|
|
#571 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXI) - część VI
udało mi sie wcisnac butle, wypił 60ml troche powyciekało mu, butla MAM , jadł w leżaczku trzymajac sobie butelke, moze sie uda?
![]() ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- hmm cos bylo ale nie patrzyłam bliżej co, chyba bluzki jakies ale chyba to piekne nie było, takie normalne
|
|
|
|
#572 |
|
Wtajemniczenie
|
Heloł
.Dziś nocka nam minęła, jakby lepiej, niestety nie pamiętam ile było pobudek. Jestem w nocy całkowicie nie jażąca. Cieszę się, że nie muszę dawać butli, bo nie wiem jakbym to zrobiła .Przypomniało mi się, co miałam napisać. Dep i Karolina pisałyście o tym, że dzieci są płaczliwe po wywoływanym porodzie... Moja Kaja urodziła się przez poród wywoływany. Było to przed terminem i ani ona ani ja nie byłyśmy na to gotowe. Kaja długo była bardzo płaczliwa/wrzeszcząca. Nie wiedziałam jaka była przyczyna, bo ani kolek nie miała, ani nic innego i tak w końcu zaczęłam po jakims czasie myśleć, że chyba poród mógł mieć wpływ na to jaka była. No chyba, że taki temperament .Na szczęście poza tym była pogodnym dzieckiem, bo inaczej wykończyłabym się psychicznie. Dobrze, że Nadia jest inna, bo byłoby mi ciężko. No to tyle .
|
|
|
|
#573 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w zasadzie poród miałam lekki ale z oxy. To oxy mógł mieć wpływ na zachowanie dziecka? Iga też długo dawała popalić...
|
|
|
|
#574 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#575 |
|
Wtajemniczenie
|
A może i oxy jest temu winna
. U mnie nie tylko to było podawane.Ciekawe, czy są jakieś publikacje naukowe na ten temat, chętnie bym poczytała.
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10716;88/st/20070417/n/Kaja/k/e2c9/age.png http://www.suwaczki.com/tickers/iv099vvj87icbg1b.png https://wizaz.pl/forum/album.php?u=42773 Edytowane przez buena Czas edycji: 2013-01-12 o 11:25 Powód: literówka |
|
|
|
#576 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez mialam oxy a dziec moj jak aniolek :P
hej ![]() my wstalismy pol godziny temu ![]() mala obudzila sie dwa razy w nocy na mleko za to zrehabilitowala sie bo obudzila sie o 9.30 :P kupilam wczoraj 10kg cyckow z kurczaka ![]() no a dzisiaj chcemy malowac kuchnie
|
|
|
|
#577 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#578 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Generalnie dałoby się to z psychologicznego punktu widzenia uzasadnić, co do badań- to pojęcia nie mam czy jakieś były. Młody zjadł 1/6 porcji kleiku ryżowego plus pierś i poszedł z tatą na spacer, a ja się mrożę.
|
||
|
|
|
#579 |
|
Zakorzenienie
|
bo mialam opcje kupic bardzo tanio ;P
normalnie w sklepie kg piersi kosztuje 7£, u ciapatego okolo 4.50£ ale nie lubie tych piersi bo sa jakies duze takie dziwne no nie :P a ja kupilam za 3.50 ![]() to wzielam od razu 10kg, bo minimum bylo 5, a mowie za chwile bede znowu kupowac a ze mialam miejsce w zamrazalce to dawaj ze
|
|
|
|
#580 |
|
Zakorzenienie
|
Houserka, tego jestem pewna, bo tylko 2x w zyciu widzialam kogos, kto mial cokolwiek z tej firmy. Te rzeczy sa b trudno dostepne.
Witajcie znam kubka smoothies z kiwi. Jest prze kwasne ale ja takie uwielbiam. Usypialam malucha 2,5 h. W koncu zasnela. Nie pochwalilam sie wam, ze moje dziecie namietnie krzyczy mamaaa maaamaaa. Brzmi to bardzo komicznie, gdy mnie nie ma w pokoju a ona tak wola tz zazdrosny, ze nie wola tata wiadome, ze to tylko zlepek sylab ale milo!
|
|
|
|
#581 |
|
Zadomowienie
|
Ja też miałam oxy i bardzo trudny poród zakończony cc. A moja mała jest raczej aniołkiem
zawsze jak znajomi przychodza to sie nadziwic nie mogą Rehabilitacja w końcu daje efekty!!!!!!!!!!!! przewraca ładnie na boczki. I dziś pierwszy raz na brzuszek się obróciła. pani neurolog zadowolona z postępów. Dostaliśmy skierowanie na usg głowy żeby powtórzyć i jeszcze 5 tygodni rehabilitacji Może się wyrobie z ta rehabilitacja przed powrotem do pracy.
|
|
|
|
#582 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszły mi w końcu moje zakupy z C&A
babka na poczcie stwierdziła, że od poniedziałku się za nich wezmą bo tak być nie może)fajne te rzeczy, jestem bardzo zadowolona
|
#583 |
|
Zakorzenienie
|
A do mnie przyszły zdjęcia
Zamówiłam w środę wieczorem, w czwartek wysłali-spodziewałam się ich najwcześniej w poniedziałek
|
|
|
|
#584 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Wszystkiego najlepszego dla Poli ![]() Ja też miałam poród z oxy. W ogóle bardzo długo męczyli Fabiego, bo 17 godzin... I też pierwsze 3 miesiące była katastrofa. Bardzo dużo płakał i miał ogromne kolki... Może to rzeczywiście skutek długiego i ciężkiego porodu? ![]() ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Tak w ogóle całą noc nie spałam... Płakałam z bólu. Prawa pierś do był jeden wielki guz... Wybudzałam Fabiego co 1,5 godziny żeby mi pomógł, bo nie dawałam sobie rady Masowałam te guzy, ale jeszcze bardziej bolało... Na szczęście w większości już zeszły i oby nie wróciły |
|
|
|
#585 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dla PoliCytat:
Ja miałam pierwsze wywoływanie porodu w poniedziałek - oxy, wtorek, środa, czwartek - zastrzyk. Czwartek - oxy. Piątek urodziłam - też z pomocą oxy. Mój syn jest bardzo grzeczny, w ogóle prawie nie płacze. Nie miał kolek. Awantury z ostrym rykiem to mogę policzyć na palcach jednej ręki.
|
||||
|
|
|
#586 |
|
Zakorzenienie
|
mnie sie wydaje ż eporód z oxy nie ma nic do tego czy dziecko jest rozdarte czy nie
|
|
|
|
#587 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja mama oba porody miała z oxy i mówi, że i ja i brat byliśmy bardzo grzeczni - mało płakaliśmy, nie było kolek ani innych problemów. Ja bym się związku z czym innym dopatrywała
|
|
|
|
|
#588 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
mi wszystko jedno czy powie najpierw tata czy mama ![]() Cytat:
wow, ekspresowo... |
|||
|
|
|
#589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#590 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego dla Poli
![]() ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- U nas było tak że mój brat od małego się darł i w dzień i w nocy. A do mnie mama wstawała w nocy sprawdzać czy żyje
|
|
|
|
#591 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#592 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Głowa mi pęka. Cytat:
---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- Super! ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Z butli na ogół je na leżąco, w łóżeczku, zawsze na tej samej poduszce, bo na krzesełku do karmienia przechylała ją sobie tylko do jakiegoś poziomu. Przed chwilą się nakarmiła i zanęła. |
|
|
|
|
#593 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Plotkary
czasem wpadam ale nie znajduję czasu żeby pisać bo dzieć się daje we znaki - mamy już 2 dolne jedynki, i znowu chory - odchorowuje szczepionkę pozdrawiam Was wszystkie, może Was jeszcze teraz poczytam korzystając z okazji że przyciął komara
|
#594 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Byliśmy dzisiaj na zakupach. Kupiliśmy dywan do dużego pokoju. W sumie nie jestem za dywanami, ale wzięliśmy ze względu na małą. Poza tym byliśmy w sklepie dzieciowym, dzisiaj tylko oglądaliśmy. ![]() Krzesełka do karmienia różnych firm, cenowo w okolicach 300-500 zł, ale było też za 1000. Spodobało mi się jedno krzesełko, sprawdziłam w domu i okazało się, że to jest to od Phdwao. Tylko w sklepie droższe. Oglądaliśmy foteliki samochodowe. Spodobał nam się ten: http://allegro.pl/kiddy-guardianfix-...881358824.html Jednak jeszcze nie kupujemy i nie wiem czy weźmiemy ten czy inny. Muszę poczytać opinie i zobaczymy jak duża będzie córcia w momencie kiedy będziemy wymieniać fotelik. Oglądaliśmy też spacerówki, dużo fajnych Oczywiście wszystkie za niskie dla małża i póki co nic nie wybraliśmy.No to by było tyle, teraz poczytam co u Was. |
|
|
|
#595 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego dla Poli
![]() Houserka, mialam na mysli, ze zniksowalam sobie kiwi i powstal napoj bardzo fajny! Ja tez mysle ze oxy nie ma zadnego zwiazku z pozniejszym zachowaniem dziecka. |
|
|
|
#596 |
|
Zakorzenienie
|
za chiny mala nie chce jesc obiadow, kupilam gerbera a nie chce go tym bardziej
|
#597 |
|
Zakorzenienie
|
a sama jej robilas?
|
|
|
|
#598 |
|
Zakorzenienie
|
nie ze sloiczka. Jak sama zrobilam tez jesc nie chciala.
![]() ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- acha mam zamiar podwac juz mleko 2. Nie wiem czy skonczyc tą puche jedynki i dawac 2 czy jak? nie mam dzis w ogole ochoty na nic. jest mi smutno
|
#600 |
|
Zakorzenienie
|
a pisalyscie ze drugie nie chetnie dzieci piją ciekawe jak moja
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:59.

.
.
szkoda ze bez mojej wiedzy,a le nie miałam sil pytac co mi podają
po co Ci tyle?

tz zazdrosny, ze nie wola tata 

Masowałam te guzy, ale jeszcze bardziej bolało... Na szczęście w większości już zeszły i oby nie wróciły
dla Poli