![]() |
#211 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ile wydajecie na modę i urodę?
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#212 | |
Konto usunięte
|
La Mer'owy chetnie obadam.
Cytat:
Moze i trudno sie opalasz, wiec UVB Ci starczy. Uszkodzen zwiazanych z brakiem dostatecznego UVA narazie jednak golym okiem nie zmierzysz. Ja mialam kiedys okres maniakalnego filtrowania. Potem mialam dosc. Naczytalam sie wiele i konkluzja moja byla jedna: jesli nie uzywa sie przepisowej ilosci to lepiej nie uzywac wcale. Starzeniem sie nie martwie, bo slonce widze rzadko (w pracy siedze sporo). Jak starosc nadejdzie to naciagne to i tamto i bedzie git ![]() A napisz, prosze, jakie roznice poza cena oczywiscie widzisz? Edytowane przez 4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b Czas edycji: 2013-01-10 o 13:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 |
Zakorzenienie
|
Czym sie smarujecie jak sie Atredermujecie?
Mam bardzo podrażnioną skórę twarzy
![]() |
#214 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.bioarp.pl/pl/p/Planeta-Or...ych-oliwek/397 Z kosmetyków do twarzy nic nie próbowałam, bo ja mam niestety problematyczną cerę i po prostu boję się eksperymentować. Od lat używam tego samego - pewnych kremów i kolorówki, czegoś co mnie na pewno nie zapcha ani nie uczuli. Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ego-ciala.html https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...acniajacy.html https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ffaclar-h.html |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Zakorzenienie
|
visionAM masz śliczne włosy
![]()
![]() |
![]() |
#217 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#218 |
Zakorzenienie
|
Keira bardzo mi się jako kobieta podoba (i sylwetka, i twarz- ma dużo także po prostu dużo wdzięku)- chociaż bardziej chyba na tych trochę starszych zalinkowanych zdjęciach niż tych najnowszych.
Za to nawiążę do tego, co pisałam wcześniej- w pewnym wieku lepiej mieć rozmiar więcej niż mniej- (czyli słynne słowa francuskiej aktorki: "albo dupa, albo twarz")-w stresie gwałtownie chudnę, gdy poważnie zachorowała mi siostra, szybko "wpadałam" w nr 36 i gdy potem widziałam siebie, sama sobie się nie podobałam- bo o ile schudnąć "w sobie" to jeszcze ok- to źle czułam się w wychudzoną twarzą (mam szczupłą twarz)- dlatego sama sobie najbardziej podobam się w rozm.38. I zalinkuję na potwierdzenie słów, że nie zawsze waga jest wyznacznikiem, zdjęcia amerykańskiej aktorki M. Griffith - jest bardzo szczupła, ale wygląda źle- co prawda daleko mi jeszcze do jej wieku- ale wg mnie lepiej wyglądałaby pełniejsza (może dlatego taka piękna jest Monica Bellucci (mnie przynajmniej się podoba jako kobieta): http://kobieta.dziennik.pl/gwiazdy/g...ria-zdjec.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 | |
jestę wieszczę
|
Cytat:
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, pomyliłyście wątki
![]()
![]() |
#221 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#222 |
Zakorzenienie
|
Zgadzam się, że Monica Belluci jest przepiękną kobietą
![]() A co do wagi to ja mam taki problem, że przy obecnej wadze czyli jakiś 60kg na twarzy wyglądam idealnie, ale ciało mi się mniej podoba i chciałabym ważyć około 55kg, bo wtedy najlepiej się czuję, ale... twarz właśnie jest taka chuda :/ Nie dogodzisz babie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wiem, ze na starosc dzieki temu bede wygladac lepiej, ale... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 |
Zakorzenienie
|
VisionAM śliczne włosy faktycznie
![]() Ja mam stosunkowo szczupłą buzię. Żadnego podwójnego podbródka przy mojej wadze etc. Ale nie mam silnie zarysowanych kości policzkowych, mam raczej "plastusiowe" rysy, coś w stylu Scarlett Johansson.
27.08.2016 Edytowane przez tyene Czas edycji: 2013-01-10 o 17:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
Zakorzenienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;38569653]Ja sie chetnie zamienie. Mam tzw. "baby face". Mam tluszczyk na twarz, ktorego zadna dieta sie nie pozbede. Kosci policzkowch to ze swieca szukac
![]() Wiem, ze na starosc dzieki temu bede wygladac lepiej, ale... ![]() - nie dogodzisz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#226 |
jestę wieszczę
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;38569653]Ja sie chetnie zamienie. Mam tzw. "baby face". Mam tluszczyk na twarz, ktorego zadna dieta sie nie pozbede. Kosci policzkowch to ze swieca szukac
![]() Wiem, ze na starosc dzieki temu bede wygladac lepiej, ale... ![]() No to witamy w klubie ![]()
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Zakorzenienie
|
od pól roku prowadzę tabelkę w excelu
![]() Jesli chodzi o bardziej wymyślne części garderoby (spódnica, bluzka) to kupuję tak 1 sztukę na 1-2 miesiące. Nie kupuję w sieciówkach ponieważ uważam te sklepy za zbyt drogie. W tzw "no name" mam tę samą jakość za połowę niższą cenę. Buty kupuję raz na sezon lub rzadziej - np. w tym roku nie kupiłam żadnych kozaków. Raz na pół roku szarpnę się na jakiś stanik (za ok 70-100zł), majtki trochę częściej. Pomimo, że licząc na sztuki kupuję mało to ubrania stanowią 20% moich wydatków w ubiegłym roku ![]() za to na kosmetyki wydaje bardzo mało. Zazwyczaj wydaję max 20zł miesięcznie ![]() ![]() ![]() perfum nie kupuję - dostaję i jak do tej pory zawsze byłam zadowolona z zapachu. W tej chwili mam ich 11 i żadnego nie kupiłam sama ![]()
Edytowane przez Heledore Czas edycji: 2013-01-10 o 18:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
Zakorzenienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;38569829]U mnie to trzeba ich szukac pod warstwa tluszczu. Mam buzie w stylu Mirandy Kerr, czyli twarz jak pilka
![]() Najlepiej takie kości policzkowe. jak ma np. Johnny Depp(mój ideał kości policzkowych, co z tego, że facet ![]() ![]() ![]() Ja ostatnio wydaję dość dużo pieniędzy na pielęgnacje twarzy(pozbywanie się blizn potrądzikowych, domykanie porów, nawilżanie, filtry). Zaopatruje się głównie w sklepach z półproduktami, bo większość kremów mnie koszmarnie zapycha ![]() ![]() Jeśli chodzi o makijaż- tutaj wolę wyszukiwać tanich perełek ![]() ![]() ![]() Makijaż oczu od miesiąca robię najczęściej paletką Sleek Au Naturel ![]() ![]() Ostatnio przejechałam się mocno na masłach z TBS: strasznie mocno pachną, po tygodniu musiałam je odstawić. Nawilżają średnio. Z podkulonym ogonem wróciłam do oliwki Hipp ![]() Tak więc, jeśli chodzi o pielęgnację- wydaję niemało, ale są to przemyślane zakupy i sprawdzone kosmetyki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#230 |
Zakorzenienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;38562673]Choc bardzo lubie czytac Twoje posty to ten troche wredny jest.
Abstrahujac od kupna okularow, w ktorych sie nawet nie ma pewnosci, ze dobrze wyglada to uderzanie w osobiste watki na watku o zakupach troche niefajne samo w sobie jest.[/QUOTE] Życzę dziewczynie jak najlepiej stąd moja sugestia. Dziewczyna sama wywleka na forum swoje sprawy, dając przyzwolenie tym samym na wyrażenie zdania. Jakoś nie umiem rozdzielać osoby na wątki, dla mnie składa się w całościowy obraz osoby po drugiej stronie-może mylny ale taka wada internetu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 |
Raczkowanie
|
Ja w temacie jestem od niedawna minimalistką. Dawniej kupowałam kosmetyki i ciuchy na zasadzie podoba mi się = biorę, a potem nie pasowało do niczego a szafa i kosmetyczka pełna. Odkąd okazało się że mam skórę naczyniową i atopową musiałam całkiem zmienić podejście do kosmetyków, a za tym poszło też podejście do ciuchów i reszty.
Na moją kosmetyczkę składają się obecnie:
Za ABSOLUTNIE niezbędne uznaję: emolient do mycia + balsam (cokolwiek innego powoduje wściekłe swędzenie i plamy), podkład, tusz i mleczny lakier. Co 2 miesiące wykładam na farbę do włosów (strasznie siwieję), tampony, waciki, emulsję do demakijażu, szkła kontaktowe i płyn ok 200zł. W sumie odkąd wiem, że mam skórę atopową moje wydatki mocno skoczyły do góry mimo ograniczenia ilości kosmetyków. Dawniej stosowałam mydło za 4zł + balsam neutrogeny za 18zł - teraz muszę w aptece zostawić 80zł za samo mycie i natłuszczanie... z całą resztą wyjdzie pewnie ok 250zł miesięcznie :/ Ciuchów nie jestem w stanie policzyć - uwielbiam lumpki i są miesiące że nie kupię nic, a są takie że zostawię ze 2 stówki. Torebek mam trzy: dużą skórzaną codzienną, małą na ramię na wypady na miasto i kopertówkę na wyjścia. Butów 6 par: adidasy do biegania, treki w teren, kowbojki, botki na 12cm obcasie, czarne szpilki i letnie koturny na paskach (podczas zimy sprzedałam około 12 par szpilek i sandałków które mi się znudziły a poluję na czółenka peep toe w kolorze nude z czerwoną podeszwą ![]() ![]()
![]() |
#232 |
Rozeznanie
|
Tak czytam i czytam i jedno mnie zastanawia - wiele z Was pisze, że ma problem z wrażliwą i alergiczną skórą, a używacie jakiegoś kosmetyku latami, przeważnie jest tovróż lub cień do powiek. A to przecież tez ma swoją datę ważności. Nie boicie się przeterminowanych kosmetyków?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#234 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Też mnie to zastanwia ![]() Ja co prawda z tych co chomikują niektóre kosmetyki ( róże) ale nie jestem wrażliwcem i nic mi sie po takim różu nie dzieje..a jakim cudem osoby , które najpierw piszą o aptecznych kremach bo inne uczulaja a następnie wymieniają ze podkład raz na dwa lata ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny, czym sa te filtry? Domyslam sie, ze to krem ochronny z SPF/UV, ale czy filtrami okreslacie bazy pod podklad, czy to jeszcze cos innego?
Edytowane przez eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64 Czas edycji: 2013-01-11 o 02:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Zakorzenienie
|
[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;38578845]Dziewczyny, czym sa te filtry? Domyslam sie, ze to krem ochronny z SPF/UV, ale czy filtrami okreslacie bazy pod podklad, czy to jeszcze cos innego?[/QUOTE]
filtry to kremy z filtrem UV, można je stosować pod makijaż, nikt w tym wątku nie używa nazwy filtr odnośnie bazy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 |
Zakorzenienie
|
nawiązując do tytułu wątku: portfel mówi, ze za dużo, a lustro - że za mało
![]()
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#238 |
Zadomowienie
|
Uczę się minimalizmu
![]() 'wishlistę" i zanim cokolwiek kupię, czekam aż zużyje mi się to co mam. To dużo lepsze niż robienie zapasów i kupowanie kolejnych podkładów do przetestowania. Ubrań mam bardzo dużo, potrafiłam wydać ostatnie pieniądze na nową sukienkę. Koniec końców i tak nigdy nie mam się w co ubrać ![]() Szczerze mówiąc, jestem bardzo szczęśliwa z tego powodu. Wolę kupić sobie coś smacznego do jedzenia lub wydać pieniądze na jakiś weekendowy wyjazd niż tonąć w dziesiątkach spódnic, chodząc regularnie może w 3 z nich ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 |
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o kosmetyki to używam jak najmniej. Kiedyś kupowałam 'na zapas' i miałam sporo niepotrzebnych.
A teraz 1 krem do buzi, 1 balsam - używam aptecznych, więc nie są takie tanie ale za to starczają na bardzo długo. Oprócz tego kolorówka, podkłady- nie mam na tym punkcie świra. Kupuję tylko wtedy gdy coś się kończy. Trochę więcej wydaje na szampony i odzywki, bo stosuję tylko naturalne. Ale nigdy nie kupuję więcej niż potrzebuję w danej chwili. Pod tym względem nie mam sobie nic do zarzucenia. Gorzej z ciuchami....mam w szafach mnóstwo nieużywanych ubrań, kupionych chwilą słabości. Staram się z tym walczyć ale nie zawsze udaje się- myślę, że na to wydaję najwięcej kasy :/ Właśnie mam zamiar prowadzić zeszyt z moimi wszystkimi wydatkami- nie tylko domowymi czy kosmetycznymi. Zobaczymy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
Konto usunięte
|
Niestety dużo. Choć tutaj gdzie mieszkam, nie są to zawrotne kwoty. Zależy od miesiąca, ale cos w granicach 1000zł
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:11.