Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010 - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-13, 15:39   #1861
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia
Dot.: Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010

Libra moj musi miec to plukanie bo juz w nosie wszystko opuchniete i nie mozna go inaczej oczyscic. Ma tez do tego robione krople do nosa z antybiotykiem. Wczesniej mial podejrzenie alergi ale syropy dostawal i zmiany nie bylo,testy w tym wieku oszukuja.
Jak mojemu te krople pomoga moze niech Twojemu lekarka tez je zapisze do robienia,one 100% platne to chyba jej nie zaboli

Izazula wlasnie sobie przypomnialam ze w miasteczku 25 km od mojego miasta jest sztuczny stok. To jak Eryk bedzie juz calkiem zdrowy to pojedziemy.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-13, 15:49   #1862
lindsley
Zakorzenienie

Libra, w naleśnikach wprawę mam, gorzej z nadzieniem czy sosem... Mam w planach popróbować w najbliższym czasie...

Byliśmy na starówce. O 13.40 były pokazy wozów strażackich. Michał na początku nie chciał jechać, później się zdecydował, oczywiście zamek zamarzł od drzwi od auta, zajechaliśmy na 14 jak już po ptakach było... Ale wozy jeszcze stały tylko strażacy już nic nie robili. Kilka fotek zrobiliśmy i pojechali Były też wozy wojskowe ale MIchałowi się nie podobały. Serduszek to mamy 2 arkusze Zmarzliśmy trochę ale fajnie było... Misiek śpi (pierwszy raz od tyg w dzień zasnął)

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-13, 16:13   #1863
P0P70
Zakorzenienie

Ja dopiero po 30 nauczyłam sie jeździć na nartach. A teraz to ostatni raz 4 lata temu jeździłam.
Wypozyczylismy dla Oliwki kask, narty i buty. Cały dzień to koszt 40 zł. Ona miała to tylko przez godzinę. Intruktorka to koszt 60 zł za godzinę. Ale trzeba przyznać ze sie napracowala dziewczena.

Przeczytałam całe dyskusje nt. Mówienia do dzieci. Zdecydowanie ja tez robię ten błąd. A czy pozytywy tez powinno sie odnosić do sytuacji a nie do osoby?.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-13, 17:01   #1864
megi-megi
Zakorzenienie

Byliśmy dzisiaj na sankach. Igor bardzo chętnie, ale nie sam. Boziu - jakie męczące stworzenie czasem z niego jest.
A. jeździł cały czas z Igorem, ja robiłam zdjęcia.
WOŚP dorwała nas nawet na górce.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-13, 17:15   #1865
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość

Monka zrobiłam mleczko kokosowe ,rewelacja jak dla mnie ,dolałam sobie do kawy to prawie duszkiem ją wyżłopałam taka dobra
nie mam porównania z kupnym bo nigdy nie kupowałam ,następne będzie migdałowe
no co ty ,takie dobre , to ja poprosze o przepis ,instrukcje jak to wyczarowac.
Nadaje sie do platkow sniadnaiowych, czy za intensywny smak ? albo mulacy, a kaloryczne?

Ja ostantio robilam tortille z kurczakiem, ala tikka masaka , tez pyszny , tz mi wyjadl . Z przepisu Pascala, kurczak z guacamole nie byl taki dobry . Ogolnie dobre sa takie zawijasy .
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-13, 17:29   #1866
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Ja dopiero po 30 nauczyłam sie jeździć na nartach. A teraz to ostatni raz 4 lata temu jeździłam.
Wypozyczylismy dla Oliwki kask, narty i buty. Cały dzień to koszt 40 zł. Ona miała to tylko przez godzinę. Intruktorka to koszt 60 zł za godzinę. Ale trzeba przyznać ze sie napracowala dziewczena.

Przeczytałam całe dyskusje nt. Mówienia do dzieci. Zdecydowanie ja tez robię ten błąd. A czy pozytywy tez powinno sie odnosić do sytuacji a nie do osoby?.
Ja też ostatni raz 4 lata temu jeździłam bo mimo wspaniałych warunków w ciąży z Zosią nie odważyłam się wyjść nawet na oślą łączkę.
Koszt spory ale warto spróbować.

Powinno się jak najczęściej chwalić pozytywne zachowania. Jakoś nie zwróciłam uwagi na to czy pozytywnie odnosić się do sytuacji czy osoby/ dziecka.
Stary 2013-01-13, 18:43   #1867
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Libra moj musi miec to plukanie bo juz w nosie wszystko opuchniete i nie mozna go inaczej oczyscic. Ma tez do tego robione krople do nosa z antybiotykiem. Wczesniej mial podejrzenie alergi ale syropy dostawal i zmiany nie bylo,testy w tym wieku oszukuja.
Jak mojemu te krople pomoga moze niech Twojemu lekarka tez je zapisze do robienia,one 100% platne to chyba jej nie zaboli

Izazula wlasnie sobie przypomnialam ze w miasteczku 25 km od mojego miasta jest sztuczny stok. To jak Eryk bedzie juz calkiem zdrowy to pojedziemy.
muszę znów się z nim przejść ,jednak żadne dostępne krople do nosa ani tabletki na alergię nie działają
Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
no co ty ,takie dobre , to ja poprosze o przepis ,instrukcje jak to wyczarowac.
Nadaje sie do platkow sniadnaiowych, czy za intensywny smak ? albo mulacy, a kaloryczne?

Ja ostantio robilam tortille z kurczakiem, ala tikka masaka , tez pyszny , tz mi wyjadl . Z przepisu Pascala, kurczak z guacamole nie byl taki dobry . Ogolnie dobre sa takie zawijasy .
bardzo prosto http://wegetarianka.blox.pl/2012/10/...Z-WIORKOW.html jeśli lubisz kokos to Ci posmakuje ,myślę że z płatkami śniadaniowymi będzie dobre nie jest mocno intensywne ,kawy mi nie zdominowało ale dało posmak.
Kupne ma kalorii ok. 100 w 100ml więc takie pewnie zbliżona wartość nie za bardzo wiem jak to obliczyć bo w sumie te wióry wyrzucam

Ja mam chęć na tortillę z kurczakiem w sosie mole ,bo mam w gazecie z przepisami i wygląda super

Ja nigdy na nartach nie jeździłam i jakoś mnie nie ciągnie ,nie ciekawi tym bardziej że byłby to pewnie wypad jednorazowy raz w roku.
Zresztą jak ja mam gdzieś jechać to już mam dosyć zanim się wybiorę
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-13, 18:53   #1868
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
a już miałam nadzieję, że mam do Ciebie blisko
do mnie masz blisko... no tak w miarę zapraszam

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Witam,

Byliśmy wczoraj na nartach w Zieleńcu. Nataszka została z opiekunką na prawie 10 godzin. świetnie sobie poradziły.
A my w czwórkę razem z wujkiem pojechaliśmy. Ciężko było dobrać jakiś sprzęt dla Oliwki bo ona i głowa i nóżki malutkie ale się udało. Wzięliśmy dla niej instruktorkę. Oczywiście nie chodziło aby od razu nauczyła się jeździć ale żeby wiedziała co to jest. Pojeździła godzinę 3 razy zjechała z górki takiej dość dużej i 3 razy na orczyku. Oczywiście jechała między nogami instruktorki. Potem juz strasznie płakała że nie chce więc wzieliśmy ją do baru a sami żeśmy się zmieniali pilnując jej. Wieczorem już mówiła że chce na narty więc chyba jej się podobało.
super, koszta są ale pewnie warto, masz jakieś zdjęcia Oliwki?
kogo mieliście do Nataszki? kogoś ze sobą zabraliście tak?

u nas też WOŚP krąży ale więcej wolontariuszy niż ludzi...
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-13, 19:16   #1869
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Libra moj maly ale sie dlugo z tym katarem meczy,co chwile przez to ma problemy z gardlem bo w nocy przezbuzie oddycha. Djuz krople d z apteki to wszystkie przerobilismy. Erwi juz teraz ma te gilki takie bezbarwne,a wczesniej mial zolto zielone

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-13, 19:21   #1870
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Libra moj maly ale sie dlugo z tym katarem meczy,co chwile przez to ma problemy z gardlem bo w nocy przezbuzie oddycha. Djuz krople d z apteki to wszystkie przerobilismy. Erwi juz teraz ma te gilki takie bezbarwne,a wczesniej mial zolto zielone
a przegrode miał sprawdzaną?
bo ja mam krzywą i gardła wyleczyć nie mogę

w sumie nie wiem czy to ma z katarem coś wspólnego...
Stary 2013-01-13, 19:28   #1871
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
U mojego jest tylko ,albo aż katar nie ma problemu z gardłem ani uszami ,nie lecą mu gluty ,tylko ma taki jakby przypchany ,oddycha przez nos ,ale ma taki no nie wiem jak to wytłumaczyć zawalony.
Jednak od jakichś 2 miesięcy podaję mu czarnuszkę w kapsułkach i widzę że jest lepiej niż było.Wcześniej np. jak rano wstawał to zanim się wysmarkał to trochę trwało a teraz już nie musi ,czyżby zadziałało?
Stary 2013-01-13, 19:46   #1872
monka23
Zakorzenienie

Libra Tak przegladam ta stronke z tym sermikiem , podgladalam inne przepisy .
Trafiłam na ten makaron MAKARON SHIRATAKI , mialas go ? , mała ilośc kalori, mała ilośc węgli . Muszę poczytać jak czubki poloze spać, bo mnie mały specjalnie wkurza i pisać nie daje
Fajny ten przepis na mleko , będę próbować , ale gazy nie mam , jak zwykle muszę cos dokupić .

Kurde moj młody tez ma taki nos zawalony, nie może sie wysmarkac , oblokowac - trafniej. Nic nie leci, zero kataru .
Na początku myślałam, ze może nie czyści dokładnie nosa , ale dalej mu to nie mija , ja go odsmarkalam, nawet z odkurzaczem i nic nie leci . Gada tak przez nos . Jutro umawiam sie do lekarza .

Bosz ja to na narty bym chciała pojechać, a raczej na snowbord. Zamiast w lecie do Turcji to wole w zimie tam smigac do jakiegoś hotelu i bujac sie na stoku od rana do wieczora . Truje mu juz od jakiegoś czasu .

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2013-01-13 o 20:00
Stary 2013-01-13, 19:52   #1873
nataszka25
Zakorzenienie

Ja też jeszcze nie jeździłam na nartach....

ale już też między nogi instruktorki nie wlezę
Stary 2013-01-13, 20:31   #1874
libra777
Zakorzenienie

Monka nie nie słyszałam o tym makaronie ,muszę zerknąć
Nataszka no wiesz co
Stary 2013-01-13, 20:41   #1875
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Monka nie nie słyszałam o tym makaronie ,muszę zerknąć
Nataszka no wiesz co
no naprawdę...
ale chyba nie wszyscy są do tego stworzeni co?
czuje że bym cała nie wróciła
Stary 2013-01-13, 20:54   #1876
monka23
Zakorzenienie

Bóg stworzył Adama i Ewę , rzekł im :
- mam tylko dwa prezenty . Jednym jest sztuka siusiania na stojąco , a ... Wtedy Adam skoczył do przodu i krzyknął
- Ja ja ja ja ja ja ja to chce ! Proszę Panie , proszę .. strasznie ułatwi mi to życie . Ewa zgodziła sie mówiąc, ze :
- takie rzeczy dla niej nie maja większego znaczenia.
Wtedy Bóg dał Adamowi prezent , a ten jak po☠☠☠any zaczął skakać i wszędzie sikac, każde drzewo, każdy krzaczek i inne.
Pod nieobecność Adama Ewa spytała Pana:
- a jaki jest ten drugi prezent ?
- Mózg Ewo .. Mózg .

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

Nataszka ja tez miałam zberezne myśli jak napisałas, ze mu sie miedzy nogami nie zmiescisz

Libra a ja widziałam ten makaron wiele razy , ale jakoś nie wglebialam sie w niego . Teraz na bank kupię .
Stary 2013-01-13, 21:04   #1877
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Mrowak większość siłowni ma kogoś co ustala diety. W tej co ja do niej chodzę, przychodzi na kilka godzin w tygodniu trener co już profesjonalnie diety układa, jest to u nas w cenie siłowni, więc 10 zł za ćwiczenie pod okiem trenera i rozpisana dieta
a u mnie nie wygląda to jakoś przekonująco-cała kadra młodsza ode mnie i raz mi gość powiedział co po kolei ćwiczyć na siłowni, a kolejnym razem babeczka powiedziała mi odwrotnie-o ile przestawienie bieżni w kolejności z rowerkiem czy innym przyrządem krzywdy mi raczej nie zrobi o tyle źle dobrana dieta już by mogła-dlatego szukam kogoś porządnego

Cytat:
Napisane przez gianna Pokaż wiadomość
Kurtka już jest odłożona. Postaram się dzisiaj podjechać, bo nie wiadomo czy promo jutro jeszcze będzie

super-dzięki! daj znać czy się udało

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
do mnie masz blisko... no tak w miarę zapraszam

a może jak Asiulek kiedyś zjedzie to zrobimy zlot czarownic?

teksty Garbysi z dzisiaj-mamy takie kartki z polskimi i angielskimi słówkami + rysunki i młoda "robiła" ze mną kolory, które po angielsku już jako tako zna i nagle ni z gruszki ni z pietruszki mówi:

G:What's that color, mama? (!!!!!)
ja (po podniesieniu szczęki z podłogi z wrażenia) specjalnie udaję, że się mylę mówiąc:
- Black?
G: This is color white. (po chwili) What's that color, tata?
TZ: Blue?
G: Good!

Umarliśmy w butach normalnie, szczeny nam opadły-wiemy, że robią w przedszkolyu kolory, ale żeby całe zdanie zapamiętała? My niby obaj filolodzy po fachu, ale mowę nam odebrało totalnie!

Edytowane przez mrowak
Czas edycji: 2013-01-13 o 21:11
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-13, 21:28   #1878
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Libra a ja widziałam ten makaron wiele razy , ale jakoś nie wglebialam sie w niego . Teraz na bank kupię .
kawał juz znałam
trochę drogo by mnie paczka makaronu wyniosła bo prawie 20zł z przesyłką raczej go nie kupię ,tym bardziej że ledwo daję radę zjeść to co muszę zjeść żeby dobić do tych 1800, no na prawdę nie jestem głodna wręcz przeciwnie

Mrowak dla Gabrysi

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
no naprawdę...
ale chyba nie wszyscy są do tego stworzeni co?
czuje że bym cała nie wróciła
dobra dobra ,najpierw chciałaś instruktorce między nogi wjechać a teraz się tłumaczysz
Stary 2013-01-13, 21:50   #1879
monka23
Zakorzenienie

U mnie 2 f za 200 g , czyli 10 zlociszy .
Sprawdze jeszcze w innych sklepach po ile stoją, bo cos kojarzy , ze widziałam w sklepach tam gdzie tz kupuje swoje produkty.
Pewnie tez nie będę jeść cały czas, ale np do spaghetti albo rosolu , czy innych z warzywami jak cos znajdę fajnego .

Wiem, ze w pl drogie są orzechy nerkowca ponad 10 zł taka malutka paczuszka , a tutaj wyczailam chyba 700 g po ok 6 funta, hinduskie opakowanie. Tez w sklepie tam gdzie tz kupuje. Myśle, ze z makaronem może być podobnie , większa paczka i taniej.
Stary 2013-01-13, 22:03   #1880
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
U nas nieco lepiej , nocka zapowiadała się tragicznie , ale było dobrze budził się tylko 3 razy , o dziwno w nocy nie miał gorączki, ale z samego rana przyszła

tż pojechał po tablet, a ja siedze i czytam co można na niego wgrać ? dziewczyny może mi coś polecicie oczywiście chodzi mi o macka, jakieś gry itp. malowanki ja nie wiem co jeszcze ? no i czy te aplikacje są za darmo ? bo jak patrze ta za niektóre trzeba płacić
Moje dzieciaki w angry birds kochają grać .

Cytat:
i:

ja (po podniesieniu szczęki z podłogi z wrażenia) specjalnie udaję, że się mylę mówiąc:
- Black?

Umarliśmy w butach normalnie, szczeny nam opadły-wiemy, że robią w przedszkolyu kolory, ale żeby całe zdanie zapamiętała? My niby obaj filolodzy po fachu, ale mowę nam odebrało totalnie!
mi szczęka spadła jak Olka panie Janie po francusku na nocniku odśpiewała

Pop - fajnie że mogliście się na narty wybrać . zawsze to jakaś odskocznia . No i brawa dla Oliwki Ja do tej pory nie umiem , ale jak tak późno się nauczyłaś , to może jest i dla mnie szansa .

Doleciałam
W piątek pożegnanie pracowe TZ o 1 wróciliśmy a rano na lotnisko . wyspana to ja niezbyt byłam , ale i tak było fajnie . Z wawki opóźnienie , bo odladzali samoloty . Dobrze że zasrany modlin zamknięty , bo i tak by pewnie nic z niego nie wystartowało . z lotniska do centrum jedzie się 25 min autobusem , więc na 1 dniowy wypad rewelka . Liverpool piekny , bardzo mi się podobało . w sumie nie wiele do zwiedzania , więc na 1 dzień akurat . O sklepach to ja już nawet nie wspominam . Dobrze , że za dużo gotówki nie miałam , bo bym chyba całego nexta wykupiła
Ale dzieciakom kilka rzeczy już na lato kupiłam , głównie koszulki i Olce leginsy .
Wiem że dużo dziewczyn z UK o tym pisało , ale zobaczyć 3 miesięczne dzieci przy 0 stopni bez czapek to jednak szok . I Ci ludzie w samych bluzach , czy cieniutkich kurteczkach Jak ktoś ubrany i w szaliczku , to od razu z kilometra widać , że Polak . Jak jakaś dziewczyna ładnie elegancko ubrana i ładnie umalowana też widać że nie od nich
Tacy Ci ludzie dziwni tam , laski z czerwonymi włosami . Dziewczyny po 14 lat z niebieskimi , na czarno ubrane ( czarne pończochy , potem widać gołą nogę i do tego krótkie mini ) Jakby mi się tam córka za naście lat ubrała
Ale ogólnie wyjazd bardzo fajny i mam nadzieję że jeszcze kiedyś tam zawitam , nawet tylko na zakupy . Bo dojazd z lotniska szybki , a całe centrum to jedno wielkie centrum handlowe .
Nasza Ana to by chyba tam zgłupiała i by jej walizek nie wystarczyło na powrót
Stary 2013-01-13, 22:03   #1881
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Dziewczyny instruktorce to nie widzę powodu pchać się między nogi ale jakiś młody instruktor, czemu nie

Libra jesteś typem "ruchliwca" i myślę że jazda na nartach by Ci się spodobała.
Niestety ja mam góry całkiem niedaleko i nawet stok w mieście i kilka innych w pobliżu ale raz że to nie jest tania zabawa a dwa przyjemne warunki to rzadkość. Teraz mi jeszcze szkoda Zosi zostawiać i choróbska. Sprzęt gotowy w piwnicy czeka

Cytat:
a u mnie nie wygląda to jakoś przekonująco-cała kadra młodsza ode mnie i raz mi gość powiedział co po kolei ćwiczyć na siłowni, a kolejnym razem babeczka powiedziała mi odwrotnie-o ile przestawienie bieżni w kolejności z rowerkiem czy innym przyrządem krzywdy mi raczej nie zrobi o tyle źle dobrana dieta już by mogła-dlatego szukam kogoś porządnego

teksty Garbysi z dzisiaj-mamy takie kartki z polskimi i angielskimi słówkami + rysunki i młoda "robiła" ze mną kolory, które po angielsku już jako tako zna i nagle ni z gruszki ni z pietruszki mówi:

- Black?

Moja szczęka też opadła mimo że jest nieruchoma.
Brawa
Stary 2013-01-13, 22:14   #1882
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:

- Black?

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-13, 22:29   #1883
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie 2 f za 200 g , czyli 10 zlociszy .
Sprawdze jeszcze w innych sklepach po ile stoją, bo cos kojarzy , ze widziałam w sklepach tam gdzie tz kupuje swoje produkty.
Pewnie tez nie będę jeść cały czas, ale np do spaghetti albo rosolu , czy innych z warzywami jak cos znajdę fajnego .

Wiem, ze w pl drogie są orzechy nerkowca ponad 10 zł taka malutka paczuszka , a tutaj wyczailam chyba 700 g po ok 6 funta, hinduskie opakowanie. Tez w sklepie tam gdzie tz kupuje. Myśle, ze z makaronem może być podobnie , większa paczka i taniej.
ja widziałam na alegro 400g za 12zł +przesyłka ,a jak mi nie posmakuje to bym się wkurzyła bo za ryżowym na przykłąd nie przepadam
orzechy u nas ogólnie są bardzo drogie a nerkowca to chyba nawet po kilkanascie.Na razie mam jeszcze 2 skrzynki swoich włoskich to nie kupuję żadnych ,laskowe już zjedliśmy
Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Dziewczyny po 14 lat z niebieskimi , na czarno ubrane ( czarne pończochy , potem widać gołą nogę i do tego krótkie mini ) Jakby mi się tam córka za naście lat ubrała
Ale ogólnie wyjazd bardzo fajny i mam nadzieję że jeszcze kiedyś tam zawitam , nawet tylko na zakupy . Bo dojazd z lotniska szybki , a całe centrum to jedno wielkie centrum handlowe .
Nasza Ana to by chyba tam zgłupiała i by jej walizek nie wystarczyło na powrót
prawda jest taka że guzik zrobisz jak będzie chciała się tak ubierać bo jak zabronisz to albo Ci się zbuntuje albo będzie się po wyjściu z domu przebierała
czyli rozumiem że wyjazd się udał
Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Dziewczyny instruktorce to nie widzę powodu pchać się między nogi ale jakiś młody instruktor, czemu nie

Libra jesteś typem "ruchliwca" i myślę że jazda na nartach by Ci się spodobała.
Niestety ja mam góry całkiem niedaleko i nawet stok w mieście i kilka innych w pobliżu ale raz że to nie jest tania zabawa a dwa przyjemne warunki to rzadkość. Teraz mi jeszcze szkoda Zosi zostawiać i choróbska. Sprzęt gotowy w piwnicy czeka

Moja szczęka też opadła mimo że jest nieruchoma.
Brawa
nawet i w sile wieku mógłby być

może i by mi się spodobała jazda na nartach bo zimna sie nie boję ,codziń latam po sniegu
jednak właśnie koszty a dwa to wyjazd to nie dla mnie.
Iza sprzęt jeść nie woła niech czeka na swój czas
Stary 2013-01-13, 22:43   #1884
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:

mi szczęka spadła jak Olka panie Janie po francusku na nocniku odśpiewała
też niezła aparatka-ja bym chyba tylko po melodii doszła co to takiego, bo francuskiego ani ani

fajny ten Twój wypad do UK-żeteż ja tam nigdy nie byłam...

a teraz podnosimy wszyscy szczęki z podłogi, bo z takimi rozlazłymi to niewygodnie spać i dobranoc paniom
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-13, 22:44   #1885
monka23
Zakorzenienie

Ania no to wyjazd udany. Ja dziś widziałam chłopa w krótkim rekawku i spodenkach . Ja juz przyzwyczailam sie do takich strojów, ale dziury na palec albo na rękę w uchu juz ni chuja nie strawie

Libra ryzykowny zakup, jak to zawsze bywa z nowymi produktami , których wcześniej sie w buzi nie mielilo , on niby bez smaku , ale wali ryba po otwarciu. Po ugotowaniu zapach podobno znika. Makaron przejmuje smak potrawy. Sama ciekawa jestem , zobaczymy.
Stary 2013-01-13, 22:44   #1886
ania p
Zakorzenienie

Libra żyję więc nadzieją że wpoję jej lepszy gust
Stary 2013-01-13, 22:49   #1887
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Ania że w tym stroju Ci się kolor nie podobał czy może długość kiecki a środek zimy ? Tak się całkiem sporo dziewczyn ubierało za moich młodzieńczych czasów. Modne to było

Libra i widzisz nie ma się co dziwić że monka zapomina kurtkę zabrać dla dzieciaków

Edytowane przez izazula
Czas edycji: 2013-01-13 o 22:51
izazula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-13, 22:54   #1888
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Ania no to wyjazd udany. Ja dziś widziałam chłopa w krótkim rekawku i spodenkach . Ja juz przyzwyczailam sie do takich strojów, ale dziury na palec albo na rękę w uchu juz ni chuja nie strawie

Libra ryzykowny zakup, jak to zawsze bywa z nowymi produktami , których wcześniej sie w buzi nie mielilo , on niby bez smaku , ale wali ryba po otwarciu. Po ugotowaniu zapach podobno znika. Makaron przejmuje smak potrawy. Sama ciekawa jestem , zobaczymy.
Wali rybą? o nie ,czyli to w sumie jakieś zielsko z morza
Cytat:
Libra żyję więc nadzieją że wpoję jej lepszy gust
no nadzieję można mieć zawsze
Ja zanim zaczełam ubierać się jak punko metal to chodziłam w białym sweterku z koralikami ,cekinami ,spodniach z hafcikami i kozakach zamszowych , korba jak odbija to zazwyczaj nagle

Iza no fakt
Stary 2013-01-13, 22:56   #1889
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Ania że w tym stroju Ci się kolor nie podobał czy może długość kiecki a środek zimy ? Tak się całkiem sporo dziewczyn ubierało za moich młodzieńczych czasów. Modne to było

Libra i widzisz nie ma się co dziwić że monka zapomina kurtkę zabrać dla dzieciaków
Nie podobała mi się małoletnia panienka z bardzo ostrym makijażem , niebieskimi włosami w ww. stroju . Wygladała jak spod latarni .
Może jakby miała więcej lat to bym zlała , ale ta myślę miała w granicach 14 .
Sporo tam zresztą dziwnych małolatów było .
Albo ja już za stara jestem
Stary 2013-01-13, 23:04   #1890
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Nie podobała mi się małoletnia panienka z bardzo ostrym makijażem , niebieskimi włosami w ww. stroju . Wygladała jak spod latarni .
Może jakby miała więcej lat to bym zlała , ale ta myślę miała w granicach 14 .
Sporo tam zresztą dziwnych małolatów było .
Albo ja już za stara jestem
Ania coś koło tego ?http://www.gothic-culture.com/images...cybergoth3.jpg to goth
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości