W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6 - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 7 części naszego wątku ??
Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7 8 16,67%
Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.7 4 8,33%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.7 3 6,25%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.7 2 4,17%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.7 2 4,17%
Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.7 5 10,42%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.7 1 2,08%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.7 5 10,42%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.7 7 14,58%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.7 2 4,17%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.7 4 8,33%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.7 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.7 2 4,17%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.7 2 4,17%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.7 1 2,08%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-12, 13:26   #4561
diabli
Zakorzenienie

Dot.: W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
To przecież możesz pizzę z sosem czosnkowym zrobić.
nie dokonczylam mysli, chce mi sie sosu z ulubionej pizzerii nie wyjdzie mi taki. poza tym dzisiaj chyba za duzego mam lenia zeby robic pizze. zamowie, a tamta polecana zrobie na pewno, ale zabiore sie za to wczesniej
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-12, 13:27   #4562
Ashyshqa
Zakorzenienie

Dot.: W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
dziewczyny z Wawy- szukam jakiegoś fajnego lumpeksa, gdzie można kupować tanio ubranka dziecięce? Ktoś? coś?
Hmm, nie wiem gdzie mieszkasz, ale u mnie na Pradze ( ) dużego wyboru nie ma.. Jest kilka na Wiatracznej i tam ostatnio kupiłam parę rzeczy. Ale niestety jak wszystko w stolicy, lumpeksy też są drogie 0k. 80zł/kg czesto widzę (WTF??) Trafił mi się jeden na Wiatracznej (zaraz przy szkole Speak Up) Gdzie akurat było 22zł/kg i były fajniutkie rzeczy.
Ja mam zamiar połazić w Lublinie jak się tam wybiorę pod koniec stycznia (będziemy z drugą cieżaróweczką polować na okazje - choć nie wiem jak to się skończy, bo ona też będzie miała córeczkę, więc może byc wojna o co fajniejsze kąski ) i podejrzewam, że Ty też byłabyś bardziej zadowolona z zakupów w rodzinnej miejscowości. Mam koleżankę z okolic Chełma i zawsze zazdroszczę jej ciuchów, które sobie właśnie w Chełmie na lumpkach kupuje

Ja jak powiedziałam tak zrobiłam, pobiegłam do sklepu, kupiłam kartonową karpatę i będę z niej robić ptysie Dzisiaj jakiś dzień obżarstwa na wątku

Edytowane przez Ashyshqa
Czas edycji: 2013-01-12 o 13:28
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-12, 13:28   #4563
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
byłam dziś u ginka..
małe zdrowe ..ruchliwe..pięknee!!!
na 90% chłopak!!!
trzeciiiii!!!!
ach....
super, ze wszystko ok. i gratulacje kolejnego mezczyzny! ja to Ci po cichu zazdroszcze. sami mezczyzni wokol...musisz czuc sie wyjatkowo jak w rodzince.pl
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-12, 13:29   #4564
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
ufff posprzatane, ciasto upieczone, spacer po obiedzie zaliczony. Pozostaje słodkie lenistwo:P
ale masz energii!

ada za wizytę i kolejnego syna

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa
Ja jak powiedziałam tak zrobiłam, pobiegłam do sklepu, kupiłam kartonową karpatę i będę z niej robić ptysie Dzisiaj jakiś dzień obżarstwa na wątku
dokładnie idę piec moje drożdżówki, już na pewno pięknie wyrosły
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-12, 13:31   #4565
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość

Kochana, ja wierze, że dacie sobie radę bez niczyjej pomocy i jeszcze im wszystkim pokażecie środkowy palec! A przynajmniej za to trzymam (za to, żeby Wam się udało, a nie za palec środkowy ).

Mi osobiście nikt niczego nie da. Jedynie co, to kuzyna żona czeka na znak co do płci, bo ma trochę ciuszków po moim chrześniaku, ale tak od roczku wzwyż, wszystkiego dla małego maluszka się pozbyła...
Łóżeczko, wózek, wyprawkę, wszystko po prostu kupujemy sami. Nikt się z niczym nie oferował... W rodzinie nie mamy po kim dostać, od znajomych prosić nie będziemy- pisałam Wam historię pani B.
Jedyne, to wiadomo, że jak ktoś przychodzi w gości, to coś tam przynosi, i to w zasadzie byłoby tyle z darowanych rzeczy...

Uciekam na miasto. Koleżanka wypatrzyła na lumpach za 12 zł jakąś fajną jeansową tuniczkę na brzuszek. Idę obadać co i jak. Najśmieszniejsze (chociaż wcale mi nie do śmiechu), że ja bez kasy i muszę się zapożyczyć chyba po raz pierwszy w życiu u mojej 15-letniej siostry
też musimy ami zkompletowac wyprawkę i powiem wam, że pierwszy raz na forum usłyszałam o czymś takim jak dziadek ma kupowac to czy tamto... I tu w rejonie wiem, że czegoś takiego nie ma... jedyne co to pewnie skapnie kilka ciuszków od bratowej i to ona ma większość chlopięcych ale jest kilka neutralnych, może od szwagierki tyle że ona wszystko z ciuchów miała to tez dużo zmechaconych a ona nowych nie kupowała...
łożeczko, wanienka, no wszystko wszystko trzeba kupić od podstaw...
kasy też nie mamy nie wiadomo ile bo co to ta najniższa wypłata?? tyle co może gdzieś próbuje o jakieś zasiłki... i dobrze, że mieszkamy u rodziców to wiadomo, że cżłowiek kase daje, ale nie tyle co za wynajem....

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
Odnośnie kupowania czegoś przez dziadków. Czytałam gdzieś że to takie naturalne że się mówi jednym dziadkom że mają kupić np. łóżeczko, drugim, że coś tam. Ale jakoś mi by głupio było samej narzucać...a ani moi ani męża rodzice nic na razie nie mówią. Co prawda moja mama była ze mną po różne ciuszki i za większość zapłaciła więc nie oczekuje czegoś więcej. Ale piszę tak ogólnie, że chyba rzadko rodzice sami się narzucają i raczej trzeba właśnie samemu coś zaproponować
dokładnie... mi rodzice zaproponowali położną bo płacili bratowej to dla mnie bardzo duzo, ale nic im nie mówiłam.
Cytat:
Jakie ciacho?

U mnie śnieg pada od rana więc ze spaceru nici. Chyba jutro pospacerujemy po markecie, bo mi się przypomnialo, że ten weekend jest święto kawy w tchibo a mi się kawa kończy więc trzeba podjechać.
takie na szybko
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg szybkie_ciasto_z_jablkami_popup_watermark.jpg (234,6 KB, 19 załadowań)
Stary 2013-01-12, 13:32   #4566
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
witam się bo dłuższej nieobecności

miałam problem z netem..a raczej nową usługą którą chciałam zarejestrowac..i zepsułam Livebox

do rzeczy błagam ..
skróćcie mi bagatelka tydzień w dwóch słowach..konkrety ..nowości itp..
jakieś 3000postów ..żarcik..hi hi

byłam dziś u ginka..
na 90% chłopak!!!
trzeciiiii!!!!
ach....
klask i: mama królowa ) super
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-12, 13:34   #4567
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:

miałam problem z netem..a raczej nową usługą którą chciałam zarejestrowac..i zepsułam Livebox

do rzeczy błagam ..

byłam dziś u ginka..
na 90% chłopak!!!
trzeciiiii!!!!
ach....
heh gratuluję kolejnego chłopca widocznie męskie geny biorą góre:P
z nowości to się pochwalę , że wczoraj się dowiedziałam, że będzie córcia

colorku chyba tzeba zrobić jak radzą dziewczyny... próbowac się od tego odciąć bo tylko cierpisz... tylko przykre mieć takich rodziców... Bo nawet nie zaproponowała , że w razie szpitala je weźmie...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-12, 13:34   #4568
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
brzmi fajnie. na pewno kiedys sprobuje. u mnie takie kotlety robi sie z gotowanych ziemniakow z poprzedniego dnia. trzeba te ziemniaki i cebule przepuscic przez maszynke, jajko, sol pieprz. obtoczyc w bulce tartej i na patelnie. do tego sosik pieczarkowy i mniaaam!
I szybko się robi
A te z ziemniaków robi moja teściowa, też z sosikiem pieczarkowym

Cytat:
byłam dziś u ginka..
na 90% chłopak!!!
trzeciiiii!!!!
ach....
Super! Gratuluję siusiaka!

Mysia- wszystkiego co najlepsze na Nowej Drodze Życia!

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-12, 13:35   #4569
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:

do rzeczy błagam ..

byłam dziś u ginka..
na 90% chłopak!!!
trzeciiiii!!!!
ach....
Będą Cię nosić na rękach i chociaż nie zbankrutujesz na podpaskach

Najważniejsze, że zdrowe

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-12, 13:35   #4570
nuna2
Zakorzenienie

Mysia: miłości, szczęścia, zdrowego dzieciątka
Stary 2013-01-12, 13:37   #4571
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
super, ze wszystko ok. i gratulacje kolejnego mezczyzny! ja to Ci po cichu zazdroszcze. sami mezczyzni wokol...musisz czuc sie wyjatkowo jak w rodzince.pl
Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
ale masz energii!

dzięki dziewczyny

Qrcze...a myślałam że dziewczynka tym razem...
tak czułam....może jeszcze się odmieni....?!
tu na wątku cuda się zdarzają...
ale ...chłopczyk to też fajna sprawa..ja kocham byc mamą chłopców..widocz nie taką mamą mam byc..
matką trzech synów
no nic już powiedziałam do tż że pewnie uda się za czwartym razem he he....

masz racje diabli ..teraz to rodzinka.pl jak sie patrzy..
i jeszcze dwa psy...
no nie... chociaż świnka morska jest kobietką

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-12, 13:37   #4572
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
ale masz energii!

no wiesz spacer był 20 minutowy, ale po chorobie zaczne od tego:P obiad to tylko rosołek i mięsko gotowane z rosołka i ziemniaczki to szybkie, a do posprzątania nie mialam wiele 3 pokoje i kuchnia bo za bardzo tez nie chce sie pzeciazać
Stary 2013-01-12, 13:41   #4573
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
klask i: mama królowa ) super
fajnie to brzmi

Cytat:

colorku chyba tzeba zrobić jak radzą dziewczyny... próbowac się od tego odciąć bo tylko cierpisz... tylko przykre mieć takich rodziców... Bo nawet nie zaproponowała , że w razie szpitala je weźmie...
wow..dziewczynka...gratul uje nuna

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
I szybko się robi
A te z ziemniaków robi moja teściowa, też z sosikiem pieczarkowym

Super! Gratuluję siusiaka!

Mysia- wszystkiego co najlepsze na Nowej Drodze Życia!
dzieki

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Będą Cię nosić na rękach i chociaż nie zbankrutujesz na podpaskach

Najważniejsze, że zdrowe
o tak...ruszał się jak szalony...

o tak podpaski!

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-12, 13:43   #4574
cloche
Zakorzenienie

teraz nawet w weekendy ciężko was nadrobić

gratuluję więc zbiorowo wszystkich ujawnionych w końcu siuraków i cipuszek oraz od wczoraj chyba dwóch ślubów

ja się zmywam, będę jutro wieczorem
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-12, 13:44   #4575
humpback
Zakorzenienie

Cytat:

takie na szybko
wygląda pysznie, a jak na szybko to ja poprosze przepis uwielbiam wszystko co dobre i szybko się robi

Cytat:
Napisane przez nuna2
no wiesz spacer był 20 minutowy, ale po chorobie zaczne od tego:P obiad to tylko rosołek i mięsko gotowane z rosołka i ziemniaczki to szybkie, a do posprzątania nie mialam wiele 3 pokoje i kuchnia bo za bardzo tez nie chce sie pzeciazać
ja żeby się nie przeciążać nie sprzątałam nic, bo stwierdziłam że i tak nikt nie przychodzi do nas. gotować nie gotuje przez cały weekend. jedynie rano te zakupy w poszukiwaniu brązowego cukru i przez niemalże pół dnia robienie drożdżówek także w porównaniu do mnie to odwaliłaś kawał dobrej roboty
Stary 2013-01-12, 13:49   #4576
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
wygląda pysznie, a jak na szybko to ja poprosze przepis uwielbiam wszystko co dobre i szybko się robi

ja żeby się nie przeciążać nie sprzątałam nic, bo stwierdziłam że i tak nikt nie przychodzi do nas. gotować nie gotuje przez cały weekend. jedynie rano te zakupy w poszukiwaniu brązowego cukru i przez niemalże pół dnia robienie drożdżówek także w porównaniu do mnie to odwaliłaś kawał dobrej roboty
no więc tak:
5 jajek
szklanka cukru
2/3 szklanki oleju
2 szklanki mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
2 łyżeczki cynamonu
1/2 łyżeczka sody
z 5-6 jabłek średniej wielkości-obrać zkroić w grubą kostkę

jajka ucieramy z cukrem dodajemy olej, mąkę wymieszaną z proszkami, cynamon(można dodatkowo 2 łyżeczki kakao) miksujemy dodajemy jabłka pokrojone w kostke mieszamy i na blache i pieczemy 40 minut w 180 stop.
Stary 2013-01-12, 13:49   #4577
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
ufff posprzatane, ciasto upieczone, spacer po obiedzie zaliczony. Pozostaje słodkie lenistwo:P
To plan dnia wykonany

Cytat:
A starego wózka już nie masz?
Coś Ty My początkowo mieliśmy plan na 2 dzieci. Plan został wykonany i po drugim synku oddawaliśmy wszystko na bieżąco.. Na trzecie nas wzięło wiosną zeszłego roku, a dokładnie to mnie Potem z upływem niedługiego czasu zaraziłam tym męża i o to tym sposobem zaszłam we wrześniu w ciąże.
Zaczynamy wszystko od nowa

Cytat:

do rzeczy błagam ..

byłam dziś u ginka..
na 90% chłopak!!!
trzeciiiii!!!!
ach....
O jaaaaGratuluje siuraka
Nie łam się ja za kilka dni do Ciebie dołącze

Cytat:

Ooo o tym to nawet nie wspominam

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-12, 13:50   #4578
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cześć
U mnie noc straszna - budziłam się chyba z 3 razy, za każdym razem z powodu jakiegoś koszmaru ; no i strasznie niewygodnie mi się już śpi, więc za chwilę jedziemy do apteki, na małe zakupy i koniecznie po rogala. Gorączki na szczęście nie mam, ale jestem osłabiona , wczoraj najniższa temp to 35,4 , dziś już temp w normie... Mam nadzieję, że do pon wszystko będzie ok . Postaram się odezwać wieczorem

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-12, 13:50   #4579
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2
no więc tak:
5 jajek
szklanka cukru
2/3 szklanki oleju
2 szklanki mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
2 łyżeczki cynamonu
1/2 łyżeczka sody
z 5-6 jabłek średniej wielkości-obrać zkroić w grubą kostkę

jajka ucieramy z cukrem dodajemy olej, mąkę wymieszaną z proszkami, cynamon(można dodatkowo 2 łyżeczki kakao) miksujemy dodajemy jabłka pokrojone w kostke mieszamy i na blache i pieczemy 40 minut w 180 stop.
dzięki to proporcje na dużą blachę? będzie u mnie na przyszły weekend

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-12, 13:53   #4580
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki to proporcje na dużą blachę? będzie u mnie na przyszły weekend
no na dużą na dużą chcialam zrobić co szybkiego a dobrego
Stary 2013-01-12, 13:54   #4581
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość

O jaaaaGratuluje siuraka
Nie łam się ja za kilka dni do Ciebie dołącze
u ciebie siuraka nie będzie, cały wątek zaciska za to kciuki

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Cześć
U mnie noc straszna - budziłam się chyba z 3 razy, za każdym razem z powodu jakiegoś koszmaru ; no i strasznie niewygodnie mi się już śpi, więc za chwilę jedziemy do apteki, na małe zakupy i koniecznie po rogala. Gorączki na szczęście nie mam, ale jestem osłabiona , wczoraj najniższa temp to 35,4 , dziś już temp w normie... Mam nadzieję, że do pon wszystko będzie ok . Postaram się odezwać wieczorem
oj, no to szybkich i udanych zakupów i odpoczynku
Stary 2013-01-12, 13:55   #4582
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:

byłam dziś u ginka..
na 90% chłopak!!!
trzeciiiii!!!!
ach....
Gratuluje trzeciego mężczyzny w domku , a właściwie czwartego łącznie z mężem

Dziewczyny czy wy też macie jakiś obniżony nastrój. Ja generalnie chodzę zła i nafochowana. Wstaliśmy, zjedliśmy śniadanie, posprzątaliśmy z lekka ( z lekka, bo ja codziennie coś tam sprzątam i właściwie to nie ma za bardzo co sprzątać w weekend), w dużym pokoju zrobiliśmy przemeblowanie ( poprzestawialiśmy meble, tak by było więcej miejsca) i teraz TŻ pojechał do fryzjera. Ale w trakcie tych wszystkich czynności to raczej powarkiwałam...ech...:mad :

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-12, 14:00   #4583
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Dziekuje Kochane za mile komentarze
Brzusio nie jest malusi,tylko zgrabniutki :P
Juz i tak wczoraj jak sie przebieralam do spania to Tz stwierdzil "ale spuchlas..."
A ja?? Hmm czuje sie pieknie,jeszcze dzis poczulam chec zrobienia make-up,i pazurki wkoncu pomalowalam i stwierdzilam ze Jessy moze byc dumna ze ma taka mamusie hihi

Mmm widze wzielyscie sie za wypieki...pyyycha
Nuna ciacho wyglada super

Ja poki co czekam na Tz,zjemy obiadek i pojedziemy na zakupy

Mysia Wszystkiego co najlepsze na Nowej Drodze Zycia,oby spelnily sie Wasze najskrytsze marzenia,milosc kwitla do konca Waszych dni,a potomstwo dawalo Wam najwieksza radosc jaka mozna przezyc
29/10/12 Pierwsze USG
3/12/12 Pierwsze kopniaczki
Nasze Maleństwo
Inna_Uk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-12, 14:00   #4584
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
fajnie to brzmi

wow..dziewczynka...gratul uje nuna

dzieki

o tak...ruszał się jak szalony...

o tak podpaski!
kolezanka mi tak napisala jak tylko uslyszala ze potwierdzony chlopak, a ona sama mama 2 chlopcow i na pocieszenie mi napisala nei martw sie , bedziesz miala fajnie bedziesz taka mama królowa hehehe i mi sie to spodobalo heheh

Cytat:
Cześć
oby nie rozlozylo zdrowka
a kiedys ktoras sie pytala ile po porodzie brzuch znika oto ja niecale 4 mc po porodzie jakis tam brzusio byl ale juz zanikal eheh

słabo widac postarams ie normalnie dodac

Edytowane przez banka26
Czas edycji: 2013-01-12 o 14:01
Stary 2013-01-12, 14:00   #4585
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy wy też macie jakiś obniżony nastrój. Ja generalnie chodzę zła i nafochowana. Wstaliśmy, zjedliśmy śniadanie, posprzątaliśmy z lekka ( z lekka, bo ja codziennie coś tam sprzątam i właściwie to nie ma za bardzo co sprzątać w weekend), w dużym pokoju zrobiliśmy przemeblowanie ( poprzestawialiśmy meble, tak by było więcej miejsca) i teraz TŻ pojechał do fryzjera. Ale w trakcie tych wszystkich czynności to raczej powarkiwałam...ech...:mad :
ja po wczorajszej wizycie mam chwilowa przerwę w powarkiwaniu. ale tak to jak tylko mam coś powtórzyć, albo coś mi nie przypasuje to warczę jak jakiś zgredek najgorszy
Stary 2013-01-12, 14:03   #4586
banka26
Zakorzenienie

udalo sie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC05616.jpg (112,2 KB, 35 załadowań)
Stary 2013-01-12, 14:08   #4587
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
gratki
przewidywana waga do porodu? omg, czego to nie wymyślą
no ja też nie wiedziałam, że tak szybko można to oszacować ale komputer to zrobił, pewnie się jeszcze zmieni i mam nadzieję, że nie na plus
Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
tylko nie wiem czy od razu nie kupić smoczka na 0+ oraz na 1+, co by kilka razy za przesyłkę nie placić, czy jednak sie wstrzymać..
pewnie oba się przydają, kup

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
1. Justi Czyli też mały akrobata? Może się w cyrku spotkają

2. Pewnie wszystkie nasze dzieci tak brykają, ale jedne lubią się popisać jak mają widownie, a inne nie lubią być podglądane
1. Może, może
2. Z pewnością
Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
Odnośnie kupowania czegoś przez dziadków. Czytałam gdzieś że to takie naturalne że się mówi jednym dziadkom że mają kupić np. łóżeczko, drugim, że coś tam. Ale jakoś mi by głupio było samej narzucać...a ani moi ani męża rodzice nic na razie nie mówią. Co prawda moja mama była ze mną po różne ciuszki i za większość zapłaciła więc nie oczekuje czegoś więcej. Ale piszę tak ogólnie, że chyba rzadko rodzice sami się narzucają i raczej trzeba właśnie samemu coś zaproponować
Ja bym tak nie mogła powiedzieć nikomu, nie lubię się narzucać
Cytat:
Napisane przez Inna_Uk Pokaż wiadomość
A jak juz prawie koncowka tej czesci to pochwale sie brzusiem
Jutro zaczynamy 23 tydz

Cytat:
Chętnie skosztuję tej Twojej kremóweczki, w zamian za to częstuj się (i kto ma jeszcze ochotę) gołębiem
To Twoje?? Piękne!!
Cytat:
byłam dziś u ginka..
na 90% chłopak!!!
trzeciiiii!!!!
ach....
jeeeej, gratulujęęę

Mysia dużo miłości na nowej drodze życia

Hump - koniecznie daj znać jak tam drożdżówki!!

---

Hejoszka

Wróciłam ze szkoły, jestem padnięta ale wszystko ładnie zaliczone
Poszłabym spać a niedługo musimy wychodzić, idziemy na urodziny do mojego chrzestnego a jutro do dziadka M. - weekend z głowy. Jak dla mnie pół biedy ale M. mi nie zdąży odpocząć... No ale cóż.

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
udalo sie
Kobieta - kameleon Ty na każdym zdjęciu inaczej wyglądasz!!

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-12, 14:11   #4588
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć
Do poniedziałku musi być wszysto ok
Mi też się nie wygodnie śpi i kulam się z boku na bok całą noc:/

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Gratuluje trzeciego mężczyzny w domku , a właściwie czwartego łącznie z mężem

Mam to samo!!!;/

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-12, 14:13   #4589
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JuSstiii
Hump - koniecznie daj znać jak tam drożdżówki!!
chwilę temu wyciągnęłam z piekarnika. piekne nie są, ale okazało się że z wydrukowanym przepisem obok mam problemy ze zrozumieniem tekstu i źle to rozcinałam ale nadzienie orzechowe jest mistrzowskie i całość jest pyszna.

zaraz idę do rodziców na obiad to wezmę im po jednej, a reszta będzie do kakao na kolację
Stary 2013-01-12, 14:18   #4590
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm, nie wiem gdzie mieszkasz, ale u mnie na Pradze ( ) dużego wyboru nie ma.. Jest kilka na Wiatracznej i tam ostatnio kupiłam parę rzeczy. Ale niestety jak wszystko w stolicy, lumpeksy też są drogie 0k. 80zł/kg czesto widzę (WTF??) Trafił mi się jeden na Wiatracznej (zaraz przy szkole Speak Up) Gdzie akurat było 22zł/kg i były fajniutkie rzeczy.
Ja mam zamiar połazić w Lublinie jak się tam wybiorę pod koniec stycznia (będziemy z drugą cieżaróweczką polować na okazje - choć nie wiem jak to się skończy, bo ona też będzie miała córeczkę, więc może byc wojna o co fajniejsze kąski ) i podejrzewam, że Ty też byłabyś bardziej zadowolona z zakupów w rodzinnej miejscowości. Mam koleżankę z okolic Chełma i zawsze zazdroszczę jej ciuchów, które sobie właśnie w Chełmie na lumpkach kupuje

no w Chełmie jest jeden taki super lump.. Ja ogólnie praktycznie nie robię zakupów w sklepach używanych, ale dwa razy z mamą tam pojechalyśmy i na prawdę ciuchy były ekstra..Do tej pory chodzę w kilku rzeczach aż się dziury porobiły.. a to chyba z 6 lat temu było. Nie wiem jak z dziecięcymi by wtedy za tym się nie patrzyłam

A w tym TK Maxie to jak cenowo? Ja zrobiłam sobie w koncu listę rzeczy jakie chce kupić z prawdopodobnymi cenami tych rzeczy i się załamałam.. pokazałam TZtowi i też się załamał..ehh

W ogole chodze jakaś taka nie w sosie.. Ale jak się dzień zaczyna od rzygania to może nie ma co się dziwić..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości