|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#691 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#692 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI
Cytat:
Mój pojutrze ![]() ---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#693 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#694 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() choc jak ja siedze przy kompie to tez mam wyrzuty sumienia ![]() ale czas, kiedy Bartek nie spi staram sie wykorzystywac na maksa- pokazuje mu rózne rzeczy, rozmawiamy sobie, "bawimy się" ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#695 | |||
Zakorzenienie
|
Ponoć powinno się najwcześniej od drugiego miesiąca.
Moja jutro będzie miała 2 tygodnie a 'siedziała' w bujaczku 2 razy. Podkładam jej pod pupę i plecki koc, żeby było bardziej na płasko ale troszkę na siedząco (rozumiecie? ![]() Cytat:
![]() Fridy użyliśmy raz i to dość nieudolnie. Za to dzisiejsza pani doktor kazała psikać przed każdym karmieniem solą morską do nocha. Cytat:
![]() Święte słowa ![]() Cytat:
Ja póki co wymyśliłam, że kontrolnie w ciągu dnia będę odciągać, żeby wiedzieć ile wcina. W nocy lecimy na cycku. A i przy okazji laktacja mi się rozkręci lepiej bo jak widzę ta do tej pory taka średniawa była... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#696 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#697 |
Zakorzenienie
|
jesli chodzi o rtęć w szczepionkach, to w skojarzonych może być jej więcej niż w tradycyjnych bo mają one więcej konserwantów z metalami ciężkimi
|
![]() ![]() |
![]() |
#698 |
Raczkowanie
|
Co do mleka to ja karmię Bebiko Ha, na poczatku karmiłam Nan-em ale za ciężki był i mały okropnnie mi się męczył. Potem dawałam normalne Bebiko ale mały dostał skazy i pediatra kazał dawac Ha i jest już lepiej.
Co do leżaczka to jestem mega zadowolona, gdyby nie to nic bym nie zrobiła a tak np gotuję obiad i biorę małego sobą do kuchni ![]() Mały mi dzisiaj w dzień praktycznie pospał, ja sama ucięłam sobie drzemkę:d Teraz ojciec z nim siedzi a ja wybieram się na spacerek z piesiem ![]()
#699 |
Zakorzenienie
|
Hej laski
mam sajgon od 3 dni ![]() mala sie budzi rano i ani chwili nie ulezy sama w lozeczku, najlepiej zeby caly czas nosic, ale to i tak nie do konca odpowiada bo marudzi caly dzien a popoludnie to jzu w ogole ryk, nie wiem czy kolki to nie sa, czy co, ale akurat teraz nie wprowadzalam sobie nowych rzeczy do jedzenia, i nawet co zjem to takie w sumie lagodne, zadnych nowych wrazen, zman tez nie bylo moze to ten pierwszy skok rozwojowy, ale juz nie wiem jak ja uspokajac bo z placzu potrafi sie zaniesc ![]() kupki oki sa, baczki robi, wiec niby nie brzuszek bo sie nie prezy ale z plusow to spi lepiej w nocy i dluzej, wiec moze jednak to ten skok, tylko wysiadam, bo jestem sama z dwojka, a Tomek tez daje czadu strasznie, robi histerie, zanosi sie z placzu jak tylko klocek mu upadnie, albo powiesz ze czegos nie wolno gdyby nie nosidelko, to nie wiem chyba bym w wariatkowie byla ![]() bo siusiu to nawet robie z nia w nosidelku ![]() zeby chociaz z 5 minut sama polezala pod karuzelka albo w lezaczku to nie ![]() ![]() co do przybierania maluszkow to norma jest ze minimum 20 g dziennie z tego co pamietam wiec Ma_Majka sie miescisz w normie ![]() zauwazylam ze Tomek szybciej przybieral niz Malutka on ciagnal piers do konca, a ona zaczyna krzyczec i juz nie chce ssac a mleko dalej leci, podobno im miejsza waga urodzeniowa tym wiecej jedza maluchy i to u mnie by sie zgadzalo |
![]() ![]() |
![]() |
#700 |
Rozeznanie
|
o! o! , tylko po jednym za każdą z Was, bo każda z nas uszczęśliwia którymś postem
![]() Właśnie wydawało mi się że tak czytałam o tych skojarzonych, tylko nie byłam do końca pewna. |
![]() ![]() |
![]() |
#701 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#702 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#703 | |
Zakorzenienie
|
tpe
Cytat:
no normalnie mam nadrabiania pare stron ![]() ale wrocil wlasnie TZ to chyba sobie film jakis puscimy, bo mala w koncu zasnela ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#704 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Podziwiam Cię jak dajesz radę ![]() Nie wiem czy u Twojej są to kolki, ale dzisiaj wrzucałam ciekawy artykuł o kolkach. Wiem, że nie masz czasu więc jeszcze raz wrzucę linka: http://dziecko.onet.pl/24047,6,9,ata...c,artykul.html Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#705 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a jak ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#706 |
Zakorzenienie
|
da Adas wyglada na glodnego? moze tyle wlasnie potrzebuje
bylby niespokojny jakby niedojadal przeciez dzieci roznie rosna zawsze mozesz rozkrecic laktacje dodatkowo po kazdym karmieniu odciagajac troche mleka nawet recznie tylko pytanie czy by jadl wiecej |
![]() ![]() |
![]() |
#707 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#708 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieki za link ![]() no wlasnie nie wiem czy to kolki bo jednak nie placze calutki czas, cos ja nagle zainteresuje np dzwiek grzechotki i przestaje na na chwile nie wiem w nosidelku sie wycisza wiec ono moim wybawieniem, tylko caly dzien tez w nim nie moze byc... teraz spi jak zabita ![]() na razie sklaniam sie ku wersji skoku rozwojowego, bo wiecej rzeczy ja zaczelo interesowac, wiec moze tak to przechodzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#709 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie problem polega na tym że on je bardzo często, jak zaśnie to na 2 godz max, ale jak nie śpi to potrafi jeść co chwilę nie wiem ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() myślę ze zachowuje sie w normie, poza tym że czesto kwęczy bo jest głodny, ale jak się naje to potrafi poleżeć, popatrzyć na świat ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#710 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może rzeczywiście coś jest z tymi nakładkami. Bo z tego co patrzyłam na pierwszej stronie to niedługo będzie miał miesiąc, a to chyba Ty kiedyś pisałaś, że laktacja normuje się gdzieś przez miesiąc czasu, więc już chyba powinien się najadać szybciej. Edytowane przez Sola1 Czas edycji: 2013-01-11 o 19:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#711 | |
Zakorzenienie
|
Norma to norma
![]() ![]() Cytat:
![]() |
#712 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() moze faktycznie przez te nakladki gorzej mu ciagnac, a czemu wlasciwie przez nie je, bo juz nie pamietam? moze dalby rade bez nich? co do normy to wiesz moze i dolna granica ale jednak przybiera a to najwazniejsze ![]() ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Wiecie co jak ona teraz spi to nie wiem co ze soba zrobic, tyle wolnego czasu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#713 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najchętniej to bym się wykąpała, ale nie wiem czy mogę już dupsko moczyć w wannie? ![]() ![]()
![]() |
#714 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Cytat:
![]() macie rację, nie będę panikować, a tydzień pójdę na kontrolę i zobaczymy ![]() ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- Cytat:
bo mi brodawki pękały i krwawiły próbuję bez, ale mały nie za dobrze chwyta gołego cyca ![]() ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#715 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mysle ze tez mozesz ![]() dobra narzuce na siebie pizamke, zrobie papu i filmik i spaciu ![]() w miedzyczasie glodzilla pewnie sie przyssie pare razy ![]() dobranoc |
|
![]() ![]() |
![]() |
#716 | |
Zakorzenienie
|
Nie wiem jak judkame, ale mnie przekonałaś. Wanna poczeka
![]() Cytat:
![]() A z papu muszę przystopować bo wpierdzielam wieczorami i się zastanawiam, czemu waga stanęła w miejscu ![]() ![]()
![]() |
#717 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale tak jak napisałaś narazie się zamartwiaj - cały czas jest w normie. Trzeba to po prostu kontrolować. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#718 | |
Raczkowanie
|
Dobry wieczór:d
Ja po spacerku, jak to dobrze wyjść. Dziś mam wolny wieczór, tzn tż zajmuje sie małym i śpi dzisiaj z nim także sobie pośpię ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#719 |
Zakorzenienie
|
wlasnie zakupy takie musze ograniczyc
![]() chociaz szukam dziadka do orzechow dla TŻ na imieniny i chodzi o takie urzadzenie ![]() i cos dla 3 latka bo niedlugo do nas przyjda w odwiedziny i nie wiem co ![]() jakis dresik moze fajny u zabawke ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#720 |
Rozeznanie
|
Witam, my właśnie dziś byliśmy się szczepić i wybrałam skojarzoną. Kiedy zobaczyłam jak strasznie płakało dziecko przed nami jak je 3 razy ukłuli to się upewniłam w decyzji. Absolutnie nie potępiam nikogo za wybór tradycyjnych szczepionek, ale ja przy jednej prawie płakałam z małym, nie wiem co byłoby przy trzech. No i powiedziano mi, że największą różnicę widać jak sie podaje 3 dawkę kiedy dziecko ma 1,5 roku. Dla takiego dziecka 3 ukłucia to już nie przelewki. Podobno czasami niezłe cyrki się dzieją. Niektóre dzieci dwie dorosłe osoby muszą trzymać przy drugiej i trzeciej szczepionce.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:05.