|
|
#1201 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V
joanna200, pani22ka, kasia86bgo, monicca1989, Chanel_Coco, ObserwujeCie, nestelle
Dziękuję Kochane Sorceresss dziękuję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co wy macie z tą colą ??????? Ja przed ciążą nie piłam takich napoi praktycznie wiadomo sporadycznie gdzieś w knajpce do obiadu tu łyka od tż od kiedy w ciąży jestem to może łącznie wypiłam puszkę coli nie mam ciągotek, chipsów nie jadam w ogóle. Czekolada, batonik sporadycznie ale kiedyś nie wyobrażałam sobie życia dnia bez czekolady jakoś zaczęłam ograniczać słodycze i mnie ogólnie nie ciągnie a ile słodyczy wydaję dzieciaki są przeszczęśliwe ![]() ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Cytat:
bo on jak widzi jak kupię to przez 3 dni je steki pół krwiste ale krwiste oczywiście smażone na max rozgrzanej patelnio broń Boże przykrytej bo podobno wołowiny pod przykryciem się nie smaży a ja wtedy tydzień albo 2 sprzątam kuchnię dzień w dzień myję podłogę wrzątkiem po 3 razy bo wszystko w tłuszu a mu mamy kuchnię i podłogę na wysoki połysk to wszytsko się ciągnie i nie raz fikołka bym wywinęła a i później podłoga w cały domu tłusta masakra ja nie wiem jak to mój tż robi ale po ostatnich porządkach powiedziałam koniec albo jak on nie świadomy że jest świeża to robię szybko gulasz.---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- mariolci to faktycznie masz co dźwigać i jaka różnica ale każde dziecko rośnie w swoim tempie. |
|||
|
|
|
|
#1202 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1203 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() czekam na focisze czadddd kocham ten tekst. ile kobiet, tyle ciąż. akurat dla mnie jest to choroba obłożna... biłabym takie flądry dechą z gwoździami... i ten wysoki poziom empatii - jak to kobieta do kobiety wielki dzień jutro! Cytat:
|
|
|
|
#1204 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kochana, żeby wszystko się udało ![]() Moja ślubna sukienka dzisiaj przyszła w końcu, niestety okazała się za duża, musze ją wymienić na mniejszą lub kupić coś innego, nie mam już pomysłów, gdzie szukać Ja mam 16 lutego, więc jeszcze trochę czasu zostało.
|
|
|
#1205 |
|
Zakorzenienie
|
odpukać już coraz lepiej, sama zawołała siku i zrobiła do nocniczka Już lepiej! ![]()
|
|
|
#1206 | |
|
Wtajemniczenie
|
trooskava, trzeba było babie z liścia pociagnąć
kobiecie w ciąży wybacza się agresję :PCytat:
moje ulubione danie z wołowiny... zaraz po tatarze właśnie mi się duszą na niedziele bo jutro mnie mąż zabiera gdzieś... pewnie w góry trochę pooddychać i pewnie do Szczawnicy bo tam mam gdzie łazić... a on pewnie weźmie narty... Strippi, super, że mała już lepiej. Nasiadówki i wygrzewanie dały efekt Super! Niech Julcia dużo pije teraz... żeby tego diabła wypłukać całkiem!
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2013-01-11 o 20:43 |
|
|
|
|
|
#1207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiecie co - normalnie już przy szukaniu wózka. Pierwszy kupowałam beztrosko, a teraz cackam się z tym, jakby nie wiadomo co. I w kółko coś mi nie pasuje. Najczęściej cena. I waga. I koła. I wygląd. Itd.
|
|
|
#1208 |
|
Wtajemniczenie
|
roladki z wołowiny vel roladki śląskie... poezja
![]() w płaty wołowiny zawijam różne duperele - cebule, ogórka, paprykę, boczek, śliwki suszone (nie wszystko na raz, ale różne kombinacje) podsmażam, a potem duszę w sosiku - MNIAM ![]() No, do tego kluski śląskie i modra kapusta ![]() o coś takiego:
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2013-01-11 o 20:55 |
|
|
|
|
#1209 | |||
|
Kniaginia
|
Cytat:
A mama bardzo dzielna. Cytat:
Cytat:
I czekamy na zdjęcia!Kuzynka dziś dzwoniła do mnie, że pakuje już ubranka po swojej córce dla mnie, część z nich nieużywana nawet. Rozmiary i małe, i większe. W takim razie kupię chyba na razie tylko jeden komplet nowych ubranek na wyjście ze szpitala. A potem się zobaczy. Oprócz tego da mi wanienkę ze stelażem. A, i poradziła mi, że z gaci poporodowych najlepsze są siateczkowe, jakieś Hartmann, bo nie odparzają. |
|||
|
|
|
|
#1210 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja mi to samo mówiła, a miesiąc później się okazało, że jest w ciąży ![]() Serio, serio to się bardzo cieszę ubranka dostanę, bo mamy akurat różnicę 5 m-cy Ale o wanience ze stelażem mogę już tylko pomarzyć
|
|
|
|
#1211 |
|
Zadomowienie
|
Zrobiłam sobie omlet na słodko, a teraz oglądam "Miłość i inne używki". Para uprawia seks, a ja sobie myślę "Noooo, my też tak kiedyś mieliśmy"
![]() Mój brzuch dziś tańczył salsę. Nie wiem co Sławek tam robił, ale szalał nieźle.
|
|
|
#1212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba powinnaś dostać mocno w dupę za tego smaka.
|
|
|
#1213 |
|
Wtajemniczenie
|
wal! przyda mi się zwiększone krążenie
może cellulit zniknie
|
|
|
#1214 | |
|
Kniaginia
|
Cytat:
![]() No i sama zostałam na weekend. Tzn. bez męża, ale jednak z Różakiem w brzuchu
Edytowane przez maria28 Czas edycji: 2013-01-11 o 21:05 Powód: literówka |
|
|
|
|
|
#1215 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wózeki zakupy od mamy ![]() Cytat:
dzięki za wynikio matko, masakra jakaś Cytat:
Na szczęście zasnęła spokojnie, ale ja w strachu cały czas, wczorajsze przeżycia są dla mnie za świeże ehh.
|
|
|
|
#1216 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czytam ze Twój synu harcuje a moja jakas taka "nieruchawa" jest
|
|
|
|
|
|
#1217 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale miałam dziś dzień! Niech to szlak! Wyobraźcie sobie... W środe moja yoreczka miała zabieg usunięcia przepukliny pachwinowej. Pojechaliśmy do najlepszego weta jeśli chodzi o chirurgiczne sprawy. Wcześniej oglądało to też kilku weterynarzy i wszyscy gołym okiem widzieli ów "jajko". On sam przed zabiegiem też. I dziś dwa dni po zabiegu odwracam psa do góry kołami i co widzę Zoperowana jest nie ta strona po której jest widoczna przepuklina!!! Aż własnym oczom nie wierzyłam. Wcześniej tego nie zauważyliśmy, bo nasza psina taka delikatna, że nie dała się oglądać, tylko zwijała się w kulkę. Pojechaliśmy do kliniki, bo i tak mieliśmy przyjechać na zastrzyk, tego weta nie było, wyjechał na ferie, był inny, przyznał nam rację, że popełniono błąd. Ale co dalej Tak naprawdę doopóki tamten weterynarz nie wróci z urlopu nie dowiemy się co on tak naprawdę jej zooperował, skoro z drugiej strony przepukliny nikt nie stwierdził. Najbardziej wkurza i boli mnie to, że pies niepotrzebnie teraz cierpi, ma ranę, szwy, a pewnie za jakiś miesiąc powtórka z rozrywki. Tż tak wkurzony, że trąbi mi za uchem że poniosą tego konsekwencje. A ja w tym wszystkim próbuję zachować względny spokój, choć od środka mnie szlak trafia. Przez to wszystko aż się pokłóciliśmy...Sorry że tyle tu ględze i się żale, do tego ni jak się to ma do tematu forum, ale liczę na to że mi ulży. Bo czuję się fatalnie przez tą sytuacje, aż się ryczeć chce..
30.06.2011 --> dwie kreseczki 1.03.2013 --> tp 7.03.2013 --> KSAWERY Edytowane przez Chanel_Coco Czas edycji: 2013-01-11 o 21:28 |
||
|
|
|
|
#1218 |
|
Rozeznanie
|
witam się
chciałam zdać relacje po wczorajszej wizycie u Pani Doktor. Michałek waży już 807 g (25 tydzień), Jest zdrowy, Pani Doktor sprawdziła serduszko, pomierzyła go całego na wizycie jak nigdy był bardzo ruchliwy, leżał brzuszkiem do góry...kolejna wizyta 6 lutego.
|
|
|
|
|
#1219 |
|
Zakorzenienie
|
zyje choc czuje sie jak smierc
![]() obejrzalam film norweski, nawet fajny ![]() wzielam cieply prysznic, siostra mnie mascia wysamrowala i leglam do lozka ponownie zapuszcze jakas komedie i lece spac ![]() slodkich snow
|
|
|
|
|
#1220 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz zasnęła spokojnie dałam jej na noc jeszcze ibum i posmarowałam maścią Cytat:
Cytat:
dla kuzynkiidę obejrzeć zaległą Porodówkę i ciążę z zaskoczenia
|
|
|
|
#1221 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Cytat:
to Wszystkiego Naj!!! Będzie super
|
|
|
#1222 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Nie widziałam. Jest tylko jeden w zestawie (ale to chyba normalne
)Cytat:
![]() No i brawa dla mamusi I czekamy na foty wózka Cytat:
No i jeszcze raz duuużo szczęścia Cytat:
![]() Cytat:
Ja bym chyba faktycznie jakiegoś odszkodowania od nich oczekiwała No bez przesady... ślepy ten weterynarz czy co? A jakieś dokumenty po opercji dostaliście? Dobrze by bylo jakieś dowody mieć...Cytat:
![]() A my po SR
|
|
|
#1223 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#1224 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wcale się nie dziwię. ale wet-konował Cytat:
![]()
|
|
|
|
#1225 | |
|
Kniaginia
|
Cytat:
![]() Chanel Coco, rozumiem waszą złość. Współczuję, biedny psiaczek. Zrobiłam zamówienie z allegro, bo zaczynam wreszcie tą wyprawkę kompletować. No i nie wiem, za co wyżyję do następnej wypłaty
|
|
|
|
|
|
#1226 | |||||
|
Zakorzenienie
|
ja nadrabiam.......
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja jestem z 23 kwietnia , tż z 6 stycznia,kuba z 22 pażdz., ninka 16 lutego a teraz mały prawdopod. 8 marzec. no i jak to wygląda??? pozabijamy się czy będzie spokój? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
yyyyy ??? kurczę mnie nic .... no to teraz jeszczę się tego boję
|
|
|
#1227 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1228 |
|
Zakorzenienie
|
Odnosnie kolejek, to my dzis po szpitalu na chwile do E. leclerca, bo po gospodarzeniu tżta lodowka pusta... No i idziemy do kasy uprzywilejowanej, kolejka na ok. 8 osób i podchodze do kasjerki i mówię: Dzien dobry, czy z tej kasy moge skorzystac, na co Pani: Nie! Bo to nie ta kasa! Ja zdziwiona patrze na znaczek z kobietą w ciazy wiszący nad ów panią i pytam: to która jest uprzywilejowana? A ona: A, nie to jednak ta...Rzadnego przepraszam, ani nic...no i z wielka łąska nas obsłuzyła (mielismy chyba z 5 produktów....) Jak mnie takie cos denerwuje, jak mają ludzie przepuszczac, jak kasjerki łaskę robia, ze obsłużą...
Qrde dziewczyny mam piersi jak głazy twarde, siara ciagle cieknie, a biust boli... to dopiero 31 tydzień...Co począć? ![]() Poza tym ostanie zwolnienie miałam 10.XII- 6.I, kolejne 7.I-2.II i ani grosza od tej pory na koncie od ZUS-u;( A ja chcę kupowac wyprawke już, a nie mam za co!) |
|
|
|
|
#1229 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oni w komputerze mają dokumentację całego psiego leczenia. Załamana jestem.. Cytat:
oj biedne to moje maleństwo, jak na nią patrze to płakać mi się chce..
|
|
|
#1230 |
|
Rozeznanie
|
liczę na to, że teraz pęknie sam..
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:40.

moje "maleństwo" w 24+3 ważył 840g 

bo on jak widzi jak kupię to przez 3 dni je steki pół krwiste ale krwiste oczywiście smażone na max rozgrzanej patelnio broń Boże przykrytej bo podobno wołowiny pod przykryciem się nie smaży a ja wtedy tydzień albo 2 sprzątam kuchnię dzień w dzień myję podłogę wrzątkiem po 3 razy bo wszystko w tłuszu a mu mamy kuchnię i podłogę na wysoki połysk to wszytsko się ciągnie i nie raz fikołka bym wywinęła a i później podłoga w cały domu tłusta masakra ja nie wiem jak to mój tż robi ale po ostatnich porządkach powiedziałam koniec albo jak on nie świadomy że jest świeża to robię szybko gulasz.

ale pyszna była i zagryzłam makrelą 

Ja mam 16 lutego, więc jeszcze trochę czasu zostało.
niech szybko zdrowieje
przy szukaniu wózka. 

Zoperowana jest nie ta strona po której jest widoczna przepuklina!!!
)