W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6 - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 7 części naszego wątku ??
Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7 8 16,67%
Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.7 4 8,33%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.7 3 6,25%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.7 2 4,17%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.7 2 4,17%
Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.7 5 10,42%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.7 1 2,08%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.7 5 10,42%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.7 7 14,58%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.7 2 4,17%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.7 4 8,33%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.7 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.7 2 4,17%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.7 2 4,17%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.7 1 2,08%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-12, 14:18   #4591
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
chwilę temu wyciągnęłam z piekarnika. piekne nie są, ale okazało się że z wydrukowanym przepisem obok mam problemy ze zrozumieniem tekstu i źle to rozcinałam ale nadzienie orzechowe jest mistrzowskie i całość jest pyszna.

zaraz idę do rodziców na obiad to wezmę im po jednej, a reszta będzie do kakao na kolację
Nastęnpym razem robimy motylki! tutaj instrukcja jak zawijać
http://www.mojewypieki.com/przepis/s...wym-nadzieniem
Cieszę się, że smakują a piękne być nie muszą

Nadzienie jest boskie

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2013-01-12 o 14:19
XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-12, 14:19   #4592
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes
Dot.: W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6

Hej
Mysia z okazji popełnianego małżeństwa wszystkiego najlepszego

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Bo tak jak poczytam sobie,że prawie u każdej z Was dziadki fundują albo wózek,albo łóżeczko, albo mamy już znoszą ciuszki to tak mi się smutno zrobiło jak nie wiem
Teście to teście.. pisałam Wam.. zainteresowania żadnego, a żeby coś kupić to już wogóle mogę zapomnieć..
Oj tam oj tam. Ja od nikogo nic nie oczekuje, wózek mam strasznie ciu.laty po pierwszym dziecku bo wtedy było krucho z kasą ale sami kupiliśmy, łóżeczko odkupiliśmy używane od znajomych, jakoś się dało.
Podchodze jakoś tak do tematu, że rodzice już swoje dzieci mieli i odchowali i żadnych zobowiązań względem mnie i mojej rodziny nie mają.
Z drugiej strony, raz dostałam od mojej babci "drogi" prezent ( auto z niemiec sprowadzane, zepsute, miało już wtedy 13 lat, zapłaciła za nie grosze) i do dzisiaj muszę okazywać wdzięczność i do dzisiaj wysłuchuje że ona mi AUTO KUPIŁA... no nic tylko się położyć i allachy dziękczynne trzaskać . Tak więc.. z rodziną to najlepiej na zdjęciu
Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Z góry mówię, że nie nadrobiłam bo zaraz znikam.
Pomagam mezowi gładzie nakładać
Eh gładzie... nakładać to pestka ale ścierać, i potem ten syf ogarniać my idziemy walczyć z klatką schodową, tzn ja idę motywować męża, żeby się za robotę wziął i będę dzielnie asystować

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
byłam dziś u ginka..
małe zdrowe ..ruchliwe..pięknee!!!
na 90% chłopak!!!
trzeciiiii!!!!
ach....
Super będziesz miała jak w rodzince.pl , a Victoria Beckham za czwartym razem córę trafiła także cierpliwość popłaca
Stary 2013-01-12, 14:23   #4593
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
To plan dnia wykonany

Coś Ty My początkowo mieliśmy plan na 2 dzieci. Plan został wykonany i po drugim synku oddawaliśmy wszystko na bieżąco.. Na trzecie nas wzięło wiosną zeszłego roku, a dokładnie to mnie Potem z upływem niedługiego czasu zaraziłam tym męża i o to tym sposobem zaszłam we wrześniu w ciąże.
Zaczynamy wszystko od nowa

dziewczyny wszystkim dziekuje za gratulacje

O jaaaaGratuluje siuraka
Nie łam się ja za kilka dni do Ciebie dołącze

Ooo o tym to nawet nie wspominam
e tam... Ja właśnie myślę że Ty będziesz miała córcie
życzę Ci tego z całego serca

Cytat:
chwilę temu wyciągnęłam z piekarnika. piekne nie są, ale okazało się że z wydrukowanym przepisem obok mam problemy ze zrozumieniem tekstu i źle to rozcinałam ale nadzienie orzechowe jest mistrzowskie i całość jest pyszna.

zaraz idę do rodziców na obiad to wezmę im po jednej, a reszta będzie do kakao na kolację
reszte ?! to znaczy ile ?
Ja jak robię pączki albo drożdżówki..to minimum 50 sztuk..a i tak wszyscy niepocieszeni..he he...nie ma to jak domowe wypieki..mniam

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-12, 14:23   #4594
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
no ja też nie wiedziałam, że tak szybko można to oszacować ale komputer to zrobił, pewnie się jeszcze zmieni i mam nadzieję, że nie na plus
pewnie oba się przydają, kup

1. Może, może
2. Z pewnością

Ja bym tak nie mogła powiedzieć nikomu, nie lubię się narzucać

To Twoje?? Piękne!!
jeeeej, gratulujęęę

Mysia dużo miłości na nowej drodze życia

Hump - koniecznie daj znać jak tam drożdżówki!!

---

Hejoszka
Wróciłam ze szkoły, jestem padnięta ale wszystko ładnie zaliczone
Poszłabym spać a niedługo musimy wychodzić, idziemy na urodziny do mojego chrzestnego a jutro do dziadka M. - weekend z głowy. Jak dla mnie pół biedy ale M. mi nie zdąży odpocząć... No ale cóż.

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Kobieta - kameleon Ty na każdym zdjęciu inaczej wyglądasz!!
zeby nie bylo wszedzie to ja hehhehe mi sie wydaje ze tak samo hihi
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-12, 14:24   #4595
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Cześć
U mnie noc straszna - budziłam się chyba z 3 razy, za każdym razem z powodu jakiegoś koszmaru ; no i strasznie niewygodnie mi się już śpi, więc za chwilę jedziemy do apteki, na małe zakupy i koniecznie po rogala. Gorączki na szczęście nie mam, ale jestem osłabiona , wczoraj najniższa temp to 35,4 , dziś już temp w normie... Mam nadzieję, że do pon wszystko będzie ok . Postaram się odezwać wieczorem
przytulam!

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Gratuluje trzeciego mężczyzny w domku , a właściwie czwartego łącznie z mężem

Dziewczyny czy wy też macie jakiś obniżony nastrój. Ja generalnie chodzę zła i nafochowana. Wstaliśmy, zjedliśmy śniadanie, posprzątaliśmy z lekka ( z lekka, bo ja codziennie coś tam sprzątam i właściwie to nie ma za bardzo co sprzątać w weekend), w dużym pokoju zrobiliśmy przemeblowanie ( poprzestawialiśmy meble, tak by było więcej miejsca) i teraz TŻ pojechał do fryzjera. Ale w trakcie tych wszystkich czynności to raczej powarkiwałam...ech...:mad :
ja jestem na zmianę, zła sfoczona i smutna.. I chce mi się płakać.. I nikt mnie nie przutula..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-12, 14:28   #4596
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
e tam... Ja właśnie myślę że Ty będziesz miała córcie
życzę Ci tego z całego serca

reszte ?! to znaczy ile ?
Ja jak robię pączki albo drożdżówki..to minimum 50 sztuk..a i tak wszyscy niepocieszeni..he he...nie ma to jak domowe wypieki..mniam
A wiesz... ja to jestem poważnie nastawiona na siuraka i zdziwie się porządnie jak ta córka będzie.. Bo jak kobieta ma mieć synów to będzie miała synów:P

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-12, 14:28   #4597
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
Hej
Mysia z okazji popełnianego małżeństwa wszystkiego najlepszego

Oj tam oj tam. Ja od nikogo nic nie oczekuje, wózek mam strasznie ciu.laty po pierwszym dziecku bo wtedy było krucho z kasą ale sami kupiliśmy, łóżeczko odkupiliśmy używane od znajomych, jakoś się dało.
Podchodze jakoś tak do tematu, że rodzice już swoje dzieci mieli i odchowali i żadnych zobowiązań względem mnie i mojej rodziny nie mają.
Z drugiej strony, raz dostałam od mojej babci "drogi" prezent ( auto z niemiec sprowadzane, zepsute, miało już wtedy 13 lat, zapłaciła za nie grosze) i do dzisiaj muszę okazywać wdzięczność i do dzisiaj wysłuchuje że ona mi AUTO KUPIŁA... no nic tylko się położyć i allachy dziękczynne trzaskać . Tak więc.. z rodziną to najlepiej na zdjęciu

Eh gładzie... nakładać to pestka ale ścierać, i potem ten syf ogarniać my idziemy walczyć z klatką schodową, tzn ja idę motywować męża, żeby się za robotę wziął i będę dzielnie asystować

Super będziesz miała jak w rodzince.pl , a Victoria Beckham za czwartym razem córę trafiła także cierpliwość popłaca :jap:

he he co za pocieszenie
Ja jednak raczej po przestane na trójce.....no..ale zarzekać się nie będę

W

G
Stary 2013-01-12, 14:29   #4598
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
przytulam!

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

ja jestem na zmianę, zła sfoczona i smutna.. I chce mi się płakać.. I nikt mnie nie przutula..
oooo :przytu l::przy tul:to masz na caly wekend hehe
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-12, 14:30   #4599
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Hejoszka!!
Wy znów tworzycie na potęgę

Ale mnie wzięło na sprzątanie
wyczyściłąm wszystko co jest możliwe (i nie)do wyczyszczenia
podliczyłam co mam do wyprawki i tak szczerze to brakuje mi już niewiele

tż w pracy,ma kiepski humor,ale jutro wpadnie i zostanie pare dni..
tęsknie za wspólnym czasem ale musimy przepękać by była kaska..

w poniedziałek idziemy do gina, moja mama chciała iść z nami
na szczęście przekonałam ją,że obejrzenie płyty czy zdjęć też będzie ok

Mysia-gratuluję!
Jenny-mi już minęły jazdy z koszmarami,oby u Ciebie była to jednorazowa akcja i kuruj się!!

wciągnęłam boską chińszczyznę,potem znów owoce.. nie mogę się z nimi rozstać

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-12, 14:31   #4600
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
ja po wczorajszej wizycie mam chwilowa przerwę w powarkiwaniu. ale tak to jak tylko mam coś powtórzyć, albo coś mi nie przypasuje to warczę jak jakiś zgredek najgorszy
Cytat:

Mam to samo!!!;/
Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość

To straszne, ale cieszę się, że nie jestem sama Też mi się na zmiane robi smutno i źle.
Wymyśliłam sobie, że zacznę grać w lotto online.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-12, 14:33   #4601
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
A wiesz... ja to jestem poważnie nastawiona na siuraka i zdziwie się porządnie jak ta córka będzie.. Bo jak kobieta ma mieć synów to będzie miała synów:P

no tak..ale mimo wszystko wolałabyś dziewczynkę prawda...znaczy sie tak dla równości "formalności"
powiem szczerze że Ja zareagowałam tak sobie..tak jakbym wiedziała że powie "chłopak"
no ale jest to małe ale.... po i powiedział że niespecjalnie widzi siusiaka ..więc 90% to on...a nadzieja ma zaledwie 10%

W

G

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-12, 14:35   #4602
lonely_lady
Zakorzenienie

Mysia wszystkiego najlepszego na Nowej Drodze życia Duuuuużo miłości i cierpliwości

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Nawet jak karmisz piersią to jakąś wodę czy herbatkę trzeba podać. Będzie maj/czerwiec i wakacje to ciepło, więc dziecku będzie się chciało pić.
no tak.. masz rację. Może jedną, dwie buteleczki kupię awaryjnie jeszcze przed porodem

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
ufff posprzatane, ciasto upieczone, spacer po obiedzie zaliczony. Pozostaje słodkie lenistwo:P
zasłużyłaś na szokobąsa

Cytat:

byłam dziś u ginka..
na 90% chłopak!!!
trzeciiiii!!!!
ach....
będziesz miała trzech muszkieterów

Cytat:
Cześć
U mnie noc straszna - budziłam się chyba z 3 razy, za każdym razem z powodu jakiegoś koszmaru ; no i strasznie niewygodnie mi się już śpi, więc za chwilę jedziemy do apteki, na małe zakupy i koniecznie po rogala. Gorączki na szczęście nie mam, ale jestem osłabiona , wczoraj najniższa temp to 35,4 , dziś już temp w normie... Mam nadzieję, że do pon wszystko będzie ok . Postaram się odezwać wieczorem
nie daj się chorobie
udanych zajupów

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-12, 14:42   #4603
sharpnowaja
Zakorzenienie

haloo
mam chwilę więc może was troszkę nadrobię.
Zrobiłam tą pizzę i jest mega z tym że musiałam ją piec pół godz a nie 10 min.

Moja mała znów jest bardzo ruchliwa, a po tej pizzie to już w ogóle

Metropolitan moja bratowa chodzi co jakiś czas ze swoją małą do psychologa i ona bardzo pomogła a to uporać się z zazdrością do nowego członka rodziny, a to jakiś czas był problem z kupką itd psycholog krzywdy dziecku nie zrobi a na prawdę może pomóc

Z wagą mam ten sam problem co wy z tym że ja między ślubem a ciążą (półtora miesiąca) przytyłam 4 kg wprawdzie teraz tego nie liczę ale już do zrzucenia po ciąży trzeba to będzie policzyć

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Sharp - a co Ty taka zajęta jesteś? wracaj bo ja już nie wiem jak liczyć dni i tygodni, wczoraj mi gin powiedział, że źle liczę
a jak liczysz? bo chyba liczymy tak samo

Już rok tu mieszkamy a remont dalej nie zakończony, płytki leżą, listwy leżą, obrazki do powieszenia leżą więc zaganiam TŻta do wszytskiego bo jak nie zrobimy tego do urodzenia dziecka to kiedy? A że mój TŻ jest zamotany to co chwilę jeździmy do sklepu po jakąś śrubkę czy coś, bo ten człowiem to nie umie spisać sobie co będzie robił i sprawdzić czy czegoś potrzebuje bo na pewno ma, a później wychodzi jak wychodzi a dziś podcinał i malował drzwi wejściowe + framugi, tak więc sobie teraz leżę w ostatnim pokoju co by nie wdychać i nie marznąć

No i jeszcze muszę zamówić kilka rzeczy dla małej, bo jak nie zrobię tego w tym miesiącu to będzie krucho bo przecież zostaję bez pracy.
Stary 2013-01-12, 14:42   #4604
lonely_lady
Zakorzenienie

u nas jednak plany się zmieniły. Tż zadzwonił, że jednak do teściów jedziemy wieczorkiem i obiadek w domu zjemy. a ja leniuszkowałam i nic nie ugotwałam
ale miałam w zamrażarce pyszne pierożki, podsmażyłam tylko cebulkę i zjedliśmy ze smakiem

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-12, 14:46   #4605
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Hejoszka!!
Wy znów tworzycie na potęgę

Ale mnie wzięło na sprzątanie
wyczyściłąm wszystko co jest możliwe (i nie)do wyczyszczenia
podliczyłam co mam do wyprawki i tak szczerze to brakuje mi już niewiele

tż w pracy,ma kiepski humor,ale jutro wpadnie i zostanie pare dni..
tęsknie za wspólnym czasem ale musimy przepękać by była kaska..

w poniedziałek idziemy do gina, moja mama chciała iść z nami
na szczęście przekonałam ją,że obejrzenie płyty czy zdjęć też będzie ok

Mysia-gratuluję!
Jenny-mi już minęły jazdy z koszmarami,oby u Ciebie była to jednorazowa akcja i kuruj się!!

wciągnęłam boską chińszczyznę,potem znów owoce.. nie mogę się z nimi rozstać
Hejo
Ja za to w 2 pierwszych ciążach jadłam kiszone i takie duperele..Od mięsa mnie odrzuciło.
Ale za to w tej ciąży to mam smaka na same konkrety, typu pierogi,kluski,sos z mięchem,owoce no i słodkieeeee... ehhhh

A najgorsze że czasami masz chęć na to czy na to a nie możesz tego mieć ehehe

Cytat:
To straszne, ale cieszę się, że nie jestem sama Też mi się na zmiane robi smutno i źle.
Wymyśliłam sobie, że zacznę grać w lotto online.
No ja dzisiaj rano poryczałam się bo chciałam pokazać mężowi te stronkę w necie od CIebie z tymi rzeczami i pokazać co by nam się przydało z niej i jak będzie kasa to byśmy zamówili..Myślałam,że siądzie ze mną pogada, a on tak w biegu: szybko szybko pokazuj bo muszę iść do kotłowni i wc..to pierdyknęłam tym i stwierdziłam,że ma się walić że sama sobie powybieram i tak dalej bo on ma w dupie.. ryczałam jak głupek a on stał w progu i nie wiedział czy ma iść do wc czy jednak pooglądać ze mną te rzeczy

Cytat:
no tak..ale mimo wszystko wolałabyś dziewczynkę prawda...znaczy sie tak dla równości "formalności"
powiem szczerze że Ja zareagowałam tak sobie..tak jakbym wiedziała że powie "chłopak"
no ale jest to małe ale.... po i powiedział że niespecjalnie widzi siusiaka ..więc 90% to on...a nadzieja ma zaledwie 10%
No pewnie,że mi się marzy córka, ale przeczucie mam na syna

No ale nadzieja umiera ostatnia

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-12, 14:54   #4606
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Hejo
Ja za to w 2 pierwszych ciążach jadłam kiszone i takie duperele..Od mięsa mnie odrzuciło.
Ale za to w tej ciąży to mam smaka na same konkrety, typu pierogi,kluski,sos z mięchem,owoce no i słodkieeeee... ehhhh

No ja dzisiaj rano poryczałam się bo chciałam pokazać mężowi te stronkę w necie od CIebie z tymi rzeczami i pokazać co by nam się przydało z niej i jak będzie kasa to byśmy zamówili..Myślałam,że siądzie ze mną pogada, a on tak w biegu: szybko szybko pokazuj bo muszę iść do kotłowni i wc..to pierdyknęłam tym i stwierdziłam,że ma się walić że sama sobie powybieram i tak dalej bo on ma w dupie.. ryczałam jak głupek a on stał w progu i nie wiedział czy ma iść do wc czy jednak pooglądać ze mną te rzeczy

ja teraz mam jazdy na wszystko

mi się marzy syn a przeczucie na córę
wymieńmy się w razie wu

wystawiam Tildy na allegrowy WOŚP bo chyba nie uda mi się wyjść i wrzucić normalnie.. a Owsiak mój idol,chętnie dorzucę

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-12, 14:57   #4607
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Powiem Wam ze chyba dzisiaj komus przywale....tak mnie wszystko irytuje ze mam ochote kilku osoba wygarnac...ale chyba lepiej sie powstrzymac,niz narobic syfu

Color bedzie cora,zobaczysz !!!
Ja tez tylko konkrety,nie mam ochoty na ☠☠☠☠☠☠☠ki,musza byc konkrety no i oczywiscie na slodkie A co najlepsze jak uslyszalam ze bedzie cora,mowie do Tz "bezsensu to po co mowia ze na corke wcina sie slodkie a na syna kwasne,przeciez nie objadalam sie slodkim...",a on do mnie "nie no Kochanie wcale nie objadalas sie slodkim,ale tymi nalesnikami co drugi dzien juz mi sie zy.gac chcialo..."
29/10/12 Pierwsze USG
3/12/12 Pierwsze kopniaczki
Nasze Maleństwo

Edytowane przez Inna_Uk
Czas edycji: 2013-01-12 o 14:59
Inna_Uk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-12, 14:58   #4608
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Zapomniałam, że kurtka jest puchowa
Pozbijały mi się pióra i kurtka to teraz tylko materiał i z jakiś 5 wielkich kul pierzu Może jak wyschnie to coś z niej będzie
nie będzie co na to TŻ?

colorblue przykre jest nastawienie Twojej mamy, moja mama to złoto wiem że zawsze na nią będę mogła liczyć z tym że mieszka daleko od nas. A teściowa to w sumie nie wiem czy będzie miała chęć zająć się małą.

marchewaka a dlaczego miałabyś nie dostać zwolnienia? już najwyższy czas na odpoczynek, chyba że wiesz że Twoja lekarka robi z tym straszne problemy.

nuna jeszcze raz gratuluję córci
Stary 2013-01-12, 15:02   #4609
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:

No ja dziś też himery. Mój TZ wychodząc do fryzjera po prostu wyszedł to ja mega zła i sfochowana, że mi zapomniał dać buzi. Później koty przeganiałam...ech....mas akra
Teraz siedzę i oglądam mieszkania i marzę sobie o tym, że wygram pieniądze i kupię takie 100m2

Cytat:
Napisane przez Inna_Uk Pokaż wiadomość
Powiem Wam ze chyba dzisiaj komus przywale....tak mnie wszystko irytuje ze mam ochote kilku osoba wygarnac...ale chyba lepiej sie powstrzymac,niz narobic syfu
O widzę, że i Ty dziś dołączasz do grona super humorków

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-12, 15:07   #4610
Paulina 87
Wtajemniczenie

Cytat:
witam się bo dłuższej nieobecności

miałam problem z netem..a raczej nową usługą którą chciałam zarejestrowac..i zepsułam Livebox

do rzeczy błagam ..
skróćcie mi bagatelka tydzień w dwóch słowach..konkrety ..nowości itp..
jakieś 3000postów ..żarcik..hi hi

byłam dziś u ginka..
na 90% chłopak!!!
trzeciiiii!!!!
ach....
Cytat:
dzięki dziewczyny

Qrcze...a myślałam że dziewczynka tym razem...
tak czułam....może jeszcze się odmieni....?!
tu na wątku cuda się zdarzają...
ale ...chłopczyk to też fajna sprawa..ja kocham byc mamą chłopców..widocz nie taką mamą mam byc..
matką trzech synów
no nic już powiedziałam do tż że pewnie uda się za czwartym razem he he....

masz racje diabli ..teraz to rodzinka.pl jak sie patrzy..
i jeszcze dwa psy...
no nie... chociaż świnka morska jest kobietką
łoo 3 syn gratuluje! podziel sie siuraczkiem hihihi
planujecie 4te?
Cytat:
Cześć
kochana przytulam mnie też brzuch zaczyna powoli przeszkadzać, wczoraj mnie pobolewał, strasznie się zaczyna naciągać..a co będzie później..
Stary 2013-01-12, 15:08   #4611
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Cytat:
No ja dziś też himery. Mój TZ wychodząc do fryzjera po prostu wyszedł to ja mega zła i sfochowana, że mi zapomniał dać buzi. Później koty przeganiałam...ech....mas akra
Teraz siedzę i oglądam mieszkania i marzę sobie o tym, że wygram pieniądze i kupię takie 100m2

O widzę, że i Ty dziś dołączasz do grona super humorków
Dobrze ze mnie jestem sama,tzn nie ze sie ciesze ze i Wy sie dzis wsciekacie,ale jakos tak razniej
Eh moze to jakies przesilenie albo cus,ale juz dawno tak mnie nie nosilo,jeszcze zaraz na tesciowa sie wkurze bo godzine temu pytala na gg czy jestem,odpisalam po kilku sek.ze tak a Ona milczy wrrr,szlag mnie zaraz trafi

A do tego powiem Wam ze jak zobaczylam dzis ze zostalo ok 17 tyg do konca to sie troche przerazilam.....

Jenny kuruj sie Kochana,wracaj szybko do zdrowia
A koszmary yhh mi sie dzis snilo dwa razy,najpierw ze ktos wbija mi noz w brzuch,a pozniej ze w plecy porabane sny :/
29/10/12 Pierwsze USG
3/12/12 Pierwsze kopniaczki
Nasze Maleństwo

Edytowane przez Inna_Uk
Czas edycji: 2013-01-12 o 15:14
Inna_Uk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-12, 15:10   #4612
sharpnowaja
Zakorzenienie

diabli bo nie mogę nigdzie doczytać, kim jest to drugie dziecko? bo jeden z chłopaczków to syn Twojej siostry, tak?

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
tylko ten klaps najpierw bedzie za zepsucie wiezy, a pozniej za rozlanie soku. pomysl jakbys sie czula gdyby Ciebie dorosla mama wyciagala za ucho wsrod znajomych albo szef dawal klapsa przy innych, bo cos zle zrobilas w pracy. ponizenie to nie kara...zreszta reka odbita na posladku daje jakis rezultat, poza tym, ze rodzice wyladowali zlosc, a dziecko na chwile sie uspokoi, bo bedzie mu przykro?
ps. nie jestem zwolenniczka tzw. bezstresowego wychowania, to napisze od razu ale dla mnie klaps jest biciem.
amen!!! w pełni się z Tobą zgadzam. Dla mnie klaps to poniżenie dziecka i łatwo można stracić szacunek w oczach u takich dzieciaczków.

Cytat:
Dziewczyny te którym wysłałam katalog MARIZY jesteście czymś może zainteresowane???Bo bym w niedługim czasie zamówienie puściła
ja jestem ale kasy brak więc na razie muszę sobie odpuścić takie przyjemności
Stary 2013-01-12, 15:18   #4613
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
ja teraz mam jazdy na wszystko

mi się marzy syn a przeczucie na córę
wymieńmy się w razie wu

wystawiam Tildy na allegrowy WOŚP bo chyba nie uda mi się wyjść i wrzucić normalnie.. a Owsiak mój idol,chętnie dorzucę
Ok umowa stoi

Cytat:
Napisane przez Inna_Uk Pokaż wiadomość

Color bedzie cora,zobaczysz !!!
Ja tez tylko konkrety,nie mam ochoty na ☠☠☠☠☠☠☠ki,musza byc konkrety no i oczywiscie na slodkie A co najlepsze jak uslyszalam ze bedzie cora,mowie do Tz "bezsensu to po co mowia ze na corke wcina sie slodkie a na syna kwasne,przeciez nie objadalam sie slodkim...",a on do mnie "nie no Kochanie wcale nie objadalas sie slodkim,ale tymi nalesnikami co drugi dzien juz mi sie zy.gac chcialo..."
Hahahahah

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
diabli bo nie mogę nigdzie doczytać, kim jest to drugie dziecko? bo jeden z chłopaczków to syn Twojej siostry, tak?

amen!!! w pełni się z Tobą zgadzam. Dla mnie klaps to poniżenie dziecka i łatwo można stracić szacunek w oczach u takich dzieciaczków.

ja jestem ale kasy brak więc na razie muszę sobie odpuścić takie przyjemności
Spokojnie to katalog na styczeń i luty więc w lutym też można a jak nie to przecież będą kolejne katalogi na kolejne miesiące i będę Wam podrzucać

Mówię do męża:
-Widzisz? nie jest ze mną tak źle, nie tylko ja mam takie jazdy z humorami.. raz nerwy a raz płacz

A on do mnie:

- Hahah czyli to normalne i teraz wszystkie jesteście na etapie Wkur..wi-dołka

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000

Edytowane przez colorblue
Czas edycji: 2013-01-12 o 15:24
Stary 2013-01-12, 15:27   #4614
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Dziś wg moich obliczeń jest 25 t 0 d.
Wczoraj w karcie gin. mi wpisuje 23 t, to się go pytam: panie, jak pan to liczysz? jak u mnie wychodzi, że dziś (czyli wczoraj) był 24 t i 6 d. Na co on, że wczoraj był wg jego "bezdusznego komputera" 23t i 5 d, a że on wpisuje tylko skończone tyg. to wpisał 23 coś mi tam później tłumaczył, ale wtedy zgłupiałam od tego liczenia
a że sharp, miała OM wtedy co ja, to zawsze posiłkuje się jej obliczeniami
według mnie to Ci dobrze policzył, bo dziś mamy 24 tc i 1 dzień czyli jak byłaś na wizycie to miałaś 23tc i 5 d . Jakbyś na wizycie miała 24tc i 6 (tak jak sobie obliczyłaś) dni to teraz miałabyś 25tc i 1 dzień czyli 26 tc a nie 25 więc musiało Ci się coś pomylić bo teram mamy skończone 24 tc i rozpoczęty 25
chyba Ci ejszcze bardziej zamotałam, ale to lekarz ma racje

---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

Cytat:
no i między rozchylonymi nogami był siurak
za siuraka
co do szokobąsa to mam ochotę napisać "oj Ty naiwna" moje dziecię ano drgnie po słodkim więc na wizytę chyba będę zabierać słoik ogórków kiszonych, albo zupę pomidorową. Chociaż po dzisiejszej pizzie też dała czadu

Cytat:
ale na razie synek jest kiepskim kandydatem - głównie śpi, odwraca się dupką, pokazuje siuraka, chowa głowę i jest leniwy i uparty
czyli facet z krwi i kości

Cytat:
To ona mówi,że mam 3 terminy porodu w takim razie
1. według OM na 8 czerwca
2. według USG w 12tc na 4 czerwca
3. według pierwszych ruchów na 22 maj

O matulu
a jak to się liczy z ruchów?
Stary 2013-01-12, 15:31   #4615
nuna2
Zakorzenienie

ufff zgoniłam męża z kompa a co:P:P i kurde jak jutro będzie ok jade pobawić mojego bratanka skończył już dwa tyg... jak ten czas leci...

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

Sharp

a ja mam dobry humor brzuch nie boli z dzidzią ok, więc jestem mega szczęśliwa

co do płci:
jedna ciocia ma 4 dziewczyny
druga :4 chłopców

ale zdrowe dzieci i to najważniejsze
Stary 2013-01-12, 15:35   #4616
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Wychodzi na to,że dodaje się 5 miesięcy od daty pierwszych ruchów..
czyli ja rodzę 23 kwietnia w dniu urodzin TŻta

tylko że niby szczupłe osoby czują wcześniej, czyli co jak ktoś jest szczupły to wcześniej urodzi? trochę to bez sensu

Cytat:
wg USG też mam inny termin, na 26 lub 30 kwietnia
ale gin na karcie wpisuje ten wynikający z OM, przynajmniej mój
mój też

czyli ja mam:
z OM na 3 maja
z USG na 26 kwietnia
z ruchów na 23 kwietnia

pawie oczko dla ułatwienia moja dzidzia http://babystrology.com/tickers/baby...E%3C/object%3E
Stary 2013-01-12, 15:38   #4617
nuna2
Zakorzenienie

to ja pewnie będę chodzić jak słonica w ciązy bo ruchów nie czzuje Ale brzuszek to już tak fajnie przez ubranka widać

tylko faktycznie-ze spaniem problemy
Stary 2013-01-12, 15:38   #4618
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Hejo

No to ja jem podobnie jak Ty...Kurcze chyba mój siur będzie pipą

Cytat:
nie będzie co na to TŻ?

colorblue przykre jest nastawienie Twojej mamy, moja mama to złoto wiem że zawsze na nią będę mogła liczyć z tym że mieszka daleko od nas. A teściowa to w sumie nie wiem czy będzie miała chęć zająć się małą.

marchewaka a dlaczego miałabyś nie dostać zwolnienia? już najwyższy czas na odpoczynek, chyba że wiesz że Twoja lekarka robi z tym straszne problemy.

nuna jeszcze raz gratuluję córci

Śmiał się ze mnie, że nie po to je nosił do pralni bo ma za dużo kasy tylko żeby ich nie zniszczyć, bo jak by się dało w pralce to by prał i śmiał się, że dobrze, że swoją założył do pracy.
Idę ją zdjąć z kaloryfera bo nawet nie patrzyłam co się z niej zrobiło

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-12, 15:41   #4619
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
czyli ja rodzę 23 kwietnia w dniu urodzin TŻta

tylko że niby szczupłe osoby czują wcześniej, czyli co jak ktoś jest szczupły to wcześniej urodzi? trochę to bez sensu

mój też

czyli ja mam:
z OM na 3 maja
z USG na 26 kwietnia
z ruchów na 23 kwietnia

pawie oczko dla ułatwienia moja dzidzia http://babystrology.com/tickers/baby...E%3C/object%3E
No dokładnie,ale zawsze termin może się zmienić o 2 tyg w przód lub w tył
A zarówno u Ciebie jak i u mnie te 3 terminy mieszczą się w tych przepisowych 2 tyg różnicy

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
No to ja jem podobnie jak Ty...Kurcze chyba mój siur będzie pipą
Albo Twój siur siurkiem zostanie , a moje też się nim poprostu okaże
Ale spoko.. już się na to nastawiłam

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2013-01-12, 15:50   #4620
nuna2
Zakorzenienie

mnie odrzuciło od cebuli i szynkidobrze, że chociaż mięso mogę przełknąc już do obiadu bo na początku też tragedia... za to kapusta kiszona ogorki cytrynki

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości