|
|
#211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brak seksu PO ślubie
-nie, nie "pani psycholożka", ale długo jestem mężatką, jestem też wierząca, więc widzę, jak bardzo to , co dziewczyna pisze, jest nie halo, zresztą ona sama to widzi/czuje. Tyene, także osoba wierząca, wyjaśniła jej , dlaczego jej sytuacja nie jest normalna; i gdy na dodatek jej mąż nie dąży do ŻADNEJ bliskości (nagły pocałunek, niespodziewane przytulenie, wspólna kąpiel- cokolwiek, co świadczyłoby, że żona go podnieca, że SAM chce być z nią blisko)- dziewczyna ma duuuuży problem. Jej mąż ma duże zahamowania w seksie, dlatego trzeba jak najszybciej dojść , dlaczego, czym spowodowane, bo to rujnujące dla dziewczyny być traktowana jak koleżanka przez męża, którego cieszy ich czystość .
Edytowane przez madana Czas edycji: 2013-01-11 o 18:50 |
|
|
|
|
#212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
? Jeśli masz partnera to ile razy w ostatnim tygodniu pocałowałaś go tak w sposób przeznaczony tylko dla niego a nie cmoknięcie zwykłe jak można cmoknąć mamę na dzień dobry? Ile razy się przytulałaś po prostu a nie takie objęcie i lecę dalej? Wyobraź sobie że oni ani razu w ostatnim tygodniu a przez 4 lata kilka razy... Dla mnie takie rzeczy są naturalne i nie wiem jaki to musiałby być wstyd żeby aż tak prostych rzeczy nie móc zrobić i nie czuć chęci tego zrobić...
Edytowane przez anannke Czas edycji: 2013-01-11 o 18:54 |
|
|
|
|
|
#213 | |
|
Zakorzenienie
|
No to jeśli nic nie pomaga to powiedzieć mu, albo wóz albo przewóz. Albo będzie seks albo rozwód. Chociaż ja widzę z postów autorki, że ona go kocha i to bardzo, więc no dupa blada
![]() ---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- Cytat:
|
|
|
#214 |
|
Wtajemniczenie
|
mi się wydaje, że facet się bardzo, bardzo boi zbliżenia, ale jednocześnie bardzo mnie to dziwi, bo facet to facet - nieważne czy katolik czy nie - to jednak człowiek z popędami, hormonami, jakby tak pomyśleć logicznie to żaden normalny facet by nie wytrzymał tak długiej wstrzemięźliwości w sferze seksu, prędzej by go rozsadziło od środka, na pewno miałby trudności, ale pewnie starałby się okazywać że partnerka go pociąga, że jest atrakcyjna i nie mam na myśli tylko komplementów, a czyny też, jakieś dopuszczalne pieszczoty, głębsze pocałunki, przecież to nie grzech okazywać sobie czułość/miłość. Nie zaryzykowałaby mówieniem że facet jest gejem, prędzej kazałabym mu się przebadać pod kątem hormonów i zrobić tomografię głowy - może to się wydaje śmieszne, ale jeśli to nie jest strach z jego strony i nie ukrywany homoseksualizm, to może to być coś gorszego, może ma za niski poziom hormonów? może coś nie tak z przysadką? Proponuję najpierw szczerą rozmowę, nie taką od której on będzie uciekał, po prostu stawiasz kawę na ławę i bierzesz go na badania, no chyba że się przyzna co mu leży na wątrobie.
|
|
|
|
|
#215 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ale intymność, bliskość, którą między kochającymi ludźmi buduje się na wiele sposobów, a nie tylko przez łóżko. Tutaj tego nie ma, nie szokuje cię, że po 4 latach związku i miesiącu małżeństwa ona dalej nie wie, czy podnieca męża? Przecież to okropne uczucie być musi. Ja tam szczerze jej współczuję.
|
|
|
|
|
|
#217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem jak można nie widzieć tego, że z postów autorki wyłania się facet, który nie dąży do żadnej bliskości ze swoją własną żoną. Przykre to bardzo, gdyby chciał się zmienić to szukałby jakiegoś rozwiązania, porozmawiał z autorką - w końcu są 4 lata razem, ale jemu najwidoczniej wyraźnie odpowiada ten stan jaki teraz trwa. |
|
|
|
|
|
#219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może się wstydzic ale chyba przez te 4 lata dosyc meli czasu aby rozmawiać więc teraz się wstydzi powiedzieć, że się wstydzi ?Paranoja. Nie jest najważniejszy-jak widać potrafi być mega ważny. Jak dla mnie to za bardzo sie cackasz z tym tematem, to twój mąz a nie dziecko. Edytowane przez paula78 Czas edycji: 2013-01-11 o 19:03 |
|
|
|
|
|
#220 |
|
Raczkowanie
|
Autorko, fajnie, ze teraz Wam się dobrze układa w innych sferach, ale pomysl, jak to będzie w przyszłości. Frustracja z braku seksu może to wszystko skopać. A co z dziecmi?
Pomysly, żeby sprobowac meza jakos sobą zainteresować sa może ok, ale to przykre, ze musisz kombinować tak, jak osoby, które sa x lat w malzenstwie i pierwsze emocje opadly. Co gorsza, jak się gościu jakos przemoże, to skonsumujecie ten związek i wtedy opcja z unieważnieniem pojdzie się bujac. Może i tak teraz jej nie dopuszczasz, ale za jakiś czas może zrozumiesz, ze w dniu slubu zostalas oszukana, bo mialas mieć meza a nie brata.
|
|
#221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może na początku będzie się bronić, ale wkońcu ulegnie jakiemuś romantykowi cholernemu
|
|
|
#223 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W każdym razie wasze zachwanie to już pełne działanie w trybie sekty - poczytaj na ten temat. Nie pisz, że wszystko jest idealnie bo prawda jest taka, że to jest sytuacja koszmarna i własciwie nawet przez kościół może zostać za taką uznana. Z tego związku chleba nie będzie. Problemem jest to, że dogmaty przyćmiły Twoją kobiecą czujnośc wobec partnera. Każda kobieta wie, że brak bliskości, czułości oraz seksu to bardzo zła oznaka przed ślubem Nie istnieje cos takiego jak cmokanie oraz zakaz dotykania "cycków"..może istnieje ale w środowiska patologicznej sekty. Facet to "stary chłop" który ma powazne zaburzenia seksualne. Nie jestem pewien czy jest to wyleczalne....męczarnia do końca zycia, to Cię z nim czeka. |
|
|
|
|
|
#224 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli zamykacie się przed sobą?
|
|
|
|
|
#225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#226 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to ty tak to widzisz, ja widzę coś innego ale ja ....nie będę ci tego na siłę wmawiać ![]() Cytat:
|
|
|
#227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Różnica zdań
|
|
|
|
|
|
#228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla niej mozna nawet z seksu na 4 lata zrezygnować.
|
|
|
#229 |
|
Hrodebert
|
|
|
|
|
|
#230 |
|
Zakorzenienie
|
Ale to jej decyzja czy też jej/ich wiary, która często skazuje kobiety na niesienie krzyża.
|
|
|
|
|
#231 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wybacz moja droga, ale obcy człowiek na ulicy może Ci rzucić takim teksem. Mąż powinien prawić Ci komplementy dużo bardziej cieszące ucho. Co do samego tematu. Jak dla mnie kosmos. Jak już wcześniej jakaś wizażanka pisała. W życiu nie kupowałabym takiego niepewnego kota w worku.
|
|
|
#232 |
|
Wtajemniczenie
|
gdybym była na miejscu autorki to poziom mojej frustracji osiągnął by pewnie już maksimum, nie mogłabym sobie wybaczyć, że wyszłam za mąż za c*pę a nie faceta, który nie wie do czego służy penis - wiem, to może zbyt dosadne, ale jeśli on nie jest gejem i jest zdrowy to jak to inaczej wytłumaczyć?
mimo, że szanuję tych co wierzą, sama nie poszłabym do ołtarza z kimś kogo bym nie "przetestowała" w łóżku. i żeby nie było, ja też jestem mężatką, z niemal 6letnim stażem |
|
|
|
|
#233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak chłopina tak bardzo wobec Boga musi być ok. to mógł rozważyć karierę w sutannie, bo chyba ta byłaby bliższa jego sercu niż obcowanie na poziomie małżeństwa z drugim człowiekiem- z krwi i kości. |
|
|
|
|
|
#234 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Może jestem zbyt wymagająca, ale jak mi chłopak mówi, że jestem ładna to pytam: "tylko ładna?"
|
|
|
#235 |
|
Zakorzenienie
|
Powiedz, że chcesz mieć dziecko
|
|
#236 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Oni przez cztery lata związku, a w sumie przez całe życie, hamowali na własne życzenie swoje popędy...przecież autorka nie wspomniała że brak większej bliskości czy pocałunków innych niż delikatne buziaki jej przeszkadzał - to była decyzja obojga, żeby nie kusić losu itd. Są bardzo wierzący, kto wie co i jak sobie chłopak tłumaczył żeby zwalczyć popęd, żeby pozostać czystym itd. Może on się faktycznie boi? Tyle lat unikania fizyczności, a teraz raptem każą mu się odblokować... Tyene wspomniała wcześniej o błędach w komunikacji przedślubnej katolików. "Knotz zrobił trochę rewolucji u nas, ale nadal mam wrażenie, że przedślubne przygotowanie par na wzajemną seksualność w małżeństwie opiera się na straszeniu i uczeniu NPRu, a nie na podkreślaniu roli seksualności czy tworzenia klimatu do bezpiecznego dzielenia się koniecznymi informacjami." Może on wcale nie kłamie.
|
|
|
|
#237 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#238 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Co nie znaczy, ze to będzie doprowadzać do takiej sytuacji jak ta.
|
|
|
#239 |
|
wańka wstańka
|
Jeszcze by się zgodził i to byłby dramat
|
|
|
#240 |
|
Zakorzenienie
|
Może mu się spodoba
a o dziecko nie zawsze tak łatwo
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:14.

? Jeśli masz partnera to ile razy w ostatnim tygodniu pocałowałaś go tak w sposób przeznaczony tylko dla niego a nie cmoknięcie zwykłe jak można cmoknąć mamę na dzień dobry? Ile razy się przytulałaś po prostu a nie takie objęcie i lecę dalej? Wyobraź sobie że oni ani razu w ostatnim tygodniu a przez 4 lata kilka razy... Dla mnie takie rzeczy są naturalne i nie wiem jaki to musiałby być wstyd żeby aż tak prostych rzeczy nie móc zrobić i nie czuć chęci tego zrobić...

, ale intymność, bliskość, którą między kochającymi ludźmi buduje się na wiele sposobów, a nie tylko przez łóżko. Tutaj tego nie ma, nie szokuje cię, że po 4 latach związku i miesiącu małżeństwa ona dalej nie wie, czy podnieca męża? Przecież to okropne uczucie być musi. Ja tam szczerze jej współczuję.