MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-13, 21:18   #1471
alliw
Zadomowienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
ja się ostatnio obżeram piernikowymi z Grycana- ale są pyszne
dziś spróbowałam smakowite

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
a zeby nie bylo - proponuje Niedzielna dawke Kawalu

Przychodzi facet do seksuologa. Ten go pyta:
- Kiedy miał pan ostatnio stosunek ?
- Oj panie doktorze tak dawno, że nie pamiętam. Zadzwonię do żony, może ona wie.
Wykręca numer i mówi:
- Zosia, kiedy ostatni raz uprawialiśmy seks?
- A kto mówi?

Cytat:
Napisane przez trooskava Pokaż wiadomość
Co do wośp. Mi nie przeszkadza ze w tym roku połowa idzie na maluszki, połowa na staruszków. Im też trzeba pomóc. a geriatria w Polsce to masakra jakaś :/
Ja uważam że to super inicjatywa, szczególnie, że przez lata wszystko szło na dzieciaki. Chore dziecko wzrusza wielu, chory staruszek już niekoniecznie...

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Hej
witam was wieczorkiem niedzielnym.
Dziś mieliśmy mieć moich rodziców na obiedzie, ale mój tato się rozchorował i była tylko moja mama.
Mój mąż od wczoraj szykował kaczkę wg G.Ramseya Wyszła pyszna, ziemniaki mega pyszne - jak nigdy. No i mieliśmy do tego smażone pieczarki, grzybki marynowane, korniszony i surówkę z pekińskiej, kukurydzy, majonezu z czosnkiem.
Na deser kupiłam po kawałku ciasta

Chcę kupić taki dodatek do pokoju Michałka - co sądzicie?
http://allegro.pl/girlanda-my-room-m...938792367.html

będzie nad regałem koło wyjścia, na białej ściance drewnianej (po lewej stronie) można zobaczyć na fotce.
hmm, zjadałbym kaczusię, ale wg mojej mamy
co do zawieszki... to uważam że chyba za dużo szczęścia

Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
dziewczyny wpadłam tylko na moment u nas w rodzinie sytuacja patowa jak tylko się wszystko unormuje to się odezwę....
ja i maluszek jesteśmy zdrowi.
brzmi groźnie, mam nadzieję że wszystko się ułoży i będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
i wszystkie pod rubryką "kosmetyki" w excelu?!
czasem trzeba

Cytat:
Napisane przez Chanel_Coco Pokaż wiadomość
Też miałam takie zdanie, że fiolet to zarówno dla dziewczynek jak i chłopców, ale jak pozbierałam opinie wśród koleżanek, to kilka stwierdziło że źle myśle, teraz to już sama nie wiem...
ja nie mam wyjścia, bo wózek już jest. zresztą, fiolet to zupełnie nie mój kolor i gdybym mogła, to wybrałabym inny, ale brałam używany w dobrej cenie, więc nie narzekam

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny
chciałam się przywitać i dołączyć do grona spodziewających się w najbliższym czasie (26.03.2013 Tymoteusz). mam juz jedną pociechę - córeczkę, prawie 3 letnią.
a propos megi-megi pamiętasz mnie, spotkałyśmy się na wątku marzec-kwiecień 2010??
dziewczyny, czy któraś z krakowskich wizażanek wybiera się rodzić na kopernika?
witaj
Stary 2013-01-13, 21:21   #1472
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

pani a do tabelki wpisane, a jak

trolla2405 hej
Stary 2013-01-13, 21:34   #1473
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Witam się w niedzielę
Wszytskie się chwalą , to i ja sie pochwalę W piatek i wczoraj robiłam zamówienia rzeczy dla mnie i dla malucha, i zamówiłam:
- majtki siatkowe, wkłady poporodowe, podkłady na łóżko (z firmy hartmann, bo miały dobre opinie)
- płatki do przemywania oczek, płatki do pepka (ze spirytusem), patyczki higieniczne, szczotka i grzebyk
to ze strony http://www.abcmalucha.eu

- wkładki laktacyjne i osłonki na sutki z TT,
- zestaw kosmetyczny do paznokci, rożek i śpiworek
to ze strony mamabebe.pl

no i tu zaszalałam:
- kocyk la millou (ObserwujeCie, wzięłam 70x80, bardziej na teraz, żeby zmieścił się w wózku, na większy potem teściów naciągnę )
- zestaw dwóch kocyków muślinowych (bardziej na lato)
- okrycie kąpielowe
to ze strony mamissima.pl

Mam nadzieję, że wszystko dojdzie
za zakupy !!!!
Cytat:
a zeby nie bylo - proponuje Niedzielna dawke Kawalu

Przychodzi facet do seksuologa. Ten go pyta:
- Kiedy miał pan ostatnio stosunek ?
- Oj panie doktorze tak dawno, że nie pamiętam. Zadzwonię do żony, może ona wie.
Wykręca numer i mówi:
- Zosia, kiedy ostatni raz uprawialiśmy seks?
- A kto mówi?

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Ja w tamtym roku jak leżałam na ginekologi końcem lutego to było zimno, na kołdrę narzucałam mój mega gruby szlafrok bo marzłam w nocy. A porodówka jest tylko piętro wyżej więc nie wiem czy będzie dużo cieplej
może to zależy od szpitala???
bo ja rodziłam 22 pażdziernika i 16 lutego i w na oddziale były tropiki - masakra ........
Cytat:

będzie nad regałem koło wyjścia, na białej ściance drewnianej (po lewej stronie) można zobaczyć na fotce.
ale ładnie wygląda pokoik .....
co do zawieszki to nie wiem .... jeśli Tobie się podoba to kupuj,kolorystycznie bardzo pasuje.
Cytat:
dziewczyny wpadłam tylko na moment u nas w rodzinie sytuacja patowa jak tylko się wszystko unormuje to się odezwę....

Cytat:
cześć dziewczyny
chciałam się przywitać i dołączyć do grona spodziewających się w najbliższym czasie (26.03.2013 Tymoteusz). mam juz jedną pociechę - córeczkę, prawie 3 letnią.
a propos megi-megi pamiętasz mnie, spotkałyśmy się na wątku marzec-kwiecień 2010??
cześć i gratuluje synka !

my dzisiaj byliśmy na obiedzie - śmiać mi się chciało ... tż jadł łososia z warzywami (bez węgli -bo dzisiaj nie był na siłce .... za to rano i wieczorem biegał ...)a ja ..... szarlotkę na ciepło z lodami i polewą czekoladową + bezalkoholowe mojito .....
a potem po dzieci i na sanki - 3 godziny w temp. - 10 .... może jest szansa ,że spaliłam to ciasto

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
No właśnie powiem Wam, że to było coś jak, czasami człowiek musi... inaczej się udusi już chyba byłam przytłoczona tymi zakupami dzieciowymi Zwłaszcza że od miesięcy prawie nie wydaje na siebie - w porównaniu do czasów przed ciążowych no więc co mi tam, czekam na kuriera
zgadzam się
Stary 2013-01-13, 21:35   #1474
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:
No właśnie powiem Wam, że to było coś jak, czasami człowiek musi... inaczej się udusi już chyba byłam przytłoczona tymi zakupami dzieciowymi Zwłaszcza że od miesięcy prawie nie wydaje na siebie - w porównaniu do czasów przed ciążowych no więc co mi tam, czekam na kuriera
Nie wiecej niz ja ... część wczoraj, część dzisiaj i końca zakupów nie widać ...
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-13, 21:35   #1475
oldzinx
Raczkowanie

Cytat:
Hej

Śliczny pokoik przydał by mi się dodatkowy bo my w 2 pokojowym mieszkaniu. I narazie dziduś z nami w małym (sypialnia), a jak urośnie to musimy się do salonu wynieść

Cytat:
cześć dziewczyny
witamy serdecznie

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Mój dzisiaj łobuzuje- jak tylko siadam i biorę się za pracę przy komputronie to od razu mi w żebra wbija coś (chyba dupeczka), a potem się wypycha na bok okropnie... jak sie położę to siedzi cichutko jak mysz pod miotłą. Jak usiądę od nowa mnie dźga
a mój od kilku dni jakoś spokojnie siedzi. Daje znać jak kładę się nie na tym boku co trzeba ew. po większej dawce słodyczy których unikam od kilku dni jak ognia bo zgagę mam po nich piekielną

A i załamuje mnie stan mojej skóry na twarzy. Przed ciążą miałam trochę problemów z krostkami, zostały po nich ślady. W ciąży (podobno)miało być lepiej. Wszyscy mówili że po 20 tyg skórę będę miała jak z obrazka. I co? Jest tragedia. Krostek może mniej (chociaż i tak wyskakują) ale w ich miejsce przyszły przebarwienia + na policzku koło nosa plamy jak by kilkadziesiąt piegów się połączyło Nie używałam żadnego kremu na przebarwienia, nie wiem czy po ciąży to zejdzie. Słońca moja twarz teraz nie widzi bo podobno od promieni UV robi się jeszcze gorzej. Bez podkładu ani rusz. Może jakiś krem polecacie który w ciąży można bezpiecznie stosować i który działa
Stary 2013-01-13, 21:52   #1476
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
witaj

ja się nie wybieram A Ty?

Cytat:
Napisane przez oldzinx Pokaż wiadomość
Bez podkładu ani rusz. Może jakiś krem polecacie który w ciąży można bezpiecznie stosować i który działa
oj, ja mojemu Synkowi dziękuję jak mogę bo mam idealną cerę - zero plam, przebarwień, krostek Hihi, zabobon się sprawdza, że chłopiec z mamy nie wyciąga urody... (w moim przypadku tylko z twarzy). Ale za to... już po raz drugi zaatakowały mnie zajady po zjedzeniu... ananasa. Nie wiem co jest grane, ale drugi raz w ciąży jem świeżego ananasa i drugi raz mi sie porobiły zajadziska... smaruję je maścią z wit. A, ale guzik to daje...

Oho, i znów siadłam do komputera to mały mnie dźga w żebra Idę mężowinkowi naskarżyć

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-13, 21:57   #1477
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
Witam się z Wami w 28 tyg - III trymestr

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Przesyłam Wam fotke z pierwszej czesci garderoby KAcpra...Na razie uprałam ubranka jasne i pastelowe Wszystko z lumpeksu;p chyba 2 ciuszki tylko nowe;p (prane w 40 stopniach, płukane podwójnie w płynie dzidziuś)A dalej nas dwóch: ja i mój brzuch dziś
za brzuszek i ubranka..

Cytat:
cześć dziewczyny
witaj..

my jak zwykle w weekend poza domem, więc czasu na kompa brak..
dziś jestem meeega zmęczona, córa dawała cały dzień popalić, pomysły z kosmosu ma.. katar przechodzi, sił nabrała i bryka..
może w końcu jutro pójdziemy na sanki!

a teraz spadam do łóżeczka, dobrej nocy..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-13, 22:02   #1478
oldzinx
Raczkowanie

Cytat:
witaj

oj, ja mojemu Synkowi dziękuję jak mogę bo mam idealną cerę - zero plam, przebarwień, krostek Hihi, zabobon się sprawdza, że chłopiec z mamy nie wyciąga urody... (w moim przypadku tylko z twarzy). Ale za to... już po raz drugi zaatakowały mnie zajady po zjedzeniu... ananasa. Nie wiem co jest grane, ale drugi raz w ciąży jem świeżego ananasa i drugi raz mi sie porobiły zajadziska... smaruję je maścią z wit. A, ale guzik to daje...
Zazdroszczę idealnej cery, ja mogę pomarzyć...U mnie się nie sprawdza, mój synek zabiera mi "urodę" a już na pewno przyprawia mnie o plamy (i to tylko na twarzy!).
A może gin się pomylił i będzie dziewczynka
Ok dziewczęta, idę spać bo plecy zaczynają dokuczać. Pozdrawiam i przyjemnych snów życzę
Stary 2013-01-13, 22:03   #1479
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
... jak sie położę to siedzi cichutko jak mysz pod miotłą. Jak usiądę od nowa mnie dźga
pierwszy berek z mamą

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Czas ucieka, a my w d....
coraz częściej też mam takie myśli. tylko u mnie na myślach się kończy

Cytat:
No właśnie powiem Wam, że to było coś jak, czasami człowiek musi... inaczej się udusi już chyba byłam przytłoczona tymi zakupami dzieciowymi
dlatego jak się w końcu wyrwałam z domu to Sephora, MAC... i cały czas powstaje nowa wish lista próbuję sobie z głowy wybić... są pilniejsze potrzeby, ale musiałam... dla równowagi psychicznej.

więc Ty czekasz na kuriera a ja foty

Cytat:
przydał by mi się dodatkowy bo my w 2 pokojowym mieszkaniu. I narazie dziduś z nami w małym (sypialnia), a jak urośnie to musimy się do salonu wynieść
mamy takie same marzenia, i te same dylematy lokalowe....

Cytat:
A i załamuje mnie stan mojej skóry na twarzy.
a ja - odpukać - do dziś miałam duuużżżo lepszą cerę. wiecznie walczę z jakimiś psikusami a teraz - raj. ale dziś mi się pojawia pierwszy psikus ciążowy. dla mnie sukces.
nie wiem jaki krem by można. ja odstawiłam wszystko... tylko żel z la Rocha stosuję i jakiś zwykły nawilżający. inwazyjnych bym się bała - raz ze względu na dziecia, dwa żeby nie podrażnić....

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-13, 22:13   #1480
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Oho, i znów siadłam do komputera to mały mnie dźga w żebra Idę mężowinkowi naskarżyć
skarżypyta !!!!

moj usadowil sie dzis w POPRZEK - ciekawe jak bede spala ..??
czuje malutkie mizianie na dole - i kopniaki w koloicy zeber - aaaaa moze on juz cwiczy Karate ...??

to mowicie ze chlopcy nie Zezeraja urody z mamusiek yhmmm - w sumie ja i tak caly czas piekna jestem
wiec zbytniej roznicy nie zauwazylam

no nic ide sie plumkac smaru smaru mascia i pod kolderke
Film wybrany wiec na co bede czekala

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-13, 22:15   #1481
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:

Cytat:
Wróciliśmy od moich rodziców i natknęłam się na teściów. Jeszcze mąż poszedł auto odstawić i zostałam z nimi sama. No i czego się dowiedziałam? Znów nakłaniali mnie bym sobie zostawiła ich segment, którego my nie chcemy, a oni chcą go porżnąć i spalić. A jak znów powiedziałam, że go nie chcemy, to "No bo my go tak od razu nie weźmiemy"
No to jesteśmy w d.... . Chcę nakłonić męża by ruszyć i wytapetować pokój dla małego. Trzeba przestawić meble, wynieść tapczan i biurko z komputerem. Potem wstawić łóżeczko, ale gdzie damy to co wyniesiemy? Pokój, który miałby to przyjąć zawiera segment i starą kanapę teściów, które- nie wiadomo kiedy wezmą. Po chol.... mam wkładać tam swoje czy dziecka rzeczy skoro oni mają, to brać? No ręce mi opadły i myślałam, ze się poryczę jak z mamą przez telefon rozmawiałam.... Jesli nie chcą tych mebli w domu to można przecież dać je na śmietnik, czy moi rodzice je sobie porąbią czy oddać potrzebującym.

Chyba spróbuję wjechać mężowi na ambicję jeśli o to chodzi. Przywieźliśmy ubranka dla małego. Jutro zajmę się sortowaniem, potem praniem. Czas ucieka, a my w d....
to oni z tych co uszczęśliwiają Was na siłę? Daleko od siebie mieszkacie? Bo bym im kurna ten segment osobiście zawiozła....Ech teściowie

Cytat:
pierwszy berek z mamą

coraz częściej też mam takie myśli. tylko u mnie na myślach się kończy

dlatego jak się w końcu wyrwałam z domu to Sephora, MAC... i cały czas powstaje nowa wish lista próbuję sobie z głowy wybić... są pilniejsze potrzeby, ale musiałam... dla równowagi psychicznej.

więc Ty czekasz na kuriera a ja foty

mamy takie same marzenia, i te same dylematy lokalowe....

a ja - odpukać - do dziś miałam duuużżżo lepszą cerę. wiecznie walczę z jakimiś psikusami a teraz - raj. ale dziś mi się pojawia pierwszy psikus ciążowy. dla mnie sukces.
nie wiem jaki krem by można. ja odstawiłam wszystko... tylko żel z la Rocha stosuję i jakiś zwykły nawilżający. inwazyjnych bym się bała - raz ze względu na dziecia, dwa żeby nie podrażnić....
ja też, tyle że ja się już nigdzie nie mogę wynieść, a niemowlaka do pokoju córki nie wcisnę , tak z zazdrością patrzę na wasze pokoiki, na urządzanie....U mnie urządzanie skończy się na kupieniu komody i łózeczka i tyle z organizacji pokoju
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-13, 22:25   #1482
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:
oj, ja mojemu Synkowi dziękuję jak mogę bo mam idealną cerę - zero plam, przebarwień, krostek Hihi, zabobon się sprawdza, że chłopiec z mamy nie wyciąga urody... (w moim przypadku tylko z twarzy).
Zgadza sie w 100 % jeszcze tak nieskazitelnej buzi nie miałam, a przed ciażą po odstawieniu hormonów miałam tradzik jak 13latka a teraz moge się pod lupe położyc - i nic się nie znajdzie
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-13, 22:34   #1483
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
w sumie ja i tak caly czas piekna jestem
wiec zbytniej roznicy nie zauwazylam
no! jedna szczera

Cytat:
tak z zazdrością patrzę na wasze pokoiki, na urządzanie....U mnie urządzanie skończy się na kupieniu komody i łózeczka i tyle z organizacji pokoju
hehe to ja/on komody nawet nie będę/będzie mieć musiałam synkowi w swojej szafie wygospodarować zaplecze gospodarcze

Stary 2013-01-13, 22:37   #1484
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
moj usadowil sie dzis w POPRZEK - ciekawe jak bede spala ..??
czuje malutkie mizianie na dole - i kopniaki w koloicy zeber - aaaaa moze on juz cwiczy Karate ...??
hihi, ja wyczaiłam, że na dole jak myzia delikatnie to łapkami, a jak w żebra to wali dupcią i nóżkami

Cytat:
pierwszy berek z mamą

Cytat:
tak z zazdrością patrzę na wasze pokoiki, na urządzanie....U mnie urządzanie skończy się na kupieniu komody i łózeczka i tyle z organizacji pokoju
podłączam się do zazdrości Przy czym my łóżeczko dostaniemy, a komodę i tak mieliśmy kupować dla siebie teraz będzie tylko musiała być ciut większa, a ja będę musiała ograniczyć liczbę skarpetek i majtek! TŻ też!

Teraz pomyślałam o tych rodzinach dawno temu... jak w jednej izbie, która była też kuchnią spali rodzice i ich dziesięcioro dzieci a i tak co roku nowe się pojawiało i jak się wtedy wszyscy kochali, szanowali, pomagali sobie i w ogóle Więc już nie narzekam i nie zazdroszczę :P

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett

Edytowane przez Sorceresss
Czas edycji: 2013-01-13 o 22:39
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-13, 22:52   #1485
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
no! jedna szczera
a co sie bede
wedlug mnie KAZDA kobieta jest piekna !!!
szczegolnie w stanie blogoslawionym

Cytat:
hihi, ja wyczaiłam, że na dole jak myzia delikatnie to łapkami, a jak w żebra to wali dupcią i nóżkami
no wlasnie tez tak sadze, oj za 2miechy te nozki bedzie mozna CALOWAC

mowie wam jak sie qrwa wystraszylam !!!!
ide sie plumkac - ja musze przejsc przez salon, zaswiecilam se kinkiety wiec tak slabiutko swieca - juz zbieram zakret w prawo by zaswiecic siwtalo w lazience i wc JAK TU NAGLE nie slysze ''UUUUUUUUUUUUUUU UUUUUUU JA 1WSZA'' no boj sie BOGA se mysle KI czart podsokyczlam swiadomy dzwiek z pluc wyszedl - serce omal nie wyskoczylo z piersi cisnienie do miliarda sie ponioslo - i co moja siostra tez chciala skorzystac tylko ze ja jej nie widzialam ze nadchodzi bo z ciemnosci przedkojoju nadeszla

osz dawno tak sie nie wystraszylam

wiec se mysle nici z tego horrou co sobie naszykowalam
zapodam jakas komedie
za duzo strachu jak na jedna noc

dobranoc
moje mamuski

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-13, 22:55   #1486
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Przesyłam Wam fotke z pierwszej czesci garderoby KAcpra...Na razie uprałam ubranka jasne i pastelowe Wszystko z lumpeksu;p chyba 2 ciuszki tylko nowe;p (prane w 40 stopniach, płukane podwójnie w płynie dzidziuś)A dalej nas dwóch: ja i mój brzuch dziś
super garderoba, a brzuszek jeszcze lepszy

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
parę km??? kochana ja to mam dosc po m
ja to samo

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
[/COLOR]strippi - a jak tam julka ? przeszło jej ?
na szczęście dziś już nie mówiła, że ją boli
miała 2 nasiadówki, wit c wypiła, furaginę dostała na noc, 3 razy smarowałam pipuszkę maścią i kąpiel miała w rumianku.
Mydła jeszcze nie używaliśmy, bo bałam się podrażnienia.

Cytat:
No fajne te koszule, ale z długim rękawem. Ja zgodnie z sugestią dziewczyn szukam jednak z krótkim, bo mówiły że jednak ukrop w tym szpitalu. Zresztą jak pojadę oglądać oddział to jeszcze podpytam.
są z krótkim też, ja wzięłam 3/4
u nas nie było gorąco na porodówce

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Dziwny ten sprzedawca

Ja w tamtym roku jak leżałam na ginekologi końcem lutego to było zimno, na kołdrę narzucałam mój mega gruby szlafrok bo marzłam w nocy. A porodówka jest tylko piętro wyżej więc nie wiem czy będzie dużo cieplej
nom sprzedawca beznadziejny :/

u nas właśnie też było ok i nie było mi za gorąco

Cytat:

strippi jak Juleczka? Lepiej?
skopiowałam co pisałam wyżej

na szczęście dziś już nie mówiła, że ją boli
miała 2 nasiadówki, wit c wypiła, furaginę dostała na noc, 3 razy smarowałam pipuszkę maścią i kąpiel miała w rumianku.
Mydła jeszcze nie używaliśmy, bo bałam się podrażnienia.
Stary 2013-01-13, 23:18   #1487
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Strippi pokój Michałka wygląda super!
Co do tej hm zawieszki to w sumie zdania nie mam (;

Cytat:
Mi się podoba sama idea zawieszki, ale sam napis nie bardzo, no bo w sumie, mój pokój.. no nie wiem, dinozaury spoko, treść napisu nie
Cytat:
strippi sliczny pokoik bedzie mial Michalek.
Cytat:
jaaaaaaki śliczny pokoik!!!
Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Mmmmmm, jakie pyszności. Zjadłabym wszystko, oprócz ciastka.
A pokoik coraz piekniejszy!

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość

ale ładnie wygląda pokoik .....
co do zawieszki to nie wiem .... jeśli Tobie się podoba to kupuj,kolorystycznie bardzo pasuje.
Cytat:
Śliczny pokoik przydał by mi się dodatkowy bo my w 2 pokojowym mieszkaniu. I narazie dziduś z nami w małym (sypialnia), a jak urośnie to musimy się do salonu wynieść

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
ale zrobilas smaka
co do dinozaurów to ja jestem za
pokój cudny!!!! a co masz tam już w regale poukładane ;> poka
witamy i gratulujemy

Dziękuję wam kochane za miłe słowa

zawieszka ma być jako ozdoba nic więcej, bo takie gołe miejsce w tym miejscu

Dragusia wklejam Ci fotkę regału, na razie mało tam, ale koleżanka wysłała mi paczkę z zabawkami po swoim maluchu i coś się postawi

Wklejam jeszcze to co w szafie naskładane, fotka robiona tydzień temu.
Doszło jeszcze jedno pranie i jeszcze jedno mnie czeka - ostatnie. (o ile nic nie dostanę i nie kupię, a z kupnem ciężko, bo właśnie kupiłam kolejnych kilka ubranek )

W szafie na razie bałagan, bo 2 komplety pościeli zagracają i na rury rzucone rzeczy, bo nie mam małych wieszaków i muszę pokupować.
No i górną część wieszaków zajmują Julki rzeczy, bo mi się u niej nie mieściły

Cytat:
hmm, zjadałbym kaczusię, ale wg mojej mamy
co do zawieszki... to uważam że chyba za dużo szczęścia
czemu za dużo szczęścia?

Cytat:
cześć dziewczyny
witaj z nami
gratuluję synka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC04835.jpg (41,6 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04840.jpg (41,9 KB, 58 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04841.jpg (45,0 KB, 60 załadowań)

Edytowane przez strippi
Czas edycji: 2013-01-13 o 23:20
strippi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-13, 23:30   #1488
Chanel_Coco
Raczkowanie

Cytat:
Mój dzisiaj łobuzuje- jak tylko siadam i biorę się za pracę przy komputronie to od razu mi w żebra wbija coś (chyba dupeczka), a potem się wypycha na bok okropnie... jak sie położę to siedzi cichutko jak mysz pod miotłą. Jak usiądę od nowa mnie dźga
Łobuziaki te nasze chłopaki

Cytat:
Wróciliśmy od moich rodziców i natknęłam się na teściów. Jeszcze mąż poszedł auto odstawić i zostałam z nimi sama. No i czego się dowiedziałam? Znów nakłaniali mnie bym sobie zostawiła ich segment, którego my nie chcemy, a oni chcą go porżnąć i spalić. A jak znów powiedziałam, że go nie chcemy, to "No bo my go tak od razu nie weźmiemy"
No to jesteśmy w d.... . Chcę nakłonić męża by ruszyć i wytapetować pokój dla małego. Trzeba przestawić meble, wynieść tapczan i biurko z komputerem. Potem wstawić łóżeczko, ale gdzie damy to co wyniesiemy? Pokój, który miałby to przyjąć zawiera segment i starą kanapę teściów, które- nie wiadomo kiedy wezmą. Po chol.... mam wkładać tam swoje czy dziecka rzeczy skoro oni mają, to brać? No ręce mi opadły i myślałam, ze się poryczę jak z mamą przez telefon rozmawiałam.... Jesli nie chcą tych mebli w domu to można przecież dać je na śmietnik, czy moi rodzice je sobie porąbią czy oddać potrzebującym.

Chyba spróbuję wjechać mężowi na ambicję jeśli o to chodzi. Przywieźliśmy ubranka dla małego. Jutro zajmę się sortowaniem, potem praniem. Czas ucieka, a my w d....
Może wystaw segment na jakimś portalu lokalnym do sprzedaży, ja ostatnio sprzedałam tak meble ze swojego starego pokoju. Szkoda na śmietnik wyrzucać, czy palić, są ludzie którzy za niewielkie pieniądze szukają właśnie takich dawnych segmentów na całą ścianę. A przy okazji możesz kaskę na jakieś rzeczy dla maluszka zarobić

Cytat:
Też nie pamiętam kiedy na siebie wydałam jakąś większą sumę, wszystko inwestuję w potomka(póki co sprawia mi to większą radość niż zakupy dla siebie), ale mam założenie że jak już w miarę moja figura wróci do normy, to zaszaleję i bagażówka po mnie do galerii przyjedzie hihi

Cytat:
A i załamuje mnie stan mojej skóry na twarzy. Przed ciążą miałam trochę problemów z krostkami, zostały po nich ślady. W ciąży (podobno)miało być lepiej. Wszyscy mówili że po 20 tyg skórę będę miała jak z obrazka. I co? Jest tragedia. Krostek może mniej (chociaż i tak wyskakują) ale w ich miejsce przyszły przebarwienia + na policzku koło nosa plamy jak by kilkadziesiąt piegów się połączyło Nie używałam żadnego kremu na przebarwienia, nie wiem czy po ciąży to zejdzie. Słońca moja twarz teraz nie widzi bo podobno od promieni UV robi się jeszcze gorzej. Bez podkładu ani rusz. Może jakiś krem polecacie który w ciąży można bezpiecznie stosować i który działa
Nie jesteś sama, u mnie też cera zawsze była do niczego i ciąża nie wiele w tej kwestii zmieniła. Od 3go do 5go miesiąca tak mnie zesypało, że gorzej to chyba już być nie mogło, teraz wszystko wraca do normy. Norma- czyli coś znika coś wyskakuje i tak w kółko. Choć jest trochę lepiej niż było. Liczę chyba na cud, że jak urodzę to zapomnę co to trądzik. Czasem cuda się zdarzają, może i mi w tym przypadku się uda...
Cytat:
ja też, tyle że ja się już nigdzie nie mogę wynieść, a niemowlaka do pokoju córki nie wcisnę , tak z zazdrością patrzę na wasze pokoiki, na urządzanie....U mnie urządzanie skończy się na kupieniu komody i łózeczka i tyle z organizacji pokoju
U mnie też lokum małe, więc pokój będziemy dzielić na pół z maluchem. Też kupiliśmy tylko komodę i łóżeczko, ale i tak urządzanie tego kącika dla nowego lokatora cieszy mnie niesamowicie

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Zgadza sie w 100 % jeszcze tak nieskazitelnej buzi nie miałam, a przed ciażą po odstawieniu hormonów miałam tradzik jak 13latka a teraz moge się pod lupe położyc - i nic się nie znajdzie
Zazdroszczę...

Cytat:
cześć dziewczyny
Witaj.
Tymoteusz - piękne imię

---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ----------

strippi ależ Ty masz ciuszków w tej szafie. Szalona...
To wszystko na rozmiar 0-3m??
Jak tak to moje zapasy to kropla w morzu...
Chanel_Coco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-14, 00:03   #1489
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
no! jedna szczera

hehe to ja/on komody nawet nie będę/będzie mieć musiałam synkowi w swojej szafie wygospodarować zaplecze gospodarcze
Nie mam możliwości wygospodarowania miejsca , bo wszystko zapchane tak że komoda musi być jak i gdzie ją upchnę nie wiem za dużo książek w domu jest....
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-14, 00:13   #1490
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:

[/COLOR]strippi ależ Ty masz ciuszków w tej szafie. Szalona...
To wszystko na rozmiar 0-3m??
Jak tak to moje zapasy to kropla w morzu...
0-3 na 1 fotce, większe na 2
na 1 fotce - 1 półka body
2 półka pajace
3 - krótkie rękawki i kaftaniki
4 - śpiochy i rampersy

spodnie mam w komodzie, to samo ogrodniczki, rajstopki, skarpetki, czapeczki, buty.
fotkę dodaję z butami od 0-3 i czapeczkami
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC04542.jpg (46,4 KB, 57 załadowań)
Stary 2013-01-14, 06:19   #1491
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
to dobra czy zła rekomendacja ?
dobra oczywiście
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-14, 07:02   #1492
czarny flamaster
Zadomowienie

Cytat:
Może wystaw segment na jakimś portalu lokalnym do sprzedaży, ja ostatnio sprzedałam tak meble ze swojego starego pokoju. Szkoda na śmietnik wyrzucać, czy palić, są ludzie którzy za niewielkie pieniądze szukają właśnie takich dawnych segmentów na całą ścianę. A przy okazji możesz kaskę na jakieś rzeczy dla maluszka zarobić
Wiesz, oni go niby chcą, ale nie chcą. Głupia sprawa, ale podobnie było z czajnikiem. Kupiłam w Pepco za 30zł, a oni chcieli nam zostawić stary okręcony drutem, bo oni sobie nowy kupią, a my nie musimy. Takie wiesz, zostawianie nam starych rzeczy- oni mniej mają do wzięcia, a my niby nie musimy kupować. Tylko, że te rzeczy, to czasami są w strasznym stanie. Tak jak kocyk dla dziecka chcieli dać, który mieli dla swoich dzieci, czyli ponad 25lat miał i był po prostu koszmarny.

Już wczoraj rozmawiałam z mężem i mówiłam mu, to co powiedzieli i nie był zachwycony... Zobaczymy co wymyśli. A ja od razu zaczęłam się wszystkim martwić i przejmować więc od segmentu teściów przeszłam do lęku o małego, a całą noc śniło mi się pranie ciuszków dla niego...
Nie umiałam już koło 6 spać więc zwlekłam się z mężem i czekam aż się rozjaśni trochę na dworze, to się za robotę wezmę.

Ach, i napiszę Wam co wczoraj przywiozłam od mamy:
- kocyk- taki z tych mięciutkich fajniutkich dla dzieci
- ceratkę pod prześcieradło
- becik, na rzepy (bardzo go lubię, bo brata dobrze się w nim trzymało )
- śpiworek do wózka (pasuje i do gondoli i do spacerówki, a nawet do łóżeczka damy radę dać)
- ubranka w różnych rozmiarach- tak do 1 roku- 1,5.
+ kaftaniki (zdecydowanie dominują), body, buciki materiałowe, czapeczki, śpiochy itd.

Oczywiście wszystko jest do prania, a białe rzeczy do zamoczenia w Agencie Mama ciągle próbuje mnie przekonać, że to dobrze, że te ubrania wzięliśmy, ale nie wiem czemu tak mówi, bo my jesteśmy bardzo z nich zadowoleni. Kupiliśmy małemu chyba 5-6 nowych body- takich do wyjścia do dziadków, a po domu przecież może być w używanych I tak je zabrudzi, a poza tym szybko urośnie ) Dziś wielkie pranie

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek

Edytowane przez czarny flamaster
Czas edycji: 2013-01-14 o 07:07
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-14, 07:24   #1493
LiwkaO
Wtajemniczenie

Hej kochane coś mi się babystrology poprzestawiało dziś zaczynamy 35 tydzień

Strippi - możemy sobie podać ręce w przygotowaniach wstawiam fotki moich regałów ciuszki wszystkie 0-3mc. A jeszcze dojdą dwie pralki bo czekają na wyprasowanie

Kasia - Twoje posty mnie rozwalają

TŻ już czuje się dobrze, pojechał do pracy...ciekawe co szef będzie mówił;/ ogromne siniaki ma na pachwinach!!!
zabrał mi moje cudowne autko i musiałam przeprosić kochanego golfa... bo bez samochodu czuje się jak bez ręki!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1060062.jpg (55,0 KB, 65 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1060063.jpg (56,9 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1060065.jpg (66,3 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1060066.jpg (48,6 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1060068.jpg (57,0 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1060069.jpg (57,1 KB, 48 załadowań)
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-14, 08:06   #1494
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
mam założenie że jak już w miarę moja figura wróci do normy, to zaszaleję i bagażówka po mnie do galerii przyjedzie hihi

Cytat:
za dużo książek w domu jest....
heh, u mnie w domu rodzinnym tak jest... a dość duży dom...

Stary 2013-01-14, 08:37   #1495
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

ja już też nie śpię
no i próbuję się umówić na echo serca małej, a ze mój gin nie ma podpisanej umowy z nfz to koszt 350zł

ehhh

---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

a tak w ogóle to dziś 100 dniówka
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-14, 08:51   #1496
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
cześć dziewczyny
Pamiętam, ale nas opuściłaś dość szybko.
Widzę, że idziemy zatem tą samą ścieżką Ja pierwszy syn, teraz córeczka, a u Ciebie odwrotnie
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-14, 08:53   #1497
monicca1989
Zakorzenienie

Dzieńdobry
U mnie -10 dzisiaj ale mroźno.
Wczoraj była u nas rodzina TŻ także miło zleciała niedziela. A dzisiaj chyba zrobię pranie dla małego

Cytat:
cześć dziewczyny
witaj

Cytat:

do Michałka pokoju bardzo pasuje, aczkolwiek ja nie lubię takich dodatków, więc jak Tobie się podoba to bierz

Cytat:
W szafie na razie bałagan, bo 2 komplety pościeli zagracają i na rury rzucone rzeczy, bo nie mam małych wieszaków i muszę pokupować.
No i górną część wieszaków zajmują Julki rzeczy, bo mi się u niej nie mieściły
Jestem pod wrażeniem.... ale masz ciuszków

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
35 ? Jak już malutko zostało
Ale w pokoiku widać że wszystko już gotowe
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-14, 09:06   #1498
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Jak to czytam, to zaczynam się bać!!!!!!!!!! Przecież za 3 tygodnie będziesz już w terminie!!!!!!!!!!!!!!
Boziu!

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

Cytat:
Wiesz, oni go niby chcą, ale nie chcą. Głupia sprawa, ale podobnie było z czajnikiem. Kupiłam w Pepco za 30zł, a oni chcieli nam zostawić stary okręcony drutem, bo oni sobie nowy kupią, a my nie musimy. Takie wiesz, zostawianie nam starych rzeczy- oni mniej mają do wzięcia, a my niby nie musimy kupować. Tylko, że te rzeczy, to czasami są w strasznym stanie. Tak jak kocyk dla dziecka chcieli dać, który mieli dla swoich dzieci, czyli ponad 25lat miał i był po prostu koszmarny.
Ciężka sytuacja. Może zaproponujcie, że po prostu pozbędziecie się tych starych rzeczy, bo potrzebujecie pilnie przestrzeni i wtedy bez sentymentów, niech tż bierze się za wynoszenie.

Co do snów - dzisiaj mi się śniło, że miesiąc po porodzie znów zaszłam w ciążę - aż się obudziłam z przerażenia
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-14, 09:07   #1499
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość

a tak w ogóle to dziś 100 dniówka
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-14, 09:16   #1500
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Dzień dobry

Muszę was nadrobić ale jakoś nie mam weny póki co siedzę i myślę.

I pochwalę się mój brat ponownie zostanie tatą po zeszłorocznym poronieniu jego żony z 2 dzieckiem (mają już 2-letniego synka) zdecydowali się i udało no i jaka niespodzianka prawodopodobnie będą bliźniaki (była u lekarski a że to początek 4-5 tydzień ale lekarka mówiła że raczej na jedno to jej nie wygląda na następnym badaniu się potwierdzi) Termin mają na 9 września czyli nasza Anielka będzie miała najbliższe kuzynostwo w tym samym wieku

Edytowane przez oliwka__
Czas edycji: 2013-01-14 o 09:18
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości