|
|
#1741 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010
Cytat:
Póki co Igor jest jednym z najbardziej pogodnych i roześmianych dzieciw klubie malucha, nie jest agresywny, nie robi często scen, ale też w ryzach go ciężko utrzymać. Uparty jak osioł. Cwaniak Do tego psotnik.Taka dość jeszcze czysta karta właściwie. Od tego wstawania po 4 już nie wiem właściwie, co miałam napisać - w każdym razie dzisiaj mam kryzys wychowawczy - czuję się zagubiona.
|
|
#1742 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
, strasznie miło się takie słowa czyta, nawet mimo tego, że w sumie się nie znamy, więc w zasadzie nie wiesz jakim jestem nauczycielem i pedagogiem. Niemniej jednak nieskromnie powiem, że uważam się za dobrego pedagoga i raczej dobrze się dogaduję z dziećmi (no chyba że jakaś totalna patologia, to czasem bym za uszy wytargała, ale w tym roku nie uczę żadnych aż tak trudnych przypadków) -moje wiedzą, że jestem zasadnicza i nie ma zmiłuj, ale jednocześnie zawsze mamy kupę śmiechu. I ogólnie dają sygnały, że lubią mieć ze mną lekcje .A jednym ze zjadaczy szopki był jeden z tych co mi dziś nawiali. Nie ma tego złego-powystawiałam oceny w dzienniku elektronicznym, z wami pogadałam ![]() faktycznie, tak to zabrzmiało ![]() a jak ty się ogólnie czujesz? Cytat:
Izz, ja też w teorii to jestem taka sama mądrala-tylko w codziennym życiu to jakoś niekoniecznie wychodzi-bo dochodzą zmienne (a w zasadzie stałe) jak zwyczajne zmęczenie, nasze emocje (a nie tylko dziecka), ogólne zmęczenie materiału, i sprawy tak przyziemne jak to, że nas zwyczajnie ch...strzela na kolejny ryk,wymuszenie, "nie", czy jakąkolwiek inną awanturę. Pewnie, że jak to co się stało (ogólnie to co się dzieje u nas na co dzień) weźmiesz potem "na trzeźwo" to inaczej to wygląda, niemniej życie jest życiem, a nie teorią. Choć wiele rad jest bardzo cennych i niektóre wydają się być, właśnie jak piszesz, proste to jednak ich wcielenie w życie już nie zawsze jest takie proste, niestety... dziękuję bardzo ![]() A jak tam na szkolnych praktykach? jak ci się podoba praca w szkole?
|
|
|
#1743 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bardzo sie staram nie uzywac zwrotow typu "jestes niegrzeczna". Niestety zanim pomysle to powiem ale tez szybko sie poprawiam. Co jednak z tego jak inni z ktorymi przebywa na to uwagi nie zwracaja. Nianie kiedys uczulalam ale wiem czy stosuje? Nie wierze za bardzo. Werka sama uzywa slow "bylam dzis niegrzeczna" i dalej opowiada co zrobila. I to bylo po tym jak mi strzelala fochy i oczywiscie mowilam do niej tak jak powinnam (wg tej teorii).
---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- Evi- poza tym ze katar mnie meczy, wygladam jak dziadek mroz z czerwonym nochalem to juz o niebo lepiej
Weroniczka (05.04.2010r) "Ktoś" ( tp. 3.12.2014 ) Edytowane przez ASIULEK_23 Czas edycji: 2013-01-11 o 19:17 |
|
|
|
#1744 |
|
Zakorzenienie
|
dziadek mróz, czy rudolph the rednosed reindeer
?a poważnie to cieszę się że ciut lepiej
|
|
#1745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2013-01-11 o 19:58 |
|
|
|
|
#1746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny, czy któraś nie wybiera się może niedługo do jakiegoś CH gdzie jest Orsay? Podobała mi się na początku zimy ta kurtka http://orsay.jesienzima.pl/orsay-kur...-2012-2013-10/, ale nie wzięłam i dzisiaj patrzę, a ona przeceniona na 120 zł tylko OCZYWIŚCIE rozmiaru dla mnie to nie uświadczysz
|
|
#1747 | |
|
Zakorzenienie
|
Evi i mi się wydaje że jesteś dobrym pedagogiem przynajmniej w moim rozumieniu. Zawsze o wiele bardziej ceniłam "kosy", taką też była moja wychowawczyni w ostatniej klasie podstawówki. Wspaniała kobieta.
Jaką karę dostali zjadacze szopki ? I ucieczka uczniów ma swoje dobre strony ![]() ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Cytat:
także tylko sprawdzę adres i wysyłam
|
|
#1748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wiem, że oni mają dużą rozmiarówkę, ale jakiego szukasz - może jutro będę w Orsayu - chociaż nie obiecuję. ---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------
|
|
#1749 |
|
Zakorzenienie
|
izz, wiesz, że nawet nie wiem jaką karę dostali..tak ryłyśmyw pokoju z całej sytuacji i tyc wypowiedzi dziciaków, że nawet się nad tym nie zastanowiłyśmy
|
|
#1750 |
|
Zakorzenienie
|
Już myślałam że bidne dzieciaczki poddali jakiejś strasznej karze
|
#1751 |
|
Zakorzenienie
|
To sie ze mnie usmialyscie
ladne rzeczy ![]() Izz- ja tez moge sie usmiechnac?
|
#1752 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie Orsay nie ma... chyba nie ma ale w niedziele będę w galerii w innym mieście to jak nikt nie kupi to mogę poszukać ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Cytat:
![]() czy ja też mogę się uśmiechnąć?
|
||
|
|
|
#1753 |
|
Zakorzenienie
|
Mrowak i Asia poszło
Nataszka wyślij mi adres na priv
|
#1754 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale bede mogła lepiej porównac gdy praktyki sie skoncza ja tez jak mozna...
|
|
|
#1756 |
|
Zakorzenienie
|
Izz
|
#1757 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() także co byś nie robiła ,to Ci i tak dzieciaka w szkole przerobią ![]() Evi padłam ze zjadaczy szopki
|
|||
|
|
|
#1758 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasem mi po prostu ręce opadną a czasem poniosą emocje... Często mam wrażenie że moje dziecko jest głuche, też tak macie?Zdrówka Cytat:
Nie miałam pół dnia prądu... O ile w dzień to jeszcze poszliśmy na długi spacer, potem przy świeczkach obiad robiliśmy (nie mam okna w kuchni
|
|
#1759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękować-idę zobaczyć od czego zacząć
|
|
#1760 |
|
Zakorzenienie
|
Widziałyście to?
http://m.onet.pl/wiadomosci/kraj/wroclaw,lp2p7
|
#1761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ludzie to mają pomysły... |
|
|
|
|
#1762 |
|
Zakorzenienie
|
Lind- ja tez juz jestem na to wyczulona, wrecz przewrazliwioma. Wtedy to byl ostatni raz
|
#1763 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny poszło.
Cytat:
Wniosek z tego taki, że nie można dzieciom kupować nic co jest z nadrukiem obcojęzycznym nie znając w miarę dobrze języka.
|
|
#1764 |
|
Zakorzenienie
|
Iza dzięki
|
#1765 |
|
Zakorzenienie
|
poproszę wszystkie pozycje
|
#1766 |
|
Zakorzenienie
|
mój ojciec czasem jak Kubuś go w czymś nie posłucha to też mu m mówi, "jesteś łobuz", "jestes niegrzeczny", raz mu zwrociłam uwagę to powiedział, że głupia jestem bo dziecko ma wiedzieć co to jest niegrzeczne zachowanie, ja z siostrą wiedziałyśmy i wyszlyśmy na ludzi...najbardziej jednak drażnią mnie teksty typu" o zobacz jak się Isia z ciebie śmieje", "nie rób tak bo Isia się będzie z ciebie śmiała" itp. i on np. od razu do małej mowi "idź stąd dzidziusiu"
najgorsze w rodzeństwie to dla mnie taka właśnie rywalizacja, że jedno do drugiego porównywane stara sie być we wszystkim lepsze...wypij mleko, bo ci iza zabierze, zobacz jak ona łądnie już wypiła itd. Ja w dzieciństwie non stop do siostry porównywana byłąm i przez to nienawidziłam jej, nigdy ze sobą kontaktu nie miałyśmy, nie chcę, żeby moje dzieci też tak ze sobą żyły...i co z tego, ze ja sie staram Kubusiowi tłumaczyć, jak ojciec walnie takim tekstem, a i tżtowi też sie zdarza
|
#1767 |
|
Zakorzenienie
|
bao moja mama też mówi czasem głupoty do Maćka, najczęstszym i najbardziej denerwującym dla mnie jest "Maciej zostaw to bo mama będzie krzyczeć" normalnie jak to słyszę to mnie krew zalewa, wiele razy z nią o tym rozmawiałam i dalej tak mówi
Maciej przeziębiony 2 ostatnie nocki mieliśmy koszmarne , a dziś rano wstał z gorączką
|
#1768 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny,ja jak mam ze 3 dni w pracy pod rzad to nie moge was nadrobic;(
normalnie najzwyczajniej na swiecie brakuje mi czasu, po 3 dniowym prawie nie przeywaniu w domu sprzatania zawsze kupe,pobawic sie z maluchami,posiedziec z tz... prosze trzymajcie w poniedzialek po 10 kciuki..bedziemy czekac na jeden bwazny zwlaszcza dla tz telefon. Troszke zmian u nas rowniez.Tz dostal b.fajne ogromne zlecenie na caly rzad domków jednorodzinnych w zwiazku z czym zalozyl rowniez swoja firme .Za duze zlecenie by robic je bez papierow i uslyszec pozniej ze np. no niestety nikt Panu nie odowodni ze Pan tu pracowal,a roznie moze byc. Ja widze ze odkad pracuje i mniej przebywam z dziecmi mam do nich sporo wieksze pokłady cierpliwości chociaż czasami wymiękam,nie powiem,że nie. Co do uzywanych zwrotow tez mi sie nieraz wyrwalo "niegrzeczna jestes":/
|
|
#1769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To był dzień wegetarianina połączony z kuchnią włoską. Cały wielki stół zastawiony sałakami, kanapkami, były też musze z róznymi nadzieniami, spagetti, jakieś jeszcze makarony z sosami, owoce, tortelini i jeszcze kilka rzeczy. Oczywiscie każdy mógł próbować. wróciłam tak najedzona![]() Ja mówie do Zosi :" jesteś niegrzeczna, bo..." i tłumacze dlaczego. Powiedzcie mi dlaczego nie wolno tak mówić? Mi się zawsze wydawało, że to nic złego.
Edytowane przez sara 85 Czas edycji: 2013-01-12 o 10:02 |
|
|
|
|
#1770 |
|
Zakorzenienie
|
Sara mówiąc w skrócie , przyklejasz małej etykiete , ze jest niegrzeczna , od której potem bardzo trudno sie uwolnić . Podam ci przykład , który działa na tej samej zasadzie ale jego juz nie uzyjesz tak szybko , prędzej sie zastanowiez albo wogole nie powiesz. " jesteś głupia bo nie rozumiesz co do ciebie mówię , albo jesteś głupia bo znowu dostałas 3 ze sprawdzianu " , Albo jestes chamski wredny bo zabierasz bratu zabawki . Nie potepiamy dziecko , ale potepiamy jego zachowanie które przyczyniło sie do danej sytuacji która nie jest akceptowana przez nas .
Lepiej jest poznać przyczynę danego niegrzecznego zachowania , niż nazywać wszystkie zachowania - jesteś niegrzeczne i nie próbować wyjaśnić przyczyny zlego zachowania, bo za złym zachowaniem zawsze jest jakaś przyczyna . Bao tak zauważyłam ze te pokolenie naszych rodziców ( sa wyjatki) popełnia te błędy , ocenia dziecko a nie zachowanie. Potem po kilkunastu ,20 latać wysluchiwania jakim jest sie niegrzecznym , głupim , nieodpowiedzialnym , beznadziejnym itd , do tego porównywanie do rodzeństwa i w dorosłość wchodzi sie z zaniżona samoocena, przekonaniem ze jest sie nikim , beznadziejnym i tego typu sformowania. A żal do rodzica, rodziców pozostaje na zawsze, nie ma juz tej bezgranicznej , czystej niczym nie zmaconej miłości . Złe chwile , przykrości upokorzenia pamięta sie do końca życia , zatruwaja od środka i ktos komu uda sie ich wyzbyc nazywa sie szczesciazem , a reszta sie buja z kompleksami do końca życia , nie pozwalając cieszyć sie nim, bo złe wspomnienia zawsze wracają. Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2013-01-12 o 11:37 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:50.

Do tego psotnik.

, strasznie miło się takie słowa czyta, nawet mimo tego, że w sumie się nie znamy, więc w zasadzie nie wiesz jakim jestem nauczycielem i pedagogiem. Niemniej jednak nieskromnie powiem, że uważam się za dobrego pedagoga i raczej dobrze się dogaduję z dziećmi (no chyba że jakaś totalna patologia, to czasem bym za uszy wytargała, ale w tym roku nie uczę żadnych aż tak trudnych przypadków) -moje wiedzą, że jestem zasadnicza i nie ma zmiłuj, ale jednocześnie zawsze mamy kupę śmiechu. I ogólnie dają sygnały, że lubią mieć ze mną lekcje

ladne rzeczy 

Czasem mi po prostu ręce opadną a czasem poniosą emocje... Często mam wrażenie że moje dziecko jest głuche, też tak macie?