|
|
#1171 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V
Cytat:
ja poproszę poród w 4 godziny cały oczywiście... tak, żeby mąż ew. dojechał i żeby mi się nie zaczęło za bardzo dłużyć i nudzić
|
|
|
|
#1172 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
nie wiem kiedy standardowo, ale mój gin wspomniał ostatnio, że po następnej wizycie (tj. po 15tym) mam się zgłosić do szpitala na KTG (przy okazji obejrzę sobie wtedy oddział), ale kiedy dokładnie to się dowiem
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
i za potwierdzenie laseczki ![]() Cytat:
Cytat:
ale materaca nowego w łóżku już tak i zastanawiam się czy nie spać w tym ostatnim okresie z tymi podkładami, bo nie chciałabym uwalić pokrowca głupia jestem czy nie? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() kryptą ![]() A ja miałam zamawiać dalej, ale małż wygonił mnie na spacer, bo ładna pogoda była. No to żem polazła do miasta zobaczyć koszule do szpitala i do karmienia. Co prawda byłam tylko w jednym sklepie, ale bryndza straszna, drogie i zupełnie nieładne były. Także wciąż jestem bez koszuli, ale za to zamówiłam gacie i wkłady poporodowe
|
|||||||||
|
|
|
|
#1173 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Strippi zdrówka dla Julki i za tydzień kolejny.oliwka za wizytę i za kolejne potwierdzenie córeczki.A mnie szlag trafia bo miałam w pon spotkanie umówione najpierw na 9.00 więc powiedziałam szefowi że później przyjdę, potem zmienili na 10.30, powiedziałam szefowi że nie przyjdę wcale bo mi się nie opłaca. Dzisiaj 5 min przed końcem pracy dostaję maila że jednak spotkanie przełożone na piątek o 10.30... nosz by ich... Dobrze że mam wyrozumiałego szefa.
|
|
|
#1174 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie, wszytsko było ok, mały tylko troche mniej sie ruszał.
Cytat:
Dziewczyny jestem teraz u mamy, wieczorem po pracy mnie mąz zabierze, ale zaczynam prac ciuszki i kompletować wyprawkę... Na oddziale były laski, co trafiły w 30-32 tygodniu, a nawet wcześniej i do porodu juz zostały w szpiatlu i męzowie musieli wszystko kupować... Poza tym siara mi leci prawie cały czas, a teraz piersi sie zrobiły jak kamienie...MAm nadzieję, ze to nic groźnego... |
|
|
|
|
|
#1175 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
z nią to są przeboje, by cokolwiek wypiła Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja już mogę być chora, byle tylko moja Julcia nie cierpiała
|
|
|
|
#1176 |
|
Kniaginia
|
|
|
|
|
|
#1177 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1178 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ja odkąd jestm na L4 to mało gdzie jeżdżę, bo nie mam po co. Na zakupy to zazwyczaj razem, bo Tż choć się oczywiście nie przyznaje - to widze że lubi czas między półkami sklepowymi spędzać ![]() Ale jak potrzebuję do koleżanek podjechac, to autem ![]() Cytat:
A jak Tż mi mówił, że przesadzam to go nie słuchałamCytat:
![]() Tylko co do tego rozwarcia... to tak łatwo samej ocenić jakie jest? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
) i tak sobie myślę, że w aucie kilka tyg wczesniej warto chyba sobie siedzisko przygotować - wrzucić podkład poporodowy + stare grube ręczniki albo koce![]() A do łóżka - to się zbieram żeby zamówić coś takiego http://allegro.pl/ochraniacz-na-mate...929193619.html bo myślę, że podkład to będzie za mały... Jednak to około 1,5 litra wód może być ![]() Cytat:
![]() Ale jeśli Wasz Florek przyjdzie na świat przed 21 lutego, no to będzie wodnik (żywioł powietrza), czyli ok U nas jeśli mały przyjdzie w terminie lub później (na co bardzo liczę) - to będzie 3 x ogień
|
|
|
#1179 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja w końcu nie zamówiłam tych pasków, więc się nie wypowiem.
Cytat:
Cytat:
natomiast odnośnie skurczy to mówi się, że poród zaczyna się jak skurcze są regularne, co 5 minut i jeśli te właściwe trwają ok 2 godzin to wtedy jechać do szpitala. ponoć pierwszy poród nigdy nie trwa krócej niż 5 godzin (średnio od 5do 15) więc nawet jak ktoś ma kawałek do szpitala i wyjedzie po 2 godzinach to zdąży. |
||
|
|
|
|
#1180 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Nareszcie 2 dni wolnego. Dzisiaj zamiast wyjść wcześniej z pracy (jak szef obiecywał), to 1,5 godziny dłużej mi zeszło jestem wykończona. Za tygodnie i wizyty.
|
|
#1181 |
|
Zakorzenienie
|
pojedzona - teraz można iść pod kołderkę filma kolejnego zapuścić na lapku.
ale wam powiem ze 10 minut zbierałam sie by wstać z łózka na obiad cho chciałam na prawo sie przewrócić ból wzdłuż pleców mi to nie umożliwiał - coś koszmarnego |
|
|
|
|
#1182 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja też Cytat:
, bo przez ostatnie tygodnie sex mógłby dla mnie nie istnieć, aczkolwiek ostatnio widzę u siebie poprawę![]() Cytat:
Cytat:
weekend
|
|
|
#1183 |
|
Zadomowienie
|
Dowlokłam się....
Zajęcia w SR były super. Jak pisałam wcześniej, zaczęliśmy od mycia malucha, a okazało się, że głównie z powodu jednej dziewczyny, która ma termin na 21 stycznia Następne zajęcia będą o karmieniu. Kiedy już doczłapałam na zajęcia Sławek dostał takiego szału, że myślałam, że w brzuchu mam węże, a nie dziecko. Chyba wiedział, że coś dla niego się szykuje.Położna, która prowadzi jest bardzo sympatyczna, wszystko bardzo fajnie tłumaczy. Jestem naprawdę zadowolona i nie mogę doczekać się kolejnych zajęć. Robię sobie pierogi z truskawkami. Taaaak, kupiłam mrożonki, ale nie było łososia, a miałam na niego mega ochotę Brzuszek mnie dziś boli, parę razy już odwiedziłam ubikację. Oby przeszło...
|
|
|
#1184 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja zaczynam SR 21 stycznia, chyba kilka spotkań tylko. Jakieś pogadanki z położną.Też ostatnio bierze mnie na takie pierogi, truskawkowe Polecasz jakieś?? Bo boję się, że kupię i nikt nie zje
|
|
|
#1185 |
|
Wtajemniczenie
|
no i oczywiście zapomniałam - witamy się w 31 tygodniu
Z jednej strony ![]() Czarny flamaster, no to w takim razie zmiana - ja właśnie sie zbieram na SR, bo dopiero o 19.15 Ale nam się już nie chce chodzić... Dziś o wiązaniu chust i noszeniu dzieci w chustach
|
|
#1186 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No i gratisy dziś dostałam ![]() Nie, nie polecam zadnych. O łososia wręcz błagam by sobie usmażyć ;D
|
|
|
|
#1187 |
|
Wtajemniczenie
|
Zniknęło mi cytowanie
![]() za wszystkie ukończone tygodnie - już coraz więcej z 3 na początku - pędzicie!Co do odejścia wód - na SR położna mówiła, że spokojnie można poczekać, o ile wody nie są zielone. Lepiej posiedzieć w domu, korzystać z własnej łazienki, spokojnie się przygotować. Tak jest bardziej komfortowo niż w szpitalu. Natomiast kiedy skurcze będą regularne co 5 min, należy już koniecznie jechać do szpitala.
|
|
#1188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
#1189 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Odpowiadam na raty....
a więc najpierw najważniejsze!! mam wózek!!! ale mam radoche jutro wstawie fotki za dnia bo dziś już ciemne będą. Ale prezentuje się świetnie, lekki, zwinny i już nawet woziłam chrześnice w spacerówce po domu hehe nie chciała z niego zejść bardzo łatwo się wszystko montuje, składa, demontuje - klik - klik i gotowe Mamusia kupiła mi pościel a ja podokupywałam jakieś duperele i wychodzi na to, że mam prawie wszystko do zakupienia zostały gaziki jałowe, octenisept i woda morska do noska! Ale jestem happy![]() Cytat:
hehe no blisko ale wątpie by to było 1szego:P Cytat:
![]() Cytat:
z każdym dniem będzie coraz lepiej![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
|
#1190 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1191 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Za wózek i zakupy.Nad podwózką na P taż się zastanawiam, jak mojego TŻ nie będzie :P to prosić dziadka, czy wsiąść i sama?? No troszkę się boją, bo jak bardziej mnie weźmie w połowie drogi, albo już pod szpitalem
|
|
|
#1192 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() się wkurzyłam i nic nie kupiłam.. Cytat:
![]() dla synusia.. ![]() Cytat:
![]() mi zanim podali oxy, lekarka przebijała i bolało.. ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() mam pytanie.. któraś z was chyba Malpka pisała o jakichś kropelkach do nosa po których przeszedł katar Julce. Jakbyś mogła przypomnieć nazwę i czy są na receptę? Będę wdzięczna baaaardzo.. ![]() ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- ![]()
|
|
|
#1193 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
też znam babke co urodziła 5 dziecko w drodze do domu na polu!!!! zanim przyjechała karetka to już było po wszystkim!Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
|
#1194 |
|
Zakorzenienie
|
LiwkaO, ObserwujeCie, Malpka dziękuję za odpowiedź i pozostałym Mamusiom również
Ja jeszcze wyczytałam na http://parenting.pl o żelazie cytuję: "Bardzo duże ilości żelaza zawiera wątróbka drobiowa (9,5 mg/100 g), jednakże nie jest ona wskazana dla kobiet w ciąży. Wątroba jest narządem, który uczestniczy w metabolizmie substancji toksycznych, leków obecnych w paszy, które spożyło zwierzę. Wiele tych substancji ulega zmagazynowaniu w wątrobie. Po spożyciu wątróbki substancje te mogą niekorzystnie oddziaływać na rozwijający się płód. Kobieta w ciąży oraz karmiąca nie powinna spożywać wątróbki częściej niż raz w miesiącu." Tak więc dziś zjadłam w końcu po chyba 7 mc wątróbkę ale pyszna była i zagryzłam makrelą A co do hiperwitaminozy spowodowanej nadmiarem witaminy a musiała by przez dłuższy czas dziennie przekraczać 10-krotność dawki dziennej wit. A. ObserwujeCię tak myślałam o tym pojemniczku albo tym drugim z matą, mi się podoba ten pastelowy ale ja zamierzam kupić wanienkę z całym przybornikiem i przewijakiem do łazienki tak więc nie wiem czy z tego bym w ogóle korzystała. Idę was nadrabiać ta pogoda mnie zabija znowu spałam zamiast 40 minut to 1,5 godziny tak ciężko było mi wstać ale powiem Wam że po południu śpi mi się lepiej niż w nocy. Wczoraj nie spałam po południu i co spać w nocy nie mogłam, więc dziś już nie przetrzymywalam do nocy tylko się położyłam
|
|
|
|
|
#1195 |
|
Zadomowienie
|
Strippi zdrowka dla Juleczki! Bedzie dobrze!
Któraś z was pytała chyba czy w dalej prowadzimy samochód. Ja dalej prowadze. Nie super duzo ale prowadze Ja dzisiaj odebrałam wyniki krwi i moczu. Ogolnie ok, mam obnizony hematorkyt i hemoglobine ale reszta w miare ok. Przed chwilą wróciłam z apteki i aż mnie trzepie wewnetrznie na ludzką wredote. Wchodzę, i ide do kasy uprzywilejowanej bo juz marzlam zeby byc w domu. Jakos dzisiaj tak niewyraznie sie czulam. I co? I babsko wciska sie w kase uprzywilejowaną przede mnie. Mąż jej zwraca uwagę ze wisi kartka iz to kasa pierwszenstwa dla kobiet w ciazy a ona ze ona tam stoi godzinę i ja bola korzonki! A ciąza to nie choroba i moge sobie jeszcze 5 minut postac. Tyle ze ja po leki na cisnienie polazłam a nie po sok z gumi jagod! Ja do niej ze głupota ludzka to tez nie choroba i skoro stała godzinę to piec minut wiecej tez moze postac (pomijam fakt ze w tej aptece 4 inne kasy byly czynne poza ta uprzywilejowana.) Na to ona ze jak ona byla w ciazy to nikt jej nie przepuszczał i ona tez nie bedzie ustepowac jednej gwiezdzie ktora jest w ciazy. Poprostu typowa przywara Polaków. Ja nie mam/nie miałem to inni tez niech nie maja!Mąz ja troche zbluzgał bo sie kobieta zaczela galopowac per ty nagle zaczela mi mowic choc razem zesmy wodki nie piły ![]() Farmaceutka otworzyla mi kase i na odchodne dała probki olejku dla dziecka jak sie urodzi. Ale gdybym codziennie z tego korzystała to jak cie moge ale ja pierwszy raz odkad w ciazy jestem chcialam skorzystac bo sie dziwnie czulam a tu taki babsztyl. Nawet w kasach w Tesco dla ciezarnych stoje grzecznie w kolejce a tu taka bedzie mnie obrazać ... no co za ludzie...... |
|
|
|
|
#1196 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() my dziś zalatani cały dzień bo jutro ślub także trzymajcie kciuki żeby obyło się bez stresu
|
|
|
|
|
#1197 |
|
Wtajemniczenie
|
za tygodnie...Luna,
|
|
|
#1198 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
[B]Strippi [/B dużo zdrówka, uściki i buziaki dla Julki
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Piękny ręczniczek Ciekawe jakie będą moje na żywo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
|
#1199 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dobrze, że TŻ jej nawrzucał!Cytat:
![]()
|
|
|
|
#1200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witki mi opadły po prostu.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:47.

cały oczywiście... 

za potwierdzenie laseczki 

A jak Tż mi mówił, że przesadzam to go nie słuchałam
jestem wykończona.

a jakoś głupio mi z nim gadać na ten temat
, bo przez ostatnie tygodnie sex mógłby dla mnie nie istnieć, aczkolwiek ostatnio widzę u siebie poprawę

ale pyszna była i zagryzłam makrelą