Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7 - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 8 części naszego wątku ??
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.8 7 16,67%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.8 2 4,76%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 0 0%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 1 2,38%
Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.8 1 2,38%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.8 0 0%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.8 7 16,67%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 13 30,95%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.8 2 4,76%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.8 3 7,14%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.8 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.8 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.8 2 4,76%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-13, 21:33   #181
nuna2
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7

ufff goście niedawno posiedzieli ale pogadalismy pośmialiśmy sie pooglądalismy zdjecia... tylko siedzenie już nie na mnie bo brzuch pobolewał i tak jakby był ,,za ciasny" a widze , że tu dyskusja o wózkach
Stary 2013-01-13, 21:34   #182
Mysia mysz
Zakorzenienie

Byczę się z małżem cały dzień:P zamówiliśmy pizzę i się obżarliśmy

W ogóle to zaczęłam 19-ty tydzień robiłam morfologię i mocz - wyniki dalej idealne jutro jadę wymienić dowód i może zahaczę o jakieś ciuchy a we wtorek do pracy
Stary 2013-01-13, 21:34   #183
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
lonely, pokaze Ci mojego chrzesniaka (urodzony 13 pazdziernika, wiec na tych fotkach ma pol roku) to juz naprawde nie jest maly dzidzius. w zimowych ubrankach nie wejdzie Ci do zadnej gondolki :P poza tym on juz chce siedziec. zlosci sie jak go kladziesz...
Dopiero przy 6 miesiącach się drze? Młody darł japkę od 3go i ciotka go do rączej przyzwyczaiła ...

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-13, 21:36   #184
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
wózek z głęboką gondolą i z porządnym fotelikiem. A spacerówkę żeby kupić później
mnie z kolei wszystkie mamy odradzaja kupno gondolki bo tylko na chwile, a w lecie to dziecko na plasko w porzadnej spacerowce moze lezec pewnie kupimy z gondola, bo zachorowalam na konkretny wozek, ale skupiam sie przede wszystkim zeby byl lekka spacerowka z dobrymi kolami. zebym sie w zimie nie zakopala, mogla podejsc z dzieckiem do sklepu i klela po 5 metrach, ze jestem mokra jak szczur popatrz sobie na obecne mamuski z wozkami. teraz mamy sezon zimowy...zobaczysz, ze prowadzenie wozka po sniegu to nie taka latwa sprawa wozek gleboki bedziesz miala obstawiam na 4-6 miesiecy...wiec kupno dobrego, drogiego glebokiego i pozniej spacerowki tez nie ma sensu
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-13, 21:39   #185
xal
Zakorzenienie

Cytat:
mnie z kolei wszystkie mamy odradzaja kupno gondolki bo tylko na chwile, a w lecie to dziecko na plasko w porzadnej spacerowce moze lezec pewnie kupimy z gondola, bo zachorowalam na konkretny wozek, ale skupiam sie przede wszystkim zeby byl lekka spacerowka z dobrymi kolami. zebym sie w zimie nie zakopala, mogla podejsc z dzieckiem do sklepu i klela po 5 metrach, ze jestem mokra jak szczur popatrz sobie na obecne mamuski z wozkami. teraz mamy sezon zimowy...zobaczysz, ze prowadzenie wozka po sniegu to nie taka latwa sprawa wozek gleboki bedziesz miala obstawiam na 4-6 miesiecy...wiec kupno dobrego, drogiego glebokiego i pozniej spacerowki tez nie ma sensu
Też mi mówiono, żeby gondoli nie kupować tylko gondolkę miękką, ale jakoś do mnie to nie przemawia.

Stary 2013-01-13, 21:39   #186
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Uuu dla mnie ma mega minus - kubełkowe siedzisko spacerówki = dzieciak jest ciągle w jednej pozycji
siedzisko spacerowki jest rozkladane do samego dolu juz od starych modeli (na fotkach pokazywalam Wam wczesniej Szymka i on wcale nie jezdzil w gondoli, od poczatku w spacerowce na lezaco...)
Stary 2013-01-13, 21:41   #187
xal
Zakorzenienie

Cytat:
siedzisko spacerowki jest rozkladane do samego dolu juz od starych modeli (na fotkach pokazywalam Wam wczesniej Szymka i on wcale nie jezdzil w gondoli, od poczatku w spacerowce na lezaco...)
A możesz wrzucić taką fotkę noworodka w spacerówce? Musiało mi to umknąć ...

Stary 2013-01-13, 21:42   #188
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Kubełkowe zdecydowanie na nie, jak zaśnie to go nie położysz.
symbio rozklada sie do konca :P jak kazdy graco
kiepsko widac, ale nie moge znalezc innej fotki.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (48,7 KB, 43 załadowań)
Stary 2013-01-13, 21:44   #189
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba moja nastepna wizyta w sklepie będzie "pokażcie mi miekką gondolę w spacerówce"

Stary 2013-01-13, 21:44   #190
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
ja tam na filmiku zobaczyłam, że tylko się przechyla do pozycji "leżącej"

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-13, 21:45   #191
xal
Zakorzenienie

Diabli jak patrzę na tą fotkę to ja już nie wiem co to są kubełkowe siedzenia, myślałam, że nie są rozkładane

Stary 2013-01-13, 21:46   #192
lonely_lady
Zakorzenienie

achhhh... dobrze, że jesteście... oświecicie nawet najciemniejszą osóbę

dziękuję za wszystkie odpowiedzi i rady

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
1) Po tych 5-6 miesiącach przekładasz dziecko do spacerówki. Ona ma możliwość regulacji plecków, nawet może być ustawiona na płasko.

2) Tako Captiva Turbo Dream, kupiłam.
no to gratuluje zakupu już sobie wygooglowałam i wiem jak wygląda- fajną macie brykę

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
1.Czyli potwierdza sie to o czym Wam pisałam kilka m-cy temu ;-)
Ja kupuję wózek używany tzn z gondolą bo na pół roku nie zamierzam za niego płacic 3 tyś. plus nowy porządny fotelik samochodowy.

2.Powiem tak wózki 3w1 sa bez sensu, bo z tej spacerówki na tym dużym stolażu się nie da korzystać.
Za cięzkie to i niewygodne. Tzn my to może jeszcze zima byśmy tego uzyły ale mnie bylo z tym klocem niewygodnie.

3.Mój zakup zatem to gondola uzywana a potem spacerówka macleren nówka sztuka, która mi się przyda przynajmnie na kolejne 2 i pół roku.
1. Ty to jesteś mądra babka należy Ci się szokobąs
ale są chyba gondole z porządnymi fotelikami ?

2.no właśnie ona mi dzisiaj to samo mówiła
3. a masz już jakieś gondolki na oku? o czym myślałaś ?

Cytat:
lonely, pokaze Ci mojego chrzesniaka (urodzony 13 pazdziernika, wiec na tych fotkach ma pol roku) to juz naprawde nie jest maly dzidzius. w zimowych ubrankach nie wejdzie Ci do zadnej gondolki :P poza tym on juz chce siedziec. zlosci sie jak go kladziesz...
jaki słodziak
no i faktycznie duuuży
kurde ja to się nie znam na dzieciach, nie wiem jak szybko rosną, kiedy siadają chyba muszę zacząć właśnie od tego moją edukację

Cytat:
a jaki model masz upatrzony ?

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-13, 21:47   #193
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Co wy za słodycze z aldika polecałyście, bo byłam dzisiaj i nie mogłam sobie przypomnieć ...
http://allegro.pl/batoniki-z-niemiec...907694905.html

albo myszki http://allegro.pl/cukierki-czekolado...915814319.html
Stary 2013-01-13, 21:50   #194
lonely_lady
Zakorzenienie

wiedziałam, że wybór wózka będzie mega skomplikowany, ale nie wiedziałam że aż tak

liczę jeszcze na to, że pojedziemy do jakiegoś sklepu z wózkami żeby sobie pooglądać i ktoś kompetentny wszystko nam potłumaczy

Stary 2013-01-13, 21:51   #195
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Dopiero przy 6 miesiącach się drze? Młody darł japkę od 3go i ciotka go do rączej przyzwyczaiła ...
hehe nie. darl sie juz jak mial 3/4 mies siostra w swoim graco nie miala wcale gondolki. tesciowa na nia krzywo patrzyla, ze malego na plasko w spacerowce wozi (miala tam usztywniacz, koc itd.), a pozniej sama przyznala racje, ze gondola to tylko na chwile i bez sensu wydatek (bo drugiemu wnukowi kupili gleboki porzadny wozek, ale spacerowka tak ciezka, ze bardzo szybko kupowali kolejna).
Stary 2013-01-13, 21:54   #196
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
poszukam
kiepsko widac, ze to wozek, szperam dalej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (58,0 KB, 30 załadowań)
Stary 2013-01-13, 21:58   #197
Ashyshqa
Zakorzenienie

No własnie ja tez się zastanawiam czy:
1. kupić używany wózek i korzystać z gondoli, potem kupić dobrą spacerówkę (Maclaren to mój typ po RPA).
2. Od razu kupić dobrą spacerówkę i jedynie wkład dla niemowlaków, czy miękką gondolę (tak w ogóle to jest to samo, czy się czymś różni)?

Opcja 3 w 1 u nas odpada, bo samochodu nie mamy, a fotelik dostaniemy od znajomych(bezwypadkowy), żeby był wtedy, kiedy akurat z kimś będziemy jechac samochodem. Więc z takiego 3 w 1 tylko z gondoli bym korzystała, i to tak jak mówicie przez 5-6 m-cy max.

Muszę poczytać jak się Maclareny na śniegi sprawdzają, no i czy mają możliwość zamontowania tych wkładów dla niemowląt.

Lonely, super temat zapodałaś
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-13, 22:01   #198
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość

Lonely, super temat zapodałaś

jakoś tak samo wyszło

Stary 2013-01-13, 22:04   #199
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
drugie zdjecie luty (wiec 4mies)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (54,8 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (46,5 KB, 26 załadowań)
Stary 2013-01-13, 22:05   #200
katherine271
Raczkowanie

Cytat:
no dokładnie o to jej chodziło. Żeby kupić wózek z dużą gondolą i z fotelikiem. A później dokupić porządną, lekką spacerówkę. Bo te masywne, porządne gondole mają też porządne stelaże, które jednak sporo ważą..

a no właśnie.. o to mi chodziło. bo jakoś sobie nie mogłam pogodzić spacerówki i zimy
ale już kumam, że tu chodzi o porządną spacerówkę
ja powiem od siebie że miałam wózek taki na dużych kołach, stary typ co nie ma osobnej gondoli tylko roni się gondolę przez osłonę i materacyk a potem to spacerówka jest. W całości ogólnie ciężki i duży. Nie lubiłam go tak bardzo, marzyłam wtedy o wersji z fotelikiem bo dla mnie to mega wygoda że podjeżdzam gdzieś, wyciągam stelaż, wpinam na niego fotelik i wio na chwilę gdzieś a nie całą kołomyja z całym wózkiem. Ale do rzeczy, jakiś czas po używaniu już wózka kupiliśmy specerówkę ale taką nie najmniejszą najlżejsza bo mała była za mała na cos takiego żeby nie było rozkładania itd. i tak szybko jak ja kupiliśmy tak sprezdaliśmy, nic nie dorównało pompowanym solidnym kołom i swobodzie dla dziecka. Ja może mam inne podejście bo robiłam spacery po 15-20 km dziennie więc wózek musiał być solidny.
Ale i tak uważam że bez kupno 3w1 to dobra opcja, można kupić na lekkim stelażu (np seka carlo lux, colletto giovanni, bexa B4), niektóre mają dużą gondolę (75 dla mnie to mała gondola) ale 78 a nawet 83 (maked lucky) to już coś, potem cyk spacerówka a jak dziecię podrasta kupić nawet za grosze lekka parasoleczkę. Ja kupiłam w smyku za 99 zł parasolkę i przejeżdziła mnóstwo kilometrów ale to juz córka była na tyle duża że nie zależało mi na rozkładaniu i innych bajerach i często była w zasadzie tylko alternatywą bo np. mała szła a w razie w sobie do wózeczka wskakiwała jak była zmęczona.
To moje spostrzeżenia ale prawda jest taka że każda zobaczy na własnym przykładzie co jej spasuje. ja jak kupię na lekkim stelażu 3w1 tak zamierzam korzystać długo aż znów lekką parasolkę kupię i tyle.
Czasem widziałam jak niektóre piszą że waga nieważna bo nie muszą znosić itp. Ja też nie muszę ale uważam że waga wózka to nie rzecz tylko że trzeba go nosić, wystarczy podejśc do wózka na lekkim stelażu i go nawet na pusto poprowadzić i do takiego na cięższym i już czuć różnicę, a co dopiero z dzieckiem, także ja stawiam na lekkość, miękkość, i obszerność gondoli bo jak mi się trafi kloc 4,5 60 cm jak córa to potrzeba będzie miejsca
katherine271 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-13, 22:05   #201
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Hehe, może Cię przekona to, że nie musisz całego baru odpinać, tylko tak naprawdę dwa guziczki i cycuch wyskakuje.
bardziej mnie przekonują te takie koszule, co się odsuwa materiał, a nie odpina

Cytat:
kurcze, co mama to opinia
ja póki co mimo wszystko jestem za 2/3w1... mnie nie przeraża wyższa waga wózka. ba, wręcz dużej różnicy w wadze między porządną spacerówką z zestawu 3w1 a STABILNĄ parasolką nadającą się na takie spacery, jak to ja planuję, nie widzę.
owszem, kółka w porządnym wózku będą cięższe, ale tych małych cholerstw to ja sobie nie życzę mam zamiar dużo chodzić po lesie. chodniki mam proste, ale zawsze jakiś krawężnik czy coś się napotka... te leciutkie parasolki to sprawiają wrażenie, że na pierwszej przeszkodzie się rozpieprzą/złożą w sobie... jak na razie nic według mnie nie przemawia przeciwko 2/3w1
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-13, 22:09   #202
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba moja nastepna wizyta w sklepie będzie "pokażcie mi miekką gondolę w spacerówce"
miekka gondola to cos takiego
http://allegro.pl/graco-3w1-ciepla-g...928277269.html
http://tablica.pl/oferta/spacerowka-...a-ID10Wkx.html
Stary 2013-01-13, 22:10   #203
lonely_lady
Zakorzenienie

dzięki dzisiejszym rozmowom dopiero teraz zaczynam przeglądać gondolki
i po wstęppnym rozejrzeniu się wśród tego typu wózków, stwierdzam że ten jest cuuudny
http://www.bobowozki.com.pl/product_...7&%3CosCsid%3E

oczywiście odpada ze względu na cenę

Stary 2013-01-13, 22:13   #204
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

czas spać dobranoc

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-13, 22:15   #205
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
bardziej mnie przekonują te takie koszule, co się odsuwa materiał, a nie odpina

kurcze, co mama to opinia
ja póki co mimo wszystko jestem za 2/3w1... mnie nie przeraża wyższa waga wózka. ba, wręcz dużej różnicy w wadze między porządną spacerówką z zestawu 3w1 a STABILNĄ parasolką nadającą się na takie spacery, jak to ja planuję, nie widzę.
owszem, kółka w porządnym wózku będą cięższe, ale tych małych cholerstw to ja sobie nie życzę mam zamiar dużo chodzić po lesie. chodniki mam proste, ale zawsze jakiś krawężnik czy coś się napotka... te leciutkie parasolki to sprawiają wrażenie, że na pierwszej przeszkodzie się rozpieprzą/złożą w sobie... jak na razie nic według mnie nie przemawia przeciwko 2/3w1
Jak młody koleżanki miał 5 miesięcy (to był wrzesień), to kupiła taką spacerówkę: http://mala-akademia.pl/wozek-spacer...sign-sprint-04 Była bardzo zadowolona, młody ma 5 lat, a spacerówka służy teraz dziecku jej siostry odkurzona ze strychu.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-13, 22:16   #206
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katherine271 Pokaż wiadomość
ja powiem od siebie że miałam wózek taki na dużych kołach, stary typ co nie ma osobnej gondoli tylko roni się gondolę przez osłonę i materacyk a potem to spacerówka jest. W całości ogólnie ciężki i duży. Nie lubiłam go tak bardzo, marzyłam wtedy o wersji z fotelikiem bo dla mnie to mega wygoda że podjeżdzam gdzieś, wyciągam stelaż, wpinam na niego fotelik i wio na chwilę gdzieś a nie całą kołomyja z całym wózkiem. Ale do rzeczy, jakiś czas po używaniu już wózka kupiliśmy specerówkę ale taką nie najmniejszą najlżejsza bo mała była za mała na cos takiego żeby nie było rozkładania itd. i tak szybko jak ja kupiliśmy tak sprezdaliśmy, nic nie dorównało pompowanym solidnym kołom i swobodzie dla dziecka. Ja może mam inne podejście bo robiłam spacery po 15-20 km dziennie więc wózek musiał być solidny.
Ale i tak uważam że bez kupno 3w1 to dobra opcja, można kupić na lekkim stelażu (np seka carlo lux, colletto giovanni, bexa B4), niektóre mają dużą gondolę (75 dla mnie to mała gondola) ale 78 a nawet 83 (maked lucky) to już coś, potem cyk spacerówka a jak dziecię podrasta kupić nawet za grosze lekka parasoleczkę. Ja kupiłam w smyku za 99 zł parasolkę i przejeżdziła mnóstwo kilometrów ale to juz córka była na tyle duża że nie zależało mi na rozkładaniu i innych bajerach i często była w zasadzie tylko alternatywą bo np. mała szła a w razie w sobie do wózeczka wskakiwała jak była zmęczona.
To moje spostrzeżenia ale prawda jest taka że każda zobaczy na własnym przykładzie co jej spasuje. ja jak kupię na lekkim stelażu 3w1 tak zamierzam korzystać długo aż znów lekką parasolkę kupię i tyle.
Czasem widziałam jak niektóre piszą że waga nieważna bo nie muszą znosić itp. Ja też nie muszę ale uważam że waga wózka to nie rzecz tylko że trzeba go nosić, wystarczy podejśc do wózka na lekkim stelażu i go nawet na pusto poprowadzić i do takiego na cięższym i już czuć różnicę, a co dopiero z dzieckiem, także ja stawiam na lekkość, miękkość, i obszerność gondoli bo jak mi się trafi kloc 4,5 60 cm jak córa to potrzeba będzie miejsca
jak dobrze posłuchać rad doświadczonej mamusi
ZGŁUPIAŁAM JUŻ CAŁKIEM !!!!!

Stary 2013-01-13, 22:18   #207
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Głupia ja! Miałam jeszcze napisać (właściwie, to po to zacytowałam ), że ten wózek był baaardzo leciutki i świetnie się go prowadziło.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-13, 22:19   #208
Ashyshqa
Zakorzenienie

Wpadło mi w oko coś takiego też:

http://allegro.pl/wozek-teutonia-mis...943059916.html

No nic, chyba złapałam od Was wózkowego bakcyla
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-13, 22:20   #209
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
drugie zdjecie luty (wiec 4mies)
Oooo super zdjątko i faktycznie ładnie się rozkłada ta spacerówka

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-13, 22:29   #210
katherine271
Raczkowanie

Cytat:
jak dobrze posłuchać rad doświadczonej mamusi
ZGŁUPIAŁAM JUŻ CAŁKIEM !!!!!
spokojnie, przejrzyj np. te co podałam nazwy, na all są raczej wszystkie.
Dla przykładu ta gondola którą podałaś cudna ale uważam że zbędny wydatek nawet jakby była połowe tańsza, na takim spodzie wjedz wózkiem do sklepu unoś przy każdej chęci zakrętu, w ogóle szkoda gadać, na czymś dokładnie podobnym mialam swój wózek stary, teraz chcę przednie skrętne z możliwością blokady ale pompowane. Według mnie nic tego nie zastąpi jak się chce chodzić więcej z wózkiem niż do parku na drugą stronę ulicy czy do miasta jak ma się blisko.
A jak masz watpliwości to po pierwsze porządny sklep i porównasz na sucho a jak masz okazję to wypróbuj taki na piankowych kołach spacerowy i taki na pompowanych w terenie i wtedy co bardziej Ci spasuje zobaczysz a co to będzie to będzie najwłaściwsze dla Ciebie bo wózek w dużej mierze jest dla nas i zależy od tego jak kiedy ile będziemy go użytkować

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

http://allegro.pl/wozek-giovanni-col...936582475.html
lekki stelaż, długa gondola wewnątrz

http://allegro.pl/wozek-3-w-1-maked-...872370160.html
duża gondola (83 cm), też lekki, fajne opcje w spacerówce

http://allegro.pl/bexa-b4x-fashion-c...708309864.html

podobnie jak wyżej

http://allegro.pl/wozek-wielofunkcyj...780122118.html

lekki, miękki, tylko gondola 76 cm

Przykłady powyżej to niektóre moje typy, jeden odpadł bo siatkę ma nie taką jak mi trzeba, ostatni widzialam na żywo i na sucho cudownie się go prowadzi, cena niezła, pasuje mi ale zakochałam się też e bexie i coletto w zasadzie mnie bardzo kręci ale chciałabym zobaczyć na żywo żeby ostatecznie się przekonać

Wszystkie są lekkie więc spacerówka będzie się lepiej prowadzić nić ciężki powóz, na pompowanych kołach, w pełni rozkładane a dziecko zawsze zaśnie na dłuższym spacerze, funkcję fotelika mają wszystkie, siatki wentylacyjne też ( a dla mnie to podstawa) itd. itd.

w/w to mój mały doktorat wózkowy, może się komuś przyda
katherine271 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości