|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012
Cytat:
a mąż Ci jakoś pomaga w takich sytuacjach?Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
i jakie ma włoski piękne!!! Mojej Kruszynie praktycznie wszystkie się wytarły - taka z niej wiercipiętka ![]() jedynie nad karkiem jej zostały, bo akurat w "dołku" jest to miejsce Cytat:
ale o co chodzi? Cytat:
![]() używamy na sutki, do odparzonej pupki, na moje spierzchnięte usta, no na wszystko dosłownie!
|
||||||||
|
|
|
#1682 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja tylko tak umie podnosić główkę niestety...Tamlin tata pewnie nie mógł sobie wybaczyć Jeszcze raz dzięki za wsparcie
Edytowane przez Agnes!84!! Czas edycji: 2013-01-11 o 16:59 |
|
|
|
|
#1683 | |||
|
Wtajemniczenie
|
byłam u pediatry bo jak Wam wcześniej pisałam Lena wariowała przy butli, wrzask niesamowity, nie sposób ją było uspokoić
![]() sądziłam że może albo jej ząbki wychodzą bo przez ostatnich kilka dni strasznie pchała rączki do buzi, jakby je chciała całe zjeść, aż piąstki czerwone były albo coś nie tak z gardłem. ale to nie ząbki, małej zrobił się stan zapalny w buzi ![]() sama tego nie zauważyłam choć kilkakrotnie spoglądałam na dziąsełka, dopiero jak mi lekarz pokazał gdzie to faktycznie z jednej strony policzek od wewnątrz był lekko zaczerwieniony. Lena lubi cieplejsze mleko a to dodatkowo sprawiało jej ból i stąd takie cyrki podczas jedzenia. mam jej podawać chłodniejsze mm i podawać antybiotyk przez 5 dni. oby szybko pomogło ![]() Cytat:
Cytat:
Lena to też diablica wcielona ale wszystkiego nie mogę zwalać na jej temperament. Cytat:
jeśli chodzi o chusteczki to nie trzymam się jednej marki, często zmieniam. jedynie dzidziuś mi nie podpasował. |
|||
|
|
|
#1684 |
|
Zakorzenienie
|
Edytowane przez Iwa844 Czas edycji: 2013-01-11 o 17:06 |
|
|
|
#1685 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Agnes może warto potwierdzić diagnozę u innego lekarza tak na wszelki wypadek. byłam na mailu, Twoja córeczka ma prześliczną czuprynkę Cytat:
albo kaszka albo kleik, taki mam plan ![]() Cytat:
![]() za to pięknie przesypia całą noc,czasem budzi się tylko raz ok 2-giej, wciąga butlę i dalej śpi. |
||||
|
|
|
#1686 |
|
Zakorzenienie
|
nosz kur**** ale się wku*** na teściową!
wyszłam na spacer z Zuzią - temp. -1, słońce świeciło, poszłam do avonu kupić kosmetyki. Była 1 osoba. I akurat spotkałam teściową! i ona do mnie z tekstem, czemu ja w taką pogodę wychodzę z dzieckiem? fakt, jak już dochodziłyśmy do COK-u zaczął padać śnieg mocno, ale chwila moment i przeszło jeszcze jak byłyśmy w budynku. Czy nie słyszałam o świńskiej grypie, która panuje. że w krasnymstawie chłopiec zmarł na to, i że po antybiotyku powinnam z dzieckiem w domu siedzieć 2 tygodnie że co proszę?! kulturalnie odpowiedziałam tylko, że na kontroli tydzień temu pediatra zalecił wychodzenie (byle by nie było wiatru i do -10) więc jego rad będę słuchać.No ja wiem, że grypa wszędzie, ale przecież Zuźka na dwór musi chodzić.. skupisk ludzkich (hipermarkety, kościół itp) unikamy i od 3 tygodni nie byłyśmy w takim miejscu. I jeszcze się z mężem pokłóciłam, bo wziął stronę mamusi (bo oczywiście zadzwoniła naskarżyć na mnie) i ten dziad wyszedł trzaskając drzwiami. A niech idzie w cholerę! ja z MOIM dzieckiem będę robiła to, co uważam za słuszne. Powiedzcie, że mam rację
|
|
#1687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1688 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no dziś jestem cięta, jak nie wiem, na wszystkie i takie teksty! Cytat:
teraz mamy huggies pure dostałam też pampersy sensitive, ale strasznie mi śmierdzą alkoholem Cytat:
|
|
|
#1689 |
|
Zakorzenienie
|
Ja własnie widziałam na allegro takie karty do nauki czytania - rysunki i pod spodem podpis ( z CzuCzu ) i same te karty z napisami.
|
#1690 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
poród trwał ponad 17 godzin, uparto się, że mam rodzić sn mimo, że moje ciało nie było na to gotowe. oksytocyna lała się strumieniami, położna tylko wpadała co pół godziny i zwiększała dawkę,skurcze miałam tak sile, że sikałam po nogach a rozwarcie po kilku godzinach nadal było zerowe więc mi je robiono ręcznie... położna zrobiła mi tak bolesny masaż, że prawie zemdlałam. po prysznicu znowu poszły w ruch większe dawki oksytocyny a rozwarcie nadal nie szło do przodu. więc włączyli jeszcze dodatkowo zastrzyki. ja wyłam a mąż ze mną. to był koszmar... wreszcie po kilkunastu godzinach męczarni, sztucznego napędzania oksytocyną urodziłam ale chwilę po tym pękła mi macica i stąd krwotok i walka by go zahamować. straciłam mnóstwo krwi i potrzebna była transfuzja. nad ranem miałam drugi krwotok i kolejną transfuzję. |
|
|
|
|
#1691 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko na noc kleik i wprowadziłam kaszkę do śniadania ale dopiero 3 razy podałam 50 ml kaszki ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- Cytat:
Mojej koleżanki synuś zaczął bawić się w podobny sposób jak miał 3 latka wcześniej nic nie wspominała .. wezwałam na pomoc tatuśka .. bo nie chcę zarazić szkraba i Duśka czuła że coś nie tak bo ... zasnęła o 12 i wstała o 15 ....ja oczywiście przespałam całe popołudnie
|
|
#1692 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1693 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluję za 12 tygodni maleństwa ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Cytat:
Iwa kochana jesteś cudowną mamą a są chwile kiedy jest ciężej, nasze skarby mają gorsze dni coś im dokucza a nie potrafią nam dokładnie wskazać .. trzeba próbować - powtarzaj sobie jak ja w takich momentach że za chwile się uśmiechnie i podziękuje za cierpliwość że to nie jej wina że coś jej dokucza .. ehhh tulam mocno
|
|
#1694 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tym teściowym to chyba w głowie się poprzewracało zupełnie... moja wczoraj wypaliła z tekstem, że o rodzeństwo dla Leny powinniśmy postarać się za dwa lata, wtedy Lenka będzie miała trzy i wtedy ona tzn. teściowa zabierze ją do siebie a ja zajmę się drugim dzieckiem ![]() ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- moje dziecko właśnie zaczęło śmiać się w głos ![]() ale jak ![]() nawet zdążyłam ją nagrać
|
|
|
|
|
#1695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1696 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() dla mężaCytat:
Wiesz co wkurzyła mnie normalnie ta Twoja tesciowa,przecież wychodzić z dzieckiem trzeba wiadomo że w skupiska gdzie jest dużo osób się nie chodzi a zachowanie Twojego meża to już wogóle
|
|
#1697 |
|
Zakorzenienie
|
Zielona ja też miałam bóle krzyża..... ale już tak dokładnie nie pamiętam..... jak chcesz, to na blogu mam opis porodu
pisałam go 2 dni po porodzie, więc tam będzie dokładniej co i jak bo ja już ni pamiętam.A co Ty się tak tymi bólami interesujesz planujesz kolejnego dzidziusia?
|
#1698 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cały dzień z doskoku Was nadrabiałam i w końcu się udało.
![]() Chociaż nie wiem czy uda mi się jeszcze wbić w ten wątek. Cytat:
Cytat:
Nawet nie wyobrażam sobie Twojego cierpienia. Ja rodziłam 12 godzin, dostałam całą apteczkę leków przeciwbólowych i dużo,dużo,dużo oksytocyny. Rozwarcie stanęło na niecałych 4cm, skurcze poniżej 30 sekund i wrzeszczałam z bólu na całą porodówkę z małymi przerwami na błaganie o cesarkę. Już wtedy myślałam, że nie przeżyję tego. Bardzo współczuję przeżyć. Doczytałam, że mimo tych przykrych doświadczeń, będziecie się starać o kolejną dzidzię. Gratuluję decyzji
|
|
#1699 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() dla Lenki za śmianie się w głos---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- Bika byłyście dzisiaj na spacerku? ---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- Idę pokręcić hula hopem
|
|
#1700 |
|
Zakorzenienie
|
aga_ton jak Niunia lepiej już?? angel super przespała ale nie karmisz jej już w nocy ? 12h bez jedzenia ??? kochane dziękuję, mam nadzieje że zdrówko się polepszy co do usg bioderek to my mieliśmy w szpitalu 1 później po 4 tyg 2 i jak skończyła 3 miechy było 3 i więcej nie kazali przyjść więc Was pytam .. ale pójdę jak zacznie chodzić niech sprawdzą mi ... maggie czyli będziesz miała 4 usg bioderek ??? zielona ja miałam z brzucha ale pamiętam że jak zaczęły się parte to od krzyża mi szło .. chociaż ja wspominam poród bardzo dobrze i wiem że był to piękne doświadczenie dla całej naszej trójki .. gratuluję dla szwagierki (przyszłej )muminku cudne wiadomości - ciesze się z Wami .. oby tak dalej ![]() Dearlie zdrówka dla Ciebie i Antosia .. oby szmery były tylko chwilowe po inhalacyjne ![]() colds my mamy 62 cm jakbyś chciała to pisaj .. sukienka, spodnie, buciki i płaszczyk .. jest też czapunia do tego i pokrowiec do fotelika taki szyty przez kogoś ale ładnie się prezentował bo my Duśkę mieliśmy w wózkiem ... to był nasz sposób na naszego rozdarciucha
|
#1701 | |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny,
u nas nie obyło się bez choroby,,, najpierw mąż, później ja, znów mąż ... a teraz Bartoszek. Do lekarza pobiegłam od razu jak u małego pojawił się kaszel. Zdiagnozowano początek grypy, dostaliśmy antybiotyk i kurujemy się już od środy. Maluszek zdecydowanie lepiej a mnie od dziś znów męczy katar - takie błędne koło. Mam nadzieje, że te choróbska skończą się niedługo. I tak ostatnio kminiłam, że już rok nasz wątek istnieje )Zdrówka życze wszystkim, bo widziałam, że kilka z Was też męczy się z chorobą ---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- Cytat:
Najgorsze, że męża na swoją strone przekabaciła daje się zmanipulować.
|
|
#1702 |
|
Zakorzenienie
|
Byłyśmy
a Wy?Wybieramy się w poniedziałek na te ćwiczenia..... jedziecie z nami? Pierwszy raz jest za darmo
|
#1703 |
|
Zakorzenienie
|
j mufinki zawsze w papilotkach piekę ładniej się prezentują i tak łądnie wyglądają kolorowo heheKalpana ja miałam brauna depilator użyłam max 5 razy i sprzedałam .. o wiele bardziej wolę depilację woskiem .. którą polecam Sojuś ja i moja rodzina oddajemy 1% wizażową Karolinkę Nabuko wybacz ale tak już od momentu kiedy mała się urodziła .. mam nadzieje że dla hani dużo wpłynie od dobroczyńców Ula powiedz mi jak można nudzić się przy 3 dzieci ? ![]() Angel śliczności masz w domku a jak się podrapała hehe moja też przedwczoraj na skroni .. nie wiem nawet kiedy .. pazurki co 3 -4 dni obcinamy a i tak się drapnęła Iwa u nas na początku przy marchewce kupki były z treścią nieprzetrawionej marchewki później coraz mniej .. chociaż ostatnio się zdarzyło że coś troszkę znalazłam co do chusteczek to ja pampersy kupuję 4+2 za 19,99 w auchanie jest 64szt w paczce ale nam na troszkę taki komplet wystarcza kraven nasza delikatnie unosiła nóżki i neuro nie zaniepokoiło to bo ona bardzo szybko zaczęła ciągnąć główką ... kazała obserwować do 3 miesięcy jak będzie się zachowywać ... i minęło jej ... byliśmy 2 razy na wizycie teraz będzie w lutym trzecia .. i mam nadzieje że też wszystko będzie ok ja to nadgorliwa mama jestem i z wszystkim latam .. ehhaga_ton zdrówka dla Niuni by szybko przeszło maggie kurcze co za kobieta .. spacer dla dziecka to przecież super sprawa niech się hartuje .. a -1 to nie powód do siedzenia w domu a mąż no proszę ... kurcze przecież jak dziecko siedzi w domu to tez mu brak świeżego powietrza .. nie dotleni się nigdzie tak jak na spacerku .. popieram Twoje spacerkowanie aga_ton .. jak czytam o Twoim porodzie to ehhh ... ja rodziłam 13h .. przez 12h nie miałam rozwarcia a bóle straszne już oksy miałam dostać i poszło z górki .. masaż wspominam o niebo lepiej niż Ty .. oby kolejny poród spokojny .. życzę Ci tego z całego serducha a teściowa jest dość humorzasta .. dobry żarcik oj dobry anusiaanusia zdrówka dla całej Waszej trójeczki ... ehh no wątek już rok ... ja już ponad rok jak wiedziałam o ciąży i Dusieńce ... i będzie rok jak z Wami wizażuję ![]() ufff nadrobiłam - ciężko było
|
#1704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam wczoraj rok jak test zrobiłam! Dokładnie 10stycznia, w dzień wypłaty
|
|
|
|
|
#1705 |
|
Zadomowienie
|
a ja dokładnie rok temu byłam na pierwszym USG w 7tyg
|
#1706 |
|
Zakorzenienie
|
<3 <3 <3 kocham, kocham, kocham moje dziecko strasznie! była taka kochana jak wstała, że szok. Zrobiła marchewkowa kupke, pobawiła sie na macie, polezała na lozku, wykapana, ładnie zjadla i spi
aż uwierzyć nie moge, śmiała sie na glos i w ogóle ani razu nie zaplakala!![]() dobra zmykam was podczytac i idę do mezula spędzić razem wieczor hehe
|
#1707 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jeśli tylko moja niunia będzie miała dobry humorek to tak bo dzisiaj przechodzi samą siebie,jest tak marudna od rana że ręcę mi opadaja ![]() Nie wiem co w nią wstąpiło. Do tego spała przez cały dzień pół godziny.
|
|
#1708 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Teściowa Maggie to już w ogóle no comment, oczywiście miałaś rację! Cytat:
![]() Dużo zdrówka dla Was! Cytat:
|
|||
|
|
|
#1709 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Cytat:
wystarcza jej to co zje w dzien. teraz jak zjadla o 19 to dopiero rano kolo 8,9 zje jak wstanie.
|
|
#1710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pierwszy taki dzień odkąd Emilka jest na świecie - cały czas marudzi, prawie cały dzień nie spała, a widać, że się jej chce, i tak niby zasypia, śpi 15 minut, potem marudzi, że chce cyca, potem spać, potem cyc i tak w koło ciekawe jak długo pośpi..... moze już do rana ![]() Te ćiwczenia są o 9.15 o 10.15 ja się raczej na 10.15 wybieram.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:30.

co chwila pobudki, jęczenie, naciaganie się przy cycku, w końcu o 3 wrzuciłam ją w nasze poduchy i się rozryczałam... że nie umiem sobie z dzieckiem poradzić, że juz nie wyrabiam, że lepiej by im chyba było beze mnie... straszny kryzys...
a mąż Ci jakoś pomaga w takich sytuacjach?
cudeńko moje kochane
Przyda się na piętrze w łazience, będe mogła się spokojnie wykąpać i nie prosić zeby ktos na 30min przyleciał i spojrzał na małego 

Możliwe, że to tylko wynik tej infekcji, ale i tak bardzo mnie to martwi. 

ale o co chodzi?
Nabiał jem od początku, a placki dostała akurat w okresie tych kilku dni kiedy nie jadłam nic mlecznego a jedynie trochę śmietanki do kawy dodałam.

Mamy synków wasi też tak robią?