|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 8 części naszego wątku ??
|
|||
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
7 | 16,67% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.8 |
|
2 | 4,76% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.8 |
|
7 | 16,67% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
13 | 30,95% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
2 | 4,76% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
3 | 7,14% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
2 | 4,76% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7
ufff goście niedawno posiedzieli ale pogadalismy pośmialiśmy sie pooglądalismy zdjecia... tylko siedzenie już nie na mnie bo brzuch pobolewał i tak jakby był ,,za ciasny" a widze , że tu dyskusja o wózkach
|
#182 |
|
Zakorzenienie
|
Byczę się z małżem cały dzień:P zamówiliśmy pizzę i się obżarliśmy
![]() W ogóle to zaczęłam 19-ty tydzień robiłam morfologię i mocz - wyniki dalej idealne
|
|
#183 |
|
Zakorzenienie
|
Dopiero przy 6 miesiącach się drze? Młody darł japkę od 3go i ciotka go do rączej przyzwyczaiła ...
|
#184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo tylko na chwile, a w lecie to dziecko na plasko w porzadnej spacerowce moze lezec pewnie kupimy z gondola, bo zachorowalam na konkretny wozek, ale skupiam sie przede wszystkim zeby byl lekka spacerowka z dobrymi kolami. zebym sie w zimie nie zakopala, mogla podejsc z dzieckiem do sklepu i klela po 5 metrach, ze jestem mokra jak szczur popatrz sobie na obecne mamuski z wozkami. teraz mamy sezon zimowy...zobaczysz, ze prowadzenie wozka po sniegu to nie taka latwa sprawa wozek gleboki bedziesz miala obstawiam na 4-6 miesiecy...wiec kupno dobrego, drogiego glebokiego i pozniej spacerowki tez nie ma sensu
|
|
|
|
|
#185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
juz od starych modeli (na fotkach pokazywalam Wam wczesniej Szymka i on wcale nie jezdzil w gondoli, od poczatku w spacerowce na lezaco...)
|
|
|
|
|
#187 |
|
Zakorzenienie
|
A możesz wrzucić taką fotkę noworodka w spacerówce? Musiało mi to umknąć ...
|
#188 |
|
Zakorzenienie
|
symbio rozklada sie do konca :P jak kazdy graco
kiepsko widac, ale nie moge znalezc innej fotki. |
|
|
|
#189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#191 |
|
Zakorzenienie
|
Diabli jak patrzę na tą fotkę to ja już nie wiem co to są kubełkowe siedzenia, myślałam, że nie są rozkładane
|
#192 | ||||
|
Zakorzenienie
|
achhhh... dobrze, że jesteście... oświecicie nawet najciemniejszą osóbę
![]() dziękuję za wszystkie odpowiedzi i rady Cytat:
już sobie wygooglowałam i wiem jak wygląda- fajną macie brykę ![]() Cytat:
należy Ci się szokobąs ale są chyba gondole z porządnymi fotelikami ? 2.no właśnie ona mi dzisiaj to samo mówiła ![]() 3. a masz już jakieś gondolki na oku? o czym myślałaś ? Cytat:
![]() no i faktycznie duuuży ![]() kurde ja to się nie znam na dzieciach, nie wiem jak szybko rosną, kiedy siadają chyba muszę zacząć właśnie od tego moją edukacjęCytat:
|
||||
|
|
|
#193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo myszki http://allegro.pl/cukierki-czekolado...915814319.html |
|
|
|
|
#194 |
|
Zakorzenienie
|
wiedziałam, że wybór wózka będzie mega skomplikowany, ale nie wiedziałam że aż tak
![]() liczę jeszcze na to, że pojedziemy do jakiegoś sklepu z wózkami żeby sobie pooglądać i ktoś kompetentny wszystko nam potłumaczy
|
|
|
|
#195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
siostra w swoim graco nie miala wcale gondolki. tesciowa na nia krzywo patrzyla, ze malego na plasko w spacerowce wozi (miala tam usztywniacz, koc itd.), a pozniej sama przyznala racje, ze gondola to tylko na chwile i bez sensu wydatek (bo drugiemu wnukowi kupili gleboki porzadny wozek, ale spacerowka tak ciezka, ze bardzo szybko kupowali kolejna).
|
|
|
|
|
#196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kiepsko widac, ze to wozek, szperam dalej |
|
|
|
|
#197 |
|
Zakorzenienie
|
No własnie ja tez się zastanawiam czy:
1. kupić używany wózek i korzystać z gondoli, potem kupić dobrą spacerówkę (Maclaren to mój typ po RPA). 2. Od razu kupić dobrą spacerówkę i jedynie wkład dla niemowlaków, czy miękką gondolę (tak w ogóle to jest to samo, czy się czymś różni)? Opcja 3 w 1 u nas odpada, bo samochodu nie mamy, a fotelik dostaniemy od znajomych(bezwypadkowy), żeby był wtedy, kiedy akurat z kimś będziemy jechac samochodem. Więc z takiego 3 w 1 tylko z gondoli bym korzystała, i to tak jak mówicie przez 5-6 m-cy max. Muszę poczytać jak się Maclareny na śniegi sprawdzają, no i czy mają możliwość zamontowania tych wkładów dla niemowląt. Lonely, super temat zapodałaś
|
|
|
|
#198 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#199 |
|
Zakorzenienie
|
drugie zdjecie luty (wiec 4mies)
|
|
|
|
#200 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale i tak uważam że bez kupno 3w1 to dobra opcja, można kupić na lekkim stelażu (np seka carlo lux, colletto giovanni, bexa B4), niektóre mają dużą gondolę (75 dla mnie to mała gondola) ale 78 a nawet 83 (maked lucky) to już coś, potem cyk spacerówka a jak dziecię podrasta kupić nawet za grosze lekka parasoleczkę. Ja kupiłam w smyku za 99 zł parasolkę i przejeżdziła mnóstwo kilometrów ale to juz córka była na tyle duża że nie zależało mi na rozkładaniu i innych bajerach i często była w zasadzie tylko alternatywą bo np. mała szła a w razie w sobie do wózeczka wskakiwała jak była zmęczona. To moje spostrzeżenia ale prawda jest taka że każda zobaczy na własnym przykładzie co jej spasuje. ja jak kupię na lekkim stelażu 3w1 tak zamierzam korzystać długo aż znów lekką parasolkę kupię i tyle. Czasem widziałam jak niektóre piszą że waga nieważna bo nie muszą znosić itp. Ja też nie muszę ale uważam że waga wózka to nie rzecz tylko że trzeba go nosić, wystarczy podejśc do wózka na lekkim stelażu i go nawet na pusto poprowadzić i do takiego na cięższym i już czuć różnicę, a co dopiero z dzieckiem, także ja stawiam na lekkość, miękkość, i obszerność gondoli bo jak mi się trafi kloc 4,5 60 cm jak córa to potrzeba będzie miejsca
|
|
|
|
|
#201 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja póki co mimo wszystko jestem za 2/3w1... mnie nie przeraża wyższa waga wózka. ba, wręcz dużej różnicy w wadze między porządną spacerówką z zestawu 3w1 a STABILNĄ parasolką nadającą się na takie spacery, jak to ja planuję, nie widzę. owszem, kółka w porządnym wózku będą cięższe, ale tych małych cholerstw to ja sobie nie życzę
|
|
#202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/graco-3w1-ciepla-g...928277269.html http://tablica.pl/oferta/spacerowka-...a-ID10Wkx.html |
|
|
|
|
#203 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dzisiejszym rozmowom dopiero teraz zaczynam przeglądać gondolki
![]() i po wstęppnym rozejrzeniu się wśród tego typu wózków, stwierdzam że ten jest cuuudny ![]() http://www.bobowozki.com.pl/product_...7&%3CosCsid%3E oczywiście odpada ze względu na cenę
|
|
|
|
#205 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ZGŁUPIAŁAM JUŻ CAŁKIEM !!!!! |
|
|
|
|
#207 |
|
Zadomowienie
|
Głupia ja! Miałam jeszcze napisać (właściwie, to po to zacytowałam
|
|
|
|
#208 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadło mi w oko coś takiego też:
http://allegro.pl/wozek-teutonia-mis...943059916.html No nic, chyba złapałam od Was wózkowego bakcyla
|
|
|
|
#209 |
|
Zakorzenienie
|
Oooo super zdjątko i faktycznie ładnie się rozkłada ta spacerówka
|
#210 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dla przykładu ta gondola którą podałaś cudna ale uważam że zbędny wydatek nawet jakby była połowe tańsza, na takim spodzie wjedz wózkiem do sklepu unoś przy każdej chęci zakrętu, w ogóle szkoda gadać, na czymś dokładnie podobnym mialam swój wózek stary, teraz chcę przednie skrętne z możliwością blokady ale pompowane. Według mnie nic tego nie zastąpi jak się chce chodzić więcej z wózkiem niż do parku na drugą stronę ulicy czy do miasta jak ma się blisko. A jak masz watpliwości to po pierwsze porządny sklep i porównasz na sucho a jak masz okazję to wypróbuj taki na piankowych kołach spacerowy i taki na pompowanych w terenie i wtedy co bardziej Ci spasuje zobaczysz a co to będzie to będzie najwłaściwsze dla Ciebie bo wózek w dużej mierze jest dla nas i zależy od tego jak kiedy ile będziemy go użytkować ![]() ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- http://allegro.pl/wozek-giovanni-col...936582475.html lekki stelaż, długa gondola wewnątrz http://allegro.pl/wozek-3-w-1-maked-...872370160.html duża gondola (83 cm), też lekki, fajne opcje w spacerówce http://allegro.pl/bexa-b4x-fashion-c...708309864.html podobnie jak wyżej http://allegro.pl/wozek-wielofunkcyj...780122118.html lekki, miękki, tylko gondola 76 cm Przykłady powyżej to niektóre moje typy, jeden odpadł bo siatkę ma nie taką jak mi trzeba, ostatni widzialam na żywo i na sucho cudownie się go prowadzi, cena niezła, pasuje mi ale zakochałam się też e bexie i coletto w zasadzie mnie bardzo kręci ale chciałabym zobaczyć na żywo żeby ostatecznie się przekonać Wszystkie są lekkie więc spacerówka będzie się lepiej prowadzić nić ciężki powóz, na pompowanych kołach, w pełni rozkładane a dziecko zawsze zaśnie na dłuższym spacerze, funkcję fotelika mają wszystkie, siatki wentylacyjne też ( a dla mnie to podstawa) itd. itd. w/w to mój mały doktorat wózkowy, może się komuś przyda
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:35.

bo tylko na chwile, a w lecie to dziecko na plasko w porzadnej spacerowce moze lezec

już sobie wygooglowałam i wiem jak wygląda- fajną macie brykę 
chyba muszę zacząć właśnie od tego moją edukację

dobranoc 

07.07.2012