|
|
#601 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXI) - część VI
Pisałam ostatnio, że Luśka mogłaby nauczyć się wkładać zabawki do pudełka a nie tylko je wyjmować. No i cóż - umie
Dzisiaj tam maskotkę włożyła
|
#602 |
|
Zakorzenienie
|
mala zjadła 250 mleka i jest szczesliwa a nic innego nie chce
![]() ---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------
|
#603 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a próbowałaś słoiczki z mięskiem? u nas mały bardzo je polubił.
|
|
|
|
|
#604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#605 |
|
Zakorzenienie
|
Prince u nas tez roznie z tymi obiadkami. Nie smakuja tak dobrze jak deserki
|
|
|
|
#606 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mój dzieć jest leniwy- potrafi się przewracać na wszystkie strony- zwyczajnie mu się nie chce. U nas też warzywa są be. Z obiadkami w miejscu stoimy.
Edytowane przez LadyMagnolia Czas edycji: 2013-01-12 o 19:36 |
||
|
|
|
#607 |
|
Zakorzenienie
|
U nas hiciorem jest zupka jarzynowa z Bobovity. Za to ostatnio dałam mu dynię Babydream :pluł, krzywił się i cofało go
|
|
|
|
#608 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a pisałam mu na kartce co ma brać![]() Kupiłam Jasiowi dziś fajnego pluszaka kotka |
|
|
|
|
#610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale chyba sama mu ugotuję zupki I dodam troszkę mięska z indyka, bo kupiłam słoik z samym mięchem ![]() Chyba pizzę zamówię. Zjadłam zapiekankę ale dalej jestem głodna |
|
|
|
|
#611 | ||
|
Zadomowienie
|
Hello
![]() Widzę, że się zastanawiacie, czy podanie oxy podczas porodu mogło mieć wpływ na późniejsze zachowanie dziecka. Ponieważ nie wiem, to pewnie bym się nie odzywała, ale dyskusja wzięła się od posta Bueny odnośnie moich z KarolinąPW przypuszczeń, jaki wpływ miały nasze porody na te wieczne wrzaski naszych maluchów. O ile dobrze pamiętam, to Karolinie akcja porodowa zaczęła się sama (czy się mylę? jeśli tak, to przepraszam), natomiast u mnie poród wywołany był przed terminem, gdy nie było jeszcze absolutnie żadnych oznak, że się zbliża. Dostałam 6 dawek misoprostolu. To nazywam wywoływaniem porodu. Natomiast to, że podczas partych podłączono mi jeszcze kroplówkę z oxy - już absolutnie nie! Oxy jest podawana tak często i nagminnie, że gdyby na nią patrzeć okazałoby się, że 80% porodów jest wywoływana - czyż nie? ![]() Tak więc moje przypuszczenia biorą się nie stąd, że faszerowano mnie jakimiś tam lekami, ale z tego, że mała została przywołana na świat w momencie, kiedy ani ona się nie pchała, ani moje ciało nie było na to w najmniejszym stopniu gotowe. Dodaję też czas trwania całości (jak pisałam - mała urodziła się dopiero po 40 godzinach od momentu, kiedy zaczęto ją "wzywać") i to, jaki ten mój poród był koszmarny. Dla niej przecież w jakimś stopniu też. Oczywiście nie mam żadnej pewności, że w tym należy szukać przyczyny, ale zastanawiać się pewnie jeszcze będę nie raz i brać pod uwagę wszystkie prawdopodobne przyczyny. ![]() phdwao - poka kocyk ![]() Linka - poka buty ![]() Agunia - świetne zakupy, moim faworytem są (a to niespodzianka! ) brązowe ogrodniczki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
I myślę, że jeśli moje dziecko okazało się "uciekające", to pierwszą rzeczą, jaką zrobię, będzie kupienie takiego czegoś
|
||
|
|
|
#612 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mim zdaniem to co opisałas może miec wpływ na zdenerwowanie dziecka, sama nie wybrała tego momentu Brr ostatnio nie daje rady, wciąz marudzi Kupiłam mu BRĄZOWĄ czapkę |
||
|
|
|
#613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z pizzy 50 cm średnicy zjadam 3 kawałki! Kiedyś po jednym byłam pełna ![]() ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Co do porodu - u mnie Fabi sam wybrał moment. Nigdy nie zapomnę jak bolało pęknięcie pęcherza przed odejściem wód No, ale ułożony był odgięciowo, więc albo by utknął w kanale, albo skończyłoby się cc. Podobno i tak dosyć wcześnie mi zrobili (po 17h)... Położna mi mówiła, że drugiego dziecka nie dam rady urodzić sn, mam zbyt wąską miednicę... |
|
|
|
|
#614 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie chce juz wspominac porodu, był bardzo cięzki
|
|
|
|
|
#616 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla niejCytat:
Każde dziecko reaguje inaczej więc nie ma się co martwić. Najważniejsze, że chce jeść mleko Cytat:
Ja bym się w oxy nie dopatrywała takich zbieżności z zachowaniem dziecka. To już prędzej szukałabym związku z tym jak matka przechodziła ciążę - czy była nerwowa, spokojna, jak się odżywiała, czy piła kawę lub czarną herbatę. Czy są takie badania też nie wiem Ale zgadzam się, że zbyt wiele czynników wpływa na to jaki dziecko ma temperament Mój taki sam leń. Za nic się nie chce przewracać. Jedyne co go mobilizuje to pokazywane wcześniej tu zwierzątka chowające się lub skaczący Marian Byłam dziś w Pepco. W cenach 20-30 zł można kupić bardzo fajne dresy (od rozmiaru 68 do 86). Niestety większość jest na chłopca choć mnie się wydaje, że w niektórych to i dziewczynka by pochodziła |
|||
|
|
|
#617 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Gąsienicę znam, też mamy. A wczoraj kupiłam małej "W pogoni za życiem" - byłam w polskiej księgarni na prezentacji książki "Rodowody" R. Schindela (spotkanie z autorem, tłumaczem i dyskusja), więc przy okazji coś Zosi trzeba było wziąć ![]() myślałam, że pokażesz po prostu ze strony producenta Ale ok, "na żywo" nawet lepiej ![]() Poka czapkę |
|
|
|
|
#618 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() edit teraz tak patrze ze on jest brązowo szara albo kolor sa troche przekałamne niz w swietle dziennym Edytowane przez phdwao Czas edycji: 2013-01-12 o 20:23 |
|
|
|
|
#620 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cieszę się, że Wam się moje łupy podobają
![]() Dep wiedziałam, że najbardziej Ci się spodobają ogrodniczki ![]() Sol współczuje zastoju ![]() dla PoliCytat:
![]() Cytat:
![]() A moje dziecię dzisiaj zrobiło numer - podczołgała się do mnie pod wersalkę i jak nie reagowałam na jej obecność to mnie zaczęła wołać "ej" "ej"
|
|
#621 | |
|
Wtajemniczenie
|
Nooooo
Poważnie, Marian jest go w stanie zmusić do wielu "poświęceń". A żebyś widziała jak się w jego stronę chce przeczołgać i mu nie wychodzi... jak się złości Cytat:
Kupiłam sobie dziś sukienkę Taką:http://allegro.pl/czarna-sukienka-z-...938114919.html Chociaż zdjęcia są do
|
|
|
|
|
#622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#623 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ad2) |
|
|
|
|
#624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() smutno mi, mój małż trzeci wieczór z rzędu woli sobie pograć niż spędzić czas ze mną ![]() ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- nie wiem czy lepiej, bo mi w ogóle nie zmierzyli miednicy (jakoś takie zamieszanie się zrobiło jak mnie przyjmowali, że chyba zapomnieli, no a potem panika że dziecko za małe, że poród za słabo postępuje niby, że sterydy trzeba podać, że chyba na patologię wysłać). No i Luśka była przecież malutka. I pewnie kolejna ciąża (o ile będzie) skończy się na cc, a jakoś bym nie chciała
|
|
#625 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Fajne nabytki. |
|
|
|
|
#626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#627 |
|
Rozeznanie
|
Hej
![]() Widzę że piszecie o słoiczkach. Jaś zjada wszystko co mu damy, i dynię i zupkę i deserki wszystko mu smakuje i na szczęście problemów brzuszkowych po tym nie ma ![]() No i przyszłam się pochwalić że mamy 1ego zęba późno w stosunku do Waszych pociech ale ważne że jest
|
|
|
|
#628 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() masakra jakaś. Mi ciotka ginekolog powiedziała, że następny poród będzie krótszy i szybszy To chyba będę musiała pod szpitalem czatować i modlić się, żeby mnie nie porozrywało.
|
|
|
|
|
#629 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Eeeee, takie zdjęcie było Ale większy rozmiar też wygląda dobrze
|
|
|
|
|
#630 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:56.

Dzisiaj tam maskotkę włożyła

a próbowałaś słoiczki z mięskiem? u nas mały bardzo je polubił.
U nas też warzywa są be. Z obiadkami w miejscu stoimy.

I dodam troszkę mięska z indyka, bo kupiłam słoik z samym mięchem
- czyż nie? 

Z pizzy 50 cm średnicy zjadam 3 kawałki! Kiedyś po jednym byłam pełna
Każde dziecko reaguje inaczej więc nie ma się co martwić. Najważniejsze, że chce jeść mleko 
dla Poli