Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010 - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-10, 21:57   #1681
monka23
Zakorzenienie

Dot.: Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010

Libra mowisz o tej seri " Jako mowic.." ? , u ciebie o tyle jest mykens , bo masz male dziecko i nastolatka , a ze jest jeszcze osobno ta ksiazka jak mowic do nastolatkow to nie wiadomo teraz na ktora sie zdecydowac.

Tam w ksiazce "Jak mowic do dzieci ... " jest przyklad matki nastolatka i krotka rozmowka miedzy nimi , mama inaczej zaczela rozmawiac z nim niz zazwyczaj .On cos przyszedl z meczu niezadowolony nie mogl grac chyba .
Tak potoczyla ta rozmowe bez wydziwiania, bez moralizowania, wymadrzania sie itd Powiedziala tylko TO MUSIALO BYC DLA CIEBIE PRZYKRE , on nie uslyszal jej , wiec ona powtorzyla , a on jej odpowiedzial tylko TATA TEZ POWINIEN CHODZIC NA TEN KURS .

Zmierzam do tego, ze zasady jakimi kieruje sie ksiazka sa przystosowane do dzieci w roznym wieku.

Ciekawa jestem co nowego jest w tej dla nastolatkow .

Tak bede wracac do nich nie ma wyjscia, cyba dobrym sposobem tez jest robienie sobie notatek na kartce i wywieszanie , zeby mimowolnie zerkac , az wsiaknie. Bo jak to rodzice opisuja, czuja sie na poczatku jakby odgrywali nowe role, uczyli sie siebie , czuja sie sztucznie.

Zara ksiazke opisze . Podoba mi sie zaluje ze tak pozno sie za nie wzielam, kupilam w maju , to samo z innymi i tak leza

a wlasnie u nas 19 lutego ma byc Dora w tym parku rozrywki , akurat mlody ma wolne to pojedziemy , bo maly bardzo lubi . Ciekaw czy sie wystraszy, ale moze uda nam sie fotke strzelic.

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2013-01-10 o 22:00
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 22:04   #1682
libra777
Zakorzenienie

Już wcześniej o niej słyszałam ale jakoś nie mówiła do mnie
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 22:10   #1683
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Już wcześniej o niej słyszałam ale jakoś nie mówiła do mnie
to tak jak ja , ale zaryzykowalam , bo o ile malego udaje mi sie opanowac to jego juz nie i koniec koncow drzemy japy na siebie

ja stosuje teraz ten schemat , gdzie nie odpowiadam odrazu moralizatorsko mlodemu, ale tylko wydaje ten dzwiek "och, rozumiem, albo mmmm" itd.
Smiac mi sie chce bo nie wymadrzam sie jak mlody cos powie tylko mmmm , ochh, a jego chuj strzela , albo jest w szoku , albo u nas nie zadziala . Bo mowi, "nie mow tak mmm ochh bo denerwujesz moj mozg" . Zobaczymy bo moze to ten szok pierwszy i on debnieje , potem sie przyzwyczai.
Jeszcze jej nie skonczylam .
Stary 2013-01-10, 22:22   #1684
libra777
Zakorzenienie

Już kupiłam jak mówić żeby dzieci nas słuchały i jeszcze ciasta siostry Anastazji sobie wzięłam a co
Stary 2013-01-10, 22:30   #1685
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Ania zdaję sobie sprawę że niestety będzie ciężko. W pobliżu bida że hej a ceny są bardzo różne. Właśnie sobie przeglądam i np. komplet niektórzy dają za 100 a są i takie za 400.
Zobaczymy
Obyś sprzedała .

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
min. dla takich zachowań nie chciałam chłopaków mieć jeden na szczęscie mi na takie pomysły nie wpada
U nas zasypane, ale jest +1 więc ten śnieg taki mało miły
żebyś się czasem nie zdziwiła .
Olka też swoje potrafi , a czasem jest nawet bardziej wkurzająca niż Szymek . I taka z niej czasem wyjąca mamzela , SZymek przynajmniej jest konkretny .

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Nie wiem gdzie schowałam szczebelki z łóżeczka
Zosia się nimi bawiła, zabrałam i schowałam, tylko gdzie
Ja bym na regał albo na szafę położyła .

Megi oj mądrze gadasz
Gdyby tak się jeszcze dało to łatwo w życie wcielić .
Człowiek przyłazi do domu , a tu jakieś sprzątanie , prasowanie i kit wie co przed nim . Czasem mam wyrzuty sumienia że nie mam kiedy się z dzieciakami bawić . Dobrze że oni we dwoje są , to sobie dobrze radzą . Pomysły mają różne nie przy wszystkich chce mi się śmiać

Madziwnia - jak się okazuje nie każdy żółty i zielony katar jest bakteryjny zresztą co za różnica czy wirus czy bakteria i tak Ci dziecko może sprzedać .

Jutro jadę z TZ na pożegnanie z ludźmi ze starej firmy , także wieczorkiem raczej mnie nie będzie . W sobotę rano do Uk lecę , więc pewnie w niedzielę dopiero się jakoś odezwę .
Tz z dzieciakami całą sobotę zostaje . pewnie w domu jak po przejściu tornada będzie , bo on jakoś mało ich pilnuje żeby sprzątali .
Co do chlapania się w siuśkach , to Olka ma zwyczaj noszenia nocnika po całym domu , więc nie dawno zostawiła pełny przed TV . Szymek w to wlazł . Ale był na nią wściekły , że wdepnął w jej siuśki
W kiblu to on jej zapala światło , bo już sięga , ale ona za to na kibel sama nie usiądzie , bo z niej krasnal .

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
to tak jak ja , ale zaryzykowalam , bo o ile malego udaje mi sie opanowac to jego juz nie i koniec koncow drzemy japy na siebie

ja stosuje teraz ten schemat , gdzie nie odpowiadam odrazu moralizatorsko mlodemu, ale tylko wydaje ten dzwiek "och, rozumiem, albo mmmm" itd.
Smiac mi sie chce bo nie wymadrzam sie jak mlody cos powie tylko mmmm , ochh, a jego chuj strzela , albo jest w szoku , albo u nas nie zadziala . Bo mowi, "nie mow tak mmm ochh bo denerwujesz moj mozg" . Zobaczymy bo moze to ten szok pierwszy i on debnieje , potem sie przyzwyczai.
Jeszcze jej nie skonczylam .
Stary 2013-01-10, 22:37   #1686
libra777
Zakorzenienie

Ania on się wściekł nie że wdepnął w siuchy ale dlatego że to Olki
Szerokości na wysokości życzę
I miłej zabawy jutro
Stary 2013-01-10, 22:46   #1687
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Już kupiłam jak mówić żeby dzieci nas słuchały i jeszcze ciasta siostry Anastazji sobie wzięłam a co
Juz ? To szybko , ja to co chwile dodaje i odsikuje książki , najbardziej to mi zależy na tureckim po polsku żebym dokładnie zrozumiała . A co to za książka , pingwina ? Święte przepisy na ciasta? Rozgrzeszajace hehe

Ania a to weekendzik grubo sie zapowiada , zleci szybko bo atrakcje , po szmaty wpadasz? Wyprzedaze ?

Starszy miał świeczki w oczach jak babcia pojechała , teraz na całe wakacje ma wpaść i wielkie odliczanie .
Może na Wielkanoc mi sie uda polecieć , bo Turcja jednak odpada , chyba ze ...

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2013-01-10 o 22:49
Stary 2013-01-10, 22:54   #1688
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Już sobie poradziłam z tym projektem graficznym
kolega kolegi ma biuro reklamy ot bedzie profesjonalnie :

Może macie ochote na imprezke karnawałowa przebierana
2 lutego znów jak 2 lata temu robie u nas na sali. Rezerwacja juz jest, DJ a nawet 2 sa.. ludzie widza.. czekam na projekt od grafika i tworze wydarzenie na Fb
Akurat mam wolne od szkoły wtedy wiec bez stresu bede mogła sie pobawić

Megi piekne zdania dzis spod twoich paluszków wychodza

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 23:01   #1689
libra777
Zakorzenienie

Taa święte np. to http://babeczka.zuzka.pl/2012/12/sekaczek/
http://eksplozjasmaku.blox.pl/2011/11/Dziwak.html
http://kuchennezapiski.blox.pl/2012/...Anastazji.html
http://www.deon.pl/deon-cafe/kuchnia...-kolorowe.html
http://www.deon.pl/deon-cafe/kuchnia...-tesciowa.html
że jak upieczesz i zjesz to będziesz w niebie
Stary 2013-01-10, 23:06   #1690
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Ania on się wściekł nie że wdepnął w siuchy ale dlatego że to Olki
Szerokości na wysokości życzę
I miłej zabawy jutro
Nie czytac jak ktoś wrażliwy .
Na bank tak właśnie było choć nie przypominam sobie żeby się w swoich taplał . Nie dawno coś mu odbiło wytarł się po kupie ( ręką ) i potem palce brudne mi wytarł w całą rolkę sraj taśmy . Po tym fakcie dopiero mnie zawołał

Cytat:
Juz ? To szybko , ja to co chwile dodaje i odsikuje książki , najbardziej to mi zależy na tureckim po polsku żebym dokładnie zrozumiała . A co to za książka , pingwina ? Święte przepisy na ciasta? Rozgrzeszajace hehe

Ania a to weekendzik grubo sie zapowiada , zleci szybko bo atrakcje , po szmaty wpadasz? Wyprzedaze ?

Starszy miał świeczki w oczach jak babcia pojechała , teraz na całe wakacje ma wpaść i wielkie odliczanie .
Może na Wielkanoc mi sie uda polecieć , bo Turcja jednak odpada , chyba ze ...
Połazić , spędzić dzień bez dzieci - tam mnie ich " mamo " na bank nie dopadnie a jak i jakaś fajna tania szmata się trafi to czemu by nie
Stary 2013-01-10, 23:08   #1691
libra777
Zakorzenienie

Ania dobrze że nie o ścianę
Stary 2013-01-10, 23:21   #1692
lindsley
Zakorzenienie

Głodna się zrobiłam, jeszcze wcześniej przeglądałam menu naleśnikarni bo mam ochotę coś zrobić...

Mam jedną książkę tej siostry, jeszcze nie korzystałam, wszystko mi się takie skomplikowane wydaje a pewnie nie jest. Jakoś nie porywam się na takie warstwowe ciasta... Na jakie blaszki te przepisy? Chyba kupię sobie 2 jednakowe mniejsze bo kto zje całą blachę takich wysokich....

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 23:25   #1693
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
że jak upieczesz i zjesz to będziesz w niebie
ni ma bata nie wchodze
Ja podatna na sugestie

Wiesz co cie mialam pytac, bo twoj tz muraz, budowlaniec czy cos w ten desen , mogla bys sie go zapytac o cos?
Wyczailam sobie kafle do lazienki , ale pisze , ze sa podlogowe ( na ulotce z cena) , a mozna je na sciane tyz klasc ?
Na pudelku nie bylo imfo , ze tylko na podloge, ale pisalo cos , jakas rada o , podczas kladzenia kafeli na sciane podloge i jakies bzdety.
Ja z wujkiem dopiero bede gadac jak przyjedzie , to dopiero mi doradzi .
To byly narazie jedyne kafle ktore mi sie spodobaly , wiec bedzie problem jak okaze sie , ze nie mozna ich na sciane tez polozyc , bo bede musiala szukac inne, a moze byc problem .
I nawet byla bym sklonna zrobic biala lazienke, a nie czarna bo piekny kolor byl polyskujacy .
A jeszcze , co sadzi o mozaice w lazience ?

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Nie czytac jak ktoś wrażliwy .
Na bank tak właśnie było choć nie przypominam sobie żeby się w swoich taplał . Nie dawno coś mu odbiło wytarł się po kupie ( ręką ) i potem palce brudne mi wytarł w całą rolkę sraj taśmy . Po tym fakcie dopiero mnie zawołał

Połazić , spędzić dzień bez dzieci - tam mnie ich " mamo " na bank nie dopadnie a jak i jakaś fajna tania szmata się trafi to czemu by nie

nooo to fajnie , jak bylam w maju sama to z jednej strony dziwnie, ale kurde INACZEJ matko ,dziwne uczucie , ale fajnie
Stary 2013-01-10, 23:39   #1694
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość

Głodna się zrobiłam, jeszcze wcześniej przeglądałam menu naleśnikarni bo mam ochotę coś zrobić...

Mam jedną książkę tej siostry, jeszcze nie korzystałam, wszystko mi się takie skomplikowane wydaje a pewnie nie jest. Jakoś nie porywam się na takie warstwowe ciasta... Na jakie blaszki te przepisy? Chyba kupię sobie 2 jednakowe mniejsze bo kto zje całą blachę takich wysokich....
Lind nie są trudne tylko trochę pracochłonne ,ja sobie zazwyczaj robię tak że ciasto piekę w jeden dzień i np. gotuję jakiś budyń jak jest potzrbny do masy żeby dobrze wystygł a masy robię drugiego dnia i wtedy mi sie wydaje że nie zajęły dużo czasu ,jednak wysiłek się opłaci bo wyglądają imponująco ,kiedyś jak zrobiłam architekta http://wkuchennymoknie.blox.pl/2012/...RCHITEKTA.html to nie chcieli wierzyc że sama zrobiłam że to niby z cukierni,wydają się skomplikowane a nie są.
Cytat:
ni ma bata nie wchodze
Ja podatna na sugestie

Wiesz co cie mialam pytac, bo twoj tz muraz, budowlaniec czy cos w ten desen , mogla bys sie go zapytac o cos?
Wyczailam sobie kafle do lazienki , ale pisze , ze sa podlogowe ( na ulotce z cena) , a mozna je na sciane tyz klasc ?
Na pudelku nie bylo imfo , ze tylko na podloge, ale pisalo cos , jakas rada o , podczas kladzenia kafeli na sciane podloge i jakies bzdety.
Ja z wujkiem dopiero bede gadac jak przyjedzie , to dopiero mi doradzi .
To byly narazie jedyne kafle ktore mi sie spodobaly , wiec bedzie problem jak okaze sie , ze nie mozna ich na sciane tez polozyc , bo bede musiala szukac inne, a moze byc problem .
I nawet byla bym sklonna zrobic biala lazienke, a nie czarna bo piekny kolor byl polyskujacy .
A jeszcze , co sadzi o mozaice w lazience ?

nooo to fajnie , jak bylam w maju sama to z jednej strony dziwnie, ale kurde INACZEJ matko ,dziwne uczucie , ale fajnie
chacha mój tż nie jest ani murarz anie budowlaniec tylko mechanik maszyn i urządzeń rolniczych
mówi że można a kto komu zabroni co innego na odwrót ,jakbyś ścienne chciała na podłogę to nie bardzo.
mozaika to straszne ☠☠☠☠☠☠☠☠ do kładzenia ,co mój stary się oklął zanim kanty podocinał i ogólnie tak na żywo nic specjalnego jak dla mnie ,mamy na wannie na wierzchu.
Stary 2013-01-10, 23:58   #1695
monka23
Zakorzenienie

Libra to zmylilo mnie to , ze robil sam lazienke , wiec samouk
A jak z czyszczeniem, bo moj tz mi truje dzyndzla, ze to kijowe do czysczenia itd.
Podoba mi sie cos w ten desen z mozaiki :
- http://www.domowladni.pl/pomysl/4868-lazienka
- http://www.domideco.pl/multimedia/35...ika_w_lazience

Dobrze, ze moja jest mala to na kafelki duzo nie wywale o ile bardzo drogich nie wybiore . Musimy jeszcze jechac do Londynu po sedes z funkcja podmywania dupy

Nataszka jak minal dzien ? mala szczesliwa, zadowolona?

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2013-01-11 o 00:00
Stary 2013-01-11, 00:05   #1696
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:

Edzia ma sens to co piszesz ,czemu żaden lekarz tego nie powie

Widziałyście te pożary na Tasmanii? masakra jakaś
A u nas chyba zaraz powodzie będą chyba przez te deszcze

nie wiem dlaczego a powinien , tak samo czy podaje sie tabletke nacczo czy w czasie posiłku badz po wszystko trzeba z ulotek sie dowiadywac ...
ja dlugo nie wiedziałam ze po otwarciu niektórych syropów liczy sie tylko 28 dni i taki syrop do kosza sie nadaje a ja sie nimi kurowałam nie dziwie sie ze mi nie pomogły ...

mi takie rzeczy mówi moja kuzynka która jest farmaceutką w aptece , rzadko ze soba rozmawiamy bo na siebie trafic nie mozemy ale czesto spotykamy sie u niej w pracy kiedy ja jade jakies leki wykupić i ona mnie doinformowuje

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 00:13   #1697
monka23
Zakorzenienie

Nad rzeką, obok farmy siedzi krowa i pali trawkę. Podpływa do niej bóbr, wychodzi na brzeg i pyta:
- Te, krowa, co robisz?
- Aaaa, widzisz bóbr, jaram i jest OK.
- Daj trochę, jeszcze nigdy nie kurzyłem...
- Jasne! Ciągnij macha bracie!
Bóbr wciągnął dym i od razu go wypuścił. Na to krowa:
- Stary, nie taaak! Patrz: ciągniesz macha i trzymasz go w płucach dłuższą chwilę. Zresztą - wiesz co? W tym czasie jak wciągniesz, przepłyń się kawałek pod wodą w dół rzeki, wróć tu i wtedy wypuść powietrze. I mówię ci będzie OK.
Jak uradzili tak zrobili. Bóbr się zaciągnął, płynie pod wodą, ale już po kilku chwilach zrobiło mu się happy. Wyszedł na brzeg po drugiej stronie rzeki, walnął się na trawę i orbituje. Podchodzi do niego hipopotam i pyta:
- Te bóbr, co robisz?
- Aaaa, widzisz hipciu, fazuję sobie troszke...
- Daj trochę stuffu, ja też chcę.
- Podpłyń na drugi brzeg do krowy - ona ci da.
Hipopotam podpłynął w górę rzeki, wychodzi na brzeg, a krowa wywaliła gały i krzyczy:
- Bóbr, k..wa, WYPUŚĆ POWIETRZE!

Stary 2013-01-11, 00:34   #1698
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:

Robiłam dzisiaj ciasteczka ze skwarek ,tak takich skwarek ze smalcu co zostają , ja nie jadłam skubnęłam tylko kawalątek dosłownie ,ale młody koneser wtrząchnął całą miskę i mówi że dobre
Z tego przepisu jakby ktoś miał ochotę http://przepisy-aleksandry.blogspot....skwarkami.html
wprowadziłąm tylko małą modyfikację zamiast mąki dałam 100g migdałów mielonych i 150g mąki orkiszowej razowej a resztę dopełniłam zwykłą mąką.Polecam a pamiętacie takie ciasteczka smalcówki? robiło się u was?
A na niedzielę robię http://slodkoscinatalerzu.blox.pl/20...halwowiec.html
muszę gdzieś upchnąć tą chałwę turecką co kiedyś zamówiłam wysyłkowo.

oj kusisz kobieto chociaz ciastka ze skwarek mojemu ojcu po głowie chodziły i chciał zebym mu zrobiła ...

ja uwielbiam flaczki z zołądków pychaaaa
niestety amelia zadnych podrobów nie je i nienawidzi pietruszki ale ja pietruche do takiego sprytnego urzedzenia daje i z łyzka rosołu miskuje wychodzi zielona woda i to wlewam do zupy

trza sobie radzic

zaraz ami zacznie marudzic badz jak wejde do pokoju bedzie spała na skraju łózka , robi tak odkąd nie ma pieluchy bo ja ja teraz na spiocha wysadzam siku rozwala mnie bo czasem sama do siebie mówi heheh

---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:18 ----------

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Asia moja jeszcze nie wpadła

Megi- Zosia nie wejdzie jak jest ciemno do łazienki, tylko drze się światło

zadają Wasze dzieci tzw "trudne pytania"? moja się ciągle coś pyta
- dlaczego się siedzi?
- dlaczego mam rączki?
- dlaczego mnie nie było na waszym weselu?
- dlaczego piesek szczek?

ot pytania które zadała mi dzisiaj

tak pyta skarzy i zmysla wczoraj a raczej przedwczoraj

mamo a paweł (mój brat) mi powiedział ze mam robaki (odwraca sie i krzyczy do niego)Paweł a ty masz klaby (kraby) w tyłku

mamo a paweł nie da mi grac ,
ale to jest jego gra
no daj mi myszke bede grała z nim (siada koło pawła, nasladuje go klika myszka no i gra )

tatuś a mama dzis płakała
a dlaczego
nie wiem ,lalka zuzia tak spiewa

daj mi tabletke
po co ci
no bo zmywarka pełna

pomoge ci mamusiu
dobrze kochanie super pomocnica jestes no normalnie.....
wstyd mamusiu ?
nie kochanie szczescie
achaaaa szczescie

chcesz banana
oczywiscie

dzi włosów spiąc nie chciała bo chce byc ksieżniczka

---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano o 00:23 ----------

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
monka, ja juz to czytałam, ale na pewno wrócę jeszcze-jeszcze jest klika pozycji tych autorek, ale jakoś nie dorwałam jeszcze

to przedstawiam moją wiedźmę i jej dorę (nie dało rad zrobić fotki bez jej udziału )
jeny ale piękna wiedzma , plecak jest rewelacyjny
a am na tym zdieciu to ty z małą ? bom jeszcze cie chyba nie widziała ... jestescie sliczne

---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:27 ----------

Cytat:
Nad rzeką, obok farmy siedzi krowa i pali trawkę. Podpływa do niej bóbr, wychodzi na brzeg i pyta:
- Te, krowa, co robisz?
- Aaaa, widzisz bóbr, jaram i jest OK.
- Daj trochę, jeszcze nigdy nie kurzyłem...
- Jasne! Ciągnij macha bracie!
Bóbr wciągnął dym i od razu go wypuścił. Na to krowa:
- Stary, nie taaak! Patrz: ciągniesz macha i trzymasz go w płucach dłuższą chwilę. Zresztą - wiesz co? W tym czasie jak wciągniesz, przepłyń się kawałek pod wodą w dół rzeki, wróć tu i wtedy wypuść powietrze. I mówię ci będzie OK.
Jak uradzili tak zrobili. Bóbr się zaciągnął, płynie pod wodą, ale już po kilku chwilach zrobiło mu się happy. Wyszedł na brzeg po drugiej stronie rzeki, walnął się na trawę i orbituje. Podchodzi do niego hipopotam i pyta:
- Te bóbr, co robisz?
- Aaaa, widzisz hipciu, fazuję sobie troszke...
- Daj trochę stuffu, ja też chcę.
- Podpłyń na drugi brzeg do krowy - ona ci da.
Hipopotam podpłynął w górę rzeki, wychodzi na brzeg, a krowa wywaliła gały i krzyczy:
- Bóbr, k..wa, WYPUŚĆ POWIETRZE!

: hahaha: jeny obudze zaraz amelie

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 00:49   #1699
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość

ja uwielbiam flaczki z zołądków pychaaaa
niestety amelia zadnych podrobów nie je i nienawidzi pietruszki ale ja pietruche do takiego sprytnego urzedzenia daje i z łyzka rosołu miskuje wychodzi zielona woda i to wlewam do zupy

trza sobie radzic

zaraz ami zacznie marudzic badz jak wejde do pokoju bedzie spała na skraju łózka , robi tak odkąd nie ma pieluchy bo ja ja teraz na spiocha wysadzam siku rozwala mnie bo czasem sama do siebie mówi hehehe

tak pyta skarzy i zmysla wczoraj a raczej przedwczoraj

mamo a paweł (mój brat) mi powiedział ze mam robaki (odwraca sie i krzyczy do niego)Paweł a ty masz klaby (kraby) w tyłku

mamo a paweł nie da mi grac ,
ale to jest jego gra
no daj mi myszke bede grała z nim (siada koło pawła, nasladuje go klika myszka no i gra )

tatuś a mama dzis płakała
a dlaczego
nie wiem ,lalka zuzia tak spiewa

daj mi tabletke
po co ci
no bo zmywarka pełna

pomoge ci mamusiu
dobrze kochanie super pomocnica jestes no normalnie.....
wstyd mamusiu ?
nie kochanie szczescie
achaaaa szczescie

chcesz banana
oczywiscie

dzi włosów spiąc nie chciała bo chce byc ksieżniczka

---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano o 00:23 ----------

jeny ale piękna wiedzma , plecak jest rewelacyjny
a am na tym zdieciu to ty z małą ? bom jeszcze cie chyba nie widziała ... jestescie sliczne

---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:27 ----------

: hahaha: jeny obudze zaraz amelie
noooooooooooo pycha , ale nigdy tez sama nie robilam , chyba czas sprobowac

jeny jakie teksty, ona ladna kombinatorka i sciemniaczka , da se rade w zyciu , wydadana

masz barierke w lozku ? moj jakby spal bez to bylo by co noc ladowanie na dywanie , tez czasem w innych pozach go zastaje . Najgorsze jak czasem spi z nami , miedzy nami , my pionowo a on poziomo

a Pawel ile ma lat?

Ja tak z ziemniakami kiedys robilam, bo moj mlody nie chcial jesc, to na papke i zupe to zagescilo , nie wyczul , jadl .
Stary 2013-01-11, 05:36   #1700
megi-megi
Zakorzenienie

Mrowaczku - nie polecę Ci żadnej książki o maluchach, bo ja jestem na etapie czytania o rozwoju w takim sensie neurologicznym bardziej. O zaburzeniach rozwojowych, pracy mózgu itd. Za to staram się bardziej wczuć w to, co może się dziać w tej małej główce. Skąd czasem jest płacz. Obserwuję mocniej.
Np. Igor rozrabia, ja zabraniam, on płacz, nie działa to złość, ja odsyłam do pokoju, on wraca skruszony i chce się tulić i całować. Całość ma tak ekspresyjny wymiar, że mam wrażenie, że dziko boi się mojego odrzucenia. To mnie akurat dość mocno niepokoi. Mówię mu zanim go wyślę, że bardzo go kocham, ale jest niegrzeczny i ma wrócić, jak będzie grzeczny. Nie wiem, ile trafia do niego, jak akurat się drze, ale próbuję.
Staram się dużo mówić o uczuciach, emocjach. Że jest mi smutno, jak coś się dzieje, że się boję albo, że bardzo mnie coś cieszy. Zobaczymy jak wszystko pójdzie.

Evitka -
no to masz małą kopię siebie w domu W przebraniu Lenka wydaje się już taka duża.

Ja nie śpię od ponad godziny. Posprzątałam kuchnię, powiesiłam pranie. Idę się ogarnąć.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 06:55   #1701
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Już sobie poradziłam z tym projektem graficznym
kolega kolegi ma biuro reklamy ot bedzie profesjonalnie :

Może macie ochote na imprezke karnawałowa przebierana
2 lutego znów jak 2 lata temu robie u nas na sali. Rezerwacja juz jest, DJ a nawet 2 sa.. ludzie widza.. czekam na projekt od grafika i tworze wydarzenie na Fb
Akurat mam wolne od szkoły wtedy wiec bez stresu bede mogła sie pobawić

Megi piekne zdania dzis spod twoich paluszków wychodza
szkoda, że mieszkam tak daleko od Ciebie bo już bym siew prosiła na tą imprezę

Evi - mała Ewcia cudna! Że też ją za wiedźmę przebrałaś jak to taki aniołeczek, z tych oczek tak niewinnie patrzy

Jeszcze w kwestii sikania chciała sie zapytać, bo widzę, że np. linndowy Michaś sika jak dorosły, czyli stoi nad kibelkiem, mój sika jak baba - siada wie, że można sikać na stojąco, ale ona tak nie chce, a ja go nie zmuszam (chociaż mi nie najszczy koło kibla). Wy tak jak lind wysadzacie maluchy???
tak wogóle to witam z rana, mój tż rzygał całą noc po kiełbaskach wiedeńskich z lidla, gdzieś mu ta skóra utknęła chyba...przez to musiałąm w nocy wstać do małej
Dzisiaj w południe mamy deibut marchewkowy, ciekawe jak małej pójdzie

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 07:00   #1702
anakazar
Zakorzenienie

Eviś mała czarownica wygląda pięknie,zresztą jak zawsze

ale mnie zasypało przez te parę godzin!muszę chłopaków do odśnieżania zwołać,taka zima była,że zielonego pojęcia nie mam gdzie szpadle mamy.Muszę garaże przeszukać.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 08:17   #1703
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Evi mała super czarodziejka a nie wiedzma, ale kropidło by dopełniło całości

Monka ja bym na całą łazienkę tych mozajek nie kładła bo potem w razie czego czyść te fugi. Ale byłam w restauracji w toalecie i tam mieli takie duże płytki i między nimi tylko taki pioniowy pasek około 10 cm z tej mozajki, super to wyglądało.

Aniu udanej zabawy

Ana ja wczoraj poszłam biegać to było fajnie sucho, czarny asfalt, a jak po 1h30 do domu wracałam to biało wszędzie

Dzisiaj zaspałąm, bo telefon mi się rozładował i nie obudził. Eryka wysłałam w expresie do szkoły z kanapką w ręku

Dzisiaj pochwalę moje dzieci bo wczoraj byli przekochani

---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

Bao mój już od roku sika jak facet. Nawet mnie namawia żebym spróbowała, ale odmawiam

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 08:22   #1704
libra777
Zakorzenienie

ŚNIEG ,MRÓZ ,HUUUURAAAA!!!!

Cytat:
Libra to zmylilo mnie to , ze robil sam lazienke , wiec samouk
A jak z czyszczeniem, bo moj tz mi truje dzyndzla, ze to kijowe do czysczenia itd.
Podoba mi sie cos w ten desen z mozaiki :
- http://www.domowladni.pl/pomysl/4868-lazienka
- http://www.domideco.pl/multimedia/35...ika_w_lazience

Dobrze, ze moja jest mala to na kafelki duzo nie wywale o ile bardzo drogich nie wybiore . Musimy jeszcze jechac do Londynu po sedes z funkcja podmywania dupy

Nataszka jak minal dzien ? mala szczesliwa, zadowolona?
Tak samouk
ładne to czarne ale wedłu mnie trudne do utrzymania w czystości ,ja patrzę praktycznie ,mamy twardą wodę i każda kropeczkę znać.
Mozaikę na razie się czyści normalnie ale pewnie po czasie będzie trzeba fugi odświeżyć ,jednak nei wyobrażam sobie czyścić całej łazienki w mozaice,Twój tz ma rację.No i u nas jest dość droga
Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
nie wiem dlaczego a powinien , tak samo czy podaje sie tabletke nacczo czy w czasie posiłku badz po wszystko trzeba z ulotek sie dowiadywac ...
ja dlugo nie wiedziałam ze po otwarciu niektórych syropów liczy sie tylko 28 dni i taki syrop do kosza sie nadaje a ja sie nimi kurowałam nie dziwie sie ze mi nie pomogły ...

mi takie rzeczy mówi moja kuzynka która jest farmaceutką w aptece , rzadko ze soba rozmawiamy bo na siebie trafic nie mozemy ale czesto spotykamy sie u niej w pracy kiedy ja jade jakies leki wykupić i ona mnie doinformowuje
o syropach to nie wiedziałam
Cytat:
szkoda, że mieszkam tak daleko od Ciebie bo już bym siew prosiła na tą imprezę

Evi - mała Ewcia cudna! Że też ją za wiedźmę przebrałaś jak to taki aniołeczek, z tych oczek tak niewinnie patrzy

Jeszcze w kwestii sikania chciała sie zapytać, bo widzę, że np. linndowy Michaś sika jak dorosły, czyli stoi nad kibelkiem, mój sika jak baba - siada wie, że można sikać na stojąco, ale ona tak nie chce, a ja go nie zmuszam (chociaż mi nie najszczy koło kibla). Wy tak jak lind wysadzacie maluchy???
tak wogóle to witam z rana, mój tż rzygał całą noc po kiełbaskach wiedeńskich z lidla, gdzieś mu ta skóra utknęła chyba...przez to musiałąm w nocy wstać do małej
Dzisiaj w południe mamy deibut marchewkowy, ciekawe jak małej pójdzie
Bao mój sika na stojąco ,bo akurat sobie sięga już bez schodka no czasami niestety podłoga też oberwie ale chociaż po ścianach już nie sika
A to Ci starego przeczyściło ,pewnie teraz kiełbasy nie ruszy
Stary 2013-01-11, 08:42   #1705
megi-megi
Zakorzenienie

Bao - mój sika na siedząco. I mam wrażenie, że jeszcze tak będzie dość długo. Muszlę mamy tak wysoko, że on ledwo ze stopniem tam się gramoli Więc nie ma wyjścia - jak siurka będzie miał na wysokości szyi to może sikać na stojąco. A mało tego - on zawsze widział tylko mnie, jak korzystam z wc - chyba nawet nie wie, że można inaczej.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 09:08   #1706
P0P70
Zakorzenienie

Witam,

Mrowka - moja śpi w pampersie. I właśnie jej sie wylalo bokiem.

Na nocnik juz nie siada tylko na wc.

Evi- bandytka piękna

Moje dziecka właśnie wstalo wiec idę śniadanie jej zrobić.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 09:23   #1707
mloda1989
Zakorzenienie

moj tez sika w nocy w pampka i to to tyle ze czasem w nocy mu zmienię.........

w ciagu dnia woli na nocnik - mimo wszystko wygodniej, ale pozniej sam sie obsluguje, wylewa, myje

u nas tez sniezek pada w koncu - a ja zimowek jeszce nie mam - tezet sruby zapodzial...

evi super mala czarownica - a wiesz moze cos a propo tego przedszkola siostr?? ponoc u nas miescie ono najlepsze (w oswiacie tak twierdza) ale jakos odrzuca mnie jak wiem ze siostry to prowadza.... choc ponoc i tak miesc nie ma dopiero na 2015 mozna zapisywac...
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 09:44   #1708
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Sara - jak byłam w stanach przez pół roku przytyłam 13 kg. Byłam wege, więc nie od fast foodów. Jeśli masz przepis na ich sernik to niebiosa - NIE RÓB TEGO! To jedyna rzecz na świecie, przy której nie mam oporów moralnych, zdroworozsądkowych, żadnych. Mogę żreć jak prosiak, ile w siebie wpakuję, oblizać talerz i nóż Mam nadzieję, że ten Twój nie będzie tak pyszny. Nie wiem, jak oni go tam robili, ale to było straszne
nie mam pojęcia czy rzeczywiście jest to taki prawdziwy amerykański czy tylko tak nazwany

Cytat:
a to bez pieczenia taki ,ciekawa jestm jak wyjdzie daj znać bo składniki smakowite
ja robiłam taki http://www.mojewypieki.com/przepis/s...ski-przepis-ii przepyszny był ,delikatny,aksamitny, cudo
dam znać

ten też fajnie wygląda

Evi piękna czarownica

Mrowak- Zosia dalej śpi w pampersie

Ania ale Ci zazdroszcze tych zakupów

na 13 ide do przedszkola, jest dzień wegeterianina, nie mam pojęcia co tam będzie. Wiem tyle że Zosi pani to przygotowuje.

Zosia dzisiaj chętnie poszła do przedszkola, bo przezs ostanie dni nie chciała się puścić.

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 09:46   #1709
mloda1989
Zakorzenienie

popiku widzialas hehe
http://www.zabawkowicz.pl/zabawka/27...-do-ipada.html
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 09:49   #1710
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Np. Igor rozrabia, ja zabraniam, on płacz, nie działa to złość, ja odsyłam do pokoju, on wraca skruszony i chce się tulić i całować. Całość ma tak ekspresyjny wymiar, że mam wrażenie, że dziko boi się mojego odrzucenia. To mnie akurat dość mocno niepokoi. Mówię mu zanim go wyślę, że bardzo go kocham, ale jest niegrzeczny i ma wrócić, jak będzie grzeczny. Nie wiem, ile trafia do niego, jak akurat się drze, ale próbuję.
Staram się dużo mówić o uczuciach, emocjach. Że jest mi smutno, jak coś się dzieje, że się boję albo, że bardzo mnie coś cieszy. Zobaczymy jak wszystko pójdzie.

moj to ryczy w nieboglosy jak go do pokoju zaprowadzilam, bardzo sie bal . Wogole od wypadku z reka , zrobil sie bojazliwy .

Wydaje mi sie, ze nie powinnas okreslac tymi epitatemi malego, a negowac jego zachowanie typu " zachowujesz sie niegrzecznie " a nie " jestes niegreczny".

Cytat:
Wy tak jak lind wysadzacie maluchy???
sika na stojaco

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Evi mała super czarodziejka a nie wiedzma, ale kropidło by dopełniło całości

Monka ja bym na całą łazienkę tych mozajek nie kładła bo potem w razie czego czyść te fugi. Ale byłam w restauracji w toalecie i tam mieli takie duże płytki i między nimi tylko taki pioniowy pasek około 10 cm z tej mozajki, super to wyglądało.

tak wiem o jaka kombinacje ci chodzi, ja narazie ejstem na etapie zbieranie wszystkic pomyslow , ktore mi sie podobaja . Potem okaze sie w sklepie co mozemy u siebie zrobic.
Fugi tz bedzie czyscil

Cytat:
ŚNIEG ,MRÓZ ,HUUUURAAAA!!!!

Tak samouk
ładne to czarne ale wedłu mnie trudne do utrzymania w czystości ,ja patrzę praktycznie ,mamy twardą wodę i każda kropeczkę znać.
Mozaikę na razie się czyści normalnie ale pewnie po czasie będzie trzeba fugi odświeżyć ,jednak nei wyobrażam sobie czyścić całej łazienki w mozaice,Twój tz ma rację.No i u nas jest dość droga
no, ale wiesz narazie sobie szukam przegladam , ale bardzo mi sie podobaja jezeli chodzi o mozaike .
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości