Matki, żony i kochanki - podkarpackie koleżanki (czyli podkarpackie PM cz.3) - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-10, 21:00   #2521
Ifwka
Zakorzenienie

Dot.: Matki, żony i kochanki - podkarpackie koleżanki (czyli podkarpackie PM cz.3)

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
Ja moją choinkę też rozbiorę jak najpóźniej...

Co do filmwebu ja często korzystam z ich opinii, ale tych głosów musi być co najmniej 2tys. Nie zawsze się z nimi zgadzam, np co do wielkiego "hitu" pt Lśnienie - niestety nie rozumiem jego "fenomenu". Muzyka taka, że głowa boli.
O Małgos nie bluźnij Lśnienie pierwsza klasa, no ale ktos musi byc fanem Kinga żeby mu się podobało, ja łykam wszystko z pod jego "pióra" i co na jego podstawie nakręcili
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 21:28   #2522
Wiolinkax
Zadomowienie

Dot.: Matki, żony i kochanki - podkarpackie koleżanki (czyli podkarpackie PM cz.3)

Cytat:
Napisane przez agniecha_17 Pokaż wiadomość
ja miałam srebne buty i powiem był problem żeby kupic takie jak chciałam, jesli juz w sklepach były srebne buty to z czarną podeszwą a to nie bardzo pasowało do białej/śmietankowej sukni wiec zrobiłam sobie buty na zmaówienie ze sklepu bialebuty

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

u mnie choinka jeszcze stoi zawsze rozbieram ok. 2 lutego wtedy też w kosciołach zdejmują szopki, choinki

ja uwielbiam siedziec przy choince wiec dlatego późno rozbieramy ją
A powiedz drogo wyniosły Cie te buty na zamówienie? i zamówiłaś srebrne z białymi spodami? długo czekałaś na realizację? to jest internetowy sklep? ja jak nie znajde takich, które mi nie będą pasowały to pomysle też nad zamówieniem indywidualnym

asiulka, oj ja to właściwie dopiero zaczęłam intensywnie ćwiczyć, w sumie zaczęłam spełniać powoli swoje zamierzenia z listy przedślubnej

Małgoś, no pewnie że się będę z Wami dzielić rezultatami, póki co ćwiczę intensywnie na najniższych obrotach

U mnie choinka też jeszcze stoi i świeci, zazwyczaj rozbiera się ją u nas ok 1-2 lutego( nienawidze rozbierania choinki)
Wiolinkax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 21:38   #2523
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wiolinkax Pokaż wiadomość
U mnie choinka też jeszcze stoi i świeci, zazwyczaj rozbiera się ją u nas ok 1-2 lutego( nienawidze rozbierania choinki)
U mnie choinka stoi średnio do wizyty księdza
Przy okazji powiem Wam jak ksiądz był u mojej bratowej:
Mój brat troche samochodów z Anglii sprowadza i zawsze na podworku stoją 3, 4. W sobotę oczywiście on w trasie a tu ksiądz przychodzi ( 12 godzina a on już w cięty był) i na wejściu tekst: Tyle samochodów koło domu a Wy same?? Bratowa w ciązy i 10 miesięczna córeczka więc na imprezę nie ma co liczyć i szybko poszedł, nawet dziecku cukierka nie dał
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2013-01-10, 21:58   #2524
Malgos_12
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
O Małgos nie bluźnij Lśnienie pierwsza klasa, no ale ktos musi byc fanem Kinga żeby mu się podobało, ja łykam wszystko z pod jego "pióra" i co na jego podstawie nakręcili
bardzo lubię Kinga, ale ten film (książki nie czytałam) to porażka, jak dla mnie ani nie budował atmosfery napięcia, muzyka do bani... wiem, że to film dość stary, ale widziałam dużo starych filmów i wiele z nich bardzo lubię. Poza tym sam King nie był zadowolony z ekranizacji tego filmu, miał wiele zastrzeżeń i odszedł od realizacji.... Twierdził że fabuła była słaba i aktorzy również (choć uwielbiam Nicolsona). W '97 roku czas sam nakręcił swoją wersję.

Iwfka - ale, że ksiądz wcięty??

Wiolinka - ja też moje buty miałam ze stronki bialebuty i mimo tego, że ich nie rozchodziłam, to były bardzo wygodne, a u mnie się to nie zdarza. Jak będziesz zainteresowana jakimś kolorem to do nich napisz, ja poprosiłam, żeby wysłali mi tak mniej więcej jakie kolory żółtego dostępne mają i okazało się, że było więcej odcieni niż ten który można było zobaczyć na stronce. Polecam ten sklep, świetny kontakt a ja za butki zapłaciłam coś koło 150zł z przesyłką.
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 22:00   #2525
paula54
Zakorzenienie

uff... poćwiczyłam sobie trochę się poobijałam, bo mąż siedzi w pokoju i miejsca mi trochę mało, ale jakoś się udało zmykam pod prysznic i do spania
paula54 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 22:22   #2526
siempre
Wtajemniczenie

U mnie choinka też do czasu księdza a że do nas praktycznie ostatni przychodzi to jeszcze chwile postoi. Marzy mi się żywa

Oj ja muszę się w końcu wziąć za siebie bo przytyłam 2 kg a ślub już w tym roku. Ale ostatnio mam jakiś taki czas lenistwa nic mi się nie chce oj masakra ciągle zmęczona chodzę.

A jutro muszę na zakupy się udać bo prezent dla chrześniaka na 4 urodziny pasuje kupić oj i jak zwykle nie wiem co ale mam nadzieję, że coś wymyślę.
siempre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 22:24   #2527
Wiolinkax
Zadomowienie

Gosia, to tak bliżej wiosny się przypomnę, jakbym czasem zapomniała o tej stronce to mi odświeżycie z agą pamięć ja to też muszę mieć wygodne butki i wcześniej rozchodzone bo zazwyczaj każde buty które bym nie kupiła to mnie obcierają itd

Ifwka, a u mnie ksiądz jak chodził po kolędzie jak tylko mnie zobaczył w pokoju to mówił,,o jest i mój skarbeczek co do ślubu idzie w tym roku" a pózniej cos tam się pytał czy nauki mamy zrobione, bo stwierdził że jak nie to nawet obejdzie się bez nich, bo by nam ślubu udzielił

paula, a ja sobie poćwiczyłam pierwszy raz na orbim i chyba bez siniaków się nie obejdzie
Stary 2013-01-10, 22:30   #2528
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:

Iwfka - ale, że ksiądz wcięty??
W sensie że po napoju pocentowym
Cytat:

Ifwka, a u mnie ksiądz jak chodził po kolędzie jak tylko mnie zobaczył w pokoju to mówił,,o jest i mój skarbeczek co do ślubu idzie w tym roku" a pózniej cos tam się pytał czy nauki mamy zrobione, bo stwierdził że jak nie to nawet obejdzie się bez nich, bo by nam ślubu udzielił
Ja to naszego księdza niezbyt trawię, zwłaszcza jak w tamtym roku po kolendzie chodził i pół roku już po ślubie byliśy a on dopiero mnie wpisywał pod adres i wykreślał byłą żonę Tż gdzie od rozwodu minęło chyba z 7 albo 8 lat.
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2013-01-10, 22:54   #2529
Malgos_12
Zakorzenienie

Iwfka - na początku pomyślałam, że to twój brat był wcięty hahaha ale powiem ci że ksiądz idiota jakiś, jak nie potrafił byłej jeszcze wymazać z danych.

Siempre - spoko, ja nawet nie powiem ile przed ślubem przytyłam .... jeszcze rok wcześniej w listopadzie dużo mniej ważyłam, a potem przyszła zima, brak motywacji itd itd

Edytowane przez Malgos_12
Czas edycji: 2013-01-10 o 22:55
Stary 2013-01-11, 07:55   #2530
talkative2
Zakorzenienie

mnie się Lśnienie pamiętam baaardzo podobało, ale oglądałam jeszcze liceum, więc nie wiem na ile teraz bym opinie podtrzymała Musiałabym odświeżyć

Co do akcji z księdzem - ooooo padłam

lęcę na śniadanko i ubierać się Po południu jedziemy z TŻem oblookać jakieś posezonówki. Może uda się coś kupić tanio

talkative2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 11:38   #2531
Malgos_12
Zakorzenienie

Talk - po-sezonówki? ale co masz na myśli?
jak będziesz miała czas to oglądnij raz jeszcze, aż jestem ciekawa czy nadal ci się będzie podobało
Stary 2013-01-11, 12:48   #2532
talkative2
Zakorzenienie

teraz sa wszędzie wyprzedaże Pozimowo pozimowe końcówki kolekcji... Chcę coś wyhaczyć jednak przede wszystkim idziemy za czymś dla TŻ, bo jemu się w szafie przerzedziło, a nie ma kiedy wyskoczyć na zakupy

talkative2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 16:02   #2533
paula54
Zakorzenienie

kurczę, też muszę mojego dziada wyciągnąć... bo powoli mu zaczyna się też szafa przerzedzać.
Właśnie - co do TŻ i ich ciuchów - pamiętacie, jak opowiadałam, że mam plan wystroić mojego w sweter na wigilię? Tia... Sweter spakowałam w torbę, do rodziców dowiozłam. Super. Tylko niestety przy rozpakowywaniu gad skapnął się się, że sweterek przyjechał z nami. I potem dziwnym trafem sweter zaginął! Czaicie to? Skubaniec go gdzieś schował tak, że trzy dni szukałam. I nie znalazłam. Znalazł się dopiero jak się pakowaliśmy z powrotem, już w torbie. Dobry nie?
Stary 2013-01-11, 17:26   #2534
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez talkative2 Pokaż wiadomość

ja tam w oceny pseudo - znawców z Filmwebu średnio wierze każdy tam ma się za krytyka filmowego.. Mnie się zdarzyło kilka razy, że film miał ocenę koło 6 , a był całkiem fajny.
dokładnie to ja obejrzałam na kompie te całe igrzyska śmierci bo niby miały wysoką ocenę... i do tej pory nie potrafi dostrzec sensu tego filmu. Może w kinie był w 3D albo cuś.

tak sobie dumam i dumam... te podkarpackie chłopaki są takie przystojne
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 17:30   #2535
siempre
Wtajemniczenie

Paula niezły ten twój. Mojego to też się trzeba czasem o prosić żeby się przebrał albo coś, zawsze z jego mamą suszymy mu głowę.

A igrzyska może stąd wysoką ocenę miały, że książka bardzo dobra była.
siempre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 17:38   #2536
paula54
Zakorzenienie

Ja patrzę czasem na opinie z filmwebu (głównie na gwiazdki, bo mi napiprojekt zapisuje pod obrazkiem filmu ilość gwiazdek 0-5), ale bardziej na opisy fabuły, bo czasem ludzie plusują albo minusują filmy ot tak, bo im się nie spodobał jeden aktor. Albo odwrotnie - lubimy Arniego, więc wszystkie filmy, w których on gra mają dychę. Są i tacy
Ja tam lubię filmy śmieszne (ale nie typu Scary Movie itp - takie nazywam odmóżdżaczami i oglądam jak mam dzień debila), dające do myślenia albo straszne. Do hitów minionego roku mogę np. zaliczyć Nietykalnych i Epokę lodowcową . Podobały mi się też np. The tall man, Woda dla słoni, Ryzykantka (ale to chyba starsze są...). A niektóre z nich mają słabawe noty...
Ot - co kto lubi

siempre - tu nie chodzi o suszenie głowy nawet, bo mój się całkiem dobrze ubiera. Tylko nienawidzi swetrów i powiedział, że w życiu swetra nie założy. A ja próbuję go delikatnie zmotywować (na szczęście ten sweter, w który próbuję go wcisnąć przytargałam z SH za kilka zł, więc mi nie szkoda, że leży w szafie ).

Edytowane przez paula54
Czas edycji: 2013-01-11 o 17:39
Stary 2013-01-11, 18:50   #2537
asiulka_22
Zakorzenienie

talk>> i jak? udało się coś kupić dla mężusia???
są jeszcze fajne rzeczy na % ?? ja i tak wole iść do sh, choć nie powiem... kupiłam sobie ramoneskę karmelową z odpinanym kozuszkiem na klapie przecnioną ze 199 na 89
paula >> to Twój wogóle sweterków nie lubi? hehe fajnie to opisałąś aż się uśmiałąm hehe
----------
odnośnie filmów to uwielbiam horrory , thilery, i takie jakieś psychologiczne.
ostatnio ogladaliśmy np " czarnobyl - reaktor strachu" - polecam fajnie trzyma w napięciu
----------
p.s tylko nie śmiejcie >>>>>
ostatnio cały czas nuce ta piosenkE: " bo pocałunek la laa la la..."
hehe dobreeee i fajnie się to ogląda z przymrużeniem oka
http://www.youtube.com/watch?v=qXqMfKHqrqo

Edytowane przez asiulka_22
Czas edycji: 2013-01-11 o 18:53
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 19:13   #2538
Wiolinkax
Zadomowienie

helołł
ale mi sie dziś nic nie chce, właśnie skończyłam 45min ćwiczenia i padam...

Talk pochwal się nam co tam wyczaisz fajnego na %

asiulka, filmik mega hehe i piosenka też, popatrzecie na mode jaka tam panuje
Stary 2013-01-11, 19:25   #2539
agniecha_17
Zadomowienie

ja tez sie wybieram na wyprzedaże ale to w przyszłym tygodniu mam nadzieje ze juz wyzdrowieje, a ja dzis kolejny dzien w domu i przy ksiazkach bo weekend pod znakiem egzaminów:/ trzymajcie kciuki jak sie uda to w poniedziałek bede juz po sesji zostanie mi tylko napisanie 2 rozdziałów pracy mgr zeby dostac zaliczenie z seminarium
agniecha_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 19:35   #2540
paula54
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość
paula >> to Twój wogóle sweterków nie lubi? hehe fajnie to opisałąś aż się uśmiałąm hehe
----------
odnośnie filmów to uwielbiam horrory , thilery, i takie jakieś psychologiczne.
ostatnio ogladaliśmy np " czarnobyl - reaktor strachu" - polecam fajnie trzyma w napięciu
Nie lubi to tak delikatnie powiedziane. W zasadzie nienawidzi. Uznaje tylko jeden - taki wojskowy, zielony (z pagonami) wełniany, bo jest mega ciepły - zawsze na jakieś zimowe wypady go zabiera. Chociaż w tamtym tygodniu mnie zadziwił - wymyślił, że chciałby taki prawdziwy wełniany sweter, gruby i kłujący, najlepiej robiony na drutach (będzie się do mojej mamy uśmiechał). Ale akurat mi chodzi o takie klasyczne cienkie sweterki w serek. A jemu o grubaśne zimowe swetrzysko
A co do czarnobyla - mi się znowu ten film nie podobał. Jak dla mnie mocno przesadzony i taki "na siłę". Wolę oglądać zdjęcia, które kolega przywiózł z prawdziwej wycieczki do Czarnobyla

Cytat:
helołł
ale mi sie dziś nic nie chce, właśnie skończyłam 45min ćwiczenia i padam...
no to nie mów, że Ci się nie chce Skoro ćwiczysz, to znaczy, że masz powera jakiegoś
Ja poćwiczyłam wczoraj, dziś robię zaproszenia na bal kierunku, a jutro mam w planie Mel B i może spróbuję Tiffany na boczki (wczoraj mi dziewczyny na dopingującym wątku podrzuciły).

Cytat:
trzymajcie kciuki jak sie uda to w poniedziałek bede juz po sesji zostanie mi tylko napisanie 2 rozdziałów pracy mgr zeby dostac zaliczenie z seminarium
Trzymam! Spadaj pisać :P
Stary 2013-01-11, 19:44   #2541
agniecha_17
Zadomowienie

paula pierwsze musze egzaminy zdac;p wtedy dopiero zabiore sie za pisanie pracy
agniecha_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 19:47   #2542
paula54
Zakorzenienie

egzaminy zdasz z palcem w uchu
Stary 2013-01-11, 20:02   #2543
asiulka_22
Zakorzenienie

Aganiecha >> powodzenia, zdasz na pewno
Paula >> podrzuć linka do tego wątku dopingującego
Wiolinkax >> moda z l 90 . ja podziwiam dziewczyny jak prawie wszytskie ialy wtedy trwałą- masakra dla włosów hehe

Edytowane przez asiulka_22
Czas edycji: 2013-01-11 o 20:05
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 22:06   #2544
Malgos_12
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez talkative2 Pokaż wiadomość
teraz sa wszędzie wyprzedaże Pozimowo pozimowe końcówki kolekcji... Chcę coś wyhaczyć jednak przede wszystkim idziemy za czymś dla TŻ, bo jemu się w szafie przerzedziło, a nie ma kiedy wyskoczyć na zakupy
aaaa o takie posezonówki... bo nie wiedziałam, czy opony chcecie kupić, czy co, ale najlepsze, bo zupełnie nie wpadłam na to, że chodzi o ciuszki. Ja wam powiem, że odkąd pracuję w F21 to mi się nie chce na zakupy chodzić, bo po pracy szybko wrócić do domku, a w dzień wolny po sklepach chodzić mi się nie chce, bo codziennie w sklepie przebywam

Cytat:
ja tez sie wybieram na wyprzedaże ale to w przyszłym tygodniu mam nadzieje ze juz wyzdrowieje, a ja dzis kolejny dzien w domu i przy ksiazkach bo weekend pod znakiem egzaminów:/ trzymajcie kciuki jak sie uda to w poniedziałek bede juz po sesji zostanie mi tylko napisanie 2 rozdziałów pracy mgr zeby dostac zaliczenie z seminarium
trzymam kciuki, ale wiem, że będzie OK

Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość
Aganiecha >> powodzenia, zdasz na pewno
Paula >> podrzuć linka do tego wątku dopingującego
Wiolinkax >> moda z l 90 . ja podziwiam dziewczyny jak prawie wszytskie ialy wtedy trwałą- masakra dla włosów hehe
moja koleżanka bardzo chwali sobie te ćwiczenia na boczki z Mel B
Stary 2013-01-11, 22:31   #2545
_monik_
Raczkowanie

Witajcie Podkarpackie dziewczyny Przeglądałam wątki i natknęłam się na Was. ale super i czy ja mogłabym się do Was dołączyć?
_monik_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 22:43   #2546
Malgos_12
Zakorzenienie

Monik - pewnie, tylko pisz co i jak? tzn troszkę o sobie i o was
Stary 2013-01-11, 23:21   #2547
_monik_
Raczkowanie

Cytat:
Monik - pewnie, tylko pisz co i jak? tzn troszkę o sobie i o was
Super
Jestem studentką III roku, w czerwcu mam obronę, a mój TŻ pracuje i uczy się. Jesteśmy już ponad 3 lata, bo zaczęło się w październiku 2009. Może jestem jedną z nielicznych tutaj , ale to nie była miłość od pierwszego wejrzenia :P. Jednak po pewnym czasie zakochałam się i tak oto jestem pełnoetatową narzeczoną od 20 grudnia 2011r, a w święta oznajmiliśmy o dacie 26 kwietnia 2014 r.
W sumie jeszcze daleko do tego, ale planować coś trzeba (mamy już sale), a że ja wieczna panikara to myślę, że pomożecie mi tu ochłonąć i się opanować
Na razie to powinnam myśleć o studiach
_monik_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 23:49   #2548
Malgos_12
Zakorzenienie

Monik - a skąd z podkarpacia jesteś? masz jakieś wizje co do sukni, dekoracji itp?
Stary 2013-01-11, 23:52   #2549
bluesky89
Zakorzenienie

Monik, witaj na pokładzie mamy taki sam staż w związku
Stary 2013-01-11, 23:59   #2550
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _monik_ Pokaż wiadomość
Super
Jestem studentką III roku, w czerwcu mam obronę, a mój TŻ pracuje i uczy się. Jesteśmy już ponad 3 lata, bo zaczęło się w październiku 2009. Może jestem jedną z nielicznych tutaj , ale to nie była miłość od pierwszego wejrzenia :P. Jednak po pewnym czasie zakochałam się i tak oto jestem pełnoetatową narzeczoną od 20 grudnia 2011r, a w święta oznajmiliśmy o dacie 26 kwietnia 2014 r.
W sumie jeszcze daleko do tego, ale planować coś trzeba (mamy już sale), a że ja wieczna panikara to myślę, że pomożecie mi tu ochłonąć i się opanować
Na razie to powinnam myśleć o studiach
witaj ja mam datę na 16.08.14 i też mamy salę (w sumie to tylko to).

tak teraz patrzę i przywitałam Cię już drugi raz

Edytowane przez Kate Noir
Czas edycji: 2013-01-12 o 01:40
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości