starszy miał świeczki w oczach jak babcia pojechała , teraz na całe wakacje ma wpaść i wielkie odliczanie . Może na Wielkanoc mi sie uda polecieć , bo Turcja jednak odpada , chyba ze ... Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2013-01-10 o 22:49 |
|
|
|
|
#1688 |
|
Zakorzenienie
|
Już sobie poradziłam z tym projektem graficznym
![]() ![]() kolega kolegi ma biuro reklamy ot bedzie profesjonalnie ![]() ![]() : Może macie ochote na imprezke karnawałowa przebierana ![]() 2 lutego znów jak 2 lata temu robie u nas na sali. Rezerwacja juz jest, DJ a nawet 2 sa.. ludzie widza.. czekam na projekt od grafika i tworze wydarzenie na Fb ![]() Akurat mam wolne od szkoły wtedy wiec bez stresu bede mogła sie pobawić ![]() Megi piekne zdania dzis spod twoich paluszków wychodza
|
|
#1689 |
|
Zakorzenienie
|
Taa święte np. to http://babeczka.zuzka.pl/2012/12/sekaczek/
http://eksplozjasmaku.blox.pl/2011/11/Dziwak.html http://kuchennezapiski.blox.pl/2012/...Anastazji.html http://www.deon.pl/deon-cafe/kuchnia...-kolorowe.html http://www.deon.pl/deon-cafe/kuchnia...-tesciowa.html że jak upieczesz i zjesz to będziesz w niebie
|
|
|
|
#1690 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na bank tak właśnie było choć nie przypominam sobie żeby się w swoich taplał . Nie dawno coś mu odbiło wytarł się po kupie ( ręką ) i potem palce brudne mi wytarł w całą rolkę sraj taśmy . Po tym fakcie dopiero mnie zawołał ![]() Cytat:
![]() a jak i jakaś fajna tania szmata się trafi to czemu by nie ![]()
|
|
#1691 |
|
Zakorzenienie
|
Ania dobrze że nie o ścianę
|
|
|
|
#1692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Głodna się zrobiłam, jeszcze wcześniej przeglądałam menu naleśnikarni bo mam ochotę coś zrobić... Mam jedną książkę tej siostry, jeszcze nie korzystałam, wszystko mi się takie skomplikowane wydaje a pewnie nie jest. Jakoś nie porywam się na takie warstwowe ciasta... Na jakie blaszki te przepisy? Chyba kupię sobie 2 jednakowe mniejsze bo kto zje całą blachę takich wysokich....
|
|
#1693 | |
|
Zakorzenienie
|
ni ma bata nie wchodze
![]() Ja podatna na sugestie ![]() Wiesz co cie mialam pytac, bo twoj tz muraz, budowlaniec czy cos w ten desen , mogla bys sie go zapytac o cos?Wyczailam sobie kafle do lazienki , ale pisze , ze sa podlogowe ( na ulotce z cena) , a mozna je na sciane tyz klasc ? Na pudelku nie bylo imfo , ze tylko na podloge, ale pisalo cos , jakas rada o , podczas kladzenia kafeli na sciane podloge i jakies bzdety. Ja z wujkiem dopiero bede gadac jak przyjedzie , to dopiero mi doradzi . To byly narazie jedyne kafle ktore mi sie spodobaly , wiec bedzie problem jak okaze sie , ze nie mozna ich na sciane tez polozyc , bo bede musiala szukac inne, a moze byc problem . I nawet byla bym sklonna zrobic biala lazienke, a nie czarna bo piekny kolor byl polyskujacy . A jeszcze , co sadzi o mozaice w lazience ? ![]() Cytat:
nooo to fajnie , jak bylam w maju sama to z jednej strony dziwnie, ale kurde INACZEJ matko ,dziwne uczucie , ale fajnie
|
|
|
|
|
#1694 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tylko mechanik maszyn i urządzeń rolniczych ![]() mówi że można a kto komu zabroni co innego na odwrót ,jakbyś ścienne chciała na podłogę to nie bardzo.mozaika to straszne ☠☠☠☠☠☠☠☠ do kładzenia ,co mój stary się oklął zanim kanty podocinał i ogólnie tak na żywo nic specjalnego jak dla mnie ,mamy na wannie na wierzchu. |
||
|
|
|
#1695 |
|
Zakorzenienie
|
Libra to zmylilo mnie to , ze robil sam lazienke , wiec samouk
A jak z czyszczeniem, bo moj tz mi truje dzyndzla, ze to kijowe do czysczenia itd. Podoba mi sie cos w ten desen z mozaiki : - http://www.domowladni.pl/pomysl/4868-lazienka - http://www.domideco.pl/multimedia/35...ika_w_lazience Dobrze, ze moja jest mala to na kafelki duzo nie wywale o ile bardzo drogich nie wybiore . Musimy jeszcze jechac do Londynu po sedes z funkcja podmywania dupy Nataszka jak minal dzien ? mala szczesliwa, zadowolona? Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2013-01-11 o 00:00 |
|
|
|
#1696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem dlaczego a powinien , tak samo czy podaje sie tabletke nacczo czy w czasie posiłku badz po wszystko trzeba z ulotek sie dowiadywac ... ja dlugo nie wiedziałam ze po otwarciu niektórych syropów liczy sie tylko 28 dni i taki syrop do kosza sie nadaje a ja sie nimi kurowałam nie dziwie sie ze mi nie pomogły ... mi takie rzeczy mówi moja kuzynka która jest farmaceutką w aptece , rzadko ze soba rozmawiamy bo na siebie trafic nie mozemy ale czesto spotykamy sie u niej w pracy kiedy ja jade jakies leki wykupić i ona mnie doinformowuje
|
|
#1697 |
|
Zakorzenienie
|
Nad rzeką, obok farmy siedzi krowa i pali trawkę. Podpływa do niej bóbr, wychodzi na brzeg i pyta:
- Te, krowa, co robisz? - Aaaa, widzisz bóbr, jaram i jest OK. - Daj trochę, jeszcze nigdy nie kurzyłem... - Jasne! Ciągnij macha bracie! Bóbr wciągnął dym i od razu go wypuścił. Na to krowa: - Stary, nie taaak! Patrz: ciągniesz macha i trzymasz go w płucach dłuższą chwilę. Zresztą - wiesz co? W tym czasie jak wciągniesz, przepłyń się kawałek pod wodą w dół rzeki, wróć tu i wtedy wypuść powietrze. I mówię ci będzie OK. Jak uradzili tak zrobili. Bóbr się zaciągnął, płynie pod wodą, ale już po kilku chwilach zrobiło mu się happy. Wyszedł na brzeg po drugiej stronie rzeki, walnął się na trawę i orbituje. Podchodzi do niego hipopotam i pyta: - Te bóbr, co robisz? - Aaaa, widzisz hipciu, fazuję sobie troszke... - Daj trochę stuffu, ja też chcę. - Podpłyń na drugi brzeg do krowy - ona ci da. Hipopotam podpłynął w górę rzeki, wychodzi na brzeg, a krowa wywaliła gały i krzyczy: - Bóbr, k..wa, WYPUŚĆ POWIETRZE!
|
|
|
|
#1698 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj kusisz kobieto chociaz ciastka ze skwarek mojemu ojcu po głowie chodziły i chciał zebym mu zrobiła ... ja uwielbiam flaczki z zołądków pychaaaa niestety amelia zadnych podrobów nie je i nienawidzi pietruszki ale ja pietruche do takiego sprytnego urzedzenia daje i z łyzka rosołu miskuje wychodzi zielona woda i to wlewam do zupy trza sobie radzic zaraz ami zacznie marudzic badz jak wejde do pokoju bedzie spała na skraju łózka , robi tak odkąd nie ma pieluchy bo ja ja teraz na spiocha wysadzam siku rozwala mnie bo czasem sama do siebie mówi heheh---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:18 ---------- Cytat:
mamo a paweł (mój brat) mi powiedział ze mam robaki (odwraca sie i krzyczy do niego)Paweł a ty masz klaby (kraby) w tyłku mamo a paweł nie da mi grac , ale to jest jego gra no daj mi myszke bede grała z nim (siada koło pawła, nasladuje go klika myszka no i gra )tatuś a mama dzis płakała a dlaczego nie wiem ,lalka zuzia tak spiewa ![]() daj mi tabletke po co ci no bo zmywarka pełna pomoge ci mamusiu dobrze kochanie super pomocnica jestes no normalnie..... wstyd mamusiu ? nie kochanie szczescie achaaaa szczescie chcesz banana oczywiscie dzi włosów spiąc nie chciała bo chce byc ksieżniczka ![]() ---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano o 00:23 ---------- Cytat:
a am na tym zdieciu to ty z małą ? bom jeszcze cie chyba nie widziała ... jestescie sliczne ![]() ---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:27 ---------- Cytat:
|
|
#1699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, da se rade w zyciu , wydadana masz barierke w lozku ? moj jakby spal bez to bylo by co noc ladowanie na dywanie , tez czasem w innych pozach go zastaje . Najgorsze jak czasem spi z nami , miedzy nami , my pionowo a on poziomo a Pawel ile ma lat? Ja tak z ziemniakami kiedys robilam, bo moj mlody nie chcial jesc, to na papke i zupe to zagescilo , nie wyczul , jadl . |
|
|
|
|
#1700 |
|
Zakorzenienie
|
Mrowaczku - nie polecę Ci żadnej książki o maluchach, bo ja jestem na etapie czytania o rozwoju w takim sensie neurologicznym bardziej. O zaburzeniach rozwojowych, pracy mózgu itd. Za to staram się bardziej wczuć w to, co może się dziać w tej małej główce. Skąd czasem jest płacz. Obserwuję mocniej.
Np. Igor rozrabia, ja zabraniam, on płacz, nie działa to złość, ja odsyłam do pokoju, on wraca skruszony i chce się tulić i całować. Całość ma tak ekspresyjny wymiar, że mam wrażenie, że dziko boi się mojego odrzucenia. To mnie akurat dość mocno niepokoi. Mówię mu zanim go wyślę, że bardzo go kocham, ale jest niegrzeczny i ma wrócić, jak będzie grzeczny. Nie wiem, ile trafia do niego, jak akurat się drze, ale próbuję. Staram się dużo mówić o uczuciach, emocjach. Że jest mi smutno, jak coś się dzieje, że się boję albo, że bardzo mnie coś cieszy. Zobaczymy jak wszystko pójdzie. Evitka - no to masz małą kopię siebie w domu W przebraniu Lenka wydaje się już taka duża. Ja nie śpię od ponad godziny. Posprzątałam kuchnię, powiesiłam pranie. Idę się ogarnąć.
|
#1701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Evi - mała Ewcia cudna! Że też ją za wiedźmę przebrałaś jak to taki aniołeczek, z tych oczek tak niewinnie patrzy Jeszcze w kwestii sikania chciała sie zapytać, bo widzę, że np. linndowy Michaś sika jak dorosły, czyli stoi nad kibelkiem, mój sika jak baba - siada ). Wy tak jak lind wysadzacie maluchy??? tak wogóle to witam z rana, mój tż rzygał całą noc po kiełbaskach wiedeńskich z lidla, gdzieś mu ta skóra utknęła chyba...przez to musiałąm w nocy wstać do małej ![]() Dzisiaj w południe mamy deibut marchewkowy, ciekawe jak małej pójdzie
|
|
#1702 |
|
Zakorzenienie
|
Eviś mała czarownica wygląda pięknie,zresztą jak zawsze
ale mnie zasypało przez te parę godzin!muszę chłopaków do odśnieżania zwołać,taka zima była,że zielonego pojęcia nie mam gdzie szpadle mamy.Muszę garaże przeszukać.
|
#1703 |
|
Zakorzenienie
|
Evi mała super czarodziejka a nie wiedzma, ale kropidło by dopełniło całości
![]() Monka ja bym na całą łazienkę tych mozajek nie kładła bo potem w razie czego czyść te fugi Aniu udanej zabawy Ana ja wczoraj poszłam biegać to było fajnie sucho, czarny asfalt, a jak po 1h30 do domu wracałam to biało wszędzie ![]() Dzisiaj zaspałąm, bo telefon mi się rozładował i nie obudził. Eryka wysłałam w expresie do szkoły z kanapką w ręku ![]() Dzisiaj pochwalę moje dzieci bo wczoraj byli przekochani ![]() ---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- Bao mój już od roku sika jak facet. Nawet mnie namawia żebym spróbowała, ale odmawiam
|
|
#1704 | |||
|
Zakorzenienie
|
ŚNIEG ,MRÓZ ,HUUUURAAAA!!!!
Cytat:
ładne to czarne ale wedłu mnie trudne do utrzymania w czystości ,ja patrzę praktycznie ,mamy twardą wodę i każda kropeczkę znać. Mozaikę na razie się czyści normalnie ale pewnie po czasie będzie trzeba fugi odświeżyć ,jednak nei wyobrażam sobie czyścić całej łazienki w mozaice,Twój tz ma rację.No i u nas jest dość droga Cytat:
Cytat:
![]() A to Ci starego przeczyściło ,pewnie teraz kiełbasy nie ruszy |
|||
|
|
|
#1705 |
|
Zakorzenienie
|
Bao - mój sika na siedząco. I mam wrażenie, że jeszcze tak będzie dość długo. Muszlę mamy tak wysoko, że on ledwo ze stopniem tam się gramoli
Więc nie ma wyjścia - jak siurka będzie miał na wysokości szyi to może sikać na stojąco. A mało tego - on zawsze widział tylko mnie, jak korzystam z wc - chyba nawet nie wie, że można inaczej.
|
#1706 |
|
Zakorzenienie
|
Witam,
Mrowka - moja śpi w pampersie. I właśnie jej sie wylalo bokiem. Na nocnik juz nie siada tylko na wc. Evi- bandytka piękna Moje dziecka właśnie wstalo wiec idę śniadanie jej zrobić.
|
#1707 |
|
Zakorzenienie
|
moj tez sika w nocy w pampka i to to tyle ze czasem w nocy mu zmienię.........
w ciagu dnia woli na nocnik - mimo wszystko wygodniej, ale pozniej sam sie obsluguje, wylewa, myje ![]() u nas tez sniezek pada w koncu - a ja zimowek jeszce nie mam - tezet sruby zapodzial...evi super mala czarownica - a wiesz moze cos a propo tego przedszkola siostr?? ponoc u nas miescie ono najlepsze (w oswiacie tak twierdza) ale jakos odrzuca mnie jak wiem ze siostry to prowadza.... choc ponoc i tak miesc nie ma dopiero na 2015 mozna zapisywac...
|
|
|
|
#1708 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ten też fajnie wygląda ![]() Evi piękna czarownica ![]() Mrowak- Zosia dalej śpi w pampersie Ania ale Ci zazdroszcze tych zakupów ![]() na 13 ide do przedszkola, jest dzień wegeterianina, nie mam pojęcia co tam będzie. Wiem tyle że Zosi pani to przygotowuje. Zosia dzisiaj chętnie poszła do przedszkola, bo przezs ostanie dni nie chciała się puścić.
|
|
|
#1709 |
|
Zakorzenienie
|
popiku widzialas
hehehttp://www.zabawkowicz.pl/zabawka/27...-do-ipada.html |
|
|
|
#1710 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wydaje mi sie, ze nie powinnas okreslac tymi epitatemi malego, a negowac jego zachowanie typu " zachowujesz sie niegrzecznie " a nie " jestes niegreczny". sika na stojaco Cytat:
tak wiem o jaka kombinacje ci chodzi, ja narazie ejstem na etapie zbieranie wszystkic pomyslow , ktore mi sie podobaja . Potem okaze sie w sklepie co mozemy u siebie zrobic. Fugi tz bedzie czyscil Cytat:
, ale bardzo mi sie podobaja jezeli chodzi o mozaike .
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:37.

.
, to samo z innymi i tak leza 

a pewnie nie jest. Jakoś nie porywam się na takie warstwowe ciasta... Na jakie blaszki te przepisy? Chyba kupię sobie 2 jednakowe mniejsze bo kto zje całą blachę takich wysokich....