Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012 - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-13, 16:56   #1921
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21
Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012

Hej dziewczyny,

Ciężko Was nadrobić. Ostatnio chędzę niewyspana i przez to nieco poirytowana.

Smutno mi, że macie takie problemy z chłopami. U nas raz lepiej raz gorzej. Teraz jest lepiej. Ja to przestałam się z mężem czochrać o cokolwiek. Faceta nie da się zmienić. A jak jest źle to potrzeba sexu. To jest najważniejsza potrzeba mojego lybego, dlatego tak mnie dziwi, że facet Zielonej od tego ucieka.

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Wymyśliłam sobie ciasto, zrobiłam kruche ciasto, wyłożyłam na ceramiczną foremkę do tarty i piekę właśnie. Jak już się upiecze to wyłożę na to jabłka prażone z cynamonem, przykryję kremem z maskcarpone i bitej śmietany i na wierzch posypię pokruszonymi jabłkami suszonymi. Ciekawe co to wyjdzie
Proponuję zamówić kuriera i wysłać po kawałku każdej z nas

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
melcia boska, oczeta cudowne ma <3

zmykam nadrabiac, bo od tesciow wróciliśmy powiem tylko, ze mała wczoraj dala popalic do 23
dziś u tesciow tez trochę trochę krzyczala eh.... z
aczynam u niej juz adhd podejrzewać, a mezul mowi , ze wariuje i narzekam, bo wszystlie dzieci takie są
Na stwierdzenie adhd jest stanowczo za wcześnie. Macie żywiołowe dziecko, a godzina 23 to mi się codzinnie marzy żeby moja tak zasnęła.

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

nie wiem czy ta asymetria tego nie pogłębiła.. nonie wiem już sama kurcze niby duska już opanowała tą prawa stronę ale nie jestem pewna czy to nie efekt tego że wsio na lewą robiła ...
w pn dzwonię do ortopedy i neurologa muszę się umówić by mi ją zobaczyli i do pediatry we wtorek podejdę by ją zobaczyła
No najlepiej będzie jak to sprawdzicie

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Byliśmy też u mojej teściowej, była szwagierka. Ma córkę 3 tyg. młodszą od Zośki. No i zaczęło się porównywanie
Po pierwsze, Zosia nie umie ssać smoka i wsadza palce do buzi (źle). Po drugie, odłożona do łóżka zaraz się budzi (źle). Po trzecie, nie umie zasnąć sama tylko przy cycu (bardzo, bardzo źle!). I na pewno jest głodna na samej piersi i dlatego nie śpi (bardzo, bardzo zła matka!).
No co ja poradzę że nie mogę jej w dzień uśpić inaczej(oprócz spaceru i auta)? Trafił się jej niezwykły egzemplarz... Dostałam serię porad, ale włos mi się raczej zjeżył na głowie. Laska daje dziecku co 3h 130ml mm - mała grzecznie śpi, ale szwagierce mało, i daje jej zagęszczone żeby spała dłużej czy to ja mam nie takie pomysły na odżywianie dziecka?
No i poradziła mi żebym jej dawała zagęszczone... tylko moje dziecko śpi całą noc, dostaje wtedy mm i zjada ok. 120ml, uważam że to wystarczy.
Jej dziecko ma 2 m-ce i waży 5700.

O kurka :/ a ja sobie funduję raz dziennie przynajmniej...
Porównywanie dzieci jest kompletnie bez sensu. Nie słuchaj ich i niczym się nie przejmuj.

A co do mięty to bez przesady... ja też piję i nie ma problemu. Szałwię też czasami piję.

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
Wogole od miesiaca znowu nie ma sexu wczoraj dzieci szybko usneły, tz lezal kolo mnie w lozku i ja chcialam cos inicjowac a on strasznie zmeczony i jak spoglądałam na niego to strasznie oczy zamykal i ziewał,wiec poszlam spac,po czym budze sie o 1 patrze a tz na komputerze! Mam tego coraz bardziej dosc.
Biedna, jakiś kochanek by Ci się przydał bo z takim facetem to bida.
Ten Twój to nie jest od jakichś gier uzależniony może?

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Dziewczyny, boli mnie pogryziony cyc. Tzn poza brodawką, boli mnie spód piersi i mam tam jakby zgrubienie. Już rano opróżniłam tą pierś, najpierw laktatorem, potem dałam małemu jeszcze, była pusta, zrobiłam też delikatny masaż. Co jeszcze mogę zrobić? Bo to pewnie jakiś zastój czy zapalenie??
Jeżeli to zastój to często masuj. Ja wtedy masuję dość intensywnie nawet kilka razy dziennie. Mija jakoś po 3 dniach.
Jeżeli to zgrubienie boli no to liść kapusty jest bardzo fajny. Mi pomógł.
Stary 2013-01-13, 17:05   #1922
tamlin111
Zakorzenienie

Byliśmy na orkiestrze, Paulinka super tańczyła i śpiewała. Mam zdolne dziecko
Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
Lilka, jesteś z nami od początku więc wydaje mi się, że powinnaś mieć dostęp do naszego klubu, jeśli oczywiście chcesz i reszta dziewczyn się zgodzi.
z dostępem dla reszty dziewczyn jeszcze bym poczekała ale to moje zdanie
Ja popieram.

Cytat:
odnośnie pigułek to mam pytanie, bo to mój pierwszy raz z nimi
wcześniej niby nie mogliśmy mieć dzieci więc antykoncepcja nie była potrzebna

kiedy mam zacząć pierwsze opakowanie? coś mi się kojarzy, że ginekolog mi tłumaczył, że najlepiej abym poczekała do pierwszego dnia następnej miesiączki i wtedy wziąć ale że z moją pamięcią ostatnio nie najlepiej, więc wolę się upewnić
W pierwszym dniu miesiączki zaczynasz.

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
myślimy właśnie jeszcze nad tym, ale bardziej jestem skłonna do fontanny czekoladowej bądź alkoholowej
My mieliśmy i fontannę i stół, i stół był szałem, a fontanna - dzieci miały radochę.

Cytat:
Napisane przez kaczuszka69 Pokaż wiadomość
widzę, że zastanawiasz się nad fontanną ja porzuciłam koszt wypożyczenia fontanny (ok 600-800zł u mnie) na rzecz słodkiego stołu słoiki już prawie skompletowane
Fajne to

Cytat:
haha, mam ten sam patent jak już nie wiem co mam z młodą zrobić, to ją rozbieram
Ja też

Cytat:

Dusieńka za 35 minut skończy 5 miesięcy !!!
Najlepszego dla Dusi i Jasia

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
mój się nie chce kochać, a może ma kogoś na boku i o tym nie wiem jak próbuje sie przytulić czy coś to zawsze mnie zbywa...a że u mnie libido = 0 to nie nalegam. zresztą codziennie zbieram się aby porozmawiac z nim na ten temat, może dziś się zmotywuje wreszcie.
Kurde dziwne, ja też bym obstawiała romasik na boku.

Cytat:
ja ostatnio jestem zbyt zmęczona żeby coś zainicjować, a mojemu mężowi chyba przeszkadzają moje cyce pełne mleka, bo zawsze się krzywi jak karmię małą
Przykre to...

Cytat:
w ogóle moje dziecko anioł dzis
dawno tak spokojnego dnia nie bylo, a czemu?.albo minął jej ten skok, jeśli to on był przyczyną albo to zasługa męża w domu :brzudal:
Super, oby tak zostało Jagódce

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Jestem rozbita emocjonalnie
Chce mi się ryczeć, ale nie mogę...
Możesz nam tutaj zawsze
Stary 2013-01-13, 17:36   #1923
Katiaskaa
Zadomowienie

Meldujemy się pod koniec weekendu wczoraj byliśmy u jednej babci, dzisiaj druga przyjechała, zmęczyło mnie to strasznie... No i jak wiele z was, mnie też wkurzyła teściowa Pyta się, czy Antek przesypia całe noce, to mówię że się budzi na jedzenie ze dwa razy. To słyszę, że w tym wieku powinien już spać całą noc. Nosz kurde, przecież każde dziecko jest inne, jedno śpi drugie nie. to usłyszałam, że za blisko mamy łózko i budzimy go jak uprawiamy seks nie wiedziałam, co powiedzieć, przecież się nie będę tłumaczyć z życia intymnego... pomijam fakt, że zazwyczaj kochamy się w drugim pokoju a jak mały płakał ze zmęczenia i go uspokajałam to wyrwała mi go z rąk, a już myślałam, że będzie dobrze ...

Dziewczyny, Lilka, Colds, Maggie, biedne jesteście strasznie z tż-tami swoimi, musicie się same zastanowić czy warto walczyć, tym chłopom to się chyba miesza w głowie po narodzinach dziecka.. My mieliśmy taki kryzys raz, że myślałam, że będziemy się dzielić opieką nad dzieckiem, przeszło, ale nadal się kłócimy. Trzymam za was kciuki
Zdrówko dla dzisiejszych solenizantów: Jasia i Dusi
Katiaskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-13, 17:53   #1924
Konczita
Zakorzenienie

jeszcze raz bardzo dziękujemy ... i dzisiejsza nasza zasypiająca Niunia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 201301124834_zmniejszacz-pl_443145.jpg (89,5 KB, 55 załadowań)
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...

Edytowane przez Konczita
Czas edycji: 2013-01-13 o 17:56
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-13, 18:31   #1925
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość
hejka mala wisi na cycu to mam chwile

100 lat dla DUSI
MOJA LALKA DZIS KONCZY 15 TYGODNI za 20min

Maggie

Cytat:
dziękujemy bardzo
5 miesięcy temu było gorąco ale już łzy szczęścia były i Jasiu za chwile się pojawić miał ehh cudny to był poniedziałek pamiętam że moja siostra z okna patrzyła bo w pracy była i tylko czekała czy już czy jeszcze ... a o 5 przyjechała do nas na porodówkę by z nami rodzić ale rozwarcie nie szło więc do pracy poszła hehe .. i pamiętam że szwagier z mężem mym się podmienili bo tak chciał Duśkę zobaczyć i szwagier wszedł na porodówkę i mówi ooo ona ma oczy otwarte, widzi mnie ? Cześć jestem twoim wujkiem boziu ile pięknych wspomnień

kajaja dla lali Waszej ...

ehhh no wiem że muszę wyluzować już pierwsze emocje za nami ... jutro się poumawiam wszędzie i będę czekać na wizyty

---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

colds kochana ... pamiętaj że czasami warto wypłakać się jest lżej ... tule mocnoo
Ale śmiesznie z wujkiem Tak słodko.
A Duśka tak się zmienia....czy mi się wydaje czy coraz bardziej do Ciebie podobna??

a co do farbowania to ja farbuję abo ciemną czekoladą albo czarnym.
A ostatnio tak patrzę na te moje kłaki wszędzie i się wkurzyłam i wzięłam nożyczki i je obcięłam miałam do połowy pleców, a teraz do ramion wypadać będą dalej, ale przynajmniej krótsze

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Katiaskaa Pokaż wiadomość
Meldujemy się pod koniec weekendu wczoraj byliśmy u jednej babci, dzisiaj druga przyjechała, zmęczyło mnie to strasznie... No i jak wiele z was, mnie też wkurzyła teściowa Pyta się, czy Antek przesypia całe noce, to mówię że się budzi na jedzenie ze dwa razy. To słyszę, że w tym wieku powinien już spać całą noc. Nosz kurde, przecież każde dziecko jest inne, jedno śpi drugie nie. to usłyszałam, że za blisko mamy łózko i budzimy go jak uprawiamy seks nie wiedziałam, co powiedzieć, przecież się nie będę tłumaczyć z życia intymnego... pomijam fakt, że zazwyczaj kochamy się w drugim pokoju a jak mały płakał ze zmęczenia i go uspokajałam to wyrwała mi go z rąk, a już myślałam, że będzie dobrze ...

Dziewczyny, Lilka, Colds, Maggie, biedne jesteście strasznie z tż-tami swoimi, musicie się same zastanowić czy warto walczyć, tym chłopom to się chyba miesza w głowie po narodzinach dziecka.. My mieliśmy taki kryzys raz, że myślałam, że będziemy się dzielić opieką nad dzieckiem, przeszło, ale nadal się kłócimy. Trzymam za was kciuki
Zdrówko dla dzisiejszych solenizantów: Jasia i Dusi
No co Ona powie. Mój 2-latek potrafi się obudzić na wodę, a co dopiero taki maluch.
poza tym już po raz kolejny słyszę, że któras z Pań w tym wieku twierdzi, że dziecko powinno przesypiać całą noc tymczasem mój brat 37 lat temu budził się do roku nawet co godzinę.

Pawełek

Kubuś

Edytowane przez katiem
Czas edycji: 2013-01-13 o 22:01
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-13, 18:49   #1926
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:

Ja też smarowałam i smaruje oliwką, ale teraz muszę podleczyć czymś to zaczerwienienie, bo już dość długo się utrzymuje
My też przez dłuższy czas borykaliśmy się z zaczerwienieniem i dodatkowo z pryszczykami które okazały się grzybkiem. I używałam i linomagu i sudocremu, ale zaczęło się poprawiać na przemywaniu calium. TO jest taka tabletka którą trzeba rozpuścić i zrobić jasno różowy płyn. A później jeszcze dostaliśmy maść na grzybka i wszystko pięknie się wyleczyło.

Cytat:
widzę, że zastanawiasz się nad fontanną ja porzuciłam koszt wypożyczenia fontanny (ok 600-800zł u mnie) na rzecz słodkiego stołu słoiki już prawie skompletowane
Chodzę trochę po weselach ale jeszcze takiego stołu nie widziałam, fajny pomysł.

Cytat:
Lewek moja ma to samo. Główka ciągle w lewą stronę odwrócona. Jak daje cyca to kładę sie z prawej strony żeby głowkę tam odwróciła, ale nic to nie daje bo mała się denerwuje i zaczyna płakać. i co? oczywiscie kłade sie z lewej strony. to jest mój wielki problem, że ciągle jej ustepuję. w czwartek będę u neurologa to zaczerpnę rady w tym temacie
Ja wprawdzie karmię na siedząco więc raz leży na lewym raz na prawym boku. Ale generalnie to też mu ulegam jak podczas noszenia odwraca głowę w lewo i nie chce za długo utrzymać jej na prawo. Ale trzeba się za to wziąć.

Cytat:
[U]
[B]Dusieńka za 35 minut skończy 5 miesięcy !!!
dla Dusi

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość

Jeżeli to zastój to często masuj. Ja wtedy masuję dość intensywnie nawet kilka razy dziennie. Mija jakoś po 3 dniach.
Jeżeli to zgrubienie boli no to liść kapusty jest bardzo fajny. Mi pomógł.
Dzięki za odpowiedź. Okazało się też że mam 37,8 stopni. Poleciałam do sklepu po kapustę i obkładam sobie pierś. Nie wiem czy to tego zasługa ale tempka szybko spadła do 37.
A jaka jest różnica pomiędzy zastojem a zapaleniem? Bo czytałam że to może być zapalenie, a przy zapaleniu nie można niby masować...
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-13, 19:15   #1927
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katiaskaa Pokaż wiadomość
to usłyszałam, że za blisko mamy łózko i budzimy go jak uprawiamy seks

Cytat:

sliczna

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość

A ostatnio tak patrzę na te moje kłaki wszędzie i się wkurzyłam i wzięłam nożyczki i je obcięłam miałam do połowy pleców, a teraz do ramion wypadać będą dalej, ale przynajmniej krótsze

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ----------

.
ja się nie mogę poddać bo cały czas zapuszczam

Tamlin dla Pauli.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-13, 19:19   #1928
elena_100
Wtajemniczenie

cześć dziewczynki

Nie wiem czy zdążę nadrobić zanim Milka się obudzi

Mój mąż w końcu przyznał, że jego matka jest ciężka

A my mamy już przespane noce. Chyba małej świeżego powierza brakowało. No ale miała katarek więc wolałam nie ryzykować.
I walczymy znowu z ciemieniuchą. Kupiłam ten krem z aa. Zobaczymy.

---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

Cytat:
dziewczyny, pamiętacie jak kiedyś pisałam Wam o dziewczynie, która urodziła w domu bo nie zdążyła do szpitala?
otóż w pierwszy dzień świąt urodziła kolejne, 4 już dziecko, także chłopiec
a dziewczyna młodsza ode mnie o kilka lat...

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

Kraven, dziękuje Ci bardzo
nawet o tym nie pomyślałam
mam nurofen w syropie.
O ta to chyba bardzo lubi być w ciąży

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Przeżyłam właśnie chwilę grozy... Mały jak zwykle zaskrzeczał więc poszłam do niego, oczy jak 5zł i macha rączkami czyli tak jak zwykle, wyjmuję go a ten macha dalej i powietrza nie może złapać. Zaczęłam go uderzać w plecki i lecę od drugiego pokoju do TŻta, wzięłam mu jeszcze główkę w dół i przeszło, ale co się przestraszyliśmy ... Aż mi łzy pociekły, matko co za straszna chwila. Już mogę wstawać choćby 10 razy w nocy niech już się tylko to nie powtarza.
Ech.. Idę spać, dobrej nocki.
Lewek to samo wczoraj miałam. Kamilka leży na macie i się bawi. Na raz tak strasznie zaczęła machać nóżkami i rączkami i do tego zrobiła się purpurowa. Jak do niej skoczyłam to jeszcze takiego tempa nie miałam. Też ją zaraz odwróciłam i poklepkałam po plecach. Śliną się biedna załknęła. Normalnie się potem trzęsłam jak galareta

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-13, 19:34   #1929
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Mój mąż to seks by mógł codziennie uprawiać ale ja nie mam wcale ochoty niestety
a ogólnie mój mąż jest dobry,dzisiaj dał mi pospać do 9 a jak wstałam to miałam kawke i rosołek
a później piekł placka

coś nie mam czasu na wizaz ostatnio i później nadrabiam wszystko na raz. Mąż ma teraz zmiany od 18-3 więc sama wieczorami siedze z dzieciaczkami. Gracjan poszedł już spać a Fabianka za pół godz będę kąpała

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-13, 19:37   #1930
angel166
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

Cytat:
sweet

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-13, 19:40   #1931
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
No właśnie muszę zakupić ten Linomag. On jest tłuściutki chyba, więc powinien być dobry. No i teraz Pola zaliczyła wietrzenie pupy. Musimy to robić częściej.
No i super że Lence już lepiej

Ja też smarowałam i smaruje oliwką, ale teraz muszę podleczyć czymś to zaczerwienienie, bo już dość długo się utrzymuje

Lidka jesteś świetną szefową .
A tak w ogóle jak już bylaś w Płocku to mogłaś do mnie zajrzeć. Nie wiem czy wiesz ale ja też pracuję w branży paliwowej, a dokładnie w gazowej. Pracujemy chyba nawet w tym samym koncernie . A ta stacja którą prowadzisz to stacja własna O czy franczyzowa?
no proszę nie wiedziałam, że ty z Płocka
własną stację O prowadzę, ale akurat gazu u mnie nie ma na co kierowcy narzekają a pracownicy się cieszą
następnym razem jak będę się wybierała to dam znać, teraz to tak na wariata było

Cytat:
ja ostatnio jestem zbyt zmęczona żeby coś zainicjować, a mojemu mężowi chyba przeszkadzają moje cyce pełne mleka, bo zawsze się krzywi jak karmię małą
uuu to bardzo niefajne z jego strony że tak robi
mój mąż lubi się przyglądać jak mała ssie cycuszka

dziękuję wam dziewczyny za miłe słowa pod moim adresem
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-13, 19:48   #1932
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

dodaje obiecaną fotke tak lubi Fabiś leżeć na brzuszku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0281.jpg (51,1 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0298.jpg (43,5 KB, 30 załadowań)

Gracjanek

Fabianek
Stary 2013-01-13, 19:49   #1933
zielona1911
Zakorzenienie

Zaraz bede nadrabiac,
Powiem Wam tyle ze moja tesciowa przerosła wszystkie Wasze tesciowe. Dowiedziałam sie ze jak ja bylam w szkole wczoraj to dała malemu ziemniaki z sosem pomidorowym i dzis pytala sie jak spał w nocy czy mu cos bylo bo ona mu to dała jesc.Myslalam ze padne
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-13, 19:49   #1934
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

i jeszcze jednochciał się pochwalić ząbkami ale ledwo widać te zmiany
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0284.jpg (51,2 KB, 33 załadowań)

Gracjanek

Fabianek
Stary 2013-01-13, 19:50   #1935
gda
Zakorzenienie

Mój mąż uwielbia moje piersi nadal Tylko ja mu je niechętnie jakoś pokazuję, bo te rozstępy, mleko... Chyba mam nowy kompleks

Pamiętacie jak miałam bardzo mało mleka? To chyba był ten kryzys laktacyjny 3 miesiąca, bo teraz znowu mam pełne, kapiące cyce?
Nie poddałam się, nie podawałam mm, piłam herbatkę laktacyjną i kilka razy Karmi, no i non stop dostawiałam małego do cyca. I się udało

Straszne są niektóre historie w Waszych związkach. Już kiedyś mówiłam, że ja będę uczyć syna szacunku do ludzi, do kobiet.

Ja też mam bardzo długie włosy, do połowy pleców. Ale chyba nie chcę ich obcinać, chociaż Henio mnie tak za nie ciągnie non stop!

Macie może pomysł co zrobić z sukienką, której na materiał strasznie obsypuje niteczki? Wszystko dookoła jest w tych nitkach... Oddać czy można coś z tym zrobić? Zaznaczam, ze już ją prałam. Jest z bawełny+wiskozy.
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-13, 19:53   #1936
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
coraz jaśniejsze te włosy ma czy mi się wydaje?
i ślicznie jej w zielonym

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
cześć dziewczynki

Nie wiem czy zdążę nadrobić zanim Milka się obudzi

A my mamy już przespane noce. Chyba małej świeżego powierza brakowało. No ale miała katarek więc wolałam nie ryzykować.
I walczymy znowu z ciemieniuchą. Kupiłam ten krem z aa. Zobaczymy.

---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

O ta to chyba bardzo lubi być w ciąży

Lewek to samo wczoraj miałam. Kamilka leży na macie i się bawi. Na raz tak strasznie zaczęła machać nóżkami i rączkami i do tego zrobiła się purpurowa. Jak do niej skoczyłam to jeszcze takiego tempa nie miałam. Też ją zaraz odwróciłam i poklepkałam po plecach. Śliną się biedna załknęła. Normalnie się potem trzęsłam jak galareta
zgroza normalnie, ale szybko zareagowałaś i umiałaś pomóc swojej malutkiej
Stary 2013-01-13, 19:58   #1937
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
wspaniałe fotki i uśmiech cudowny

Gda ja mam taki sweter, który pyli niesamowicie i też już prany kilka razy
nie wiem co na to poradzić

a tutaj moja Lili dzisiejsza bo nie wszystkie was mam na fb
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20130113_115442a.jpg (90,6 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20130113_115453a.jpg (100,9 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20130113_115500a.jpg (92,2 KB, 22 załadowań)
Stary 2013-01-13, 20:17   #1938
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
wow,super

I dla meża

Cytat:
Zaraz bede nadrabiac,
Powiem Wam tyle ze moja tesciowa przerosła wszystkie Wasze tesciowe. Dowiedziałam sie ze jak ja bylam w szkole wczoraj to dała malemu ziemniaki z sosem pomidorowym i dzis pytala sie jak spał w nocy czy mu cos bylo bo ona mu to dała jesc.Myslalam ze padne

Cytat:
i jeszcze jednochciał się pochwalić ząbkami ale ledwo widać te zmiany

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2013-01-13, 20:44   #1939
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Zaraz bede nadrabiac,

sto lat dla Duśki i Jaśka

Teściowa dzwoniła, ale zauważyłam po. Nie oddzwoniłam. Jak zadzwoni raz jeszcze to wtedy oddzwonię. Chyba, że zdążę odebrać..
Stary 2013-01-13, 20:47   #1940
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:

I weź tu dziecko zostaw w drugim pokoju... Ja czasami tak robię jak leży na macie, ale chyba teraz będę się bała.
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-13, 20:51   #1941
marta1986222
Zakorzenienie

Ciekawe jak tam Maggie?

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2013-01-13, 20:57   #1942
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
wspaniałe fotki i uśmiech cudowny

Gda ja mam taki sweter, który pyli niesamowicie i też już prany kilka razy
nie wiem co na to poradzić

a tutaj moja Lili dzisiejsza bo nie wszystkie was mam na fb
Hmmm, to chyba ją zareklamuję

Aaa tak w ogóle, to od 2 dni moje dziecko oszalało na punkcie siadania. :|
No non stop się podciąga trzymając za cokolwiek, nawet za własne fraki! A czasami już nawet bez trzymania. Co ja mam robić, żeby go nie uszkodzić? Na siłę cofać? Bo on się normalnie czasem wścieka, żeby już usiąść.
Stary 2013-01-13, 20:57   #1943
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
a z problemami przez błędy żywieniowe rodziców mały człowiek boryka się potem całe życie
za egzamin

po raz kolejny przesadzasz - jak zwykle
Masz do tego mistrza
Wygrałabys konkurs pouczania
"mały człowiek boryka sie potem całe życie"
Może po życiu też

Cytat:
Iwonko, wydaje mi się, że za często podajesz zagęszczone mleko, wystarczy raz na dzień.
za dużo kalorii mu dostarczasz.
A mnie sie nie wydaje bo je mi 4 razy na dzień i nic nie ulewa, a dzisiaj podałam 2x samo mleko i ulewał dużo.
Kalorie są we wszystkim a ja nie podaje tyle ile napisane na opakowaniu.
Pytałam pediatry i wcale nie miała przeciwwskazań bo swoje mleko ma razem z niewielkim dodatkiem kaszki lub kleiku.

Melduje że wyjeżdzamy na dłużej i raczej tu nie bede zaglądać
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-13, 21:17   #1944
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

uff.. jestem padnięta byliśmy na tych targach, fajnie było
tak naprawdę wszystko szło załatwić na nich, sale , zdjęcia, samochód do ślubu , zaproszenia itd.. wzieliśmy parę ulotek - będziemy działać.
Nawet miała pokaz miał salon w którym suknie szyję, więc pierwszy raz miałam okazję zobaczyć na modelkach te wszystkie piękne sukienki, które widziałam w salonie Już się mojej doczekać nie mogę.
Niedawno wykąpaliśmy mała, zjadła ładnie i teraz śpi
Cytat:
świetny pomysł z tym stołem, orginalnie
u mnie fontanna kosztuje 300 zł , ale tak myśle czy to ktoś będzie to obsługiwał czy jak to jest , bo ja ciemna w tych sprawach a nie dopytałam
Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
I ktoś pisał i połączeniu winietek z podziekowaniami - my mieliśmy coś w tym stylu http://allegro.pl/krzeselka-pudelecz...942883693.html
też właśnie coś w tym stylu chcę zakupić

Cytat:

ehhh jeszcze ma Niunia czas więc spokojnie .. ja pójdę do naszej pediatry we wtorek i zobaczymy co ona na to i tak zapisze nas do ortopedy by to zobaczył....
Ja też Duśkę rozbieram do pieluszki ... pupę wietrzymy przy jej zmianie i podczas masazykowania się ....

Dusieńka za 35 minut skończy 5 miesięcy !!!

Asiulka - zdrówka dla jasia i niech rośnie zdrowo kawaler nasz najstarszy na wątku .. dziś imprezka byc powinna

Asiu jak tam trzydniówka????????? minęło ?
najlepszego dla Duśki to już duża pannica z niej i jaka słodka
dla Jaśka też wszystkiego naj
Cytat:
ja pisałam zamówię te sukienki ślubne i fraki i do góry przyczepię karteczki z nazwiskiem
o też to oglądałam super
Cytat:
co do seksu to u nas jest większy prpblem ze mna niż z mężem. on by chciał codziennie ją często jeatem jednak zmęczona i nie mam ochoty no i po porodzie bardziej boli niż przed
czuje sie hm...płytsza jakoś, bo raczej u mężula nie uroslo hehe
no ale staramy sie znalesc złoty.srodek by było prztjemnie
czasem dziwi mnie, ze nadal chce sie ze mną kochać, bo przestało mi sie podobać moje cialo...a on ma częściej ochote na seks po porodzie niż przed :rolleys:
u nas jest identycznie
Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
A nie możecie jechać sami, ale innym autem?
w sumie możemy, ale to nie to samo co kabrioletem

Cytat:
przytulam

no i wszystkie nasze dzieciaczki oczywiście śliczne są!!!

IGA

Maja

Edytowane przez niegrzeczna88
Czas edycji: 2013-01-13 o 21:18
niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-13, 21:20   #1945
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Hmmm, to chyba ją zareklamuję

Aaa tak w ogóle, to od 2 dni moje dziecko oszalało na punkcie siadania. :|
No non stop się podciąga trzymając za cokolwiek, nawet za własne fraki! A czasami już nawet bez trzymania. Co ja mam robić, żeby go nie uszkodzić? Na siłę cofać? Bo on się normalnie czasem wścieka, żeby już usiąść.
mój robi tak samopisałam ostatniotylko Fabiś sie nie łapie niczego tylko zaciska piąstki,rączki pod brode i próbuje siadać.
Ja go kłade a on sie podnosi. Nie siada całkiem ale potrafi się dźwignąć prawie na 90 stopni więc go na siłe nie powstrzymuje bo i tak to robi. A jak go próbuje położyć całkiem na płasko to jest wrzask

Gracjanek

Fabianek
Stary 2013-01-13, 21:22   #1946
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
slodki widok a jaka ma sliczna sukieneczke!! a jaki Dusia ma kolorek wlosków blond?

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Mój mąż uwielbia moje piersi nadal Tylko ja mu je niechętnie jakoś pokazuję, bo te rozstępy, mleko... Chyba mam nowy kompleks

Pamiętacie jak miałam bardzo mało mleka? To chyba był ten kryzys laktacyjny 3 miesiąca, bo teraz znowu mam pełne, kapiące cyce?
Nie poddałam się, nie podawałam mm, piłam herbatkę laktacyjną i kilka razy Karmi, no i non stop dostawiałam małego do cyca. I się udało

Straszne są niektóre historie w Waszych związkach. Już kiedyś mówiłam, że ja będę uczyć syna szacunku do ludzi, do kobiet.

Ja też mam bardzo długie włosy, do połowy pleców. Ale chyba nie chcę ich obcinać, chociaż Henio mnie tak za nie ciągnie non stop!

Macie może pomysł co zrobić z sukienką, której na materiał strasznie obsypuje niteczki? Wszystko dookoła jest w tych nitkach... Oddać czy można coś z tym zrobić? Zaznaczam, ze już ją prałam. Jest z bawełny+wiskozy.
mi tez ju siegaja za łopatki. i tez mi Giulia ciagnie strasznie a potem w jej raczkach moje wlosy znajduje...musze wiazac a tak nie lubie tego robic podetne troche koncowki ale nie obetne na krotko nigdy

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
po raz kolejny przesadzasz - jak zwykle
Masz do tego mistrza
Wygrałabys konkurs pouczania
"mały człowiek boryka sie potem całe życie"
Może po życiu też

a ja żadnym wypadku nie uważam żeby przesadzała. takiemu maleństwu nie potrzebna taka ilosc kalorii

dziewczynki dziekuje za kciukasy bo zdałam jeszcze tylko jeden i koniec sesji

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Cytat:
jaki on radosny

tutaj np jest ciekawy artykuł http://kobieta.dziennik.pl/dziecko/a...y-dziecka.html
czy chocby tu https://mamotoja.pl/niemowle_rozszer...l,12220,0.html
tak wiec nikt mi nie wmowi ze to jak żywimy nasze niemowlaki nie bedzie mialo wplyw na ich pozniejsze zdrowie,rozwoj.

Edytowane przez kasiam187
Czas edycji: 2013-01-13 o 21:32
kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-13, 21:26   #1947
lidka0308
Zadomowienie

dobranocka na dziś dziewczyny
Stary 2013-01-13, 21:27   #1948
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
mi tez ju siegaja za łopatki. i tez mi Giulia ciagnie strasznie a potem w jej raczkach moje wlosy znajduje...musze wiazac a tak nie lubie tego robic podetne troche koncowki ale nie obetne na krotko nigdy

a ja żadnym wypadku nie uważam żeby przesadzała. takiemu maleństwu nie potrzebna taka ilosc kalorii

Ja też nigdy nie obetnę! Uważam, że włosy to jedna z moich niewielu zalet

Zgadzam się co do tego kleiku i kaszek... Przecież to bezwartościowa pasza. A nasze społeczeństwo coraz grubsze...

Gratuluję egzaminu
Stary 2013-01-13, 21:36   #1949
colds
Zakorzenienie

Ja daję kaszkę tylko wieczorem, przed spaniem.
Chciałam Melci dawać rano mm z kleikiem, ale zrezygnowałam z tego pomysłu.
I taki sposobem dostaje tylko raz dziennie zagęszczone mm.
Stary 2013-01-13, 21:36   #1950
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość

gratuluję

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości