Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012 - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-11, 11:50   #1591
zielona1911
Zakorzenienie

Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012

Miała króras z Was bóle krzyżowe? Tamlin Ty bedziesz wiedziec czy duza jest różnica bólu jak kobiety miały bóle krzyżowe a "brzuszne" tak jak obserwowałas inne kobiety?

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Wogole przyszlo mi rozliczenie z pradu. Mialam prognozy na 50zl wiec przez godziny uzywania suszarki,czestego uzywania czajnika,tv przez 20godz na dobe,laptopa,pralke codziennie doplata przyjdzie z800-1000zl a przyszla tylko 350 ale nastepna prognoza dalej 50zl myslalam ze mi średnia wezmą.
A odnosnie tej doplaty czy mozna ja zaplacic w ratach?
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 11:52   #1592
muminek88
Zadomowienie

WYGRALIŚMY WOJNĘ Z UBEZPIECZALNIĄ!!! WSZYSKO ZOSTANIE ZAPŁACONE....CZEKAM NA TEL.OD REHABILIT.KIEDY JEJ PASUJE I MYSLE ZE OD PONIEDZIALKU RUSZAMY!!!!!!!!!

pisalam wam ze mała podniosi glowke zaczynajac prostowac rączki??wczoraj bylam na kontroli zbiorniczka i lekarz chwalil mala jak super sobie radzi,ze widac jak rehabilitacja pomaga wiec jak sie dowiedzial ze do dzis sama cwicze to musial szczeke z podlogi zbierac.....
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 11:57   #1593
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Tamlin, noc fatalna co chwila pobudki, jęczenie, naciaganie się przy cycku, w końcu o 3 wrzuciłam ją w nasze poduchy i się rozryczałam... że nie umiem sobie z dzieckiem poradzić, że juz nie wyrabiam, że lepiej by im chyba było beze mnie... straszny kryzys... fatalnie się z tym czuję.
Ech, wybaczcie że nie pocytuję i nie podopowiadam, ale nie mam siły
Kochana, każdy ma niestety granice swojej cierpliwości

Jak ja zostałam z małym na 10 dni sama, to raz już nie wyrobiłam jak darł się przed snem dłuuugo i nie powiem jak go nazwałam, ale to było straszne
Miałam potem wyrzuty sumienia oczywiście, ale potem zdałam sobie sprawę, że JESTEM TYLKO CZŁOWIEKIEM, a dziecko wystawia nas na niezłą próbę, no i czasem jej nie wytrzymujemy

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
Miała króras z Was bóle krzyżowe? Tamlin Ty bedziesz wiedziec czy duza jest różnica bólu jak kobiety miały bóle krzyżowe a "brzuszne" tak jak obserwowałas inne kobiety?
Ja miałam krzyżowe o to tylko z jednej strony, bo znieczulenie źle zadziałało. KOSZMAR...
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 12:09   #1594
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katiem;38567806
Widziałam, że suknie ślubne się przewijały. Jak znajdę moją w necie to Wam pokażę. J[B
eszcze ją mam bo jakoś nie potrafię się rozstać[/B]
skąd ja to znam?
kiedyś obfociłam moją, napisałam ogłoszenie i miałam wystawić na all
ale do tej pory tego nie zrobiłam, bo jeszcze ktoś by kupił:cojest :
Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
ją w zabobony nie wierze ale perełki tez mialam i też zdarza mi sie często płakać przez mojego
Kochana, a przed slubem Ci sie nie zdarzało.
perełki nie maja nic do tego
chyba, że wierzysz, że jakaś rzecz jest w stanie zdeterminować Twoje życie
Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Nie za ciepło go ubierasz ? No chyba ze kest -10 stopni to rozumiem
Asiulka, jak Wam w ciepłym kraju?
Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość

Macie depilator z golarką? Chciałam kupić sobie taki, żeby nogi depilować, a ta golarka do pach i bikini, ale w necie żadnych konkretnych opinii nie ma. Może któraś ma i sobie chwali????
mam golrakę z depilatorem podobną do tej Katiem - z golarki do bikini nie korzystam. kiepska jest
teraz czaję się na tego brauna http://www.braun.com/pl/female-groom...il-7-dual.html
albo w przypływie gotówki na kompleksową depilację laserową
Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Pierwsza pokazana suknia bardzo mi się podoba w sumie podobna do mojej troszke, z tym że ja nie miałam suki na kole, a miała dużo "warstw" pod spodem więc byla ladnie rozkloszowana, spódnica była czyściutka z trenem ok 1,5metra i jedynie na trenie były kryształki swarovskiego bardzo delikatne, a jak tren podpiełam to miałam taki kaczy kuper a góra gorsecik z wzorem kwiatów z kryształków swarovskiego. Także sukienka bardzo skromna w swym bogactwie a zalazłam tę jedyną dopiero 5 dni przed ślubem
kocham suknie z trenem
Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Dobrze że napisałaś. Co roku przekazujemy 1% na jakiegoś dzieciaczka. A że rozliczam tych pitów pełno tak więc procencików leci. Będzie lecialo na Hanię. I na dzieciaczka od Maggie, bodajże Antosia.

Zrobiłam McDonaldowe ciasteczka. Czekają na konsumpcję
dzięki Tamlin
miałam Was jeszcze prosić o procent dla synka mojej koleżanki, ale na razie czekają na decyzje z fundacji.
a skoro o Antosiu mowa, to musze Wam powiedzieć, że zaczyna chodzić!
patrzcie jak pięknie
i mówi już ślicznie
dzięki procentowi za rok ubiegły udalo mu się pojechać na turnus rehabilitacyjny (bagatela 12 tys!)
Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
haj, czuje się fatalnie
boli mnie brzuch i mam jakieś dreszcze ... chyba mnie grypa łamie ... ehh
wracam do łóżka tylko kto zajmie się duśką?

nasza niestety mała rozmiarowo będzie ...
zdrówka dla Ciebie

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
WYGRALIŚMY WOJNĘ Z UBEZPIECZALNIĄ!!! WSZYSKO ZOSTANIE ZAPŁACONE....CZEKAM NA TEL.OD REHABILIT.KIEDY JEJ PASUJE I MYSLE ZE OD PONIEDZIALKU RUSZAMY!!!!!!!!!

pisalam wam ze mała podniosi glowke zaczynajac prostowac rączki??wczoraj bylam na kontroli zbiorniczka i lekarz chwalil mala jak super sobie radzi,ze widac jak rehabilitacja pomaga wiec jak sie dowiedzial ze do dzis sama cwicze to musial szczeke z podlogi zbierac.....
super! bardzo się ciesze, ze rehabilitacja pomaga!

Zielona, ja miałam bóle krzyżowe. Nie mam porównania z innymi, ale te moje to była masakra! i znieczulenia żadnego nie miałam, bo na dolargan już było za późno, a zzo w tym zadupiastym mieście w żadnym szpitalu nie dadzą, nawet jak chcesz zapłacić
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1080685.jpg (65,3 KB, 52 załadowań)

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam

Edytowane przez maggie123
Czas edycji: 2013-01-11 o 12:12
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 12:21   #1595
zielona1911
Zakorzenienie

A np. jak ja mialam bole "brzuszne" to przy kolejnym dziecku tez takie bede miec? czy moge miec krzyżowe?
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 12:22   #1596
Iwoncia81
Zakorzenienie

Chyba tu nagle wszystkie cyckami karmią
Zmykam, piękny weekend od dzisiaj mi sie szykuje
Na razie babki
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 12:25   #1597
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnes!84!! Pokaż wiadomość
Cześć! Wpadam po długiej przerwie, żałuję że nie jestem w stanie nadrobić.
Ostatnio jestem taka przybita. Okazało się że Mała będzie miała rehabilitacje bo ma napięcie mięśniowe. Obraca główkę w obie strony jak leży ale przy unoszeniu głowy na brzuchu wygina się w łuk zamiast podnosić samą główkę. A my idioci nawet nie zauważyliśmy że coś jest nie tak. Poza tym ma taką białą bliznę na twarzy po głupim zadrapaniu - takie lekkie jasne wgłębienie, która utrzymuje się już od 2 miesięcy i nie wiem czy zejdzie :-( Mąż mnie pocieszał że z czasem się wyrówna ale już sama nie wiem, skoro coś takiego powstało po zadrapaniu paznokciem.
Nie powinna jej zostać blizna. Mojej koleżanki mała podrapała sobie całą twarz, była cała czerwona w pręgach, no jak Frankenstein wyglądała, a teraz buzia gładka. Co do rehabilitacji, poćwiczycie i będzie dobrze, a że nie zauważyliście, cóż nie jesteście specjalistami aby wiedzieć czy takie czy inne ułożenie jest dobre. Także głowa do góry słoneczko

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
ogłaszam,że Fabianek dzisiaj kończy 12 tygodni i założył body na 68

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
Tamlin, noc fatalna co chwila pobudki, jęczenie, naciaganie się przy cycku, w końcu o 3 wrzuciłam ją w nasze poduchy i się rozryczałam... że nie umiem sobie z dzieckiem poradzić, że juz nie wyrabiam, że lepiej by im chyba było beze mnie... straszny kryzys... fatalnie się z tym czuję.
Ech, wybaczcie że nie pocytuję i nie podopowiadam, ale nie mam siły
Mati też dziś odstawiał, w końcu się wkur...łam jak po pół godziny od jedzenia on znów chciał i dałam mu wody. Chyba z tego szoku zasnął i spał do 9-tej ładnie. Od dziś butla z wodą śpi z nami.

Cytat:

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Wogole przyszlo mi rozliczenie z pradu. Mialam prognozy na 50zl wiec przez godziny uzywania suszarki,czestego uzywania czajnika,tv przez 20godz na dobe,laptopa,pralke codziennie doplata przyjdzie z800-1000zl a przyszla tylko 350 ale nastepna prognoza dalej 50zl myslalam ze mi średnia wezmą.
A odnosnie tej doplaty czy mozna ja zaplacic w ratach?
Ponoć krzyżowe bolą o wiele mocniej.
A co do rat, musiałabyś się dowiedzieć w energetyce swojej. Ja czekam ze strachem na rozliczenie gazu, a mamy ogrzewanie gazowe. Prognozy po 200zł co 2 miesiące. Wpłacam jeszcze dodatkowo, ale i tak się boję.

Cytat:

Pięknie

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Cytat:
A np. jak ja mialam bole "brzuszne" to przy kolejnym dziecku tez takie bede miec? czy moge miec krzyżowe?
Nie ma żadnej reguły co do tego.
Stary 2013-01-11, 12:29   #1598
Dearlie
Zakorzenienie

Hej dziewczyny.

Mam 14 stron do nadrobienia, a nie było mnie tylko 2 dni.

Po tym jak napisałam w środę, że kiepsko się czuję, choroba rozłożyła mnie na całego. Wczoraj dostałam gorączki 39,5 stopnia i mam wycięty dzień z życiorysu. Nawet nie miałam siły, żeby wstać z łóżka i pojechać do lekarza. Na szczęście Fervex uratował mi życie i dzisiaj jest już lepiej.

Antek był wczoraj z tatą na kontroli u lekarza. Z kaszlem troszkę lepiej, ale mamy dalej robić te inhalacje, tyle, że stopniowo wycofywać Mucosolvan. Najgorsze jest to, że u Antosia pojawiły się jakieś szmery w serduszku. Możliwe, że to tylko wynik tej infekcji, ale i tak bardzo mnie to martwi. W środę mamy kolejną kontrolę u pediatry.
Stary 2013-01-11, 12:52   #1599
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Muszę powiedzieć, że dziś się wyspałam mega po tym jak pisałam po 6 że już nie śpimy, Iga zrobiła mi niespodziankę i zasnęła i spałyśmy jeszcze do 9
Teraz pomarudziła trochę i znowu śpi, a ja przeszukuję internet, bo jutro jadę do salonu sukien ślubnych i coś tam muszę wybrać

Tak w ogóle to Iga nie chcę cyca, no moja wina nauczyłam ją do butelki
muszę szybko ściągać mleko i jej dawać bo wrzask niesamowity

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 13:21   #1600
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
Zielona ja w wojewódzkim.....

Właśnie przeczytałam o tych porodowych kupach i jestem przerażona..... a to tak ciężko było lewatywę zrobić
Czasem nie zrobią na czas tak jak u mnie, nie spodziewali się rozwarcia z niecałych 5 cm na 10 u pierworódki i rodziłam bez lewatywy z owłosionym kroczem, ale obyło się bez "niespodzianki" .
Cytat:
Dzień dobry.
Iwa jak noc???

Mati odkrył swojego fiutka. Tylko go rozbieram do kąpieli, ręka wędruje do pieluchy. A w kąpieli to ciągle się łapie za niego i ciągnie, wczoraj aż mu stanął ten maly fiutek Mamy synków wasi też tak robią?
nie wiedziałam, że takiemu małemu już staje, ehh ci faceci już w tym wieku się zabawiają
Cytat:
Tamlin mój tego nie robi,ale jest młodszy od Twojego więc może jeszcze do tego nie dorósł

Gratulacje dla Fabianka, własnie zdałam sobie sprawę, że Kinga wczoraj skończyła 12 tygodni, a ja o tym nawet nie pomyślałam, ojjj j zła matka ,

Cytat:

dla Ciebie i córeczki
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 13:23   #1601
elena_100
Wtajemniczenie

cześć

jestem uzależniona od was, zamiast sprzątać to tu siedzę

Pierwsza noc przespana ufffff.....

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Czy już mówiłam, że jak coś głośno pochwalę to raz się psuje? No, to właśnie dziecię wstało..
O, to tak jak moja

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Tak jakoś mnie wszystko przerasta, pogoda dobija, myśl o powrocie do pracy i to jak sobie poradzimy z opieką nad Mają w tym czasie, jestem zmęczona trochę i boję się, że nie podołam, aby Ją dobrze wychować.
Dasz radę, też mam takie myśli, ale staram się ich nie dopuszczać do siebie. W końcu nie ma gwarancji, że jak będziemy non stop z dzieckiem siedzieć to wychowamy je lepiej.

Cytat:

Dziewczynki... jako że zbliża się okres rozliczeń podatkowych za rok 2012 chciałabym was bardzo prosić o 1 % dla mojej Hani

dane do rozliczenia:
Wystarczy, że w formularzu PIT w rubryce nazwa OPP wpiszesz:
Fundacja Dzieciom "Zdążyć z Pomocą"
KRS:0000037904 ,
a w rubryce Informacje uzupełniające - cel szczegółowy 1% adnotację
"12169 Bednarz Hanna"

jeśli chcecie poczytać więcej o historii Hani to http://haniawczesniak.smyki.pl
Fajnie, że podałaś. Rozliczam pitów sporo to jak ktoś nie będzie miał swojego podopiecznego to pójdzie na Hanię i moją koleżankę z SM.

Cytat:
Napisane przez Filusia88 Pokaż wiadomość

Ja nie chciałabym wdawać się w bezsensowną dyskusję, ale każdy myślący człowiek powinien wiedzieć że podejmując współżycie musi liczyć się z tym że może być z tego dziecko, bo nie ma 100% metody antykoncepcyjnej. Jeśli ktoś nie dorósł do dzieci to i do seksu moim zdaniem nie dorósł.

Moje dzieci będę "uświadamiać" właśnie w taki sposób
Dokładnie. I nigdy nie zrozumiem babsztyla, który zobaczył na monitorze bijące serduszko i wolał je usunąć niż zatrzymać
Mam nadzieję, że nauczę moją Milkę takiego właśnie myślenia, że miłość jest silniejsza niż strach. Zawsze można urodzić, a potem oddać komuś kto pragnie dziecka a nie może mieć - jeżeli nie chce się zatrzymać.

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
dziewczyny, moze ktoras chcialaby sprzedac ubranko do chrztu po swojej coreczce?
Colds ja mogę ci pożyczyć nawet, żebyś nie musiala płacić. tylko ja mam takie zwykłe to nie wiem czy będzie ci się podobać i czy Melcia będzie je mieć dobre.

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość

jaki to smoczek ortodontyczny?

Taki jaki pisze na opakowaniu A z wyglądu prosty, lekko płaski i troszkę szerszy przy końcu, ale beż takiej kulki

Cytat:
haj, czuje się fatalnie
boli mnie brzuch i mam jakieś dreszcze ... chyba mnie grypa łamie ... ehh
wracam do łóżka tylko kto zajmie się duśką?

Zdrówka życzę !!!

Cytat:
Dzień dobry.
Iwa jak noc???

Mati odkrył swojego fiutka. Tylko go rozbieram do kąpieli, ręka wędruje do pieluchy. A w kąpieli to ciągle się łapie za niego i ciągnie, wczoraj aż mu stanął ten maly fiutek Mamy synków wasi też tak robią?

Bomba

Cytat:
Napisane przez Agnes!84!! Pokaż wiadomość
Cześć! Wpadam po długiej przerwie, żałuję że nie jestem w stanie nadrobić.
Ostatnio jestem taka przybita. Okazało się że Mała będzie miała rehabilitacje bo ma napięcie mięśniowe. Obraca główkę w obie strony jak leży ale przy unoszeniu głowy na brzuchu wygina się w łuk zamiast podnosić samą główkę. A my idioci nawet nie zauważyliśmy że coś jest nie tak. Poza tym ma taką białą bliznę na twarzy po głupim zadrapaniu - takie lekkie jasne wgłębienie, która utrzymuje się już od 2 miesięcy i nie wiem czy zejdzie :-( Mąż mnie pocieszał że z czasem się wyrówna ale już sama nie wiem, skoro coś takiego powstało po zadrapaniu paznokciem.
Jak wygina się łuk. Dzwiga nogi i miednicę i robi taki jakby mostek? Bo jak tak to muszę iść z Kamilką do lekarza bo też tak robi

Cytat:

super wieści

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 13:27   #1602
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Jak czytam o tych słoiczkach, to aż mi się niedobrze robi.... Zamiast chociaż dla dzieci coś dobrego zrobić, to.... Szkoda gadać. Ja od początku się zarzekałam, że gerbera nie będę kupować, po tym jak szkło w słoiczkach było.... A teraz to już tym bardziej. Z resztą nie mam zamiaru wcale słoiczków kupować, chociaż ostatnio trochę mnie kusi, bo niektóre nawet fajne te deserki czy obiadki, ale cholera wie co w tym jest, a skoro mieszkam na wsi, to mogę z własnego ogrodu dziecku marchewkę czy jabłko przygotować i przynajmniej wiem co mu podaję. A z mięsa, to słyszałam, że najlepszy jest królik i młody gołąb dla maluchów.
Też jestem tego zdania że najlepiej samemu jak się ma swojskie warzywka, ale czasem z braku czasu dobry i słoiczek.
Ale o tym gołębiu to nie słyszałam

Znalazłam fajną stronkę gdzie można zamówić produkty Hipp, powyżej 100zł dostawa gratis http://www.hipp.dodomku.pl/?utm_sour...a%202013-01-11

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Cytat:
Ale gonicie laski.

Kalpana ja miałam depilator z wymienną głowicą na golarke brauna i o ile depilator swoje robił to golarka do dupy. Bez żalu zostawiłam ze Włoszech bo mi tylko bagaż do samolotu obciążał :P

Martus trzymam kciuki za malutką oby rehab nie była potrzebna

Wy tu o psach pisałyście a dla mnie i tak takie małe czworonożne gady jak wasze to dla mnie nie pies :P Pies to ma być pies
ale tak czy inaczej w sklepie nie ma miejsca dla psa, co najwyżej w zoologicznym mi nie przeszkadza jak ktoś z psem wchodzi ale tak to oo nieeee.

Dziewczynki... jako że zbliża się okres rozliczeń podatkowych za rok 2012 chciałabym was bardzo prosić o 1 % dla mojej Hani

dane do rozliczenia:
Wystarczy, że w formularzu PIT w rubryce nazwa OPP wpiszesz:
Fundacja Dzieciom "Zdążyć z Pomocą"
KRS:0000037904 ,
a w rubryce Informacje uzupełniające - cel szczegółowy 1% adnotację
"12169 Bednarz Hanna"

jeśli chcecie poczytać więcej o historii Hani to http://haniawczesniak.smyki.pl
Sojka a czy ryczałtowcy też mogą odliczyć ten 1% bo ja sie nie znam totalnie....?
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 13:29   #1603
elena_100
Wtajemniczenie

Zapomniałam. Dzięki za odpowiedź w sprawie smoczków

Stary 2013-01-11, 13:47   #1604
colds
Zakorzenienie

Cytat:
No Melka potrzebuje 62 bądź 68.

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
przypomniałam sobie jak leżałam na porodówce z jedną babeczką, dzieliły nas tylko murki więc słyszałyśmy się nawzajem.
pamiętam jak zaraz po urodzeniu synka powiedziała do położnej, która jej asystowała: przepraszam za te wszystkie kupy

myślałam, że mój małżonek z krzesła spadnie jak to usłyszał. pewnie był w przestrachu czy ja mu nie zgotuję podobnej niespodzianki

Sama wizja zrobienia kupy przy porodzie była dla mnie porażająca, ale jak tak się słyszy takie opowiadania to aż śmiać się chce, choć pewnie mi do śmiechu, by nie było

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
Zielona ja w wojewódzkim.....

Właśnie przeczytałam o tych porodowych kupach i jestem przerażona..... a to tak ciężko było lewatywę zrobić
Tam gdzie ja rodziłam to nawet nie proponowali lewatywy

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Witam sie z rana i od razu mam pytanie do dziewczyn karmiących mm
Czy za każdym razem zagęszczacie maluszkom mleczko kaszką lub kleikiem?
Rano, tj. druga pobudka w nowym dniu, daje mm z kleikiem, a na wieczór, przed spaniem - kaszkę.
Ale kleik dlatego, że Mała nie należy do olbrzymów, wagę ma niezbyt wysoką. . Gdyby lepiej przybierała na wadze to pewnie dawałabym mleko.
No, ale tak to jest jak co się zje to się wysra

Cytat:

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Gratulacje dla Fabianka, własnie zdałam sobie sprawę, że Kinga wczoraj skończyła 12 tygodni, a ja o tym nawet nie pomyślałam, ojjj j zła matka
Ja w tych tygodniach się gubię Więc świętujemy tylko pełne miesiące

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.

Mam 14 stron do nadrobienia, a nie było mnie tylko 2 dni.

Po tym jak napisałam w środę, że kiepsko się czuję, choroba rozłożyła mnie na całego. Wczoraj dostałam gorączki 39,5 stopnia i mam wycięty dzień z życiorysu. Nawet nie miałam siły, żeby wstać z łóżka i pojechać do lekarza. Na szczęście Fervex uratował mi życie i dzisiaj jest już lepiej.

Antek był wczoraj z tatą na kontroli u lekarza. Z kaszlem troszkę lepiej, ale mamy dalej robić te inhalacje, tyle, że stopniowo wycofywać Mucosolvan. Najgorsze jest to, że u Antosia pojawiły się jakieś szmery w serduszku. Możliwe, że to tylko wynik tej infekcji, ale i tak bardzo mnie to martwi. W środę mamy kolejną kontrolę u pediatry.
Kuruj się Matka! Zdrówka dla Ciebie i Antka

Daj znać jak po wizycie będzie, będziemy z Melką trzymać kciuki!

elena_100 - Mnie przerażają ceny ubranek do chrztu
Już nie mówię o cenie ubranek, które mi się naprawdę podobają .
Szukam jakiegoś wdzianka, tj. kurteczki i jakiejś sukienki. Jedno z dwóch albo oba . Bo wybaczcie, ale żal mi wydać ponad 200zł na jeden raz

My jedziemy za dwa tygodnie z Małą do okulisty, bo miała te wylewy do oczek. Chcemy sprawdzić czy nie zaszły tam żadne zmiany. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze

Edytowane przez colds
Czas edycji: 2013-01-11 o 13:57
colds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 13:57   #1605
Agnes!84!!
Rozeznanie

Cytat:
Nie powinna jej zostać blizna. Mojej koleżanki mała podrapała sobie całą twarz, była cała czerwona w pręgach, no jak Frankenstein wyglądała, a teraz buzia gładka. Co do rehabilitacji, poćwiczycie i będzie dobrze, a że nie zauważyliście, cóż nie jesteście specjalistami aby wiedzieć czy takie czy inne ułożenie jest dobre. Także głowa do góry słoneczko
Bardzo dziękuję za pocieszeniei ogólnie za odpowiedź pomimo że jestem tu rzadkim gościem.

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Czasem nie zrobią na czas tak jak u mnie, nie spodziewali się rozwarcia z niecałych 5 cm na 10 u pierworódki i rodziłam bez lewatywy z owłosionym kroczem, ale obyło się bez "niespodzianki" .
Mam wrażenie że po lewatywie prędzej coś może wyskoczyć a raczej wtedy to już wypłynąć Przynajmniej mnie to spotkało, aż się bałam dalej przeć
Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
Jak wygina się łuk. Dzwiga nogi i miednicę i robi taki jakby mostek? Bo jak tak to muszę iść z Kamilką do lekarza bo też tak robi
Chodzi o leżenie na brzuszku- wygina do tyłu główkę wraz z górnym odcinkiem kręgosłupa, jednocześnie miednica też idzie do góry. A powinien pracować kręgosłup w odcinku krzyżowym i sama główka idzie do góry.
Stary 2013-01-11, 14:02   #1606
Asiuulka89
Zakorzenienie

Dziewczyny czy któreś z waszych dzieciaczkow miały trzydniowke? Chodzi mi dokładnie o temperaturę jaka wysoka była i jak długo sie utrzymywała?
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 14:02   #1607
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Kochana, każdy ma niestety granice swojej cierpliwości

Jak ja zostałam z małym na 10 dni sama, to raz już nie wyrobiłam jak darł się przed snem dłuuugo i nie powiem jak go nazwałam, ale to było straszne
Miałam potem wyrzuty sumienia oczywiście, ale potem zdałam sobie sprawę, że JESTEM TYLKO CZŁOWIEKIEM, a dziecko wystawia nas na niezłą próbę, no i czasem jej nie wytrzymujemy
Wiem, ale to jest takie okropne uczucie gdy w środku nocy a się ochotę wyjść i nie wracać

Cytat:

A co do rat, musiałabyś się dowiedzieć w energetyce swojej. Ja czekam ze strachem na rozliczenie gazu, a mamy ogrzewanie gazowe. Prognozy po 200zł co 2 miesiące. Wpłacam jeszcze dodatkowo, ale i tak się boję.
Auć, współczuję gazówki. Mieszkaliśmy przez rok w mieszkaniu z takim ogrzewaniem. Nigdy więcej! I tak mieliśmy jeszcze w miarę dobrze bo koszty wynajmu dzieliliśmy ze znajomymi - my jeden pokój, oni drugi, ale gazówka to masakra Na szczęście teraz mam miejskie.

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość

Sojka a czy ryczałtowcy też mogą odliczyć ten 1% bo ja sie nie znam totalnie....?
Mogą
Sojka, cieszę się bardzo że dziewczyny się zmobilizowały do przekazywania 1%. Też bym to zrobiła, ale już od kilku lat przekazuję i mobilizuję znajomych do przekazywania na rzecz synka mojej kuzynki, który choruje na padaczkę lekooporną. Mam nadzieję że wybaczysz Wszystkiego dobrego dla Hani

Źle się czuję... kręci mi się w głowie i ledwo łażę... wręcz się boję brać Alicję na ręce żeby przypadkiem nie zasłabnąć. Oby do 17-tej...

Colds
a jak sytuacja z naczyniakiem Melci? Zmienia się coś? Bo Alicja też ma, na stopie i narazie nic się nie wchłania...

Edytowane przez Iwa844
Czas edycji: 2013-01-11 o 14:04
Iwa844 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 14:06   #1608
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
Dasz radę, też mam takie myśli, ale staram się ich nie dopuszczać do siebie. W końcu nie ma gwarancji, że jak będziemy non stop z dzieckiem siedzieć to wychowamy je lepiej.
Dzięki Elena! Wiesz, tu nawet nie chodzi o to, że ja muszę wrócić do pracy i Maja nie będzie ze mną, ale raczej o to zamieszanie jakie będzie związane z organizacją opieki nad Nią. Będziemy próbowali tak abym opiekowała się Nią ja, mąż i moja mama. Mama pracuje w systemie 4 brygadowym, ja właściwie tylko na rano, mąż może pracować na dwie zmiany. W tym wszystkim szkoda mi mamy bo Ona ciężko pracuje i chciałabym aby jak najwięcej odpoczywała po pracy a taki dzidziuś jest jednak absorbujący.
A ja obawiam się, że nie będę wiedziała jak się z Nią bawić aby odpowiednio stymulować jej rozwój intelektualny itd., że nie będę miała cierpliwości i siły czasem.
Już nie wspominam o tym, że zrobiłam się mega wrażliwa na cierpienie innych, tzn. zawsze byłam, ale teraz jak słyszę/widzę/czytam o chorych dzieciach to po prostu mnie paraliżuje.
Stary 2013-01-11, 14:09   #1609
elena_100
Wtajemniczenie

Colds no my miałyśmy coś takiego, ale to nie jest sukienka

Na drugim Kamilka gwizda przy kąpieli
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN2232a.jpg (29,6 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN2239a.jpg (23,0 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN2241a.jpg (50,9 KB, 26 załadowań)

Edytowane przez elena_100
Czas edycji: 2013-01-11 o 14:43
Stary 2013-01-11, 14:13   #1610
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
otóż to!
Ja nie chciałabym wdawać się w bezsensowną dyskusję, ale każdy myślący człowiek powinien wiedzieć że podejmując współżycie musi liczyć się z tym że może być z tego dziecko, bo nie ma 100% metody antykoncepcyjnej. Jeśli ktoś nie dorósł do dzieci to i do seksu moim zdaniem nie dorósł.

Moje dzieci będę "uświadamiać" właśnie w taki sposób
W pełni sie z Tobą zgadzam

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
A gdzie kupujesz te papierki do muffinek?
Ja piękę bez papierków w formie do pieczenia muffinek. Fakt że w papierkach dłużej zachowują świeżość, ale u nas i tak długo nie postoją.

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość

pewnie śpicie, wiec ja sobie monolog poprowadzę bo pewnie jutro znowu nie będę miała czasu wcześniej zajrzeć

byłam dziś u ginekologa i wszystko w jak najlepszym porządku.
doktorek był zdziwiony że tak szybko się pozbierałam do kupy po porodzie. jeśli tylko cytologia wyjdzie bez zastrzeżeń to mam pozwolenie na zajście w kolejną ciążę choćby zaraz
ale na wszelki wypadek przepisał mi pigułki i teraz biję się z myślami, brać czy nie brać

i niestety mój plan odnośnie cesarki dał w łeb
zdaniem lekarza dużo bardziej bezpieczniejszy jest dla mnie poród sn bo skoro miałam dwa krwotoki przy pierwszym porodzie to jest spore ryzyko, że znowu to się powtórzy i podobno łatwiej jest opanować krwawienie z dróg rodnych niż z powłok brzusznych...
no nie wiem, muszę to jeszcze z kimś skonsultować.

i jeszcze pochwalę się że zgubiłam wszystkie kilogramy, które przybyły mi w ciąży, czyli ponad 15
w dodatku nie mam ani jednego rozstępu/ rozstępa jakkolwiek się to odmienia
Wspaniale, że wszystko dobrze i gratuluję zgubionych kilogramów!

Cytat:
dziewczyny, moze ktoras chcialaby sprzedac ubranko do chrztu po swojej coreczce?
Ja mogę Ci odsprzedać(oczywiście dużo taniej). Pytanie czy taka sukieneczka Ci się podoba. Ona jest w komplecie z czapeczką, plaszczem. Mam też buciki i rękawiczki. Takie
http://allegro.pl/do-chrztu-ubranko-...787635983.html

Cytat:
Tamlin mój tego nie robi,ale jest młodszy od Twojego więc może jeszcze do tego nie dorósł

No pięknie

Cytat:
Gratuluję! Wspaniale muminku!
Stary 2013-01-11, 14:16   #1611
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Ja piękę bez papierków w formie do pieczenia muffinek. Fakt że w papierkach dłużej zachowują świeżość, ale u nas i tak długo nie postoją.
A ja papilotki kupuję przeważnie na allegro bo się najbardziej opłaca. Chociaż ostatnio dorwałam u siebie w Leclerc'u 100 szt/1,99zł to zrobiłam zapasy.
Stary 2013-01-11, 14:19   #1612
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
mam akurat ten specyfik w domu to jutro jej posmaruję, bo to badziewie ciągle do nas wraca brr

Wiem, wiem... i jak mała to znosi? oby już się jej poprawiło, tyle czasu to nosi biedna. nam została jeszcze minimalna korekta lewego bioderka

Ja też jestem pełna podziwu dla Uli. właśnie musiałam wybierac czy isc sie wykąpać czy zmyć podłogi. no i ja jestem czysta a podłogi brudne. w sobote kolęda wiec jutro czeka mnie sprzatanie. mam nadzieje ze mała bedzie grzecznie spała po szczepionce, chyba że weźmie przykład z dzisiejszego zachowania Jagódki swoją drogą Angel współczuje

we wtorek i wczoraj musiałam karmić w przychodni. mamy kawałek drogi do lekarza i np. we wtorek musiałam ją karmic trzykrotnie zanim wrócilismy do domu. jakos mnie to nie krępuje. zakladam taką koszulke z alles mama z odpinanymi miseczkami wiec brzuch mam zakryty a cycusia tez nie widac bo na to mam takiego luźnego "nietoperza" i mała też buźką zasłania. no ale wybieram tez taki kącik żeby jak najmniej ludzi mnie widziało

mam to samo, dlatego nie myśle narazie o tym że do pracy musze wrocić i jakos staram sie myslec optymistycznie żeby nie dac sie tym wszystkim dołującym sytuacjom

już sobie skopiowałam. postaram sie przekazac dalej. moja siostra rozlicza cala rodzinę i znajomych wiec troszke tego bedzie.

współczuje. na samą myśl że miałabym sie teraz uczyc mam mdłości. na serio.
coraz ciężej jej z tym.za kazdym razem jak chce jej ubrac to prostuje nogi i placze.I u niej tez lewe bioderko ma kat 61 a prawe 64,wiec nie duzo zostalo.

Cytat:
Dzień dobry.
Iwa jak noc???

Żeby to było takie proste...

Ciasto francuskie kroję na 6 kwadratów, na jednej połowie robię nacięcia podłużne a drugą dziurawię widelcem. Na podziurawioną nakładam jabłka, jagody, gruszki, co tam mam. Ważne aby były małe kawałeczki. Sklejam obie części i widelcem je zduszam na brzegach. Smaruje jajem rozbełtanym trochę i posypuję delikatnie cukrem. Do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na około 15 minut, aż będą rumiane. Pycha są.

Najlepiej położyć dziecko na boczku, wtedy się nie kręci tak.
Gratulacje za zgubione kilogramy
No i rzeczywiście cięcie w przypadku ryzyka krwotoku - strach.

Dlatego lepiej zostawić ten temat, bo zaraz będzie burza. Każda ma swoje sumienie i swoje zdanie.

Aż mi dreszcze przeszły. Biedactwo

Biedna, dobrze że weekend zaraz to pomoc będzie, a Ty się wyleżysz

Gratulacje dla rodziców.

U mnie też biało Zazdroszczę tego pięknego nocnego spania Jagódki.

moj Młody tez sie psiorkiem bawil

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy któreś z waszych dzieciaczkow miały trzydniowke? Chodzi mi dokładnie o temperaturę jaka wysoka była i jak długo sie utrzymywała?
Wiktor mial 3-dniowke jak mial poltora roku.przez dokladnie 3 dni mial groaczke po ponad 39 i wysypke na plecach

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm

Edytowane przez sandra23s
Czas edycji: 2013-01-11 o 14:21
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 14:26   #1613
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:
Tamlin z Twoich opowieści wnioskuję, że taki z niego zboczuch jak z tatusia

Zielona ja miałam bóle krzyżowe. I rodziłam bez znieczulenia. Dokładnie już nie pamiętam, ale na początku był taki ból, jak mnie bolały plecy w ciąży, ale jak się rozkręciły skurcze, to jakby mi je kołem łamali. Wydaje mi się, że jak miałaś brzuszne, to już takie będziesz miała, ale nie wiem... Jak chcesz, to we wtorek idę do gina, to mogę zapytać....

Muminek gratuluję

Dzięki za odp. w sprawie depilatora. Tylko się upewniłam, że lepiej kupić osobno depilator i golarkę. Tylko teraz nie wiem jaką Pewnie depilator brauna, bo są podobno dobre. Ale nie wiem jaki model? Zależy mi po prostu, żeby dokładnie wyrywał wszystkie włoski. No i żeby nie był piekielnie drogi. Innych bajerów nie potrzebuję, no chyba że ta nasadka chłodząca, jeśli cokolwiek daje.... No więc czekam na rady jaki wybrać SAM depilator I w sprawie golarki do bikini też

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 14:28   #1614
Sojka1990
Zadomowienie

COLDS Melcia ma retinopatie?? (skoro piszesz ze miała wylewy to pewnie o to chodzi)

Dziewczyny dziękuje bardzo w imieniu Hani za chęć oddania procenta
jak jest z ryczałtowcami to nie mam zielonego pojecia, Tamllin będzie wiedziala albo zapytam wieczorem tzta jak wroci z pracy bo on tez w tym siedzi

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Kalpana a jestes pewna ze chcesz depilator?? ja uzylam dwa razy i podziekowalam.. odratsajace włoski wrastały pod skóre i potem siedziałam z igłą i wydłubywałam pojedynczo spod skóry
Stary 2013-01-11, 14:36   #1615
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Kalpana a jestes pewna ze chcesz depilator?? ja uzylam dwa razy i podziekowalam.. odratsajace włoski wrastały pod skóre i potem siedziałam z igłą i wydłubywałam pojedynczo spod skóry
ja tez miałam z tym problem. ale wystarczy ten plyn stosowac http://allegro.pl/folisan-wrastajace...925179663.html, plus peelingi robic i nawilzac skore i juz nie wrastają
jak dla mnie wosk boli bardziej no a krem czy maszynka odpada, wloski za szybko odrastaja.

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 14:40   #1616
angel166
Zakorzenienie

poranne plany nadrobienia Was niewypaliły, bo moje dziecko zaabsorbowało mnie w pełni, aż do teraz
zmykam zatem nadrabiać, bo dzień bez Was to nie to samo

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Cytat:
Jeśli ktoś nie dorósł do dzieci to i do seksu moim zdaniem nie dorósł.
mam takie samo zdanie

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość

Angel trzymam kciuki, żeby malutka już dał Ci chwile wytchnienia.
dziekuje kochana, no dałą, bo pospała 12h ciągiem w nocy jak padła po 21 to przed 9 rano wstała

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 14:42   #1617
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Dzięki Elena! Wiesz, tu nawet nie chodzi o to, że ja muszę wrócić do pracy i Maja nie będzie ze mną, ale raczej o to zamieszanie jakie będzie związane z organizacją opieki nad Nią. Będziemy próbowali tak abym opiekowała się Nią ja, mąż i moja mama. Mama pracuje w systemie 4 brygadowym, ja właściwie tylko na rano, mąż może pracować na dwie zmiany. W tym wszystkim szkoda mi mamy bo Ona ciężko pracuje i chciałabym aby jak najwięcej odpoczywała po pracy a taki dzidziuś jest jednak absorbujący.
A ja obawiam się, że nie będę wiedziała jak się z Nią bawić aby odpowiednio stymulować jej rozwój intelektualny itd., że nie będę miała cierpliwości i siły czasem.
Już nie wspominam o tym, że zrobiłam się mega wrażliwa na cierpienie innych, tzn. zawsze byłam, ale teraz jak słyszę/widzę/czytam o chorych dzieciach to po prostu mnie paraliżuje.
Nisia jak pójdziesz do pracy i jeszcze będziesz zajmowała się dzieckiem to na myślenie o innych nie zostanie ci za wiele czasu. Będziesz chciała jak najszybciej zrobić swoje i pędzić do córeczki
Pisałaś kiedyś o mamie, że chciałabyś być taką matką jak twoja. Więc masz jeden plus więcej bo wiesz, że na pewno zajmie się nią właściwie. A dla twojej mamy, mimo, że ciężko pracuje to może być całkiem niezła odskocznia.
Może i nie będziesz miała siły, ale założę się, że dasz radę i jeszcze będziesz zdziwiona, że tak dobrze sobie radzisz

Stary 2013-01-11, 14:43   #1618
sandra23s
Zadomowienie

czy wasze dzieci po kaszkach lub kleikach robia bardziej zwarte kupki?bo ja wczoraj dalam Poli kaszke waniliową ze słoiczka a wieczorem zrobila taka dziwną kupke

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 14:49   #1619
angel166
Zakorzenienie

co do ubierania dzieci na dwór to ja Jagode ubeiram tak:
wersja gdy jest do +10: to co po domu (spodnie i body, lub rajstopy i bluzka/sukienka) , kombinezon, czapka, szalik, rękawiczki i wkładam w ten gruby śpiwór co mam do wózka ale od pasa
gdy na minusie : na body daje sweterek, a na dół grubsze spodnie lub rajtuzki i dalej to samo co powyzej tyle, że śpiwór po paszki ma
może za ciepło się wydawac, bo śpiwór ten sankowo-wózkowy gruby ale odpukac nie przęziębiła się nam ani razu, nie miała katarku ani nic.
Wychodzimy codziennie na 1/2h (chyba, że faktycznie leje albo śnieżyca)
jak jest powyżej 10 stopni na + to wtedy bez śpiworka tylko kocyk na kombinezon
wersja do fotelika jest z cieplejszym sweterkiem i rajstopkami pod spodnie, no bo wtedy tylko kombinezon i cienki kocyk, bo gruby jakiś a wielki jest, a po złożeniu zasłania jej cały świat

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

Cytat:
ja bym mogła Ci dac za free sukieneczke, rajstopki i buciki, bo czapeczka to pewnie za mała by była, a kombinezon taki uniwersalny mamy także trzymam go na zmianę z różowym. Jednak sukieneczka taka skrromna, więc nie wiem czy byś chciala no i rozmiar by pasował

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 14:51   #1620
ula2689
Wtajemniczenie

Dziewczynki kochane dziekuję ślicznie za wszystkie słowa uznania
To Wam powiem jeszcze w sekrecie, że ja się bardzo często nudzę przy tych moich dzieciach
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości