|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012
Cześć dziewczyny
Co się zabieram do odpisywania to coś/ktoś mnie od tego odciąga. Mój domowy etat pielęgniarski ruszył pełną parą, a jak wszyscy śpią to po prostu padam. W nocy z czwartku na piątek Kubuś zaczął gorączkować i o ile Pawłem się nie martwiłam tak do Kubusia postanowiłam poruszyć niebo i ziemię i w końcu doczekałam się na wizytę pediatry. Wprawdzie był to tylko 1 epizod. A w piątek rano już był zielony katarek. Przyjechał pediatra i mamy antybiotyk u jednego i drugiego. Zapalenie gardła. Jedyne pocieszenie, że zero kaszlu i płuca czyste. Niech to się już skończy ![]() Postanowiliśmy, że Paweł do kwietnia ( przynajmniej )nie pójdzie do żłobka. A dzisiaj nawet zamówiłam zakupy z dostawą do domu z Tesco. Ja jedyna się trzymam (tfu tfu tfu - byle nie zapeszyć) ![]() Tak na szybko co pamietam: Trzymam kciuki za wszystkie chore dzieciaczki Agaton Kubusiowi przypałętały się pleśniawki. Wprawdzie mu to nie przeszkadza i ładnie schodzi. Ale dopiero gencjana coś dała - punktowo na patyczek taki do ucha i na zmianę. Zamiennie mamy Aftin, ale średnio pomagał. Tamlin dzięki za opis ciastek. Ja te z Maca bardzo lubię więc jak znajdę czas to zrobię ![]() Lewek na ciemieniuche w szpitalu robili tak: na głowę oliwka - na to wata - na to czapeczka na godzinę. I potem pięknie zeszło. Ale i tak nawraca - może nie aż tak jak wcześniej ale musze wyczesywać. I właściwie nawet do 6 miesięcy może tak byc i nie należy się przejmować. Maggie oczywiście masz rację Chyba dobrze, że moja do niczego się nie wtrąca co? Bo w sumie trochę mnie wkurzało, że w ogóle się nie interesuje - jedynymi wnukami, ale chyba muszę się z tym pogodzić i w gruncie rzeczy cieszyć ![]() A co do Tżtów to tak jak napisała Fiolusia -czytając niektóre historie docenia się pdwójnie to co się ma Iwa brawa dla męża ![]() Asiulka - 3 dniówka charakteryzuję się najczęściej baaaardzo wysoką gorączką bez żadnych innych objawów. Dopiero po tych 3 dniach nie ma gorączki, ale pojawia się wysypka. To tak na szybko. Będę wpadać choć dzisiaj jestem sama z dziećmi, ale w weekend na wizażu jest spokojniej Edytowane przez katiem Czas edycji: 2013-01-12 o 11:34 |
|
|
|
#1772 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczęta
Dziękuję wszystkim za odpowiedź odnośnie chusteczek, jak widać, każda ma swoje preferencje Ale nie próbowałam jeszcze tych babydream, a skoro polecacie to nabędę przy okazji ![]() O widzisz, to nie wiedziałam. Ja nie wiem czy do nich nie będę musiała wrócić, bo w Miśku odezwał się mały wampirek i chyba chcę do krwi się dostać. Ech.. mam dreszcze przed karmieniem, a jak próbuję wyciągnąć suta i wcisnąć mu trochę więcej to nie daje - może jest już za duży na naukę? Cytat:
![]() Cytat:
choć on nie jest niegrzeczny tylko czasem mu się zdarzy gorszy moment. A w ogóle to najważniejsze jest że dostrzegamy te nasze słabostki i pracujemy nad nimi, gorzej jest być przekonanym o własnej doskonałości i nieomylności. Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1773 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1774 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeszcze małe sprostowanie:
Agaton wiem, ze Twoja niunia ma afty, czyli co innego niż pleśniawki, ale zarówno Aftin jak i gencjane można stosować na jedno i drugie. Afty nie mają etiologii grzybiczej. |
|
|
|
#1775 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pediatra też do końca nie jest pewna co jest przyczyną, podejrzewa że mała musiała sobie czymś podrażnić, może zabawką a może paluszkami. to by zgadzało bo Lena ostatnio wszystko wkłada do buzi przepisała nystatynę ale szukam jeszcze informacji na własną rękę. w razie czego spróbuję Twojego sposobu a jak często pędzlowałaś buzię? |
|
|
|
|
#1776 |
|
Zakorzenienie
|
Hello, nie nadrobie wszystkiego niestety
![]() Odpisałyście wczoraj na moje pytanie że mleczka zagęszczacie raz dziennie. No ja zagęszczam tyle razy ile je czyli 4-5 razy bo je mi co 5 - 5,5 godziny. Częściej nie chce jesc bo jednak te kaszki czy kleiki ładnie go zasycą ![]() Weeken od wczoraj troche ciężki bo tż ma grype więc spał cały dzien no to ja z Alanem sama. Nawet wczoraj pierwszy raz go sama kąpałam ![]() Jednak te wyprofilowane wanienki są bardzo pomocne Dzidzia śpi już dwie godziny, tż po nocce też. Ja jak sie zdrzemnęłam 1,5 godzint to fajdolony domofon zadzwonił ![]() No a gdzieś około 16tej jedziemy na urodziny do mojej mamy. Nie chce mi sie, nienawidze ostatnio łazic po imprezach, a znowu na te same pyski patrzeć ![]() Znowu mi te biedne dziecko wymęczą ![]() ![]() Aha, miałam jeszcze spytać chociaż o tym było już kiedyś CO PIĆ ALBO JEŚĆ żEBY POZBYĆ SIE MLEKA W CYCACH? Troche jeszcze leci ale młody nie chce już ssać bo tylko sobie gada do cycka
|
|
|
|
#1777 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na gencjanie jest napisane - do odkażania i dezynfekcji, w stanach zapalnych skóry, ranach sączących i owrzodzeniach i kosztuje 6 zł więc myślę, że można spróbować. W szpitalu robili 2 razy dziennie gencjaną zamiennie z nystatyną 3 razy dziennie. a do domu kupiłam ten Aftin i robiłam 2 razy dziennie. ale nie bardzo widziałam poprawę więc kupiłam tą gencjanę. I po gencjanie szybko widziałam efekty. i nawet 2 - 3 razy na pewno nie zaszkodzi. Tylko załóż gorsze ciuszki i śliniak ![]() ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Agaton a powiedz jeszcze czy to jest zaczerwieniona plama, kropki czy jak to wygląda? ograniczone czy rozlane? nie ma żadnych białych punkcików? ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- A może faktycznie to uraz mechaniczny i szczypie bo teraz doczytałam, że nic białego nie ma. Sama gencjana- ale ta na wodzie nie zaszkodzi. |
|
|
|
|
#1778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ktos pytal o trzydniowke, trzy dni jest goraczka, ale wysoka (u corki byla ponad 39 nawet) potem pojawia sie wysypka na ciele. |
|
|
|
|
#1779 |
|
Zakorzenienie
|
podobno mięta tez wstrzymuje laktację
|
|
|
|
#1780 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() My też mamy Grandera i jest świetny Moja sąsiadka ma termin porodu za 2tg i jak zobaczyli nasz wózek pojechali i kupili też z Grandera My dzis mamy wycieczkę po obiedzie do rodziny, mam nadzieję ze podróż minie bez problemowo. A na obiad Kaczka pieczona z jabłkami i ziemniaczki w ziołach mniam... zapach na cały dom.Życzę miłego weekendu
|
||
|
|
|
#1781 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jak tam usg? jaaaka fajna panienka kurde. chyba tylko moja Basia zrobiła się takim łysiolcem ![]() Cytat:
![]() heh czuć weekend w powietrzu, bo forum opustoszało
|
||
|
|
|
#1782 |
|
Zakorzenienie
|
aaliyah,Iwa dziękuje za odpowiedzi
Zmykam popakować manele pownerwiac sie na chorego chlopa i jedziemy ![]() Jak mi sie nie chceeeeeee |
|
|
|
#1783 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Nareszcie troszkę spokojniej na wątku, bo ostatnio jakiś siakiś chaos tutaj zapanował i nie mogłam nadążyć z nadrobieniem Was. ![]() Mnie to za każdym razem szalenie rozczula. ![]() Mi położna kazała pić szałwię, ale widzę, że już dziewczyny odpisały. Dodatkowo miałam bandażować piersi na zatrzymanie laktacji.
|
#1784 |
|
Zakorzenienie
|
Można pić alkohol biorąc tabletki anty? Konkretnie biorę Azalię,ale na ulotce nic nie pisze....
Wczoraj zaczęła mnie boleć jedynka Dzisiaj też tak troszkę boli, w poniedziałek muszę iść się zapisać do dentysty, bo się boję, żeby mi się nie złamała, bo mi się wypłukuje Orientujecie się, ile za zrobienie zęba się płaci? Bo z jedynką to wolę iść prywatnie, niż na nfz i pewnie po kilku miesiącach bym musiała robić od nowa...
|
|
|
|
#1785 |
|
Wtajemniczenie
|
Dearlie a właśnie miałam pytać co u Was. mam nadzieję, że u Antosia i u Ciebie idzie ku lepszemu. Zdrówka
Lewek to biedna najadłaś się strachu....współczuję. Maggie z tą suknią jeszcze to po slubie zostawiłam ją u moich rodziców. Cały czas obiecywałam mamie, że sprzedam, a przede wszystkim ją zabiorę bo trochę miejsca zajmuje. I tak sobie tam wisi A po takim czasie to już w ogóle mam sentyment...
|
|
|
|
#1786 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chociaż czasem wydaje mi się że na podniebieniu są białe grudki ale to chyba resztki mleka, bo raz są a raz ich nie ma ![]() zauważyłam, że Lena czasem wkłada kciuk do buzi i tak jakby drapie się paznokciem po policzku. ciekawe teraz czy robi tak bo jej to przeszkadza czy robiła to już wcześniej i dlatego zrobił się stan zapalny
|
|
|
|
|
#1787 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jeśli chodzi o tabsy to gdyby nie można było pić alkoholu to mielibyśmy naród abstynentek
|
|
|
|
|
#1788 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1789 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Właśnie z ciekawości doczytałam ulotkę gencjany i aphtinu. I aż mnie to rozbawiło bo przy gencjanie - przeciwwskazana na błony śluzowe ![]() I tak ją polecam.
|
|
|
|
|
#1790 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jeszcze spróbuję gencjaną, właśnie małżonek wrócił z apteki. tylko mam problem z pędzlowaniem, mała nie chce otworzyć buzi, muszę czekać aż się rozwyje i wtedy szybko smaruję |
|
|
|
|
#1791 |
|
Wtajemniczenie
|
Ehhh u mnie znowu noc koszmar, pisałam wczoraj przed 1, no to nakarmiłam mała o tej 1 około, a ona nie chce spać, tylko bawić się, no to siedzimy, około 3 zasnęła, ja ulga, ale gdzie tam o 4 pobudka i tak mi nie spała do 8, ok 7 zaczęły się dzikie ryki, pewnie ze zmęczenia, no nic wstałam o 10, ona też, wyspana z uśmiechem na twarzy
.O 11:10 wyruszyliśmy na USG bioderek i wszystko cacy,nie musimy już mieć kolejnej kontroli, Kindze się spodobał pan doktor, taki gruby z broda i wąsami i go zagadywała strasznie i śmiała do niego .No i dopiero teraz mi zasnęła, bo zdesperowana i zmęczona wzięłam ja na krótki spacer, ale coś jęczy przez sen, więc zaraz wstanie. No tak, po co spać, jak można buszować Smutna jestem oczywiście przez tżta, dupek jeden, brak mi już na niego słów i siły, chyba jednak nie warto próbować, skoro dobra wola jest chyba tylko po mojej stronie, a od niego to tylko ciągłe pretensje. Jak przeczytałam, co Iwa napisała o swoim to się poryczałam . Dla mnie niestety los nie jest tak łaskawy, a może sama jestem sobie winna?
|
|
|
|
#1792 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() może spróbuj ją połaskotać po brzusiu to otworzy dobrowolnie ![]() w szpitalu nakładali na palec wskazujący gazik - na to preparat i jakoś da się wcisnąć ten palec do buzi. |
|
|
|
|
#1793 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1794 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Lilka, jeśli myślisz, że nie warto, odpuść... może wtedy Twój Tż pójdzie po rozum do głowy i sam zacznie o Was zabiegać. i nie obwiniaj się, że to Twoja wina. zrobiłaś wiele by naprawić związek, reszta zależy już od Twojego partnera. |
|
|
|
|
#1795 |
|
Wtajemniczenie
|
Lilka kochanie przykro mi bardzo
![]() Może faktycznie nie ma co marnować czasu tylko pogodzić się z sytuacją? A co do Twojego ostatniego posta to tego kwiatu jest pół światu. jak emocje opadną sama to dostrzeżesz. tylko nie zamykaj się w sobie. musisz być silna dla córci. I może właśnie los próbuje dać Ci drugą szansę byś w porę zaczęła układać sobie wszystko od nowa? Edytowane przez katiem Czas edycji: 2013-01-12 o 15:45 |
|
|
|
#1796 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
skubanica tak zaciska usta,że nie sposób ich otworzyć... jedynie na widok łyżeczki otwiera pysia, ale łyżeczką nie rozprowadzę lekarstwa po ranie |
|
|
|
|
#1797 |
|
Wtajemniczenie
|
Lilka brawa za bioderka
Agaton a to mała cwaniara
|
|
|
|
#1798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiem Wam, że mój mąż już mnie nie pociąga. nie mam najmniejszej ochoty się z nim kochać i może właśnie dlatego, że moje ciało go odtrąca, po porodzie zawsze boli cholernie. mi chyba matka natura daje znaki, że mam wiać gdzie pieprz rośnie...
|
|
|
#1799 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dziewczyny, chciałabym poprawić wyniki morfologi, da się to zrobić poprzez odpowiednie odżywianie czy lepiej połykać żelazo? ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Cytat:
u nas znowu jest lepiej niż kiedykolwiek przedtem, wykorzystujemy każdą wolną chwilę kiedy Lena śpi
|
||
|
|
|
#1800 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z Pawłem tak nie było. byłam słabsza. Także ja wierzę w dietę. ---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- Maggie też mnie trochę zatkało bo jeszcze ąz tak się nie uzewnętrzniałaś - albo coś mnie ominęło. Własnie oglądałam Twoje zdjęcia. sliczne i taka radość z nich bije. A córcia piękna. A wiesz do kogo podobna? Kaczuszka śliczne focie. piękna dziewczynka
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:44.

.
choć on nie jest niegrzeczny tylko czasem mu się zdarzy gorszy moment.
fakt, jak już dochodziłyśmy do COK-u zaczął padać śnieg mocno, ale chwila moment i przeszło jeszcze jak byłyśmy w budynku. Czy nie słyszałam o świńskiej grypie, która panuje. że w krasnymstawie chłopiec zmarł na to, i że po antybiotyku powinnam z dzieckiem w domu siedzieć 2 tygodnie

mniam... zapach na cały dom.

. Dla mnie niestety los nie jest tak łaskawy, a może sama jestem sobie winna?