Kremy uniwersalne

La Roche-Posay Effaclar H Kojący krem nawilżający

La Roche Posay Effaclar H Kojący krem nawilżający do skóry tłustej uwrażliwionej 40ml

• 3 maja 2024 o 11:00
    Koi i nawilża skórę
    Moja skóra była bardzo przesuszona po kuracji przeciwtrądzikowej. Już po pierwszej aplikacji kremu widocznie się polepszyła. Stała się ukojona, bardziej promienna, delikatnie rozświetlona. Po kilku użyciach zauważyłam, że jest bardziej nawilżona i pojawia się na niej mniej niedoskonałości. Krem zachwycił mnie swoją lekką i nieklejącą konsystencją, która szybko się wchłania. Formuła dobrze sprawdza się pod makijaż. Wydajność jest bardzo dobra. Opakowanie jest wygodne w użyciu i wytrzymałe. Umożliwia precyzyjne wydobycie odpowiedniej ilości produktu.
  • 8 kwietnia 2024 o 17:45
    Nie przesusza skóry. Zapobiega powstawaniu niedoskonałości
    Krem dobrze rozprowadza się na skórze i szybko wchłania. Nie pozostawia tłustej warstwy na skórze. Ma lekką formułę. Jest bezzapachowy, komfortowy w stosowaniu. Po dwóch miesiącach widzę redukcję niedoskonałości i brak przesuszonej skóry, co wcześniej. spotykalo mnie przy stosowaniu kuracji przeciwtrądzikowych. Skóra ma wyrównany koloryt. Jeśli chodzi o moją skórę to jest problematyczna, wrażliwa. Walczę z trądzikiem, który pojawia się niemal wszędzie - nie tylko na twarzy, ale też na ramionach, plecach, dekolcie i szyi. Krem skutecznie walczy z niedoskonałościami.
  • 4 lutego 2024 o 23:05
    Nawilża dlugotrwale
    Krem ten stosowałam na mocno przesuszonej miejscową kuracją przeciwtrądzikową skórze. Dobrze się rozprowadza. Szybko się wchłania. Krem koi skórę, łagodzi zaczerwienienia, nawilża. Skóra jest miękka, przyjemna w dotyku. Nie powstają zmiany zapalne, a zaskórników nie przybywa. Krem ten sprawdza się u mnie pod makijaż. Jest lekki, nie pozostawia tłustej warstwy na skórze.
    Swistu
    24 września 2023 o 12:44
    Polecam
    Wg mnie jeden z lepszych kremów nawilżających i łagodzących dla skory podczas leczenia trądziku. Skóra podrażniona dobrze go akceptuje, natychmiast przynosi uczycie ukojenia i nawilżenia, przy tym nie pogarsza stanu skory trądzikowej. Ładnie pachnie. Bardzo wydajny
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
  • 2 listopada 2021 o 20:02
    Za tę cenę wymagam więcej
    Do zakupu tego produktu zachęciła mnie kampania reklamowa marki La Roche Posay, ponieważ pokazuje osoby z problematyczną cerą, a nie ludzi z idealną cerą zrobioną w popularnym programie graficznym. Cieszę się, że w tym kierunku poszedł producent, łapie ode mnie w tej kwestii dużego plusa. Niestety recenzja dotyczy kosmetyku, a nie kampanii reklamowej, a tu już jest gorzej. Krem zakupiłam w aptece Ziko. Cena jak za 40 ml jest wysoka, bo ok. 65 zł. Moim zdaniem to zbyt dużo, ale postanowiłam dać mu szansę. Przed zakupem nie czytałam recenzji, więc nie wyrobiłam sobie wcześniej zdania na temat recenzowanego produktu. Moja cera jest tłusta z dużą skłonnością do powstawania niedoskonałości. Niestety jest ona bardzo wrażliwa na złą dietę i nieodpowiednie kosmetyki. Jestem ostrożna w zakupach, bo borykam się z gorszą kondycją cerą po testowaniu kremów popularnej drogeryjnej marki. Teraz dość ciężko doprowadzić mi ją do odpowiedniego stanu. W ukojeniu i nawilżeniu mojej skóry miał pomóc tenże krem. Ogólnie po posmarowaniu nie zauważyłam, aby produkt koił. Raczej zmiany, które były już czerwone stawały się dodatkowo zaognione, ale produkt nie podrażniał skóry. Dodatkowo krem wydawał się lekki, ale po zaaplikowaniu na buzi była dziwna świecąca się warstwa. Tyle dobrego, że rano twarz była nawilżona, ale zdarzało się, że pojawiała się nowa drobna zmiana na skórze. Nie używałam tego kremu codziennie, ok. 3 razy w tygodniu na zmianę z innym, ale gdy pod koniec zużycia zaczęłam stosować go codziennie to nie był on zbyt przyjazny dla mojej cery, bo zapychał. Zawsze nakładałam go na noc, ponieważ na dzień kompletnie się nie nadawał, gdyż wyświecał. Formuła kremu jest bezzapachowa i to duży plus. Ponadto miał pomagać w walce z trądzikiem, ale u mnie tak się nie stało. Wręcz stosowany codziennie był jedną z jego przyczyn ze względu na obciążającą skórę powłokę, która pozostawała zaraz po zastosowaniu. Opakowanie jest ogólnie w formie wygodnej tubki, ale minusem jest mała pojemność. Jednakże w tej cenie to i 50 ml byłoby mało. Podsumowując nie skuszę się na kolejny zakup tego kremu. Najbardziej zawiódł mnie brak właściwości kojących oraz cena nieadekwatna do jakości. Zapewne w niedalekiej przyszłości wypróbuję inne produkty marki La Roche Posay, ale do tego konkretnego kremu już na pewno nie wrócę.