Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012 - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-11, 14:51   #1621
angel166
Zakorzenienie

Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
m

A dziś w Pytaniu na śniadanie była położna z Żelaznej p.Edyta Dzierżak-Postek,która przyjmowała mój pierwszy poród...z sentymentem na nią patrze...super położna(p.Renata Alechnowicz w tym roku przy Kubusiu też była rewelacyjna)
Ona teraz pracuje w tym Domu narodzin,zobaczcie jak fajnie tam,gdybym miała bezproblemową ciążę,chętnie bym się skusiła,może kiedyś trzecia taka będzie
http://www.tvp.pl/styl-zycia/magazyn...pitala/9699051
zaje#biste
sorki za wyrażenie ale nie mogłam się powstrzymać

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 14:52   #1622
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Tamlin mój tego nie robi,ale jest młodszy od Twojego więc może jeszcze do tego nie dorósł

ogłaszam,że Fabianek dzisiaj kończy 12 tygodni i założył body na 68

wszystkiego naj

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Tamlin, noc fatalna co chwila pobudki, jęczenie, naciaganie się przy cycku, w końcu o 3 wrzuciłam ją w nasze poduchy i się rozryczałam... że nie umiem sobie z dzieckiem poradzić, że juz nie wyrabiam, że lepiej by im chyba było beze mnie... straszny kryzys... fatalnie się z tym czuję.
Ech, wybaczcie że nie pocytuję i nie podopowiadam, ale nie mam siły

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
Miała króras z Was bóle krzyżowe? Tamlin Ty bedziesz wiedziec czy duza jest różnica bólu jak kobiety miały bóle krzyżowe a "brzuszne" tak jak obserwowałas inne kobiety?

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Wogole przyszlo mi rozliczenie z pradu. Mialam prognozy na 50zl wiec przez godziny uzywania suszarki,czestego uzywania czajnika,tv przez 20godz na dobe,laptopa,pralke codziennie doplata przyjdzie z800-1000zl a przyszla tylko 350 ale nastepna prognoza dalej 50zl myslalam ze mi średnia wezmą.
A odnosnie tej doplaty czy mozna ja zaplacic w ratach?
Musisz przedzwonić do energetyki ale myślę że tak.

Ja miałam bóle z krzyża

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
WYGRALIŚMY WOJNĘ Z UBEZPIECZALNIĄ!!! WSZYSKO ZOSTANIE ZAPŁACONE....CZEKAM NA TEL.OD REHABILIT.KIEDY JEJ PASUJE I MYSLE ZE OD PONIEDZIALKU RUSZAMY!!!!!!!!!

pisalam wam ze mała podniosi glowke zaczynajac prostowac rączki??wczoraj bylam na kontroli zbiorniczka i lekarz chwalil mala jak super sobie radzi,ze widac jak rehabilitacja pomaga wiec jak sie dowiedzial ze do dzis sama cwicze to musial szczeke z podlogi zbierac.....

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Chyba tu nagle wszystkie cyckami karmią
Zmykam, piękny weekend od dzisiaj mi sie szykuje
Na razie babki

A co będzie w weekend?

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.

Mam 14 stron do nadrobienia, a nie było mnie tylko 2 dni.

Po tym jak napisałam w środę, że kiepsko się czuję, choroba rozłożyła mnie na całego. Wczoraj dostałam gorączki 39,5 stopnia i mam wycięty dzień z życiorysu. Nawet nie miałam siły, żeby wstać z łóżka i pojechać do lekarza. Na szczęście Fervex uratował mi życie i dzisiaj jest już lepiej.

Antek był wczoraj z tatą na kontroli u lekarza. Z kaszlem troszkę lepiej, ale mamy dalej robić te inhalacje, tyle, że stopniowo wycofywać Mucosolvan. Najgorsze jest to, że u Antosia pojawiły się jakieś szmery w serduszku. Możliwe, że to tylko wynik tej infekcji, ale i tak bardzo mnie to martwi. W środę mamy kolejną kontrolę u pediatry.

dużo zdrówka dla Was

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
Colds no my miałyśmy coś takiego, ale to nie jest sukienka

Na drugim Kamilka gwizda przy kąpieli

słodka Kamilka

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 14:55   #1623
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Witam sie z rana i od razu mam pytanie do dziewczyn karmiących mm
Czy za każdym razem zagęszczacie maluszkom mleczko kaszką lub kleikiem?
tylko na śniadanie

Jagódka
Stary 2013-01-11, 14:55   #1624
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Nisia jak pójdziesz do pracy i jeszcze będziesz zajmowała się dzieckiem to na myślenie o innych nie zostanie ci za wiele czasu. Będziesz chciała jak najszybciej zrobić swoje i pędzić do córeczki
Pisałaś kiedyś o mamie, że chciałabyś być taką matką jak twoja. Więc masz jeden plus więcej bo wiesz, że na pewno zajmie się nią właściwie. A dla twojej mamy, mimo, że ciężko pracuje to może być całkiem niezła odskocznia.
Może i nie będziesz miała siły, ale założę się, że dasz radę i jeszcze będziesz zdziwiona, że tak dobrze sobie radzisz
Bardzo Ci dziękuję, jesteś kochana
Mama uwielbia z Nią przebywać więc dla Niej to na pewno będzie mile spędzony czas, a i Maja się cieszy jak widzi babcię.
Po Twoim poście patrzę na to bardziej optymistycznie.
Poza tym myślę, że wezmę miesiąc wychowawczego i wrócę po weekendzie majowym
Stary 2013-01-11, 14:57   #1625
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

ja bym mogła Ci dac za free sukieneczke, rajstopki i buciki, bo czapeczka to pewnie za mała by była, a kombinezon taki uniwersalny mamy także trzymam go na zmianę z różowym. Jednak sukieneczka taka skrromna, więc nie wiem czy byś chciala no i rozmiar by pasował

angel a gdzie Ci sie udalo kupic taka sukieneczke? mi sie ona bardzo podoba, jest wlasnie taka skromna, elegancka cudna!! mi dopiero maj/lipiec zrobimy ale juz sie pomalu zaczynam rozgladac za czyms.

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 14:57   #1626
Sojka1990
Zadomowienie

Ula skad ja znam ta nude przy bliźniakach nie uwazasz ze w takim wypadku to i trojaczki by nie rzeszkadzaly ?
Stary 2013-01-11, 14:58   #1627
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam sie z rana i od razu mam pytanie do dziewczyn karmiących mm
Czy za każdym razem zagęszczacie maluszkom mleczko kaszką lub kleikiem?
Na noc kleik,w dzien kaszkę ryżowa 2 miarki na 150mm
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 14:59   #1628
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Wcześniej to tylko dotknął i już, wanna była miejscem zabaw, a teraz wanna jest miejscem zabawy ptaszkiem
dorasta Mateuszek

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Tamlin mój tego nie robi,ale jest młodszy od Twojego więc może jeszcze do tego nie dorósł

ogłaszam,że Fabianek dzisiaj kończy 12 tygodni i założył body na 68
dla Fabianka, śliczny i duży chłopczyk

Jagódka
Stary 2013-01-11, 15:02   #1629
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnes!84!! Pokaż wiadomość
Cześć! Wpadam po długiej przerwie, żałuję że nie jestem w stanie nadrobić.
Ostatnio jestem taka przybita. Okazało się że Mała będzie miała rehabilitacje bo ma napięcie mięśniowe. Obraca główkę w obie strony jak leży ale przy unoszeniu głowy na brzuchu wygina się w łuk zamiast podnosić samą główkę. A my idioci nawet nie zauważyliśmy że coś jest nie tak. Poza tym ma taką białą bliznę na twarzy po głupim zadrapaniu - takie lekkie jasne wgłębienie, która utrzymuje się już od 2 miesięcy i nie wiem czy zejdzie :-( Mąż mnie pocieszał że z czasem się wyrówna ale już sama nie wiem, skoro coś takiego powstało po zadrapaniu paznokciem.
nie przejmuj się kochana, rehabilitacja to nic strasznego. My już ją mamy za sobą i nei byhło tak źle.
A blizna na pewno zejdzie nasza dzien przed chrzcinami zrobiła sobie takie coś na nosie.Nie wiedzieliśmy nawet kiedy, a rano jak zobaczyliśmy, że ma cały nos we krwi to myśleliśmy, że zawał dostaniemy do nie dawna miała blizne, a teraz już ani śladu nei ma. Smarowałam octaniseptem, bo został mi z pępucha i może to przyśpieszyło gojenie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 100_4467.jpg (109,5 KB, 38 załadowań)

Jagódka
Stary 2013-01-11, 15:08   #1630
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
nie przejmuj się kochana, rehabilitacja to nic strasznego. My już ją mamy za sobą i nei byhło tak źle.
A blizna na pewno zejdzie nasza dzien przed chrzcinami zrobiła sobie takie coś na nosie.Nie wiedzieliśmy nawet kiedy, a rano jak zobaczyliśmy, że ma cały nos we krwi to myśleliśmy, że zawał dostaniemy do nie dawna miała blizne, a teraz już ani śladu nei ma. Smarowałam octaniseptem, bo został mi z pępucha i może to przyśpieszyło gojenie
nie mogę sie napatrzeć na tą twoją córę, ma takie śliczne oczka i rzęskii

moja już śpi 3 godziny, normalnie nudzę się

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 15:09   #1631
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

Tamlin, noc fatalna co chwila pobudki, jęczenie, naciaganie się przy cycku, w końcu o 3 wrzuciłam ją w nasze poduchy i się rozryczałam... że nie umiem sobie z dzieckiem poradzić, że juz nie wyrabiam, że lepiej by im chyba było beze mnie... straszny kryzys... fatalnie się z tym czuję.
Ech, wybaczcie że nie pocytuję i nie podopowiadam, ale nie mam siły
nei zamartwiaj się kochana, wiem co czujesz, bo my wczoraj mieliśmy taki cały dzień a jak dzisiaj? u nas do południa było nei za ciekawie, bo mała tylko noszenia się domagała, przy cycu i butli też mi się wyginałą, mata, leżaczek niczym ją zając nie mogłam o przepraszam jedzeniem marchewki ją zajęłam ale gdy się skończyła to znów wrócił szatan
o 14 raczyła zjejsc mleko, zasnęła przy butli to ją bach do łożeczka i wyszłam z pokoju. Postękała trochę i zasnęła
wcześniej byliśmy na spacerze to godzę pospała i się rozwrzeszczała jak otworzyła oczy i zobaczyła śnieg

o płacze...cudownie
oszaleje z nią chyba
czemu tak się zmieniłą wraz z nowym rokiem wcześniej takie dni zdarzały się raz na jakiś czas zaczynam podejrzewec u niej jakieś adhd, albo ja już taka niekompetentna jestem

Jagódka
Stary 2013-01-11, 15:11   #1632
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Bardzo Ci dziękuję, jesteś kochana
Mama uwielbia z Nią przebywać więc dla Niej to na pewno będzie mile spędzony czas, a i Maja się cieszy jak widzi babcię.
Po Twoim poście patrzę na to bardziej optymistycznie.
Poza tym myślę, że wezmę miesiąc wychowawczego i wrócę po weekendzie majowym
Nisia myślę, że robimy to także dla siebie

I kiedyś wyczytałam, że najlepiej zacząć zostawiać dziecko przed 7-8 miesiącem, bo to jest okres kiedy ma jakieś lęki separacyjne. Poczytaj jeszcze bo maj to będzie akurat taki okres

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

Cytat:
Cudna Jagódka

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 15:12   #1633
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
nie mogę sie napatrzeć na tą twoją córę, ma takie śliczne oczka i rzęskii

moja już śpi 3 godziny, normalnie nudzę się
dziękuję, śliczna to może ona jest ale taka niegrzeczna się zrobiła, że mnie już cholera bierze
dzień odpoczynku, bo zwariuje

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
WYGRALIŚMY WOJNĘ Z UBEZPIECZALNIĄ!!! WSZYSKO ZOSTANIE ZAPŁACONE....CZEKAM NA TEL.OD REHABILIT.KIEDY JEJ PASUJE I MYSLE ZE OD PONIEDZIALKU RUSZAMY!!!!!!!!!

pisalam wam ze mała podniosi glowke zaczynajac prostowac rączki??wczoraj bylam na kontroli zbiorniczka i lekarz chwalil mala jak super sobie radzi,ze widac jak rehabilitacja pomaga wiec jak sie dowiedzial ze do dzis sama cwicze to musial szczeke z podlogi zbierac.....
no to super dla Ciebie i niuni

Jagódka
Stary 2013-01-11, 15:13   #1634
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
ona jest kochaniutka i piękna

Mamusie a czy ja muszę dawać ten kleik?

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2013-01-11, 15:15   #1635
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba tu nagle wszystkie cyckami karmią
Zmykam, piękny weekend od dzisiaj mi sie szykuje
Na razie babki
odpisałam kochana raz dziennie, rano na śniadanie zagęszczam raz kaszką, raz kleikiem ale zbytnich efektów nie widze taką samą ma przerwę jak po samym mleku

o przestała płakac idę zerknac po ciuchu

Jagódka
Stary 2013-01-11, 15:17   #1636
sandra23s
Zadomowienie

angel Jagoda jest cudowna,urocza:love :i te rzesy....

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 15:24   #1637
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy któreś z waszych dzieciaczkow miały trzydniowke? Chodzi mi dokładnie o temperaturę jaka wysoka była i jak długo sie utrzymywała?
Hubercik miał prawdopodobnie.3 dni temp. w granicach 37,4 - 38,4
Stary 2013-01-11, 15:25   #1638
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
czy wasze dzieci po kaszkach lub kleikach robia bardziej zwarte kupki?bo ja wczoraj dalam Poli kaszke waniliową ze słoiczka a wieczorem zrobila taka dziwną kupke
Ala robi taką bardziej mazistą i bez takich białych grudek jak miała po samym cycku. Ale do "balaska" to jeszcze daleeeeka droga

Cytat:
nei zamartwiaj się kochana, wiem co czujesz, bo my wczoraj mieliśmy taki cały dzień a jak dzisiaj? u nas do południa było nei za ciekawie, bo mała tylko noszenia się domagała, przy cycu i butli też mi się wyginałą, mata, leżaczek niczym ją zając nie mogłam o przepraszam jedzeniem marchewki ją zajęłam ale gdy się skończyła to znów wrócił szatan
o 14 raczyła zjejsc mleko, zasnęła przy butli to ją bach do łożeczka i wyszłam z pokoju. Postękała trochę i zasnęła
wcześniej byliśmy na spacerze to godzę pospała i się rozwrzeszczała jak otworzyła oczy i zobaczyła śnieg

o płacze...cudownie
oszaleje z nią chyba
czemu tak się zmieniłą wraz z nowym rokiem wcześniej takie dni zdarzały się raz na jakiś czas zaczynam podejrzewec u niej jakieś adhd, albo ja już taka niekompetentna jestem
Dzisiaj trochę lepsza jest, za to ja się czuję masakrycznie jak już pisałam.
Za to moje dziecko kocha układać w szafce. Tzn ja układam ciuszki, a ona leży na łóżku i fika nogami... 2 godziny może tak leżec. Chyba będę codziennie układać. Albo w nocy

Edytowane przez Iwa844
Czas edycji: 2013-01-11 o 15:27
Iwa844 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 15:26   #1639
Kalpana
Zakorzenienie

Sojka pewna jestem, że chcę depilator, bo już miałam, więc wiem jak to jest Tylko miałam taki badziewny, coś takiego http://www.google.pl/imgres?q=philip...9,r:3,s:0,i:87 ale to nie dokładnie ten sam, bo go znaleźć nie mogę.

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 15:33   #1640
angel166
Zakorzenienie

śpi...ale popłakuje od czasu do czasu przez sen ciekawe czemu w ogóle często tak ma ostatnio i kończy się to wybudzeniem z krzykiem

w ogóle mam pytanie do mam, które rehabilitowały swoje starsze dzieciaczki metodą vojty. Wiem, że Sójka na pewno, nie wiem czy którąś jeszcze
Kochana czy te ćwiczenia wpłynęły na zachowanie Twojej Hani? tzn. czy stała się nadpobudliwa?
bo ostatnio spotkałam znajomą, która rehabilitowała synka 3mc vojtą i jak dowiedziała się, że też ćwiczymy to powiedziała, żebym się nie zdziwiła jak zmieni to moje dziecko że ona zauważyła to wyraźnie, gdy Oskar(jej syn) skończył rok i, że dopiero ostatnio jej pediatra powiedział, że to może być skutek rehabilitacji

pytam się, bo próbuje znalesc źródło takiego niepokoju u mojego dziecka ona od urodzenia ma charakterek ale kurcze wcześniej nie robiła mi takich zadym bez powodu, jedyne gdy miała kolkę i uczulenie na mleko o którym nei wiedzieliśmy później była tak kochana i spokojna... Od nowego roku zmieniła się strasznie
myślałam, że to przez jedzenie, ale nawet jak nic jej nie daje to jest taka "nieprzyjemna" przez większość dnia:/
mam wrażenie, ze ona chyba ma mnie już dość, bo kurcze jak jest męzul, lub ktokolwiek inny się nią zajmuje to jest spokojniejsza.
Męzul mówi, że może na to miały wpływ święta i sylwester, gdzie Jagoda miała kontakt z masą osób, każdy ją zabawiał, nosił itp. Była wtedy grzeczna jak aniołek na codzień większośc czasu jesteśmy we dwie, mężul jest wieczorami dopiero w domu wtedy też grzeczna i jak jesteśmy u teściów w weekend to też

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Dearlie dużo zdrówka dla Was i 3mam kciuki za Antosia

Jagódka

Edytowane przez angel166
Czas edycji: 2013-01-11 o 15:32
Stary 2013-01-11, 15:34   #1641
Iwa844
Zakorzenienie

Mam pytanko do Mamuś które już podawały marchewkę - czy też znajdowałyście w pieluszce marchewkę w stanie hmmm... nieprzetworzonym? Nie chodzi mi o marchewkowy kolor kupki, tylko takie normalnie widoczne fragmenty papki marchewkowej.
Stary 2013-01-11, 15:35   #1642
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Ula skad ja znam ta nude przy bliźniakach nie uwazasz ze w takim wypadku to i trojaczki by nie rzeszkadzaly ?
Trojaczki to będzie kumulacja u mojego bratabo ja mam bliźniaki a jego dziewczyna jest z bliźniaczek i jej siostra też ma bliźniaki.Brat jest chrzestnym Huberta i tak się nim zachwycali na chrzcinach że wywróżyliśmy im kumulację

Muminku cudowne wieści!

Agnes nic się nie martw rehabilitacja to nic strasznego wręcz przeciwnie

Colds właśnie ja też miałam Cię zapytać jak naczyniak Melci?U Huberta się powiększyły jakby i zmieniły kolor na taki malinowy.
Stary 2013-01-11, 15:35   #1643
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
zarąbiste foto to spryciula

Jagódka
Stary 2013-01-11, 15:36   #1644
kraven
Zakorzenienie

Cześć.
U nas dzisiaj spokojnie, ale Jaś nie chce sie sam bawić ( w sensie na macie albo leżaczku ) tylko trzeba Go zabawiać. Teraz śpi

Agnes czyli chodzi o to, że jak dzidzia podnosi głowe to równocześnie idą do góry nogi?

Widze, że przewija się temat depilacji. Ja pod koniec miesiąca idę na lasery - zobaczymy czy to coś da, bo już mam dość ciągłego golenia.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 15:38   #1645
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
czy wasze dzieci po kaszkach lub kleikach robia bardziej zwarte kupki?bo ja wczoraj dalam Poli kaszke waniliową ze słoiczka a wieczorem zrobila taka dziwną kupke

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
Dziewczynki kochane dziekuję ślicznie za wszystkie słowa uznania
To Wam powiem jeszcze w sekrecie, że ja się bardzo często nudzę przy tych moich dzieciach
gratuluje takiego zorganizowania i zazdroszczę takich grzecznych dzieci

Jagódka
Stary 2013-01-11, 15:39   #1646
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Ja mogę Ci odsprzedać(oczywiście dużo taniej). Pytanie czy taka sukieneczka Ci się podoba. Ona jest w komplecie z czapeczką, plaszczem. Mam też buciki i rękawiczki. Takie
http://allegro.pl/do-chrztu-ubranko-...787635983.html
Patrzyłam na to jakiś czas temu, a wczoraj już znaleźć nie mogłam . Napisz mi, jak możesz, na priv cenę jaką byś za to chciała

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
COLDS Melcia ma retinopatie?? (skoro piszesz ze miała wylewy to pewnie o to chodzi)
Nic nie ma .
Ogólnie to wyglądało tak, że pediatra, w szpitalu, nic nie mówił na ten temat. Tylko tyle, że to samo zniknie.
Natomiast położna kazała to za jakiś czas skonsultować z okulistką.
Żaden z powyższych nie mówił, co to jest.
W każdym razie poszłam do okulistki i pytam, opisuje. A Ona mi na to, że to są tzw. wylewy do oczek. Pierwszy raz usłyszałam coś takiego

Cytat:
ja bym mogła Ci dac za free sukieneczke, rajstopki i buciki, bo czapeczka to pewnie za mała by była, a kombinezon taki uniwersalny mamy także trzymam go na zmianę z różowym. Jednak sukieneczka taka skrromna, więc nie wiem czy byś chciala no i rozmiar by pasował
Gdzie za darmo! Tym bardziej, że sukienka była prześliczna!!!
Jaki rozmiar? 68 sukieneczka czy 62?

Cytat:
Colds no my miałyśmy coś takiego, ale to nie jest sukienka

O, coś podobnego mamy w razie wu, jakbym żadnej taniej sukienki nie znalazła , ale dziękuje

Ślicznota

Cytat:
Colds a jak sytuacja z naczyniakiem Melci? Zmienia się coś? Bo Alicja też ma, na stopie i narazie nic się nie wchłania...
Na plecach jest delikatnie inny kolor, ale nie na całości . Ogólnie ja widzę różnicę, ale to ja . Na nóżce jest inny, tak jakby skóra przebija, ale też szału nie robi
W każdym razie byłam z Melką u tych bioderek. No i ten ortopeda to też chirurg, i rzucił, że naczyniaki do usunięcia . Mówił też, że dałoby radę je laserowo ogarnąć..

Czekamy do roczku wtedy idziemy na konsultacje, prywatnie, na do jakiegoś dobrego chirurga.. Zobaczymy co z tego wyniknie.
Stary 2013-01-11, 15:43   #1647
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
angel a gdzie Ci sie udalo kupic taka sukieneczke? mi sie ona bardzo podoba, jest wlasnie taka skromna, elegancka cudna!! mi dopiero maj/lipiec zrobimy ale juz sie pomalu zaczynam rozgladac za czyms.
na all za bagatela kwotę 17zł z przesyłką szukaliśmy takiej skromnej, białej po sklepach i lumpkach ale wszędzie były takie balowe, bufiaste, falbaniaste i udało się znaleśc na all tylko mała mi urosła od momentu zakupu do chrztu i bardziej tunika się z kiecki zrobiła
takie ładne, skromne ale eleganckie widziałam też w gagatku ale jak zobaczyłam cenę (100-150zł) to zaniemówiłam

Jagódka
Stary 2013-01-11, 15:45   #1648
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość

Na plecach jest delikatnie inny kolor, ale nie na całości . Ogólnie ja widzę różnicę, ale to ja . Na nóżce jest inny, tak jakby skóra przebija, ale też szału nie robi
W każdym razie byłam z Melką u tych bioderek. No i ten ortopeda to też chirurg, i rzucił, że naczyniaki do usunięcia . Mówił też, że dałoby radę je laserowo ogarnąć..

Czekamy do roczku wtedy idziemy na konsultacje, prywatnie, na do jakiegoś dobrego chirurga.. Zobaczymy co z tego wyniknie.
Nam pediatra powiedział że do drugiego roku życia nic z tym nie robimy, ma dużą szansę się wchłonąć, jak sie nie wchłonie to wtedy terapia sterydowa, zabieg w ostateczności. Narazie cierpliwie czekam...
Stary 2013-01-11, 15:46   #1649
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Ala robi taką bardziej mazistą i bez takich białych grudek jak miała po samym cycku. Ale do "balaska" to jeszcze daleeeeka droga

Dzisiaj trochę lepsza jest, za to ja się czuję masakrycznie jak już pisałam.
Za to moje dziecko kocha układać w szafce. Tzn ja układam ciuszki, a ona leży na łóżku i fika nogami... 2 godziny może tak leżec. Chyba będę codziennie układać. Albo w nocy
dobry pomysł

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2013-01-11, 15:47   #1650
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
Colds właśnie ja też miałam Cię zapytać jak naczyniak Melci?U Huberta się powiększyły jakby i zmieniły kolor na taki malinowy.
Mi położna kazała raz w miesiącu przystawiać np. linijkę, pieniążek i robić zdjęcie. Jeżeli się powiększa to do pediatry z tym, powinnien dać wtedy skierowanie do chirurga.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości