|
|
#1411 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V
klementyna, ale ciuszków! jadę na zakupy!
brzusio śliczny!
|
|
|
#1412 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
, ja właśnie wstałam i już przy kompie - jakoś mi się nie chce opuścić łóżka .... a tż poszedł biegać więc sama nie mam co w nim robić ..... Byliśmy wczoraj na " hobbicie"- no,nie bawiąc się w profesjonalne recenzje - nam się podobało ..... Była też kolacyjka i takie tam ...fajnie było .No ale trzeba się zbierać i odebrać dzieci - tym bardziej ,że tyle śniegu .... aż się prosi aby znowu iść na sanki .... choć ja bardzo żałuje - dam radę przejść tylko parę kilometrów ..a resztę musi sam ciągnąć tż . lecę Was nadrabiać ....
|
|
#1413 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
parę km??? kochana ja to mam dosc po m
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
|
#1414 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, żałuje że nie moge tak cały czas z Wami pisać, ale nie jestem w formie, złapała mnie chyba jakaś deprecha, nie mam sił na nic. Czytam Was codziennie więc prosze mnie jeszcze nie wyrzucać
chciałabym z Wami ciągle pisać ale nie daje rady.Nie czuje się najlepiej, ciągle chce mi sie płakać, przesypiam całe dnie prawie! ale dlatego że nie moge spac w nocy przez zgage, ciagle mnie pali, późno zasypiam a potem w dzien jak zombi chodze. Nie moge spać na żadnym boku, brzuch mi przeszkadza, na płasko też nie wolno ... noce mam tragiczne Mały jak przez kilka dni jest tak ruchliwy że mało dziury na wylot nie zrobi to przez 2-3 dni tak słabiutko kopie... a ostatnio zaczął mnie kopac tam na dole tak mocno że nie moge chodzić, miałam wrażenie że zaraz wyskoczy! Ciężko oddycham, chodze jak słoń, butów nie moge sobie zalożyć, z wanny ledwo wychodze ... a do tego wszystkiego bardzo bolą mnie nogi. Pokój umeblowaliśmy, co z tym idzie było troche sprzątania, przez co brzuch mi twardniał ![]() We wtorek ide na morfologie i siuski, 24 wizyta. za ubranka, wyprawki, wózki, wizyty i wasze brzuszki ![]() Ja tez juz kompletuje chodz mam sporo czasu ale wszystkie pierdółki dla siebie i dla małego do szpitala i do domu chce kupic wczesniej. Wczoraj na allegro wydałam 250 zł łożeczko prawie wybrane z wózkiem jestem w czarnej d..pie. |
|
|
|
|
#1415 |
|
Zakorzenienie
|
ale ja po 2 dzieci ...jestem już wytrenowana.... no wiesz "nie ma przebacz"
|
|
#1416 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
super garderoba a brzusio też cudowny ![]() Cytat:
http://dziecko.onet.pl/79172,40,maja...,artykulk.html no Nestelle a ty mówisz że już nie chcesz a ja dziś wracam do Opola od jutra do środy szkoła tragedia. na kolosa poniedzialkowego nie umiem, pracy nie napisalam i tak brzydko dużo sniegu za oknem ![]() ale w czwartek wizyta
|
|
|
#1417 |
|
Zakorzenienie
|
anika_s
za 3 trymestr, teraz juz z gorki poleci klementynka i brzusioooooo Przesliczny wiecie jak dobrze was mnie na tele, tam nadrobilam ost 3 strony - ale teraz czekamy na sniadanie - siostra robi Zgadnijcie co ....?? Taaaak JAJECZNICE Wczoraj poszlismy spac o 24.30 oooooLaboga, ale ''imprezka'' sie udala, obudzialam sie godzine temu - i jakos tak lepiej sie czuje - kaszlu nie mam juz tak wielkiego - ale katarek - no i najwazniejsze Miesnie juz mnie tak nie bola na pelacach, wiec noc mialam w miare spokojna ttylko raz sie przebudzialam a co do prania ..... boscie taki temat poruszyly ja mam zamiar w 40 uprac - nawet i po 2 razy jak zajdzie taka potrzeba - no i uprasowac - proszek juz kupiony plyn tez. teraz trza ta szafe kupic posegregowac mlodemu ciuszki - i szalec !!! |
|
|
|
|
#1418 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się tylko i lecę na spacer, bo dziś takie słońce!
![]() Cytat:
Mamy taki sam termin ![]() Miłej niedzieli Wam życzę, a ponadrabiam potem
|
|
|
#1419 |
|
Zadomowienie
|
Dzwoni teściu, pyta co u nas i jak się czuję. Mówię, że w porządku, że dziś jadę do mamy po ubranka dla małego, bo trzeba je przeprać, posegregować itd. No to od razu usłyszałam, że to wszystko chińszczyzna ze szkodliwymi farbami, które szkodzą dziecku....
No i jeszcze mówi, że przyjedzie piecyk nam sprawdzić w łazience, to bym posprzątała byśmy kurzem nie zarośli. Co jak co, ale to już się oburzyłam. Sprzątam niemal codziennie i gdyby nie to, że ich pokój ciągle jest zawalony, to miałabym całe mieszkanko na błysk. Ciśnienie mi skoczyło... Ale smutna wiadomość, babcia mojego męża będzie mieć amputowaną stopę. Ma cukrzycę, rany się jej nie goją, żyły zapchane i nogę starali się ratować, ale nie dają rady. Z jednej strony szkoda stopy, ale z drugiej - jeśli to uratuje reszte nogi to chyba nie ma o czym myśleć. Okey, rosołek bulgocze, mięsko doprawione, ciacho w piekarniku.
|
|
|
#1420 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do aktywności to w sumie się nie zastanawiałam.... ale zawsze mialam "motorek w du.." i nie mogłam usiedzieć w miejscu ..... ale też sytuacja zmusza ... mam już przecież 2 dzieci - i nie chcę aby pomyślały ,że mama je zaniedbuje bo czekamy na 3 brzdąca .... Ale zadaję sobię sprawę ,że częścć dziewczyn nie może sobie pozwolić na takie "latanie" .... trzeba robić wszystko to na co organizm pozwala ,aby wszystko było dobrze .Więc nie martw się swoją "nie mocą .." ,to minie a maluszek jest teraz najważniejszy.... Cytat:
i ja się dołączam - WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO !!!!! Cytat:
Cytat:
!Cytat:
![]() Cytat:
za zakupy ! a łóżeczko śliczne .
|
|
|
#1421 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
ja piorę wszystko w 30 . Cytat:
Cytat:
za ciuszki ! i za brzuszek-okrąglutki Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
no nic ...muszę wstać .... a tak przyjemnie się leży w cieplutkim łóżeczku w okruszkach po śniadanku ..... i do tego nikt po mnie nie skacze .... (choć jeden urwis skacze w środku)........... sanki czekają . ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- strippi - a jak tam julka ? przeszło jej ? marzą mi się lody !!!!!!
|
|
|
#1422 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale takie uroki ciąży niestety. A mleko i migdały nie pomagają? Może powiedz ginowi, coś powinien zaradzić.Od kilku dni też mam problemy ze spaniem, żaden bok mi nie pasuje. Biorę sobie kilka poduszek i układam jedną pod nogą, drugą za plecami itd. gdzie mi spasuje. Tż się śmieje a mi wtedy dobrze się zasypia. Ale czasami a to kręgosłup boli, a to brzuch ciągnie i do 12 się kręcę. No nic, grunt to dobre nastawienie, za 3 miesiące będzie tylko lepiej z naszymi dzidziusiami Cytat:
Cytat:
Życzę również miłej niedzieli i uciekam na rosół do teściowej (przyszłej). Dobrze z nią mam bo do rany przyłóż. A i uważajcie na chodnikach, jak wczoraj do Biedronki poszłam to dobrze że TŻ był obok bo lód był zasypany śniegiem i mało co zebów nie wybiłam (a w Biedronce fajne lampki nocne led do gniazdka są za 15zł, będą dobre dla dzidziusia, 1 W tylko ale te z białym światłem dają taki fajny półmrok)
|
|
|
#1423 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
świetne zakupy ![]() Cytat:
A facet od naklejki...brak słów...:/ Cytat:
![]() Cytat:
ja wzięłam 60x40 Cytat:
ja mam fioletowy, i kupiłam od dziewczyny która ma synka...
|
||||||
|
|
|
|
#1424 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o w morde !
|
|
|
#1425 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
i śliczny brzuszek._______________ jako, że Młody i tak nie dał mi spać, to pojechaliśmy z rana na targ. nieświadomi jaka jest temperatura na dworze (tak to jest nie mieć termometru), jak wsiedliśmy do samochodu i zobaczyłam -10 to było już za późno żeby wrócić. efekt był taki że błyskawicznie przeszliśmy targ, stoisk było mało bo zimno, ale mam koszulę do karmienia, póki co jedną nastawiłam się jeszcze na szlafrok, ale nie było a jak już coś to babcine i okropne. wracając zajechaliśmy do Leclerca popatrzeć na rzeczy dziecięce i ceny żeby wiedzieć co jest. wyszliśmy z zestawem do prania ciuszków postanowiliśmy w najbliższym czasie zgromadzić niezbędne minimum rzeczy i wiedzę gdzie co jest w razie czego.odnośnie środków do prania to porównałam ceny w Leclercu i jak ktoś zainteresowany to tak to wygląda mniej więcej (patrzyłam na te najmniejsze opakowania proszków po 500g): Dzidziuś 6zł, Lovela 8zł, Jelp 10zł. Do białego i kolorów różniły się troszkę ceną, ale średnie wyszły takie jak napisałam. |
||||
|
|
|
|
#1426 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
brzusio piękny ![]() Cytat:
Witam się w niedzielę ![]() Wszytskie się chwalą , to i ja sie pochwalę W piatek i wczoraj robiłam zamówienia rzeczy dla mnie i dla malucha, i zamówiłam:- majtki siatkowe, wkłady poporodowe, podkłady na łóżko (z firmy hartmann, bo miały dobre opinie) - płatki do przemywania oczek, płatki do pepka (ze spirytusem), patyczki higieniczne, szczotka i grzebyk to ze strony http://www.abcmalucha.eu - wkładki laktacyjne i osłonki na sutki z TT, - zestaw kosmetyczny do paznokci, rożek i śpiworek to ze strony mamabebe.pl no i tu zaszalałam: - kocyk la millou (ObserwujeCie, wzięłam 70x80, bardziej na teraz, żeby zmieścił się w wózku, na większy potem teściów naciągnę )- zestaw dwóch kocyków muślinowych (bardziej na lato) - okrycie kąpielowe to ze strony mamissima.pl Mam nadzieję, że wszystko dojdzie
|
|||||
|
|
|
|
#1427 | ||
|
Zakorzenienie
|
bry
![]() Cytat:
Wyprasuję, owszem- ale nie dlatego że mam jakąś tam wizję że zabiję jeszcze jakieś bakterie- tylko dlatego, że prasowanie mnie relaksuje )Niedrapek nie miałam Cytat:
|
|
|
#1428 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
+ kilka innych rzeczy.
|
|
|
|
|
|
#1429 |
|
Zakorzenienie
|
a zeby nie bylo - proponuje Niedzielna dawke Kawalu
![]() Przychodzi facet do seksuologa. Ten go pyta: - Kiedy miał pan ostatnio stosunek ? - Oj panie doktorze tak dawno, że nie pamiętam. Zadzwonię do żony, może ona wie. Wykręca numer i mówi: - Zosia, kiedy ostatni raz uprawialiśmy seks? - A kto mówi? nic mi sie dzis nie chce ![]() tez tak macie ...?? jedyna radosc, ze mlody szaleje oj szaleje - ** Fluje mi Teksas - ze HoooHooo** |
|
|
|
|
#1430 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mówiłam ginowi to mnie pocieszył że bedzie jeszcze gorzej ![]() nie biore żadnych leków unikam wszelkich tabletek w ciąży, ratuje sie migdałami. co do spania to masakra, nie moge zasnać w żadnej pozycji, u nas jest jeszcze bardzo gorąco co utrudnia zasypianie, do tego nogi mnie bolą strasznie także wszystko sie składa na drzemki w dzień. |
|
|
|
|
|
#1431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1432 | ||
|
Kniaginia
|
Witam
![]() Cytat:
Cytat:
Ale śliczne te rzeczy na mamissima i la millou! Ale muszę poczekać do wypłaty
Edytowane przez maria28 Czas edycji: 2013-01-13 o 13:54 Powód: literówka |
||
|
|
|
|
#1433 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ewkaaa8891] alliw za zakupy!Ja póki co jeszcze nie piorę, myślę że popiorę w marcu dopiero. Cytat:
|
|
|
#1434 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://allegro.pl/listing/user.php?u...222926&order=p Cytat:
Cytat:
A skąd jesteś dokładniej ja też Podkarpacie ![]() Cytat:
![]() za zakupy---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
|
#1435 |
|
Zadomowienie
|
Witam was w niedziele.
strippi jak Juleczka? Lepiej? Ptaszysko ja kupowałam łózeczko ze sklepu aruś . Wszytsko ok było ![]() Co do wośp. Mi nie przeszkadza ze w tym roku połowa idzie na maluszki, połowa na staruszków. Im też trzeba pomóc. a geriatria w Polsce to masakra jakaś :/ No a ja ciacho zrobiłam Dziś wpadaja tescie i wyprobowałam przepis na banoffee pie. Moze sie nie potrujemy? Wczoraj sesja ciazowa poszła migiem, teraz czekam na jakies foteczki na maila, bo album bedzie jak sie nam Mati wykluje i bedzie pół na pół zdjec w srodku reszta na płytkach ![]() w kazdym razie Miłej niedzieli dziewczynki! Dla Was i waszych brzuszków
|
|
|
|
|
#1436 | |||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
hormonki też robią swoje... współczuję dolegliwości.chyba nawet przy moim ugodowym charakterze bym nie wytrzymała... co za tekst ![]() ![]() Cytat:
![]() dopisałam sobie parę rzeczy od Ciebie do tajnej listy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Cytat:
my lubimy spać w chłodzie - wietrzymy przed spaniem, dla nas 22 stopnie to już tropiki...
|
|
|
|
#1437 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1438 |
|
Zadomowienie
|
zobaczymy czty bede zadowolona jak fotki zobacze :P jestem bardzo ktytyczna wovbec siebie na zdjeciach wiec zobaczymy
jak cos dostane do wstawię
|
|
|
|
|
#1439 |
|
Wtajemniczenie
|
a u kogo robiłas sesje?
|
|
#1440 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
witamy ![]() Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:39.

,
- jakoś mi się nie chce opuścić łóżka .... a tż poszedł biegać więc sama nie mam co w nim robić ..... 

chciałabym z Wami ciągle pisać ale nie daje rady.
Mały jak przez kilka dni jest tak ruchliwy że mało dziury na wylot nie zrobi to przez 2-3 dni tak słabiutko kopie... a ostatnio zaczął mnie kopac tam na dole tak mocno że nie moge chodzić, miałam wrażenie że zaraz wyskoczy! Ciężko oddycham, chodze jak słoń, butów nie moge sobie zalożyć, z wanny ledwo wychodze ... a do tego wszystkiego bardzo bolą mnie nogi.
za ubranka, wyprawki, wózki, wizyty i wasze brzuszki

Zatem po przebudzeniu wyjełam ostatnia paczuszke truskawek na kluski z nimi

(a w Biedronce fajne lampki nocne led do gniazdka są za 15zł, będą dobre dla dzidziusia, 1 W tylko ale te z białym światłem dają taki fajny półmrok)
o w morde !