|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 7 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7 |
|
8 | 16,67% |
| Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
0 | 0% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
4 | 8,33% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.7 |
|
3 | 6,25% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.7 |
|
2 | 4,17% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.7 |
|
2 | 4,17% |
| Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.7 |
|
5 | 10,42% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
0 | 0% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
1 | 2,08% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.7 |
|
5 | 10,42% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
7 | 14,58% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
2 | 4,17% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
4 | 8,33% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.7 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
2 | 4,17% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
2 | 4,17% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
1 | 2,08% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6
Cytat:
tutaj instrukcja jak zawijać http://www.mojewypieki.com/przepis/s...wym-nadzieniem Cieszę się, że smakują a piękne być nie muszą Nadzienie jest boskie
Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-01-12 o 15:19 |
|
|
|
|
#4592 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6
Hej
![]() Mysia z okazji popełnianego małżeństwa wszystkiego najlepszego Cytat:
Podchodze jakoś tak do tematu, że rodzice już swoje dzieci mieli i odchowali i żadnych zobowiązań względem mnie i mojej rodziny nie mają. Z drugiej strony, raz dostałam od mojej babci "drogi" prezent ( auto z niemiec sprowadzane, zepsute, miało już wtedy 13 lat, zapłaciła za nie grosze) i do dzisiaj muszę okazywać wdzięczność i do dzisiaj wysłuchuje że ona mi AUTO KUPIŁA... no nic tylko się położyć i allachy dziękczynne trzaskać . Tak więc.. z rodziną to najlepiej na zdjęciu ![]() Cytat:
my idziemy walczyć z klatką schodową, tzn ja idę motywować męża, żeby się za robotę wziął i będę dzielnie asystować Cytat:
, a Victoria Beckham za czwartym razem córę trafiła także cierpliwość popłaca
|
|
|
#4593 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() życzę Ci tego z całego serca Cytat:
![]() Ja jak robię pączki albo drożdżówki..to minimum 50 sztuk..a i tak wszyscy niepocieszeni..he he...nie ma to jak domowe wypieki..mniam
|
||
|
|
|
#4594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4595 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4596 |
|
Zakorzenienie
|
A wiesz... ja to jestem poważnie nastawiona na siuraka i zdziwie się porządnie jak ta córka będzie.. Bo jak kobieta ma mieć synów to będzie miała synów:P
|
|
#4597 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
he he co za pocieszenie ![]() Ja jednak raczej po przestane na trójce.....no..ale zarzekać się nie będę
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() :przytu l:![]() :przy tul:to masz na caly wekend hehe
|
|
#4599 |
|
Zakorzenienie
|
Hejoszka!!
Wy znów tworzycie na potęgę ![]() Ale mnie wzięło na sprzątanie ![]() wyczyściłąm wszystko co jest możliwe (i nie)do wyczyszczenia ![]() podliczyłam co mam do wyprawki i tak szczerze to brakuje mi już niewiele tż w pracy,ma kiepski humor,ale jutro wpadnie i zostanie pare dni.. tęsknie za wspólnym czasem ale musimy przepękać by była kaska.. ![]() w poniedziałek idziemy do gina, moja mama chciała iść z nami na szczęście przekonałam ją,że obejrzenie płyty czy zdjęć też będzie ok ![]() Mysia-gratuluję! Jenny-mi już minęły jazdy z koszmarami,oby u Ciebie była to jednorazowa akcja i kuruj się!! ![]() wciągnęłam boską chińszczyznę,potem znów owoce.. nie mogę się z nimi rozstać
|
|
|
|
#4600 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Też mi się na zmiane robi smutno i źle.Wymyśliłam sobie, że zacznę grać w lotto online.
|
|
#4601 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no tak..ale mimo wszystko wolałabyś dziewczynkę prawda...znaczy sie tak dla równości "formalności" ![]() powiem szczerze że Ja zareagowałam tak sobie..tak jakbym wiedziała że powie "chłopak" no ale jest to małe ale.... po i powiedział że niespecjalnie widzi siusiaka ..więc 90% to on...a nadzieja ma zaledwie 10%
|
|
|
|
|
#4602 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Mysia wszystkiego najlepszego na Nowej Drodze życia
![]() Cytat:
![]() Cytat:
zasłużyłaś na szokobąsa ![]() Cytat:
będziesz miała trzech muszkieterów ![]() Cytat:
udanych zajupów |
||||
|
|
|
#4603 | |
|
Zakorzenienie
|
haloo
mam chwilę więc może was troszkę nadrobię. Zrobiłam tą pizzę i jest mega z tym że musiałam ją piec pół godz a nie 10 min.Moja mała znów jest bardzo ruchliwa, a po tej pizzie to już w ogóle ![]() Metropolitan moja bratowa chodzi co jakiś czas ze swoją małą do psychologa i ona bardzo pomogła a to uporać się z zazdrością do nowego członka rodziny, a to jakiś czas był problem z kupką itd psycholog krzywdy dziecku nie zrobi a na prawdę może pomóc Z wagą mam ten sam problem co wy z tym że ja między ślubem a ciążą (półtora miesiąca) przytyłam 4 kg![]() ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- Cytat:
Już rok tu mieszkamy a remont dalej nie zakończony, płytki leżą, listwy leżą, obrazki do powieszenia leżą więc zaganiam TŻta do wszytskiego bo jak nie zrobimy tego do urodzenia dziecka to kiedy? A że mój TŻ jest zamotany to co chwilę jeździmy do sklepu po jakąś śrubkę czy coś, bo ten człowiem to nie umie spisać sobie co będzie robił i sprawdzić czy czegoś potrzebuje bo na pewno ma, a później wychodzi jak wychodzi a dziś podcinał i malował drzwi wejściowe + framugi, tak więc sobie teraz leżę w ostatnim pokoju co by nie wdychać i nie marznąć ![]() No i jeszcze muszę zamówić kilka rzeczy dla małej, bo jak nie zrobię tego w tym miesiącu to będzie krucho bo przecież zostaję bez pracy. |
|
|
|
|
#4604 |
|
Zakorzenienie
|
u nas jednak plany się zmieniły. Tż zadzwonił, że jednak do teściów jedziemy wieczorkiem i obiadek w domu zjemy. a ja leniuszkowałam i nic nie ugotwałam
![]() ale miałam w zamrażarce pyszne pierożki, podsmażyłam tylko cebulkę i zjedliśmy ze smakiem
|
|
|
|
#4605 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja za to w 2 pierwszych ciążach jadłam kiszone i takie duperele..Od mięsa mnie odrzuciło. Ale za to w tej ciąży to mam smaka na same konkrety, typu pierogi,kluski,sos z mięchem,owoce no i słodkieeeee... ehhhh A najgorsze że czasami masz chęć na to czy na to a nie możesz tego mieć eheheCytat:
że sama sobie powybieram i tak dalej bo on ma w dupie.. ryczałam jak głupek a on stał w progu i nie wiedział czy ma iść do wc czy jednak pooglądać ze mną te rzeczy![]() Cytat:
No ale nadzieja umiera ostatnia
|
|
|
#4606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi się marzy syn a przeczucie na córę ![]() wymieńmy się w razie wu ![]() wystawiam Tildy na allegrowy WOŚP bo chyba nie uda mi się wyjść i wrzucić normalnie.. a Owsiak mój idol,chętnie dorzucę |
|
|
|
|
#4607 |
|
Rozeznanie
|
Powiem Wam ze chyba dzisiaj komus przywale....tak mnie wszystko irytuje ze mam ochote kilku osoba wygarnac...ale chyba lepiej sie powstrzymac,niz narobic syfu
Color bedzie cora,zobaczysz !!! Ja tez tylko konkrety,nie mam ochoty na ☠☠☠☠☠☠☠ki,musza byc konkrety no i oczywiscie na slodkie A co najlepsze jak uslyszalam ze bedzie cora,mowie do Tz "bezsensu to po co mowia ze na corke wcina sie slodkie a na syna kwasne,przeciez nie objadalam sie slodkim...",a on do mnie "nie no Kochanie wcale nie objadalas sie slodkim,ale tymi nalesnikami co drugi dzien juz mi sie zy.gac chcialo..."
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki 29/10/12 Pierwsze USG 3/12/12 Pierwsze kopniaczki Nasze Maleństwo Edytowane przez Inna_Uk Czas edycji: 2013-01-12 o 15:59 |
|
|
|
#4608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co na to TŻ? ![]() colorblue przykre jest nastawienie Twojej mamy, moja mama to złoto wiem że zawsze na nią będę mogła liczyć z tym że mieszka daleko od nas. A teściowa to w sumie nie wiem czy będzie miała chęć zająć się małą. marchewaka a dlaczego miałabyś nie dostać zwolnienia? już najwyższy czas na odpoczynek, chyba że wiesz że Twoja lekarka robi z tym straszne problemy. nuna jeszcze raz gratuluję córci |
|
|
|
|
#4609 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz siedzę i oglądam mieszkania i marzę sobie o tym, że wygram pieniądze i kupię takie 100m2 Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4610 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
łoo 3 syn gratuluje! podziel sie siuraczkiem hihihi planujecie 4te? ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4611 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Eh moze to jakies przesilenie albo cus,ale juz dawno tak mnie nie nosilo,jeszcze zaraz na tesciowa sie wkurze bo godzine temu pytala na gg czy jestem,odpisalam po kilku sek.ze tak a Ona milczy wrrr,szlag mnie zaraz trafi A do tego powiem Wam ze jak zobaczylam dzis ze zostalo ok 17 tyg do konca to sie troche przerazilam..... Jenny kuruj sie Kochana,wracaj szybko do zdrowia ![]() A koszmary yhh mi sie dzis snilo dwa razy,najpierw ze ktos wbija mi noz w brzuch,a pozniej ze w plecy
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki 29/10/12 Pierwsze USG 3/12/12 Pierwsze kopniaczki Nasze Maleństwo Edytowane przez Inna_Uk Czas edycji: 2013-01-12 o 16:14 |
|
|
|
|
#4612 | ||
|
Zakorzenienie
|
diabli bo nie mogę nigdzie doczytać, kim jest to drugie dziecko? bo jeden z chłopaczków to syn Twojej siostry, tak?
Cytat:
Cytat:
więc na razie muszę sobie odpuścić takie przyjemności
|
||
|
|
|
#4613 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a jak nie to przecież będą kolejne katalogi na kolejne miesiące i będę Wam podrzucać![]() Mówię do męża: -Widzisz? nie jest ze mną tak źle, nie tylko ja mam takie jazdy z humorami.. raz nerwy a raz płacz A on do mnie: - Hahah czyli to normalne i teraz wszystkie jesteście na etapie Wkur..wi-dołka ![]()
Edytowane przez colorblue Czas edycji: 2013-01-12 o 16:24 |
|||
|
|
|
#4614 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc musiało Ci się coś pomylić bo teram mamy skończone 24 tc i rozpoczęty 25 chyba Ci ejszcze bardziej zamotałam, ale to lekarz ma racje ![]() ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- za siuraka co do szokobąsa to mam ochotę napisać "oj Ty naiwna" moje dziecię ano drgnie po słodkim więc na wizytę chyba będę zabierać słoik ogórków kiszonych, albo zupę pomidorową. Chociaż po dzisiejszej pizzie też dała czadu Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4615 |
|
Zakorzenienie
|
ufff zgoniłam męża z kompa a co:P:P i kurde jak jutro będzie ok jade pobawić mojego bratanka
---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Sharp a ja mam dobry humor brzuch nie boli z dzidzią ok, więc jestem mega szczęśliwa![]() co do płci: jedna ciocia ma 4 dziewczyny druga :4 chłopców ![]() ale zdrowe dzieci i to najważniejsze
|
#4616 | |
|
Zakorzenienie
|
czyli ja rodzę 23 kwietnia
w dniu urodzin TŻta![]() tylko że niby szczupłe osoby czują wcześniej, czyli co jak ktoś jest szczupły to wcześniej urodzi? trochę to bez sensu Cytat:
![]() czyli ja mam: z OM na 3 maja z USG na 26 kwietnia z ruchów na 23 kwietnia pawie oczko dla ułatwienia moja dzidzia http://babystrology.com/tickers/baby...E%3C/object%3E |
|
|
|
|
#4617 |
|
Zakorzenienie
|
to ja pewnie będę chodzić jak słonica w ciązy bo ruchów nie czzuje
![]() Ale brzuszek to już tak fajnie przez ubranka widać![]() tylko faktycznie-ze spaniem problemy
|
#4618 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Śmiał się ze mnie, że nie po to je nosił do pralni bo ma za dużo kasy tylko żeby ich nie zniszczyć, bo jak by się dało w pralce to by prał i śmiał się, że dobrze, że swoją założył do pracy. Idę ją zdjąć z kaloryfera bo nawet nie patrzyłam co się z niej zrobiło
|
|
#4619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A zarówno u Ciebie jak i u mnie te 3 terminy mieszczą się w tych przepisowych 2 tyg różnicy ![]() ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- Albo Twój siur siurkiem zostanie , a moje też się nim poprostu okaże Ale spoko.. już się na to nastawiłam
|
|
|
#4620 |
|
Zakorzenienie
|
mnie odrzuciło od cebuli i szynki
dobrze, że chociaż mięso mogę przełknąc już do obiadu bo na początku też tragedia... za to kapusta kiszona ogorki cytrynki
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:15.

tutaj instrukcja jak zawijać

wszystkiego najlepszego 
i do dzisiaj wysłuchuje że ona mi AUTO KUPIŁA... no nic tylko się położyć i allachy dziękczynne trzaskać
. Tak więc.. z rodziną to najlepiej na zdjęciu
my idziemy walczyć z klatką schodową, tzn ja idę motywować męża, żeby się za robotę wziął i będę dzielnie asystować

a jutro do dziadka M. - weekend z głowy. Jak dla mnie pół biedy ale M. mi nie zdąży odpocząć... No ale cóż.
- budziłam się chyba z 3 razy, za każdym razem z powodu jakiegoś koszmaru 

i kuruj się!!
07.07.2012 

więc na razie muszę sobie odpuścić takie przyjemności
dobrze, że chociaż mięso mogę przełknąc już do obiadu bo na początku też tragedia... za to kapusta kiszona ogorki cytrynki