|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012
Hej dziewczyny,
Ciężko Was nadrobić. Ostatnio chędzę niewyspana i przez to nieco poirytowana. Smutno mi, że macie takie problemy z chłopami. U nas raz lepiej raz gorzej. Teraz jest lepiej. Ja to przestałam się z mężem czochrać o cokolwiek. Faceta nie da się zmienić. A jak jest źle to potrzeba sexu. To jest najważniejsza potrzeba mojego lybego, dlatego tak mnie dziwi, że facet Zielonej od tego ucieka. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A co do mięty to bez przesady... ja też piję i nie ma problemu. Szałwię też czasami piję. Cytat:
Ten Twój to nie jest od jakichś gier uzależniony może? Cytat:
Jeżeli to zgrubienie boli no to liść kapusty jest bardzo fajny. Mi pomógł. |
||||||
|
|
|
#1922 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Byliśmy na orkiestrze, Paulinka super tańczyła i śpiewała. Mam zdolne dziecko
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Najlepszego dla Dusi i Jasia Cytat:
Cytat:
Cytat:
Możesz nam tutaj zawsze |
||||||||
|
|
|
#1923 |
|
Zadomowienie
|
Meldujemy się pod koniec weekendu
wczoraj byliśmy u jednej babci, dzisiaj druga przyjechała, zmęczyło mnie to strasznie... No i jak wiele z was, mnie też wkurzyła teściowa Pyta się, czy Antek przesypia całe noce, to mówię że się budzi na jedzenie ze dwa razy. To słyszę, że w tym wieku powinien już spać całą noc. Nosz kurde, przecież każde dziecko jest inne, jedno śpi drugie nie. to usłyszałam, że za blisko mamy łózko i budzimy go jak uprawiamy seks nie wiedziałam, co powiedzieć, przecież się nie będę tłumaczyć z życia intymnego... pomijam fakt, że zazwyczaj kochamy się w drugim pokoju a jak mały płakał ze zmęczenia i go uspokajałam to wyrwała mi go z rąk, a już myślałam, że będzie dobrze ... Dziewczyny, Lilka, Colds, Maggie, biedne jesteście strasznie z tż-tami swoimi, musicie się same zastanowić czy warto walczyć, tym chłopom to się chyba miesza w głowie po narodzinach dziecka.. My mieliśmy taki kryzys raz, że myślałam, że będziemy się dzielić opieką nad dzieckiem, przeszło, ale nadal się kłócimy. Trzymam za was kciuki ![]() Zdrówko dla dzisiejszych solenizantów: Jasia i Dusi |
|
|
|
#1924 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze raz bardzo dziękujemy ... i dzisiejsza nasza zasypiająca Niunia
[*] .. dzieli nas już tylko czas ... Edytowane przez Konczita Czas edycji: 2013-01-13 o 17:56 |
|
|
|
#1925 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tak słodko.A Duśka tak się zmienia....czy mi się wydaje czy coraz bardziej do Ciebie podobna?? a co do farbowania to ja farbuję abo ciemną czekoladą albo czarnym. A ostatnio tak patrzę na te moje kłaki wszędzie i się wkurzyłam i wzięłam nożyczki i je obcięłam miałam do połowy pleców, a teraz do ramion![]() ---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- Cytat:
poza tym już po raz kolejny słyszę, że któras z Pań w tym wieku twierdzi, że dziecko powinno przesypiać całą noc tymczasem mój brat 37 lat temu budził się do roku nawet co godzinę. Edytowane przez katiem Czas edycji: 2013-01-13 o 22:01 |
|||
|
|
|
#1926 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A jaka jest różnica pomiędzy zastojem a zapaleniem? Bo czytałam że to może być zapalenie, a przy zapaleniu nie można niby masować... |
||||
|
|
|
#1927 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
sliczna Cytat:
![]() Tamlin dla Pauli.
|
|
#1928 | ||
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczynki
Nie wiem czy zdążę nadrobić zanim Milka się obudzi ![]() Mój mąż w końcu przyznał, że jego matka jest ciężka ![]() A my mamy już przespane noce. Chyba małej świeżego powierza brakowało. No ale miała katarek więc wolałam nie ryzykować. I walczymy znowu z ciemieniuchą. Kupiłam ten krem z aa. Zobaczymy. ---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1929 |
|
Zakorzenienie
|
Mój mąż to seks by mógł codziennie uprawiać
![]() a ogólnie mój mąż jest dobry,dzisiaj dał mi pospać do 9 a jak wstałam to miałam kawke i rosołek ![]() a później piekł placka ![]() coś nie mam czasu na wizaz ostatnio i później nadrabiam wszystko na raz. Mąż ma teraz zmiany od 18-3 więc sama wieczorami siedze z dzieciaczkami. Gracjan poszedł już spać a Fabianka za pół godz będę kąpała
|
|
|
|
#1930 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Cytat:
|
|
#1931 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() własną stację O prowadzę, ale akurat gazu u mnie nie ma na co kierowcy narzekają a pracownicy się cieszą ![]() następnym razem jak będę się wybierała to dam znać, teraz to tak na wariata było Cytat:
mój mąż lubi się przyglądać jak mała ssie cycuszka dziękuję wam dziewczyny za miłe słowa pod moim adresem |
||
|
|
|
#1932 |
|
Zakorzenienie
|
dodaje obiecaną fotke
tak lubi Fabiś leżeć na brzuszku
|
|
|
|
#1933 |
|
Zakorzenienie
|
Zaraz bede nadrabiac,
Powiem Wam tyle ze moja tesciowa przerosła wszystkie Wasze tesciowe. Dowiedziałam sie ze jak ja bylam w szkole wczoraj to dała malemu ziemniaki z sosem pomidorowym i dzis pytala sie jak spał w nocy czy mu cos bylo bo ona mu to dała jesc.Myslalam ze padne
|
|
|
|
#1934 |
|
Zakorzenienie
|
i jeszcze jedno
chciał się pochwalić ząbkami ale ledwo widać te zmiany |
|
|
|
#1935 |
|
Zakorzenienie
|
Mój mąż uwielbia moje piersi nadal
Tylko ja mu je niechętnie jakoś pokazuję, bo te rozstępy, mleko... Chyba mam nowy kompleks Pamiętacie jak miałam bardzo mało mleka? To chyba był ten kryzys laktacyjny 3 miesiąca, bo teraz znowu mam pełne, kapiące cyce? Nie poddałam się, nie podawałam mm, piłam herbatkę laktacyjną i kilka razy Karmi, no i non stop dostawiałam małego do cyca. I się udało ![]() Straszne są niektóre historie w Waszych związkach. Już kiedyś mówiłam, że ja będę uczyć syna szacunku do ludzi, do kobiet. Ja też mam bardzo długie włosy, do połowy pleców. Ale chyba nie chcę ich obcinać, chociaż Henio mnie tak za nie ciągnie non stop! Macie może pomysł co zrobić z sukienką, której na materiał strasznie obsypuje niteczki? Wszystko dookoła jest w tych nitkach... Oddać czy można coś z tym zrobić? Zaznaczam, ze już ją prałam. Jest z bawełny+wiskozy. |
|
|
|
#1936 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i ślicznie jej w zielonym Cytat:
|
||
|
|
|
#1937 |
|
Zadomowienie
|
wspaniałe fotki i uśmiech cudowny
Gda ja mam taki sweter, który pyli niesamowicie i też już prany kilka razy nie wiem co na to poradzić a tutaj moja Lili dzisiejsza bo nie wszystkie was mam na fb |
|
|
|
#1938 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wow,super ![]() I dla meża ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sto lat dla Duśki i Jaśka Teściowa dzwoniła, ale zauważyłam po. Nie oddzwoniłam. Jak zadzwoni raz jeszcze to wtedy oddzwonię. Chyba, że zdążę odebrać..
|
|
|
|
|
#1940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1941 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe jak tam Maggie?
|
#1942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aaa tak w ogóle, to od 2 dni moje dziecko oszalało na punkcie siadania. :| No non stop się podciąga trzymając za cokolwiek, nawet za własne fraki! A czasami już nawet bez trzymania. Co ja mam robić, żeby go nie uszkodzić? Na siłę cofać? Bo on się normalnie czasem wścieka, żeby już usiąść. |
|
|
|
|
#1943 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po raz kolejny przesadzasz - jak zwykle Masz do tego mistrza ![]() Wygrałabys konkurs pouczania "mały człowiek boryka sie potem całe życie" ![]() Może po życiu też ![]() Cytat:
Kalorie są we wszystkim a ja nie podaje tyle ile napisane na opakowaniu. Pytałam pediatry i wcale nie miała przeciwwskazań bo swoje mleko ma razem z niewielkim dodatkiem kaszki lub kleiku. Melduje że wyjeżdzamy na dłużej i raczej tu nie bede zaglądać |
||
|
|
|
#1944 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
uff.. jestem padnięta
byliśmy na tych targach, fajnie byłotak naprawdę wszystko szło załatwić na nich, sale , zdjęcia, samochód do ślubu , zaproszenia itd.. wzieliśmy parę ulotek - będziemy działać. Nawet miała pokaz miał salon w którym suknie szyję, więc pierwszy raz miałam okazję zobaczyć na modelkach te wszystkie piękne sukienki, które widziałam w salonie Niedawno wykąpaliśmy mała, zjadła ładnie i teraz śpi ![]() Cytat:
![]() u mnie fontanna kosztuje 300 zł , ale tak myśle czy to ktoś będzie to obsługiwał czy jak to jest , bo ja ciemna w tych sprawach a nie dopytałam ![]() Cytat:
Cytat:
dla Jaśka też wszystkiego naj Cytat:
![]() Cytat:
![]() w sumie możemy, ale to nie to samo co kabrioletem ![]() przytulam no i wszystkie nasze dzieciaczki oczywiście śliczne są!!! Edytowane przez niegrzeczna88 Czas edycji: 2013-01-13 o 21:18 |
|||||
|
|
|
#1945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko Fabiś sie nie łapie niczego tylko zaciska piąstki,rączki pod brode i próbuje siadaćJa go kłade a on sie podnosi. Nie siada całkiem ale potrafi się dźwignąć prawie na 90 stopni więc go na siłe nie powstrzymuje bo i tak to robi. A jak go próbuje położyć całkiem na płasko to jest wrzask
|
|
|
|
|
#1946 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
podetne troche koncowki ale nie obetne na krotko nigdyCytat:
dziewczynki dziekuje za kciukasy bo zdałam ![]() ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- jaki on radosny tutaj np jest ciekawy artykuł http://kobieta.dziennik.pl/dziecko/a...y-dziecka.html czy chocby tu https://mamotoja.pl/niemowle_rozszer...l,12220,0.html tak wiec nikt mi nie wmowi ze to jak żywimy nasze niemowlaki nie bedzie mialo wplyw na ich pozniejsze zdrowie,rozwoj. Edytowane przez kasiam187 Czas edycji: 2013-01-13 o 21:32 |
|||
|
|
|
#1947 |
|
Zadomowienie
|
dobranocka na dziś dziewczyny
|
|
|
|
#1948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zgadzam się co do tego kleiku i kaszek... Przecież to bezwartościowa pasza. A nasze społeczeństwo coraz grubsze... ![]() Gratuluję egzaminu
|
|
|
|
|
#1949 |
|
Zakorzenienie
|
Ja daję kaszkę tylko wieczorem, przed spaniem.
Chciałam Melci dawać rano mm z kleikiem, ale zrezygnowałam z tego pomysłu. I taki sposobem dostaje tylko raz dziennie zagęszczone mm. |
|
|
|
#1950 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:29.

czy to ja mam nie takie pomysły na odżywianie dziecka?
wczoraj dzieci szybko usneły, tz lezal kolo mnie w lozku i ja chcialam cos inicjowac a on strasznie zmeczony i jak spoglądałam na niego to strasznie oczy zamykal i ziewał,wiec poszlam spac,po czym budze sie o 1 patrze a tz na komputerze! Mam tego coraz bardziej dosc.

ja porzuciłam koszt wypożyczenia fontanny (ok 600-800zł u mnie) na rzecz słodkiego stołu
jak próbuje sie przytulić czy coś to zawsze mnie zbywa...a że u mnie libido = 0 to nie nalegam. zresztą codziennie zbieram się aby porozmawiac z nim na ten temat, może dziś się zmotywuje wreszcie.

miałam do połowy pleców, a teraz do ramion

za egzamin