|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012
Cytat:
A o chłopa się nie martw, pewnie mamusia się nim zaopiekowała
|
|
|
|
|
#1742 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny ratunku, u mnie armagedon
![]() Lena teraz śpi ale wcześniej tak wyła z bólu a ja nie mogłam jej w żaden sposób pomóc ![]() to było straszne, gorsze od kolki... najgorsze są momenty, kiedy muszę jej pędzlować te rany nystatyną, bardzo ją to podrażnia i wyje w niebogłosy... albo kiedy dostaje butlę... wiem jaki to ból bo kiedyś sama miałam afty i wolałam nie jeść kilka dni niż by miało mnie tak boleć a co dopiero czuje taki maluszek ![]() może któraś z Was wie, jak jeszcze mogę jej pomóc oprócz smarowania nystatyną, może któraś miała do czynienia z aftami? po północy muszę ją obudzić i podać kolejną dawkę antybiotyku ![]() i dziękuje wszystkim za życzenia dla Lenki Cytat:
Angel przepraszam, gdzieś mi umknęło że już byłaś u lekarza. charakterna więc dziewczyna z Twojej Jagódki ![]() Cytat:
coś mi się wydaje, że szacowna teściówka może go buntować przeciwko Tobie ![]() nie ładnie, oj nie ładnie... Cytat:
Cytat:
pierwsza sytuacja najlepsza
|
||||
|
|
|
#1743 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mam nadzieję że z Antosiem będzie wszystko ok. Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#1744 |
|
Zadomowienie
|
hejka
po trochu nadrabiam![]() pisalyscie cos o bolach krzyzyowych, ja mialam tylko te przy porodzie- masakra... porodu mam wpisane do ksiazeczki zdrowia Malego niecale 7 godzin, a krzyz mnie bolal ze 20... ostatnie 12 myslalam, ze sie zes.ram, juz sie po rekach gryzlam z bolu
|
#1745 |
|
Zakorzenienie
|
Aga ton przede wszystkim daj Jej coś przeciwbólowego - najlepiej paracetamol w czopku, a jak nie masz to paracetamol albo ibuprofen w syropie.
Melania śliczna
|
#1746 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A nakładki kupiłam po porodzie jak mi przegryzł sutki i strasznie bolały, Teraz zakładam jak bardzo bolą ale już jest lepiej bo się piersi przyzwyczaiły więc staram się karmić bez nich. Własnie muszę go chyba spytać Cytat:
![]() Cytat:
Laleczka z Melci! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Poczytałam Was troszkę jutro nadrobie troszke. Mąż wrócił z trasy i chociaż w weekend się troche małym zajmie. Mój mały syneczek już nie robi tylko "uuuuu" a rozmawia z nami jak mały osiołek uuuuu yy uuuu yy ale się uśmiałam... Jutro może uda mi się go nagrac dobranocka!
|
|||||||
|
|
|
#1747 | |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, pamiętacie jak kiedyś pisałam Wam o dziewczynie, która urodziła w domu bo nie zdążyła do szpitala?
otóż w pierwszy dzień świąt urodziła kolejne, 4 już dziecko, także chłopiec ![]() a dziewczyna młodsza ode mnie o kilka lat... ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Cytat:
nawet o tym nie pomyślałam mam nurofen w syropie. |
|
|
|
|
#1748 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1749 |
|
Zakorzenienie
|
Przeżyłam właśnie chwilę grozy... Mały jak zwykle zaskrzeczał więc poszłam do niego, oczy jak 5zł i macha rączkami czyli tak jak zwykle, wyjmuję go a ten macha dalej i powietrza nie może złapać. Zaczęłam go uderzać w plecki i lecę od drugiego pokoju do TŻta, wzięłam mu jeszcze główkę w dół i przeszło, ale co się przestraszyliśmy ... Aż mi łzy pociekły, matko co za straszna chwila. Już mogę wstawać choćby 10 razy w nocy niech już się tylko to nie powtarza.
Ech.. Idę spać, dobrej nocki. |
|
|
|
#1750 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja teściowa się nie wtrąca gdyż boi się mojego męża, ale była bardzo zdziwiona, że ja z Mają do -10 na spacer chodzę. I słuchajcie, opowiadała teraz w sobotę jak była, bo oni mieszkają w domku i na dole teściowie, a na górze siostra męża z dwójką małych dzieci, że ona tak pali w nocy w piecu, że ta córka musi dwa razy w nocy dzieci przebierać bo są takie spocone Kupiłam Mai takie body http://www.hm.com/pl/product/06877?a...rticle=06877-B będzie miała na lato a tymczasem będę zakładała jej pod bluzeczki bo szlak mnie trafia jak mam jej założyć jakąś bluzeczkę z długim rękawkiem i pod to body z długim (bo jak nie założę body to zaraz brzuch będzie na wierzchu). Nie znoszę wciskać jednego rękawka na drugi kiedy oba są obcisłe.
|
|
#1751 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Lenie też czasem zdarzy się przytkać, zwłaszcza przy ulewaniu
|
|
|
|
|
#1752 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dziękuję ciepłe słowa. Mam olbrzymią nadzieję, że w środę na wizycie nie będzie już żadnych szmerów.
W ogóle nasze dziecię dzielnie znosi inhalacje. Nawet dzisiaj dwa razy robił je sobie sam. A jak śmiesznie próbuje języczkiem lizać tę parę, cudak mój kochany. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
|
|
#1753 |
|
Zakorzenienie
|
Dearlie mój też wysuwa języczek i c hce lizać parę
|
#1754 |
|
potworkowa
|
maggie ja nie dam rady otworzyć
colds Melcia fajniutka ![]() my walczymy z katarem dzisiaj mała była super pogodna przez dzień, ale jak ją przyszło uśpić na wieczór, to ryk niesamowity, aż moi rodzice do pokoju przyszli, a mama kołysała małą dobre 20 minut i dopiero zaczęła się uspokajać... ani uszy, ani nic, nie wiem co jej odbiło, paracetamol dostała i śpi ![]() współczuję Wam teściowych, ja z moim charakterem to bym chyba wyszła z siebie, jakby mi się trafił taki egzemplarz. na szczęście moja teściówka jest do rany przyłóż. wybaczcie, że zapytam wprost, ale myślałyście o jakimś nowym narybku do klubu, czy elita zamknięta już? |
|
|
|
#1755 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chusteczki nie są takie sztuczne tylko takie jakby bawełniane - no delikatne i miłe w dotyku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Może żeby nie obciążać za bardzo organizmu to może wykorzystać taki żel do dziąseł? Masz taki? Bo wyczytałam na ulotce że miejscowo znieczula Ale podkreślam że nie wiem czy to dobra rada, ja bym na Twoim miejscu pokombinowała jakoś
|
|||||
|
|
|
#1756 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja Kinga próbuje się tak oprzeć na raczkach jak Melcia na 3 fotce, ale jeszcze siły brakuje i nie może i się wkurza i piszczy, bo by tak chciała .Cytat:
.Cytat:
Ja dzisiaj coś nie mogę spać, jest mi smutno i źle ![]() Jutro na 11:40 mamy USG bioderek, dziwne, że w sobotę, dwa razy się upewniałam, no ale mi to nawet na rękę ![]() Mała się kręci czas na pierwsze nocne karmienie więc idę sobie i życzę miłej nocy |
|||
|
|
|
#1757 |
|
potworkowa
|
ja też wrzuciłam kilka fotek Oliwki na maila
|
|
|
|
#1758 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
Nie ma nikogo to sobie monolog poprowadze ![]() Jasiu wczoraj poszedł spać za piętnaście dwunasta Za to wstał dopiero o 6 Zjadł i do zabawy - gada, strzela zwierzaczki w leżaczku. No więc siedze z NIm i czekam aż Mu się spac zachce.Wkurza mnie to , że po nocy zawsze ma pełno wydzieliny w nosie. I wtedy cały czas się zastanawiam, czy się z tego katar rozwinie czy nie ![]() Dziewczyny jak Wasze wózki dają radę na śniegu? Bo widze, żę przez noc dosyć mocno napadało i nie wiem czy dam radę iść na spacer, bo nasze służby miejskie nie święcą triumfów w odśnieżaniu
|
#1759 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
DZień dobry! Zaraz lecę na zajęcia, ale mi się nie chce
Fajna knajpka W Culce przebierałam Zołzę na spacerze i brałam kawę na wynos jak na razie ;-) Cytat:
Cytat:
miłego weekendu z mężem! ![]() Cytat:
nam pediatra zaleciła żeby pod materac włożyć klin (taka skośna poduszka) żeby dziecko nie leżało na płasko... od tej pory lepiej śpi, lepiej się jej oddycha no i nie ulewa. Cytat:
A z rękawkami kombinuję zawsze żeby nie było 2 obcisłych bo nie idzie założyc ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A nasz wózek daje sobie radę na śniegu Mamy Tutka Grandera, jest super na wyboje i śnieg.
|
||||||
|
|
|
#1760 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i o której wrócił tż? Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Wstawać
|
|
#1761 |
|
potworkowa
|
powiem Wam, że miałyście rację z tym clotrimazolem, smaruję i schodzi wszystko
|
|
|
|
#1762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śliczna! |
|
|
|
|
#1763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1764 |
|
Zakorzenienie
|
Lourose uspokoiłaś mnie z tym "katarem".
I oglądnęłam Twój wózek - konstrukcje ma jak mój więc powinien sobie poradzić. ![]() Jaś obudził się na jedzenie i poszedł spać dalej - tak to jest jak się baluje prawie do północy ![]() A czy ktoś ma porównanie Fridy i Katarku? Który lepszy?
Bo szczęście jest tam, gdzie jesteś Ty... Jestem żonką ![]() Dwa szczęścia: Jaś - 08.11.2012 Hania - 06.11.2015 Edytowane przez kraven Czas edycji: 2013-01-12 o 09:59 |
|
|
|
#1765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasami po prostu nie wierzę w to, że można być tak szczęśliwym w życiu...
|
|
|
|
|
#1766 | |||||
|
Zakorzenienie
|
masz racje kochana! Teściowa miała swój czas na wychowywanie dzieci. Odpowiedziałabym tak jak Ty.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
bo on ogólnie świetny jestFabianek leży w bujaczku i sie bawi grzechotkami. Ale on już jest duży .Kochany mój piękny chłopczyk Leżał troche na brzuszku i ciągle sie śmiał,a głowke tak trzymał,że nawet na chwilkę mu się nie zachwiała tylko kręcił na boczki .Później wrzuce zdjęcia a teraz ide ogarnąć mieszkanko
|
|||||
|
|
|
#1767 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w ogóle dla mnie to super wózek Iwa, wczoraj Ci pisałam, że nie mieliśmy takiej kupce po marchewce, a dzisiaj była takie kawałki pomarańczowej marchewki? Powiem Ci, że mój tż jak otowrzył pieluszkę to się przestraszył, że to krew ![]() Lewek, współczuję przeżyć z wczoraj ja się przeraźliwie boję się wszelkich zakrztuszeń, znam przypadek, że to się strasznie skończyło
|
|
|
|
|
#1768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1769 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry.
Co temu mojemu dziecku się poprzestawiało że je tyle w nocy, w dzień mniej je, dużo mniej, a w nocy ciągle by futrował. Nawet dziś się wodą nie dał oszukać tylko cyca szukał. No ale wyspałam się w sumie. Za to Paula mnie dobija, niosę jej śniadanie a tam na stoliku nie ma gdzie położyć bo taki syf. Co za brudas cholerny. Wyłączyłam bajki, dopóki nie posprząta porządnie, bajek nie ma. A jak nie będzie poprawy to zdejmę telewizor ze ściany i już. No nie mam na nią siły z tym sprzątaniem. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
My też mamy klin, czuję się pewniej, czy przy katarku, czy właśnie aby ślinką się nie zakrztusił. |
||||||||
|
|
|
#1770 |
|
Zakorzenienie
|
Ale tu dziś cisza. Chociaż założę się że zaraz pójdę na spacer a Wy przez godzinę natrzaskacie 3 strony
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:27.

by stan zapalny szybko minal.
a te krzyki to temperament małej
bo teraz nie czas na to!

'

Możliwe, że to tylko wynik tej infekcji, ale i tak bardzo mnie to martwi. 

ja się przeraźliwie boję się wszelkich zakrztuszeń, znam przypadek, że to się strasznie skończyło