Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010 - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-13, 23:08   #1891
monka23
Zakorzenienie

Dot.: Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010

Libra -
Jest to cienki, galaretowaty, przeźroczysty makaron uzyskiwany z azjatyckiej rośliny konjac (amorphophallus konjac), o praktycznie zerowej zawartości kalorii (tak naprawdę makaron zawiera ok 3% węglowodanów co daje ok. 10 kalorii na 100g ale w porównaniu do innych makaronów ilość tą praktycznie możemy zaniedbać). Dodatkowo makaron ten zawiera wyjątkowy, rozpuszczalny w wodzie błonnik Glukomannan o dobroczynny działaniu dla organizmu: reguluje trawienie, zapobiega zaparciom, obniża poziom cholesterolu i trójglicerydów, reguluje ciśnienie krwi, wspomaga odchudzanie.

Takie cuda o nim piszą , a nuż sie skusisz, albo poczekaj jak ja kupię i ci powiem co z tym zapachem i smakiem.

NAPISZ MI ADRES .

Ania no no tak tu chodzą malolatki , a 16 latki z wózkami . Broń mnie Panie Boże przed zostaniem babcia w tak młodym wieku . My juz z tz-tem planujemy punkty strategiczne w których będziemy gumki zostawiać .
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-13, 23:11   #1892
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Nie podobała mi się małoletnia panienka z bardzo ostrym makijażem , niebieskimi włosami w ww. stroju . Wygladała jak spod latarni .
Może jakby miała więcej lat to bym zlała , ale ta myślę miała w granicach 14 .
Sporo tam zresztą dziwnych małolatów było .
Albo ja już za stara jestem
E, no mi się też nie wszystko podoba i oczywiście najchętniej Zośkę bym w klatce zamknęła
No troszkę starsze czasy to były, bo już szkoła średnia a i tak laski na disco się "stroiły". Ja z tych "normalnych" byłam ale zawsze mnie interesowali inni niż ja. Jak tak sobie teraz przypomnieć, to taki a nie inny sposób ubierania, to był bunt przeciwko normom, rodzicom, nauczycielom.
Stary 2013-01-13, 23:13   #1893
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Takie tez sie trafiają, ale to nie jest tak, ze wszystkie nastolatki ,to tak jak w pl tylko tutaj bardziej odważniej, maja sklepy tylko i wyłącznie w tym stylu ,większy wybór , w Polsce trudniej znaleźć taki sklep, albo z mniejsza oferta.
Chodzą i panienki normalnie ubrane, na sportowo, z cyckami na wierzszchu vel lolitki siedzą nas cipki. No różnie jest .
Stary 2013-01-13, 23:23   #1894
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
Libra -
Jest to cienki, galaretowaty, przeźroczysty makaron uzyskiwany z azjatyckiej rośliny konjac (amorphophallus konjac), o praktycznie zerowej zawartości kalorii (tak naprawdę makaron zawiera ok 3% węglowodanów co daje ok. 10 kalorii na 100g ale w porównaniu do innych makaronów ilość tą praktycznie możemy zaniedbać). Dodatkowo makaron ten zawiera wyjątkowy, rozpuszczalny w wodzie błonnik Glukomannan o dobroczynny działaniu dla organizmu: reguluje trawienie, zapobiega zaparciom, obniża poziom cholesterolu i trójglicerydów, reguluje ciśnienie krwi, wspomaga odchudzanie.

Takie cuda o nim piszą , a nuż sie skusisz, albo poczekaj jak ja kupię i ci powiem co z tym zapachem i smakiem.
to kup a ja poczekam na opinię
Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
Takie tez sie trafiają, ale to nie jest tak, ze wszystkie nastolatki ,to tak jak w pl tylko tutaj bardziej odważniej, maja sklepy tylko i wyłącznie w tym stylu ,większy wybór , w Polsce trudniej znaleźć taki sklep, albo z mniejsza oferta.
Chodzą i panienki normalnie ubrane, na sportowo, z cyckami na wierzszchu vel lolitki siedzą nas cipki. No różnie jest .
no na pewno nie wszystkie ale takie się bardziej w oczy rzucają ,jak patrzę teraz na ulicę w mieście to wszystkie takie same ,nikt się nie wyróżnia
takie przykładowe zdjęcie podałam ,ale ogólnie goci ubierają się bardzo różnie ,ten starszy typ gotha to bardziej mroczny ,długie czarne suknie ,gorsety ,mocny makijaż ,peleryny takie klimaty.
Podejrzewam że w dużych miastach są już jakieś sklepy a tak to pozostaje internet.Szkoda że nie jestem zawodową krawcową bo szyłabym stroje dla gothów podoba mi się to ,szkoda że tak późno to odkryłam bo bym sobie pochodziła w gorsecie i czarnej sukni
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-13, 23:24   #1895
Edzia400
Zakorzenienie

czesc dziewczyny
o mamo Gabi rewelacyjna , niektóre dzieci dopiero sie rozkrecaja a gabi prosze jakby przyjnamniej z 2 lata na angielski chodziła

a robiłyscie wymaz , moze dzieciaczki non stop niby katary maja bo jakas bakteria je wywołuje ? a jak dziec mówi przez nos jakby a w nosie pusto to moze byc zapalenie gardła wirusowe
my takie non stop mamy i to własnie w okresie zimowym albo musze przeczekać bo to ten wiek , albo zrobie wymaz i zobaczymy czy cos jest temu winny ze tak lapie !!

aniap to nie tylko twoje kochaja te gre moja ja wyczaiła na ps3 i tz musi jej ja włanczać

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-13, 23:25   #1896
gianna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
super-dzięki! daj znać czy się udało
Kupiłam - poproszę adres na priv i duże dla Gabrysi!
Cytat:
mi szczęka spadła jak Olka panie Janie po francusku na nocniku odśpiewała
dla Oli. Fajnie, że wypad udany.

Przeczytałam to co pisałyście w sprawie mówienia do dzieci i dzięki Wam wiem, że muszę sporo zmienić. Dziękuję
gianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-13, 23:31   #1897
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
to kup a ja poczekam na opinię

no na pewno nie wszystkie ale takie się bardziej w oczy rzucają ,jak patrzę teraz na ulicę w mieście to wszystkie takie same ,nikt się nie wyróżnia
takie przykładowe zdjęcie podałam ,ale ogólnie goci ubierają się bardzo różnie ,ten starszy typ gotha to bardziej mroczny ,długie czarne suknie ,gorsety ,mocny makijaż ,peleryny takie klimaty.
Podejrzewam że w dużych miastach są już jakieś sklepy a tak to pozostaje internet.Szkoda że nie jestem zawodową krawcową bo szyłabym stroje dla gothów podoba mi się to ,szkoda że tak późno to odkryłam bo bym sobie pochodziła w gorsecie i czarnej sukni

Tez takie widzę, ale to juz starsze młode osoby , nie takie szczyle 16 letnie .
Tam gdzie na zakupy smigam to maja właśnie, po drodze do centrum, czasami wchodzę, ostatnio kupiłam telefon trupa czaszkę dla młodego .
A nie da sie jakiegoś kursu zrobić, chodzi ci o papiery czy naukę szycia tego typu szmat ?

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
a robiłyscie wymaz , moze dzieciaczki non stop niby katary maja bo jakas bakteria je wywołuje ? a jak dziec mówi przez nos jakby a w nosie pusto to moze byc zapalenie gardła wirusowe
my takie non stop mamy i to własnie w okresie zimowym albo musze przeczekać bo to ten wiek , albo zrobie wymaz i zobaczymy czy cos jest temu winny ze tak lapie !!

aniap to nie tylko twoje kochaja te gre moja ja wyczaiła na ps3 i tz musi jej ja włanczać
Ale co, zapalenie gardła wirusowe bezobjawowe , można tak być?
Moj nie ma kataru , nic , tylko tak dziwnie mówi, jakby mu cos głęboko siedziało , ale nie nada tego wysmarkac.
Będę sie jutro umawiac .
Stary 2013-01-13, 23:34   #1898
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Ania Olcia też zdolna
Kuzynka mi kiedyś mówiła jak jej syn wrócił z przedszkola z francuskim tekstem na ustach i kazał sobie po francusku mówić bo Pani X w przedszkolu tak do nich mówi i to jest tak ładnie
Stary 2013-01-13, 23:42   #1899
libra777
Zakorzenienie

Monka chodzi mi o naukę bo nie umiem zrobić wykroju ,jak dostanę gotowy to uszyje ale sama nie zrobię ,tak jak krawcowa zdejmie miarę i sobie narysuje na papierze wykrój do sukienki czy żakietu.
Korzystam z gotowych wykrojów z burdy ale tam raczej takich strojów nie ma
Stary 2013-01-13, 23:47   #1900
P0P70
Zakorzenienie

Mrówka - ja też muszę szczękę zbierać z podłogi. Gabrysia strasznie zdolna jest.

AniaP - dla Oli za francuski.

Jakie wy zdolne dzieci macie. Moja to często gada po chińsku i nijak nie możemy jej zrozumieć.

Wracając jeszcze do dyskusji nt. mówienia do dzieci. JAk powinniśmy mówić na temat kogoś innego? Np. postaci z bajki. Jest postać negatywna i dziecko się pyta: A Wilk jest niedobry? I co wtedy.
Jak dziecku odpowiedzieć?

Mój Tz dzisaj karmiąc Oliwkę ( która non stop uciekała) w pewnym momencie mówi: Jesteś... (i tu chciał powiedzieć niedobra, ale powiedział) .. taka jaka jesteś. Ale Twoje zachowanie mi się nie podoba.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-13, 23:52   #1901
libra777
Zakorzenienie

ugryzł się w język
Dobre pytanie z tym wilkiem
Stary 2013-01-14, 00:03   #1902
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Libra potrzebny Ci jest prawdziwy i dobry kurs kroju i szycia.

---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ----------

Pop poważny dylemat.

Tż własnie ogląda "Kobiety są jakieś inne" i śmieje się do monitora
Stary 2013-01-14, 00:27   #1903
monka23
Zakorzenienie

Wilk jest uosobieniem zła .

Libra no szukaj jakiś kurs, a nie ma jakiegoś on line hehe .

Pop dobry ten twój tz

Wydaje mi sie, ze nie ma co sie tak spinac , bo przecież jak do szkoły dzieciaki pójdą , dostaną lektury to bedą pisać hurtowo o bohaterach , a ze męczennik, a ze buntownik , a ze inteligentny, a ze lekkomyslny .
No tak bedzie nie ? Takie właśnie etykietki podpiete do bohaterów , a niby tak nie powinno sie robić .
Moze to chodzi o to , zeby dziecku nie przypisać tych etykietek i pozwolić mu aby sam sie określil kim jest, jaki/a jest .
Nie poprzez nasze gadanie , ono samo ma poznać siebie , swoje wady i zalety czy jest tepy z matmy a inteligentny pod względem pisania wypracowany czy znajomosci języków obcych . Czy wredny dla wszystkich czy tylko dla wybranych, czy piękne bo tak samo o sobie myśli, czy dlatego ze mama i tata slodzili przez całe życie .

Dwa przecież pełno ludzi chodzi na świecie ZŁYCH i co wtedy? Pierwsze słowa jakie cisną sie o matce Madzi - ...... . Samo zło . Nikt nie neguje jej zachowania tylko ja . Wiecie o co mi chodzi.

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2013-01-14 o 00:36
Stary 2013-01-14, 00:41   #1904
P0P70
Zakorzenienie

Oliwka o sobie mówi: "ładna jestem".
A o mamie: "stara i brzydka". sama ją tego nauczyłam.

Stary 2013-01-14, 07:40   #1905
libra777
Zakorzenienie

Co do kursu to on-line odpada bo to jest trudne i nawet nie miałabym szansy nic dopytać , kiedyś pytałam u nas PUP ale nie mieli akurat.

MOnka przestań no chyba mi nie powiesz ,że matka Madzi jest ok. tylko jej zachowanie jest złe , a jej zachowaniem to kto pokierował? nie jest niepoczytalna.
O złym zachowaniu można powiedzieć u dziecka bo często jest jeszcze nieświadome tego że coś robi źle
PoP czyli nauczyłaś ją tego że przykleja sie komuś łatkę

Widziałyście jaki smog nad Pekinem masakra jak ludzie tam zyją.
U nas zima na całego ,śniegu nasypało co za tym idzie na drodze ślisko a ja muszę do miasta dzisiaj jechać nie żebym sie bała że ja się będę ślizgać ,tylko może sie trafić jakis debil na letnich tego się właśnie zawsze boję
Stary 2013-01-14, 07:57   #1906
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

Ania ja niedyskretnie zapytam,jaki jest koszt lotu w jedna i druga z Wawy??ile cie to wynioslo?oplaca sie??

Mrowak Gabrysia jest niemożliwa!

Moja owszem rozpoznaje kolory,liczby niektore czy literki ale po polsku,zdecydowanie

najfajniejsze jest jak mowi"moj mamusia" albo "moja tatusia"hahaha

za to nieskromnie powiem,ze talent plastyczny odziedziczy chyba po mnie,potrafi calkiem niezla buźke namalowac jak na 2,5 latke.
Oczka nosek,buzia okragla glowa uszy oczy wlosy i dodac rzesyz tego to ja jak najbardziej moge byc dumna!
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 08:15   #1907
P0P70
Zakorzenienie

Witam,

Libra - nauczyłam. Ale czy to nie jest łatka tylko stwierdzenie faktu.

Stary 2013-01-14, 08:19   #1908
monka23
Zakorzenienie

Nastawiam sobie budzik na 7 , pomylilam sie miało być na 8

Libra ze co? Gdzie ty to wyczytalas ? przyklad jej podalam bo akurat wszyscy wiedza co zrobila .Skąd ta interpretacja , napisałam tylko właśnie jak jest w dorosłym życiu , ze określa sie osoby a nie ich zachowanie czyli całkiem sprzeczne z tym co niby ma sie mówić , jak sie mowi do dzieci . Tak juz w życiu jest. Ktos cos zrobi złe , i nikt nie wnika dlaczego , zreszta po co , czy przeszłość powinna usprawiedliwiać złe czyny? Zwłaszcza zła przeszłość.

Darusia Małe sprostowanie juz prawie 3 latka a rak serio to fajnie ze mała ma taki dryg , niech swój talent rozwija a nuz cos kiedyś stworzy . Mój mały to beztalencie po tatusiu , zeby nie było ze po mnie .

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2013-01-14 o 08:21
Stary 2013-01-14, 08:22   #1909
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Ja bylam na siebie tak zla ze wrocilam do fajek ZNOWU,że zainwestowałam w elektronicznego fajka i to byl dobry wybór,nie truje nikogo do okola siebie, nie smierdzi nic, do tego koszt sporo tanszy,oczywiscienajlepie j rzucic calkiem,ale brak silnej woli chyba bierze tu gore;/.

Ja od rana sie wzielam za sprzatanie,mysle co by jakas ksiazke poczytac,ale za cholere nie wiem jaka;/
A.Camus
Stary 2013-01-14, 08:32   #1910
monka23
Zakorzenienie

Kiedyś tez go miałam , ale to ściema elektroniczny papieros szkoda ze you tubą jeszcze nie odtwarza , śmieje sie bo czego to ludzie nie wymysla. Wrócisz do normalnych, tak mi sie wydaje. No chyba ze rzucisz , w ciążę zajdz , do 3 razy sztuka
Ja palilam to dla tego dymka , tej smoly . A próbowałas gumy nicoret ale te fresh mint , owocowe tez dobre jak ktos lubi owocowe smaki . Tylko jest ryzyko, ze wpadniesz w gumy i będziesz nimi zagryzac szlugi .
Sa jakieś tabletki , ponoć tanie i ponoć dobre. Moja koleżanka na nich rzuciła i teraz jej mąż.
Ja juz sie przyzwyczailam ze palę na " wakacjach" do drinka.
Stary 2013-01-14, 09:07   #1911
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Moje dzieciaki w angry birds kochają grać .
dzięki poszukam

Sama pojechałabym do UK na zakupy fajnie że wyjazd ci się udał

Olcia zdolniacha
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 09:18   #1912
Darusiaaaa
Zakorzenienie

mnie nie ciagnie do normalnych fajek odkad tamtego pale,na razie to tylko tydzien,czemu sciema??tojest po prostu nikotyna ,jak czuje chec zapalenia wyciagam go pociagne pare razy i tyle,olejek mam marlboro light i mi pasuje.
A.Camus
Stary 2013-01-14, 09:20   #1913
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
teksty Garbysi z dzisiaj-mamy takie kartki z polskimi i angielskimi słówkami + rysunki i młoda "robiła" ze mną kolory, które po angielsku już jako tako zna i nagle ni z gruszki ni z pietruszki mówi:

G:What's that color, mama? (!!!!!)
ja (po podniesieniu szczęki z podłogi z wrażenia) specjalnie udaję, że się mylę mówiąc:
- Black?
G: This is color white. (po chwili) What's that color, tata?
TZ: Blue?
G: Good!

Umarliśmy w butach normalnie, szczeny nam opadły-wiemy, że robią w przedszkolyu kolory, ale żeby całe zdanie zapamiętała? My niby obaj filolodzy po fachu, ale mowę nam odebrało totalnie!
dla Gabrysi
ale masz zdolną córkę

Cytat:
Moje dzieciaki w angry birds kochają grać .

mi szczęka spadła jak Olka panie Janie po francusku na nocniku odśpiewała

Pop - fajnie że mogliście się na narty wybrać . zawsze to jakaś odskocznia . No i brawa dla Oliwki Ja do tej pory nie umiem , ale jak tak późno się nauczyłaś , to może jest i dla mnie szansa .

Doleciałam
W piątek pożegnanie pracowe TZ o 1 wróciliśmy a rano na lotnisko . wyspana to ja niezbyt byłam , ale i tak było fajnie . Z wawki opóźnienie , bo odladzali samoloty . Dobrze że zasrany modlin zamknięty , bo i tak by pewnie nic z niego nie wystartowało . z lotniska do centrum jedzie się 25 min autobusem , więc na 1 dniowy wypad rewelka . Liverpool piekny , bardzo mi się podobało . w sumie nie wiele do zwiedzania , więc na 1 dzień akurat . O sklepach to ja już nawet nie wspominam . Dobrze , że za dużo gotówki nie miałam , bo bym chyba całego nexta wykupiła
Ale dzieciakom kilka rzeczy już na lato kupiłam , głównie koszulki i Olce leginsy .
Wiem że dużo dziewczyn z UK o tym pisało , ale zobaczyć 3 miesięczne dzieci przy 0 stopni bez czapek to jednak szok . I Ci ludzie w samych bluzach , czy cieniutkich kurteczkach Jak ktoś ubrany i w szaliczku , to od razu z kilometra widać , że Polak . Jak jakaś dziewczyna ładnie elegancko ubrana i ładnie umalowana też widać że nie od nich
Tacy Ci ludzie dziwni tam , laski z czerwonymi włosami . Dziewczyny po 14 lat z niebieskimi , na czarno ubrane ( czarne pończochy , potem widać gołą nogę i do tego krótkie mini ) Jakby mi się tam córka za naście lat ubrała
Ale ogólnie wyjazd bardzo fajny i mam nadzieję że jeszcze kiedyś tam zawitam , nawet tylko na zakupy . Bo dojazd z lotniska szybki , a całe centrum to jedno wielkie centrum handlowe .
Nasza Ana to by chyba tam zgłupiała i by jej walizek nie wystarczyło na powrót
ale Ci zazdroszcze tego wyjazdu

Asia i jak naleśniki?

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 09:33   #1914
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
mnie nie ciagnie do normalnych fajek odkad tamtego pale,na razie to tylko tydzien,czemu sciema??tojest po prostu nikotyna ,jak czuje chec zapalenia wyciagam go pociagne pare razy i tyle,olejek mam marlboro light i mi pasuje.
Wiesz czemu ściema ja miałam zeby rzucić i u mnie nie zadziałał , dla m ie sciema . Palilam wiecej właśnie przez to ze można sie byle gdzie zaciągnąć, praktycznie jest z tobą cały czas , a prawdziwe trzeba było zapalić na zewnątrz. Plusy są takiego papierosa ale tez można przecholowac .
A chcesz wogole rzucić ? Czy poprostu lubisz to . bo jak czerpiesz z tego przyjemność to raczej cieżko bedzie . Ja lubię palić , ale ograniczylam sie jak juz wcześniej pisałam.
Taka ściema dla niektorych jak z gumami nicoret , niedosc ze pala to jeszcze gumy rzuja .
Mój tz do tej pory gumy kupuje , CZUB.

Umowilam sie do lekarza z młodym z tym nosem na poniedziałek za tydzień .

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2013-01-14 o 09:37
Stary 2013-01-14, 09:46   #1915
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
chodziłam w białym sweterku z koralikami ,cekinami ,spodniach z hafcikami i kozakach zamszowych , korba jak odbija to zazwyczaj nagle
oj joj joj

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny
o mamo Gabi rewelacyjna , niektóre dzieci dopiero sie rozkrecaja a gabi prosze jakby przyjnamniej z 2 lata na angielski chodziła
nas też powaliła tymi tekstami

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Jest postać negatywna i dziecko się pyta: A Wilk jest niedobry? I co wtedy.
Jak dziecku odpowiedzieć?

.
na przykładzie Rabusia z Dory tłumaczyłam, że lis nie wie jak się zachować i czasem robi coś źle, bo nie wie jak inaczej, ale na pewno kiedyś się poprawi i będzie się lepiej zachowywał-czy coś wten deseń
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 09:58   #1916
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:

a może jak Asiulek kiedyś zjedzie to zrobimy zlot czarownic
?

teksty Garbysi z dzisiaj-mamy takie kartki z polskimi i angielskimi słówkami + rysunki i młoda "robiła" ze mną kolory, które po angielsku już jako tako zna i nagle ni z gruszki ni z pietruszki mówi:

G:What's that color, mama? (!!!!!)
ja (po podniesieniu szczęki z podłogi z wrażenia) specjalnie udaję, że się mylę mówiąc:
- Black?
G: This is color white. (po chwili) What's that color, tata?
TZ: Blue?
G: Good!

Umarliśmy w butach normalnie, szczeny nam opadły-wiemy, że robią w przedszkolyu kolory, ale żeby całe zdanie zapamiętała? My niby obaj filolodzy po fachu, ale mowę nam odebrało totalnie!

Gabrysia nie możliwa, pięknie zdolna dziewczynka
Cytat:

dobra dobra ,najpierw chciałaś instruktorce między nogi wjechać a teraz się tłumaczysz
serio o tym nie pomyślałam, aż to do mnie nie podobne....

Cytat:

W piątek pożegnanie pracowe TZ o 1 wróciliśmy a rano na lotnisko . wyspana to ja niezbyt byłam , ale i tak było fajnie . Z wawki opóźnienie , bo odladzali samoloty . Dobrze że zasrany modlin zamknięty , bo i tak by pewnie nic z niego nie wystartowało . z lotniska do centrum jedzie się 25 min autobusem , więc na 1 dniowy wypad rewelka . Liverpool piekny , bardzo mi się podobało . w sumie nie wiele do zwiedzania , więc na 1 dzień akurat . O sklepach to ja już nawet nie wspominam . Dobrze , że za dużo gotówki nie miałam , bo bym chyba całego nexta wykupiła
Ale dzieciakom kilka rzeczy już na lato kupiłam , głównie koszulki i Olce leginsy .
Wiem że dużo dziewczyn z UK o tym pisało , ale zobaczyć 3 miesięczne dzieci przy 0 stopni bez czapek to jednak szok . I Ci ludzie w samych bluzach , czy cieniutkich kurteczkach Jak ktoś ubrany i w szaliczku , to od razu z kilometra widać , że Polak . Jak jakaś dziewczyna ładnie elegancko ubrana i ładnie umalowana też widać że nie od nich
Tacy Ci ludzie dziwni tam , laski z czerwonymi włosami . Dziewczyny po 14 lat z niebieskimi , na czarno ubrane ( czarne pończochy , potem widać gołą nogę i do tego krótkie mini ) Jakby mi się tam córka za naście lat ubrała
Ale ogólnie wyjazd bardzo fajny i mam nadzieję że jeszcze kiedyś tam zawitam , nawet tylko na zakupy . Bo dojazd z lotniska szybki , a całe centrum to jedno wielkie centrum handlowe .
Nasza Ana to by chyba tam zgłupiała i by jej walizek nie wystarczyło na powrót
zazdroszczę takiego wyjazdu, super że udany
Fajnie tam

Anie
wystarczy internet, nie musi lecieć do UK, tu też potrafi poszaleć
Prawda Anuś?
Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Dziewczyny instruktorce to nie widzę powodu pchać się między nogi ale jakiś młody instruktor, czemu nie
o Iza mądrze prawi!

Cytat:

na przykładzie Rabusia z Dory tłumaczyłam, że lis nie wie jak się zachować i czasem robi coś źle, bo nie wie jak inaczej, ale na pewno kiedyś się poprawi i będzie się lepiej zachowywał-czy coś wten deseń
No ja też staram się tłumaczyć na tej zasadzie, że nikt jeszcze mu nie wytłumaczył jak powinien się zachować przykładowo wilk, i tak robi.
A Amelka już wie jak się zachowują grzeczne dzieci i wie że tak nie wolno.

Fajny film wczoraj oglądałam. "Służące", ktoś oglądał?
Dramat.
Na podstawie powieści Kathryn Stockett, ktoś wie o czym mówie?
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 10:05   #1917
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Witajcie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Oliwka o sobie mówi: "ładna jestem".
A o mamie: "stara i brzydka". sama ją tego nauczyłam.
Sama sobie łatkę przypięłaś

Cytat:
Co do kursu to on-line odpada bo to jest trudne i nawet nie miałabym szansy nic dopytać , kiedyś pytałam u nas PUP ale nie mieli akurat.

MOnka przestań no chyba mi nie powiesz ,że matka Madzi jest ok. tylko jej zachowanie jest złe , a jej zachowaniem to kto pokierował? nie jest niepoczytalna.
O złym zachowaniu można powiedzieć u dziecka bo często jest jeszcze nieświadome tego że coś robi źle
PoP czyli nauczyłaś ją tego że przykleja sie komuś łatkę

Widziałyście jaki smog nad Pekinem masakra jak ludzie tam zyją.
U nas zima na całego ,śniegu nasypało co za tym idzie na drodze ślisko a ja muszę do miasta dzisiaj jechać nie żebym sie bała że ja się będę ślizgać ,tylko może sie trafić jakis debil na letnich tego się właśnie zawsze boję
Nie ma u Was gdzieś w pobliżu szkoły krawieckiej ? One też czasem organizują kursy. Albo może szkoły dla dorosłych

Nie widziałam nad Pekinem ale za to miałam okazję przejeżdżać obwodnicą Bielska przed sylwestrem i była piękna pogoda jednak tam nic nie było widać a dym się pchał przez wszystkie możliwe szpary w aucie. Wydawałoby się że to góry i powinno być czyste powietrze, nic bardziej mylnego. Ludzie tam chyba wszystkim palą
Stary 2013-01-14, 10:05   #1918
monka23
Zakorzenienie

Jestem sklonna napisac, ze wilk uosabia rowniez dobre cechy jak inteligentny, spytny, dazyl do celu i co najwazniejsze dopial go wiedzial czego chce, pomijam fakt, ze na drodze spotkal, nieczulego mysliwego, ktory pokrzyzowal mu plan .
Zas Czerwony Kapturek o ktorym pisze sie ze jest dobra postacia, uosabia rowniez zle cechy, naiwy, latwowierny, nierozsadny, nieposluszny i spotkala go za to kara .
Oczywiscie to z przymrozeniem oka hehehe

Nataszka no jasne , znam flm , wczoraj znowu ogladalam, fajny.
EAT MY SHIT najlepsze
Stary 2013-01-14, 10:10   #1919
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
No ja też staram się tłumaczyć na tej zasadzie, że nikt jeszcze mu nie wytłumaczył jak powinien się zachować przykładowo wilk, i tak robi.
A Amelka już wie jak się zachowują grzeczne dzieci i wie że tak nie wolno.
Coś mi tu nie pasuje bo wychodzi na to że nie wolno się zachowywać jak grzeczne dzieci Domyślam się że to przejęzyczenie ?
Stary 2013-01-14, 10:13   #1920
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
moja mama i tata też jadą od piątku na e papierosie.Palacze z ponad 20 letnim stażemwypalana paczka dziennie.Już tak goniłam jedno i drugie,żyć im nie dawałam,wyganiałam z ich domu z tymi papierochami,że jedno i drugie uciekało na mój widok zapalić na dwór.
Oczywiście przerobili różne tabsy,plasterki po kilkanaście razy,ale nic to nie dało.
A na tym e papierosie jadą i ich w ogóle nie ciągnie to obrzydliwego peta.Także się cieszę,ale cieńko w nich wierzę,bo pamiętam jak się kończyły poprzednie próby.

Mrówka,Gabrysia mnie rozbroiła,normalnie aż się wierzyć nie chcę.Bardzo mądra dziewczynka

Ania ja dlatego się sama nigdzie nie wypuszczam,bo tż to by mnie samą musiał wykupić ze sklepu

a to co opisujesz o tej młodzieży to w Szwecji czy Danii to normalkaTyle co ja się naoglądałam to mnie nic już nie rusza.Pamiętam jak byliśmy w supermarkecie takim droższym typowym dla Szwedów to szła kobieta z koszykiem ubrana w bamboszki takie jak u nas nosi się w domu,zwykłe kapcie,miała szlafrok,na głowie wałki przykryte siatką.To były moje początki i na ten widok otworzyłam buzię i stanęłam jak wryta.Tż mnie puknął z łokcia i powiedział"chodz,bo od razu widać,że Ty z Polski"

ja mam mieszkanie jakieś 200-300 metrów od morza i normalką było to,że ludzie latali w szlafrokach na zakupy czy rano po bułki szli w stroju kąpielowym

albo pamiętam jak spotkałam na ulicy gotha uciekłam ze strachu na drugą stronę ulicy

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley

Edytowane przez anakazar
Czas edycji: 2013-01-14 o 10:14
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości