|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
|
|||
| Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. |
|
5 | 10,64% |
| Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. |
|
1 | 2,13% |
| Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. |
|
1 | 2,13% |
| Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam |
|
7 | 14,89% |
| Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. |
|
0 | 0% |
| My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. |
|
0 | 0% |
| Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" |
|
0 | 0% |
| Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy |
|
26 | 55,32% |
| Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one |
|
1 | 2,13% |
| Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
6 | 12,77% |
| Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Chyba wszystkich na sanki wywiało.
Sanki zaliczone, tyłki odmrożone, dziecko śpi a ja popijam gorącą herbatę- żyć nie umierać. ![]() Myślałam, że sanki zrobią na Hani większe wrażenie- pisków i krzyków nie było. Może przez to, że zanim się wyszykowałyśmy, złożyłyśmy i wytaszczyłyśmy sanki z piwnicy to nastała pora na drzemkę i widać, że była już zmęczona.Brumku, ale długo Was trzyma- biedni jesteście. Fajnie, że chociaż noc znośna i się wyspałaś. U Nas tylko jedna pobudka i spanie do 8. Kubek wypalony? Pokazuj! ![]() Oj Teliczku, gdyby biuro było w Poznaniu to wiesz, że już bym siedziała za biurkiem. )Widzę, że Jasiek musi mieć lekturę toaletową jak prawdziwy facet. ![]() Nie wiedziałam, że Coccodrillo jest polską firmą- ceny mają jakby co najmniej ze Stanów sprowadzali ciuszki. ![]() Fajne pomysły na prezenty dla dziadków! Również nie możemy doczekać się spotkania. (czekam na nie bardziej niż na sam wyjazd w góry Udanego wieczoru i prosimy o saneczkową fotorelację. ![]() U Nas było tak.
Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2013-01-12 o 13:39 |
|
|
|
#1382 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Cytat:
![]() A czy wy na pewno w Poznaniu mieszkacie? Bo na ostatnim zdjęciu zaobserowałam Kosciół kszałtem taki sam jak w Kaliszu
|
|
|
|
|
#1383 |
|
Zakorzenienie
|
Marzena jestem zauroczona Haniołkiem
|
|
|
|
#1384 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Iustyna-tylko myślisz nad mireną?CO przemawia na nie?Ja się naczytałam w necie, no i trochę mam obawy...ale mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Marzenka- Hania jak zwykle BOSKA ![]() Gomra z Kalisza jesteś? Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2013-01-12 o 15:01 |
|
|
|
#1385 |
|
Wtajemniczenie
|
oliweczka po pierwsze kasa
po drugie, że to znowu hormony, boję się spadku libido, tego że będę się źle czuła (jak po ostatnich tabletkach), że wypadnie i zajdę (w rodzinie mam taki przypadek, tylko to była inna spirala, ale sam fakt)za przemawia też wiele - możliwe mniejsze krwawienie, wychodzi o połowę taniej niż tabletki na 5 lat, wygoda a jak to wygląda wg Ciebie?co wyczytałaś?
|
|
#1386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i ona jest na 6 lat podobno-a wszędzie wyczytałam, że na 5.
|
|
|
|
|
#1387 |
|
Zakorzenienie
|
hejo!
Patik ja w ciąży z Alą miałam takie wirusowe zapalenie w jamie ustnej :/ msakra to była! nic jeść nie mogłam a z drugiej strony znowu mdłości z powodu pustego żołądka :/ pani w aptece zaleciła podsuszenie sudocremem a później alantan. hmm no i ja też już coś czuję, że mi się też taki zajad robi więc ciekawe czy to nie wirusowe coś jednak, ale noc dużo lepsza, Ala jeść też dzisiaj już je normalnie tylko mnie głowa od rana boli a młodsza jak na złość spać nie chce.... a co do wspólnego spania to ja też zawsze mam obawy, że jak Alę wezmę do łóżka to ona się rozbudzi bo może na palcach jednej ręki policzę ile razy razem spałyśmy baa ona nawet szybciej zasypia sama w pokoju niż w asyście (oprócz kilku wyjątków kiedy potrzebuje się poprzytulać) ale ostatnio nawet bez problemu z nami zasnęła. dziewczyny skoro mamą dwójki dzieci jest tak super to nic tylko bierzcie się do roboty będziecie nic tylko leżeć i pachnieć Brumku super Tymcio świeczki zdmuchuje ![]() Ala to bardziej pluje aczkolwiek zapalone świeczki baaardzo jej się podobają ![]() pokaż kubeczek. pokaż Marzena brawa dla Hani za SIUSIU !!! no i piękną macie córeczkę! naprawdę aż miło popatrzeć ![]() Chelsea jak jedziemy do teściów to Hania zawsze mówi, że jedziemy do Luny i Figi (suki) a nie do babci i dziadka ![]() kciuki aby ktoś zamieszkał w Twoim brzuszku ![]() Iustyna super zdjęcia ![]() nie za bardzo wiem kto jest kto, ale zdjęcia i tak cudowne ![]() Monia super, że odsmoczkowanie póki co idzie Wam tak lajtowo
|
#1388 |
|
Zakorzenienie
|
.
|
|
|
|
#1389 |
|
Wtajemniczenie
|
oliweczka ja się nie boję, że kasę stracę jak wypadnie
tylko że zajdę. kuzyn ma ślicznego synka, właśnie dzięki "zgubieniu" spirali. ja wiem, że wystaje sznurek dzięki któremu się sprawdza czy spirala nadal jest na miejscu, ale pewnie po pewnym czasie tak się przyzwawajasz, że zapominasz sprawdzaćmi dwójka wystarczy
|
|
#1390 |
|
Zadomowienie
|
Marzenko, nie mogę się napatrzeć na Hanię. Ślicznotka.
Opowiem wam sytuację z wczoraj. Tż do mnie, Ida cały dzień mówi o jakimś Jasiu. Ja na to, że pewnie chłopaka w żłobku ma i pytam ją, dba o Ciebie ten Jasiu? Przynosi Ci jakieś ciastka? Ona nic. Ja dalej, całowaliście się już? Ida - TAK!!! |
|
|
|
#1391 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1392 |
|
Zadomowienie
|
O znalazłam jeszcze zdjęcia od Justyny. Czy na zdjęciach jest mała Youyou? Wspaniałe dzieciaczki
|
|
|
|
#1393 |
|
Wtajemniczenie
|
Lili uderz w stół
![]() a tak serio, to się nie obruszaj, iwa zażartowała tak jak Ty wczoraj, że moje dzieci się trochę sobą zajmą ![]() ---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- crazy tak, to zdjęcia z sylwka jak ula u mnie była iwa moje dzieci to mała w kitkach i chłopiec w. czarnej koszulce, ten największy
|
|
#1394 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1395 |
|
Wtajemniczenie
|
spoko, przy drugim się poznasz na takich żartach
|
|
#1396 |
|
Zakorzenienie
|
dzis troche zwariowany dzien bo mala zasnela na 1 drzemke na hali gdzie artur gral w pilke nozna
wiec nie liczymy tego. ale potem w domu 2ga drzemka. zasypiala prawie 20 min, troche z poplakiwaniem, mozliwe ze dlatego ze nie bardzo chciala spac (ale wiem ze do wieczora bylby ryk gdyby nie sen). ogolnie tylko raz prosila ze chce titi (smoczka). ogladalismy dzis zdjecia i na jakims kinga zobaczyla siebie ze smoczkiem i zaczela pokazywac na buzie i mowi "titi"
|
|
|
|
#1397 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Brumek ja bym to nazwała dorastaniem a nie starzeniem
![]() Isia z opowieści o "biba" padłam ![]() Cytat:
to już poważny krok w dorosłość !!!Cytat:
my już wiemy skąd mlody ma tyle sił , on od nas wysysa energię ![]() a co do zdania o MS zgadzam sie w zupelności Cytat:
booooooskie zdjecia i dzieciaczki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
sliczna Hania bry my dziś zaliczyliśmy krotki wypad na sanki z czego Szymek więcej frajdy mial z rzucania śnieżkami i patrzenia jak rodzice zjeżdżają na jego sankach ![]() po szczepieniu noc spokojna , gorączki niet więc jestem happy poniżej łobuz tak w gratisie ![]() aaaa i dzień bez spania nr 2 za nami
Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2013-01-12 o 18:24 |
|||||
|
|
|
#1398 |
|
Zadomowienie
|
czesc, czolem wlasnie nadrabiam zaleglosci dzienne w jedzeniu. Jem lody i zagryzam czipsami. Pycha :P
Moj maz znowu gotowal ryz.... Dziecko padlo o 19, bo nie saplo w dzien. Maly rozrabiaka, tylko ciagle slysze "nie, nie cie". Marzenko, Dziubku sliczne te wasze dzieci
|
|
#1399 |
|
Wtajemniczenie
|
Haniołek i Szymek Ciekawe kiedy mój Szymek zobaczy śnieg
|
#1400 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc
Madziulka pewnie nie prędko
|
|
|
|
#1401 |
|
Zakorzenienie
|
Kajool moja tez wszystko na NIE i foch. Fochy pokazuje jak jej cos sie nie podoba to odwraca sie do mnie plecami zakłada ręce rak wiesz jak foch i mówi NIE. Wg widze ze zaczyna mi głowa do tylu rzucać jak mocno sie zdenerwuje i juz kilka razy walnela głowa a raz nawet męża tak uderzyła ze az sie skulil z bólu:/
Dzieciaczki Wasze sa słodkie )Az dziwne ze juz tyle czasu minęło od narodzin. ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Co do spania w zlobku dama udzie ZAWSZE spac w domu kiedy ma wagary albo weekend to spanie jej nie po drodze
|
|
|
|
#1402 | ||
|
Rozeznanie
|
Witam!
Cytat:
Marzena Coż za piekna saneczkowa stylizacja Cytat:
A przetrzymujesz go?Tzn jak Ci nie padnie np do 16 to juz nie kładziesz na drzemke?Pytam bo Ewka ok 16,17 przypomina sobie, ze jeszcze nie spała i nie wiem co robic...dzisiaj zasnela o 17 i nie moglam jej o 18 obudzic...z kolei wczesniej za chiny nie zasnie.Moze zaczne ja przetrzymywac? Szczuplaczek słodziutki!Widac,ze dobija do 90cm Kajool U Was "nie cie" u nas "ni ma" Moj tż tez ryżowy-wez mu moze z rana makaronu nagotuj TelikTo bedziemy 4go ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- A macie zimno i deszczowo, czy tylko zimno?Jak nie deszczoww to chce ![]() Nie lubie zimy!!!!!!!!wole juz jesienna depreche podwórko zasypane i widze wszystkie slady na tarasie boje sie!!!!!!!!jak zobacze jakies buty rano to.................:prosi :
Edytowane przez isiaok Czas edycji: 2013-01-12 o 21:58 |
||
|
|
|
#1403 |
|
Zadomowienie
|
isiaok ale makaron nie smierdzi
Ja w ogole mam strasznie wyczulony wech teraz, nawet TZ czasem mi nie milo pachnie. No masakra ze mna. A cos nie podpasuje, to od razu witamy toalete. A czy ja sie chwalilam, ze Szymon od tygodnia bez smoka??
|
|
#1404 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() nie chwaliłas kl aski:---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Beatka, natka,agawoo????????????? i Zanka znikneła |
|
|
|
|
#1405 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz co w zasadzie nie muszę przetrzymywać daje radę, fakt są momenty właśnie w tych godzinach o których piszesz ,że trze oczka ale za moment włącza turbo doładowanie i biega jak szalony ![]() no i u nas jakby padł o tej 17 to posprzątane więc będę jak coś musiała mu wymyślać zajecia w razie kryzysu ![]() dziś ten sam schemat co wczoraj dzień bez drzemki (od 7 do 19) i o 19 wlaśnie padł jak mucha ![]() Cytat:
za odsmoczkowanie !!!
Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2013-01-12 o 22:45 |
||
|
|
|
#1406 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mogą być jutro rzecz jasna, jak już kaca po babaskim wieczorze zaleczysz Cytat:
Wypalony ![]() Cytat:
![]() Kubek pokazuję na dole ![]() A jak Ala po całym dniu? Cytat:
![]() Czyli szał trwa Super!Szymek jest niesamowicie dorosły. Taki wysoki i chłopięcy ![]() Cytat:
Poczciwe zachcianki ![]() Pochwalę się jeszcze szybko, że Tymuś ma dwa nowe słowa w repertuarze: miś i drzwi Przedstawiam: Kubek i Szanowny Autor
|
|
#1407 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a lekarz mógłby być delikatniejszy trochę ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
a u nas leniwie, wczoraj czytałam cały dzień z telefonu, ale wieczorem padłam i już nie odpisałam :/ a dzisiejszy dzień tak szybko minął, dopiero co z łóżka wstawałam, a już noc... Heluta ma szał na dziwaczną piosenkę ("A ram zam zam") - już mi uszami wychodzi ![]() ---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- brumek, świetny kubek! i uroczy Autor! i za nowe słowa---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- PS zdradzisz, z jakich farbek korzystacie? może ściągnę pomysł
|
|||||
|
|
|
#1408 |
|
Wtajemniczenie
|
do przedwczoraj bylo nawet cieplo, w porywach do 11 stopni. Teraz zimno ale na szczescie nie pada
![]() wow, dzielo sztuki tzn Kubek bo że Tymus to sie wie od dawna
|
|
|
|
#1409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Farby mam Hobby Line i Lukas: http://agart.sklep.pl/index.php?p403...lorow-nr-16600 http://www.lukasdobrasil.com.br/prod..._porcelana.htm A konturówki też Hobby Line: http://www.kreativ-depot.de/Kreativ-...160C-Gold.html Mogę polecić bo trzymają się latami. Jeden kubek, jaki zrobiłam, ma 10 lat (z przerażeniem to własnie wyliczyłam ), moja mama codziennie używa go w pracy i farby jeszcze nie zeszły ![]()
|
|
#1410 |
|
Rozeznanie
|
Hej
wpadłam się tylko przywitać bo o 8.15 muszę wyjść. Pochwalę się- wczoraj z egzaminu ustnego z chemii kosmetycznej dostałam 5. ![]() Dziś mam 2 pisemne. Angielski i anatomia z dermatologią. Trzymajcie ![]() Brumek ten Twój Tymuś jest prześliczny ![]() ![]() Kubek fajny taki artystyczny. Może Ci wyrośnie jakiś malarz z synka
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:54.

zapraszam

Może przez to, że zanim się wyszykowałyśmy, złożyłyśmy i wytaszczyłyśmy sanki z piwnicy to nastała pora na drzemkę i widać, że była już zmęczona.
Fajnie, że chociaż noc znośna i się wyspałaś. U Nas tylko jedna pobudka i spanie do 8. 

to już poważny krok w dorosłość !!!

boje sie!!!!!!!!jak zobacze jakies buty rano to.................:prosi :
kl aski: