|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część II
Cytat:
|
|
|
|
|
#4172 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część II
Cytat:
|
|
|
#4173 |
|
Zakorzenienie
|
Podzielę się z Wami tym co mnie wczoraj wieczorem trochę zirytowało. Obserwujecie na facebooku lub oglądacie bloga Karina in Fashionland ? Kupiła buty od Valentino za 3 tysiace zł, nie są jakieś klasyczne, ponadczasowe, ale bardzo jej się podobały. Może nie poszedł taki hejt jak czasami idzie na blogu annaaaanna, ale jednak niektóre komenatrze były conajmniej dziwne, np. : to moje dwie pensje; niektórzy na takie buty musieliby 3 miesiące pracować; jak można wydawać tyle na buty ? etc. Czy to kwestia narodowości polskiej czy wszędzie tak jest, że "jak mnie nie stać to nikt nie może mieć", "nikomu nie może się udać w życiu" ? Strasznie mnie denerwuje wyliczanie ludziom wydatków, zaglądanie do portfela i ta cholerna niezdrowa zazdrość.
|
|
|
|
#4174 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
obniżanie czyjejś wartości i podnoszenie tym swojej... szkoda nerwów, są różni ludzie i nie ma co sobie nimi głowy zawracać ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4175 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie mogę tego zrozumieć i tyle. Mentalność niektórzy mają właśnie tego typu i to jest nie do wyprowadzenia. Szkoda, że takie sytuacje nie działają mobilizująco - czyli jeśli ona może to ja też itd. To niestety bardzo częste zjawisko, sama osobiście parę razy się z nim zetknęłam, a milionerką nie jestem Niekiedy jak rozmawiamy w pracy z dziewczynami o zakupach to widzę dwa takie egzemplarze wywracające oczami czy też patrzące z politowaniem na nasze marnotrawstwo pieniędzy ale - thx God - mam w większości zdrowych współpracowników w tej materii.Odnoszę wrażenie że im więcej frustracji i niezadowolenia w życiu tym bardziej otoczenie musi to odczuć - chociażby w postaci takich słabych tekstów, wyliczania wydatków itp. Wreszcie dorwałam czarne mydło w Organiqu, cieszę się, bo z tego sklepu też chciałam wypróbować, w najbliższych dniach skończę to z mydlarni Franciszka. |
|
|
|
|
#4176 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ostatnio przyznałam się siostrze, że zbieram na torebkę LV. Jej odpowiedź mnie rozniosła: "nie wiem czemu masz takie ciśnienie na markę". ....może dlatego, że na torebkę LV mam dożywotnią gwarancję? A jej torebka z Fossila za ok 600 zł po roku czasu wygląda jak popruta szmatka? Ehhh podejście się chyba nigdy nie zmieni.....
Afterhours: http://missgoodtaste.com/ Job: http://studiomac.pl http://studiomac.pl/pl/category/blog/ www.facebook.com/studiomacpl www.pinterest.com/studiomacpl www.instagram24.pl/studiomacpl Edytowane przez mm111111 Czas edycji: 2013-01-12 o 16:35 |
||
|
|
|
#4177 |
|
Zakorzenienie
|
Ja z kolei wolę kupić coś rzadziej, a lepszej jakości. Lepiej pozbierać pieniądze, rozejrzeć się na rynku, poczytać opinie w internecie niż kupić np. torebkę w H&M, która szybko się rozwali i trzeba będzie szukać kolejnej. Różne są sytuacje i różne są finanse, skoro Karina może sobie pozwolić nawet na 10 takich par butów to proszę bardzo, pokazuje je w kontekście tematyki bloga, jaką jest moda.
|
|
|
|
#4178 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie też wkurza takie wyliczanie innym wydatków. Najbardziej to widać jesli ktoś kupuje ubrania, dodatki. Koleżanka dziwiła mi się, że kupiłam dwie torby o tym samym fasonie, rózniące się kolorem - "po co ci taka sama torba, przecież masz czarną"...Gdybym jej powiedziała, że chcę kupić trobę LV za 2tys, czy inną torbę wartą więcej niż tysiąc, to pewnie powiedziałaby, że mi odbiło.
Często się z tym spotykam, że jak ktoś wydaje na ubiór, to jest głupi, marnuje pieniądze, które mógłby (zdaniem krytyków) wydać na coś konkretnego. Inaczej jednak patrzy się na ludzi, którz wydają pół pensji na papierosy czy alkohol - oni nie są napiętnowani, bo palenie czy picie jest nrmalne, a strojenie się to już nie... Przecież każdy ma prawo wydawać swoją kasę (nie ważne czy własnoręcznie zarobioną, czy wziętą od rodziców-każdy ma taką sytuację, jaką ma i tu też nie powinno być komentarzy) tak jak mu się podoba i na co chce.
Mówiła, że wyszła tego dnia z bukietem żółtych kwiatów właśnie po to, bym ją wreszcie odnalazł. Gdyby tak się nie stało otrułaby się, bo jej życie było pozbawione sensu... M&M ![]() Instagram http://instagram.com/paulinamigotka |
|
|
|
#4179 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mimo, że kupuję tańsze torebki, to na szczęście mi się nie rozwalają żywotność niektórych mogę powoli już liczyć w latach... Moim zdaniem naprawdę szkoda zawracać sobie głupotą ludzką głowy. Kiedyś już chyba był ten temat poruszany odnośnie tego co zawistne babska pisały do blekitnego_nieba. One są nieszczęśliwe, na starość zapewne zgorzknieją... trzeba współczuć takim ludziom ![]() a teraz szybka drzemka i do nauki |
|
|
|
|
#4181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4182 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie ciuch jest lepszą inwestycją, bo nawet jak się zniszczy po czasie, to i tak kilkanaście razy go założę, a papieros pójdzie z dymem w kilka minut.
Z resztą nie moja sprawa każdy niech robi co chce, ale nie lubię jak ktoś na mnie krzywo patrzy, tylko dlatego, że kupiłam kolejną torbę, czy spodnie... Żyj i daj zyć innym!
Mówiła, że wyszła tego dnia z bukietem żółtych kwiatów właśnie po to, bym ją wreszcie odnalazł. Gdyby tak się nie stało otrułaby się, bo jej życie było pozbawione sensu... M&M ![]() Instagram http://instagram.com/paulinamigotka |
|
|
|
#4183 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4185 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czasami robimy sobie kilkuosobowego swapa, bo mamy podobne rozmiary, to też fajne rozwiązanie Cytat:
Grrrrrrr......
|
||
|
|
|
#4186 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W głowie mi się to nie mieści. I przyznam, że czasem wchodzę na bloga aannaaa (?), takiej dziewczyny z wielkimi włosami, żeby poczytać takie komentarze. Najpierw chce mi się śmiać, a potem już mnie tylko boli... Jeden mi szczególnie zapadł w pamięć - że nie powinna zostawać dermatologiem, bo zarobi dużo pieniędzy, a już ma za dużo, a najlepiej żeby za darmo pracowała ![]() I jeszcze jedna rzecz mnie dziwi: teksty typu "ja gdybym miał 3 tysiące to bym pojechał na wakacje, a nie wydał na buty". Jakby osoba, którą na takie buty stać musiała wybierać :P ---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- Cytat:
Edytowane przez Maqua Czas edycji: 2013-01-12 o 17:41 |
||
|
|
|
#4187 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4188 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie już bardziej rozwala na części pierwsze narzekanie na wysokość rachunków czy ogólną "biedę" przy wypalaniu 3 paczek dziennie. Papieroski to przecież nie wydatek. Cytat:
|
||
|
|
|
#4189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4190 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, jestem na etapie poszukiwań lakieru do paznokci, takiego mlecznego, półprzezroczystego, możecie coś polecić? Ważne, żeby był bez drobinek i nie perłowy, może być mat. Marzy mi się taki lekko biały...
|
|
|
|
|
#4191 |
|
Zakorzenienie
|
pewnie jakby dokleić napis Hunter to niczym by się nie różniły
![]() wrzucam kilka inspiracji, mam nadzieję, ze nic się nie powtórzyło
|
|
#4192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Polecam, cudny jest
|
|
#4193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4194 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4195 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny co tu daleko szukać po obcych ludziach...
moja mama i siostra do dziś nie wiedzą ile dałam za nowy komputer coz ludzie na głupoty kase maja, a krytykują tych, który potraią sobie odmówić "mniejszych" rzeczy co by mieć "większe"
|
#4196 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4197 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do poruszonego tematu to calkowicie zgadzam się z Wami. Dlatego tez kiedy ktoś mnie pyta ile za co zapłaciłam to nie odpowiadam. Z resztą zwykle pytają osoby nastawione na hejt, bo te, ktore znają się na rzeczy to pytać nie muszą ![]() Mnie to ściska jak czytam niektóre komentarze. I uważam też, ze to głownie domena Polaków. I wcale się nie dziwie, że niektore blogerki nie udostępniają funkcji komentarzy. Aha, przypomniał mi się hit, kiedy Mariannan pokazała na blogu torebkę MK. I dostała wtedy komentarz z lekko nieskładnym angielskim, może nie dosłownie, ale coś w stylu: czy wie ile to jest w Polsce 350 dolarów?!? I jak śmie kupić taaaaką torebkę, przecież nie każdego na nią stać, może ją tak, ale nikogo w Pl. Komentarz był od Kasi z Polski
|
|
|
|
|
#4198 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moim zdaniem wytykanie komuś tego, ile wydaje na zakupy, jest przejawem chamstwa. Nie wyobrażam sobie, żebym musiała się komuś tłumaczyć, dlaczego i za ile coś kupuję. Poza tym ludzie mają różne możliwości i różne priorytety, więc jeśli ktoś lubi markowe ubrania i dodatki i stać go na nie, to dlaczego ma ich sobie odmawiać?
|
|
|
|
|
#4199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też widziałam, ale ja już się tylko z tego śmieję |
|
|
|
|
#4200 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:44.

obniżanie czyjejś wartości i podnoszenie tym swojej... szkoda nerwów, są różni ludzie i nie ma co sobie nimi głowy zawracać 
Nie mogę tego zrozumieć i tyle. Mentalność niektórzy mają właśnie tego typu i to jest nie do wyprowadzenia. Szkoda, że takie sytuacje nie działają mobilizująco - czyli jeśli ona może to ja też itd. To niestety bardzo częste zjawisko, sama osobiście parę razy się z nim zetknęłam, a milionerką nie jestem

Grrrrrrr......
W głowie mi się to nie mieści. I przyznam, że czasem wchodzę na bloga aannaaa (?), takiej dziewczyny z wielkimi włosami, żeby poczytać takie komentarze. Najpierw chce mi się śmiać, a potem już mnie tylko boli... Jeden mi szczególnie zapadł w pamięć - że nie powinna zostawać dermatologiem, bo zarobi dużo pieniędzy, a już ma za dużo, a najlepiej żeby za darmo pracowała 
Moim zdaniem wytykanie komuś tego, ile wydaje na zakupy, jest przejawem chamstwa. Nie wyobrażam sobie, żebym musiała się komuś tłumaczyć, dlaczego i za ile coś kupuję. Poza tym ludzie mają różne możliwości i różne priorytety, więc jeśli ktoś lubi markowe ubrania i dodatki i stać go na nie, to dlaczego ma ich sobie odmawiać?