|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 7 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7 |
|
8 | 16,67% |
| Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
0 | 0% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
4 | 8,33% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.7 |
|
3 | 6,25% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.7 |
|
2 | 4,17% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.7 |
|
2 | 4,17% |
| Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.7 |
|
5 | 10,42% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
0 | 0% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
1 | 2,08% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.7 |
|
5 | 10,42% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
7 | 14,58% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
2 | 4,17% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
4 | 8,33% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.7 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
2 | 4,17% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
2 | 4,17% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
1 | 2,08% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6
Cytat:
gratulacje zonko jeszcze raz!
|
|
|
|
|
#4682 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6
Te Wasze wózki to się różnią pewnie designem
|
#4683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
#4684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wybacz zaćmienie umysłu ![]() A co powiecie na ten wózek??? Koleżanka mieszkająca w irlandii ( tam urodziła 2 dzieci) kupiła go dla młodszego smyka.. teraz zjeżdżają ostatniego stycznia na stałe do Polski . wystawiła ten wózek tam za 600zł na nasze,ale stwierdziła,że jeśli tylko uda jej się upchać ten wózek to zabierze go dla mnie tutaj no i za 400zł.. Opłaca się co???Tym bardziej,że ona nie chce odrazu ode mnie pieniędzy i powiedziała,że wózek dałaby odrazu a my ją jakoś tam spłacimy później i ogólnie dogadamy się ![]() Trzymam kciuki aby udało jej się go zabrać bo napaliłam się na niego ![]() http://www.adverts.ie/pushchairs-pra...arseat/2465419
|
|
|
#4685 |
|
Zakorzenienie
|
colorblue wózek bardzo ładny i tani! jedynie do czego mogę się przyczepić to rączka ale to taka moja mała fanaberia ![]() ---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- a co do czarnych wózków to gdybym nie kupiła tego tako to na 100% kupiłabym ten http://allegro.pl/leviroo-due-exklusiv-fotelik-spiworek-parasol-xxxl-i2921629805.html chociaż też się obawiałam czy nie za bardzo będzie w nim grzało w lecie |
|
|
|
#4686 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja chyba kościelny chcę cichy... ---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Uciekam, wrócił mąż ze sklepu pa!
|
|
#4687 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chociaz wcześniej żartowaliśmy że będziemy próbowac aż do skutku ![]() (córka) no ale ..trzech synów mi w zupełności starczy ![]() tak myslę... w sumie jakbym miała dużo kasy ..i nie musiała się martwic o byt..to rodziła ile bym mogła ![]() luuubie soobieee rooodzi ![]() Cytat:
no tak.... krawcem może już nie ale trenerem drużyny piłkarskiej już zaczynają ha ha ![]() a z tym szkoleniem kochana ..ooo... to trochę trzeba jednak przejśc i mocne nerwy miec.. po swoim nastolatku (etap głupawego buntu) aż się modle o cierpliwośc na moją nastepną dwójkę urwisków.. jeden właśnie będzie przechodził niedługo..bunt dwulatka..(takie tam..rzucanie się na podłogę w sklepie..krzyczenie wniebogłosy jak coś nie wolno..itd.....) ![]() brrrryyyyy..... Cytat:
i gratuluje udanej wizyty..no i cipuszki ach
|
|||
|
|
|
#4688 | ||||
|
Raczkowanie
|
ja miałam przy córce wózek za niecałe 500zł i sprawował się świetnie, wytrzymał mnóstwo wielokilometrowych spacerów i jeszcze by mógł być dla 2 dziecka ale już wtedy marzyl mi się lżejszy, z funkcją wpinania fotelika i inne tym podobne i że mogę teraz sobie pozwolić to taki kupię ale też nie za drogi bo niekoniecznie drogie to lepsze
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Zmiany z 2013 roku dotyczą tylko kobiet, które zaczęły urlop macierzyński 17 marca 2013 roku a w czasie wchodzenia zmian w życie będą w ostatnim tygodniu urlopu. Jednoznacznie oznacza to, że po podliczeniu czasu urlopu macierzyńskiego, pierwsze mamy przejdą na urlop rodzinny 1 września 2013 roku apropos tego cytatu to ja jestem jakis tłumok ale nie rozumiem, czy to znaczy że ta sprawa dotyczy babek, które urodzą 17 marca a reszty już nie, nawet tych co urodzą 18 czy później? to byłoby bez sensu ale jest napisane "dotyczą tylko kobiet" to tylko to co oznacza kurcze? p.s. Na pocieszenie wszelkich Waszych dolegliwości powiem Wam że ja umierałam ostatnie trzy dni, dziś oprzytomniałam to mam siłe w ogóle napisać ale wczoraj traciłam nadzieję, mam taką grypę że wczoraj nie byłam w stanie się umyć a do wc prowadził mnie mąż, lekarz chciał już do szpitala mnie wysłać ale nawet na to nie miałam sił więc poczekaliśmy do dziś i jest kapke na plus, masakra, gorączka, poty, uszy, nos, gardło, wszystko zatkane bolesne, potworne bóle głowy, koszmar. Na antybiotyk gin się nie zgodził absolutnie, został steryd, rutinoscorbin, diphergan, ibuprom i paracetamol plus wszelkie naturalne ale na mnie naturalne nie działają bo ja co chwilę mam infekce i niestety ale jak mnie rozbiera to od razu na amen. Masakra. Martwiłam się o dziecko strasznie ale rusza się więc powiinoo być ok. P.S. Vil, na moim leku napisane że może wywołać przedwczesny poród, smierć płodu i inne, z drącym sercem się coś takiego zażywa ale jak dwóch lekarzy mówi że ok i na necie mnóstwo opinii że nawet w niektórych chorobach się bierze na podtrzymanie to łatwiej było mi przełknąć a wiem że bez tego leku lub anty ciężko byłoby mi wyjść z choroby |
||||
|
|
|
#4689 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
super relacja jak dobrze, że takie wieści na Was czekały!!!Cytat:
wow, ale piękne to łóżeczko, to złapaliście okazję! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Fajny!! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
wózek...jaka miła cena podoba mi się ten popielato- białykurczę, przykro mi , że aż tak Cię rozłożyło. mam nadzieję, że ten zestaw leków Cię postawi na nogi, a od siebie polecam dużo rosołu, jeśli ma Ci kto ugotować, a także kompot z jabłek, gotowany na małej ilości wody i pity bardzo ciepły.
|
|
#4690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Zmykam, mężul dal mi nowy dysk więc trzeba coś z tym nawalającym zrobić zanim padnie do końca.
|
|
#4691 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Nie mogę narzekać, bo zawsze czymś sypnęła.. Ale skubana wypomina każdą rzecz jaką kupiła co tylko ją spotkam.. Ja to pół biedy.. ale mojej mamie kiedyś pomagała wybudować dom, w którym ona też zresztą mieszkała.. Mama się nią teraz opiekuje i dzień w dzień wysłuchuje historii o tym jak to ciężko się ten dom budowało i ile to mama dostała.. A dom był zupelnie w stanie surowym i mama go całe życie musiała doprowadzać by się dało w nim mieszkać.. Nie powiem pomogla, ale to gadanie mogłaby sobie darować..Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4692 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziękujemy! ![]() Cytat:
Dziękujemy Dziękujemy! Dziękujemy pięknie! Cipcia czy siusiak - takie samo szczęście! Dobrze, że u Was też super po wizycie ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Też się bardzo cieszę, że wszystko jest w porządku... Dziękujemy |
||
|
|
|
#4693 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ten pomysł młodzi na swoim bardziej mi się podoba.. Wydaje się, zę mniej idzie dla banku, więc mniej kasy się marnuje. |
||
|
|
|
#4694 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale kurde nie wiem jak z jakością i trochę boję się zamówić ![]() Cytat:
![]() przeleciałam tylko tą stronę.. znów się rozgadałyscie ![]() było o czymś ciekawym?
|
||
|
|
|
#4695 |
|
Zakorzenienie
|
ja zmykam, jutro pewnie będzie nowy wątek
![]() nie piszcie za dużo ![]() ---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- nie
|
|
|
|
#4696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4697 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No to czekamy na relację i zdjęcia! Cytat:
![]() Cytat:
żeby udało się go tutaj sprowadzić ![]() Boziu, jak mnie Mąż wkurza. Najpierw skoki, teraz piłka ręczna... Idę sobie coś do jedzenia zrobić, bo z tych nerwów zgłodniałam
|
|
#4698 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
teraz w ogóle to inaczej się jawi, jak się zaliczamy do grupy z dzieckiem
|
|
#4699 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wracaj do zdrówka ![]() Cytat:
![]() Teraz tylko trzymać kciuki aby udało jej się ten wózek tu ściągnąć bo bardzo mi się podoba , tanio no i nie muszę mieć kasy na już
|
|
|
#4700 |
|
Zakorzenienie
|
dobra głupie pytanie.. podobają mi sie kocyki, ale tylko w kolorze ecru z brązem.. Myślicie, zę dla takiego bobasa to warto taki kolor kupić czy on będzie wyglądał non stop jak upaprany?? z drugiej strony jak mi zielony kocyk zarzyga to też będzie równie upaprany.. ehh
za każdą pojedynczą pierdo.l.ą do tej wyprawki mam problem. Na nic kompletnie się nie mogę zdecydowac.. |
|
|
|
#4701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupuj to co się Tobie podoba. Nie ma nad czym myśleć
|
|
|
#4702 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobrze, że Ci już lepiej.
|
|
|
|
|
#4703 |
|
Zakorzenienie
|
My nie braliśmy "rodzina na swoim" bo rata wychodziła większa niż we franku ...
|
#4704 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do wózka jest lekki, przyjemnie się prowadzi i cena jest niezła. A właśnie ten kolor, o którym piszesz biorę bo ja lubię neutralne jak najmniej kolorowe, najchętniej beże ale tu nie ma takich za bardzo więc będzie ten ![]() a wiem co miałam jeszcze napisać Colorblue co do pomocy i rodziców itp. to ja mam tak mama- mieszkamy w jednym domu, każdy wprawdziew swoim mieszkaniu bo wszystko osobne ale dom jeden. Z moją córką, która ma 5 lat była bardzo mało razy, w tym po jej urodzeniu zniknęła na dwa miesiące, ogólnie mówiła że nie bedzie jej bawić, raz jak poszałm po pracy dwa tygodnie pomagała ale tylko pytała kiedy koniec itd. Teraz juz zapowiedziała że jak urodzę jej nie będzie, co do kupienia to nic nie kupiła i nie kupi na pewno a w ogóle tylko słysze po co kupować córce na przykład bo nie znosi tego tylko sęk w tym ze ja duzo ubrań małej nie kupuję wcale itd. Dużo by w ogóle pisać że miejsca by nie starczyło i szkoda mi nerwów i żalu bo już się nie raz napłakałam. Teraz leżę chora, córka chora, mąż robi co może, ze strony mamy zero... niestety ale różnie bywa naprawdę teściowa- dusza człowiek ale od jakiegoś czasu szaleje tylko za córkami jednego syna, traktuje jak swoje i w ogóle wszystko dla nich robi a gdy ja poprosiłam raz od wielu miesięcy dwa dni temu o pomoc to odmówiła, o wnuczkę nawet nie zadzwoniła zapytać jak się czuje albo jak ja się czuję a jak byłam poprzednio chora i potem po chorobie coś zażartowałam że góra do mahometa nawet w ciężkiej chorobie nie przyszła to ona na to powiedziała że była pełna nadziei że wyzdrowieję. P.S. o moją ciążę się nie pytają w ogóle, ani o badania ani nic. gdybym wczoraj trafiła do szpitala to sobie nawet powiedziałam że nawet gdyby wtedy ruszyło je poczucie dobrego zachowania to i tak zapowiedziałabym w szitalu że wpuszczać tylko męża, niestety ale za dużo przykrości i stresu ostatnio z ich strony |
|
|
|
|
#4705 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My w naszym łóżeczku musimy mieć szufladę pod, bo za dużo miejsca w mieszkaniu nie ma
|
|
#4707 | |
|
Zakorzenienie
|
Moj tz jest beznadziejny jeżeli chodzi o wyprawkę. Pokazałam mu kocyki i kolory. Powiedział, że wszystkie mu sie podobaja i jak nie wiem na co się zdecydować to żebym kupiła pierwsze z brzegu..wrrr
---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4708 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
wierzę Ci ale... na słowo
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
czy byłaś jeszcze przed zakupem? Bardzo fajny ![]() Koniecznie wpadam na kawkę Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
--- Wróciłam, nadrobiłam i chce mi się spaaać ![]() |
|||||||
|
|
|
#4709 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
weź beżowy, jeśli Ci się podoba. ja chcę kupować tylko takie kolory- jasne, neutralne, żadnych jaskrawości. uważam, że wszystko trzeba będzie prać tak samo często, bo nie chodzi tylko o widoczne plamy, ale samo odświeżenie.
|
|
#4710 |
|
Raczkowanie
|
w II trymestrze można, w I i III nie. też się cieszę że lepiej bo choć jeszcze kilka dni leżenia mnie czeka to przynajmniej wiem że idzie ku dobremu, a wczoraj miałam straszne już myśli ale tez nie byłam sobą tak się czułam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:22.

Serio. ja bym wolała sama z nim tam stać i urzędniczką, bez tych tłumów gapiów i robiących zdjęcia ciotek

i do dzisiaj wysłuchuje że ona mi AUTO KUPIŁA... no nic tylko się położyć i allachy dziękczynne trzaskać 

żeby udało się go tutaj sprowadzić 

z tym że musiałam ją piec pół godz a nie 10 min.