Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011 - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. 5 10,64%
Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. 1 2,13%
Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. 1 2,13%
Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam 7 14,89%
Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. 0 0%
My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. 0 0%
Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" 0 0%
Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy 26 55,32%
Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one 1 2,13%
Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 6 12,77%
Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-11, 20:48   #1351
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

czy ktoś mógłby mi zrobić spis treści w wordzie?

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 20:56   #1352
Lili 83
Zakorzenienie

Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Kaszlą, katar mają, ale dokazują jak zdrowe. Jako że z domu od dłuższego czasu nie wychodzą, to pomysłami przechodzą same siebie...

U Ciebie tyle dobrze, że się sobą choć trochę zajmą. to tak jakby drzemkę miała
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 21:03   #1353
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
U Ciebie tyle dobrze, że się sobą choć trochę zajmą. to tak jakby drzemkę miała
jeżeli ciągłe kłótnie, przepychanie i awantury nazywasz zajmowaniem się sobą, to tak.... Oj jak oni się pięknie sobą zajmują aż ich ciągle muszę rozdzielać żeby sobie z miłości krzywdy nie zrobili

Nie no, zdecydowanie można to porównać do 2 godzin ciszy i spokoju...
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 21:34   #1354
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DDewik Pokaż wiadomość
Hej!
jestem zombiak nad zombiakami!Borysek dzisiaj nie chciał spac, od 1-5.Nie wiem czy zeby czy cos innego(moze brzuszek), po odłożeniu do lozeczka dostawał szalu.Jak go wyjmowalismy to sie cieszyl i latal,hmmm...
On niestety z nami nie umie spac(od malego byl tak nauczony), wiec latal i probowalismy roznych sposobów jak go spacyfikowac, w końcu padl po 5.Druga taka noc dziwna od urodzenia Boryska, bo zawsze jak sie obudzil, wypjala mleczko, badz chwile pokrzyczał i zasypiał...
Nie mam siły odpisywac dziewczynki, wybaczcie
Oj, biedna jesteś ostatnio I Borysek biedny...
Wiesz, że raz w życiu próbowałam wziąć Tymka do swojego łóżka (kiedyś na działce, ajk już nie wytrzymywałam z nim na kolanach śpiąc którąś noc z kolei 1,5 godziny) i też nie "umiał" ze mną spać. Dorosłe łóżko kojarzy mu się ze wszystkim, tylko nie ze spaniem
Oby dziś było lepiej

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Toż doszło do trochę ostrej wymiany zdań, ale nie czuję się winna. Tylko nie lubię takich sytuacji.
O mega słodką szarlotkę bez słowa przed śniadaniem. "Ileż on tego zje? Tylko dwa gryzy..." - Taaak, a potem już nic, bo go zmuli A chodzi nie tyle o to ciasto, co o zasadę, bo się umawiałyśmy, że będzie się mnie pytać, czy może mu dać...
Brawo za asertywność

Cytat:
Napisane przez Iwa_iw Pokaż wiadomość
u Ali coś jest na rzeczy
nie mam pojęcia o co chodzi albo inaczej - obawiam się zeby to nie było to co podejrzewam
do południa marudna jak diabli, zasnęła i jak wstała to samo
głodna a jeść nie mogła, zupę jej małą łyżeczką od herbaty dawałam bo buzi jakby nie mogła otworzyć (zrobił jej się 2 dni temu zajad przy buzi)
i co chwilę płacz, nerw o wszystko :/
dałam Ibum w końcu bo kompletnie nic innego nie pomagało i inne dziecko normalnie
właśnie wtrąbiła 2 pulpety z surówkami i jeszcze mi na garnek pokazywała (tam 3 ostatni pulpet został) ale no już bez przesady - nie dałam
no i teraz mam 3 podejrzenia
1. zęby - oby to było to
2. ten zajad i dlatego buzi nie mogła otworzyć
3. wczoraj dowiedziałam się, że kuzyn dziewczyn ma świnkę dziewczyny miały z nim kontakt w święta a wyczytałam, że świnka rozwija się nawet i ok. 20 dni!!
Jejku, ciekawie się robi, nie ma co
W sumie przy zębach też trudno jeść, a lek przynosi ulgą, więc może jednak to. Tego Wam życzę, bo mimo wszystko świnka przyjemna nie jest i takiemu maluchowi pewnie trudniej ją znieść niż troszkę starszemu dziecku. W sumie nie wiem, tylko tak spekuluję. Świnka to jedyna zakaźna choroba, którą przechodziłam. Miałam 6 lat i do tej pory pamiętam, że mnie bolało i aż płakałam

Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość
Zacznę tak jak zaczynała Brumcia czasem:
"U nas noc jak z najgorszego koszmaru."
Naprawdę, takiej jeszcze nie mieliśmy.
Od 22 do 2.00 koszmar. Julek kręcił się, wiercił,płakał, strasznie było, ciągle bączki puszczał nie wiem czy to brzuszek czy nie bo jeszcze nosek mu się zatkał i biedak oddychać porządnie nie mógł, ciągle chciał być przytulony a jak się nie tulił do mnie to wędrował po całym łóżku.
Dałam mu jakoś paracetamol bo strasznie nie chciał go wziąć i tak po ok. godzinie zasnął. My jak kamień on nas nieźle skopał i jesteśmy dziś z TŻ "połamani". Na dodatek strasznie mnie dziś piersi bolą a TŻ coś w plecach strzyknęło i marudził pół dnia.
Zdrówka dla biednego Juleczka :galsiu:
Nocy współczuję bardzo.
Ale tak sobie myślę, że może z tego wszystkiego (z tego bólu piersi szczególnie) jeszcze się coś dobrego urodzi? I to dosłownie URODZI

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
my po szczepieniu , ufff
jeszcze będę chciala mu ospę fundnac (za darmo ) i mamy dluuugo spokoj
Fajnie, że już po
Nam się okropnie teraz przesuwa przez tę chorobę. Miało być w pierwszych dniach grudnia...

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Bosko
O, i macie wyjęte szczebelki.

Cytat:
moje dziecko ma za soba pierwszy dzień bez drzemki i wcale nie zauważyłam,żeby był padnięty
do 18:30 szalał jak wariat, a potem się uspokoił tylko dlatego ,że mleko dostał
teraz jeszcze wariuje w łożeczku , jak każdego innego dnia z drzemką ...
oj ciężki nasz los
Trzeba spojrzeć prawdzie w oczy - starzeje Ci się syn

Cytat:
Zuza od dobrych kilku-kilkunastu tygodni nie śpi w dzień. Jedyne co odleci, to przypadkiem w samochodzie. W domu, w łóżeczku nie ma opcji. Wszystko robię z nią (nawet obiad ). Walczy od 9.00 do 20.00.

Ps. Gdzie się podziała Karolinee, aż tak długo ślubu chyba nie świętuje?
My też zawsze obiad razem. Zresztą nie ma chyba nic, co byśmy oddzielnie robili Tę godzinną drzemkę, którą ma, wykorzystuję na pisanie, więc tylko go odkładam śpiącego w nogi swojego łóżka, a sama siedzę pół metra dalej i klepię

O Karoline już kiedyś pytałam. One jeszcze trochę przed ślubem zniknęła

Cytat:
Radek ze mną oglądał i tak tańczył
Bardzo się Radek zmienia. Naprawdę przystojny chłopak teraz jest. Bo jakoś słowo "śliczny" mi nie pasuje, bo na tych zdjęciach tak dorośle wyszedł, że bardziej "przystojny" pasuje

Cytat:
jeżeli ciągłe kłótnie, przepychanie i awantury nazywasz zajmowaniem się sobą, to tak.... Oj jak oni się pięknie sobą zajmują aż ich ciągle muszę rozdzielać żeby sobie z miłości krzywdy nie zrobili
Tak mi się właśnie wydawało, że matki dwójki dzieci to nic nie robią, tylko kawkę piją i plotkują. Szczęściary

U nas kolejny dzień w domku. Tymuś teraz w kółko sobie krzesło nosi do kuchni i chce gotować Włącza palniki, rzuca łyżkami, szef kuchni mi rośnie
I nie pisałam Wam, że uwielbia świeczki. Zdmuchiwać je. Codziennie po kilka razy pokazuje palcem tam, gdzie stoją, robi "pfu, pfu" i nie ma rady 0 muszę mu zapalać i dmuchamy. I tak przez kilka minut: zapalam, dmuch, zapalam, dmucha. Normalnie ubaw po pachy
A wieczorkiem namalowaliśmy kubek dla mojej mamy na Dzień Babci Tzn. Tymuś namalował, bo ja nawet palca do tego nie przyłożyłam. Tylko teren zabezpieczałam, żeby się w swoim malarskim zapędzie do blatu kuchennego ograniczał, a nie do całego mieszkania Jak wyschnie i go wypalę, to się pochwalę
Stary 2013-01-11, 21:37   #1355
marzena_S
Zadomowienie

Iustyna, a widzisz, córka chce Cię zmobilizować do częstszego wsiadania za kierownicę. Jak masz dość to wsiadasz w auto, mała odpływa a Ty masz chwilę ciszy i relaksu.

Mamad, oj ty się masz z teściową. Nie wytrzymała bym na dłuższą metę takiego dokarmiania dziecka.

Stronczku, Wiki ma opanowany tekst do perfekcji- oooo, aż chce się śpiewać razem z nią.

Lili
, fiu, fiu jaki przystojniak i fryzura elegancka.

Kolina, oby ból szybko przestał dokuczać. Zapomniałam wcześniej napisać, że Hania ma trochę skarpet Yo. Dobrze się noszą, a z silikonem nic się nie dzieje- jestem z nich zadowolona.

Hania od pewnego czasu gada sobie czasami pod nosem "siusiu". Nie wiedziałam czy to zbieg okoliczności, czy rozumie już o co chodzi. Dzisiaj znowu ta sama akcja przed kąpielą złapała za pieluchę i mówi "siusiu", więc pytam czy usiądzie na nocnik i zrobi tam siusiu, odpowiada stanowczo TAK. (do tej pory nie chciała siadać bez pieluchy, bo przestraszyła się jak raz zagrał po nasikaniu) Rozebrałam ją i tak sobie biegała po domu, siadała na nocnik, znowu biegała, aż za którymś razem podskoczyła z nocnika i krzyczy- siusiu! Patrzę, a nocnik pełen- duma mnie normalnie rozpierała, taka mądra dziewczyna. Chyba czas się zabrać za częstsze używanie nocnika. No i mamy nowe słowo- woda (mówi tak samo, lub "boda").
Stary 2013-01-11, 21:41   #1356
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:

A to przepraszam bardzo.
W takim razie podziwiam, że przy dwójce TAKICH dzieci masz czas na cokolwiek

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Hania od pewnego czasu gada sobie czasami pod nosem "siusiu". Nie wiedziałam czy to zbieg okoliczności, czy rozumie już o co chodzi. Dzisiaj znowu ta sama akcja przed kąpielą złapała za pieluchę i mówi "siusiu", więc pytam czy usiądzie na nocnik i zrobi tam siusiu, odpowiada stanowczo TAK. (do tej pory nie chciała siadać bez pieluchy, bo przestraszyła się jak raz zagrał po nasikaniu) Rozebrałam ją i tak sobie biegała po domu, siadała na nocnik, znowu biegała, aż za którymś razem podskoczyła z nocnika i krzyczy- siusiu! Patrzę, a nocnik pełen- duma mnie normalnie rozpierała, taka mądra dziewczyna. Chyba czas się zabrać za częstsze używanie nocnika. No i mamy nowe słowo- woda (mówi tak samo, lub "boda").
dla zdolniachy

Radkowi się ostatnio nocnik odwidział totalnie.
Nie chce siedzieć, zaraz wstaje, nawet zabawianie nie pomaga.
Trudno.
może przejdziemy od razu na nakładkę.
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 21:43   #1357
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
czy ktoś mógłby mi zrobić spis treści w wordzie?
ja

jakby co zapraszam na FB lub gg

Edytowane przez brunetka2000
Czas edycji: 2013-01-11 o 21:47
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 21:51   #1358
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
A to przepraszam bardzo.
W takim razie podziwiam, że przy dwójce TAKICH dzieci masz czas na cokolwiek
Wypraszam sobie, jedno mam spokojne . To Zuza taka awanturnica, złośnica, wszystko Kubie zabiera, niszczy i się psoci .

Dobrze, że mam wifi, to mam jak podczytać na kom. Komputera prawie nie włączam w dzień.

Marzena brawa dla Hani!!!
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Edytowane przez iustyna1
Czas edycji: 2013-01-11 o 21:53
Stary 2013-01-11, 22:00   #1359
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
ja

jakby co zapraszam na FB lub gg
napisałam na fejsie

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 22:06   #1360
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Cytat:

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
My bylismy w tym darmowym programie szczepień ( infanrix i pneumo za darmo) w zamian za pobranie krwi 2 razy w ciągu roku na potrzeby pfizeru, do jakiś badań...
Teraz żałuję, mam nadzieję że to nie odbije się w żaden sposób na życie i zdrowie ...

Przybita dzisiaj jestem
Może to i dobre dla finansów ale ja bym się nie zdecydowała, żeby robili eksperymenty na krwi mojego dziecka, zresztą Julek pierwszy i ostatni raz miał pobieraną krew przy urodzeniu.

Jak ja

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Witam pobieznie poczytalam i nie wiem co komu cos mi sie dzieje...

Marysia dokazuje jak nie wiem, wyszla taka ucieszona ze zlobka. Ciekawe jak wytrzyma 2 dni ze "starymi"

Zachcianek u mnie ciag dalszy, jutro na obiad spagetti, za to przed chwila wtrabilam serek wiejski i poprawilam kanapka z chleba slonecznikowego, posmarowana serkiem topionym, a teraz przegryzam paluszki - bede jak wieloryb.
Ano już się może odzwyczaiła przez żłobek od "starych"
Spoko, ja nie wiem czy jestem w ciąży zresztą w poprzednich miesiącach nie byłam a pochłaniam i pochłaniałam ilości hurtowe. Dziś, np. wypiłam prawie cały karton mleka, zjadłam ponad 10 placków ziemniaczanych,mnie wspominając o innych rzeczach.
TŻ się śmieje, że mi się robi figura "jak gruszeczka"

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
1. My mamy szczoteczkę Jordan, taką jak marzenka wkleiła, a pastę do niedawna Ziajka od pierwszego ząbka, a teraz kupiłam w Rossmanie taką dla dzieci, chyba Prokudent?
2.Chelsea, pomijając dolegliwości, których współczuję, to mnie ból piersi jedno nasuwa na myśl
[/COLOR]
1. My też mamy Jordan a pastę Nenedent Baby.
2. No widzę, że nie tylko Tobie.Kolinie, Dziubkowi i Patikowi również. Ale bolą głównie rano.

Cytat:
Nie wyobrażam sobie dnie kiedy Radek nie będzie miał drzemki
Ja też. To chyba będzie armagedon!

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
im bardziej kontrowersyjny opis tym więcej osób zajrzy i o to chodzi w każdej sprzedaży

co chwilę się takie aukcje zdarzają, czytałam kiedyś niezły opis sprzedaży samochodu, ale na prawdę gość miał smykałkę do bajerowania, dowcipnie i rzeczowo, sprzedał to autko, myślę że sporo drożej niż poszło by z całkiem zwyczajnym opisem

dziubku, no mam nadzieję
Zgadzam się z Tobą całkowicie.

Cytat:
1.Zuza od dobrych kilku-kilkunastu tygodni nie śpi w dzień. Jedyne co odleci, to przypadkiem w samochodzie. W domu, w łóżeczku nie ma opcji. Wszystko robię z nią (nawet obiad ). Walczy od 9.00 do 20.00.

2.Czego jak czego, ale braku inteligencji Matce Sanepid zarzucić nie można...

3.Shira, Ellika dzieciaki lepiej. Kaszlą, katar mają, ale dokazują jak zdrowe. Jako że z domu od dłuższego czasu nie wychodzą, to pomysłami przechodzą same siebie...
1. Oj no to już długi czas. Podziwiam Cię, że radzisz sobie z dwójką na raz i to w ogóle nie śpiących w dzień dzieci.
2.
3. Mój Julek też szaleje mimo, że coś mu dolega. Po nim nigdy nie widać.
A propos. Byliśmy z nim kiedyś u kardiologa, no i on zadał pytanie czy Julek jakoś szybciej się męczy czy coś. Jaka była mina lekarza i pielęgniarki kiedy mu wypaliłam "Panie Doktorze, mi się wydaje, że on się w ogóle nie męczy. "

Cytat:
Napisane przez Iwa_iw Pokaż wiadomość
a to można tantum potraktować?
No właśnie, ciekawe. Ja też mam zajady.Dwa i ciągle suche i spękane usta ostatnio. Może spróbuję.

Cytat:

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
1.Wiesz, że raz w życiu próbowałam wziąć Tymka do swojego łóżka (kiedyś na działce, ajk już nie wytrzymywałam z nim na kolanach śpiąc którąś noc z kolei 1,5 godziny) i też nie "umiał" ze mną spać. Dorosłe łóżko kojarzy mu się ze wszystkim, tylko nie ze spaniem
Oby dziś było lepiej

2. Miałam 6 lat i do tej pory pamiętam, że mnie bolało i aż płakałam

3.Zdrówka dla biednego Juleczka
Nocy współczuję bardzo.
Ale tak sobie myślę, że może z tego wszystkiego (z tego bólu piersi szczególnie) jeszcze się coś dobrego urodzi? I to dosłownie URODZI

4.U nas kolejny dzień w domku. Tymuś teraz w kółko sobie krzesło nosi do kuchni i chce gotować Włącza palniki, rzuca łyżkami, szef kuchni mi rośnie
I nie pisałam Wam, że uwielbia świeczki. Zdmuchiwać je. Codziennie po kilka razy pokazuje palcem tam, gdzie stoją, robi "pfu, pfu" i nie ma rady 0 muszę mu zapalać i dmuchamy. I tak przez kilka minut: zapalam, dmuch, zapalam, dmucha. Normalnie ubaw po pachy
A wieczorkiem namalowaliśmy kubek dla mojej mamy na Dzień Babci Tzn. Tymuś namalował, bo ja nawet palca do tego nie przyłożyłam. Tylko teren zabezpieczałam, żeby się w swoim malarskim zapędzie do blatu kuchennego ograniczał, a nie do całego mieszkania Jak wyschnie i go wypalę, to się pochwalę
1. Szkoda, że u nas tak nie jest. On zawsze śpi na naszym łóżku. Muszę go powoli zacząć wyganiać.
2. Też miałam 6 lat jak miałam świnkę, ale jakoś szczególnie mi nie dokuczała.
3. Dziękujemy
No ja mam nadzieję, że coś się URODZI
4. Słodki ten Twój synuś.
Mój Mały też lubi świeczki, dmucha jak widzi, i jeszcze dmucha jak widzi wiatraczki.
Julek za to dziś całą pralkę załadował sam. W ogóle to on umie sam wstawić pranie. Co prawda bez płynu doprania i płukania ale potrafi.
Już taki bystrzak się zrobił, dziś przyniósł mi moje skarpetki i kładzie mi je na stopy, żebym sobie założyła.
Ma fazę teraz że zagląda w każde okno i woła "Idi! Edi!" (Edi to nasz pies na podwórku i jak go tylko zobaczy jak idziemy na spacer to tak się cieszy , ostatnio go głaskał ale ja się trochę boję ich kontaktów bo to Terrier Myśliwski.

Kornelia 04.02.2016

Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu.
Chelsea91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 22:13   #1361
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

brawa dla Hanuty!!!

Cytat:
Patik, najbardziej znanym sposobem na wzmocnienie włosów jest ich ścięcie- najlepiej na zero. Ciekawe czy tż byłby skłonny na taki krok? A skąd on bierze informacje, że upinanie włosów osłabia cebulki?
Mama mu powiedziała

Cytat:
moje dziecko ma za soba pierwszy dzień bez drzemki i wcale nie zauważyłam,żeby był padnięty
oj ciężki nasz los
U nas też full power bez drzemki Sarenka spała ok. 12/13, teraz widzę że w tych godzinach nawet o spaniu nie myśli, a od 19 szaleje do kąpieli jak królik

Cytat:

Czego jak czego, ale braku inteligencji Matce Sanepid zarzucić nie można...
MS na pewno nie brakuje inteligencji, za to innym poczucia humoru i luzu

Cytat:
Dobrze, że mam wifi, to mam jak podczytać na kom. Komputera prawie nie włączam w dzień.
U nas to samo, o laptopie w dzień moge zapomnieć bo zaraz (jak to mówi Patik ) jojczy Jedynie z tel na fejsbusia zaglądam.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 22:17   #1362
isiaok
Rozeznanie

Witam!

Cytat:

Isia, przez Ciebie i mnie wzięło na wspomnienia. Przejrzałam Haniowe zdjęcia i aż się łezka w oku zakręciła.
Tak mi się panna zmieniła.
Oj nic nie zmieniła !w dalszym ciagu niewinny aniołek
A co do spotkania to chetnie, ale poczekajmy co Telikowa odpisze
Telik hop,hop

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
Marzenko dziękuję! a ten żelik Ziajki znajdę gdzieś w aptece/drogerii?? czy muszę z all kupować?? bo my mamy jakąś próbkę Elmexa tego od roku do 6 lat, ale to chyba z fluorem jest??
Ziajke polecaja chyba na wszystkich forach. W Tesco tez jest

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość

Mi też dzisiaj Szymon dał w nocy popalić.. chyba była to najgorsza noc od noworodka Pobudki na mleczko o 21, 1 i 4, a od 4 do 5.30 bawił się w najlepsze później dospał do 8. Co lepsze od dłuższego czasu przesypiał już całe noce..
Zaczynam wierzyc w bunt dwulatkaponoc u naszych dzieci pojawiaja sie juz koszmary...moze to go budzi?W kazdym razie Ewke budzi cos podobnego...

Cytat:
Napisane przez DDewik Pokaż wiadomość
Hej!
jestem zombiak nad zombiakami!Borysek dzisiaj nie chciał spac, od 1-5.Nie wiem czy zeby czy cos innego(moze brzuszek), po odłożeniu do lozeczka dostawał szalu.Jak go wyjmowalismy to sie cieszyl i latal,hmmm...
On niestety z nami nie umie spac(od malego byl tak nauczony), wiec latal i probowalismy roznych sposobów jak go spacyfikowac, w końcu padl po 5.Druga taka noc dziwna od urodzenia Boryska, bo zawsze jak sie obudzil, wypjala mleczko, badz chwile pokrzyczał i zasypiał...
Nie mam siły odpisywac dziewczynki, wybaczcie
Strasznie Ci wspolczuje...i jeszcze po takiej nocy do pracy...
Ewa tez nie potrafi z nami spac, mielismy nawet kilka nocy rozlozony materac przy łozeczku tak jak Carmela ale nic to nie dalo
Moze dzisiaj bedzie lepiej

Cytat:
niezła jest i nie przerywa nawet na chwile zabawy

Cytat:
Pięknie Wiki śpiewa

Jak on sie zmienił!!!!!!Jak wydoroślał!!!!!!Jaki duzy chlopiec!Boski!

Cytat:
super, mam nadzieję,ze u nas bedzie podobnie

no i ok, nie masz co sie martwic

oj ciężki nasz los
Ewka tez coraz czesciej bez drzemki...pada o 20 i wstaje jak skowronek wypoczeta z kuramia pobudek w nocy tyle samoO tyle fajnie, ze jak ktos przyjezdza, czy my cos planujemy to nie stresuje sie gdzie ja uspic bo wiem,ze wytrzyma bez kimania

Cytat:
Iustyna,

klask i:
Dziewczyny chyba sie zmowilyEwka od paru dni krzyczy "biba"czyli kupa i biegnie na nocnik-i zawsze ja robi.Dzisiaj jak uslyszałam biba, biegne po nocnik, sciagam rajty,sadzam i w tym czasie leci "biba"!!!!!!!!!!!od nocnika dzielily nas sekundy!!!!!!!Ewka co prawda zachwycona swoja "biba" na plytkachja troche mniej

Zdolniachy!!!!!!!!!!!!!!N ie moge uwierzyc,ze nasze dzieci juz tyle rozumieja!!!!!!!!!!!!!!!!

BrumekTymek mały solenizant
A film nawet nie tyle,ze słaby-wrecz przeciwnie-jakos za szybko sie skonczył, za blaho potraktowany temat-no nie wiem...sami zobaczciepo filmie spokrzelismy na siebie z tż-ale ,ze juz?Koniec?
isiaok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 22:23   #1363
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Hej
Brumek jestem bardzo ciekawa kubka jak go wypalałaś?
Marina odzywaj się jak tylko będziesz miała możliwość- smutno bez Ciebie
Marzena-masz genialną córę
Chelsea bardzo Ci kibicuję!

Kurcze-szkoda, że żadna z Was nie ma tej wkładki....juz się zdecydowałam-pisałam dzisiaj smsa do lekarza i umówiłam się na poniedziałek, koszt bagatela 1000złale mam nadzieję, że nie będę żałowała i nie rozwali to mnie hormonalnie, bo jakby nie było hormony na tarczyce już biorę.

Muszę się pochwalić, że już całkiem sama wychodzę z dzieciaczkami- tak od A do Z( czyli ubieranie w roli głównej) i powiem Wam, że nie jest źle a nawet dobrze kurcze strasznie się cieszę, że mam dwójkę i że to jest chłopiec i dziewczynka- taka się czuję spełniona-stąd między innymi decyzja o wkładce.

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek

Edytowane przez Oliweczka1985
Czas edycji: 2013-01-11 o 22:26
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 22:40   #1364
isiaok
Rozeznanie

,MarinaMam nadzieje, ze uda Ci sie czesciej zagladac
A nie masz termosu?Ja mam kuchnie na dole i nie chce mi sie biegac w nocy milion razy wiec myje butelki,zanosze na gore, w termosie wrzatek, woda w butelce i mieszam na bierzaco Albo stawiaj sobie butelke juz z woda na kaloryferze.Zwasze swiezsze

iustynaMojej przyjaciolki dzieci tez sie trzaskaja przychodzi juz do mnie z nimi pojedynczo jak moze bo inaczej zaslony fruwajaI tez ma coreczke zaczepiajkeDo dzis nie wiem jak Wy ogarnelyscie z Ula 4 dzieci

Oliweczkaza spacerowanie!!!!!!!!
Stary 2013-01-11, 22:42   #1365
marzena_S
Zadomowienie

Rzeczywiście Karolinee już dawno nie zaglądała, ciekawe co u nich. No i Natka Nam znowu gdzieś przepadła.

Brumku, koniecznie pochwal się malarskim dziełem Tymka. Chłopak już ćwiczy urodzinowe zdmuchiwanie świeczek- w końcu będzie ich dwa razy więcej niż ostatnio.

Chelsea
, oj coś chyba jest na rzeczy. Często tak jest, że jeśli w domu jest zwierzak to dziecko szybko uczy się go jakoś nazywać.

Edytowane przez marzena_S
Czas edycji: 2013-01-11 o 22:52
marzena_S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 22:56   #1366
iustyna1
Wtajemniczenie

Isia tżtów mamy fajnych, pomagali . A "biba" jest rewelacja

Aaaaa Marzenka i Carmela WIELKIE DZIĘKI!!!! Kupiłam furminator i mam nowego psa! a połowa psa poszła do kosza . Niech Wam mężowie w dzieciach wynagrodzą

Oliweczka ja myślę nad mireną, bo też już się czuję spełniona .
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_5338.jpg (85,4 KB, 76 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_5290.jpg (106,7 KB, 67 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_5293.jpg (106,0 KB, 64 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_5329.jpg (92,4 KB, 58 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_5332.jpg (140,4 KB, 71 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_5333.jpg (65,6 KB, 53 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_5336.jpg (94,1 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0581.jpg (52,3 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0590.jpg (132,9 KB, 59 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0669.jpg (66,0 KB, 40 załadowań)
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Edytowane przez iustyna1
Czas edycji: 2013-01-11 o 22:58
Stary 2013-01-11, 22:59   #1367
marzena_S
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Mama mu powiedziała
I wszystko jasne.

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
1. A co do spotkania to chetnie, ale poczekajmy co Telikowa odpisze
Telik hop,hop
2. Dziewczyny chyba sie zmowilyEwka od paru dni krzyczy "biba"czyli kupa i biegnie na nocnik-i zawsze ja robi.Dzisiaj jak uslyszałam biba, biegne po nocnik, sciagam rajty,sadzam i w tym czasie leci "biba"!!!!!!!!!!!od nocnika dzielily nas sekundy!!!!!!!Ewka co prawda zachwycona swoja "biba" na plytkachja troche mniej
1. Myślisz, że Telikowa może się nie zgodzić?
2. N o i poryczałam się ze śmiechu. Nie ma co, jak jest biba to trzeba szybko na nią lecieć. ( u Was też potocznie mówi się na imprezę- biba?)
Stary 2013-01-11, 23:09   #1368
isiaok
Rozeznanie

Cytat:
I wszystko jasne.

1. Myślisz, że Telikowa może się nie zgodzić?
2. N o i poryczałam się ze śmiechu. Nie ma co, jak jest biba to trzeba szybko na nią lecieć. ( u Was też potocznie mówi się na imprezę- biba?)
1.Ostatnio nie wypiłam kawy...nie była zadowolona-wiec kto wie
2. jednym słowem biba od rana

Moja wioska jeszcze nie tak dawno należala do wielkopolskijestem na pograniczu dwóch województw. Mam rodzinke w Kaliszu, Ostrowie-takze znane mi sa pyrlandzkie teksty cebulorzy

iustynaaaaaaaaaaa!!!!!!!Jakie party!!!!!!!I dzieciorki cudne!!!!Zuza chyba juz po szampanie

---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ----------

brumek Wypalaj, wypalaj bo czekam
Stary 2013-01-11, 23:47   #1369
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość
Julek za to dziś całą pralkę załadował sam. W ogóle to on umie sam wstawić pranie. Co prawda bez płynu doprania i płukania ale potrafi.
Już taki bystrzak się zrobił, dziś przyniósł mi moje skarpetki i kładzie mi je na stopy, żebym sobie założyła.
Ma fazę teraz że zagląda w każde okno i woła "Idi! Edi!" (Edi to nasz pies na podwórku i jak go tylko zobaczy jak idziemy na spacer to tak się cieszy , ostatnio go głaskał ale ja się trochę boję ich kontaktów bo to Terrier Myśliwski.
U nas pralka też robi furorę Zawsze razem ją pakujemy i razem wyjmujemy uprane rzeczy do rozwieszenia. Gorzej, że Tymuś wyciąga brudy i pakuje do pralki nie tylko wtedy, kiedy ja chcę wstawiać pranie, ale prawie zawsze, gdy jest w łazience

Cytat:
Naprawdę jestem pod wrażeniem
Tymuś też zaczął mówić "sisi", ale dopiero po fakcie

Cytat:
Brumku, koniecznie pochwal się malarskim dziełem Tymka. Chłopak już ćwiczy urodzinowe zdmuchiwanie świeczek- w końcu będzie ich dwa razy więcej niż ostatnio.
On już nie musi ćwiczyć, bo ma to w małym paluszku Wiem, ze się chwalę, ale dumna z niego (i jego dmuchającego buziaka) jestem Gasi świeczki za jednym dmuchnięciem

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Brumek jestem bardzo ciekawa kubka jak go wypalałaś?

Muszę się pochwalić, że już całkiem sama wychodzę z dzieciaczkami- tak od A do Z( czyli ubieranie w roli głównej) i powiem Wam, że nie jest źle a nawet dobrze kurcze strasznie się cieszę, że mam dwójkę i że to jest chłopiec i dziewczynka- taka się czuję spełniona-stąd między innymi decyzja o wkładce.
Brawa dla dzielnej (a dnia na dzień coraz dzielniejszej) mamy

A kubek wypalam w piekarniku, w 160 st, 90 minut. To takie farby do porcelany, bawię się nimi od kilku lat
Stary 2013-01-11, 23:50   #1370
marzena_S
Zadomowienie

Iustyna, aaaaaaa jakie piękne zdjęcia! Dzieci chyba zgodnie się bawiły, co? Nawet widać, że podzieleni dwójkami. Lilka jak urosła i Filip też się zmienił. Cały czas jestem pod wrażeniem długości włosów Zuzy- wygląda jak aniołek. Kuba za to wygląda na łobuziaka, a tu mówisz, że odwrotnie.
Edit: Powinnam napisać- ale BIBA!

Isia, uuu jednym słowem sobie u Teliczka przechlapałaś.
Rodowitą pyrą w naszej rodzinie jest tylko Hania, my z tż Kujawiacy.

Edytowane przez marzena_S
Czas edycji: 2013-01-11 o 23:59
marzena_S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 23:53   #1371
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:

Madziulka
mało Cię ostatnio, tak jak Stronczka.
ej ej wypraszam sobie wczoraj Brumkowi obiecalam poprawe i dzis kilka postow trzasnełam, nawet filmikiem Was poczestowalam, ale nawet zołozo jedna nie zauwazylas

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

Bosko
O, i macie wyjęte szczebelki.

U nas kolejny dzień w domku. Tymuś teraz w kółko sobie krzesło nosi do kuchni i chce gotować Włącza palniki, rzuca łyżkami, szef kuchni mi rośnie
dziekuje
szczebelek wyciagam tylko na dzien, na noc jest zalozony co by mi biedna nie wypadla przez dziure albo nie lunatykowala w spiworze po chacie.

Cytat:
Witam!

niezła jest i nie przerywa nawet na chwile zabawy

klask i:
Dziewczyny chyba sie zmowilyEwka od paru dni krzyczy "biba"czyli kupa i biegnie na nocnik-i zawsze ja robi.Dzisiaj jak uslyszałam biba, biegne po nocnik, sciagam rajty,sadzam i w tym czasie leci "biba"!!!!!!!!!!!od nocnika dzielily nas sekundy!!!!!!!Ewka co prawda zachwycona swoja "biba" na plytkachja troche mniej

umarłam ale trzeba przyznac dziewczyna miała dobre checi, czasami nie wychodzi

dziekuje wszystkim za mile komentarze odnosnie mojej spiewaczki

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

Justyna boskie zdjecia i naublizam Ci troche, Zuz podobna bardzo do Ciebie

Edytowane przez Stronczek27
Czas edycji: 2013-01-11 o 23:55
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 23:56   #1372
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:

Madziulka
mało Cię ostatnio, tak jak Stronczka.
Obiecuję poprawę.

Isia nie wiem co wczoraj Szymona wybudzało, ale jedyne co mogło go uspokoić to mleczko

Wszystkie zdjęcia i śpiewająca Wiki - cudne

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-12, 00:28   #1373
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Umarłam

Justyna - dzięki, że wreszcie wstawiłaś zdjęcia. Są cudne! Fajna taka ferajna Włosy Zuz rzeczywiście powalają. Zresztą nie tylko włosy jej się udały
A Lilka jak zawsze z jedzeniem Dalej apetyt jej dopisuje?
Stary 2013-01-12, 00:44   #1374
iustyna1
Wtajemniczenie

Dziewczynkom obu apetyt dopisuje, chłopaki bardziej wybrzydzają .

A zdjęcia musiałam przegrać, zmniejszyć, obrobić... przy moim lenistwie, to i tak szybko mi poszło .

Stronczku nie mi ubliżasz a Zuzi, że podobna do mnie . Mi się tam Zuzina z pyszczycha podoba ja sobie mniej
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2013-01-12, 01:01   #1375
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:

Stronczku nie mi ubliżasz a Zuzi, że podobna do mnie . Mi się tam Zuzina z pyszczycha podoba ja sobie mniej
oj tam oj tam ciotka, obie ladne dzziewczyny z Was

gasze swiatlo, PSTRYK
dobranoc

Edytowane przez Stronczek27
Czas edycji: 2013-01-12 o 01:30
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-12, 08:44   #1376
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Zuza od dobrych kilku-kilkunastu tygodni nie śpi w dzień. Jedyne co odleci, to przypadkiem w samochodzie. W domu, w łóżeczku nie ma opcji. Wszystko robię z nią (nawet obiad ). Walczy od 9.00 do 20.00.
Kolina, Aania świetne wieści z wizyt! oby tak dalej

śliczne zdjęcia! Zuzka taka do Ciebie podobna, ślicznotka jest!
Cytat:

Cytat:
no nie
Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
podziwiam! Powiedz jak to zrobić
Cytat:
Aaaaa Marzenka i Carmela WIELKIE DZIĘKI!!!! Kupiłam furminator i mam nowego psa! a połowa psa poszła do kosza . Niech Wam mężowie w dzieciach wynagrodzą
.

U nas bunt dwulatka od jakiegoś czasu w pełnym rozkwicie
A kwestia nocnika też coraz bliżej, Adaś posiedzi już na nim spokojnie (a on ma problem żeby gdziekolwiek usiąść na minutę), nawet kilka razy nasikał i oczywiście wołał żeby mu brawo bić

Jutro mamy do teściów jechać, TŻ to Adasiowi powiedział wczoraj, więc dziecko chodzi i na pytanie gdzie pojedzie, odpowiada "HA-HA!, KICI!" Bo zakodował że tam to główne atrakcje to pies i kot O reszcie nie wspomina

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-12, 08:48   #1377
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
oj tam oj tam ciotka, obie ladne dzziewczyny z Was

gasze swiatlo, PSTRYK
dobranoc
no blagam... Ja pierwsza? o takiej porze to nawet swiatla nie bede zapalac

u nas nocka bez smoka ok. Mala w 10 min bez ryczenia zasnela. Artur ma namiot " na dobre sny" i juz tez w nocy z krzykiem sie nie budzi. Dzis drzemka w dzien bez smoka po raz pierwszy. Zobaczymy jak bedzie. Kinga ma dwie drzemki i nie ma bata - musza byc bo sama sie ładuje do łozka i zasypia. W zlobku nie moga jej dac do grupy sredniakow przez to spanie. Artur tez w przedszkolu spi - w domu bardzo rzadko - jako jedno z dwoch dzieci. Reszta wariuje na lezakowaniu

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

o jednak druga...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-12, 09:20   #1378
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Hejo
Justyna fotki piękne, Lilka z dopisującym apetytem, Zuzia ma śliczne włoski podobna do Ciebie.
Julian stał tak zapatrzone w dziewczyny, że odciągnąć się go nie dało.
Ania no dobre ma reakcje i skojarzenia z teściami Adaś

U nas noc chyba gorsza od poprzedniej bo ciągle się budził. Mam ich dość dziś. Julek kwękał i się wiercił, kopał TŻ, ten się darł, żeby przestał, rozpychał się, ciągle zabieraliśmy sobie kołdrę, musiałam pilnować butelki Julka do której on ciągle musiał być przytulony i co chwila brać po łyku mleka a wszystkie smoczki porozgryzane i z niej cieknie. Potem całe łóżko jest mokre. Ehh Się pożaliłam.

Na szczęście idę do szkoły to od nich trochę odpocznę.
Wyrodna żona i matka.

Kornelia 04.02.2016

Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu.
Chelsea91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-12, 10:46   #1379
brumek
Zakorzenienie

Dzień dobry śpiochy
Gdzie się podziewacie?

U nas noc w sumie ok. Do 1.30 były 4 pobudki, więc już załamywałam ręce, że o 40 minut będę wstawać przez całą noc, ale od tej godziny do 9.05 spał już spokojnie jak aniołek, więc i ja się wyspałam super
Szkoda tylko, że całej naszej trójce znowu jakby katar się zwiększył

Telik, Natka - meldować się!!!
Stary 2013-01-12, 11:09   #1380
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Jestem babole

Cytat:
Napisane przez myha82 Pokaż wiadomość
Musze sie pochwalić-Martyna zrobiał dwa ray siku na nocnik. Zastosowałam metode Telika i odkreciąłm w lazience wode. Podziałało. Do tej pory było sadzanie na nocniku ale bez efektu-wie,ze siku=nocnik i ściga sobie rajtki. Teraz juz wie o jaki efekt mi chodzi
ciesze sie że metoda zadziałała
u nas obowiązkowo w toalecie stoi pojemnik na ksiązeczki
i podczas posiedzieniu Yahu poczytuje sobie

Cytat:
Hej kobitki.
Wizyta u pediatry za Nami. Pani doktor potwierdziła, że ząbki są lekko odwapnione . Mamy zrobić dwie kuracje z wapnem w syropie i pokazać się u stomatologa. Hania płakała tylko przez chwilę, szybko się uspokoiła a jak dostała naklejkę dzielnego pacjenta to już w ogóle była pełnia szczęścia. Uff, myślałam że będzie gorzej. Na przyszłą środę jesteśmy już zarejestrowani do Klinika Słonia Zębalskiego. Prawdopodobnie Hanie czeka lakowanie zębów... ciekawe czy się uda.

Telik
, ceny w Coccodrillo rzeczywiście potrafią powalić na kolana. Mi ostatnio udało się upolować ich body w outlecie za 19zł. Są rewelacyjne jakościowo.
Klinika słonia trąbalskiego brzmi fenomenalnie

ja upolowałam za 23
chociaż nie wiem czy to jakas super cena
ale fakt bodziaki trwałe
no i Cocodrillo ti polska firma ( spod Poznania) wiec niech im będzie

Hania jest śliczniutka, jużnie mogę sie was doczekać

Cytat:
Witam!!!
Tż codziennie wieczorem w domu i mam bana na wizaz
Rozkładamy nasz studencki materac i ogladamy filmy Tz nawet mi dał pospac w jeden dzien dłuzej-i sniadanie mi przyniesli z Ewulonem-chyba podczytuje wizaz

dlatego myslisz o zmianie?
Teliczku o spotkaniu pamietam, nawet stroj juz przymierzony-o mało nie padąłm...wygladam jak wielkanocna szynka w sznurku

A na kiedy jestes umowiona z Marzenka? Bo tż cos mi wspominał,ze bedzie miec czas zeby mnie podrzucic w pon albo we wt do Bajkolandii

tak tak super jakbyście dołączyli do nas
ewoludek przeszedł całkowitą przeminę , chociaż na każdym etapie jest słodka

a co do basenu-to ja osobiście lubie szyneczkę wiec bez takich mi tu musimy pojechac i juz

co do pracy to własciwie o zmianie nie myślę, w tej chwili dziewczyna która zastepowała mnie podczas maciezynskiego dostała propozycję pracy przy projekcie naukowym i wróciła na studia
i potrzebuje na gwałt do biura kogoś (marzenko )

a co do bana na wizaż to my sobie z marzenką z nim porozmawiamy

Cytat:
Pięknie Wiki śpiewa

niezły przystojniak
i jaka ładna koszula

Cytat:

jak zwykle jestem pod wrażeniem

Cytat:
Isia tżtów mamy fajnych, pomagali . A "biba" jest rewelacja
.
rewelacyjne spotkanie
ale Ciebie i You nie ma na fotkach
Cytat:
1.Ostatnio nie wypiłam kawy...nie była zadowolona-wiec kto wie
ja to widze
nie obgadywać mnie jak mnie nie ma

brumciu fajnie że choć te kilka godzin pospałaś
kiedy konczycie antybiotyk?
przyjedź na spotkanie do telikowa co?
elika a może wy macie ochote w bajkolandi sie z nami też zobaczyć?

matka sanepid-uwielbiam jej teksty
w temacie szydełka/drutów/wyszywania itd muszę sie wypowiedzieć że nienawidze takiej roboty i podziwam wszystkie które mają cierpliwość i talent
prezent na dzień Babci i dziadka-będziemy czarować laurkę fajną i widziałam nową mydlarnie w telikowie wiec jakieś pachnące mydełko każdy dostanie

u was też tak śniegowo
my dziś zapodamy sanki
jak juz wygrzebie sie z pracy
no ide na babski wieczór(pożegnalna impreza koleżanki z pracy) a moi faceci zostana sami
tak mi sie nie chce, zdziadziałam juz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości