MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-12, 22:21   #1381
pani22ka
Zakorzenienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
No i powoli kończę kompletować wyprawkę.

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
no generalnie patrząc na nich to się zastanawiam czy nie mam dwóch równolatków w domu

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Jestem totalnie w tym dzieciaku zakochana już teraz, a co będzie jak sie urodzi
mam to samo. aż mnie to przeraża

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Po dzisiejszej wycieczce w góry padam na pyszczek...
i co? Beskid?!
znajomi pisali że w Laskowej ludzi jak szarańczy

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
już wiem, że mam brać wszystko jak najcieńsze, mam na myśli koszulę i szlafrok, żaden frote.

mój szlafrok z mikrofibry jest milutki w domku jak się rano herbatkę pije i gazetkę czyta, ale do szpitala absolutnie nie funkcjonalny.
Mikołaj mi cieniznę bawełnianą przyniósł, ale gdzieś mam nieużywany jedwabik czy cuś inszego śliskiego i może to wezmę

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-12, 22:24   #1382
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

mam to samo. aż mnie to przeraża

i co? Beskid?!

mój szlafrok z mikrofibry jest milutki w domku jak się rano herbatkę pije i gazetkę czyta, ale do szpitala absolutnie nie funkcjonalny.
Mikołaj mi cieniznę bawełnianą przyniósł, ale gdzieś mam nieużywany jedwabik czy cuś inszego śliskiego i może to wezmę
zamówimy takie jak noszą bokserzy i będzie FIGHT i pierwsza runda :P
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-12, 22:26   #1383
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
tak. tylko z tego co wiem on ma więcej sklepów niz tylko te na stronie.
np. ja chodze na stare osiedle swoje na rusznikarską koło przychodni. kolejny jest koło szpitala jana pawła tam na tym nowym osiedlu.

-
dzięki, mi bliżej w stronę Podgórza
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-12, 22:26   #1384
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
kolejny jest koło szpitala jana pawła tam na tym nowym osiedlu.
prawie pod moim blokiem właśnie tam naprzeciwko jest super tania apteka - jakbyście były w okolicy i coś kupowały to polecam. Duphaston kupowaliśmy po 26 zł ciesząc się jak dzieci że tak tanio, bo wszędzie indziej grubo powyżej 30 zł a tam 19,99zł pregnaPLUS za 24,99 zł.

Stary 2013-01-12, 22:29   #1385
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
dzięki, mi bliżej w stronę Podgórza
jak będę podpytam panią o adresy
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-12, 22:30   #1386
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
jak będę podpytam panią o adresy
o super, dzięki
Stary 2013-01-12, 22:47   #1387
Chanel_Coco
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Wstawiam obiecane fotki wózka i pościeli przy okazji. Niestety nie mam dobrego aparatu i kiepski ze mnie fotograf sorki za jakość...w rzeczywistości fioletowy daszek jest hmmm bardziej fioletowy, wyrazisty
A dodam, że spacerówka rozkłada się praktycznie na płasko, po rozłożeniu jej i podniesieniu podnóżka kąt nachylenia oparcia jest może w granicy 5-7 stopni więc minimalnie do góry. Budkę w spacerówce można opuścić bardzo nisko tak, że w czasie deszczu czy śniegu dziecko jest całkowicie osłonięte. Kółka skrętne są świetne! śmiga się po mieszkaniu ekspresowo
Oooo super, doczekałam się. No wózio rewelka. Ja też juz w 99% jestem zdecydowana na Tambero. Piękny ten Twój fiolecik, też bym taki wzięła, ale dla chłopca raczej nie pasuje. Myślę nad wersją turkusową lub pomarańczową. Zastanawiam się też nad kolorem ramy. Czy nie zdecydować się na taką w kolorze wózka. Ja narazie go nie miałam okazji widzieć na żywo, ale jeszcze w styczniu planuję się wybrać na oglądanie i wtedy dokonam zamówienia.
I pościel tez masz ładniutką. Wogóle takie wszystko masz już gotowe, nie pozostaje nic tylko rodzić....
Barwo za całość

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
kurcze ale narobili biedna psinka
no przecież po to jesteśmy żeby się żalić i sobie doradzać nie koniecznie tylko odzieciach
Thx

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Wymiękłam dziś na tym dziale dziecięcym i kupiłam 2 pary śpioszków. To są pierwsze moje nowe ubranka dla dziecka Dalej się wstrzymuję, bo po kuzynkowej Julce pewnie będzie sporo, w tym dużo różowości.
ładniukie

Cytat:
Po dzisiejszej wycieczce w góry padam na pyszczek... (i nadal mnie zazdrość zżera bo mąż jeździł na nartach, a ja tylko tęskno patrzyłam...)
Ja od poniedziałku będę tęskno patrzyć w kierunku stoku, jedziemy z mężem do Białki, on będzie śmigał, a mi pozostaje tylko zwiedzać okoliczne knajpy i sprawdzać gdzie lepszą herbatę podają...
Ale za rok sobie odbijemy...

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
ja się zgadzam z Twoim Tżtem. Oczywistym jest, że właściwy zabieg powinien być za darmo... Ale za tę pomyłkę i tak powinni jakoś przeprosić...
No właśnie jakoś, z tym że nawet nie wiem czego w tej sytuacji powinnam żądać...

Edytowane przez Chanel_Coco
Czas edycji: 2013-01-12 o 23:35
Chanel_Coco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-12, 23:00   #1388
despa
Zakorzenienie

GG do despa

dobranoc
Stary 2013-01-12, 23:06   #1389
maria28
Kniaginia

Ptaszysko, ale zakupy! Super! Łóżeczko bardzo mi się podoba.
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-13, 02:02   #1390
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

LiwkaO wózek rzeczywiście wygląda super!

W ogóle widzę, że zakupy ostro u Was ruszyły nie dziwię się. Ja jeszcze mam troszkę czasu, bo pod koniec kwietnia rodzę, ale już mam sporo rzeczy upatrzonych. Dziś kupiliśmy farbę do pokoiku - będzie standardowo dla chłopca, bo jasnoniebieska.
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-13, 08:56   #1391
Moderna
Zakorzenienie

Dzien dobry

wczoraj bylo takie śliczne sloneczko u nas, a dzisiaj zaczal padac snieg

Bylismy wczoraj w kinie, na Hobbit w 3D.. jejj 3 godziny siedzenia, ale dalam rade film fajny, ale mnie jakos nie zachwycaja efekty itd., mysle, ze takie filmy to bardziej dla facetow

lece nadrabiać... tyle stron

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

Luna0 spoznione zyczenia, wszystkiego NAJ NAJ NAJ

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
EHhh nie wiem, nie chce panikować, bo pisza, ze nabrzmiałe piersi w ciązy to norma, ale mam taki ból mocny w obu...i twarde są, ale wczoraj w szpitalu wypiłam 2 kawy zbożowe, podobno one pobudzaja laktacje, moze to po tym? W necie pisza, ze niepokojące jest jak z piersi leci krew lub sa guzki, a u mnie sa całe twarde i b. bolesne, guzków nie wyczuwam...Nie będe chyba, po zadnych poradniach laktacyjnych jeździć....w poniedziałek mam szkołę rodzenia, więc poradze się położnej, jakos wytrzymam te 2 dni....
wspolczuje ciekawa jestem, od czego to.. u mnie tez jest siara, ale tylko po przycisnieciu, no i piersi absolutnie nie sa nabrzmiale i nie bola.. oby szybko przeszlo
Stary 2013-01-13, 09:31   #1392
czarny flamaster
Zadomowienie

Witajcie kochane

Mąż zjawił się w domu o 6.57......Bieeeeedny. Chciał tylko spać. Coś tam zagadywał i szturchał mnie biodrami jakby na coś więcej, a i ja miałam chęci, ale usłyszałam po chwili, że bardzo by coś chciał, ale jest tak zmęczony, że nie da rady. Chyba w święta ostatni raz się kochaliśmy.... Masakra.

Teraz biedak śpi. Ja już po śniadanku (mmmmmmm, makrela ) i popijam sobie kawkę 3w1, bo naszło mnie ostatnio, hehe. Wezmę się wkrótce na obiadek, a męża muszę po 12stej obudzić, bo kolejny występ ma.... Ale potem chyba do moich rodziców pojedziemy, a ze 2 tyg już tam nie byłam

Sypie u mnie śniegiem, a jak u Was? Mamusie, które są w trakcie 31tc lub okolicach- jak się mają Wasze maluszki? Są aktywne? Sławek już prawie 2 dni non stop łobuzuje. Robi sobie małe przerwy, ale ogólnie jest naprawdę aktywny. Czyżby ćwiczył jak się obrócić główką w dół? Chyba, że naprawdę uparł się by przestawić mi wnętrzności )

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-13, 09:33   #1393
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:
Mamusie, które są w trakcie 31tc lub okolicach- jak się mają Wasze maluszki? Są aktywne? Sławek już prawie 2 dni non stop łobuzuje. Robi sobie małe przerwy, ale ogólnie jest naprawdę aktywny. Czyżby ćwiczył jak się obrócić główką w dół? Chyba, że naprawdę uparł się by przestawić mi wnętrzności )
Moja ma takie dni że prawie cały czas się wierci (: szczególnie w weekend jak nie jestem w pracy i mało co robię

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-13, 09:35   #1394
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Zaraz biore się za segregacje ciuszków do prania...W ilu stopniach je prać? Bawełna w 60? a kocyki?żeby sie nie zbiegły...
ja piore normlanie, czyli tak jak wskazuja metki... najczesciej w 40 stopniach

przy swoich ubraniach tez raz na jakis czas uzywam sagrotan do plukania, bakterio-, wiruso-, grzybobojczy ale staram sie jak najmniej, gdyz to chemia.. a ja alergik dlatego najczesciej uzywam go do prania recznikow, poscieli itp.
do dzieciecych ubranek jeszcze sie zastanowie, czy bede stosowac.. moze lepiej po prostu po praniu je wyprasowac?
Cytat:
Hej Laseczki!
Mój wczorajszy super humor po zakupowy przerwał telefon do TŻ...Długo coś go nie było i zadzwoniłam spytac o której będzie w domu (wracał z Wawy) i usłyszałam, że miał wypadek chwilę przed tym jak zadzwoniłam! Boże myślałam, że zejdę na zawał i urodzę w 5 sekund!!! Wjechał na czołówkę, koła zblokowało na zakręcie i samochód sunął prosto na drugi pas! Na szczęście nic poważnego się nikomu nie stało. Samochód (służbowy) do kasacji! zgnieciony cały przód, poduszki wystrzeliły. Nie życzę nikomu przeżywać w tym momencie tego co ja!!! Dziś strasznie go boli głowa i nie słyszy na uszy;/ taki huk był od uderzenia. Trochę siniaków na ciele od pasów - aż dziwne, że tak potrafią się odbić na ciele pomimo ciepłej kurtki zimowej, którą miał na sobie.
ojejjj wspolczuje dobrze, ze nic poważniejszego sie nie stalo..
Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Mi wczoraj przyszedł rożek, prześcieradła i pokrowce na przewijak. Wcześniej nie oglądałam takich rożków w sklepie, dlatego byłam zdziwiona,że to wyciągane "usztywnienie" na plecach jest takie miękkie myślałam,że to taki rodzaj tekturki jest a to gąbeczka normalna
a ja chyba nie bede kupowac rozka... jakos mnie nie przekonuja i wizualnie tez mi sie nie podobaja.. ale moze jeszzce zmienie zdanie
Cytat:
Współczuje tych bolących piersi!!! ciekawe co powie połozna w poniedziałek. A może kapustą przykładaj???

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Robiąc zakupy w hurtowni wczoraj babeczka chciała mnie namówić na woreczki do sterylizacji smoczków, butelek etc. i sterylizacje w mikrofalówce. Nie miałam pojęcia, że coś takiego istnieje! Nie wzięłam ich jednak bo cena była koło 30zł. Chyba wygotuje normalnie 3-5 minut i tyle. Mamy doświadczone jak sterylizowałyście butelki itd. przed pierwszym użyciem??? Nie mam sterylizatora i chyba nie będę kupować...
o tej kapuscie tez juz gdzies slyszalam.. podobno mozna mrozic pojedyncze liscie i w razie potrzeby wkladac w biustonosz.. tylko nie pamietam, czy to byla mloda czy stara kapusta?

Cytat:
Napisane przez szyszczunia Pokaż wiadomość
Witam mamusie mam do was pytanko jakie buteleczki kupujecie dla swoich pociech , Bo własnie mam dylemat czy Adwent czy TT , Macie moze jakies typy .

Pozdrawia Kwietniowa mamusia
ja mam butelki avent natural (te przypominajace piers), mam nadzieje, ze w razie potrzeby dziecko bedzie chcialo z nich pic mleczko mamy
te TT tez fajne, czytalam o nich, ze dzieci czesto chetnie z nich pija (moze skusze sie na jedna butelke na probe)
mysle, ze oba warianty sa godne polecenia (wyrazam zdanie z opinii w internecie, gdyz my jeszcze nie stosowalismy )

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
cześć ,
ja dzisiaj przez całą noc jeżdziłam autobusem- w śnie, ....nie wiem czy to ukryte pragnienia czy co...... tak w sumie to z komunikacją miejską niewiele miałam do czynienia .... Fajnie było !
.
Stary 2013-01-13, 09:52   #1395
Sorceresss
Wtajemniczenie

Dzieńdoberek

Cytat:
i co? Beskid?!
Szczawnica Ludzi maluśko! Zero stania w kolejkach... co 4 krzesełko wyjeżdżało puste, a co 3 z jedną osobą
Lubię Laskową... bo blisko

Cytat:
u lala, Pani, będzie w jedwabiach rodzić

Cytat:
prawie pod moim blokiem właśnie tam naprzeciwko jest super tania apteka - jakbyście były w okolicy i coś kupowały to polecam. Duphaston kupowaliśmy po 26 zł ciesząc się jak dzieci że tak tanio, bo wszędzie indziej grubo powyżej 30 zł a tam 19,99zł pregnaPLUS za 24,99 zł.
w ZIKO Duphaston po 27 z hakiem kupowałam

Cytat:
Napisane przez Chanel_Coco Pokaż wiadomość
Ja od poniedziałku będę tęskno patrzyć w kierunku stoku, jedziemy z mężem do Białki, on będzie śmigał, a mi pozostaje tylko zwiedzać okoliczne knajpy i sprawdzać gdzie lepszą herbatę podają...
Ale za rok sobie odbijemy...
powiem Ci z doświadczenia, że dużo tych herbat nie idzie wypić... szczególnie, że wszyscy w koło piwka, grzańce i wiśniówki
Białkę lubię pod warunkiem, że wystrzelałabym wszystkich ludzi Okropnie mnie drażni, że trzeba czekać po 20-30 min w kolejce do wyciągu. Chociaż rok temu otworzyli nowy wyciąg i tak trochę luźniej było. Ja preferuję Laskową, a na pierwszym miejscu Kasina Mamy bliziutko i stok idealny dla mnie

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-13, 09:54   #1396
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Wstawiam obiecane fotki wózka i pościeli przy okazji. Niestety nie mam dobrego aparatu i kiepski ze mnie fotograf sorki za jakość...w rzeczywistości fioletowy daszek jest hmmm bardziej fioletowy, wyrazisty
A dodam, że spacerówka rozkłada się praktycznie na płasko, po rozłożeniu jej i podniesieniu podnóżka kąt nachylenia oparcia jest może w granicy 5-7 stopni więc minimalnie do góry. Budkę w spacerówce można opuścić bardzo nisko tak, że w czasie deszczu czy śniegu dziecko jest całkowicie osłonięte. Kółka skrętne są świetne! śmiga się po mieszkaniu ekspresowo
super! gratuluje wyboru

Cytat:
Napisane przez booziaczek Pokaż wiadomość
do tego mam zły dzien nic mi sie nie udaje a mikser chciał mnie zabic....a moje swieto wyglada tak ze musze siedziec w garach i gotowac dla 15 osób co zapowiedziały sie dzis i nie rozumieja słowa ze chce na urodziny chwile wytchnienia i spokoju
spoznione zyczenia wszystkiego najlepszego

szkoda, ze wlasnie wiele osob nie zdaje sobie sprawy, ze nie wszystkie mamy maja sily na takie przygotowania .. w dodatku na 15 osob

Cytat:
Hmm, nie miałam sterylizatora, przed pierwszym użyciem wygotowałam wszystkie i tyle.
to chyba najlepsze rozwiazanie, zwlaszcza, ze takie sterylizatory sa dosc drogie (choc nie powiem, praktyczne )

a czy wszystkie smoczki mozna bez problemu wygotowywac, czy sa jakies ograniczenia?
Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Wymiękłam dziś na tym dziale dziecięcym i kupiłam 2 pary śpioszków. To są pierwsze moje nowe ubranka dla dziecka Dalej się wstrzymuję, bo po kuzynkowej Julce pewnie będzie sporo, w tym dużo różowości.
sliczne
Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość

ja smoczki wygotowałąm w wodzie tak jak pisze na opakowaniu butelki też a później po każdym karmieniu przelewałam wrzątkiem żaden sterylizator nie był potrzebny
i nic tym smoczkom nie bylo?

a osttanio w ogole spotkalam sie z informacja, ze smoczki trzeba wymieniac co 3 miesiace, prawda to?

Cytat:
hmmm a to się nie oderwie??? bałabym się dawać maluchowi takie małe groszki do gryzienia...
mam takie samo zdanie
Stary 2013-01-13, 10:10   #1397
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Mamusie, które są w trakcie 31tc lub okolicach- jak się mają Wasze maluszki? Są aktywne?
jest aktywny, ale ma wyraźne własne pory

Cytat:
Zero stania w kolejkach... co 4 krzesełko wyjeżdżało puste, a co 3 z jedną osobą
no to faktycznie fajnie. dla męża

Cytat:
abstraktttt...

Cytat:
w ZIKO Duphaston po 27 z hakiem kupowałam
heh... biorę od początku ciąży, teraz 3 x 1... więc te 7 zł z hakiem jest różnicą...
a różnice między aptekami mnie szokują wciąż

Stary 2013-01-13, 10:11   #1398
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie kochane

Sypie u mnie śniegiem, a jak u Was? Mamusie, które są w trakcie 31tc lub okolicach- jak się mają Wasze maluszki? Są aktywne? Sławek już prawie 2 dni non stop łobuzuje. Robi sobie małe przerwy, ale ogólnie jest naprawdę aktywny. Czyżby ćwiczył jak się obrócić główką w dół? Chyba, że naprawdę uparł się by przestawić mi wnętrzności )
Mój nie zbyt aktywny....Bardziej czuje, jak czaasem wypycha jakas konczyne, ale bujac sie za bardzo nie buja...W szpitalu na KTG trzeba było liczyć ruchy i ja czasem nie miałam wcale, a laski po 40.... Ale kazali mi liczyć, kilka razy dziennie do 10 i licze i jest w ciągu godziny-dwóch wiec chyba dobrze...
Oglądam właśnie relacje z WOŚP i sie wzruszam srednio co 15miut patrząc na te maluszki...

Piersi mi zmiękły w końcu...uffff jeszcze sa trochę nabrzmiałe, ale nie sa już aż tak bardzo bolesne...moge deliktnie dotknąć...Mam andzieję, ze powoli przejdzie...
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-13, 10:12   #1399
anika_s
Wtajemniczenie

Witam się z Wami w 28 tyg - III trymestr
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-13, 10:13   #1400
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Mąż ma mnie ochotę zabić, bo nabrał roboty do domu, a ja go ganiam z wiertarką po domu no ale już uff, niech popracuje w spokoju

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
odpisał "proszę wysłać zdjęcie, bo tak nie może być"

wysłałam a on "proszę podkleić to klejem, bądź taśmą dwustronną"

i tyle...

taaa 2 metrową rozłożystą naklejkę podklejać taśmą dwustronną
jak on to sobie wyobraża?
ale chamstwo..

Cytat:
Napisane przez oldzinx Pokaż wiadomość
Witam wszystkie Mamusie
Kiedyś już dołączyłam do waszego wątku ale długo mnie nie było, czas się uaktywnić. Jestem już na l4
Jestem mamusią kwietniową, tp. 20.04 wg USG, wg gina tp. 27.04
Mam 24 lata, mieszkam w podkarpackim. Czekamy na chłopczyka (Kacper, Gabryś lub Patryk)- nie możemy się jeszcze zdecydować.

Co do prania ciuszków, ja mam prawie wszystkie z SH, zacznę je prać w marcu (chyba wystarczy raz). Wg mnie najlepiej w 60 stopniach je wyprac, nawet jak na metce jest napisane mniej. Jednak wolę być pewna że wszystko co na nich było "zginęło ". Moja mama niektóre rzeczy nawet gotowała w gorącej wodzie i nie zaszkodziło Pozostaje teraz wybór proszku. Czekam na jakąś promocję.
Jeszcze raz pozdrawiam
witaj

mamusie, ale dlaczego chcecie prac w tak wysokiej temperaturze, wygotowywac, sterylizowac, plukac po sto razy, potem jeszcze prasowac itd.?
czy to czasem nie przesada z ta sterylnoscia?

ja ubranka przed pierwszym uzyciem przepiore raz, normalnie, wedlug wskazan na metce (najczesciej 40 stopni), w delikatnym proszku, bez plynu do plukania (czesto alergizujace).. a przy uzytkowaniu tez bede prac normalnie, mocno zabrudzone pewnie potraktuje sagrotanem (higieniczny plyn do plukania).. byc moze strategiczne miejsca przeprasuje (kwestia do przemyslenia).. ale na pewno nie dam sie zwariowac i wsio jak leci prac w wysokiej temperaturze i dezynfekowac

Cytat:
no a myśmy z mężem dzis poszaleli pojechalismy oglądać łożeczko i po drobiazgi a wróciliśmy prawie ze wszystkim łącznie z łóżeczkiem.
gratuluje zakupow
Cytat:
my jeszcze nic nie kupiliśmy. w środę dostaliśmy sporo rzeczy, teraz myślę, że jak jeszcze dostanę - to nie potrzebuję już z ciuchów nic oprócz niedrapek...
a wlasnie niedrapki... tez musze kupic (choc podobno dzieciaczki je szybko sciagaja )
Stary 2013-01-13, 10:14   #1401
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Fajne te koszule i niedrogie. Mam już 2 na stanie ale zastanowię się nad tymi. A jaki rozmiar wzięłaś? Brać normalny rozmiar czy o 1 większy? Ostatnio w Tesco widziałam ładne za 29 zł ale bez tego rozpięcia po boku a dzidziusia karmić jakoś trzeba
(pierwszy raz cytuję na wizażu, mam nadzieję że dobrze to uczynię )

A tak poza tym jem wielką pizze domowej roboty, przy weekendzie TŻ pije piwo a ja objadam się do granic możliwości
wzięłam ten z linku to jest m-l-xl
i rozciąga się nawet do 130cm
a xxl do 150cm

Cytat:
strippi sliczne te koszule, ale ja wole z krótkim rekawem...Teraz na patologii jak leżałam, to można było sie żywcem upiec...Spałam w krótkich spodenkach i t-shircie na wierzchu niczym nie przykryta, a i tak budziłam sie spocona...wietrzyłysmy salę po 3 razy dziennie, mokre ręczniki na kaloryfer, a temp. była chyba z 25stopni;p Mam andzieję, ze na porodóce nie bedzie takiego skwaru
wsadziłam białe i pastelowe ubranka do pralki, jelp naszykowany, płyn do płukania tez, tylko teraz na ile stopni nastawić... niektóre ubranka mimo, że z ciuchlandu mam jak nówki i szkoda mi na 60stopni np welurowe lub "misiowe" rzeczy wstawić...moze 40stopni +podwójne płukanie i prasowanie wystarczy?
no ja mam 2 z krótkim i chciałam 2 z 3/4, by do domu już mieć
U nas w szpitalu nie było aż tak gorąco, bo chodziłam w grubym szlafroku.

Cytat:
też bym chciała wiedzieć, mam już mętlik w głowie. Myślałam o 60 na początku ale zajrzałam teraz "do wora" i na większości welurowych pisze 40. Na zwykłych bawełniakach jest 60 ale nie na wszystkich. Może doświadczone mamy coś poradzą. A co do płukania to nawet wskazane to dodatkowe żeby proszek dobrze się wypłukała i maluszka nic nie drażniło.
ja wolę na 40' z podwójnym płukaniem i na funkcji "delikatne"
na 60' szybko się mechacą, tracą kolory i świeżość
Stary 2013-01-13, 10:21   #1402
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Bry !

Pani moja droga, odpowiesz mi co robisz z tymi kocykami La Millou.. bierzesz mniejszy czy większy )?

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
:
mamusie, ale dlaczego chcecie prac w tak wysokiej temperaturze, wygotowywac, sterylizowac, plukac po sto razy, potem jeszcze prasowac itd.?
czy to czasem nie przesada z ta sterylnoscia?
Popieram, zwłaszcza że dziecko ma kontakt z wieloma tkaninami nie tylko ubrankami, a nikt mi jeszcze nie wskazał co konkretnie ma zabijać żelazko przyłożone niedokładnie przez 5 sekund do jakiejś część materiału
Stary 2013-01-13, 10:24   #1403
klementyna1
Zakorzenienie

Przesyłam Wam fotke z pierwszej czesci garderoby KAcpra...Na razie uprałam ubranka jasne i pastelowe Wszystko z lumpeksu;p chyba 2 ciuszki tylko nowe;p (prane w 40 stopniach, płukane podwójnie w płynie dzidziuś)A dalej nas dwóch: ja i mój brzuch dziś
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie-0077.jpg (168,6 KB, 63 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 31t3d.jpg (95,1 KB, 66 załadowań)

Edytowane przez klementyna1
Czas edycji: 2013-01-13 o 10:26
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-13, 10:29   #1404
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Sypie u mnie śniegiem, a jak u Was?
i u nas sypie lubie snieg.. tylko niech tak zostanie przez 2 miesiace a nie lubie deszczu w zimie
Cytat:

Cytat:
Piersi mi zmiękły w końcu...uffff jeszcze sa trochę nabrzmiałe, ale nie sa już aż tak bardzo bolesne...moge deliktnie dotknąć...Mam andzieję, ze powoli przejdzie...
ohhh to dobrze, moze powoli sie unormuje..

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
Stary 2013-01-13, 10:31   #1405
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Piękny brzuszek, a kolekcja ubranek pokaźna

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

anika
Stary 2013-01-13, 10:34   #1406
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Przesyłam Wam fotke z pierwszej czesci garderoby KAcpra...Na razie uprałam ubranka jasne i pastelowe Wszystko z lumpeksu;p chyba 2 ciuszki tylko nowe;p (prane w 40 stopniach, płukane podwójnie w płynie dzidziuś)A dalej nas dwóch: ja i mój brzuch dziś
sliczny brzusio... jak tak patrze to moj tez takiej wielkosci, a roznica miedzy nami to spokojnie 4 tygodnie
w ogole to mi ciezko z brzuszkiem, jestem drobnej budowy i szybko sie mecze, oddech krotki, jakbym byla przynajmniej nalogowym palaczem, ucisk na moje biedne organy.. nawet nie chce sobie wyobrazac, co za masakra sie tam w srodku dzieje

i tyle ubranek
ja tez musze moje poprac... ale nie mam juz miejsca na poddaszu, .. i chyba mam za duzo ciuszkow dla malego.. cos chyba przekalkulowalam ..

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2013-01-13 o 10:39
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-13, 10:39   #1407
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Mój nie zbyt aktywny....Bardziej czuje, jak czaasem wypycha jakas konczyne, ale bujac sie za bardzo nie buja...
to jest porównywanie subiektywnych odczuć ani razu nie czułam bólu przy ruchu dziecka. jak leżę na boku to mam "dyskomfort" wynikający z łokcia nie dającego uleżeć w danej pozycji, ale ból?!
widzę jak pędrakuje
także myślę, że każdy dzieć inny i każda kobieta inaczej odczuwa

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość

Pani moja droga, odpowiesz mi co robisz z tymi kocykami La Millou.. bierzesz mniejszy czy większy )?
nie szczaiłam pytania i nie wiedziałam, że są różne rozmiary <hmmm> , ale skoro są to na pewno weźmiemy większy - rozwojowo

Cytat:
A dalej nas dwóch: ja i mój brzuch dziś
krąglaczek
a i garderoba jak się patrzy

Edytowane przez pani22ka
Czas edycji: 2013-01-13 o 10:42 Powód: :( ort.
Stary 2013-01-13, 10:41   #1408
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
Super brzuch a ciuszków sporo (; A to dopiero część (:
Kurczę też muszę się za pranie kiedyś wziąść...

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-13, 10:44   #1409
czarny flamaster
Zadomowienie

Cytat:
Brzusio jest śliczny! Widać, że Kacperek ma się dobrze u mamusi, hehe.
Dziewczyny, jak zacznie się wypakowywanie, to chyba oszalejemy jak będziemy oglądać zdjęcia naszych dzieciaczków

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-13, 10:56   #1410
Malpka
Zakorzenienie

cześć
u nas dziś śnieg i mróz brr
Cytat:
Dziewczyny, które prały już ubranka dla malucha- mam pytanie.

Przywiozę od mamy ubrania dla mojego szkraba. Trzeba je wyprać i to kilkakrotnie, bo sporo czasu przeleżały Ale sprawa tyczy się plam. Mama pożyczyła, niektóre ubranka mojej kuzynce, która oddała je z plamami (chyba po oliwce). Zastanawiam się czy jeśli wrzucimy ciuszki do odplamiacza, a potem kilkakrotnie wypierzemy, to czy nie zaszkodzi to małemu. Zastanawiam się nad Vanishem, albo Agentem. Musi to być coś silnego, bo plamy nie zeszły chociaż były prane już kiedyś.
Polecacie coś?
spokojnie możesz w odplamiaczu a później upierz ze 2 razy z dodatkowym płukaniem

Cytat:
Witam wszystkie Mamusie
Kiedyś już dołączyłam do waszego wątku ale długo mnie nie było, czas się uaktywnić. Jestem już na l4
Jestem mamusią kwietniową, tp. 20.04 wg USG, wg gina tp. 27.04
Mam 24 lata, mieszkam w podkarpackim. Czekamy na chłopczyka (Kacper, Gabryś lub Patryk)- nie możemy się jeszcze zdecydować.

Co do prania ciuszków, ja mam prawie wszystkie z SH, zacznę je prać w marcu (chyba wystarczy raz). Wg mnie najlepiej w 60 stopniach je wyprac, nawet jak na metce jest napisane mniej. Jednak wolę być pewna że wszystko co na nich było "zginęło ". Moja mama niektóre rzeczy nawet gotowała w gorącej wodzie i nie zaszkodziło Pozostaje teraz wybór proszku. Czekam na jakąś promocję.
Jeszcze raz pozdrawiam
to witamy ponownie

Cytat:
no a myśmy z mężem dzis poszaleli pojechalismy oglądać łożeczko i po drobiazgi a wróciliśmy prawie ze wszystkim łącznie z łóżeczkiem.
super i linki już widziałam super zakupy

Cytat:
strippi sliczne te koszule, ale ja wole z krótkim rekawem...Teraz na patologii jak leżałam, to można było sie żywcem upiec...Spałam w krótkich spodenkach i t-shircie na wierzchu niczym nie przykryta, a i tak budziłam sie spocona...wietrzyłysmy salę po 3 razy dziennie, mokre ręczniki na kaloryfer, a temp. była chyba z 25stopni;p Mam andzieję, ze na porodóce nie bedzie takiego skwaru
wsadziłam białe i pastelowe ubranka do pralki, jelp naszykowany, płyn do płukania tez, tylko teraz na ile stopni nastawić... niektóre ubranka mimo, że z ciuchlandu mam jak nówki i szkoda mi na 60stopni np welurowe lub "misiowe" rzeczy wstawić...moze 40stopni +podwójne płukanie i prasowanie wystarczy?
możesz wyprać na 40 stopni
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości